20/2/10

Oι "αφελείς" νεροκουβαλητές του κεμαλισμού, οι φορείς της ιδεολογίας του "Σφάξε μου Γκαζί μου ν' αγιάσω"


του Σάββα Καλεντερίδη
Πριν από λίγες ημέρες έγινε μια "βιβλιοπαρουσίαση" στην Αθήνα, όπου προσωπικότητες της πολιτικής επιστήμης και του Ελληνικού Κοινοβουλίου εκλήθησαν να μιλήσουν για την έκδοση στα ελληνικά του βιβλίου "NUTUK, Ο ΜΕΓΑΣ ΡΗΤΟΡΙΚΟΣ, του Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ".
Όσον αφορά στη σκοπιμότητα της έκδοσης, ασφαλώς και θα έπρεπε να μεταφραστούν και να εκδοθούν οι λόγοι του Μουσταφά Κεμάλ, για να έχουν πρόσβαση οι μελετητές αλλά και ο απλός λαός σε κείμενα και γεγονότα που ούτως ή άλλως καθόρισαν την πορεία του Ελληνισμού.
Γιατί μιλάμε για ένα πολιτικό πρόσωπο, που με τις αποφάσεις και τις πράξεις του συνέπραξε σε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας και της ανθρώπινης ιστορίας, στη γενοκτονία 1.500.000 ανθρώπων, του Ελληνισμού του Πόντου, της Θράκης και της Ανατολής.
Αφού λοιπόν παραδεχτούμε ότι είναι κατ' αρχάς χρήσιμη η έκδοση, άς μας επιτραπεί να εκφράσουμε μερικές απόψεις για το βιβλίο και για την ίδια την εκδήλωση της βιβλιοπαρουσίασης.
Πρώτον και κύριον, στο εξώφυλλο, μπροστά από όνομα του Μουσταφά Κεμάλ αναφέρεται το ουσιαστικό ΓΚΑΖΙ, που σημαίνει ΗΡΩΑΣ, δηλαδή κάτι σας ΜΕΓΑΣ, και το χρησιμοποιούν οι Τούρκοι, γιατί θεωρούν ότι οι σφαγές και οι γενοκτονίες που έκανε εις βάρος των Ελλήνων δικαιολογούν αυτό το όνομα-τίτλο τιμής. Το γεγονός ότι χρησιμοποιείται το όνομα αυτό και στην ελληνική έκδοση, χωρίς δόση υπερβολής, σημαίνει ότι εμείς οι Έλληνες αποδεχόμαστε το 'μεγαλείο' εκείνου που μας έσφαξε με τον πιο άγριο και απάνθρωπο τρόπο.
Δεύτερον, η συμμετοχή στη βιβλιοπαρουσίαση Τούρκων διπλωματών και του ίδιου του πρέσβη της Τουρκίας -είναι σε όλους γνωστό ότι οι Τούρκοι διπλωμάτες είναι οι πιο σκληροί φορείς του κεμαλικού φασισμού- αποτελεί απόδειξη ότι η έκδοση του έργου και η εκδήλωση της βιβλιοπαρουσίασης ήταν στην ουσία ένα προπαγανδιστικό εγχείρημα προβολής και νομιμοποίησης του κεμαλισμού, μιας φασιστικής και εγκληματικής ιδεολογίας, σε μια κοινωνία-θύμα και του ίδιου του στυγερού δολοφόνου και των ανθρωποειδών που συνεχίζουν να κρατούν ζωντανό τον κεμαλισμό, που στην κυριολεξία τρέφεται από το αίμα των θυμάτων του. Ποιός ξεχνάει -εκτός ίσως από τους Τούρκους κεμαλιστές και από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση- ότι τα εκατομμύρια των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής, οι 150.000 Έλληνες της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου, οι βιασμένες γυναίκες της Ίμβρου, είναι θύματα του Μουσταφά Κεμάλ και της ιδεολογίας του;
Τρίτο και το χειρότερο, η παρουσία σε αυτήν την προπαγανδιστική κεμαλική-φασιστική εκδήλωση προσωπικοτήτων από το χώρο της πολιτικής και των ακαδημαϊκών δασκάλων της Ελλάδος, μιας χώρας που αποτελεί διαχρονικό θύμα του κεμαλικού φασισμού, είναι βαρύτατο πολιτικό, επιστημονικό, ιστορικό και ηθικό ολίσθημα και αποτελεί απροκάλυπτη ύβρι σε νεκρούς και ζωντανούς.
Δεν υπάρχουν λόγια να χαρακτηριστεί η πράξη σας κύριοι. Δεν υπάρχουν λόγια να χαρακτηριστεί και να δικαιολογηθεί η παρουσία σας σε μια τέτοια εκδήλωση, που δεν ήταν επιστημονικού αλλά βαθύτατα πολιτικού χαρακτήρα, που κινείται στη λογική του "σφάξε με Γκαζί μου ν' αγιάσω".
Δεν μπορεί εκπρόσωποι του ελληνικού λαού να συμμετέχουν σε μια τέτοια εκδήλωση.
Δεν μπορεί βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου που εκπροσωπούν τα θύματα του Κεμάλ, να είναι ταυτόχρονα συνοδοιπόροι και τιμητές του.
Δεν μπορεί ακαδημαϊκοί δάσκαλοι να συμμετέχουν σε ένα τέτοιο επιστημικό και εθνικό όνειδος.
Δεν μπορεί ακαδημαϊκοί δάσκαλοι συνοδοιπόροι-προπαγανδιστές των κεμαλιστών να διδάσκουν στα παιδιά των Ποντίων, των Θρακών, των Σμυρνιών, των Κωνσταντινουπολιτών και των Ιμβρίων.
Δεν μπορεί και οι μεν και οι δε να αμοίβονται με λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων.
Αν δεν μπορείτε κύριοι συνοδοιπόροι των κεμαλιστών να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων, τουλάχιστον παραιτηθείτε.

Σάββας Καλεντερίδης

Ενα από τα απομεινάρια του εγκλήματος του Μουσταφά Κεμάλ και του κεμαλικού φασισμού, που υπέστη βάναυση προσβολή από την βδελυρή πράξη σας.

27 σχόλια:

  1. Το είχα γράψει και εγώ στο πρώτο σχετικό άρθρο που είχαν δημοσιεύσει τα παιδιά εδώ στο ιστιολόγιο σας, ότι ένας Έλληνας να αποκαλεί τον Κεμάλ `Γκαζί` είναι κοροιδία, τεράστια κοροιδία, τέτοιας έκτασης γελοιότητα που κάνει τυπάκια σάν τον Νταβούτογλου (που είναι άνθρωπος με χιούμορ) να λιώνουν στο γέλιο με τα χάλια μας.

    Είναι για γέλια. Δικαιολόγησα τα παιδιά εδώ γιατί δεν ξέρουνε Τούρκικα, αλλά αυτοί στην βιβλιοπαρουσίαση είναι απαράδεκτοι.

    Νομίζω αξίζει να πούμε κύριε Σάββα ότι Γκαζί δεν τον αποκαλούν καλά καλά ούτε οι ίδιοι οι Τούρκοι στην καθομιλουμένη.

    Ε ρε που καταντήσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Σάββα,
    Έχετε τα ονόματα βουλευτών, ακαδημαϊκών και άλλων παρόντων στη "βιβλιοπαρουσίαση";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν πατήσεις πάνω στο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/02/blog-post_2577.html θα τους δεις όλους να φιγουράρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σάββα,
    Η μετάφραση των λόγων του Κεμάλ και του Νταβούτογλου είναι χρήσιμη (σε στρατιωτικές και πανεπιστημιακές σχολές κυρίως) αλλά και για όποιον ενδιαφέρεται να γνωρίσει καλύτερα το ιδεολογικό υπόβαθρο των γειτόνων μας. Ο Μάζης θεωρείται στην Ελλάδα (μεταξύ των 5-10 ακαδημαικών που γνωρίζουν την Τουρκία)πέρα από τους Έλληνες διπλωμάτες και στρατιωτικούς που έχουν θητεύσει στην Τουρκία. Μπορείς να μας εξηγήσεις ποιος κάλεσε τους Τούρκους διπλωμάτες στην εκδήλωση και ΓΙΑΤΙ; Ο Μάζης αμφιβάλλω αν το ήξερε εκ των προτέρων. Τι νομίζεις εσύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γκαζί και της +++ σας το ++++...
    Παλιοξεφτήλες δεν ντρέπεστε λιγάκι...
    Αϊ σιχτίρ γιουσουφάκια του ομοφιλόφυλου Κεμάλ...
    Ομηρος Φωτιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αραγε πότε θά μάθουμε πόσα χρήματα δαπανά η Αγκυρα γιά να επιβάλλει τήν ιδεολογία της στή χώρα μας καί ποιοί είναι οι αποδέκτες αυτών των χρημάτων. Εκείνος ο γενίτσαρος ο Φυντανίδης έχει τιμήσει τόν Αλή πασά των Ιωαννίνων, τώρα τιμάει καί τόν Κεμάλ.

    Θέλουν μία Ελλάδα φοβισμένη, προσκυνημένη καί υποταγμένη στήν Τουρκία. Τά υπερήφανα κράτη, όπως η Βρετανία, οι ΗΠΑ, τό Ισραήλ επιβάλουν τήν δική τους ιστορική αλήθεια (τό βλέπουμε στίς ταινείες τους), είναι άκαμπτοι στίς απόψεις τους, υπερήφανοι γιά τό παρελθόν τους, είναι υπερεθνικιστές καί έτσι έχουν κερδίσει τήν εκτίμηση αλλά καί τόν φόβο των υπολοίπων κρατών.

    Ομοίως καί η Τουρκία επιβάλει τήν ιδεολογία της καί τήν δική της άποψη στό δρόμο πού έχει χαράξει γιά τήν κυριαρχία της στόν χώρο των Βαλκανίων.

    Μπορείτε νά φανταστείτε έναν Εβραίο νά υμνεί τόν Χίτλερ; Θά είχε οδηγηθεί στήν φυλακή εντός μιάς ώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ fstav

    >Μπορείτε νά φανταστείτε έναν Εβραίο νά υμνεί τόν Χίτλερ; Θά είχε οδηγηθεί στήν φυλακή εντός μιάς ώρας.<

    Όπως γνωρίζεις, το βιβλίο του Χίτλερ, "Ο ΑΓΩΝ ΜΟΥ", είναι απαγορευμένο στην Γερμανία, Αυστρία και κάποιες άλλες χώρες. Αν σου πω ότι το Ισραήλ δεν συγκαταλέγεται σ' αυτές, τι θα μου απαντήσεις;

    ΥΓ: Έχεις καμμία σχέση με τον καταπληκτικό ιστότοπο, στον οποίον οδηγεί ο σύνδεσμός σου; Ή απλώς θέλεις να παραπέμψεις εκεί. Έτσι κι αλλιώς είναι φανταστικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλτατε Όμηρε Φωτιάδη γράφεις ...Παλιοξεφτήλες δεν ντρέπεστε λιγάκι...
    Βασική προυπόθεση για να ντραπεί κάποιος είναι να πιστεύει σε υψηλά ιδανικά και αρχές. Ποιός έχασε την τσίπα του για να την βρουν αυτοί;...
    Το χειρότερο είναι οτι υπάρχουν και ακαδημαικοί αναμεσά τους. Άλλο ένα δειγμα απόλυτης σήψης της ελληνικής κοινωνίας. Άδικα φωνάζουμε από αυτό το Ιστολόγιο, δεν αλλάζει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ”Δεν αγαπάμε τον εαυτό μας, δεν αγαπάμε τη χώρα μας και γιʼ αυτό τίποτα δεν μας σώζει.”

    ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
    http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4218

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. SKAL σε όλα όσα γράφει!

    Εαν οι Έλληνες που εκάλεσαν τους Τούρκους διπλωμάτες και Τούρκους ειδικούς επιστήμονες (!) επί του Μουσταφά Κεμάλ, ενός τρομερού εγκληματία, απείρως χειρότερου από τον Αδόλφο Χίτλερ, δεν έχουν συναίσθηση των πράξεών τους τότε πρόκειται για συνοδοιπορεία διότι θεωρούν πως ήδη τον ΧΩΡΟ ... (διότι ο νέος νόμος περί ιθαγένειας του "Γιωργάκη" σε αυτό στοχεύει, να δημιουργήσει ΧΩΡΟ από ΧΩΡΑ ! Έναν ΠΟΛΤΟ από μία ΕΘΝΟΤΗΤΑ !) ..αυτόν θα τον κυβερνήσει η Τουρκία !

    Φροντίζουν λοιπόν από τώρα να "πιάσουν" καλές θέσεις !

    Τότε γιατί δεν κάμνουν και έναν συνέδριο για να τιμήσουν τον Χίτλερ, που στο κάτω κάτω της γραφής ...... ήταν πιο φιλέλληνας από τον αρχιφασίστα και αρχιδολοφόνο Κεμάλ ;

    Για τον Καθηγητή κ. Μάζη έχω και εγώ αμφιβολίες ως προς την συμμετοχή του στο θέατρο του παραλόγου, και δεν πιστεύω ότι όντως συμμετέχει σε δόλιες πράξεις !

    Ίσως, χωρίς την συμμετοχή των Τούρκων η παρούσα κυβέρνηση να μην επέτρεπε την βιβλιοπαρουσίαση !

    Όντως το "Γκαζί" στο εξώφυλλο Ελληνικού βιβλίου προσβάλλει και εξοργίζει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ...Δεν μπορεί εκπρόσωποι του ελληνικού λαού να συμμετέχουν σε μια τέτοια εκδήλωση.
    Δεν μπορεί βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου που εκπροσωπούν τα θύματα του Κεμάλ, να είναι ταυτόχρονα συνοδοιπόροι και τιμητές του...

    Δεν μπορεί και οι μεν και οι δε να αμοίβονται με λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων...


    κατα την γνωμη μου δεν μπορουμε να τους κατηγορησουμε αφου φαινεται να ακολουθουν πιστα την "εθνικη" πολιτικη που εχουν χαραξει οι αρχηγοι των δυο μεγαλυτερων πολιτικων σχηματισμων που συγκεντρωνουν την στηριξη του 75% του Ελληνικου λαου

    "αριστεροι" και "δεξιοι" που εχουν γινει πρωθυποργοι της Ελλαδος εχουν καταθεσει στεφανι στον ταφο του για να τον τιμησουν

    δεν ειναι αδικο να κατηγορουμε τους κολαούζους και τα κουτσαβακια ;

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πρέπει να δούμε ποιοί είναι αυτοί οι τουρκολάγνοι τσανακογλύφτες. Είναι θλεβερά απομεινάρια των δοσιλόγων, των νενέκων, των Γούσηδων, των εφιαλτών και όλων αυτών που εμβιούν στα βοθρολυμματα της ιστορίας, πρόθυμοι να παιξουν τον "χαρισματικό" ρόλο τους. Μην τους παρεξηγείτε... Νομίζω, οταν κάνουν τέτοιες εκδηλώσεις, πρέπει να είμαστε παρόντες. ΝΑ τους δούμε κατάματα και αν τους πούμε ένα γενναίο:
    Αει σιχτίρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ντρέπομαι και λυπάμαι για λογαριασμό των ανθρώπων εξουσίας που παρέστησαν στην εκδήλωση. Ξεχνούν ποιος πληρώνει τους παχυλούς μισθούς τους ή είναι πλέον τόσο ασύδοτοι και προκλητικοί που δεν βλέπουν πόσο θυμό προκαλούν και τι έρχεται ? Γεννήθηκα λίγο πριν φύγει η δικτατορία και μεγάλωσα με την ψευδαίσθηση της δημοκρατίας. Δημοκρατία έχουμε ή δημιοκρατία τελικά ? Δεν γελιέμαι πια, είναι προφανές ότι μας κυβερνούν δήμιοι της αξιοπρέπειας και της υπερηφάνειας.
    Κάποιος είπε (δεν θυμάμαι ποιος) ότι όποιος κοιτάζει για καιρό το σκοτάδι της αβύσσου κινδυνεύει να γίνει ένα με αυτό. Θεωρώ ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος μας είναι να γίνουμε ένα με το σκοτάδι που μας περιβάλλει και να παγώσουν οι αντιδράσεις μας, να παραμείνουμε άβουλοι και απαθείς.
    Άραγε αυτοί οι άνθρωποι που χειροκροτούν τέτοιες παρουσιάσεις, πόσο σεβασμό έχουν για τον εαυτό τους όταν απαξιώνουν τους προγόνους τους ? Ποιο ψυχικά υγιές παιδί θα χειροκροτούσε τους φονιάδες των γονιών του ?
    Τι ψυχή θα παραδώσουν τελικά όλοι αυτοί, γιατί ακόμα και αν όλα χαθούν στην παρούσα πραγματικότητα, αυτή δεν είναι η μόνη μας ζωή. Πιστεύω, όπως αμέτρητες έρευνες της Ψυχολογίας σχετικές με τις επιθανάτιες εμπειρίες έχουν δείξει, ότι αφού φύγουμε από «εδώ», αξιολογούμαστε και κρινόμαστε, όλα τα καλά και όλα τα άδικα που πράξαμε μας κατατάσσουν και μας οδηγούν στην διάσταση που μας αξίζει. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από την πλάνη που μας περιβάλλει, αλλά να αγωνιστεί καθένας μας να παραμείνει καθαρός ψυχικά με όποιο κόστος. Όπως είπε και ο Οδυσσέας Ελύτης στο Θάνατος και Ανάστασις του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου : ΒΑΡΥΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΖΗΣΕΙΣ, ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΛΙΓΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΤΟ ΑΞΙΖΕ.
    Προς το παρόν, εύχομαι με όλη μου την ψυχή, ο άνεμος να τους πάρει και να τους σηκώσει, δεν είναι δυνατόν να παίρνει μόνο τις σημαίες …
    ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κύριε Σαββα, είμαι ενας μαθητής της 3ης Γυμνασίου.Στο μάθημα της ιστορίας η καθηγήτριά μας άρχισε να εξυμνεί τον Κεμάλ. Συγκρουσθήκαμε και στο τέλος κατέληξε πως είναι ενας μεγάλος ηγέτης καθώς συνέβαλε στην πρόοδο της Τουρκίας και ήταν αυτός που την οδήγησε στη νίκη στο Μικρασιατικό Πόλεμο.Άμευ σχολιασμού!

    Θα ήθελα να αναφερθώ όμως σε κάτι άλλο. Στη σελίδα 105 το βιβλίο της ιστορίας,που προάγει τον εθνικισμό κατά την ίδια κυρία, γράφει: <> Θα ήθελα να μου πείτε την άποψή σας. Ίσχυε κάτι τέτοιο;Αν όχι, ποια είναι η αλήθεια;
    Σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. δράττομαι τής ευκαιρίας γιά νά γράψω μερικές ακόμη γραφικότητες,έτσι γιά νά μπαίνουν κάποια πραγματάκια στήν θέσιν τους(προσωπική μου βεβαίως πεποίθησις αυτό):
    Φασισμός,Ναζισμός,Κομμουνισμός,Αναρχισμός(εννοώ αυτόν τής 'νέας κοπής',όχι τόν αρχαιοελληνικόν),Κεμαλισμός,Κοινοβουλευτισμός(καί άλλοι -ισμοί αλλά ας μείνουμε σέ αυτούς γιά τήν ώραν)είχαν ΑΠΑΝΤΕΣ μιά κοινή ΜΗΤΡΑ πού τούς παρήγαγε,μιά κοινή ΜΗΤΡΑ πού τούς έθρεψε/χρηματοδότησε/στήριξε.Πίσω από όλες αυτές τίς αντιφυσικές ψευδοϊδεολογίες κρύβονται πρόσωπα καί ομάδες ανήκοντες σέ συγκεκριμένη εθνοθρησκευτική συλλογικότητα,η οποία έχει εδώ καί πολλά πολλά έτη ΕΝΑΝ τελικό στόχο.Μέ μάχη στά ίσια ΠΟΤΕ δέν κέρδισαν καί ΠΟΤΕ δέν θά κέρδιζαν τούς ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ εις ΟΛΑ αντιπάλους των.Ανωτέρους εις όλα πλήν ΕΝΟΣ:τής ΔΟΛΙΟΤΗΤΟΣ.Οι 'μανούλες' τής Δολιότητος έχουν καταφέρει νά συσκοτίσουν τόσο πολύ τόν μέσον άνθρωπο πού ενώ τά πράγματα κάνουν 'κρα' αυτός μιλάει γιά σκύλους...Καί δώστε έριδες καί διχόνοιες καί αντιπαλότητες καί αλληλοσφαγές καί Παγκοσμίους Πολέμους.Λυπάμαι,αλλά βλέπω νά επαληθεύονται τά γραμμένα πρίν περίπου 200 χρόνια υπό τινός 'λεγάμενου' πού 'προφήτευε' τούς 3 Παγκοσμίους Πολέμους καί μετά από αυτούς τήν έλευσιν τής Παγκοσμίου Δικτατορίας.Προφήτευε καί άλλος τις πρό περίπου 60 ετών τήν συρρίκνωσιν ώς αφανισμόν τής Λευκής Φυλής καί ιδίως τών ΕΛΛΗΝΩΝ,τών αρχετυπικών εχθρών τους.Βρέ βρέ φαντασιώσεις...(εδώ ρίχνουμε μιά ματιά στά Παγκόσμια στατιστικά γεννήσεων,θανάτων,πληθυσμών,κτλ)

    γραφικός.

    υ.γ. όσο γιά τό 'Αγών μου',όχι μόνον κυκλοφορεί στό Ισραήλ αλλά άς γίνει γνωστόν σέ όσους δέν τό ξέρουν πώς υπάρχουν οργανωμένοι αρκετοί ΝΕΟΝΑΖΙ στό Ισραήλ!!!είπατε κάτι;
    υ.γ.2.Μοιάζουμε,πιά,νά βρισκόμαστε στό έλεος τού Θεού.Τουλάχιστον άς ξεσηκωθούμε μιά τελευταία φορά γιά νά προκαλέσουμε τήν ευσπλαχνία Του,νά αυξήσουμε τίς ελάχιστες έως μηδενικές πιθανότητές γιά ένα καλλίτερο αύριο γιά τίς επερχόμενες γενεές κι άς χάσουμε.Έτσι γιά τήν ΤΙΜΗ καί τήν ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μας ώς εκ τών εσχάτων ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.Κάτω η Νέα Τάξις τών σκλάβων λοβοτομημένων καταναλωτικών γουρουνότροπων ατρίχων ορθίων πιθήκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε ανώνυμε (20 Φεβρουαρίου 2010 8:00 μ.μ.), διατηρώ αυτόν τόν ιστότοπο εδώ καί 13 χρόνια. Kαί συνεχίζω να τόν εμπλουτίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μιά και μαζευτήκανε πολλοί γνώστες εδώ,να επαναλάβω μία ερώτηση :ο Κεμάλ ήταν ντονμέ ;;; Αν δεν ήταν πως φοίτησε στο σχολείο των ντονμέδων;;;; Να θυμίσω ότι όλοι οι πλούσιοι της εποχής στην Θεσσαλονίκη ήταν ντονμέδες,δλδ εβραίοι που αλλαξοπίστησαν.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. O φασισμός είναι ριζωμένος στο συλλογικό συνειδητό της τουρκικής κοινωνίας.
    Το βιβλίο του Χίτλερ "Ο Αγών μου" πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα στην Τουρκία.
    Άντε και στο βιβλίο του Χίτλερ κυρία Παπαδημητρίου και κύριοι Σηφουνάκη, Μάζη, Φυντανίδη και Μαρκόπουλε.
    Και να είστε σίγουροι, θα τιμήσουν την επόμενη εκδήλωσή σας για το βιβλίο "Ο Αγών μου" και πάλι ο κ. πρέσβης, ο κ. πρόξενος και οι ιδεολογικοί συνάδελφοί σας από την Τουρκία.
    Πάντως, στο άρθρο μου έκανα ένα λάθος.
    Σας κάλεσα να παραιτηθείτε.
    Ήταν λάθος.
    Για να παραιτηθεί κανείς πρέπει πρώτα απ' όλα να έχει ήθος και να σέβεται το λαό και τον εαυτό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Distixos apo oti fainetai to pneuma tou Efialti kai tou Vinkun Quisling einai akoma zontano stin Ellada!ZITO I ELLADAI DIKAOISYNI KAI I ALITHEIA
    Christos Voulgaris apo Londino
    PS. am autoi oi "kyrioi kathigites" pae pote Toukria tha mporousan na paroun mazi tous kai tin Repousi, Dragona kai Liako? Episis ti kala tha itan an emenan ekei gia PANTA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Distixos apo oti fainetai to pneuma tou Efialti kai tou Vinkun Quisling einai akoma zontano stin Ellada!ZITO I ELLADAI DIKAOISYNI KAI I ALITHEIA
    Christos Voulgaris apo Londino
    PS. am autoi oi "kyrioi kathigites" pae pote Toukria tha mporousan na paroun mazi tous kai tin Repousi, Dragona kai Liako? Episis ti kala tha itan an emenan ekei gia PANTA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το βιβλίο του Χίτλερ κυκλοφορεί στο Ισραήλ για να σφυρηλατήσει την εθνική ταυτότητα των Ιουδαίων. Και καλά κάνουν οι Εβραίοι.
    Στην Ελλάδα το βιβλίο του Κεμάλ κυκλοφορεί για να προωθηθεί ο Οθωμανισμός στη χώρα μας και για κονόμα ορισμένων.
    Αυτό είναι το πρόβλημα και όχι οτι κυκλοφορεί το βιβλίο.
    ΥΓ:Οι νεοναζί που υπάρχουν στο Ισραήλ δεν είναι Εβραίοι. Είναι παιδιά Ρώσων που είπαν ψέμματα πως είναι Εβραίοι για να φύγουν απο τη Σ. Ένωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ 20 Φεβρουαρίου 2010 10:29 μ.μ.

    Αφού δεν σου απαντά κανείς, θα το προσπαθήσω εγώ. Όσα γράφεις στη πρώτη παράγραφο είναι σωστά. Και αναμορφωτής της Τουρκίας υπήρξε και ιδρυτής του τουρκικού κράτους μετά την διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και μας πέταξε έξω από την Μ. Ασία. Όλα αυτά ισχύουν και γι αυτό οι Τούρκοι καλώς το τιμούν και καλώς ονομάζεται Ατατούρκ, δηλαδή πατέρας των Τούρκων.

    Εμείς δεν έχομε κανέναν λόγο να τον τιμούμε. Αντιθέτως μάλιστα.

    Την δεύτερη παράγραφο δεν μπορώ να την απαντήσω, διότι δεν ξέρω τι ήθελες να γράψεις.

    @ fstav

    Συγχαρητήρια για τον ιστότοπό σου. Είναι ένας από τους καλύτερους που έχω δει. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ε σε επόμενη φάση δηλαδή, μπορεί και να μας πούν ότι "πρέπει να συνεορτάσουμε τον θρίαμβο της Τουρκίας στις...29 Μαίου". Από "προοδευτικά" πνεύματα όλα να τα περιμένουμε!!! Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ολοι καλοί είμαστε στις διαπιστώσεις και "διαγνώσεις" του προβλήματος. Τελικά όμως θα κάνουμε τίποτα ?? Τι μπορούμε να κάνουμε ?? Ποιός είναι πρόθυμος να ξεβολευτεί και να αντισταθεί στα σχέδια και στις επιδιώξεις τους ??
    ΚΑΝΕΙΣ !!!
    Ειμαστε λοιπόν άξιοι της τύχης μας !

    JTR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Περισσοτερα ιστορικα (με πηγες) για τον γενοκτονο, Ghazi Μ. Κεμαλ Ατατουρκ δειτε στα αρθρα του φιλελληνα και ιστορικου "Ianus":

    http://www.macedoniaontheweb.com/forum/pontus-anatolia-asia-minor-forum/9892-m-kemal-ataturk.html#post116487

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. "A harlot's virginity in crisis"
    Reader comment on item: Crisis in Turkey

    Submitted by Ianus (Poland), Mar 3, 2010 at 17:54
    http://www.danielpipes.org/comments/169642

    " I'd like to modestly draw attention to a few things which for some reasons I see in a different light from Dr. Pipes. He seems to be following the official Turkish version which must be treated with utmost mistrust and caution.

    Dr. Pipes writes :

    >since Atatürk founded the republic in 1923<

    It's an anachronism. There was no Ataturk in 1923. The name appeared only 11 years later. It's a constant ahistorical Turkish usage to see Ataturk everywhere, particularly where there was no Ataturk. Dr. Pipes writes correctly that some Turks "hardly go an hour without hearing Atatürk's name invoked" but forgets to notice the disturbances of perception of reality and logical thinking necessarily resulting from this sort of obsession.

    The person we had in 1923 was called Ghazi Mustafa Kemal Pasha, a brand-new winner of the highest Islamic title in the Ottoman Empire , that of "Ghazi" – the successful defender of Allah and Islam! The title had been awarded to particularly distinguished jihadists like Osman I, Orkhan I and other sultans who managed to enslave large kafiri lands. It was this new Ghazi that stood behind all the intrigues, terror, blackmail and assassinations that led to abolishing the sultanate and later the caliphate and to establishing in lieu of them the republic. [...] "
    (συνεχιζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αὐτὴ εἶναι ἡ κακῶς νοουμένη ἐπιστημονικἠ ἀμεροληψία.
    Ἐὰν γίνεσαι ἀκαδημαϊκὸς μέσω γνωριμιῶν ἢ μὲ χρῆσι ἄλλων ὕποπτων τρόπων, μετὰ συνηθίζεις στὸ ξεσκόνισμα καὶ στὸ γλείψιμο καὶ ἄστα νὰ πᾶνε.
    Δεῖτε πῶς χρησιμοποιεῖ ἡ δύσις τὰ πανεπιστήμιά της βρὲ κουτοί. Ναοὶ προπαγάνδας εἶναι. Προπύργια μαλακῆς ἰσχύος εἶναι τῶν ἡγεμονικῶν τους κρατῶν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.