10/2/10

Συμφωνία για το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας..Δεν είναι λευκή επιταγή, λέει ο Αλμούνια

Ουσιαστική στήριξη της Ελλάδας ζήτησε από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου ο Χοακίν Αλμούνια, επίτροπος νομισματικών υποθέσεων, εκτιμώντας ότι το «ελληνικό πρόβλημα» είναι «ζήτημα κοινής ανησυχίας της Ευρωζώνης», όπερ σημαίνει ότι υπάρχει μικρή μεν, όχι αμελητέα όμως πιθανότητα «μετάστασης» των ελληνικών προβλημάτων και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Ωστόσο, την παράσταση στο Ευρωκοινοβούλιο έκλεψε ο Γάλλος Ευρωβουλευτής και αρχηγός των Πρασίνων στην Ευρωβουλή, Ντανιέλ Κον Μπεντί, ο οποίος εμφανίστηκε λάβρος κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προσωπικά του προέδρου της Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ υπερασπίστηκε με σθένος την χώρα μας!

Ο μεσιέ Κον Μπεντίτ κατηγόρησε την Κομισιόν για μεγάλο μερίδιο στην κλιμάκωση της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα αλλά και για παντελή έλλειψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπισή της.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Γάλλος ευρωβουλευτής απέδωσε μέρος των οικονομικών προβλημάτων της χώρας μας στην μη επίλυση του Κυπριακού (!) και ανέφερε χαρακτηριστικά : «ένα από τα προβλήματα της Ελλάδας είναι ο προϋπολογισμός της για την άμυνα. Το 4,3% του ελληνικού ΑΕΠ πηγαίνει στην άμυνα. Το πρόβλημα είναι η Κύπρος και οι σχέσεις με την Τουρκία».

Τόνισε δε ότι η Κομισιόν θα έπρεπε να αναλάβει πρωτοβουλίες «για να λυθεί το κυπριακό ώστε να ελαφρυνθεί το ΑΕΠ της Ελλάδας».

Έκκληση Αλμούνια
Εκείνο, πάντως, που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι η έκκληση του κυρίου Αλμούνια προς τους ηγέτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προσφέρουν στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι αυτή «απέδειξε πως έχει την πρόθεση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα εξόδου από την κρίση και ανέλαβε σαφείς δεσμεύσεις έναντι των εταίρων-πιστωτών της».

Η έκκληση Αλμούνια φαίνεται πως εισακούστηκε από τους Ευρωπαίους, με αποτέλεσμα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters να κάνει λόγο για προκαταρκτική συμφωνία των κυβερνήσεων των χωρών μελών της ζώνης του ευρώ να προσφέρουν έμπρακτη βοήθεια στην Ελλάδα. Κάτι που αναμένεται να επικυρωθεί στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης.

Πλην όμως η βοήθεια αυτή δεν θα ισοδυναμεί με «λευκή επιταγή». Το ξεκαθάρισαν εξάλλου τόσο ο ίδιος ο Χοακίν Αλμούνια, όσο και ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάγερ. Και οι δύο άνδρες τόνισαν πως μια ενδεχόμενη βοήθεια προς την Ελλάδα δεν μπορεί να έρθει χωρίς την υιοθέτηση, από τη χώρα μας, επιπρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων, για να μην «δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για μελλοντικές κρίσεις».

Ο κύριος Μάγερ – οι απόψεις του οποίου εικάζεται ότι αντικατοπτρίζουν και τη γενικότερη στάση της γερμανικής κυβέρνησης, που μέχρι πρότινος αντιστεκόταν σθεναρά στο ενδεχόμενο «διάσωσης» της Ελλάδας ή όποιας άλλης «αδύναμης» χώρας του Νότου – επέμεινε ότι η όποια βοήθεια προς την Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως «εξαίρεση», για να μην δημιουργηθεί «δεδικασμένο», προηγούμενο για τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες κατά τρόπο ώστε το ευρώ να αποδυναμωθεί πλήρως!

Την ίδια στιγμή και ο κύριος Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, δήλωσε πως μπορεί μεν η Τράπεζα να μην μπορεί να παρέμβει αυτόνομα για να διασώσει την Ελλάδα, πλην όμως άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο εξεύρεσης «μεθόδων συνεργασίας με την Ελλάδα όσον αφορά στα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά προγράμματα».

Με δυο λόγια «φωτογράφισε» την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ή όποιο άλλο ευρωπαϊκό φορέα ή πρόγραμμα μέσω του οποίου η Ελλάδα θα μπορούσε να βρει την απαιτούμενη ρευστότητα που θα επιτάχυνε τις διαδικασίες εξόδου της από το δημοσιονομικό τέλμα, χωρίς τους κινδύνους που ελλοχεύει η προσφυγή της στις αγορές όπου κυριαρχούν τα κερδοσκοπικά κεφάλαια ...

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

11 σχόλια:

  1. Δεν γουστάρω να μας υπερασπίζεται ο Κον Μπεντίτ. Κανονικά, έπρεπε να σαπίζει στη φυλακή για παιδεραστία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΟΜΑΔΑ ΑΝΤΙ-Ε: Συμφωνία για το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας...

    Source: http://www.kalami.us/

    Aποκάλυψη: Στο σπίτι ποιού ατόμου (υπουργείου Εξωτερικών) στην Αθήνα, Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου '10, έγινε ''μυστικό δείπνο'' με την συμμετοχή οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και των πρέσβεων ΗΠΑ και Ισραήλ; Ο σκοπός της συνάντησης;

    Η σύγχρονη τραγωδία του Ελληνισμού της Αμερικής... Από αύριο, μία αποκαλυπτική έρευνα σε συνέχειες:
    Πως και ΓΙΑΤΙ διαλύθηκε μεθοδικά ο οργανωμένος Ελληνισμός στις ΗΠΑ την τελευταία 15ετία. Το σχέδιο και πως υλοποιήθηκε, ο ρόλος Εκκλησίας και ειδικά των ελληνικών Κυβερνήσεων, το ΣΑΕ που ουσιαστικά αυτοκαταργήθηκε στην πρώτη του ιδρυτική συνέλευση, οι ''φυτευτοί'' πρακτορίσκοι, τα εξαγοραζόμενα ΜΜΕ και η πολιτική της αποβλάκωσης, η επιβληθείσα ''σιωπή'' στους Ομογενείς γιά τα εθνικά θέματα, κ.ά.

    "Δυστυχώς, οι δύο λαοί ('Ελληνες και Τούρκοι) διέκοψαν την υπέροχη συμβίωση των 400 χρόνων, όταν ξεσηκώθηκαν κάτι ξεβράκωτοι το 1821 και δημιούργησαν τις γνωστές προστριβές..."

    Η δήλωσή του αυτή ΔΕΝ έχει διαψευστεί ποτέ από τον οικουμενικό Πατριάρχη. Ο Βαρθολομαίος εκλέγηκε Οικουμενικός Πατριάρχης στις 22 Οκτ. 1991 και ενθρονίσθηκε στις 2 Νοεμ. 1991. Τελευταία, απαιτεί (και) από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής την παραχώρηση περιουσιακών στοιχείων ενοριών-κοινοτήτων, που έχτισαν οι 'Ελληνες μετανάστες, στο Πατριαρχείο, δηλ. τυπικά σ' ένα τουρκικό 'Ιδρυμα, ενώ ζήτησε και από τους μητροπολίτες να γίνουν Τούρκοι υπήκοοι. Οι πρώτοι που ανταποκρίθηκαν θετικά ήταν οι μητροπολίτες Κρήτης, που βιάζονται να βάλουν ''φέσι''. Το Πατριαρχείο, εισπράττει επίσης μεγάλα ποσά, χώρια η χρηματοδότηση από την ελληνική κυβέρνηση, τα οποία παραμένουν σε τουρκικές τράπεζες ή σε καταθέσεις, σ' ελβετικές.

    ΤΑ ''NEOBYΖΑΝΤΙΝΑ'' ΚΟΛΠΑ: Στην Κληρικολαϊκή, αρχές Ιουλίου στην Ατλάντα, θα προσπαθήσουν οι του Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ, να ''εγκριθεί'' η παραχώρηση περιουσιακών στοιχείων ενοριών στο Πατριαρχείο... Πολεμική στον αρχιεπ. Δημήτριο, γιά να καμφθούν οι όποιες αντιστάσεις, με την χρησιμοποίηση και ομογενειακών ΜΜΕ... Οι μητροπολίτες μας στις ΗΠΑ, φοβούμενοι τον διασυρμό, δεν αποδέχτηκαν την πρόσκληση γιά να γίνουν Τούρκοι υπήκοοι... Η Ομογένεια, δεν ανέχεται άλλο τις ωμές παρεμβάσεις του οικουμ. Πατριάρχη, που στόχο έχουν την διάλυσή της... 'Υποπτη και η συμπεριφορά της ελλην. κυβέρνησης, που ενώ γνωρίζει τα παιχνίδια, αδιαφορεί και συμπράττει με τον Βαρθολομαίο.

    Source: http://www.kalami.us/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προδοτες εντως και εκτως των τοιχων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η όποια "στηρίξη" θα είναι να μας δώσουν περισσότερα δάνεια, πράγμα που θα διαιωνίζει και θα μεγαλώσει το πρόβλημα, το οποίο είναι ότι λόγω της συμμετοχής στην ΕΕ, δεν παράγει και το κράτος έχει εκχωρήσει κάθε σημαντικό και κερδοφόρο τομέα στα Δυτικά συμφέροντα.

    Άρα το κράτος είναι αδύναμο, έχει ελάχιστα έσοδα, και αναγκάζεται να περιμένει τις "καλές διαθέσεις και το φιλότιμο" των εταιριών-πλουσίων, οι οποίοι λόγω της ισχύς τους ελέγχουν οι ίδιοι το αδύναμο κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσο είναι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας; Σχεδόν 300 δισεκατομμύρια ευρώ επίσημα. Κάποιοι ψιθυρίζουν κάτι για ακόμα 50 δισ. ευρώ, «κάτω από το χαλί». Να θυμίσω λίγο ότι η πρόσφατη συμφωνία για αγορά 450 BMP-3 απ’ την Ρωσία με τα σχετικά όπλα τους και τα παρελκόμενά τους δεν είναι πολύ μεγαλύτερη από 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ το οποίο με κατάλληλες πολιτικές σε βάθος ορισμένων χρόνων μπορεί να αποδώσει κέρδος και νέες δουλειές γιατί η υποστήριξη συστημάτων δημιουργεί θέσεις εργασίας σε τεχνικούς κλάδους που αργά ή γρήγορα διαχέουν την τεχνολογία σ΄όλη την παραγωγική διαδικασία. Αν λοιπόν κάποιος δεν αγόραζε για λόγους οικονομίας τα όπλα αυτά που είναι κακά διότι σκοτώνουν για πόσες ακριβώς μέρες θα εξυπηρετούσε το χρέος; Αριθμοί είναι ο καθένας μπορεί να κάνει τους υπολογισμούς του. Ας σταματήσει λοιπόν αυτό το παραμύθι με τους «ακριβούς» εξοπλισμούς. Αυτό που βουλιάζει την Ελλάδα είναι οι μισθοδοσίες ατόμων που με αμφίβολα κριτήρια «βολεύτηκαν» σε κάποια δημόσια υπηρεσία. Ακόμα και από «κοινωνική» σκοπιά να το δει κανείς αν δεν υπάρχουν όπλα δεν υπάρχει και ανάγκη για χειριστές τους που όπως ξέρουμε και αυτοί από το δημόσιο πληρώνονται σε μεγάλο μέρος. Άρα ακόμα και η άμεση κατάργηση όλων των όπλων θα δημιουργούσε ανεργία. Αλλά ποιος έχασε την λογική για να την βρει ο Κον Μπεντίτ;-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΝΤΑΝΙΕΛ ΚΟΝ ΜΠΕΝΤΙΤ ΑΠΛΩΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΑΣ ΦΥΛΕΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΓΑΠ.

    ΣΙΓΑ ΤΟ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΟΥ. ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οσο η εκκλησια εχει τη δυναμη να εξουσιαζει τις Ελληνικες κυβερνησει τοσο τα δεινα της Ελλαδος θα συνεχιζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Επαμεινώνδα

    Εκτός από Εβραίο, τον κατηγορούν και για ... "παιδεραστή"; Ή μήπως σε πειράζει που μας στηρίζει ένας Εβραίος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Ανώνυμο 10 Φεβρουαρίου 2010 1:11 μ.μ.

    Αυτό ακριβώς που είπα. Με πειράζει που είναι παιδεραστής. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι Εβραίος, Γάλλος, Γερμανός ή οτιδήποτε άλλο. Και αν δεν έχεις ακούσει ότι τον κατηγορούν για παιδεραστή, δες αν θες εδώ

    http://www.youtube.com/watch?v=IChTEWJJy64&feature=related

    http://www.in.gr/NEWS/article.asp?lngEntityID=1021133

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. SEVASMOS STON PATRIARXI MAS!FISTE TON EKSO APO TA VROMIKA PAIXNIDIA SAS!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σαν θερμος υποστηρικτης του σχεδιου Αναν, O Κον Μπεντιτ ειναι τοσο αχρηστος οσο και ολοι οι αλλοι πρασινο/αριστεροι εθνομηδενιστες τυπου Τρεμοπουλου .

    http://www.europa-eu-un.org/articles/en/article_3421_en.htm

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.