24/3/10

Η τραγική μοίρα των αγωνιστών του ‘21


-Οι αρχηγοί του αγώνα Κολοκοτρώνης και Υψηλάντης σάπισαν στις φυλακές!
-Τα οστά του Αλέξ. Υψηλάντη, λέγεται, ότι έμειναν στα αζήτητα
για δύο χρόνια στο τελωνείο του Αεροδρομίου Ελληνικού!


Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη
Ο αρχηγός της Φιλικής Εταιρίας και πολιτικός αρχηγός της Επαναστάσεως του 1821 Ποντιακής καταγωγής πρίγκιπας Αλέξανδρος Υψηλάντης, γιος και εγγονός ηγεμόνων της Μολδοβλαχίας, στρατηγός του τσαρικού στρατού, εγκατέλειψε μια σπουδαία καριέρα και ζωή που θα ζήλευαν πολλοί, διέθεσε την προσωπική και οικογενειακή του περιουσία, για ένα όνειρο! Τη δημιουργία ελεύθερου ελληνικού κράτους.
΄Αναψε τη φωτιά στις παραδουνάβιες χώρες και θυσιάστηκε... Όμως η θυσία του και όσων τον ακολούθησαν δεν πήγε χαμένη. Στο νότο από τις φλόγες της φωτιάς ξεπήδησε ολοζώντανο το όνειρο του Πρίγκιπα!…
Στην ελεύθερη Ελλάδα, οι μεγάλοι αγωνιστές που έδωσαν την ψυχή και το αίμα τους για την λευτεριά της πατρίδος, δυστυχώς, αντί ευγνωμοσύνης, εισέπραξαν ανάλγητη εχθρική συμπεριφορά.
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, στρατιωτικός αρχηγός της επαναστάσεως του 1821, συκοφαντήθηκε και κλείστηκε στις ανήλιες φυλακές στο Παλαμήδη, ως ο χειρότερος στυγνός εγκληματίας!.. Και ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, ο «Επίτροπος» , που κατά την βυζαντινή εθιμοτυπία σήμαινε αντιβασιλέας, νόμιμος διάδοχος του θρόνου της Αυτοκρατορίας της Ρωμανίας, πολιτικός αρχηγός της Επαναστάσεως, σάπισε στις φυλακές και κακοποιήθηκε μετά θάνατον και προσβλήθηκε η μνήμη του!.. Και θα δούμε πώς.
Ο Υψηλάντης γεννήθηκε την 1-12-1782 στην Κωνσταντινούπολη. Πρωτότοκος γιός του Κωνσταντίνου Υψηλάντη ανατράφηκε μέσα σε περιβάλλον που διαπνεόταν από έντονο πατριωτισμό. Κατατάχτηκε στο σώμα των εφίππων σωματοφυλάκων του Τσάρου και διακρίθηκε στους πολέμους κατά του Ναπολέοντα ενώ στη μάχη της Δρέσδης έχασε το δεξί του χέρι.
Σε ηλικία 25 ετών, ο Εμμανουήλ Ξάνθος του πρόσφερε τον Μάρτιο του 1820 την αρχηγία της Φιλικής εταιρίας, την οποία δέχτηκε με όρους και άρχισε, με την συνδρομή του Καποδίστρια, την οργάνωση της Επαναστάσεως στην Πελοπόννησο.
Εκδίδει αμέσως την προκήρυξη ανεξαρτησίας, περνάει τον ποταμό Προύθο στις 22-2-1821 και υψώνει τη σημαία της Επαναστάσεως στο Ιάσιο της Μολδοβλαχίας όπου οι τοπικοί άρχοντες ήταν έλληνες Φαναριώτες.
Στις 26-2-1821 στο ναό των Τριών Ιεραρχών τελείται δοξολογία και ο Μητροπολίτης Βενιαμίν ευλογεί σημαία με έμβλημα τον Σταυρό, και κατά το βυζαντινό τυπικό, παραδίδει το ξίφος στον Υψηλάντη. Κατόπιν διενεργείται έρανος για τη συλλογή ενός εκατομμυρίου γροσίων και υπογράφεται σε διώροφο κτίριο στο Κισινάου της Μολδαβίας (πέρασε στην ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου πριν από τρία χρόνια) η Διακήρυξη προς το Έθνος και η πρόσκληση εθελοντών.
Απ’ όλη την Ευρώπη καταφθάνουν στη Μολδαβία και συγκροτείται αμέσως ο Ιερός Λόχος, αποτελούμενος από 500 σπουδαστές. Στις 4 Μαρτίου οι έλληνες ναυτικοί εξοπλίζουν 15 πλοία και στις 17 Μαρτίου ο Υψηλάντης υψώνει τη σημαία στο Βουκουρέστι, αντιμετωπίζοντας το στρατό τριών πασάδων στο Γαλάτσι, το Δραγατσάνι, τη Σλατίνα, το Σκουλένι και το Σέκο.
Ο στρατός του Υψηλάντη καταστράφηκε στη μάχη του Δραγατσανίου στις 7-6-1821 και υποχώρησε προς τα αυστριακά σύνορα. Ο ίδιος συνελήφθη από τους Αυστριακούς κλείστηκε στις ανθυγιεινές φυλακές της Βιέννης και υπέστη τα πάνδεινα αφού ήταν γνωστή η σκληρή «μετερνιχική» πολιτική απέναντι σε επαναστάτες.
Μόλις αποφυλακίστηκε με παρέμβαση του Τσάρου και με βαριά κλονισμένη την υγεία στις 24-11- 1827, πέθανε εγκαταλελειμμένος στην Βιέννη στις 19-1- 1828, σε ηλικία μόλις 36 ετών, χωρίς να προλάβει να δει την ολοκλήρωση του Σχεδίου του και να βαδίσει στα ελεύθερα ελληνικά χώματα....
Μετά από περίπου 160 χρόνια, τα οστά και η βαλσαμωμένη καρδιά του Πόντιου ηγέτη, ουδείς γνωρίζει μετά βεβαιότητας πού βρίσκονται. Πρόεδρος και μέλη Συλλόγων που φέρουν το όνομα του βρήκαν τον τάφο του στην Βιέννη αλλά δεν γνωρίζουν που βρίσκονται τα οστά. Το βέβαιον είναι ότι μεταφέρθηκαν στο Ιάσιο και η Ρουμανική κυβέρνηση τα έστειλε στην Ελλάδα αεροπορικώς και παρέμειναν στα αζήτητα – αν είναι δυνατόν!!! - επι δύο χρόνια στο τελωνείο του Αεροδρομίου Ελληνικού μέσα σε μικρό ξύλινο κιβώτιο με χάλκινη επένδυση και τα εκτελώνισε ο Αθηναίος δικηγόρος Κ. Πλεύρης και τα παρέδωσε στη Μητρόπολη. Λέγεται, χωρίς να είναι εξακριβωμένο, ότι τα οστά του Υψηλάντη είναι θαμμένα στο προαύλιο του Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Πεδίον Άρεως, σε κενοτάφιο με επικλινές άγαλμα μισοκατεστρεμένο από Βανδάλους... ΄Ολα αυτά πάντως, ουδένα τιμούν και πολύ περισσότερο το Ελληνικό Κράτος.


Από τη Διακήρυξη του Υψηλάντη
«Η ώρα ήλθεν, ω Άνδρες Έλληνες! Πρό πολλού οι λαοί της Ευρώπης, πολεμούντες υπέρ των ιδίων Δικαιωμάτων και ελευθερίας αυτών, μας επροσκάλουν εις μίμησιν, αυτοί, καίτοι οπωσούν ελεύθεροι, επροσπάθησαν όλαις δυνάμεσι να αυξήσωσι την ελευθερίαν, και δι’ αυτής πάσαν αυτών την Ευδαιμονίαν. Οι αδελφοί μας και φίλοι είναι πανταχού έτοιμοι, οι Σέρβοι, οι Σουλιώται, και όλη η Ηπειρος, οπλοφορούντες μας περιμένωσιν• ας ενωθώμεν λοιπόν με Ενθουσιασμόν! η Πατρίς μάς προσκαλεί!...»
(Tο αρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Real news» της 21-3-2010)

21 σχόλια:

  1. Σήμερα έχουμε προβλήματα επειδή αυτούς τους ξεχάσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήταν ίσως ενδιαφέρον να αναφερθεί ότι οι αντίπαλοι του Υψηλάντη ήταν Ουκρανοί κοζάκοι της φάρας των «Ζαπαρόβτσι». Αυτοί βρέθηκαν στις εκβολές του Δούναβη σε οθωμανικό έδαφος μετά από μια διαμάχη με τον Τσάρο και χρησιμοποιήθηκαν απ’ τον Σουλτάνο σαν συνοριακά στρατεύματα. Αργότερα αυτοί οι ίδιοι χρησιμοποιήθηκαν και σε επιχειρήσεις στην κυρίως Ελλάδα. Μάλιστα πολλοί απ’ αυτούς έπεσαν στις μάχες κατά τον πρώτο αποκλεισμό του Μεσολογγίου όπου αντιμετώπισαν εμπειροπόλεμους σκληροτράχηλους κλέφτες και όχι τους ρομαντικούς φοιτητές του Υψηλάντη. Μάλιστα μερικοί απ’ τους νεκρούς τους ήταν αρχηγοί τους. Το ενδιαφέρον είναι ότι όταν κάποια στιγμή ζήτησε ο Σουλτάνος από τον αρχηγό τους το 1825 να τους στείλει στην κυρίως Ελλάδα. Αυτός προφασιζόμενος ότι θα καλέσει τους άνδρες του σε επιστράτευση αντί να πάει στα χωριά της περιοχής εγκατέλειψε τον τόπο για να εξαφανιστεί κάπου στην Ρωσία γιατί δεν ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Όταν κατά το 1827 ακούστηκε πως θα ξεκινήσει άλλος ένας ρωσοτουρκικός πόλεμος αυτή την φορά με αφορμή την κατάσταση στην Ελλάδα, αυτοί χωρίστηκαν σε δύο στρατόπεδα αυτούς που ήθελαν να επιστρέψουν στην Ρωσία και αυτούς που ήθελαν να πολεμήσουν για την οθωμανική αυτοκρατορία. Τότε ο στρατιωτικός τους διοικητής μετέφερε τους τουρκόφιλους στην Σιλίστρια όπως είχε διαταχθεί από τους τούρκους. Ζήτησε να επιστρέψει πίσω με το πρόσχημα ότι θα φέρει και τους υπόλοιπους, Όταν έφτασε όμως ξεσήκωσε τα κοζάκικα χωριά του Δούναβη και πέρασε με όσους ήθελαν στην πλευρά του Τσάρου ζητώντας του συγχώρεση. Τελικά αυτοί που ζήτησαν συγχώρεση εκτοπίστηκαν στον Βόλγα και αναμίχθηκαν με ρώσους κοζάκους. Αυτοί που έμειναν στον Δούναβη αφού μαθεύτηκαν τα γεγονότα τα γυναικόπαιδα σφάχτηκαν από τους τούρκους και οι άνδρες που στάλθηκαν στην Σιλίστρια, αφοπλίστηκαν και στάλθηκαν για καταναγκαστική εργασία στην Μικρά Ασία.
    Μια σύντομη αναφορά σε παράπλευρες απώλειες εκείνης της επανάστασης που είχε πολύ ευρύτερο αντίκτυπο στην Ευρώπη από το να είναι απλά ένα συνονθύλευμα μαχών μεταξύ ατάκτων.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υψηλαντης ;

    εχουμε κανα ιδρυμα προς τιμην του ;
    το πολυ κανα δρομο

    βεβαια το Ελληνικο κρατος χρηματοδοτει ιδρυματα πρωην Ελληνων πρωθυπουργων που τους φτιαχνουν το προφιλ

    αυτη ηταν η μοιρα των Ελληνων αγωνιστων και ετσι φτιαχνουν σημερα την υστεροφημια των Ελληνων πολιτικων

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Σιδηρούντιε", τι να σου πώ!Καταπληκτικό σχόλιο!Ισα για να ρυπαινεις με την παρουσια σου το ιστολόγιο!

    Ελευθέριε Β. ειχα την εντυπωση οτι οι Запорожье Казаки́ υπήρξαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί στο θρήσκευμα!Τουλάχιστον ετσι τους παρουσιαζει ο Николай Васильевич Гоголь στο μυθιστόρημα του Тарас Бульба!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλοι οι φιλορώσοι σάπισαν στις φυλακές, και ο Καποδίστριας δολοφονήθηκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. PRISON KOLOKOTRONIS Δεν ξέρω αν το γράφω σωστά και οι μικρές να φωνάσκουν για τον καυγά που έστησε ο πατέρας τους.Tι Prison ρε ανεγκέφαλοι, ποιοί πότε και γιατί αν τολμάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελα τωρα που θίχτηκες!Αλλα απο σενα περιμενα κατι καλύτερο!Προς "Σιδηρούντιο" πάντα!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σιδηρούντιε", τι να σου πώ!Καταπληκτικό σχόλιο!Ισα για να ρυπαινεις με την παρουσια σου το ιστολόγιο!



    Μίνως

    ΩΡΑΙΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ! Ο "ΑΝΘΡΩΠΟΣ" Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΣΣΟ SITE (ΒΛΕΠΕ 2\2 ΚΑΙ 24/3 ΓΙΑ ΤΑ "ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ" ΤΟΥ) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΜΑΘΕΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΟΤΙ ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ! ΕΙΙΤΕ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΑΚΤΑΛΟΓΙΣΤΟ Η ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΠΑΣΕΙ ΟΙ ΚΑΘΡΠΕΠΤΕΣ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ! Ε ΡΕ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΝΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΑΖΕΤΑΙ!
    ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΠΟΘ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΟΜΙΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΞΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΕΡΩΤΗΣΟΥΛΕΣ
    1. ΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΝΑΒΗΣ (ΕΠΕΙΔΗ Ο ΓΝΟΣΤΟΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΑΥΤΡΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΠΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΩΣ ΒΟΗΘΗΜΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ "ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ"ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕUROBOOKS 2008, ΑΘΗΝΑ, ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΕΛ. 270-322)
    2. ( ΕΠΙΣΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΟΙΥ) ΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΥΦΤΗ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΜΕ ΤΑ WAFFEN-SS KAI ME TON REICHFUHRER HIMLER ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ
    3.ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ (Ο ΑΝΗΨΙΟΣ ΤΟΥ) ΑΡΑΦΑΤ ΕΧΕΙ ΚΑΤΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΑΥΤΟΥ ΩΤΟΥ ΜΟΥΦΤΗ ΕΡΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ (ΒΛΕΠΕ 13 GEBLINJAGER DER SS "HADASCHAR")
    4. ΠΟΣΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ
    5.ΠΟΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΔΤΙΔΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΣΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΘΡΚΙΑΣ ΣΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
    6.ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ, ΚΑΘΟΛΙΚΕΣ,ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΕΣ, ΙΝΔΟΥΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ
    7.(ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ)ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ 3 ΜΕΡΩΝ ΤΟΥ 1825
    ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΛΗ ΑΘΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ?ΟΠΩΣ ΕΠΘΙΣΗΣ ΕΧΩ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΜ ΕΛΛΑΔΑ (ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΣ ΜΟΥ ΣΕ ΠΡΕΣΩΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΙΟΝΤΑ ΑΡΩΣΤΗΜΕΝΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ) ΑΣΥΤΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΓΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣ ΣΙΔΗΡΟΥΝΤΙΟ ΜΗ ΜΑΣΑΣ ΟΤΑΝ ΣΕ ΩΡΙΖΕΙ ΕΝΑ ΜΗΔΕΝΙΚΟ
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΑΠΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βρε...βρε...βρε...ιδετε ποιος μας ήρθε!Κε "καθηγητα της βοϊδοσχολής του Λονδίνου", βλεπω οτι η τελευταια δοση lexotanil δεν ειχε μεγαλη επιτυχία!Ομπρος λοιπόν για μια νέα και αυτην την φορα προτεινω να την λαβετε ενδοφλέβια!
    Και απαιτεις να σε παρουμε και στα σοβαρά!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρόνια πολλά στον κ. Βούλγαρη και σε όλους. Ζήτω η Επανάσταση του 1821. Ζήτω η Ελευθερία των λαών από κάθε δυνάστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρόνια πολλά στον κ. Βούλγαρη και σε όλους. Ζήτω η Επανάσταση του 1821. Ζήτω η Ελευθερία των λαών από κάθε δυνάστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ 25 Μαρτίου 2010 10:56 π.μ.


    Μίνως,
    Γιατί ασχολείσαι με προπαγαδιστικούς κοσερικούς χαλβάδες προπαρασκευασμένους στην γνωστή Πρεσβεία;
    Λονδίνο;
    Ούτε μέχρι τον Ασπρόπυργο δεν έχει πάει αυτός.


    Λόνι Σερφατή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κον Γιωργον Σιδηρουντιον.
    Ευχαριστούμε.

    Γράφετε
    "Ζήτω η Ελευθερία των λαών από κάθε δυνάστη".
    Εννοείτε ΟΛΟΥΣ τους Λαούς; Και αυτόν της Παλαιστίνης;


    Μιχάλης Μιγιωνής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι δυνατόν να διαβάζουμε τέτοιες ανοησίες όταν το θέμα μας είναι η μοίρα των αγωνιστών της ελευθερίας της πατρίδας μας!!
    Ε Λ Ε Ο Σ
    Πείτε κάτι για τη φυλακή του Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο, που αποτελεί τρανό παράδειγμα των ελαττωμάτων της ελληνικής φυλής, πείτε κάτι για τους πολιτικάντηδες που καταστρέφουν μέρα με τη μέρα την πατρίδα μας.
    Πείτε κάτι σοβαρό τελός πάντων για το θέμα.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο πολυτάλαντος και ποικιλώνυμος εβραίος (25 Μαρτίου 2010 5:04 μ.μ.) έβγαλε σπυράκια πάλι μόλις άκουσε για Παλαιστίνη και παίζοντάς το Ελληναράς και πάλι μας εκλιπαρεί να μιλάμε ΜΟΝΟ για την Ελλάδα!

    Και όλα αυτά μας τα προτείνει χωρίς υπογραφή.
    (Μην τον πάρουμε χαμπάρι ντε!)

    Ρε ουυυυυστ!


    Νοσφεράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εννοώ όλους τους καταπιεσμένους λαούς και από δυνάστες και από θρησκευτικό φανατισμό, και τους Παλαιστίνιους και όλους. Εννοώ και τους Έλληνες τους αληθινούς που είναι τώρα πάλι σκλαβωμένοι, και όσους Εβραίους καταπιέζονται και φοβούνται να μιλήσουν και να πουν ότι είναι Εβραίοι, διότι θα πέσουν πάνω τους αντισημίτες να τους φάνε.

    Και στον Ανώνυμο: δείτε τις φώτο στα αριστερά του ellinikesaxies.blogspot.com και κάντε κλικ πάνω τους . Δεν είμαστε μόνο ελαττώματα. Ο Ελληνισμός δεν είναι φυλή, είναι ένα κίνημα ανθρωπιάς και πολιτισμού, και γεννά ήρωες ακατάπαυστα και σε ποσότητα. Η εποχή των φυλών και των σπηλαίων έφυγε. Καιρός για τον Πανελληνισμό, καιρός να θυμηθούμε τα ιδανικά του 1821. Ο Ρήγας μίλησε με Ελληνική ψυχή και με Ελληνική παιδεία για λευτεριά σε όλους τους λαούς, και για μια κοινωνία δίκαιη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Διαβάστε τις στροφές 67, 68, 69 και 122 του εθνικού ύμνου. Ελπίζω να μην έχετε το θρήσκευμα στο οποίο αναφέρετε ο Σολωμός. Αυτοί ήταν οι εχθροί της Επανάστασης του 1821.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μέρα που είναι σήμερα 25 Μαρτιου, διαβάζουμε από την επίσημη Ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως για να βουλώσουμε τα στόματα εκείνων των αμετανόητων όχι μόνο απόγονων των Χριστοκτόνων οι οποίοι καίτοι αιμοβόρες ύαινες, ποιούνται τους «Έλληνες» φέροντες ένδυμα αμνού αλλά και των απόγονων του υπ' αριθμόν ένα εχθρού του απανταχού Χριστιανισμού. Εκείνων των λύκων που μας εύχονται ειρωνικά "χρόνια πολλά και λευτεριά σε όλους" αλλά έχουν στην κώλοτσέπη τους τα αρχιτεκτονικά σχέδια της υποδούλωσης των Λαών. Οι απόγονοι εκείνων που συμμάχησαν με τον Τούρκο τα χρόνια της σκλαβιάς και μαχαίρωναν πισώπλατα τους Έλληνες επαναστάτες. Ευτυχώς που δεν ζουν σήμερα γιατί θα τους κατέδιδαν ως τρομοκράτες.


    "Γρηγόριος ο Ε'

    1818-1821

    ....Τα προβλήματα, ωστόσο, δεν απαλείφονται: Tην αλλαγή της τουρκικής πολιτικής και την επανάσταση των Γενιτσάρων φέρει μια άλλη πτώση του Γρηγορίου, ο οποίος έχει απελαθεί πρώτα στα Πρηγκιπονησoν και στη συνέχεια το 1810 που συνταξιοδοτήθηκε και πάλι στο Άγιον Όρος, όπου και παραμένει για ένα άλλο 9 χρόνια. Ωστόσο, εξελέγη για τρίτη φορά Πατριάρχης (15 Δεκεμβρίου 1818) και επιστρέφει στην Πόλη τον Ιανουάριο του 1819.
    Η Τρίτη Θητεία του στο Πατριαρχείο συνδέεται με κρίσιμες στιγμές για το Έθνος. Και αποτελειώνει με το μαρτύριο του. Την νύχτα της Ανάστασης (10 Απριλίου 1821) και μετά το πέρας της Θειας Λειτουργίας που τέλεσε με άλλους 8 Ιεράρχες , συνελήφθη καθαιρέθη από τον θρόνο και εφυλακίσθη απο τους Τούρκους!
    Αλλά στις 3 η ώρα το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι Τούρκοι τον κρέμασαν από την Ωραία Πύλη του Πατριαρχείου.
    Για τρεις ημέρες παρέμεινε το λείψανο κρεμασμένο δεχόμενο προσβολές και ύβρεις από τους βαρβάρους Τούρκους και τους συνεργάτες τους εβραίους.
    Ένα ασκέρι Εβραίων αγόρασε το πτώμα του Πατριάρχη και το ιεροσύλησαν σέρνοντας το μέσα απο τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης. Όταν ξεθύμανε το μισος τους το πέταξαν στον Κεράτιο Κόλπο.
    Ευτυχώς ένας Έλληνας Καπετάνιος, ο Νικόλαος Σκλάβος, βρήκε το πτώμα να επιπλέει και το περισυνέλεξε και με πάσα μυστικότητα το μετέφερε στην Οδησσό όπου και ενεταφιάσθη στην Ελληνική Εκκλησία της Άγιας Τριάδος.



    Ιδού η Υποκρισία και ο Φαρισαϊσμός στο αποκορύφωμα τους! Οι Τούρκοι υποτίθεται είναι εχθροί μας! Οι άλλοι που ηγόρασαν και ιεροσύλησαν το σεπτό πτώμα του Γέροντα; Αυτοί των οποίων οι απόγονοι τώρα μας υβρίζουν μέσα στην ίδια μας την Πατρίδα προσποιούμενοι τους Έλληνες πατριώτες;
    Αλλά αυτοί Εσταύρωσαν Εκείνον. Και τον Έλληνα Πατριάρχη;

    Λυσσασμένοι σκύλοι η ώρα της αλήθειας που τόσο πολύ φοβάστε, πλησιάζει.
    Θα έρθη υπό την μορφή νερού.


    Παππαφλέσσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.