8/2/10

Μητσοτάκη δείχνει ευθέως για Siemens ο Κεφαλογιάννης

«ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΡΟΠΗ» Η ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΕ ΖΙΜΕΝΣ - ΙΝΤΡΑΚΟΜ, «ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗΣ Ο ΤΟΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ»

Με μια δήλωση στην «Ε», που αναμένεται να προκαλέσει πολιτικές αναταράξεις, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης χαρακτηρίζει τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη «πρωτεργάτη της ύποπτης διασύνδεσης της Siemens με το πολιτικό σύστημα της χώρας».

«Πρωτεργάτη της ύποπτης διασύνδεσης της Siemens με το πολιτικό σύστημα της χώρας» θεωρεί τον Κ. Μητσοτάκη ο Γ. Κεφαλογιάννης και δηλώνει πρόθυμος να καταθέσει Ο πρώην υπουργός, που παραιτήθηκε από την κυβέρνηση Ζολώτα όταν οι πολιτικοί αρχηγοί αποφάσισαν την πρώτη και κρίσιμη απευθείας ανάθεση -χωρίς διαγωνισμό- ενός εκατομμυρίου ψηφιακών παροχών στη Siemens και την Intracom, με τις ευλογίες και του Κώστα Μητσοτάκη που στην ουσία πρωθυπούργευε καθώς ήταν πρόεδρος του κόμματος της πλειοψηφίας, δηλώνει έτοιμος να πάει να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή εφόσον τον καλέσουν.

«Τη στήριξε»
«Ηταν μια μεγάλη ντροπή αυτό που έγινε τότε», τόνισε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης. «Από τότε άρχισε η μεγάλη αμαρτία με τη Siemens. Ο Μητσοτάκης ήταν πρωταγωνιστής και κύριος υπεύθυνος. Ηταν ο πρόεδρος του κόμματος της πλειοψηφίας. Αν ήθελε θα μπορούσε να εμποδίσει τη συμφωνία. Αντίθετα τη στήριξε. Εγώ παραιτήθηκα γιατί θεώρησα ότι έβλαπτε το δημόσιο συμφέρον αυτή η απόφαση. Οι τιμές των ψηφιακών παροχών ήταν κραυγαλέα προκλητικές σε σχέση με άλλων εταιρειών. Επρεπε να είχε γίνει διαγωνισμός. Είπα στον Ζολώτα "εγώ δεν μπορώ να το δεχθώ αυτό, παραιτούμαι". Θα πάω να καταθέσω στην εξεταστική επιτροπή αν με καλέσουν, για τα γεγονότα εκείνης της εποχής που στιγμάτισαν την πολιτική ζωή».

Την πρόταση, η διερεύνηση για την υπόθεση της Siemens να ξεκινήσει από την περίοδο της οικουμενικής έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, την οποία αποδέχθηκε και ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ. Αναφέρθηκε και στην παραίτηση του Γιάννη Κεφαλογιάννη που τότε είχε συγκλονίσει την οικουμενική κυβέρνηση. Θετική αναφορά στη συγκεκριμένη κίνηση του Κρητικού πολιτικού φέρεται να έκανε και ο Παμπούκης.

«Θα μιλήσει για όλα»
Πρόθυμος να πάει να καταθέσει στην εξεταστική δηλώνει και ο Κώστας Μητσοτάκης, αλλά για την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ('90-'93) για να βγάλει στη σέντρα τον Αντώνη Σαμαρά. «Ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα πει "δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα" θα χρησιμοποιήσει τη γλώσσα της σκληρής αλήθειας», είπε στην «Ε» στενός του συνεργάτης. «Θα μιλήσει για όλους και για όλα. Και θα θυμίσει συγκεκριμένα γεγονότα για το πώς έπεσε η κυβέρνησή του», πρόσθεσε απειλητικά. «Το σκάνδαλο της Siemens δεν είναι οι κομπιούτερ του Κυριάκου που τους πλήρωσε, ούτε το τηλεφωνικό κέντρο της Ντόρας των 8.000 ευρώ που επίσης πλήρωσε», πρόσθεσε με νόημα.

Είναι σαφές ότι ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. προειδοποιεί τον Αντώνη Σαμαρά πως δεν θα ανεχτεί να μπουν στο στόχαστρο τα παιδιά του και εμμέσως ζητεί και την κάλυψή τους από το κόμμα. Σε ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών της Ν.Δ. κινδυνεύει να εξελιχθεί η εξεταστική για τη Siemens.

Η Ντόρα
Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε στην «Ε» ότι η ίδια δεν έχει την ανάγκη της στήριξης κανενός, πρώτη εκείνη ήθελε να γίνει εξεταστική για να πάει να καταθέσει ώστε να πάψει να υφίσταται μια λασπολογία για την κοινωνική σχέση που είχε με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και την οποία γνώριζαν όλοι. Θα θέσει ερωτήματα και θα ζητήσει απαντήσεις πότε έγιναν οι συμφωνίες, πότε έγιναν οι εκροές από τα μαύρα ταμεία της Siemens και ποιοι τα πήραν. Αν τα είχε πάρει η ίδια θα την είχαν πιάσει, λένε συνεργάτες της, γιατί την ξεψαχνίζουν εδώ και χρόνια, αρχής γενομένης από τον Λαλιώτη και δεν έχουν βρει τίποτα.

Ο Καραμανλής
Υπάρχει βέβαια και η περίοδος της κυβέρνησης Καραμανλή. Η επιστολή η οποία έφυγε από τη Ρηγίλλης με την υπογραφή του, λίγους μήνες μετά τις εκλογές του 2004, με την οποία ευχαριστεί τον Μ. Χριστοφοράκο για την «υποστήριξή» του, δεν ήταν ούτε για το τηλεγράφημα ούτε για τα λουλούδια που μπορεί να του έστειλε το αφεντικό των μαύρων ταμείων, όπως αποκάλυψε η «Ε». Ο τέως πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι δεν μπήκε ούτε ένα ευρώ της Siemens στα ταμεία της Ν.Δ. και αυτή η δήλωσή του ισχύει στο ακέραιο και τώρα, όπως τονίζουν συνεργάτες του.

Πληροφορίες της «Ε» αναφέρουν ότι δεν αποφάσισε ακόμη αν θα πάει στην εξεταστική να καταθέσει στην (πολύ πιθανή) περίπτωση που θα τον καλέσουν. Δεν έχει εγκαταλείψει ακόμη την ιδέα να στείλει υπόμνημα, αλλά δεν αποκλείεται και να προσέλθει. «Την όποια απόφαση θα την πάρει όταν και αν προκύψει θέμα πρόσκλησής του στην εξεταστική», δήλωσε στην «Ε» στενός του συνεργάτης. Προφανώς η αντίδραση Καραμανλή θα εξαρτηθεί από το πολιτικό κλίμα των ημερών αλλά και από το τι θα αποφασίσουν ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης αλλά και ο Γ. Παπανδρέου.
Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΟΡΑΗ
korai@enet.gr
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

6 σχόλια:

  1. Kαι ο κύριος Κεφαλογιάννης έχει καταδικαστεί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν εχει καταδικαστει για κατι τυχαιο ..εχει καταδικαστει για καλυψη εμπορου ναρκωτικων....
    ο αισχρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΕΞΗΣ:

    ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΩΝΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΣΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ ΛΑΡΙΣΗΣ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΘΗΚΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ (το μόνο που είχε και καποια αξια εξαγωγική). ΕΤΣΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥς ΝΑΡΚΟΒΑΡΩΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΣΟΒΟΥ. ΑΥΤΟ ΚΙ' ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΟ ΑΠΟ ΜΈΡΟΥΣ ΜΑΣ.

    ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (υπόθεση ΣΟΥΣΟΥΡΛΟΥΚ-ΗΡΩΙΝΗ)....

    ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ, ΑΛΛΑ ΥΠΟΠΤΕΥΟΜΑΙ ΟΤΙ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 2012 ΚΡΗΤΗ. ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ...

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στα Ζωνιανά, πολιτικό φέουδο του Κεφαλογιάννη, για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ έλαβαν:

    Ντόρα 954 ψήφους
    Σαμαράς 1 ψήφο

    Στις βουλευτικές εκλογές ΟΛΑ μαζί τα κόμματα είχαν πάρει 750 περίπου ψήφους!

    (παρεμπιπτόντως, η Κοραή που υπογράφει το άρθρο είχε λυσσάξει υπέρ της Ντόρας στις εκλογές της ΝΔ)

    Ποιός δουλεύει ποιόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί ρε ΑΖ κάνεις ειδική μνεία στο 2012? Έχεις φάει και συ το παραμύθι της mossad για δημοψήφισμα την εν λόγω ημερομηνία?

    Με λύπη έχω διαπιστώσει ότι και πολλοί κρητικοί πιπιλίζουν αυτή τη καραμέλα η οποία βεβαίως είναι ένα κατασκεύασμα ξένων κέντρων.
    Πολλές δεκαετίες τώρα προπαγανδίζεται η ιδέα της αυτονόμησης της Κρήτης, όπως το 1979 με τη σύλληψη «ολλανδών τουριστών» στο Ηράκλειο. Οι εν λόγω, μοίραζαν προπαγανδιστικό υλικό που απεικόνιζε την Ελλάδα ως χέρι αρπακτικού να στραγγαλίζει τη Κρήτη.
    Την ημέρα του αυτόφωρου, ως δια μαγείας οι φέροντες ολλανδικά διαβατήρια φυγαδευτήκαν.

    Τώρα βέβαια όλα γίνονται διαδικτυακά και τηλεοπτικά.

    Ας το βάλουν όλοι καλά στο μυαλό τους οι παραπλανηθέντες συμπατριώτες μου.

    1) Σε κανένα από τα πρωτόκολλα ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα δεν υπάρχει ρήτρα δημοψηφίσματος μετά από 100 χρόνια.
    2) Η συνθήκη τα Λωζάννης υπερέχει οποιασδήποτε προηγούμενης συμφωνίας.

    Οι απλοί και γνήσιοι πατριώτες από τη Κρήτη και με τη σκέψη μόνο τέτοιου ενδεχόμενου κάνουν εμετό.

    Η αντίδραση μας σε κάθε προπαγανδιστή θα είναι ωμή!

    Ρωτήστε τους απόγονους των γκεσταμπιτών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.