4/2/10

Ο γύψος ήρθε από τα κατεχόμενα. Τον είχαν ρίξει οι δράστες στον τάφο του Τάσσου Παπαδόπουλου

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκαν οι αναλύσεις για το γύψο, που βρέθηκε πέριξ του τάφου του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, που έδειξαν ότι ο γύψος προέρχεται από τα κατεχόμενα. Συγκεκριμένα, η Αστυνομία είχε παραλάβει ποσότητα γύψου που έριξαν οι δράστες μετά που έκλεψαν τη σορό και την παρέδωσαν για ανάλυση σε εξειδικευμένο κρατικό εργαστήριο.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΗΣ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗεξέλιξη σημειώθηκε στις έρευνες για την πρωτοφανή βεβήλωση του τάφου του Τάσσου Παπαδόπουλου και την κλοπή της σορού του, που οδηγούν τους ανακριτές σε ορισμένα ακριβή συμπεράσματα. Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκαν οι αναλύσεις για το γύψο, που βρέθηκε πέριξ του τάφου του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, που έδειξαν ότι ο γύψος προέρχεται από τα κατεχόμενα. Συγκεκριμένα, η Αστυνομία είχε παραλάβει ποσότητα γύψου που έριξαν οι δράστες μετά που έκλεψαν τη σορό και την παρέδωσαν για ανάλυση σε εξειδικευμένο κρατικό εργαστήριο.

Παράλληλα δόθηκαν για σύγκριση διάφορα άλλα είδη πετρωμάτων ώστε να διαφανεί κατά πόσον υπάρχει ομοιότητα. Οι αναλύσεις ολοκληρώθηκαν πρόσφατα και δείχνουν ότι ο γύψος είναι όμοιος με αυτόν που παράγεται στα κατεχόμενα. Όπως εξηγήθηκε στον «Φ», τα πετρώματα του Πενταδακτύλου έχουν την ιδιότητα όταν αλεστούν να παράγουν σκόνη διαφορετική με αυτήν που παράγεται σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της ελεύθερης Κύπρου. Αυτό το στοιχείο ήταν από την αρχή στις σκέψεις των ανακριτών, οι οποίοι με τη βοήθεια προσώπων που ασχολούνται με την κοπή και το άλεσμα πέτρας, είχαν εκφράσει την άποψη ότι ο γύψος που έριξαν για να καλύψουν αποτυπώματα και τυχόν μικρόβια στον τάφο, προερχόταν από τα κατεχόμενα.

Τώρα που και επιστημονικά φαίνεται να επιβεβαιώνεται αυτή η εκδοχή, εκτιμάται ότι έγινε ένα σημαντικό βήμα, αφού τουλάχιστον φαίνεται πως οι δράστες είχαν επαφή με κάποιους στα κατεχόμενα. Αξιωματούχος της Αστυνομίας ανέφερε ότι δεν αποκλείεται οι δράστες να το εξασφάλισαν από τα κατεχόμενα και να το μετέφεραν στις ελεύθερες περιοχές. Παραμένει όμως άγνωστο γιατί δεν χρησιμοποίησαν γύψο που παράγεται στις ελεύθερες περιοχές, χωρίς όμως να αποκλείεται να είναι και τυχαία η προέλευση καθώς τέτοια υλικά από τα κατεχόμενα μπορεί κανείς να βρει και στις ελεύθερες περιοχές.

11 σχόλια:

  1. ....τέτοια υλικά από τα κατεχόμενα μπορεί κανείς να βρει και στις ελεύθερες περιοχές....
    Σέβομαι τις έρευνες που γίνονται από την αστυνομία (αν και φοβάμαι κατά πόσο οι ΑΚΕΛΙΤΕΣ! θα αφήσουν να γίνει σωστή έρευνα) αλλά το ποίο πιθανό είναι κάποιος έμπορος λόγου κόστους, να εμπορεύεται γύψο από την κατεχόμενη Κύπρο μας. τη σημασία έχει αν έτσι "οπλίζουμε" τους άλλους!!! για κάποιους πάντα θα μετρά το χρήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σφαλιάρες που θέλουν αν πέσουν στα χέρια μας...

    F-22 rapror

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν με εκπλήσει καθόλου, όπως και τους περισσότερους νομίζω. Αυτό, δε σημαίνει ότι θα μαθευτεί ποτέ η αλήθεια. Θα είναι μια ακόμη αναπόδεικτη βεβαιότητα....όπως οι φωτιές τον καταραμένο Αύγουστο του 2007....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ''Αξιωματούχος της Αστυνομίας ανέφερε ότι δεν αποκλείεται οι δράστες να το εξασφάλισαν από τα κατεχόμενα και να το μετέφεραν στις ελεύθερες περιοχές. Παραμένει όμως άγνωστο γιατί δεν χρησιμοποίησαν γύψο που παράγεται στις ελεύθερες περιοχές, χωρίς όμως να αποκλείεται να είναι και τυχαία η προέλευση καθώς τέτοια υλικά από τα κατεχόμενα μπορεί κανείς να βρει και στις ελεύθερες περιοχές.''

    Έλεος!!!! εδώ τους φτύνουν και αυτοί νομίζουν ότι ψιχαλίζει...
    ως πότε θα εξαπατούν τον κόσμο και την οικογένεια του αειμνήστου εκλιπώντα.
    το μακάβριο αυτό έγκλημα διαπράχθηκε απο τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ με τις πλάτες των ΕΓΓΛΕΖΩΝ.
    Να σταματησουν οι αρχές της κυπριακής δημοκρατίας να παριστάνουν ότι δεν γνωρίζουν!!!!
    είναι απαράδεκτη και ύποπτη η στάση των αρχών πράγμα που τους καθιστά συμμέτοχους στο έγκλημα.
    Να σταματήσει πάραυτα ο πρόεδρος χριστόφιας την διαδικασία των διαπραγματεύσεων με την κατοχική ηγεσία του ψευδοκράτους.. μέχρι την ανεύρεση της σωρού και των τυμβορύχων πρακτόρων της ΜΙΤ!!!
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "χωρίς όμως να αποκλείεται να είναι και τυχαία η προέλευση καθώς τέτοια υλικά από τα κατεχόμενα μπορεί κανείς να βρει και στις ελεύθερες περιοχές"

    Δηλαδή πάλη για το φύλο των αγγέλων συζητάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δώστε το πτώμα πάρτε τον χριστόφια.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΕΣΚΑΨΑΝ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ ΕΚΑΨΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ 90 ΕΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΑ.Ν.ΣΑΡΡΗΣ ΣΤΟ ΕΞΤΡΑ ΕΦΗ.ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΟΓΩ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΩΝ ΜΕΙΟΝΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΨΥΧΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΤΥΜΒΟΡΥΧΗΣΑΝ ΣΤΟ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΗΡΩΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. είχαν εκφράσει την άποψη ότι ο γύψος που έριξαν για να καλύψουν αποτυπώματα και τυχόν μικρόβια στον τάφο,

    prosopika pistevo oti o gipsos den xrisimopiithike gia na kalipsi ixni kai mikrovia alla gia na kapsi to xarti ton anixneftikon skilion tis astinomias…
    profanos to lipsano gipsopiithike epitopou kai apomakrithike se sterei morfi…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ....και με τον τορπιλισμο της ΕΛΛΗΣ καναμε τον ανηξερο....αλλα τοτε ειχαμε την αποφαση να παλεψουμε.
    Η παραταση της τραγωδιας και η μη καταγγελια της ολης ιστοριας λειτουργει σαν ψυχολογικος οδοστρωτηρας για τους Ελληνες.
    Η πολιτικη ηγεσια που εχει την ευθηνη θα δρεψει και τα αγαθα των κοπων της....

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ...δώστε το πτώμα πάρτε τον χριστόφια.stef...
    Να πω ψέματα! φωβερή ατάκα συναγωνιστή stef!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. OI TOURKOI SINEXIZOUN NA MAS DIKNOUN POSO "EUROPAIOI" KAI "POLITISMENOI" EINAI! POU EINAI I DRAGONA?
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.