4/2/10

Επιχείρηση συντήρησης του μειονοτικού από την Αγκυρα

Οι ψευδομουφτήδες συναντήθηκαν και με τον Τούρκο πρόεδρο Α. Γκιουλ
Σε «προθέρμανση» για την προσπάθεια συντήρησης μειονοτικού ζητήματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εξελίχθηκε η επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Αγκυρα η ηγεσία της λεγόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Δ. Θράκης» για συναντήσεις με το σύνολο της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας.

Με επικεφαλής τους ψευδομουφτήδες Μέτε και Σερίφ, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον πρόεδρο Α. Γκιουλ, τον πρωθυπουργό Τ. Ερντογάν, τον πρόεδρο της Βουλής, ενώ είχαν ξεχωριστή συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τούρκο βουλευτή Μ. Καβούτσογλου.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή», ο πρωθυπουργός Τ. Ερντογάν άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι «Τούρκοι»της Δ. Θράκης στη συνάντηση που διήρκεσε σχεδόν μία ώρα, μεταξύ των οποίων την απαγόρευση χρήσης του όρου «τουρκικός» στον τίτλο των συλλόγων, αλλά και το αίτημα για «επιστροφή της ελληνικής ιθαγένειας σε 64.000 Τούρκους της Δ. Θράκης που τους έχει αφαιρεθεί».

Ο ψευδομουφτής Ξάνθης και πρόεδρος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής» Α. Μέτε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Αλί Σαχίν, δήλωσε ότι «η Ελλάδα δεν μας δέχεται ως Τούρκους. Είμαστε 150.000 μουσουλμάνοι Τούρκοι που προσπαθούμε να ζήσουμε στη Δ. Θράκη, έχουμε επιβιώσει με την αυτοπεποίθησή μας και θα συνεχίσουμε να ζούμε...», ενώ ο πρόεδρος της «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης» Μεχμέτ Χατζηχαλήλ διαμαρτυρήθηκε γιατί «η Ελλάδα δεν έχει κάνει τίποτα παρά την απόφαση στο ΕΔΑΔ για το θέμα της χρήσης του όρου τουρκικός στο όνομα διαφόρων συλλόγων...».

Υποστήριξη
Ο πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Α. Σαχίν, αφού δεσμεύθηκε για την πλήρη υποστήριξη στους «Τούρκους της Δ. Θράκης», δήλωσε ότι αποτελεί «αντίφαση να ζητούν από την Τουρκία να πάρει μέτρα για να προωθήσει το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία, και οι ίδιοι να μη λύνουν τα προβλήματα των πολιτών τους...».

Ο κ. Μέτε, που μαζί με την υπόλοιπη αντιπροσωπεία συμμετείχαν ως επίσημοι προσκεκλημένοι στη σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, σε δηλώσεις του σε τουρκικές εφημερίδες έδωσε το στίγμα των προθέσεών του καθώς έδειξε να απορρίπτει κάθε ιδέα για κατάργηση των δικαστικών αρμοδιοτήτων των μουφτήδων (που σύμφωνα με ορισμένες ιδέες θα άνοιγε τον δρόμο για την αλλαγή του τρόπου ανάδειξής τους, όπως ζητά η Αγκυρα), επιμένοντας ότι πρέπει να αναγνωρισθούν οι ψευδομουφτήδες με διατήρηση των δικαστικών αρμοδιοτήτων.

Νίκος Μελέτης
ΕΘΝΟΣ

4 σχόλια:

  1. Ε ρε ξυλο που χρειάζεστε...

    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να το θυμηθείτε δεν είναι μακριά η ώρα που θα κατεβούμε στους δρόμους για να φωνάζουμε για την ελληνικότητα της Θράκης. Αυτά παθαίνει κάποιος όταν για ψηφοθηρικούς λόγους ξεπουλάει την πατρίδα του (όρα Νομάρχες, βουλευτές, υπουργούς κλπ). Όσο είναι καιρός αφυπνιστείτε!!! ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

    http://proxeneio-stop.org/


    Ευαγόρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρέπει να καταργηθούν αμέσως οι δικαστικές αρμοδιότητες των μουφτήδων. Αυτό που συμβαίνει στη Θράκη, δεν ισχύει σε καμία χώρα της Ε.Ε. Παραβιάζονται ευρωπαϊκές διατάξεις και κανονισμοί και επιπλέον είναι θέμα πολιτισμού και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι μουφτήδες και οι ιμάμηδες πρέπει να εκτελούν καθαρά θρησκευτικό λειτούργημα.
    Μ.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. EMAZEUTIKAN OI KARGIES KAI EKANAN TON KOUKO AFENTI!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.