10/2/10

Τέλος στις θητείες-«φαντάσματα»


«Τέλος στις εξαφανίσεις κληρωτών από τις μονάδες τους». Αυτό διαμηνύει η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Π. Μπεγλίτης ζήτησε από τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων στοιχεία για προνομιακές μεταχειρίσεις στρατιωτών, κυρίως ποδοσφαιριστών. Οι καταγγελίες, οι οποίες έφθασαν και εφέτος στο υπουργείο, με την κατάταξη προχθές της νέας ΕΣΣΟ, ότι υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες στρατιωτών που εμφανίζονται μεν κανονικά στα κέντρα εκπαιδεύσεώς, δίνουν το «παρών» ώστε να μην κηρυχθούν ανυπότακτοι και εν συνεχεία «εξαφανίζονται» από τις μονάδες αυτές, έχει θορυβήσει την ηγεσία του Πενταγώνου. Ο κ. Μπεγλίτης δηλώνει ότι «ίσως να υπάρχουν Ελληνες πιο ίσοι από τους άλλους Ελληνες».

Η έρευνα των Γενικών Επιτελείων στρέφεται κυρίως εναντίον «προνομιούχων ομάδων», όπως είναι αυτές των ποδοσφαιριστών, καλαθοσφαιριστών, γενικά αθλητών, αλλά επίσης των καλλιτεχνών καθώς και των γόνων πλουσίων οικογενειών και επωνύμων. Συγκεκριμένα άρχισαν να γίνονται «φύλλο και φτερό» οι στρατολογικές καταστάσεις που αφορούν κληρωτούς που μετέχουν στη Σούπερ Λίγκα, στη Β΄ Εθνική, στην Α1 Μπάσκετ, στην Α2 Μπάσκετ, στην Α1 Βόλεϊ, στην Α1 Πόλο, που μετέχουν κανονικά στις προπονήσεις και στα επαγγελματικά παιχνίδια των ομάδων τους (και πληρώνονται βεβαίως για αυτή τη συμμετοχή τους) ενώ, σύμφωνα με τον στρατιωτικό κανονισμό, θα έπρεπε να βρίσκονται στις μονάδες τους και να υπηρετούν τη θητεία τους, όπως όλοι οι Ελληνες.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου φαντάροι ατών των κατηγοριών, μόλις παρουσιάστηκαν στα κέντρα κατατάξεως, στην Τρίπολη, στη Σπάρτη, στην Καλαμάτα και αλλού, και προτού ακόμη ορκιστούν, βρίσκονται σε γήπεδα και παίζουν για τη φανέλα της ομάδας τους. Ούτε βασική εκπαίδευση ούτε ειδική εκπαίδευση, ούτε σκοπιά ούτε πορείες, ούτε... «γόπινγκ» (μάζεμα δηλαδή της γόπας) ούτε βεβαίως συμμετοχή για την αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων ή πυρκαϊών που συνήθως «τρέχουν» τους κληρωτούς. Τα στρατολογικά γραφεία δέχονται πιέσεις, σύμφωνα με δηλώσεις στρατολόγων, από ομάδες και παράγοντες ομάδων για να «βγουν ελεύθεροι υπηρεσίας» ποδοσφαιριστές, καλαθοσφαιριστές, βολεϊμπολίστες κτλ., ώστε να μη χάσουν προπονήσεις. Υπήρξαν περιπτώσεις (και αυτές οι περιπτώσεις επαναλαμβάνονται, κατά δήλωση συνταγματάρχη της Στρατολογίας, εδώ και χρόνια), όπου ο στρατιώτης και παράλληλα επαγγελματίας ποδοσφαιριστής παρουσιάζεται για λίγες ώρες και μετά «εξαφανίζεται» από τη μονάδα του και επανέρχεται μόνο και μόνο για να πάρει το απολυτήριό του.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για στρατιώτες-«μαϊμούδες», αφού ούτε όπλο έπιασαν ποτέ ούτε καν τη βασική εκπαίδευση έκαναν, αλλά βρίσκονται κατοχυρωμένοι στα στρατολογικά γραφεία ότι υπηρετούν τη θητεία τους ή όσοι από αυτούς απολύθηκαν ότι βρίσκονται «στρατολογικώς εντάξει».

Το υπουργείο παράλληλα φαίνεται ότι κηρύσσει τον πόλεμο και εναντίον των φυγόστρατων αλλά και των ανυπότακτων, προαναγγέλλοντας σε λίγες εβδομάδες νέες ρυθμίσεις, ώστε να περιορίσει τον αριθμό τους που συνεχώς αυξάνεται. Οσον αφορά τους αθλητές, η πολιτεία η ίδια στο παρελθόν φρόντισε να τους προσφέρει το απαιτούμενο «βύσμα» απαλλάσσοντάς τους στην πραγματικότητα από την υποχρέωση της στράτευσης. Το περίεργο σε όλη αυτή την υπόθεση είναι ότι οι «φίρμες» αυτές παρουσιάζονται στα κέντρα εκπαιδεύσεως, συνοδεία τηλεοπτικών συνεργείων, βγάζουν αναμνηστικές φωτογραφίες και εν συνεχεία τους βλέπουμε όλοι στα γήπεδα ή σε... συναυλίες.


Οι «ελληνοποιημένοι»
«Λούφα και παραλλαγή» και στις περιπτώσεις αθλητών που πήραν την ελληνική υπηκοότητα προκειμένου να αγωνιστούν πιο εύκολα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στο παρελθόν εμφανίστηκαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Χαϊδαρίου μπασκετμπολίστες... ελληνοποιημένοι και εξαφανίστηκαν. Ο ναύτης Ντράγκαν Τάρλατς, για παράδειγμα, σύμφωνα με τα αρχεία της Στρατολογίας, αφού εξασφάλισε ελληνική ιθαγένεια, δηλώνοντας ότι θα υπηρετήσει τη θητεία του επί εξάμηνο, βρέθηκε (ως φαντάρος) να αγωνίζεται με την... Εθνική Γιουγκοσλαβίας και προτού ακόμη απολυθεί από το Πολεμικό Ναυτικό συνέχισε δήθεν να προσφέρει τις υπηρεσίες στην πατρίδα παίζοντας μπάσκετ στους Σικάγο Μπουλς. Κάτι παρόμοιο συνέβη και με τους επίσης ελληνοποημένους Μίλαν Τόμιτς, Ντούσαν Βούκσεβιτς, αλλά και με διεθνή μπασκετμπολίστα (με τα αρχικά Ν.Ο.) ο οποίος προσκόμισε ιατρικά πιστοποιητικά για προβλήματα υγείας ώστε να αναβάλει τη στράτευση και βρέθηκε ξαφνικά να παίζει μπάσκετ σε ισπανική ομάδα.

tovima.gr



23 σχόλια:

  1. Τέλος στις θητείες φαντάσματα "ορισμένων". Από εδώ και μπρος οι "ορισμένοι" θα στέλνουν τα φαντάσματά τους στις θητείες.

    Υπάρχει περίπτωση ρε παιδιά να βαρέσει σκοπιά γόνος ζάπλουτου ή πολιτικού στην Ελλάδα εκτός εαν ο ίδιος το θέλει;

    Ας είμαστε σοβαροί.

    ΥΓ
    Αν και τώρα που έχει γίνει η θητεία μινιόν μπορεί και να πηγαίνουν στρατό για να σπάνε και την ανία τους.

    Το paintball οι περισσότεροι το έχουν βαρεθεί οπότε ένα 6μηνο π.χ στα ΛΟΚ θα το βρίσκουν πιο extreme... Άσε που όποτε βαρεθούν και το στρατό θα βάζουν βύσμα και θα πηγαίνουν σπίτια τους και μετά στα Εξάρχεια για πετροπόλεμο και εμπρησμούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός θέματος, θα σχολιάσω το γόπινγκ. Μη μου πείτε οτι ενέχει ψυχολογική εκπαίδευση στην υπομονή κ.λπ. Είναι απαράδεκτο για έναν που δεν καπνίζει και ανθυγιεινό να μαζεύει με γυμνά χέρια τις γόπες (με σάλια που μπορεί να περιέχουν και βακίλλους φυματίωσης) άλλων ανάγωγων καπνιστών που τις πετούν "με μαγκιά" οπουδήποτε και όχι σε ειδικά δοχεία... Θυμάμαι στο Κέντρο, αν και άκαπνος υπέμεινα τον εξευτελισμό ... όμως κάποιος άλλος στρατιώτης, τότε, διαμαρτυρήθηκε βγαίνοντας στην Πρωϊνή Αναφορά λέγοντας "Κύριε Διοικητά, σας αναφέρω ότι δεν καπνίζω άρα δεν πετάω γόπες και είναι ταπεινωτικό να σκύβω "σαν κότα" και να μαζεύω τις γόπες άλλων". Απαλλάχθηκε από το γόπινγκ. Μετά από πολλά χρόνια -σε προηγούμενη Κυβέρνηση- ο εν λόγω σωστός στρατιώτης διετέλεσε Υφυπουργός Άμυνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχουμε κι εφοριακούς φαντάσματα. Στο Υπουργείο προχτές διαπόστωσαν ότι "αγνοούνται" 350. Συγκεκριμμένα δεν γνωρίζουν σε ποιές υπηρεσίες βρίσκονται. Αποφάσισαν να τους κόψουν τη μισθοδοσία για να αναγκαστούν (άν θελήσουν...) να δώσουν το παρόν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχουμε κι εφοριακούς φαντάσματα. Στο Υπουργείο προχτές διαπόστωσαν ότι "αγνοούνται" 350. Συγκεκριμμένα δεν γνωρίζουν σε ποιές υπηρεσίες βρίσκονται. Αποφάσισαν να τους κόψουν τη μισθοδοσία για να αναγκαστούν (άν θελήσουν...) να δώσουν το παρόν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. στον ψωμοπουλο αναφερονται οι κακοηθειες ;

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. να τελειωνουμε με το αστειο "υποχρεωτικη στρατιωτικη θητεια" για να μην εχουμε να μαλωνουμε για το βυσμα τον πλουσιο τον αθλητη κτλ. τοσα ξοδευουμε για αμυνα να την κανουμε επαγγελματικη να μειωθει και η ανεργια να προσφερει και λιγο κοινωνικο εργο και ο στρατος. και μην λεμε ιστοριες περι εθελοντισμου κτλ. Οι αξ/κοι δηλ. που ειναι πληρωμενοι ειναι λιγοτεροι ικανοι και μειωμενου ηθικου απο οτι θα ηταν αμισθι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. επαγγελματικος στρατος τωρα και οχι στρατευση για τα παιδια μας υποχρεωτικη . τερμα τα χαμενα χρονια. ας ασχοληθουν οι νεοι μας με κατι δημιουργικο επιτελους μπας και παει μπροστα ο τοπος. στο κατω λατω στο σκληρο πυρηνα της ΕΕ πλεον δεν επιτρεπονται τοσο υψηλες ανωφελες δαπανες για αμυνα. πιστευει κανεις σοβαρα οτι θα μας επιτεθουν οσοι παρακαλνε να γινουν συνετεροι μας στην ΕΕ.ας συνελθουμε επιτελους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σαν στρατιωτικός συμφωνώ με τις προηγούμενες αναρτήσεις. Επαγγελματικός στρατός άμεσα...γιατί δυστυχώς τα σημερινά αγόρια (ευτυχώς Θεέ μου όχι όλα)κυρίως του μεγάλου αστικού κέντρου της ΑΘΗΝΑΣ, δεν κάνουν για τέτοια πράγματα.Έτσι οι πιο πάνω προτείνοντες προκειμένου να μην κακοπεράσουν(η λέξη κακοπέραση περιγράφει την απομάκρυση του στρατεύσιμου, άνω των 3 χλμ, απο το λεκανοπέδιο της Αττικής) οι κανακάρηδες τους, προτείνουν διάφορες λύσεις.Όσο για τα χαμένα χρόνια αποτελεί μπουρδα,διότι μιλάμε για 7 μήνες πλέον, θητεία(εντάξει μη γελάτε ...θητεία είναι και τώρα)χρόνος που αποτελεί απειροελάχιστο υποπολαπλάσιο των καταλήψεων που κάνουν τα καμάρια μας, στα λεγόμενα "πανεπιστήμια"(παρακαλώ μη γελάτε πανεπιστήμια λέγονται). Επίσης οι προτείνοντες τα παραπάνω, δεν αναφέρουν αν είναι έτοιμοι να πληρώσουν το χρηματικό αντίτιμο της επαγγελματικής θητείας ή πετάνε λόγια στον αέρα. Μάλλον πετάνε λόγια στον αέρα. Προσωπικά όμως πιστεύω στην άμεση κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας, τον επαγγελματικό στρατό και την θεσμοθετημένη(με νόμο) πρόσληψη σε δημόσια υπηρεσία αυτών που υπηρετούν εθελοντικά. Όσοι δεν θέλουν, ας μην υπηρετούν και ας πληρώνουν ένα ποσό, το οποίο θα πηγαίνει για την Εθνική άμυνα.Τώρα τα όσα λέγονται για τις αμυντικές δαπάνες και στο τι χρειάζονται, η διατύπωση και μόνο του ερωτήματος, αποτελεί απόδειξη για 2 πράγματα:
    Το ένα είναι ότι τελικά η Αθήνα απέχει τεράστια απόσταση απο τα νησιά μας και έτσι ο μέσος Αθηναίος δεν αντιλαμβάνεται τι θα πεί να πετάει σε ύψος 100 μέτρων, πάνω απο το κεφάλι σου, τουρκικό μαχητικό.
    Το δεύτερο είναι ότι τελικά αυτό το κράτος υποφέρει λόγο του υδροκεφαλισμού του και της ΑΘΗΝΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφού λοιπόν η θητεία ..έγινε χαμένος χρόνος γιά τά παιδιά μας τότε γιατί δέν θά είναι τό ίδιο καί γιά τούς επαγγελματίες;
    Ο μισθός θά κάνει τήν διαφορά;
    Τήν πατρίδα τήν υπερασπίζεσαι μέ τόν μισθό η τό φρόνιμα;
    Ακόμα καί σέ αυτό τό θέμα οι πολιτικάντηδες απέτυχαν.
    Κρίμα μεγάλο καί χαμένος χρόνος λοιπόν καί η δικιά μου θητεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διαπιστώνω ότι γενικά η προτίμηση των μονίμων στελεχών πρός έναν πλήρως επαγγελματικό στρατό είναι ευρέως διαδεδομένη.

    Να πώ και γώ ότι συμφωνώ με τον προλαλήσαντα, αμήν και πότε.

    Στο κάτω-κάτω, κόψτε 100,000 κυφήνες δημνοσίους υπαλλήλους και πάρτε 100,000 ΕΠΟΠ στη θέση τους. 1,000,000 δημοσίους υπαλλήλους έχουμε, 100,000 δεν θα λείψουν.

    Και που είστε παιδιά, ο ΣΞ είναι που πονάει, η ΠΑ και το ΠΝ δεν έχουν ανάγκη άλλους απο αυτούς που έχουν. Αφήστε να τρέξουνε λίγο οι Υπολόγοι, να χάσουνε και κανά κιλό.

    Πυργιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγνώμη, ξέχασα να συμπληρώσω ότι η θητεία πλέον στο ΠΝ είναι μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ κοροιδία για τα βύσματα, τους βυσματούχους, και τα κάθε λογής λαμόγια κάθετος καβατζόπ....Το ίδιο περίπου είναι η θητεία στην ΠΑ, ειδικά πχ για τους Πατρινούς και τους Πυργιώτες στην 116 και 117 ΠΜ αντίστοιχα.

    Ελεος παιδιά. Κόψτε τα βύσματα μαχαίρι. Θητεία μόνο στον ΣΞ. Το ΠΝ και η ΠΑ -το`παμε- δεν χρειάζονται στρατευσίμους κάθετος βύσματα κάθετος υπηρέτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για την Ελλάδα ο πλήρως επαγγελματικός (και άρα προαιρετικός) στρατός είναι επικίνδυνη πολυτέλεια. Πολυτέλεια λόγω του συνεπαγόμενου κόστους και επικίνδυνη γιά μιά σειρά από λόγους:

    Γεωγραφική θέση. Αν ξεπεράσουμε τη σημερινή στατική θεώρηση της ιστορίας (αίσθηση ότι όλα είναι δεδομένα σε ότι αφορά την πατρίδα επειδή εμείς δεν έχουμε ζήσει πόλεμο και η Κύπρος είναι μακρυά...) και τη δούμε πιό δυναμικά σε βάθος μεγαλύτερο των 50 χρόνων, εύκολα διαπιστώνουμε ότι η θέση μας αποτελεί πόστο πού όλοι κατά καιρούς θελήσανε να πιάσουν. Αν έχουμε διατηρήσει ότι έχουμε αυτό ήταν μόνο με πολέμους όπου πολεμήσανε όλοι.

    Σε μιά γενικευμένη (έστω και τοπική) σύρραξη που δεν θα σου φτάνει ο ολιγάριθμος στρατός και θα απαιτεί επιστράτευση ποιούς θα επιστρατεύσεις; Αυτούς που δεν θα ξέρουν από που πιάνουν το όπλο; Η θα τρέχεις να τους εκπαιδεύσεις τελευταία στιγμή πατ - κιουτ και μετά να τους στείλεις στην τύχη τους;

    Και μην υποτιμάτε και την κοινωνική διάσταση της θητείας. Ο στρατός (με όλα τα στραβά του) είναι γιά πολλούς δυστυχώς η μόνη μέθοδος κοινωνικοποίησης στη ζωή τους. Που αναγκάστηκαν να ξεφύγουν γιά λίγο από το υπερτροφικό 'εγώ' τους και να αποκτήσουν την αίσθηση του 'εμείς' και του κοινού καθήκοντος, έστω ο ένας απέναντι στο διπλανό του (πολλοί μάθανε στο στρατό μέχρι και να στρώνουν το κρεββάτι τους γιατί δεν τους το έστρωνε κανένας άλλος...).

    Και τέλος, με τυχόν προαιρετική θητεία ή αντ' αυτής εξαργύρωση του χρόνου θητείας γιά όσους δεν θέλουν να πάνε, απλά εισάγουμε με χίλια και την ταξική διάσταση. Όπου οι έχοντες και κατέχοντες απλά θα πληρώνουν το ευτελές γι' αυτούς αντίτιμο και σε πιθανή κρίση ας πάνε να σκοτωθούν τα φτωχαδάκια που δεν έχουν να πληρώσουν. Τέτοια Ελληνική και κοινωνική συνείδηση θέλουμε να διαμορφώσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για παράδειγμα ο Ευαγγελατος πήγε στο ναυτικό τον έδειξε η τηλεόραση και μετα τίποτα, το ίδιο και όλοι οι καλλιτεχνες των οπισθίων, οπως ο Νίνο που κάθε βράδυ ήταν στα μαγαζιά, να τους μαζέψουν και να υπηρετήσουν ξανά. Τωρα αν μπορέσει ο βενιζέλος να τα Βάλει με τον Κόκαλη και τον Βαρδινιγιάννη ??? θα δούμε. Οσο εχουμε ανάγκη να υπηρετούν όλοι και οχι 7 μήνες αλλά 15 μήνες, και να παψουν και τα σενδόνια στα κρεβατια τους, εμεις δεν είχαμε και δεν πάθαμε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εδώ που φτάσαμε, πράγματι η κατάργηση της θητείας είναι επιβεβλημένη. Να σταματήσουν πιά οι μαμάδες να μένουν σε ξενοδοχεία, έξω από τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων, για να φροντίζουν για το φαγάκι των αγοριών τους. Να σταματήσουν οι διαγκωνισμοί έξω από τα πολιτικά γραφεία, για το ποιός θα δώσει πρώτος το χαρτάκι με το όναμα του κανακάρη του.
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Κρατερός

    >Εδώ που φτάσαμε, πράγματι η κατάργηση της θητείας είναι επιβεβλημένη.<


    Εδώ που φτάσαμε, πράγματι η κατάργηση του στρατού είναι επιβεβλημένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εγώ φίλοι μου υπηρέτησα 28 μήνες στο Π.Ν. Με ειδικότητα πυροβολητή σε ένα από τα 4 "Θηρία". Όσοι τα γνωρίσατε...καταλαβαίνετε για τι βύσμα μιλάμε.
    Πλοίο της "αγάπης", αντιτορπιλλικό συνοδείας του 1938 με 4-5 "Ξιφίες" το χρόνο (Ξιφίας= 20ημερη περιπολία στο Αιγαίο.
    Μια μέρα πήραμε ένα άγημα καταδρομών από Μεγάλο Πεύκο για να τους πάμε στη Σάμο. Κομμένα παιδάκια. Με το που επιβιβάστηκαν στο πλοίο, έκαναν κατάληψη στις κουκέτες μας και άρχισαν "μοδίστρες" να μας ανεβάζουν "βύσματα" να μας κατεβάζουν. Ο θεός Ποσειδώνας τους το φύλαγε όμως το 9ρακι των μποφόρς και σύντομα βρέθηκαν όλοι ξάπλα μέσα στους εμετούς τους με πρόσωπα ωχρά. Κατεβαίνοντας στη Σάμο, πιο ταπεινοί, αναγνώρισαν και σε μας το χρήσιμο ρόλο που παίζαμε ως ναύτες ενός αντιτορπιλλικού, όχι σαν ναύτες της πλατείας Κλαυθμώνος, ή της Αγίας Παρασκευής.
    Ο Kosmopolitis και οι συν αυτώ, έχουν απόλυτο δίκιο. Τι να πάνε να κάνουνε τα βουτυροζαχαράκια τους σε ένα στρατό που βασίζεται στην πατριωτική θέληση του καθενός; Ούτε καν το 9μηνο δεν αντέχουν τα βλαστάρια μας.
    Τώρα, έχω την πεποίθηση, πως στον ουτοπικό κόσμο της ανεμελιάς που ζούμε, πως οι Τούρκοι θα τους φερθούν "κοσμοπολίτικα" όπως τους ταιριάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συμφωνώ με πολλούς από τους προηγούμενους, να καταργηθεί η θητεία και ο στρατός αν γίνεται. Τα ίδια λέω κι εγώ εκεί κάτω στην Ανταρκτική. Γιατί να γυμνάζονται τα καλοθρεμμένα πιγκουινάκια μας; Θα κακοπάθουν τα χρυσά (και στρουμπουλά) μας, θα πάθουν και καμιά ψυχολογία δηλαδή. Άλλωστε, οι φώκιες μεταλλάχτηκαν ξαφνικά και δεν τρώνε πιά πιγκουινάκια. Αλλά δε με ακούνε ρε γαμώτο οι "Ανταρκτικαράδες" εκεί κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμε, 11/2, 10:53, από την Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση δεν περίμενα τίποτε άλλο.
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι πόλεμοι δεν γίνονται πια με τις ξιφολόγχες (ακόμα και αν γινόντουσαν, πώς θα υποχρεώσεις κάποιον να πολεμήσει αν δεν θέλει; και αν ακόμα τον υποχρεώσεις, θα αισθανόσουν ασφάλεια αν έβαζες να σε φυλάει ένας που δεν θέλει;).

    Οι Τούρκοι δεν φοβούνται τους στρατιώτες, αλλά των Ρωσικά Σουχόι και τους S400.

    Η Ελλάδα χρειάζεται μικρό-αξιόμαχο-εξειδικευμένο-ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ στρατό, και σύγχρονους εξοπλισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_25/01/2010_320008

    Κατάργηση υποχρεωτικής θητείας και πλήρως επαγγελματικός στρατός στη Σερβία εντός του 2010.

    Μετά από αυτό, η Ελλάδα είναι η τελευταία Βαλκανική χώρα (με εξαιρεση την Τουρκία) που συνεχίζει τον θεσμό των κληρωτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολύ βολικό δεν είναι για την Τουρκία να έχει αυτή μεγάλο στρατιωτικό όγκο και οι γύρω - γύρω μικρό και "ευέλικτο"; (οι φώκιες που έλεγα νωρίτερα, όμως ακόμα και στην Ανταρκτική "το μέγεθος μετράει").

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Προς ανώνυμο 11 ΦΕΒ 3:53.

    "Κατάργηση υποχρεωτικής θητείας και πλήρως επαγγελματικός στρατός στη Σερβία εντός του 2010".

    Οι Σέρβοι, ό,τι είχαν να χάσουν το έχασαν....


    "Μετά από αυτό, η Ελλάδα είναι η τελευταία Βαλκανική χώρα (με εξαιρεση την Τουρκία) που συνεχίζει τον θεσμό των κληρωτών".

    Όταν πρώτη η Τουρκία, θα αλλάξει τον θεσμό των κληρωτών, ε, τότε ας ακολουθήσουμε και εμείς....

    Η Ολλανδία και η Δανία δεν έχουν ανάγκη.

    Οι Ισραηλινοί, ναι, αυτοί να δεις πως το έχουν πιάσει το νόημα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προς Απελλής:

    1.Οι Σέρβοι ότι έχασαν το έχασαν όταν είχαν κληρωτούς!

    2.Η Ελλάδα ποτέ δεν είχε κληρωτούς. Το σύστημα αυτό υιοθετήθηκε το 1911, 3 χρόνια μετά την υιοθέτησή του από τον Κεμάλ της Τουρκίας.

    3.Η Ολλανδία και η Δανία, και όλα τα Γερμανόφωνα κράτη ΕΧΟΥΝ κληρωτούς, γιατί χρειάζονται τον θεσμό για την δημιουργία εθνικής συνείδησης ώστε να δικαιολογήσουν την χωριστή ύπαρξη του κράτους τους, και λόγω φασιστικών παραδόσεων (ομοίως για Τουρκία-Ισραήλ).

    4.Το Ισραήλ, που είναι πρότυπό σου, έχει να αντιμετωπίσει το 1/3 του πλυθησμού ΜΕΣΑ στα Ισραήλ που κάνουν επιθέσεις αυτοκτονίας.

    Ο θεσμός της υποχρεωτικής θητείας είναι δημιούργημα της Δύσης, και έγινε την εποχή των εθνογενέσεων, και είναι εντελώς ξένος προς την παράδοσή μας και την Κουλτούρα μας. (εκτός αν κάποιοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα έπρεπε να συμμαχήσει με τον Χίτλερ, ή να γίνει Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.