25/2/10

Στο μικροσκόπιο της Fed ο ρόλος της Goldman Sachs

Ο διοικητής της FED, Μπεν Μπερνάνκι υπογράμμισε ότι για το ζήτημα αυτό έχει δείξει «ενδιαφέρον» και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι «προφανώς, η χρήση των συγκεκριμένων εργαλείων με τρόπο που επιφέρει αποσταθεροποίηση μιας εταιρείας ή ενός κράτους είναι αντιπαραγωγική».
Το ρόλο που έχουν διαδραματίσει οι κολοσσοί της Γουόλ Στριτ –συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs– στη σύναψη συμβάσεων ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης (credit default swaps) από την Ελλάδα διερευνά η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του διοικητή της, Μπεν Μπερνάνκι.
Σε απάντηση σχετικού ερωτήματος από τον πρόεδρο της επιτροπής τραπεζικού κλάδου της Γερουσίας, Κρις Ντοντ, ο διοικητής της Fed δήλωσε ότι «προσπαθούμε να δώσουμε απάντηση σε πλήθος ερωτημάτων που αφορούν στην εμπλοκή της Goldman Sachs και άλλων εταιρειών στη χρήση παράγωγων εργαλείων από την Ελλάδα».
Ο κ. Μπερνάνκι υπογράμμισε, επίσης, ότι για το ζήτημα αυτό έχει δείξει «ενδιαφέρον» και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι «προφανώς, η χρήση των συγκεκριμένων εργαλείων με τρόπο που επιφέρει αποσταθεροποίηση μιας εταιρείας ή ενός κράτους είναι αντιπαραγωγική».

«Παρακολουθούμε την κατάσταση σε ΕΕ-Ελλάδα»
Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο, εάν ανησυχεί για όσα συμβαίνουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση, και τα επίπεδα χρέους της Ελλάδας και κάποιων άλλων χωρών της ευρωζώνης, καθώς και τις πιθανές συνέπειες που μπορεί να έχει για τις ΗΠΑ η κρίση που παρατηρείται στους κόλπους της ΕΕ, ανέφερε ότι «υπάρχουν πολύ σοβαρές προκλήσεις που δεν περιλαμβάνουν μόνο ζητήματα δημοσιονομικής πολιτικής αλλά και ζητήματα ανταγωνιστικότητας λόγω της σταθερής ισοτιμίας».
«Εχουμε μιλήσει -πρόσθεσε- με τους ηγέτες της ΕΕ οι οποίοι είναι φυσικά πολύ επικεντρωμένοι στην επίλυση αυτού του προβλήματος. Εργάζονται στενά με την Ελλάδα, η οποία έχει προτείνει μια σημαντική δημοσιονομική εξυγίανση. Παρακολουθούμε την κατάσταση, αλλά φυσικά αυτή έχει μεγαλύτερη σημασία για τους Ευρωπαίους που είναι περισσότερο ευάλωτοι σε αυτά τα προβλήματα και προσπαθούν να τα θέσουν υπό έλεγχο».
NAYTEMΠΟΡIKH

3 σχόλια:

  1. O EIKONIZOMENOS EINAI ARXHGOS GANGSSTER ME BLE KOLARO FED .EXOUN POTHIGETISI TON AMERIKANIKO LAO KAI YON APOMIZOUN SAN AGELADA VANPIR KANONIKA . DEN DEINOUN ANAFORA POUTHENA .TO FED OI ANEKSARTHTOI TRAPEZHTES DANEIZOUN THN AMERIKANIKOI KYVERNISI TYPONONDAS DOLARIA KAI PERNOUN PROMITHIA .TA PRAGMATA OMOS DISKOLEUOUN SIGA SIGA TO GRASO FEUGH APO TA MATIA TON AMERIKANON TO POS THA ANDIDRASOUN EINAI TO THEMA .OSO GIA TO FED MALLON TOUS EXOUN POULISI KAI SYNDOMA THA METAKINITHOUN.ME TO THS RAVDOUS XRISOU APO VOLRFAMIO POS THA KSEMBLEKSOUN POU TOUS KYNIGA H KINA ?EKTOS AN EXOUN KAEI TA ARXEIA STOUS DIDIMOUS PYRGOUS.Talos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατι πας να μας πης Talos αλλα το σταματας αποτομα στην μεση.

    Για τους "Γιαπωνεζους" (συγγενεις του εικονιζομενου) που εβαλαν μπομπακια στους διδυμους πυργους μην λες τιποτα γιατι παραφυλαει και ο Gallias*.




    *Registered Name

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. talos;;;.Μηπως εχεις σχεση με τις εκδοσεις Talos;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.