28/2/10

Η τουρκική φρεγάτα F490 Gaziantep σε επιθετική κίνηση έφτασε έξω από το Σούνιο


Τουρκική φρεγάτα κλάσης O.H.PERRY, η F490 Gaziantep (πρώην USS Clifton Sprague) ξεκίνησε από τον ναύσταθμο του Αksaz στην Μαρμαρίδα και έφτασε στο Σούνιο, το Λαύριο, το Πόρτο Ράφτη, την Ραφήνα και την Άνδρο! Κινήθηκε για αρκετή ώρα κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Αττικής ευρισκόμενη αρχικά στα ελληνικά και κατόπιν στα διεθνή χωρικά ύδατα.

Η τουρκική φρεγάτα απέπλευσε από το ναύσταθμο του Αksaz χθες το απόγευμα και μετά από μία πορεία μέσα από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες έφτασε ανοικτά του Σουνίου και με «ανοικτά» τα ηλεκτρονικά και οπλικά της συστήματα κατευθύνεται βόρεια προς την Άνδρο. Παρακολουθείται από ελληνική πυραυλάκατο.

Σε όλη την πορεία του κοντά στην Αττική παρακολουθείτο από την ελληνική πυραυλάκατο Ρ67 "Ρουσσέν".

Η τουρκική φρεγάτα έφτασε στην περιοχή μεταξύ Άνδρου και Ψαρών, βγαίνοντας στην ανοκτή θάλασσα από το στενό του Καφηρέα.

Το τουρκικό σκάφος ξεκίνησε την πορεία του μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ενδιάμεσα Σουνίου και Κέας-Μακρονήσου.

Η διέλευση τυπικά θεωρείται "αβλαβής", αλλά πρόκειται για κορυφαία πρόκληση, όχι μόνο λόγω των συστημάτων του σκάφους που ήταν όλα "ανοικτά" κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών, αλλά κυρίως γιατί σε μία μοναχική πορεία ξεκίνησε απο τον Aksaz για να φτάσει στην Αθήνα!

Γενικά, μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που έχουμε κίνηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ημέρα Κυριακή και αυτό ίσως να δείχνει ασήμαντο, αλλά είναι μία πολύ σημαντική σημειολογική κλιμάκωση

Σίγουρα μόνο τυχαία δεν είναι η κίνηση του. Το Αksaz βρίσκεται απέναντι από τα Δωδεκάνησα στην Μαρμαρίδα και η φρεγάτα διαπλέοντας με βορειοδυτική κατεύθυνση ολόκληρο το Αιγαίο έφτασε έξω από το Σούνιο!

Πολλά ελληνικά σκάφη (ψαράδικα, αναψυχής κλπ) που βρίσκονταν στην ακτή της ανατολικής Αττικής είδαν την τουρκική φρεγάτα να περνάει από μπροστά τους!

Είναι κάτι ανάλογο με την υπέρπτηση πάνω από την φρεγάτα "ΑΙΓΑΙΟ" των τουρκικών F-16: Προσπαθούν να προκαλέσουν ελληνική απάντηση. Και είναι βέβαιο ότι θα αποθρασύνονται συνεχώς όλο και περισσότερο.

Τι σημαίνει "αβλαβής διέλευση":
Κίνηση σκάφους εντός των χωρικών υδάτων μίας χώρας, στην προκειμένη περίπτωση κίνηση εντός των 6 ναυτικών μιλίων από την στεριά. Το σκάφος υποχρεούται να κρατάει σταθερή πορεία και διεύθυνση και σε κάθε περίπτωση να μη κινείται κάθετα προς την ακτή. Το σκάφος θα πρέπει να έχει απενεργοποιήσει τους αισθητήρες του (Ραντάρ και ανθυποβρυχιακές συσκευές). Αν είναι υποβρύχιο θα πρέπει να κινείται σε ανάδυση. Γενικά το σκάφος που κάνει αβλαβή διέλευση υποχρεούται να κάνει με σαφή τρόπο την πρόθεσή του να κινηθεί «ειρηνικά».

Σημερα τουλάχιστον το ραντάρ και τα ραντάρ των οπλικών συστημάτων ήταν "ακοικτά", όπως το κατέγραψαν οι ελληνικές συσκευές ΕSM.

Πέρσι, στις 14 Ιανουαρίου 2009, μία άλλη φρεγάτα του τουρκικού Ναυτικού (η "ΤURGUT REIS" F241, κλάσης "Yavuz" ΜΕΚΟ 200ΤΝ Τrack Ι, αντίστοιχη των δικών μας ΜΕΚΟ 200ΗΝ) συμμετέχοντας στην προγραμματισμένη άσκηση "ACIK DENIZ" έπλευσε ανενόχλητη εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, παραβαίνοντας τους κανόνες αβλαβούς διέλευσης, κατά μήκος των ανατολικών ακτών της Αττικής, ελάχιστα ναυτικά μίλια από το σπίτι του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στη Ραφήνα, από το οποίο και ήταν ορατό το σκάφος!

Η τουρκική φρεγάτα έπλευσε με κατεύθυνση νοτιοανατολικά από το Στενό του Καφηρέα (μεταξύ Άνδρου-Εύβοιας), δυτικά της Κέας (δηλαδή μεταξύ Κέας και Μακρονήσου) μέχρι έξω από το Λαύριο(!), σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές της ανατολικής Αττικής και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων!

Συνέχισε μέχρι νότια του ακρωτηρίου του Σουνίου, και περί ώρα 13.00 έκανε αναστροφή και ακολουθώντας την ίδια ανάστροφη πορεία με ταχύτητα 15 κόμβων, κατά μήκος των ακτών της Ανατ. Αττικής και περνώντας πάλι στα ανοικτά της Ραφήνας, απομακρύνθηκε. Περί τις 17:00, πιθανότατα με ενεργοποιημένους όλους τους αισθητήρες των οπλικών συστημάτων της, δηλαδή στοχοποιώντας χερσαίους, θαλάσσιους και εναέριους στόχους, εξήλθε του Στενό του Καφηρέα προς τα διεθνή ύδατα του Αιγαίου.

Στην σημερινή πρόκληση δεν είχαμε ανάστροφη πορεία, αλλά είχαμε κάτι πολύ πιο σημαντικό σε ότι αφορά το πολιτικό επίπεδο της πρόκλησης: Ένα πολεμικό σκάφος που αποπλέει από τον ναύσταθμο του στο Aksaz ο οποίος βρίσκεται σε τεράστια απόσταση (36°50′04″N 28°23′24″E / 36.8345°N 28.39°E / 36.8345; 28.39) από την Αττική και δεν συμμετέχει σε άσκηση σε σχετικά κοντινή απόσταση, όπως συνέβη πέρσι με την "ΤURGUT REIS" που συμμετείχε στην άσκηση "ACIK DENIZ".

Αν αυτό δεν είναι πρόκληση, τότε η λέξη χάνει την έννοιά της...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

28 σχόλια:

  1. Η στρατηγικη ψυχραιμια μαλλον θα ειναι καποια παραγραφος απο το καμα-σουτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρέχα στο Αμέρικα λέμε γρήγορα να κλείσεις το deal για τα λίγα στρεμματάκια για να κοιμάσαι ήσυχος...Άντε να χαθείτε ντενεκέδες ξαγάνωτοι,πολιτικάντηδες της συμφοράς..
    όσο για σας μογγολοειδή ρίξτε μας μια στο ψαχνό γιατί μόνο έτσι καταλαβαίνουμε εμείς...Τέτοια ζώα είμαστε γιατί τους ψηφίζουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παλι καλα που δεν περασε και εξω απο το σπιτι του νυν πρωθυπουργου,στο Καστρι΄ . Παντως τους αντιμετωπιζουμε με ανωτεροτητα και ''υπερβατικα'' ( Benny , προσφατα )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περισι το καλοκαιρι ειχαμε ξαναδει αλλη μια φρεγατα στο σουνιο αλλα αφου οι δικοι μας δεν αντιδρουν και αν μιλισει κανεις μπορει να τον πανε μεσα , ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ λαος που διεκδικει ανταμοιβεται απο την ιστορια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Vre ti psychremoi fili pou imaste...
    Nevra apo atsali, manga mou!

    Ke pou imaste akoma...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θυμαμαι περυσι οταν ειχε γινει το ιδιο περιστατικο:Ολα τα μεγάλα καναλια κοροιδευαν γιατι εφτασαν οι τουρκοι απ'εξω απο το σπιτι του Καραμανλη στη Ραφήνα.Τωρα ΜΟΥΓΚΑ.Το ΛΑΟΣ που πλεον στηριζει Γιωργακη ειχε κανει σαματά μεγάλο και κοροιδευε τον Καραμανλη.Ο ανοητος λαος τους ακουγε,τους ακουγε και να σας πω κατι?Καλά να πάθει:Πηγαινε για αυξησεις και πηρε...μειώσεις.Πηγαινε για καλυτερους(?) χειρισμους στα εθνικα και έφτασε να παιρνουν υπηκοοτητα οι λαθρομεταναστες και να χανουμε την εθνικη μας κυριαρχια...Ωρε γουσταρω,καλα παθαινουν μερικοι.Οι υπολοιποι τι φταιμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. (Δεν υπάρχουν ''διεθνή χωρικά ύδατα''. Ή το ένα είναι, ή το άλλο...)

    Έχω ακούσει μία ιστορία όπου καταδρομέας σε φυλάκειο του Αν.Αιγαίου, όταν είδε υποβρύχιο να αναδύεται μόλις λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά του, αφού βεβαιώθηκε ότι δεν ήταν ελληνικό, έκανε τον πυργίσκο του κόσκινο με βολές πολυβόλου των 50 ή φορητό αντιαρματικό...
    Ποιός ξέρει κάτι περισσότερο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάθε χειμώνα ακούμε τα ίδια, και κάθε χρόνο εδώ και πολλά χρόνια χάνουμε ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας. μπορούμε να αμυνθούμε ή όχι; Αν δεν μπορούμε γιατί; Τι πρέπει να κάνουμε; Τελικά χάσαμε ολόκληρο το αιγάιο χωρίς να πέσει μια φωτοβοίδα. Όλα αυτά τα δήθεν προβλημάτων στα εσωτερικά της τουρκίας δεν με ενδιαφέρουν πλέον, αφού μετά το πέρας των προβλημάτων δεν επανέρχονται στις πρότερες θέσεις τους.
    Εμένα δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται στην τουρκιά. Εμένα με ενδιαφέρει να φυλάσονται τα σύνορα. Δεν μπορείτε, να φύγετε. Οποιος δεν μπορεί να φύγει. Τώρα αυτό θα θεωρήται δεδομένο, και θα έρχονται οι λαθρομετανάστες με συνοδεία πολεμικών πλοίων μέχρι το λιμάνι του πειραιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ας αφήσουμε τους φανατισμούς. Ψυχρή πολιτική... Απλώς ας έκανε μια από τις Ελληνικές κανονιοφόρους που περιπολούν στο Ανατολικό Αιγαίο μια αβλαβή διέλευση εντός τουρκικών υδάτων την ίδια ώρα με τη τουρκική φρεγάτα. Σε περίπτωση που μπλοκάρανε τη δικιά μας κανονιοφόρο μπλοκάραμε τη φρεγάτα τους. Απλό: ισοδύναμο τετελεσμένο. Μάλιστα αν είχαμε και τη κρατική τηλεόραση να μαγνητοσκοπεί τη τουρκική φρεγάτα θα ήταν καλό. Σε περίπτωση που οι Τούρκοι "δημοσιογράφοι" βγάζανε κανα ρεπορτάζ με τη κανονιοφόρο μας κάναμε έκτακτο δελτίο εμείς με τη φρεγάτα τους. Ισοδύναμο τετελεσμένο σε όλα και παντού. Τα σοβαρά κράτη απαντάνε. Για να δώσεις απάντηση δεν χρειάζεται πόλεμος. Πρέπει απλώς να δείχνεις ότι δεν μιλάς μόνο με χαρτιά αλλά και με κανόνια, και με τηλεόραση, ραδιόφωνο, ίντερνετ, ψυχολογικές επιχειρήσεις κτλ. Το μήνυμα περνάει πάντα, δεν είναι χαζά παιδιά. Απλώς μου φαίνεται πως χρειάζονται ένα 87 να ηρεμήσουν λίγο. Τσαλίμια πάλι θα κάνουν αλλά θα ηρεμήσουν. Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε κράτος με περιεχόμενο στο παντελόνι. Για να τα κάνουμε όμως αυτά πρέπει να ανασυγκροτηθεί η οικονομία μας. Η πολιτική και η στρατιωτική ισχύς ενός κράτους πηγάζουν από την οικονομική ισχύ του.

    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. O EXTHROS EINAI KALA ORGANOMENOS YPOMONETIKOS KAI ANELEHTOS .TALOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μερίσματα Ειρήνης και Λοιπές φιλίες.ΚΟΙΝΩΣ ΑΗΔΙΕΣ.
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΙΧΑΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ

    Τα διαγγέλματα συνεχίζονται και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα έχουν ΚΑΤΑ**ΜΗΘΕΙ ΕΝΏ ΕΜΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩΜΕΝ.

    ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ''ΜΑΣ'' ΜΕ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ ΜΑΖΙ.
    ΞΕΦΤΙΛΕΣ.

    ΝΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως ένα
    κίνημα,πραξικόπημα, στάση ή όπως ΄
    διάολο το λένε κάποιοι, διότι έχουμε
    φτάσει σε αδιέξοδο.
    Κανένα πολιτικό κόμα δεν είναι σε θέση να δώσει οποιδήποτε λύση διότι
    όλα τα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί απο τα πολιτικά κόματα.
    Χρειάζεται επειγόντως στρατιωτική ηγεσία , αναγκαστική αναθεώρηση του
    συντάγματος και συνοπτικοί εγκλεισμοί πολιτικών στη φυλακή.
    Ακόμα και χρήματα δανεικά να βρούμε, την πτώχευση δεν θα την αποφύγουμε, γιατί τα πρόσωπα θα είναι πάλι τα ίδια.
    Η ρήξη πρέπει να είναι ολική και
    βάναυση.
    Οι πολίτες δεν θα δυνσανασχετήσουν
    γιατί αυτή τη στιγμή βιώνουμε μία δικτατορία, που απειλεί το μέλον το
    δικό μας και των παιδιών μας.
    Εάν έχουν μείνει κάποιοι στρατιω-
    τικοί οι οποίοι έχουν παραμείνει
    Ελληνες να ξέρουν οτι η πλειοψηφία
    των πολιτών θα σταθεί στο πλάι τους
    εάν κάνουν κάποια ''κίνηση''
    Δεν αντέχουμε άλλους εξευτελισμούς και ταπεινώσεις.
    Εχουμε φτάσει στο τελευταίο σκαλοπάτι.
    ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ.

    ευχαριστω για τη φιλοξενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ίσως να είναι μια ύστατη προσπάθεια των στρατηγών απέναντι να εφαρμόσουν τη Βαριοπούλα...αλλά δεν πιστεύω οτι περίμεναν αυτή την Στρατηγική ψυχραιμία του Giorgos...!!!!χαχαχαχαχαχαχα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τελικα η μονη θαλασσια περιοχη που δεν διεκδικουν γκριζαροντας την ,
    ειναι η παραλια του λαγανα που γενναει τα αυγα της η καρετα -καρετα,

    και αυτο βεβαια λογω οικολογικης τους ευαισθησιας

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα μπορούσε κάποιος που γνωρίζει να μας εξηγήσει κάτι παραπάνω;
    Για παράδειγμα αν ελληνικό πολεμικό σκάφος μπορεί να περάσει κατά τον ίδιο τρόπο από τον Βόσπορο.
    Επίσης αν μπορεί ελληνικό πολεμικό σκάφος να πράξει το ίδιο στα τουρκικά παράλια και αν είναι κάτι που συμβαίνει

    Δραμινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλες και φίλοι ας μου επιτραπεί να θέσω στη νόμιμα εκλεγμένη πολιτική ελίτ της χώρας τα δύο παρακάτω ερωτήματα:
    1)Ποιός έστειλε το Αμερικανικής κατασκευής και προελεύσεως "πλοιαράκι" να περιπολεί ανοικτά της Κέας;
    Ο "καλός" Ερντογάν ή οι "κακοί" Στρατηγοί;
    2)Σας είναι γνωστό ότι οι 8 φρεγάτες της κλάσεως αυτής δόθηκαν στην Τουρκία και με την θετική ψήφο του μεταστάντος αρχιμέθυσου Έ. Κένεντυ ο οποίος στην εν λόγω ψηφοφορία αντιτάχθηκε στην παραχώρηση δύο ναρκαλιευτικών στη χώρα μας;
    CIATICTINOC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εμείς στην Πάτρα πάντως δεν την είδαμε τη φρεγάτα...
    Τυχεροί Αθηναίοι...Αχ Αχ Αχ...
    Είναι άδικη γαμότο η ζωή στην επαρχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λέω τώρα εγώ...

    Εάν βρισκόταν ενα παλαιό πλοίο ψαράδικο ή εμπορικό που κατα λάθος θα εκανάν λάθος στις προταιρεότητες και κουτουλούσε η το κυνηγούσε να το κουτουλήσει ή κάποιο ετσι πολιτικό συμβάν ή λεω εγώ να πετούσε κανα ψεκαστικό απο πάνω και να του αμολούσε κατα λάθος ψεκαστικό για το δάκο της ελιάς..

    Λίγο φαντασία ρε παιδιά..

    Ή πχ για αντίποινα να στείλουμε ενα πλοίο ανάλογο για επισκεψη στην Κύπρο.
    και να περάσει να κάνει τον κύκλο απο την βόρεια της Κύπρου να στρίψει ανατολικά και να καταλήξει στην Ελέυθερη Κύπρο..

    Επιμενίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μερικά τέτοια ακόμα να κάνουνε, να πει και ο Καντάφι λίγο ακόμα τα δικά του, και τότε να δούμε τι έχει να γίνει μεταξύ Ευρώπης και Μουσουλμάνων, εκεί πάει το πράγμα.
    Αυτή η φρεγάτα είναι ξεκάθαρα μέρος προφητείας, αναφέρετε μάλιστα εδώ:
    http://ellinikesaxies.blogspot.com/2010/02/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Υποθέτω ότι κάτι θα μάθαμε από αυτήν την "επαφή" και βέβαια θα μπορούσαμε να τους βυθίσουμε ;;; Ναι ή όχι;;;Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Θα μπορέσουμε να τους βυθίσουμε και να τους καταρρίψουμε μόνον όταν:

    α) Αποκτήσουμε μέσα ηλεκτρονικού πολέμου εφάμιλλα ή καλύτερα των Τουρκικών

    β) Τα οπλικά μας συστήματα είναι εφάμιλλα ή ανώτερα των τουρκικών

    γ) Αδειάσουμε την χώρα από την "5η φάλαγγα", ήτοι τους λαθρομετανάστες.

    δ) Αποκτήσουμε ηγεσία αποφασισμένη να το κάνει, αφού θα έχουν γίνει τα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. MIPOS THA EPPEPE KAI EIMEIS NA TOUS STEILOUME KANENA KARAVAKI OSTE AS THELOUN KAMIA EPANIPSOULA TIS ELLIS NA TOUS TIN PROSFEROUME GIA NA DIASKEDASOUME LIGO KAI EMEIS KAI AUTOI! KAI EPIPLEON TA PSARAKIA STO AIGAIO PEINANE! THELOUN TOURKOUS NA FANE!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τον εχθρό τον πολεμάς με τα όπλα του αφού μάθεις και τις αδυναμίες του ...Είναι λάθος τακτική να είσαι προβλέψιμος ..
    Είναι λάθος τακτική να ενημερώνεις ακόμα και όταν γνωρίζεις ότι ξέρει.
    Αρα λοιπόν πριν κάνουμε ότι κάνουμε φιμώστε τα ΜΜΕ γιατί πριν τολμίσει το ''καραβάκι'' να βγει στο Αιγαίο (το δικό μας) θα το ξέρει και το τελευταιό χωριό στα βάθη της Τουρκίας.

    Τελικά εμείς αλλάξαμε ως Ελληνες με μετάλαξη ή οι Αρχαίοι ήταν μια αναλαμπή του παρελθόντος η οποία θα μας υπενθυμίζει πόσο χαμηλών προδιαγραφών είμαστε για τις περιστάσεις που ζούμε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ Christos Voulgaris apo Londino

    Είναι απαράδεκτο, ρε φίλε, μετά από τόσες παρακλήσεις, αλλά και παρεμβάσεις σου εδώ μέσα, να εξακολουθείς να γράφεις και greeklish και λάθος, δείχνοντας ότι δεν σέβεσαι ούτε τον χώρο ούτε τους συνομιλητές σου.

    Εν πάση περιπτώσει, "EPANIPSOULA TIS ELLIS" δεν θα γίνει, διότι θα μπλοκάρουν οι Τούρκοι τα ηλεκτρονικά όργανα του πλοίου και δεν θα ξέρει να επιστρέψει. Το έπαθε πέρισυ το καλοκαίρι η φρεγάτα που στείλαμε στο Καστελόριζο.

    Ελπίζω την επόμενη φορά να γράψεις ελληνικά. Δεν είναι δύσκολο να βάλεις την ελληνική γραμματοσειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σωστος ο Επιμενιδης ( 12:41 ). Φαντασια και πρωτοβουλια . Δεν υπαρχουν ικανοι επαγγελματιες να ΄΄ταπωσουν΄΄ τα ηλεκτρονικα τους , αν πραγματι τα ειχαν ανοικτα -κατα παραβαση κανονων αβλαβους διελευσης ? Οσοι κατηγορουν ως πολεμοκαπηλους αυτους που ζητουν αποτελεσματικη αντιδραση , ας συγκρινουν την κατασταση τωρα με αυτην πριν 20 χρονια: τολμουσαν να κανουν αυτα στον μεταξυ μας εναεριο η΄ θαλασσιο χωρο ? ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός της Τουρκίας, απ' όσο ξέρω, προέρχεται από το Ισραήλ. Οι Ισραηλινοί ασφαλώς ξέρουν να τον απενεργοποιούν. Θα μπορούσαν επίσης να πουλήσουν και σ' εμάς, καθώς και να κάνουμε κάποιες συμπαραγωγές.

    Εμείς, όμως, είμαστε υπεράνω και δεν θέλουμε συνεργασία με ... "δολοφόνους".
    Καλύτερα, λοιπόν, να μας σφάξουν οι αγάδες να αγιάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μην στενοχωριέστε. Ψηλά το κεφάλι! Προχωράμε ΓΕΡΑ, όλοι εμείς οι απλοί, "ανώνυμοι" Έλληνες. Από εδώ και πέρα ξεκινάω μόνος μου προσπάθεια ψυχολογικής στήριξης του ηθικού μας, έστω και αν όσα γράφω μπορεί να θεωρηθούν "γραφικά". Αλλά... ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ! Δεν το καταλαβαίνετε; Το βράδυ, όταν θα επιστρέψετε στο σπίτι σας, παρακαλώ, πριν γυρίσετε το κλειδί στην εξώπορτα και μπείτε μέσα, ξεχάστε όλα τα άσχημα, όλα όσα σας πνίγουν, πάρτε το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ που μπορείτε, βρείτε το θάρρος, γυρίστε τώρα το κλειδί και μπείτε μέσα. Χαιρετήστε τη γυναίκα σας και φιλήστε το παιδί σας. Ακόμα και αν μέσα σας "βράζετε", ακόμα και αν η γυναίκα σας είναι και εκείνη "πιεσμένη", ακόμα και αν το παιδί σας έχει παράπονα. Φίλοι, αναγνώστες αυτού του ιστολογίου, η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΑΜΥΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ. Ηρεμήστε... Νομίζετε οτι εγώ περνάω καλύτερα ή έχω το θάρρος να κάνω όλα αυτά που περιγράφω κάθε ημέρα; Όχι. Αλλά, προσπαθώ. Αφήστε λίγο τη ΓΙΑΒΟΥΖ και κάθε τούρκικη..."χαβούζ". Ηρεμήστε. Αλλά μην λησμονείτε.... Όλα τα παραπάνω τα πιστεύω αγαπητοί φίλοι. Μαζί τα περνάμε, μαζί θα δουλέψουμε.

    Κωνσταντίνος Ν. (Πάτρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.