24/2/10

Μια σκέψη για το δημοσίευμα του FOCUS και για τις οργισμένες αντιδράσεις!


του Σάββα Καλεντερίδη
Tι στιγμή που στο εσωτερικό της κυβέρνησης συνεργασίας της Μέρκελ γίνονται διεργασίες για την έγκριση ή όχι του πακέτου στήριξης της ελληνικής οικονομίας, τη στιγμή που κάποιοι λένε ναι και κάποιοι λένε όχι γι' αυτό, τη στιγμή που το Σπήγκελ δημοσιεύει άρθρο που μιλά για πακέτο οικονομικής βοήθειας 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ελλάδα, βγαίνει το περιοδικό FOCUS και με έναν εξαιρετικά προσβλητικό για μας τους Έλληνες και εντελώς προβοκατόρικο τρόπο, από τη μια πλευρά ξεσηκώνει τους -άς τους ονομάσουμε για την ανάγκη του άρθρο μας- ανθελληνικούς κύκλους της Γερμανίας και από την άλλη προκαλεί ένα απολύτως δικαιολογημένο κύμα οργής και αγανάκτησης των ούτως ή άλλως θερμόαιμων Ελλήνων. Ένα κύμα που επαναφέρει στο προσκήνιο τις βιβλικές καταστροφές της ναζιστικής κατοχής στη χώρα μας και τις αποζημιώσεις που ποτέ δεν κατέβαλλε στην κατεστραμένη Ελλάδα η Γερμανία. Και μετά απ' όλα αυτά, κυριολεκτικά τινάζονται όλα στον αέρα.
Με άλλα λόγια, με την άθλια πράξη του FOCUS και τις απόλυτα δικαιολογημένες αντιδράσεις μας, αποδυναμώνεται αισθητά το μέτωπο που (κυρίως για να στηριχτεί η ευρωζώνη και το ευρώ) θέλει να χορηγηθεί η βοήθεια στην Ελλάδα, και ενισχύεται το μέτωπο των ανθελλήνων.
Μήπως θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί;
Είπαμε, η οργή δεν είναι καλός σύμβουλος.

52 σχόλια:

  1. Αρχισαν και οι εκπομπες στα ΜΜΕ.Χθες ο Χαρδαβελλας ειχε για τις αποζημιωσεις του Διστομου.
    Νομιζω οτι το εθνικο μας ελλατωμα η υπερβολη,υπαρχει κινδυνος να αποπροσανοτολησει το αιτημα για στηριξη προς την κατευθηνση της υποχρεωτικης ελεημοσυνης.
    Μη γινουμε γραφικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ότι είναι 'βαλτό' το κείμενο του FOCUS δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία.
    Και εμείς αποδεικνυόμεθα για άλλη μια φορά κατώτεροι των περιστάσεων -είτε ως θερμόαιμοι είτε ως αναίσθητοι-.
    (υ.γ. τα λεφτά τελικά θα τα πάρουμε;.... τι κατάντια...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ κ. Σάββα,

    Κατά την ταπεινή μου γνώμη, τα 25 δίς της Μέρκελ δεν πρόκειται να μας σώσουν. Η προσφυγή μας στο ΔΝΤ είναι αναπόφευκτη. Ούτε οι Γερμανοί έχουν οποιαδήποτε φιλική διάθεση έναντι της Ελλάδας είτε τώρα είτε στο μέλλον.

    Το Ευρώ κατέστρεψε την Ελλάδα. Τελειώς. Μας διέλυσε. Μακροπρόθεσμα, δεν είναι δυνατή η παραμονή μας σε αυτό.

    Η Ελλάδα, μια κατά βάση αγροτική χώρα με μεγάλο εμπορικό στόλο και παράδοση στον Τουρισμό, οδηγήθηκε στην απαξιώση των αγροτικών της προιόντων, στην αντικαυάσαταση των Ελλ πληρωμάτων στα Πλοία απο Ξένα, και στην αντικατάσταση της ώε Τουριστικού Προορισμού απο την Τουρκία, μέσω του Ευρώ.

    Λοιπόν, ούτε το Ευρώ τους έχουμε ανάγκη ούτε τους Γερμανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι θα τιναχτει στον αερα αφου ολα αυτα ειναι αερας.Να πληρωσουν αυτοι που εχουν και ειναι πολλοι και να τους αφερεθει απο μελλοντικη φορολογια.Επισης η εκκλησιαστικη περιουσια να περασει στο κρατος και να καταργηθει η μονιμοτητα των δημοσιων υπαλληλων.Μαζι να αλλαξει το νομοθετικο πλαισιο που διεπει τους πολιτικους οπως γινεται στις χωρες που εχουν Δημοκρατια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Η οργη δεν ειναι καλοs συμβουλοs".

    Εχετε απολυτο δικιο κυριε Σαββα. Πριν απο οποιαδηποτε αντιδραση θα'πρεπε να ψαξουμε ποιοι κρυβονται πισω απο το FOCUS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρισκόμαστε στο μέσον ενός παγκόσμιου οικονομικού πολέμου.

    Οι αγγλοσάξωνες έχουν ανοίξει ήδη δύο μέτωπα. Ένα με το ευρώ και την ΕΕ και ένα με την Ιαπωνία με το θέμα της Toyota (δεν είναι τόσο μικρό θέμα όσο θέλει να το παρουσιάζει ο εδώ τύπος).

    Καλό θα είναι όλοι οι πολιτικοί μας να προσέχουν τι λένε και τι κάνουν και να είναι έτοιμοι για όλα.

    Όσοι δε από αυτούς δεν τους κόβει (γνωρίζουν αυτοί ποιοι είναι) καλύτερα να μην μιλάνε καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κε Καλεντερίδη,

    Ο λόγος για τον οποίο (αν) θα δώσει βοήθεια η Γερμανία και η ΕΕ στην Ελλάδα δεν είναι η αγάπη τους και η συμπάθειά τους για εμάς, αλλά το ότι κινδυνεύει και το δικό τους νόμισμα, κοινώς το τομάρι τους (αν και προς το παρόν μόνο οφέλη αποκομίζει η Γερμανία από την πτώση της τιμής του ευρώ - φοβούνται μόνο τη μετάδοση της κρίσης και παραπέρα). Το εάν θα αντιδράσουν επομένως οι Έλληνες ή όχι στα δημοσιεύματα δεν παίζει κανένα ρόλο στο εάν θα δοθεί η βοήθεια ή όχι (η οποία δεν είναι ακριβώς χρήμα, παρά εγγύηση). Ουσιαστικά είναι ένα θέμα που θα προφυλάσσει κατά κύριο λόγο τη Γερμανία και είναι μονόδρομος για αυτήν.
    Και υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να το δούμε και το θέμα της γερμανικής αγένειας. Ο λόγος που εξαγριώνονται είναι ότι το ξέρουν ότι πρέπει να επέμβουν και θα επέμβουν (χωρίς να το θέλουν).
    Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι σε πολλά θέματα έχουν δίκιο για την κακοδιαχείριση απο πλευράς μας, ο τρόπος με τον οποίο δείχνουν τη δυσαρέσκειά τους μας φέρνει στο μυαλό άλλες εποχές. Και αυτός ο τρόπος, ενδεικτικός της ευρωπαϊκής κοινωνίας λύκων στην οποία θέλουμε να είμαστε μέλη, είναι απαράδεκτος και θα πρέπει να στηλιτευθεί. Η μή αντίδρασή μας δεν νομίζω να εκτιμηθεί. Αντίθετα, όπως πάντα στις γεωπολιτικές σχέσεις, η φοβέρα και η ανταπόδωση των "φιλοφρονήσεων" είναι που κτίζουν και χαλυβδώνουν την εκτίμηση μεταξύ κρατών και συνασπισμών λυκοφιλιών όπως η ΕΕ.
    Επομένως βρίσκω σε μεγάλο βαθμό "καλές" τις περισσότερες από τις κινήσεις (όχι όλες) και ουσιαστικά χωρίς να είναι σε θέση να προκαλέσουν περισσότερο κακό στην ήδη επιδεινωμένη θέση μας.

    Αναφορικά δε με το θέμα των αποζημιώσεων, πιστεύω ότι είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία να επανέλθει το θέμα δυναμικά. Και εάν αυτό γίνει, θα κρεμάσουν μέχρι και τη γαλανόλευκη στην Πύλη του Βραδεμβούργου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σημαντικό μέρος της αντίδρασης προέρχεται από τον Πρόεδρο της Βουλής!

    Δεν αναφέρομαι σε κάποιον τυχαίο εκπρόσωπο οργάνωσης, εκκλησίας, παραστρατιωτικής, ακροδεξιάς οργάνωσης, κοκ..

    Τόσο καιρό που έχει χαλάσει ο κόσμος με το πάρτυ που γίνεται με τους υπαλλήλους της Βουλής δεν άκουγε και δεν έβλεπε!

    Τώρα που του είπαν οι Γερμανοί να κάτσει στον άξονα η χώρα που εκπροσωπεί, τον έπιασαν οι ευαισθησίες..

    Περιμέντε τώρα να δείτε ανεπανάληπτες εθνικές αντιδράσεις δημάρχων, παπάδων, κοινοτάρχων και λοιπών τοπικών πλανηταρχών μπροστά στις ιερές προκλήσεις και τις υπέρτατες προσβολές που έκαναν οι Γερμανοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχουμε ξαναπεί και απο αυτό το ιστολόγιο κιόλας, οτι στην χώρα μας, γίνεται θέμα και υπερπροβάλεται ότι ενέχει δυνατότητα πολιτικής εκμετάλλευσης...!!!Και αυτό το εξώφυλλο ΕΧΕΙ...!!!Πέρα απο την προσβολή στον πολιτισμό και την ιστορία μας, και τις εύλογες αντιδράσεις που θα έπρεπε να έχει φέρει, τελικά κατέληξε να αποτελεί πεδίο προσωπικών λεονταρισμών και μικροκομματικής εκμετάλλευσης, πέρα απο απόπειρα επικέντρωσης σε άλλο σημείο της κοινής γνώμης...!!!!Ξαφνικά θα πούμε οτι μας φταίνε οι Γερμανοί για την κατάντια μας...!!!!Και σε όσους βιαστούν να μιλήσουν για διακοπή σχέσεων κλπ, να υπενθυμίσω οτι οι Γερμανοί αποτέλεσαν για δεκαετίες βασική πηγή χρηματοδότησης του Τουρισμού μας....και έχουμε φάει ψωμί απο αυτούς (και με το παραπάνω...με το να τους κλέβουμε στα νησιά κλπ)...οπότε, ας μην βιαζόμαστε!!!!Αν και με εξοργίζει αφάνταστα το δημοσίευμα αυτό, θα συμπλεύσω με τον κ.Καλεντερίδη καθώς, δεν πρέπει να κάνουμε σαν τους ηλίθιους που κοιτάνε το δέντρο και όχι το δασος...!!!!Εάν τελικά τα βάλουμε με τη Γερμανία, τη στιγμή που είμαστε ήδη κάτω...τότε το μόνο σίγουρο είναι οτι θα χάσουμε πανηγυρικά...!!!Ένας αθλητής που έχει πέσει στο καναβάτσο δεν σηκώνεται να πάρει εκδίκηση, φεύγει, προετοιμάζεται και ζητάει ρεβάνς οταν νιώσει πάλι έτοιμος...!!!Ας μην αυτοκτονήσουμε λοιπόν...ας αντιδράσουμε εύλογα και ας αφήσουμε τους λεονταρισμούς..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στην ανάρτηση με τίτλο ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ-ΣΟΚ της 23ης Φεβρουαρίου 2010 2:53μμ καποιος είχε κάνει ενα σχόλιο το οποίον "πολλοι/ες" ελοιδόρησαν.
    Τώρα η Δέσποινα αναρωτιέται ποιοί βρίσκονται πίσω από το FOCUS

    Και ποιοί σου νομίζει καλή μου Δέσπω βρίσκονται πίσω από το Focus; Διάβασε.

    Hubert Burda: μέλος του Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ιδρυτής του Hubert Burda στο Ισραήλ και επίσημος υποστηρικτής του Ιδρύματος “Ολοκαυτώματος” του εβραίου σκηνοθέτη Σπίλμπεργκ…
    Η χυδαία επίθεση του περιοδικού Focus κατά της Ελλάδος δεν θα ενοχλούσε ίσως τόσο, αν δεν συνοδευόταν από το κατάπτυστο και προσβλητικό εξώφυλλο. Μα τι έπαθαν ξαφνικά οι Γερμανοί και μας επιτίθενται, αναρωτιέται κανείς. Τα καλά εξασκημένα "αντιναζιστικά αντανακλαστικά" έπιασαν αμέσως δουλειά. Νάτοι πάλι μπροστά τους οι κακοί Ναζί! Αυτοί φταίνε για το δημοσίευμα του Focus. Κάποιοι θυμήθηκαν και δικαίως τις Γερμανικές αποζημιώσεις που κακώς δεν έχει καταβάλει η Γερμανία στην Ελλάδα, την ίδια ώρα που υποκύπτοντας στους εκβιασμούς του διεθνούς κυκλώματος παραγωγής και εκμετάλλευσης του «ολοκαυτώματος» πληρώνει αδρά τους επιζήσαντες που τελειωμό δεν έχουν, τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά τους.

    Το εξώφυλλο όμως του περιοδικού όπου η Αφροδίτη της Μήλου, παραποιημένη με ψηφιακή επεξεργασία, χειρονομεί με το μεσαίο δάχτυλο, δείχνει κάτι παραπάνω από την πιθανολογούμενη αυθόρμητη οργή του Γερμανικού λαού, για το πιθανό ξελάσπωμα της Ελλάδος, που υποτίθεται ότι εκφράζει το άρθρο. Το κείμενο είναι άκρως προβοκατόρικο και προορίζεται να προκαλέσει μάλλον την οργή παρά να την εκφράσει. Τι ελπίζει η σύνταξη του περιοδικού; Να κάνει οικονομία στο Γερμανικό Δημόσιο ή μήπως να πλήξει το παραδοσιακά φιλελληνικό πνεύμα που διέπει τους Γερμανούς απέναντι σε κάθε τι Ελληνικό;
    Ο,τι και να γράφει το άρθρο, το εξώφυλλο του περιοδικού είναι αυτό που εκφράζει τα πιστεύω και την αισθητική όχι του Γερμανού πολίτη, αλλά του ίδιου του περιοδικού. Είναι άραγε το αποκύημα ατόμων με στερητικά σύνδρομα που ως πνευματικά, ψυχικά και οργανικά διαταραγμένα, μπόρεσαν να σκεφτούν και να υλοποιήσουν την ασέλγεια, για λόγους που μόνο η ψυχιατρική μπορεί να γνωματεύσει; Η μήπως είναι ένα χαιρέκακο μήνυμα στους Ελληνες; Κι αν ναι, ποιοι είναι αυτοί που το στέλνουν;
    Ω! ποια έκπληξη.
    Ο Hubert Burda γεννήθηκε το 1940 στη Χαϊδελβέργη. Είναι Ιστορικός Τέχνης και ιδιοκτήτης της Hubert Burda Media που εκδίδει 250 (!)περιοδικά εντός και εκτός Γερμανίας, μεταξύ των οποίων το Focus.
    Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών γερμανικών περιοδικών (VDZ) και συνιδρυτής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εκδοτών (EPC), καθώς και μέλος του Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

    Ιδρυσε το Κέντρο Hubert Burda για "Καινοτόμες Επικοινωνίες" (να η επεξήγηση της καινοτόμας επικοινωνίας του) στο Πανεπιστήμιο Ben-Gurion University -Beer Sheva, στο Ισραήλ.
    Η Ακαδημία για την Τρίτη Χιλιετία, η οποία δημιουργήθηκε από τον Δρα Burda, στηρίζει την ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με φουτουριστικές τάσεις. Η Ακαδημία ξεκίνησε τη σειρά διαλέξεων «Εικονική Στροφή», αφιερωμένη στην εξέταση του τρόπου με τον οποίο οι εικόνες, η φωτογραφία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η τεχνολογία των υπολογιστών επιδρούν στον πολιτισμό, την κοινωνία και την επιστήμη.
    Μέσω της ενεργού συμμετοχής του στο "Εταίροι στην Ανοχή", ο Hubert Burda υποστηρίζει το ίδρυμα Shoah του Steven Spielberg. Τον Οκτώβριο του 1999 έλαβε το Χρυσό Διαθρησκειακό Μετάλιο από το Διεθνές Συμβούλιο των Χριστιανών και των Εβραίων για τις υπηρεσίες του στη γερμανικό-εβραϊκή συμφιλίωση. Το 2005, μαζί με γερμανικούς εκδοτικούς οίκους, ξεκίνησε τη χορηγία του έργου “Για την Ανοχή”, για την υποστήριξη του Εβραϊκού Κέντρου Jakobsplatz στο Μόναχο.

    Δεν τα λέω εγώ αυτά αλλά η "wikipedia"


    Πολύ "Ανοχή" ρε παιδί μου αυτός ο (Μουσουλμάνος) Burdas. Σαν τις "πρόστυχες". Κι αυτές ανεκτικές είναι.
    Πολύ "Ανοχή". Ανοχή όμως που; Στον Ταλμουδικόν και διεστραμμένο μυελόν του;

    Κυπραίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Here is the official response to the FOCUS editor:


    http://www.myit-media.de/the_end.html


    ΜοΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. οταν πριν λιγες βδομαδες,σε αλλο θεμα ειχα γραψει σχετικα με τις γερμανικες καταβολες χρηματων,για τα θυματα τον ναζι(οτι ο γερος καρανμανλης εφαγε τα λεφτα)τοτε οι περισσοτερη με χλευαζαν!!!χτες στην εκπομπη (αθεατος κοσμος)του κ.χαρδαβελα...εγεινε η εξης αποκαλυξη!!!!!με βαση στοιχεια,το 1960 το γερμανικο κρατος εβγαλε αποφαση να δωσει στην ελλαδα 115 εκατ. μαρκα!!!!!η πρωτη δοση ηταν 35 εκατ.μαρκα!!!η δευτερη 30 εκατ.μαρκα!!και η τριτη 30!!!!!τα χρηματα θα δινονταν στους δικαιουχους,βασει τα θυματα και βασει τα ορφανα που υπηρχαν!στην δικη μου οικογενεια εβγαινε τοτε γυρω στις 70.000 δραχμες!(το 1960)αυτα τα λεφτα ηταν σημερινα 600.000 ευρω!!!!τελικα ο (εθναρχης) καραμανλης κρατησε τα μισα...οπως ειπε για το κρατος(οταν ειναι να παρει το καραμανλικο κρατος,ειμαστε ολοι ελληνες,οταν ειναι να δωσει οχι)τελικα δεν πηραμε ουτε τις 35.000 δραχμες!!!!!!!!!πηραμε γυρω στις 2.200 χιλιαδες δραχμες!!!!!!!!!!!τι αλλαξε απο τοτε;;;;;;;τοτε κλεβαν τα ορφανα του πολεμου!!!!σημερα κλεβουν τα ομολογα τον εργαζομενων!!!!!!!(δομημενα ομολογα)τελικα ποιοι ψηφιζουν τη ΝΔ;;;;;;;;;;αυτοι που εχουν πολλα λεφτα,που σε αυτες τις δυσκολες στιγμες για την πατριδα μας...αυτοι βγαλαν τα λεφτα τους εξω!!!(ελβετια)για να μην πληρωσουν φορο!!!!!!εναι αυτοι που με ολοχρυσα ρολεξ κλυκλοφορουν,κανοντας εφε....πουλωντας μουρη!με ακριβα αυτοκινητα!που αυριο αν γινει πολεμος με τους τουρκους,αυτοι θα φυγουν ολοι!!!!!γιατι ειναι δειλη!υπαρχουν και αυτοι που πραγματικα εχουν αγνοια,για τι ΝΔ!ζουνε στον εικονικο κοσμο του ελευθερου τυπου!που αν πραγματικα γνωριζαν...θα εφευγαν τρεχοντας απο αυτο το κομμα!!!!!υπαρχουν και καποιοι αλλοι που πραγματικα δεν τους νοιαζει καμια πατριδα..μονο το συμφερον τους!να μπουνε αγροφυλακες και γενικα στο δημοσιο,γιατι ειναι αχρειστη,τεμπεληδες,δειλη!γιατι φοβουντε να δουλεψουν στον ιδιωτικο τομεα,οπως ολους εμας!!!!!σχετικα με το θεμα....ποιο πολλη θυμο εχω για τη κυβερνηση κ.καραμανλη,παρα για τους γερμανους!αν το δουμε ρεαλιστηκα,γιατι ο μεσος γερμανος πρεπει να πληρωνει το καθε (λαθος)το καθε ρουσφετι του ελληνα;γιατι πρεπει να πληρωνει τις κλεψιες του καθε (ελληνα)το βαζω σε παρενθεσει γιατι οποιος κλεβει την πατριδα του,για μενα δεν ειναι ελληνας!!!!!!!ειναι προδωτης!!!!τελικα οι γερμανοι ειναι λιγο υπερβολικη,αλλα μηπως ειναι μια χρυση ευκαιρια να τους αποδειξουμε τελικα οτι κανουν λαθος;;;επιτελους!!!μπορουμε;η θα αρχισουμε παλι τη μιζερια μας,οτι φταινε οι γερμανοι,γαλλοι,πορτογαλοι,αμερικανοι... αλλα εμεις οχι;οτι παντα φταιει καποιος αλλος;οι στιγμες που ζουμε ειναι ιστορικες!και παρακαλω και ολους τους δημοσιογραφους!ολους οσους εχουν τη δυναμη τον ΜΜΕ,να δημιουργησουν μια θετικη δυναμικη!να μας δωσουν ελπιδα!δεν ειναι ολοι οι ελληνες κλεφτες,ειμαστε ενας λαος με πολλα θετικα,αλλα και πολλα αρνητικα...το μεγαλυτερο αρνητικο πιστευω ειναι οτι δεν εχουμε συλλογικοτητα!θελουμε ολοι να ειμαστε πανω απο τον αλλο!θελουμε η αποψη μας αν ειναι δυνατον να γινει νομος του κρατους!!!!ειναι πραγματικα κριμα γιατι εχουμε μεγαλες δυνατοτητες ως λαος!απλα οι ικανοι παντα μενουν στην αφανεια!!!GREVENA IQ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. To Ισραήλ δεν αφήνει ούτε κόμμα να πέσει κάτω κι ας κάνει ό,τι κάνει εκεί πέρα (και μιλάμε για ζωές, όχι λογιστικά βιβλία). Δηλαδή ζητά και τα ρέστα αντί να απολογείται. Φαντάζεστε τέτοια χυδαιότητα εναντίον της Τουρκίας μήπως -τι θα γινόταν τότε;
    Είναι απλά ο νόμος του ισχυρού που πατάει τον αδύνατο. Το ευρώ μας το φόρεσε ο Σημίτης και εξυπηρετεί βασικά τη Γερμανία σε βάρος των χωρών του Νότου.
    Πήραν το αεροδρομιο, τα ναυπηγεία, τον ΟΤΕ. Πουλάνε υποβρύχια, άρματα, συσκευές Μίζενς. Ελέγχουν το λιανεμπόριο με Lidl, Aldi, Praktiker, MediaMarkt κοκ. Ό,τι έχουν δώσει μέσω Ε.Ε. τό'χουν πάρει πίσω και με τόκο.
    Αποζημιώσεις για την κατοχή δε δώσαν ποτέ βέβαια.
    Λοιπόν καλά μας κάνουν αφού το μπορούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κανονικα η συνθηκη τηs Λισσαβωναs δεν επιτρεπει σε κανενα κρατοs να βοηθησει καποιο αλλο. Αν μαs βοηθησουν τοτε η Ευρωπαικη Κεντρικη Τραπεζα θα πρεπει να κλεισει οχι μονο το ενα ματι αλλα και τα δυο. Το ΔΝΤ δεν το θελουν οι Ευρωπαιοι. Δεν θελουν να ανακατευτει στο ΕΥΡΩ. Μην βλεπετε Λετονια, Ρουμανια και Ουγγαρια, αυτεs δεν εχουν το ΕΥΡΩ.
    Πιστευω οτι στο τελοs θα μαs δωσουν τα χρηματα, δεν εχουν αλλη λυση.

    ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

    Το 73% του χρεουs μαs ειναι εξωτερικο και το εχουν κυριωs Γερμανια και Γαλλια και γι'αυτο ενδιαφερονται τοσο πολυ. Αν αποφασισουν ν'αφησουν την Ελλαδα να πεσει, καταδικαζουν τον λαο τουs γιατι το χρεοs μαs ειναι οι συνταξειs των γερμανων. Εδωσαν λεφτα των ασφαλιστικων ταμειων και πηραν ελληνικα ομολογα. Αν μαs σωσουν, μεταφερουν το κοστοs στο μελλον. Βεβαια αυτοι δεν θελουν ουτε το ενα ουτε το αλλο. Θελουν να τα βγαλουμε περα μονοι μαs. Σ'αυτη την περιπτωση, χωριs βοηθεια δηλαδη, τα μετρα που θα πρεπει να παρει ο Παπανδρεου θα'ναι σκληρα με κινδυνο να επαναστατησει ο λαοs και να πεσει η κυβερνηση. Αυτο θα ειναι καταστροφικο για ολη την Ευρωπη.

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ Η ΛΥΣΗ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Gia koitakste ligo to video me ta ka8armata avta pou epaikse to MEGA: avth h "syntaktria" tou Focus pou mila sto video, krinontas kai apo to parousiastiko ths, ta fysiognwmika ths xarakthristika, alla kai apo to onoma ths (Markes=ka8ara evraiko epi8eto, ka8olou germanikhs proelevsews)einai KARA-EVRAIA! Etsi moiazoun h germanides, allwste??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ναι ειδαμε ολα αυτα τα χρονια που τους παμε ολους με το μαλακο η με την πολιτικη των ηπιων τονων.Ολοι στη σφαλιαρα μας εχουν!
    Ποτε θα σηκωσουμε αναστημα?

    Θα τολμουσαν να γραψουν το ιδιο για καμια αλλη χωρα της ευρωζωνης?
    Και η Ιρλανδια πτωχευσε αλλα δεν ειπαν κουβέντα για αυτους!
    Που θα παει τελικα αυτη η κατασταση?
    Ποτε θα μας σεβονται οπως τους σεβομαστε εμεις?
    Εφτασαν στο σημειο να ξεχασουμε την εκαναν πριν 70 χρονια?
    Στη δικιες μας πλατες και στης πλατες της Ευρωπης εγιναν οι Γερμανοι οτι ειναι σημερα.

    Το θέμα δεν ειναι μονο τα λεφτα κ.Καλεντεριδη που σας εκτιμω παρα πολύ.Καποια πραγματα ξυνουν πληγες που μολις εκλεισαν!
    Εμεις ποτε δεν τολμησαμε να βγαλουμε τετοιου ειδους δημοσιευμα ουτε μετα την κατοχη!
    Σε καθε επετειο του ολοκαυτωματος ποναγαμε σιωπηρα.
    Ισως για αυτο δεν μας δωσανε τις αποζημειωσεις γιατι δεν λεγαμε τιποτα για να ειμαστε τα καλα παιδια!
    Ομως ως εδω πια!
    Και στη τελικη τι σχεση εχει ο λαος με τους πολιτικους?Και οσοι πουν οτι εμεις τους βγαλαμε στη εξουσια,τοτε και για τους ναζι δεν φταιει μονο ο Χιτλερ αλλα ολος ο γερμανικος λαος που οι περισσοτεροι ηταν μαζι του!

    Παρολο που η Γερμανια εχασε, αφηνοντας 40 εκατομμυρια νεκρους και ολη την Ευρωπη διλυμενη, τότε, ολοι εδωσαν χειρα βοηθειας και κατανοησης στο Γερμανικο λαο.Ακομα και οι Ελληνες...
    Να μην τα ξεχναμε αυτα και να δικαιολογουμε και λιγο αυτους που εχασαν παπουδες,πατεραδες και αδελφια!Και πιστεψτε με δεν ειμαστε λιγοι...
    Ευχαριστω!Σ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οχι κύριε Καλεντερίδη,καλά κάνουμε και φωνάζουμε κι αν γίνεται να εντείνουμε τις φωνές μας!
    Αν γυρίσουμε αύριο το πρωί και τους πούμε πολύ απλά οτι θα πτωχεύσουμε γιατί έτσι γουστάρουμε και είμαστε και πολύ Ελληναρες,τι νομίζετε οτι θα μας κάνουν; Ίσα ίσα που θα καταστραφεί το ναζιστικό τους όνειρο.ΔΕΝ τους έχουμε ανάγκη απεναντίας ΜΑΣ έχουν και πολύ μεγάλη μάλιστα.
    Εξω από την ΕΕ ρε!!!
    Αφου εμεις είμαστε απατεώνες,αν έχουμε το παραμικρό ίχνος αυτοσεβασμού πρεπει να την κάνουμε,για να δουνε μετα τι εστι βερίκοκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ Σάββα Καλεντερίδη,
    θα ήταν χρήσιμη μια σοβαρή ανάλυση από μέρους σου για τις επιπτώσεις που θα είχε το απίθανο ενδεχόμενο να ζητήσει η Ελλάδα την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
    Ακούγεται εντελώς αυτοκαταστροφικό αλλά το ερώτημα είναι: ποιές αλυσιδωτές αντιδράσεις θα δημιουργούσε στις παρούσες συνθήκες το ενδεχόμενο αυτό κυρίως εκείνες που οι ξένοι "εταίροι" μας θα απεύχονταν?!!
    με εκτίμηση,
    Isaak
    www.hellenic-spirit.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 60 χρόνια κάνουμε την πάπια. Η SIEMENS με τις μίζες παίρνει τις αναθέσεις έργων και οι Ελληνικές επιχειρήσεις κλείνουν. Τα υποβρύχια γέρνουν. Δεν μας δίνουν τις αποζημιώσεις και δεν μιλάμε. Το ποτήρι όμως κάποτε ξεχειλίζει, θα ακολουθήσουμε Μακρυγιάννη (ας ξαναδιαβάσουμε τα απομνημονεύματά του) και Κολοκοτρώνη. Για μια αξιοπρέπεια ζούμε, μας χρωστάνε, ο Ελληνικός λαός δεν καρπώθηκε τίποτε, ας δώσουν πίσω τα κλεμμένα όσοι τα πήραν από το χρηματιστήριο, τα δομημένα, τις υπερτιμολογήσεις Ο.Αγωνων -αφού είμασταν φτωχοί τις τους θέλαμε-... Αλλά το παιχνίδι είναι στημένο, δεν χρεωκοπήσαμε, το χρέος μας, το έλειμμα, το ποσοστό επί του ΑΕΠ είναι μικρότερα -και αναλογικά- από πολλές άλλες χώρες. Ο Σάββας Καλεντερίδης γνωρίζει από ψυχολογικές επιχειρήσεις. Κάτι άλλο παίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ότι το άρθρο είναι προβοκατόρικο είναι ηλίου φαεινότερο, εκείνο που με προβληματίζει είναι ότι προβοκάρει τους Έλληνες πολίτες, συλλογικοί ευθύνη? Ξέρουν ότι την ευθύνη την έχει το εκάστοτε κουβέρνο και θα μπορούσαν να το στριμώξουν άγρια αν θέλανε. Αυτό μοιάζει με δημιουργία εντυπώσεων στο εσωτερικό της Γερμανίας, είναι σαν να πρόκειται να μας την πέσουν κάποιοι και αυτοί προετοιμάζουν την κοινή τους γνώμη να το αποδεχθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όλοι πέσανε με τα μούτρα στους Γερμανούς, χωρίς διαβάσουν καν το άρθρο. Ο Τίτλος και η φωτογραφία είναι σίγουρα προσβλητική, αλλά δεν κατηγορούν των Ελληνικό Λαό, αλλά τους πολιτικούς μας, και σε αυτό έχουν απόλυτα δίκαιο, αποδείχτηκαν απατεώνες του Ελληνικού Λαού, και ούτε ένας δεν μπήκε φυλακή. Δείτε και το παρακάτω Βίντεο


    http://www.youtube.com/watch?v=YuqRlIBY7XA&feature=player_embedded

    Θρακιώτης
    http://www.youtube.com/user/Thrakiotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Kostakouta

    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!!


    731

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ Isaak

    Γιατί, μωρέ παιδί μου, μας το κάνεις αυτό; Γιατί μπαίνεις με το πραγματικό σου όνομα και γράφεις εδώ μέσα και βγάζουμε φλύκταινες μόνο στο άκουσμά του; Ξέρεις πού γράφεις; Αν σε δει ο φρούραρχος της Κρήτης, πες μου, πού θα βρει ο κακομοίρης ο Σάββας να κρυφτεί; Πώς θα δικαιολογηθεί;

    Έχε την ευχή του Αβραάμ, του Ιακώβ και τη δική μου, μην ξανακάμεις τέτοια δουλειά κι έχουμε εγκεφαλικά, φτάνουνε τα άλλα μας χάλια. Και μάλιστα την ώρα που ένας Κυραίος ανακάλυψε πως πίσω από την συνωμοσία του ΦΟΚΟΥ κρύβεστε πάλι εσείς, οι Μπούρδες δηλαδή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Στη Βουλγαρία ακόμα και οι υπουργοί κάθονται στο σκαμνί

    ΕΔΩ;

    Η Emilia Maslarova ήταν υπουργός εργασίας της Βουλγαρίας απο το 2005 έως και πριν λίγους μήνες. Η υπουργός κατηγορήθηκε και αφέθηκε ελεύθερη με χρηματική εγγύηση 25000 ευρώ περίπου για υπεξαίρεση χρημάτων και κατάχρηση εξουσίας. Οπως αποδείχτηκε ενέκρινε...

    ένα κονδύλι πολλών εκατομμυρίων το οποίο όμως υπερτιμολογήθηκε (με πλαστά τιμολόγια) κατα 5,000,000 ευρώ!


    http://troktiko.blogspot.com/2010/02/blog-post_4800.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μπάαα ! Μιά χαρά είναι το σκίτσο του Φόκους με μπόλικο χιούμορ,θα μπορούσαμε να βγάλουμε αντίστοιχα σκίτσα, να τους κοροϊδεύουμε από το Γκαίτε τους μέχρι το Μαρξ, το Χίτλερ κι ότι άλλο θέτε. Η εθνικίστικη υστερία που εκτοξεύουν τα ...καλά κανάλια είναι χλαπάτσα για κατώτερες φυλές )) που λέγαν οι ναζί. Κι εδώ η χλαπάτσα τους χρησιμεύει στο να κρύψουν οι πολιτικάντηδες τις πομπές τους και να περνά ο καιρός μπας και γλυτώσουν αυτά που αξίζει να πάθουνε. Η καλύτερη απάντηση αν θέτε σε σοβαροφέρνον στυλάκι είναι η φωτό του Αρη που τους ξηγήθηκε φυστίκι και ήταν έντιμος και πολύ αγαπητός έλληνας ηγέτης. Εχω φωτό κι απ' άλλους που τους λιάνισαν τότε αν θέτε.... Αλλά γιατί να το χοντρύνουμε. Θύματα είναι κι ο δικός τους λαός της ίδιας κατάστασης. Αυτο να τους λέμε για να ξεχωρίζουν τα γουρούνια τους(οι γερμανομαθείς καταλαβαίνουν καλύτερα) απ' τους ανθρώπους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ

    Επιτέλους ας σταματήσει αυτότο πραγματικά ραγιάδικο κλαψούρισμα "εμείς φταίμε, εμείς φταίμε". Κανένας από αυτούς που σήμερα βρίζουμε, τους Γερμανούς τους Αγγλους ή τους Εβραίους που τόσο πολύ ενοχλουν μερικούς ή ακόμα καιτους Τούρκους που τόσο περιφρονούν επίσης μερικοί, κανείς από αυτούς δεν λέει εγώ φταίω συγνώμη για τοσους σφαγιασμούς λαών, τις κλεψιές τις βρωμιές που έχουνκάνει. Για΄τι έχουν νοοτροπία αφέντη, τουλάχιστον έχουν εγωισμό. Οι διάφοροι που γράφουν ή λένε από τηλεοράσεως ότι δεν πρέπει να κατηγορούμε τους άλλους αλλάνα βλέππυμε ταστραβά μας, μας καλλιεργούν τηνηττοπάθεια και το ραγιαδισμό. Αυτό δεν σημαίνει ότιδεν πρέπει να διορθώνουμε τα λάθη μας. Αλλο το ένα άλλο το άλλο.
    Έτσι δενείναι κακό ότι κάποιοι απα΄ντησαν με "υπερβολή" στην χοντροκοπιά των Γερμανών. Αρκεί η κυβέρνηση να είχε τοσθενος να τηρήσει ανάλογη στάση, τώρα και σε κάθε ανάλογη περίσταση. Αυτό όμως λείπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

    Μπράβο παλληκάρια!!!!!
    Θίχτηκε το εθνικό σας συναίσθημα έτσι;
    Τι σας πείραξε περισσότερο; το δάχτυλο;
    Σας προσέβαλαν ε; Εγώ λέω να τους κάνουμε πόλεμο. Να βρούμε και αυτόν τον εκδότη και να τον εκτελέσουμε παραδειγματικά κάτω από την πύλη του Βρανδεμβούργου. Να κάνουμε διαδηλώσεις και να μαστιγωνόμαστε όπως οι μουσουλμάνοι. Ακούς εκεί ρε, την Αφροδίτη μας; Ρε γερμαναράδες, πίσω ρε τα δάνεια, μη στείλουμε τον Γλέζο.
    Δεν ντρέπεστε; Τους Έλληνες ρε;
    Όταν οι Έλληνες είχαν χοληστερίνη εσείς ακόμα τρώγατε φύλλα ρε.
    Να πάρετε τη ΣΙΕΜΕΝΣ σας και να φύγετε ρε.
    Να πάρετε και τα υποβρύχια σας που γέρνουν ρε δεν τα θέλουμε.
    ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ!!!!
    Αλλά ....ΔΕ ΜΟΥ ΛΈΤΕ; 300 δις ευρώ διά 10 εκατ Έλληνες, μας κάνει 30.000 ευρώ έκαστος. Δηλαδή μία οικογένεια τεσσάρων ατόμων χρωστάει στο εξωτερικό 120.000 ευρώ. Και τι τα κάνατε ρε παλληκάρια τόσα λεφτά;
    Μή μου πείτε ότι κάποιοι τα φάγανε. Κάποιοι έφαγαν πολλά, αλλά δεν μπορεί..κάτι θα έδιναν και σε σας που τους χειροκροτούσατε. (άλλοι πρασινοφρουροι, άλλοι ημέτεροι, άλλοι αριστερά τροκτικά κοινοτικών προγραμμάτων και όχι μόνο, όλοι κάπου είσασταν)
    Εγώ πάντως αν ήμουνα ο εκδότης του FOCUS θα έβαζα την Αφροδίτη να κρατάει ένα τεράστιο αγγούρι.Μεγάλο όμως, για να δείτε τι σας αξίζει πραγματικά αλλά και να καταλάβετε τι σας περιμένει.
    Τόσα χρόνια που κάποιοι τολμούσαν να ψελλίσουν ότι δεν είναι δυνατό όλοι να τρώνε και κανένας να μην δουλεύει τους στέλνατε στο πύρ το εξώτερο. Δήθεν τρώγατε τα λεφτά των κουτόφραγκων και του Λάτση.
    Ακόμα και σήμερα που φτάσατε μέχρι τον λαιμό στα σκατά κανένας δεν τολμάει να πει "ρε σεις μήπως πρέπει να δουλέψουμε;μήπως πρέπει να ξαναμάθουμε να ξυπνάμε το πρωί και να πάμε στη δουλειά;" Οι διάφοροι "προοδευτικοι' συνδικαλιστές βγήκαν στους δρόμους για να μην χάσουν τα κεκτημένα. Κανένας δεν κατάλαβε τι γίνεται.
    ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ , ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ
    ΕΠΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ

    Δραμινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Φιλε Σαββα,διαφωνω μαζι σου,διοτι οι φιλοι μας Γερμανοι ξεπερασαν τα ορια,τουλαχιστον μεχρι τωρα μονο στους Τουρκους το επιτρεπαμε αυτο.Οπως ειπε καποιος στα σχολια,οι Γερμανοι εχουν παρει και περνουν συνεχως με το παραπανω τα λεφτα που πιθανον να δωσουν και μαλιστα με γενναιο τοκο.Στην γενικη σουμα,μας χρωστανε.Ομως οι 'πολιτισμενοι','ηθικοι','εντιμοι' Γερμανοι επρεπε να διαχωρισουν τον απλο λαο απο τους πολιτικαντηδες που επωφεληθηκαν τρομακτικα ωφελη,ενω εμεις ο λαος διαφθαρηκαμε για λιγα ψιχουλα που τους επεσαν απο το φαγοποτι τους.Εκεινο ομως που με εχει εξοργισει κυριολεκτικα,ειναι η φαρισαικη υποκρισια των 'εταιρων' μας,οι οποιοι τουλαχιστον στις περισσοτερες χωρες δεν βρισκονται σε καλλιτερη κατασταση απο εμας αλλα ουδεις το αναφερει και ολοι μας εχουν ριξει κατω και μας ποδοπατουν.Δικαιως λοιπον αισθανομαστε αγανακτισμενοι,γιατι εμεις δεν βγηκαμε να πουμε τις δικες τους βρωμιες,αν μαλιστα αληθευει οτι η Μερκελ σε επισημη συναντηση με αλλους Ευρωπαιους,εκανε στον Παπανδρεου το σχημα του κλεφτη,νομιζω οτι ηθελε χαστουκι επι τοπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Επειδή βλέπω πολύ θυμό σχετικά με αυτά τα λιβελλογραφήματα θέλω να επισημάνω πως δεν αξίζει στην πραγματικότητα να τους δίνουμε σημασία. Αυτή την στιγμή αν αφήσουμε κατά μέρος τα συναισθήματα η Ελλάδα έχει τις εξής επιλογές. Μια επιλογή να βοηθηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και φυσικά από την Γερμανία. Μια άλλη επιλογή είναι να προσφύγει στο ΔΝΤ πράγμα που δεν θέλει η Γερμανία. Μια άλλη επιλογή είναι να κηρύξει στάση πληρωμών. Αλλά αυτή η περίπτωση θα κάνει επίσης τους Γερμανούς να τρέχουν διότι πολλά λεφτά από αποθεματικά των ταμείων τους είναι επενδυμένα σε Ελληνικά ομόλογα. Άρα όσο αυθάδεις και να είναι όσο και να φωνάζουν έχουν μία και μόνη επιλογή να πληρώσουν και να πουν κι ένα τραγούδι. Όσο για τους λιβέλους ας τους συνεχίσουν αν αυτό τους διευκολύνει να αποδεχτούν το γεγονός ότι θα πληρώσουν. Οπότε δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε για τις αντιλήψεις τους αρκεί να μας πληρώσουν. Και αυτό θα το κάνουν όχι γιατί μας αγαπούν αλλά γιατί αυτό είναι το συμφέρον τους. Κατά τα άλλα κομπλεξικοί ιδιώτες μπορούν να λένε ότι θέλουν. Άλλωστε αυτοί δεν θα έχουν την ευθύνη μιας ενδεχόμενης κατάρρευσης των ασφαλιστικών ταμείων της Γερμανίας σε ενδεχόμενη οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας.-

    Ελευθέριος Β.

    ΥΓ Βεβαίως και θα έχουν δίκιο αν μας κατηγορίσουν για εκβιαστές, αλλά δεν είναι εκβιασμός είναι περιγραφή της πραγματικότητας και της αλληεξάρτησης των χωρών της ευρωζώνης. Τι να κάνουμε δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Προφανώς δεν έχουμε αντιληφθεί πόσο κακό έχουμε κάνει στην χώρα μας. Ο λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν.

    Όταν θα αρχίζουμε να βάζουμε πολιτικούς στην φυλακή μόνο τότε θα πούμε ότι έχουμε δημοκρατία η οποία σέβεται την λαική κυριαρχία και το πολίτευμα.

    Μέχρι τότε θα δίνουμε τροφή σε κάθε έντυπο να μας χλευάζει και να μας λοιδωρεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αδέλφια μη χάνουμε το πέταλο!
    Μια φυλλάδα του κερατά έγραψε ότι έγραψε και εμείς την γράφουμε.
    Μήπως το δάκτυλο είναι αφιερωμένο ΜΟΝΟ για τους πολιτικούς μας ;
    Μήπως αντί να πληρώσουν το μάρμαρο ΑΥΤΟΙ που μας δείχνει η φυλλάδα και που ξέρουμε ότι οδήγησαν την χώρα σήμερα στο χάος, θα στρέψουμε τα βέλη στην Γερμανία;
    Νοιώθουμε οργισμένοι και αδικημένοι με όλα αυτά που έγιναν και θέλουν να γίνουν σύντομα στη χώρα μας και πνιγόμαστε στο δίκιο μας.
    Σήμερα στην γενική απεργία 25.000- 30.000 κατέβηκαν στο κέντρο να διαδηλώσουν.
    Αύριο που θα συνειδητοποιήσουμε ότι δεν θα έχουμε να φάμε και χάνουμε την δουλειά μας και τα σπίτια μας θα κατέβουν στους δρόμους 2.000.000 λαός
    Εάν δε δούμε σύντομα κάποιους να τους πηγαίνουν φυλακή η οργή μας θα ξεσπάσει σε όλους. Εάν δεν φέρουν τα φράγκα πίσω γιατί είναι πολλά Ο ΕΛΛΗΝΑΣ δεν θα ησυχάσει.
    Αν δεν ξεκινήσουν να δουν την πορεία του χρήματος τα τελευταία 20 χρόνια και να δεσμεύουν περιουσίες η αντίδρασή μας θα είναι ανεξέλεγκτη.
    Πρώτα ΑΥΤΟΙ τα φράγκα πίσω και τα ψιλά τα βάζουμε εμείς αν χρειαστεί.

    Είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μειώνοντας τις δαπάνες μας για αγορά πανάκριβων αγαθών όπως π.χ. αυτοκίνητα της Mercedes-Benz (η ελληνική αγορά αυτοκινήτου είναι η μεγαλύτερη κατά κεφαλήν στην Ευρώπη για τα προϊόντα των Daimler, BMW και VAG Group ΅-VW, Audi, Porsche, Bentley, Skoda, SEAT κλπ), οικιακές συσκευές της Miele (ειδικά στον κλάδο των λευκών συσκευών, σχεδόν μονοπώλιο θα παρατηρήσουμε από το γκρουπ Siemens-Bosch-Pitsos, την Miele, την Teka κ.α.) και συστήματα θέρμανσης του γκρουπ Bosch - Buderus Thermotechnik - Junkers, και οικονομία θα κάνουμε και θα αποδείξουμε στους "συμπατριώτες" μας εν Ευρώπη Γερμανούς ότι μπορούμε όντως να ζήσουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας, δηλ. αγοράζοντας ως κατανωλωτές, πιο προσιτά Ελληνικά, Ιταλικά, Ρώσικα και Κινεζικά προϊόντα. Την ίδια σώφρωνα πολιτική θα έπρεπε να ακολουθήσουμε και στις Δημόσιες Δαπάνες, αγοράζοντας φθηνά οπλικά, ιατρικά και λοιπά από PIGS και BRIC. Με πιο σφιχτό δημόσιο και οικογενειακό προϋπολογισμό και με διάθεση αλληλεγγύης, όλα μπορούν να γίνουν. Αρκεί να γινόταν το θαύμα και να σταματούσαμε να φερόμαστε ατομικά, ταξικά, κλαδικά, συνδικαλιστικά και όπως αλλιώς μεταξύ μας λες και είμαστε εχθροί (ακόμα και στο blog του skal αντί να συνδιαλεγόμαστε, αλληλομπινελικωνόμαστε για το ποιος εννοεί τι, ποιος είναι τάχα μου πιο μορφωμένος από τον άλλο, κλπ). Όντας ολίγον σιτεμένος, θυμάμαι ότι πριν "εκσυγχρονιστούμε", μια χαρά περνούσαμε, παρά τα ελάχιστα χρήματα στην τσέπη. Οι παρέες μεσουρανούσαν, τα σχετικά φθηνά μπαράκια και καφενεία ήταν φίσκα και η βλαχομπαρόκ διάθεση για επίδειξη του ενός προς τον άλλο, πολύ μικρότερη, βοηθούσης και της ανυπαρξίας επεκτατικής πολιτικής από τις τράπεζες (αυτοκίνητο με άτοκες δόσεις; "χρυσή" πιστωτική κάρτα; "εορτοδάνεια"; δεν υπήρχαν τέτοιες έννοιες). Αν νοικοκυρευτούμε, εντός δέκα ετών δεν θα έχουμε ανάγκη τους κλεφτοκοτάδες της Wall Street για δανεικά, εκτός αυτών για τους τόκους των τωρινών και προηγούμενων αμαρτωλών δανείων. Η ενότητα μας στις τωρινές δυσκολίες πιστεύω ότι είναι το σημαντικό πρόβλημα και όχι αν θα χάσουμε τον 14ο μισθό και το "Μερσεντέ". Κάτι τέτοιο μάλλον θα συμβεί καθώς ΟΛΟΙ απαιτούμε να πληρώσουν τα σπασμένα οι -φαντασιακοί- ΑΛΛΟΙ αλλά ποτέ ΕΜΕΙΣ, οπότε μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά και όλοι θα χάσουμε τα πάντα. Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω πως μια χούφτα άνθρωποι (μόλις 15 εκ. ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ), οι Εβραίοι, είναι ενωμένοι σαν γροθιά στα εύκολα και στα δύσκολα και εμείς, υπερδιπλάσιοι σε παγκόσμια κλίμακα αλληλοφαγωνόμαστε επί 3000 και βάλε χρόνια. Μόνο ενωμένοι παρά τις ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ διαφορές μας θα δώσουμε στους λοιπούς Ευρωπαίους και ψευτοευρωπαίους μια πειστική απάντηση για όσα μας καταμαρτυρούν. Καλό φυσικά θα ήταν να σαπίσει κάποιος (ή μάλλον πολλοί) εκ των υπευθύνων στην φυλακή και να δημευτεί η περιουσία του/τους, όμως στην παρούσα φάση το μόνο που θα γινόταν θα ήταν ένας μίνι εμφύλιος ή το πιθανότερο, τίποτα απολύτως._Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Σταγόνα σταγόνα, έρχεται η στιγμή που το ποτήρι ξεχειλίζει. Προηγήθηκε ο χαρακτηρισμός "γουρούνια" PIGS για τις χώρες P = Πορτογαλία, Ι = Ιταλία, G = Ελλάδα, S = Ισπανία. Για του λόγου το αληθές http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/8510603.stm. Και ποιοί είναι αυτοί οι κύριοι, Άγγλοι ή Γερμανοί και ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να μας αποκαλούν γουρούνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ο άγγελος Γαβριήλ μας λέει για το δάχτυλο της Αφροδίτης της Μήλου!

    - Μογγολικά του ουρανού!.....προσοχή! θα μιλήσω για το περιοδικό Focus...

    - Άγγελο Γαβριήλ, δεν είμαστε.....Μογγόλος και.....

    - Δεν θέλω να ακούσω τίποτα άλλο ή όλοι θα πάτε στην κόλαση!

    - Συνεχίζοντας.....

    - Τι θέλουν οι Γερμανοί και συνεργάτες;

    - θέλουν τα χρήματά τους!

    - Γι 'αυτό χρειάζεται να "ενώσει" τον ελληνικό λαό.....

    - Αλλά πως;.......Μογγόλος μου;

    - Ναι, αλλά πως άγγελο Γαβριήλ;.....μας βρίζουν "Απατεώνες της Ευρώπης";

    - Ακριβώς!.....αυτό που ονομάζεται υποσυνείδητο μήνυμα "Subliminal Message"!

    - Έτσι, το "αριστερό" και το "δεξί" έρχονται μαζί με κάποιο τρόπο.....δεν είναι τόσο η πολιτική, αλλά το ελληνικό έθνος.....Οι Έλληνες "ενωμένοι" για να επιτεθούν μια "κοινή ασθένεια".

    - Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε "αυτή τη βοήθεια" από τους εταίρους Ευρωπαίους.

    - ΟΧΙ χρήματα.....εεεεεεε!!!

    - Mε αυτόν τον τρόπο, οι Έλληνες "ενωμένοι με ένα δάχτυλο", αποδέχονται καλύτερα τη....."υποδούλωση" που επιβάλλονται από την κυβέρνησή τους να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς τους εταίρους.

    - Eνωμένοι με "ένα δάχτυλο"......Η Σοσιαλιστική κυβέρνηση δρομολογεί σχέδιο που βάζει στο "πίσω" με βαζελίνη......από κάθε Έλληνα πολίτη....

    - Άγγελο Γαβριήλ!....μπορούμε να πούμε ότι οι Έλληνες ενωμένοι με το "δάκτυλο"......μπορούν να γίνουν "καλύτερα πρόβατα" να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους με την κυβέρνηση;

    - Aκριβώς!.....το δάχτυλο της Αφροδίτης της Μήλου......τυλιγμένη με ελληνική σημαία είναι ένα καθαρός "υποσυνείδητο μήνυμα", όπου κάνει τον ελληνικό λαό να "ενωθούν κοινωνικά", κατά των "εξωτερικών εχθρών", ώστε η κυβέρνηση Παπανδρέου να κολλήσει το δάχτυλό του, με βαζελίνη του σοσιαλισμού......όλο και βαθύτερα.....

    - Αυτή είναι η βοήθεια που ζήτησε ο κ. Παπανδρέου.....φτάνει για σήμερα.

    Πρώτη Γραμμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Διαφωνώ με όλους αυτούς που μας ζητούν είμαστε ψύχραιμοι απέναντί στις προκλήσεις των ξένων.

    Σας έχει προσβάλει όλους ο Μητσοτακικός ιός.

    Είτε είστε πλούσιοι και φοβάστε ότι θα αδυνατείτε να αγοράσετε την τελευταία Mercedes,

    ή ονειρεύεστε ότι κάποια στιγμή θα αγοράσατε μια Mercedes και γι αυτό πρέπει να τα έχετε καλά με το σύστημα.

    Εγώ επειδή ούτε έχω ούτε πρόκειται ποτέ να αγοράσω Mercedes (δηλαδή φτωχός), βρίσκω παρηγοριά σε κάτι παραμυθάκια που μιλούν για την Ελληνική Λεβεντιά , τη πίστη στη Νίκη, την Tιμή των Oπλών όταν η Νίκη είναι αδύνατη.

    Γι αυτό και με εκφράζουν απόλυτα και οι ποιο ακραίες αντιδράσεις του ελληνικού τύποu/Blogs/πολιτικών, γνωρίζοντας φυσικά εκ των προτέρων ότι δρουν υστερόβουλα.

    Στα τέτοια μου. Το περιεχόμενο τους με εκφράζει απόλυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Η γερμανική κυβέρνηση έπρεπε να αποδοκιμάσει το δημοσίευμα και δεν το έκανε...
    Εμείς τι πρέπει να κάνουμε, να το φάμε;
    Είμαστε που είμαστε μπατίρια ας έχουμε αξιοπρέπεια τουλάχιστον, σεβόμενοι τον εαυτό μας και τότε θα μας σεβαστούν όλοι αυτοί οι βάρβαροι γιατί έχουν χεσμένη την φωλιά τους και ποτέ δεν ζήτησαν καμία συγνώμμη από όσους έσφαξαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ο Σαμαράς "θα μας σώσει"!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. "Νενικήκαμεν"! "Βάζει πλάτη" στην ελληνικη οικονομία η Γερμανία!

    THN ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑ

    Ο Wolfgang Schäuble,υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, πήρε εντολή την Πέμπτη να ετοιμάσει έναν λόγο με τον οποίο θα αναφέρει στο γερμανικό λαό την απόφαση της κυβέρνησης να παράσχει βοήθεια στην Ελλάδα. Το σχέδιο θα περιλαμβάνει...



    ...την έκδοση δανείου από την Ε.E προς της Ελλάδα, και σειρά άλλων στηρίξεων που σκοπό θα έχουν την εξισορρόπηση του ελληνικού σπρεντ μ' αυτό της Πορτογαλίας της Ισπανίας και της Ιταλίας.

    http://troktiko.blogspot.com/2010/02/blog-post_9055.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Τρόποι αντίδρασεις για ενεργούς πολίτες που έχουν ακόμη ίχνη εθνικής συνείδησης και αξιοπρέπειας:
    1. Εμπάργκο στα εμπορικά προιόντα γερμανικής προέλευσης.
    2. Εμπάργκο στα υπερμάρκετ Lidl, Aldi (ούτως ή άλλως πωλούν χαμηλής ποιότητας πρόιόντα σε τιμές πολύ μεγαλύτερες στην Ελλάδα σε σύγκριση με την Γερμανία), Praktiker, Mediamarkt.
    3. Ξαναδιαβάστε όλοι το μήνυμα του Κυπραίου 24.02.2010 4:03 μ.μ. για να δείτε ποιοί ελέγχουν τα ΜΜΕ στην Γερμανία και αφιονίζουν με άνεση τους αδαείς Γερμανούς (όχι οτι οι Γερμανοί είναι άμοιροι ευθυνών...)
    4. Όσο για το χάλι μας, δικαστική (και όχι μόνο) δίωξη όλων όσων κυβέρνησαν την Ελλάδα από το 1980 έως 2010, Κρεμάλα στους Προδότες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΤΖΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


    Εκτός απο τον εκδότη του "Στόχου" στους προσαχθέντες είναι ακόμη Νομαρχιακή Σύμβουλος Αθηνών, Τομεάρχης Β3 της Νομαρχιακής της ΝΔ Χριστίνα Σιδέρη, καθώς και το Μέλος του Πολιτικού Γραφείου της "Δημοκρατικής Αναγέννησης" Ηλίας Λέντζος!

    Παει κοσμος μεσα ρεεεεε.Αφηστε το FOCUS.Το προβλημα ειναι μεσα στα ποδια μας και οχι στη Γερμανια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Συμφωνώ απόλυτα με τον Achaean. Ακριβώς έτσι είναι. Ακόμη και αν μας σώσει περιστασιακά η βοήθεια της Μέρκελ, τι θα γίνει αργότερα,δηλαδή μετά το καλοκαίρι;
    Μοιραία θα υποχρεωθούμε (εγώ το εύχομαι κάπου) από τις καταστάσεις να εγκαταλείψουμε τη ζωνη του Ευρώ είτε να προσφύγουμε στο ΔΝΤ είτε και τα δύο.
    Κι ενώ το ΔΝΤ θα ήταν ό,τι χειρότερο για εμάς, νομίζω ότι μετους σωστούς χειρισμούς και πάντα με τη στήριξη της Ε.Ε θα μπορούσαμε να ανασάνουμε με τη Δραχμή μας για κάποιο καιρό έξω από την Ευρωζώνη.
    Βασικά, πιστεύω ότι πολύ δύσκολα και με αιματηρές θυσίες θα αποφύγουμε την ίδια τη χρεωκοπία σε έναν ορίζοντα ενός ή δύο χρόνων, οπότε οποιαδήποτε λύση θα αποφορτίσει κάπως την κατάσταση είναι καλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @ 24 Φεβρουαρίου 2010 6:25 μ.μ.

    Συμφωνω απολυτα μαζι σας.

    Gallia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Γιατί δε δημοσιεύσατε το σχόλιο μου περί πλούτου και Mercedes? Θέλω να πιστεύω ότι υπήρχαν «τεχνικοί» λόγοι και γι αυτό σας το ξαναστέλνω.

    Διαφωνώ με όλους τους ψύχραιμους που θεωρούν επιζήμια την αντίδραση στις προκλήσεις των γερμανών.

    Φαίνεται ότι σας έχει προσβάλει ο μητσοτακικός ιός.

    Είτε είστε πλούσιοι κα φοβάστε ότι θα αδυνατείτε στο μέλλον να αγοράσετε την καινούρια Mercedes, ή, δεν έχετε άλλα ονειρεύεστε να αποκτήσετε μια και γι αυτό τα θέλετε καλά με το σύστημα.

    Εγώ επειδή ούτε έχω ούτε πρόκειται ποτέ να αγοράσω Mercedes (μαύρη φτώχεια), βρίσκω παρηγοριά σε κάτι παραμυθάκια που μιλούν για την Ελληνική Λεβεντιά, την πίστη στη Νίκη, την δόξα και τιμή των όπλων όταν η νίκη είναι αδύνατη.

    Οι αντιδράσεις των μέσων/blogs/πολιτικών και ειδικά οι πιο ακραίες με βρίσκουν σύμφωνο, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι όλοι αυτοί δρουν υστερόβουλα.
    Στα αχαμνά μου. Με εκφράζουν απόλυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. To: redaktion@focus.de
    Mr Helmut Markwort,
    Editor of Focus Magazine.




    Dear Mr Helmut Markwort, Editor of Focus Magazine,


    You have dedicated 17 pages on my country. Let my dedicate an answer of 17 lines.

    First, you accuse the Greeks of being crooks. You are right. Many new countries in the EU also forged data illegally, let alone the ex-soviet countries. You are right and we have to work in a responsible and straight way. In fact, I am mad on our irresponsibility, which is unfair to the Greeks’ people majority or minority that are lawful. It is unfair to them.

    Second, when you attack our history, you are unfair, you insult us, and after all you act stupid, because:
    • The Hellenic miracle was based on these crooks, the Greeks.
    • What you are, what you speak out of your mouth every day (more than 30% of the German vocabulary), what you think of (democracy, philosophy etc) and the whole of the western world’s culture is based on what we, the Hellenes crooks invented, said , wrote, created etc. Simply as that.
    • Our 2500 years miraculous history is continuous. In fact, the Byzantium Empire, lasted 1000 years, in parallel and after the Roman Empire, more than any other factual or imagery (ie the Third Reich) Empire.

    Last, but not least, I dedicate to you the following book, dealing with the Germans’ history. Written by the German Professor at a US University, Mr Goldhagen, in short, it analyses, explains and proofs, that the story telling that the Nazis, obliged the ordinary Germans commit cruel murders of innocent people and genocides, is just a myth.

    In fact, Goldhagen explains and proofs (in 500 pages!), that the grand majority of ordinary Germans, voluntarily, participated in the factories of deaths that, you Germans, made perfect (just as your automobile industry admired worldwide).
    The historical evidence, according to Dr Goldhagen, suggests that a number of factors enabled the genocide to occur.
    It is clear now, that the German population VOLUNTARILY, without any fear, obligation, consequence, impact, implication, repercussion or constraint, behaved exactly like the NAZIS in killing people or, they just “looked away”. The road to Death," was built by hate, or paved with indifference."
    Maybe, it is in my Hellenic DNA, to be a crook (a crook usually is a human),
    And, according to Dr Goldhagen, it is in your German DNA, to be an anthropoid robot (the animals never kill for hate).
    Mr Helmut Markwort,
    I thank you for your attention while reading
    A.S.Athens , Greece
    http://www.amazon.com/gp/product/images/0679772685/ref=dp_image_0?ie=UTF8&n=283155&s=books

    "…German anti-Semitic beliefs about Jews were the central causal agent of the Holocaust… The conclusion of this book is that anti-Semitism moved many thousands of “ordinary” Germans – and would have moved millions more, had they been appropriately positioned – to slaughter Jews. Not economic hardship, not the coercive means of a totalitarian state, not the social psychological, not invariable psychological propensities, but ideas about Jews that were pervasive in Germany, and had been for decades, induced ordinary Germans to kill unarmed, defenseless Jewish men, women and children by the thousands, systematically and without pity..." (Goldhagen, 1996:9)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @ 25 Φεβρουαρίου 2010 2:21 π.μ.

    >1. Εμπάργκο στα εμπορικά προιόντα γερμανικής προέλευσης.
    2. Εμπάργκο στα υπερμάρκετ Lidl, Aldi (ούτως ή άλλως πωλούν χαμηλής ποιότητας πρόιόντα σε τιμές πολύ μεγαλύτερες στην Ελλάδα σε σύγκριση με την Γερμανία), Praktiker, Mediamarkt.<

    Εμπάργκο και να ζήσεις πώς, μωρέ, αφού δεν έχεις τίποτα δικό σου; Ξέρεις τι θα γίνει αν σου κάνουν εσένα εμπάργκο οι Γερμανοί; Ούτε τομάτα πια θερμοκηπίου δεν θα μπορέσεις να πουλήσεις. Η Γερμανία είναι μακράν η μεγαλύτερη αγορά ελληνικών προϊόντων, το ξέρεις αυτό; Τι παράγεις εσύ, ο υπερήφανος Έλλην; ΤΙΠΟΤΕ, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ. Όμως, καταναλώνεις τα πάντα και οι γερμανικές BMW κυκλοφορούν σαν τις μύγες στους κακοκατασκευασμένους δρόμους σου. Και φυσικά αγορασμένες με δανεικά λεφτά, διότι έμαθες να ζεις με δάνεια, χωρίς να δουλεύεις. Κατά τα άλλα, βρε τους άτιμους τους Εβραίους ζημιά που σου την έκαναν! Αυτοί φταίνε για το χάλι σου!!
    Βούτα την γλώσσα σου στο μυαλό σου πριν μιλήσεις. Η έλλειψη σοβαρότητας είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα του Μετα-Έλληνα, γι αυτό έχουμε και τέτοια κατάντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. @ 25 Φεβρουαρίου 2010 8:03 π.μ.

    Γυρω-Γυρω ολοι και στη μεση ο Σαγιαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Πριν αρχίσουμε έναν Ελληνο-Γερμανικό πόλεμο σε επίπεδο Media, ας σκεφτούμε μια άλλη παράμετρο.

    Σε ποιον όμιλο ανήκει το Γερμανικό Focus? Τα μεγαλύτερα κανάλια; Οι μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες; Και όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά και σε Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία, Κίνα, κοκ;

    Μήπως τελικά υπάρχουν "Νταβατζήδες" και εκτός Ελλάδος;

    Μήπως ήταν καταδικασμένο το σχετικό Ελληνικό νομοσχέδιο του 2004; Μήπως η "επικοινωνία" για μια ακόμη φορά λειτούργησε προ-εκλογικά για να πετύχει το σκοπό της και όταν επήλθε η "καταδίκη" της Ε.Ε. όλα σώπασαν σε μια στιγμή;

    Πόσο "Γερμανός" ή πόσο "Έλληνας" είναι ένας "νταβατζής";

    Ποια ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ συμφέροντα πιθανώς κρύβονται πίσω από κάθε διαμορφωτή κοινής γνώμης;


    ΑΦΥΠΝΙΣΗ τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Μεγαλη προσοχη χρειαζεται στην αντιδραση των ελληνων κατα της Γερμανιας και αλλων ομοιων.Καποοι επι
    διωκουν την εχθρα και πολωση προς την
    Γερμανια και χρησιμοποιειται ο παρορμι
    τισμος των ελληνων γιαυτο.Δεν νομιζω οτι το φοκους ελεγχεται απο τον απλο
    γερμανικο λαο.και αυτοι επιδιωκεται να
    παρασυρθουν προς ορισμενο συναισθημα
    κατα των ελληνων.το σκοπουμενο ειναι
    να αρχισει να ...ξηλωνει η ευρωπαικη
    ενωση.αυτο ας αναζητησωμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Στεργιε, σε προλαβε ο Κυπραίος
    (24 Φεβρουαρίου 2010 4:03 μ.μ.) ο οποιος καπως αναλυτικα επιβεβαιωνει τις υποψιες σου και τους φοβους σου. Οι ιδιοι "καλλικατζαροι" προσπαθησαν με "αλλο" τροπο να δυσφημησουν την Ελλαδα και μαλιστα "δυο" φορες βαζοντας μπουρλοτο στην συναγωγη των Χανιων τον περαμενο Γεναρη.

    Βεβαια υπαρχουν και εκεινα τα Ελληνοφωνα "ΚΚΕ" (ΚαλλιΚατζαροειδη Εσωτερικου) που παντα φωνασκουν οταν αυτο-ξεβρακωνονται.
    π.χ. Σχολιο στις 24 Φεβρουαρίου 2010 6:25 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Δεν αποκλείεται να έγινε το δημοσίευμα για να υποκινηθεί διπλωματικό θέμα. Και καλό είναι να σκεφτόμαστε ψύχραιμα για να μην περιπέσουμε σε ολισθήματα μοιραία.
    Καλυτερα ομως η Γερμανία να το καταδικαζε ανοιχτά όπως λέει κάποιος σχολιαστής, ώστε να διαχώριζε τη θέση της από τους διάφορους τυχόν προβοκάτορες.
    Αλλά άλλο αυτό και άλλο το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων που νομίζω, δεν πρέπει να "παραπέσει".
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ανώνυμε 25 Φεβρουαρίου 10:19 π.μ.

    Σου απαντώ αυτή την ώρα, μόλις γύρισα από την 12ωρη βραδυνή βάρδια γιατί είμαι ένας από αυτούς τους άξεστους, ασόβαρους Μεταέλληνες που έμαθαν να ζουν με δανεικά και βγάζουν τα προς το ζειν στην Μεγάλη Γερμανία της κεντρικής Ευρώπης!!! Κατάγομαι από την βόρεια Ελλάδα, από οικογένεια που έμαθε μόνο να δουλεύει και να πληρώνει πάντα στην ώρα της, από τα 2 μέχρι τα 25 μου που θυμάμαι δεν είδα ποτέ τον Πατέρα μου πριν τις 21:00 γιατί έκανε 2 δουλειές προκειμένου να μας σπουδάσει και να μην μας λείψει τίποτα. BMW δεν οδήγησα ποτέ στους κακοτράχαλους δρόμους της Ελλάδας. Δανεικά εγώ και η οικογένειά μου δεν ζητήσαμε ποτέ από κανέναν Δυτικοευρωπαίο!!!
    Τώρα να σχολιάσω τα βαθυστόχαστα που έγραψες. Πέφτεις σε αντιφάσεις. Αφού εγώ ο άθλιος, αλλά υπερήφανος Μεταέλληνας δεν παράγω τίποτα πως γίνεται η Γερμανία να είναι η πρώτη αγορά ελληνικών Προιόντων;;; Με το εμπάργκο δεν τιμωρούμε τον απλό Γερμανό πολίτη που μου είναι πολύ συμπαθής, αλλά τα μεγαλοσυμφέροντα που κατοικοεδρεύουν στην Γερμανία και δεν διοικούνται κατά βάση από Γερμανούς. Η δε γερμανική κυβέρνηση ποιεί την νήσσαν καθώς αυτοί που κερδίζουν από την συγκεκριμμένη συγκυρία έναντι δολαρίου είναι οι Εξαγωγείς εκ Γερμανίας.
    Τώρα όσο για τα ΜΜΕ της Ευρώπης, αν η πλειοψηφία αυτών ανήκε σε 3-4 Έλληνες π.χ. Λάτση, Βγενόπουλο, Βαρδινογιάννη δεν θα το θεωρούσα σύμπτωση. Η μεγαλύτερη Συνομωσία είναι αυτή που θέλει να σε πείσει οτι δεν υπάρχει καμμία Συνομωσία.
    Εσύ πριν λιθοβολήσεις κάποιον Συμπολίτη σου που δεν γνωρίζεις καλό είναι πρώτα να εξετάσεις σε ποιούς ανήκουν οι μεγαλύτερες Τράπεζες, τα ΜΜΕ, Hollywood, τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα ανά τον κόσμο και το πως αποκτήθηκαν.
    Καληνύχτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. @ 26 Φεβρουαρίου 2010 1:37 π.μ.

    Σιγά-σιγά ανώνυμε φίλε γιατί μας "παρακολουθούν" και οι Ελληνόφωνοι (προσποιούμενοι ότι είναι Έλληνες) σάγιανιμ του ιστολογίου.

    Dahlia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.