8/2/10

Κι όμως, ο Πιγκουίνος είχε καλό IQ


Ο IQ Πιγκουίνου, με αφορμή την ανάρτηση της Ελίνας Γαλήνου "Γιατί όχι και στο Δημόσιο" έγραψε το ακόλουθο σχόλιο:
Ανώνυμε 3:05μμ, δε σε υποχρέωσε κανείς να διαβάσεις την ανάρτηση. Μόνος σου μπήκες και τη διάβασες, κατάλαβες ό,τι κατάλαβες και έγραψες και σχόλιο για αρλούμπες.
Εγώ από την άλλη μεριά βρήκα σημαντική την ανάρτηση γιατί έθιξε ένα καίριο ζήτημα σχετικά με την κακοδαιμονία του ελληνικού κρατικού μηχανισμού (και όχι μόνο). Ο οποίος μηχανισμός είναι ένα άσυλο ανιάτως τεμπέληδων που γιγαντώθηκε και έφτασε στην αποθέωσή του επί "σοσιαλισμού".
Σύμφωνα με τον προφήτη του 3ου δρόμου για το σοσιαλισμό (το μπαμπά του Γιωργάκη που είναι πρόεδρος της "σοσιαλιστικής" διεθνούς, διότι ως γνωστόν ο σοσιαλισμός αποτελεί κληρονομικό δικαίωμα), ο σοσιαλισμός αλά Ελληνικά προέβλεπε την αποβιομηχάνιση της χώρας και τη δημιουργία ενός υδροκέφαλου δημόσιου άσυλου. Στο άσυλο αυτό χώθηκαν στρατιές "μη προνομιούχων" συμπατριωτών μας (παλιά οι αλήτες τους λέγανε πρασινοφρουρούς) και τρεφόντουσαν από τα λεφτά (φόρους) των κακών "προνομιούχων" που δούλευαν.
Στην πορεία, επειδή οι κακοί "προνομιούχοι" που δούλευαν δεν επαρκούσαν για να τρέφουν τους καλούς "μη προνομιούχους", που πλήθαιναν συνεχώς και μπορεί να μη δούλευαν αλλά όμως μας ψήφιζαν (εμάς τους σοσιαλιστές), αυξανόταν ο εξωτερικός δανεισμός της χώρας.
Κερασάκι στην τούρτα ήταν η κοινωνικοποίηση αλά Ελληνικά. Όπου κοινωνικοποίηση θεωρήθηκε από τον προφήτη του 3ου δρόμου για το σοσιαλισμό, το να μπαίνουν στα Δ.Σ. των εταιρειών κάποιες κυρίες (Κατίνες νομίζω λεγόντουσαν) των τοπικών επιτροπών του σοσιαλισμού. Αυτές δεν τις έστελναν έτσι απροστάτευτες, αλλά τις εφοδίαζαν και με γνώμη.
Τέλος την πιο κυριλέ μεταχείρηση, ο σοσιαλισμός αλά Ελληνικά την επέδειξε σε κάποιες μεγάλες εταιρείες που φτιάχτηκαν ή γιγαντώθηκαν την εποχή εκείνη και έπαιρναν έκτοτε παραμάζωμα όλα τα δημόσια έργα με τριπλάσιο και βάλε κόστος. Και φυσικά για να συντηρήσουμε αυτή την πρωτότυπη "ανάπτυξη" εμείς οι σοσιαλιστές του 3ου δρόμου "εκσυγχρονιστήκαμε" και δανειστήκαμε ακόμα περισσότερο.
Αυτά, για να μη σε ζαλίζω άλλο με ασήμαντες αρλούμπες.

10 σχόλια:

  1. ΑΠ.ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Επειδή ο διάλογος είναι καλό πραγμα ας προσθέσω και το δικό μου σχόλιο σε όσα έγραψε η κ. Γαληνού, ο Πιγκουίνος και οι αλλοι αναγνώστες του ιστολογίου.
    1)Για τον όγκο του κρατικού μηχανισμού δεν ευθύνεται αποκλειστικά ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ. Είναι χαρακτηριστικό του ελληνικού κράτους από την ίδρυσή του το 1830. Κάθε κυβέρνηση πρ΄σοθετε το λιθαράκι της. Στό άρθρο μου ¨"αρμέγοντας την αγελάδα" (8-1-10)αναρτημένου στο ιστολόγιο, περιγράφω τους, κατά τη γνωμη μου, λόγους. Επίσης η διόγκωση του κράτους είναι χαρακτηριστικό όλων των εξαρτημε΄νων χωρών και η Ελλάδα εξακολουθει να είναι εξαρτημένη χώρα με καθυστερημένη οικονομία, όχι φτωχή χώρα αλλά εξαρτημένη, είναι διαφορετικό πράγμα. Ειδικά το ΠΑΣΟΚ θεώρησε (όχι λάθος) ότι έπρεπε να καταλα΄βει (και μάλιστα εξ εφόδου)τον κρατικό μηχανισμό στον οποίο κυριαρχούσε το "δεξιό" προσωπικό΄, από τον εμφύλιο. Προσθέτω ότι ένας από τους λόγους της διόγκωσης του κρατικου μηχανισμου είναι ότι το κράτος χρησιμεύει ως απόθήκη ανθρώπων που αλλιώς θα ήταν άνεργοι, αφού η ιδιωτική οικονομία αδυνατεί να απορροφήσει ικανοποιητικά το εργατικό (με την ευρέια έννοια) δυναμικό-βλέπε ανεργία των νέων.
    2)Θεωρώ, χωρίς να είμαι οικοονομολόγος, επιφανειακή την αποδοχή ότι περνάμε κρίση επειδή είμαστε διεφθαρμένοι ή έχουμε διογκωμένο κράτος ή επειδη είμαστε σπαταλοι και οι υπάλλληλοι έπαιρναν επιδόματα. Αν ήταν έτσι τότε οι ΗΠΑ, η Γερμανία κλπ θα ήταν μια χαρά. Αλλά από εκεί ξεκίνησε η κρίση και εκεί συνεχίζεται. Επίσης δεν θα ήταν σε κρίση η Ισπανία (20% ανεργία) η Ιταλία (παρόμοιο χρεος με το δικό μας)κλπ.
    3)Μετατάξεις γίνονται κατά καιρούς-παρά τις αντιδράσεις. Αλλά δεν αρκούν. Χρειάζεται σχέδιο δομικών αλλαγών της κρατικής μηχανής. ΣΧΕΔΙΟ. Όχι προπαγάνδα περί εξυγιάνσης. Σχέδιο μακροπρόθεσμο. Όχι κραυγές και αναθέματα εναντίον των προηγούμενων που γίνονται οι επόμενοι και τούμπαλιν. Και αυτο το σχέδιο θα συμπληρώνει ένα άλλο συνολικότερο σχέδιο για την κατεύθυνση της οικονομίας της χώρας-σε ποιους τομείς θα αναπτυχθούμε, σε ποιο χρόνο κλπ. Αυτά δεν υπάρχουν και κανείς δεν φαίενται διατεθειμένος να αναλάβει το έργο. Περιοριζόμαστε στις βρισιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠ.ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ. Συμπληρωματικά στο προηγούμενο σχόλιό μου: Ας διαβασει κανείς το άρθρο του κ. Δελαστίκ (αναρτημένο σήμερα (8-2-10)στο ιστολόγιο)για τις βαθύτερες αιτίες "της κρίσης". Είναι διαφωτιστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΄Προς κ. Αποστολόπουλο. Σε γενικές γραμμές, έχετε δίκιο. Η Ελλάδα είναι εξαρτημένη χώρα-όχι φτωχή. Συμφωνώ ότι χρειάζεται σχέδιο καλά μελετημένο, αλλα όλοι οι πολιτικοί για σχέδια μιλάνε και σχέδια δεν βλέπουμε να υλοποιούνται. Τα αδιέξοδα όμως σαν αυτό που έχουμε βρεθεί τώρα, χρειάζονται σχέδιο και αποφασιστικότητα. Οι πολιτικοί έχουν σοβαρές ευθύνες για το χρόνο που χάθηκε και δεν αξιοποιήθηκε ώστε να γίνει η χώρα μια αυτοδύναμη οικονομική οντότητα με έστω, περιορισμένη εξάρτηση. Ομως η νοοτροπία του βολέματος που χαρακτηρίζει κάποιους-έστω όχι όλους βέβαια, είναι ένα μέρος του προβλήματος. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και κάτι να προσθέσω. Από τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι άλλες χώρες του PIGS εμφάνισαν το εξής. Αλλη χωρα είχε μεγάλο χρέος και πολύ μικρότερο έλλειμμα και άλλη είχε πολύ μικρότερο χρέος και κατά πολύ μεγαλύτερο έλλειμμα. Σε εμάς εδώ εμφανίστηκε πολύ μεγάλο έλλειμα και πολύ μεγάλο χρέος ταυτόχρονα, γι΄αυτό μας είπαν "μαύρα πρόβατα". Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. >>
    Για τον όγκο του κρατικού μηχανισμού δεν ευθύνεται αποκλειστικά ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ. Είναι χαρακτηριστικό του ελληνικού κράτους από την ίδρυσή του το 1830.<<


    εγω δεν θα ανατρεξω να βρω την αληθεια στο προπατορικο αμαρτημα ...
    αλλά να δουμε τη συγχρονη ιστορια των τελευταιω 35 χρονων .

    εννοω την λεγομενη μεταπολιτευση οπου οι αυλικοι του βασιλια πηραν την θεση του και νεμονταν την εξουσια και τον πλουτο της χωρας 3-4 οικογεννειες .

    ρωτω

    -ποιος ηταν ο ογκος του κρατικου μηχανισμου το 1967 και ποιος το 1974;

    -ποιο ηταν το ελλειμμα και το χρεος το 1967 και ποιο το 1974 ;

    γιατι κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλακι μας ;
    ηταν θεμα διακυβερνησης και μαλιστα ΠΡΟΣΦΑΤΗΣ

    θεωρω τουλαχιστον επιπολαιο να λεμε οτι φταιει ο ογκος του κρατικου μηχανισμου το 1830 ( 4 μολις χρονια μετα την εξοδο του Μεσολογγιου)

    τις ευθυνες πρεπει να τις ψαξουμε στα τελευταια 35 χρονια , ολα τα άλλα ειναι σταχτη στα ματια ,
    ο κρατικος μηχανισμος διογκωθηκε με δανεικα και οι πολιτικοι που το εφαρμοσαν κερδιζαν ψηφους και περνουσαν τις πολιτικες του ξεπουληματος και αγορων για να χρεωνομαστε και ετσι ολο και πιο σφιχτα πιεζομαστε στο τροκολο των δανειστων μας

    ειναι γεγονος οτι και άλλα κρατη χρωστουν , ομως η δυναμικη τους αν πιεστουν μπορει να ταραξει το ειρηνικο κλιμα των αγορων φερνοντας ταραχες και ισως πολεμους και οπως εχουμε δει καποια νομισματα αχρηστευονται τοτε εξαυλωνοντας κερδη κατι που δανειστες δεν θα ηθελαν

    την Ελλαδα και άλλα κρατη σαν αυτη μπορουν να την ξεζουμιζουν χωρις να φοβουνται συνεπειες

    αυτη ειναι η αληθεια

    ελπιζω να μην με παρεξηγησετε για κανα χουντοβασιλικο επειδη αναφερθηκα στα πετρινα χρονια της 7ετιας

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κυρία Ελίνα Γαληνού και εγώ με την σειρά μου θα στηρίξω τα γραφόμενά σας, όπως επίσης και την παρατήρηση του φίλου μας..γιατι κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλακι μας ;
    ηταν θεμα διακυβερνησης και μαλιστα ΠΡΟΣΦΑΤΗΣ...
    Θα επιθυμούσα να κάνω κάποιες επισημάνσεις: Από το 1830 και μετά μόνο οι Κυβερνήτες και όχι ο λαός, με τα τεράστια θαλασσοδάνεια έπνιξαν την χώρα. Αυτό το κάνανε για δυο λόγους κυρίως, ο πρώτος ήταν φανερώς για προσωπικό όφελος, ο δεύτερος και ποιο ύπουλος ήταν για να οδηγήσουν την Ελλάδα στην εξωτερική εξάρτηση!!!!!!!!!
    Γι’ αυτό αγαπητή μου φίλοι έγινε κυρίως ο πόλεμος του 1897! Γνωρίζετε λίγο πολύ τη εκατομμύρια πληρώσαμε μετά για πολεμική αποζημίωση στην τουρκία!
    Το να είσαι πριν το 1975 στο δημόσιο ήταν περισσότερο καθήκον παρά εργασία (λόγο και του πενιχρού μισθού). Μετά στα πλαίσια του δημοκρατισμού!! ο νεκροθάφτης της δεξιάς παράταξης, ο γέρος Καραμανλής(μετά το 1974) έχωσε όλα τα αριστερά μαϊμούνια στο δημόσιο για γίνει αρεστός στην Ευρώπη και στους εδώ χαχόλους. Τα ίδια έκανε και ο Ράλλης, μέσα οι αριστεροί στα κορφοβούνια οι δεξιοί!!!!! Τότε άρχισαν και οι καλές μισθολογικές αυξήσεις!!!!!!!! Τα συνδικαλιστικά όργανα είχαν παραδοθεί από 1977 στους αριστερούς, που να μπει μη αριστερός στο δημόσιο! Σιγά σιγά οι νεόπλουτη σήμερα στην Ελλάδα είναι κυρίως ζευγάρια που εργάζονται στο δημόσιο και κυρίως σε καλές υπηρεσίες ή ΔΕΚΟ. Βλέπεις κάτι μισθούς να σου φύγει το κεφάλι! Το ποιο δίκαιο θα ήταν να ισορροπηθούν οι μισθοί μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και να σταματήσει ακόμα, αυτοί η αιμορραγία στα πενήντα χρόνια κάποιος να βγαίνει στην σύνταξη με παχουλότατο μισθό. Αν θέλει ας τα παρατήσει και να πάρει μειωμένη σύνταξη στα 65 όπως οι άλλοι. Αυτά εν ολίγοι τα ξαναλέμε αδέρφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η δομή του πασοκικού κράτους που περιγράφεται στην ανάρτηση δεν χτίστηκε σε παρθένο έδαφος. Χτίστηκε πάνω στην υποδομή που προϋπήρχε επί δεκαετίες (το κράτος της δεξιάς). Ήταν η συνέχεια και η γιγάντωση αυτής της αντίληψης περί κράτους.

    Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτής της δικομματικής αντίληψης είναι η Ολυμπιακή Αεροπορία που οδηγήθηκε στην τελική απαξίωσή της, αφού όμως επί δεκαετίες κατάπινε δισεκατομμύρια εκτρέφοντας υπεράριθμους υπάλληλους (ρουσφέτια) και μεταφέροντας τσάμπα ορδές ψηφοφόρων των δύο κομμάτων κάθε φορά που είχαμε εκλογές.

    Ένα εξ ίσου σημαντικό στοιχείο που πρέπει να προστεθεί στην όλη εικόνα, είναι και η επιβολή του καταναλωτικού μοντέλου που πρωτοεμφανίστηκε δειλά - δειλά στα χρόνια της χούντας. Π.χ. πιό πριν το κράτος δεν έδινε έγκριση γιά την έλευση της Coca Cola επειδή είχαμε παραγωγή πορτοκαλιών και έπρεπε να καταναλώνονται οι πορτοκαλάδες. Επί χούντας άρχισαν να εισάγονται περισσότερα καταναλωτικά προϊόντα και η τάση αυτή επεκτάθηκε ραγδαία στη μεταπολίτευση.

    Και βέβαια τη χαριστική βολή την έδωσε η τηλεόραση με τα διαφημιστικά μπαράζ. Σε σύντομο χρονικό διάστημα και στο τελευταίο χωριό έφτανε η εικόνα π.χ. από το σήριαλ 'Δυναστεία' με όλη την αμερικάνικη χλιδή και φυσικά με τα απαραίτητα διαφημιστικά διαλείμματα που προωθούσαν ακόμα περισσότερα (εισαγόμενα) καταναλωτικά προϊόντα.

    Αυτός ο 'θρίαμβος' του αμερικάνικου τρόπου ζωής απέναντι στις ιδεολογίες της μεταπολίτευσης (όλες τις ιδεολογίες) έχει οδηγήσει σε μεγάλο βαθμό στη σημερινή κατάντια. Η ειρωνία της ιστορίας είναι πως ότι ξεκίνησε στον τόπο μας η αμερικανοκρατία με την επιβολή του κράτους της δεξιάς, το ολοκληρώνει με τον αμερικανόπνευστο 'σοσιαλισμό'...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1.ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΤΟ 18-19 ΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΑΝ ΕΡΓΑΤΕΣ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΡΥΠΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ.
    2.ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ ΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΛΩΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ , Η ΕΑΒ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ 76-77 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΙΧΕ ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ συμφωνώ με τον φίλο h σε αυτά που λέει.
    Τα τελευταία 35 χρόνια το πάρτυ ήταν...ξέφρενο.
    Πραγματικά από τότε που την εξουσία πήραν οι αυλικοί-παρατρεχάμενοι-τσιράκια-συνομώτες κλπ του βασιλιά τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Μη με πει κανείς βασιλικό γιατί τη βασιλεία τη θεωρώ ένα μεγάλο κακό που μας "πρόσφεραν" οι "σύμμαχοι". Οτι καλό πετύχαμε το πετύχαμε σε στιγμές "διάστασης" με τη βασιλεία.
    Τώρα όσον αφορά τη χούντα που όλοι φοβάστε να μιλήσετε, δεν αγγίζετε, δεν θέλετε να ξέρετε, δεν ρωτάτε, δεν μαθένετε, εγώ θα ήθελα να προχωρήσω ένα βήμα πιο μετά.
    Πάρα πολλοί (και εδώ μέσα) έχουν το σύνδρομο των δεξιών που κατηγορώντας η αριστερά, δεν τολμούν να αγγίξουν ορισμένα πράγματα. Βέβαια εγώ ήμουν μικρό παιδί τότε, δεν γνωρίζω πολλά πράγματα, αλλά εντύπωση μου είχαν κάνει κάποια πολλά και καλά έργα για το χωριό μου τουλάχιστον, ψηλά στα κατσάβραχα, στο πουθενά.
    Το ηλεκτρικό, το νερό, δρόμοι ήταν πάρα μα πάρα πολλά για ένα μικρό χωριό. Αλλά περιέργως και μεγαλώνοντας "είδα" και "άκουσα" και άλλα μεγάλα έργα που έγιναν τότε. Είναι αλήθεια, είναι ψέματα, ισχύει, δεν ισχύει ;
    Π.χ τότε υπήρχε η ΜΟΜΜΑ που αναλάμβανε τα έργα οδοποιίας.Δεν υπήρχαν τα μεγάλα λαμόγια, οι εργολάβοι, που τους έβαλαν στο κόλπο οι πολιτικοί της μεταπολίτευσης, έτσι για να τρώνε παρέα.
    Δεν υπάρχει κάποιος που να ξέρει, να μπορεί να μας πει, να μάθουμε πραγματικά, να γνωρίσουμε κι εμείς ; Πέρα όμως από πολιτικές παρωπίδες, από μίση, από απέχθεια.
    Ετσι βρε αδερφέ, να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης με την μεταπολιτευτική "περίοδο ευτυχίας".
    Προσέξτε, δεν συμφωνώ με τις διώξεις, με τη φίμωση του "πραγματικού τύπου" (όχι του κάκιστου σημερινού), με την φίμωση της ελευθερίας, αλλά κάποια πράγματα πρέπει να τα λέμε και με το όνομα τους, όποιο κι αν είναι.
    Και το καλύτερο είναι ότι τόσα και τόσα κι άλλα τόσα χρόνια, οι μόνοι που καταδικάστηκαν και έμειναν εισόβια μέχρι το θάνατο τους ήταν οι απριλιανοί. Και μάλιστα όλοι τους πέθαναν στην ψάθα. Οπως επίσης επί πολλά χρόνια, οι πολιτικοί της μεταπολίτευσης τους αρνούνταν πεισματικά οποιαδήποτε χάρη ή μείωση πεινής, ή δεν ξέρω τι άλλο.
    Αμερόληπτα υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει, να ξέρει και να μας ενημερώσει ;

    Ζήτω η Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Thessalos.Ευλογο το ενδιαφερον σου για να γνωρισεις μια περιοδο και μαλιστα προσφατη σχετικα,ζητησες ομως να ενημερωθεις 'αντικειμενικα' και οπως καταλαβαινεις αυτο μεταξυ Ελληνων οταν συζητουν ειναι ακατορθωτο.Αλλωστε ειναι ενα κεφαλαιο 'βομβα' γιατι πανω στα 7 αυτα χρονια επενδυθηκαν πολιτικες σχολες και κομματα που τους ηλθε θεοσταλτο δωρο αυτη η περιοδος.Εμεις οι μεγαλυτεροι στην ηλικια εχουμε και γνωση των γενομενων και παραστασεις.Αν σε ενδιαφερει πιστευω να βρεις βιβλια για ενημερωση.Για να ανοιξουμε εδω στο ιστολογιο τετοια συζητηση δεν ειναι δυνατον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.