7/2/10

Zητούνται απαντήσεις σ' ένα e-mail


Ελαβα προ τριημέρου ένα e-mail για την επικείμενη απεργία της 10ης Φεβρουαρίου και παρά τις προσπάθειες που έχω καταβάλει δυσκολεύομαι να καταλάβω αν οι συντάκτες των επιδιωκόμενων στόχων θεωρούν ότι απευθύνονται σε ανόητους ή απλώς δεν έχουν συναίσθηση της πραγματικότητας. Θέλω να ελπίζω ότι συμβαίνει το πρώτο, μια και έχουμε συνηθίσει να ακούμε πολιτικούς και συνδικαλιστές να μας λένε όχι την πραγματικότητα, αλλά αυτά που θέλουμε ν' ακούμε.

Διάβασα, λοιπόν, ότι θα πρέπει ν’ απεργήσουμε διεκδικώντας γενναίες αυξήσεις, μέχρι και διπλασιασμό, των κατώτερων ορίων μισθών και συντάξεων, ότι θα πρέπει ν’ αγωνιστούμε όχι μόνο να μην αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης, αλλά να μειωθούν και για μία πενταετία, ότι δεν θα πρέπει να υποκύψουμε στους εκβιασμούς των διεθνών αγορών και των Βρυξελλών που θέλουν να μας επιβάλουν σκληρή λιτότητα και γενικά ότι πρέπει ν’ αγωνιστούμε για ν’ ακυρώσουμε τα σκληρά μέτρα που εξαγγέλθηκαν ή ενδέχεται ν’ ακολουθήσουν.

Τι ακριβώς θα κάνουμε για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί, δεν περιλαμβανόταν στο e-mail. Για παράδειγμα, δεν έλεγε πώς θα γίνει να μην πληρώσουμε τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια που χρωστάμε και από ποιους θα δανειστούμε για ν’ ανακυκλώσουμε το χρέος μας. Οπως δεν έλεγε από πού θα βρει το Δημόσιο τα λεφτά για να πληρώσει τις τεράστιες αυξήσεις των μισθών και πώς θα καταφέρουν τα ταμεία στα οποία «δεν υπάρχει σάλιο» να διπλασιάσουν τις συντάξεις.

Ελεγε κι άλλα τέτοια παλαβά το e-mail, χωρίς να μπαίνει, φυσικά, στον κόπο να εξηγήσει πώς θα ήταν δυνατό να συμβούν. Δεν εξηγούσε, για παράδειγμα, πώς θα γινόταν ν’ αυξηθούν κατακόρυφα οι μισθοί και να μην εκτοξευθεί η ανεργία στα ύψη ή να μην κλείσουν όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οπως δεν εξηγούσε και πώς θα γίνει το θαύμα να έχουμε από τη μια τις ευρωπαϊκές χώρες ν’ αυξάνουν η μία μετά την άλλη τα όρια συνταξιοδότησης κι από την άλλη να τα μειώνει κατά μία πενταετία μια χώρα που χρωστάει στους πάντες, ζει με δανεικά και οι κάτοικοί της ονειρεύονται μια θέση στο Δημόσιο.

Τι άλλο θα μπορούσε να είναι το άκρον άωτον της πολιτικής κοροϊδίας;
Γράφει ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
ΕΘΝΟΣ

3 σχόλια:

  1. Τα σκληρά (ΑΡΑΓΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ?) μέτρα από τον πρωθυπουργό...



    Ο Γ. Παπανδρέου, μετά τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, ανακοίνωσε αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, πάγωμα μισθών και μείωση 10% των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων.
    (Πηγή: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_02/02/2010_321946)

    Παρακαλώ πολύ, κ. Παπανδρέου: υπολογίσατε ποσοτικά τις οικονομικές επιπτώσεις των σκληρών σας μέτρων? Μήπως τα σκληρά σας μέτρα φέρουν αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θα ήθελε η κοινωνία των υπηκόων σας στην Ελλάδα? Υπολογίσατε ποσοτικά τις οικονομικές επιπτώσεις της αντιστροφής των μέτρων σας?

    1) Μείωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 10%.
    2) Αύξηση μισθών κατά 10%.
    3) Αύξηση των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10%.

    ANALYSIS:

    1) Μείωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης σημαίνει εργασία γιά τους νέους με χαμηλότερο μισθό από τους αποχωρούντες, και μεγαλύτερη κατανάλωση από αυτούς που αποχωρούν.

    2) Αύξηση μισθών σε ανθρώπους που ζουν με μισθό σημαίνει μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη εκεί που μετράει.

    3) Αύξηση των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων επίσης σημαίνει μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη εκεί που μετράει.

    Μήπως, λέω μήπως, κ. Παπανδρέου τα μέτρα σας επιφέρουν βλάβη στην Ελλάδα? Επαναλαμβάνω γιά να γίνω ξεκάθαρα αντιληπτός: υπολογίσατε ποσοτικά τις οικονομικές επιπτώσεις των σκληρών σας μέτρων? Ναι ή όχι?

    Αν ναι, τότε γιατί H KAΘHMEPINH δεν δίδει τις προβλέψεις σας?

    Αν όχι, τότε γιατί βαδίζετε στα τυφλά κ. Παπανδρέου?

    Ή μήπως είστε και σεις ένας απλός... υπήκοος? Μα αν ναι, τότε τίνος?



    Μετά τιμής,
    Ο ΜΕ ΤΑΣ ΑΠΟΡΙΑΣ

    PS: Billions of empirical studies show that cost-cutting tactics never work. The reason? When you cut cost, you end up cutting your investment into the future. And it is new investment in industry and new growth that Greece needs now more than ever, NOT cost-cutting tactics. Darn, I forgot, we Greeks can only reason deductively, not inductively... darn!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνήθως αυτοί που ασχολούνται με τη συγγραφή τέτοιων μυνημάτων, είναι ανεγκέφαλοι εργατοπατέρες των οποίων ο λόγος ύπαρξης πάυει να υπάρχει, όταν σταματούν και οι διεκδικήσεις!!Έτσι λοιπόν, αυτοί οι εργατοπατέρες, εάν έδειχναν εθνική συναίνεση στα μέτρα θα αυτοκαταργούνταν καθώς πλέον ο μόνος ρόλος τους (με δική τους ευθύνη) είναι απλά η συνεχής διεκδίκηση αυξήσεων..!!!Οπότε, θεωρώ απλά γραφικό ένα τέτοιο mail και απλά γραφικούς αυτούς που κάθονται και πραγματικά τους πιστεύουν...!!!Βέβαια αυτο το mail εμπίπτει και στο γνωστό κόλλημα του λαού μας...!!!Όλοι είναι πρωθυπουργοί, πρόεδροι και προπονητές...!!έτσι, εάν τους ρωτήσεις πως θα γίνουν αυτά, μάλλον θα εφεύρουν τρόπους οι οποίοι θα είναι προς το συμφέρον τους, δεν θα θίγουν το κόμμα τους(καθώς πάντα οι άλλοι φταίνε) και θα δίνουν και 5.000 το μήνα στον καθέναν τους.....και όλα αυτά ώς δια μαγείας ή με βλακώδεις απο άποψη οικονομικών, τρόπους, οι οποίοι όμως στο μυαλό ανθρώπων χαμηλού επιπέδου φαντάζουν λογικοί....και εννοείται στερούνται κάθε παράλληλης πολιτικής, εθνικής, ή σχέσεων με άλλα κράτη, ανάλυσης...!!!
    Πλέον είναι ανάξια λόγου τέτοια επιχειρήματα και κινήσεις καλέσματος σε κινητοποιήσεις...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βάζω στοίχημα απο που προερχόταν το e-mail,χεχεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.