9/3/10

Η Γερμανία έθεσε στο τραπέζι την προμήθεια 60 Eurofighter για την ΠΑ

Το Βερολίνο και το Παρίσι έχουν ένα δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα: Η Αθήνα χρειάζεται νέα συμβόλαια πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ για την άμυνα και τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας. Μάχονται οι δύο τώρα με την Αθήνα για το ευρώ ή το Eurofighter;

H Γερμανία και η Γαλλία ωθεί την ελληνική κυβέρνηση προς την αποκατάσταση του προϋπολογισμού σε στέρεες βάσεις. Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί χρησιμοποίησαν την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Βερολίνο και το Παρίσι, προκειμένου να εντυπωσιάσουν και πάλι με αυτόν: Ακόμα και αν τρίζουν και υποφέρουν οι Έλληνες, θα πρέπει να εξοικονομήσουν χρήματα, έτσι ώστε να καθησυχάσουν οι χρηματοπιστωτικές αγορές και να πειστούν για τη σοβαρότητα του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας.

Αλλά πόσο αληθεύει αυτό που η Μέρκελ και Σαρκοζί ανακοίνωσαν τον τελευταίο καιρό; Όχι και πολύ. Για το Βερολίνο και το Παρίσι υπάρχει ένα δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα: Η γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει να πουλήσει έξι φρεγάτες στην Αθήνα. Ταυτόχρονα, ο υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας κ. Guido Westerwelle φλέρταρε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα με την επιλογή από την ελληνική πλευρά του ευρωμαχητικού για τις ανάγκες της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του έγκυρου γερμανικού τύπου, ο υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας κ. Guido Westerwelle ανέφερε στους Ελληνες αξιωματούχους ότι η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να περάσει στην αγορά έως και 60 Eurofighter. Το Βερολίνο έθεσε μετά από αρκετό καιρό για πρώτη φορά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την προμήθεια από την ελληνική πλευρά των όσων έχουν συμφωνηθεί κατά το παρελθόν, δηλαδή όχι μόνο την επιλογή του συγκεκριμένου μαχητικού αεροσκάφους, αλλά και την προμήθεια 60 μονάδων.

-Gleichzeitig warb Bundesaußenminister Guido Westerwelle bei seinem Besuch in Athen darum, Griechenland möge doch endlich den Kauf von bis zu 60 Eurofightern absegnen, über den bereits länger verhandelt wird (Handelsblatt 08.03.2010)-

Η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε την προμήθεια από την ελληνική κυβέρνηση 60 μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter, σύμφωνα πάντα με τις γερμανικές πηγές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η προμήθεια 60 τελικά ευρωμαχητικών για την Πολεμική Αεροπορία, διαπραγματεύεται εδώ και καιρό μεταξύ των δύο πλευρών.

Φυσικά, μόνο κακόβουλοι παρατηρητές αντιλαμβάνονται την ιδέα ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια γραμμής διασύνδεσης των επιδοτήσεων από το Παρίσι και το Βερολίνο με τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας. Σημειώνεται εκ μέρους μας ότι η προμήθεια 60 μαχητικών του τύπου πρόκειται να κοστίσει περί τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Ελλάδα έχει κληθεί για μία φορά ακόμη να διασφαλίσει θέσεις εργασίας τρίτων χωρών, του γαλλικού ναυπηγικού τομέα και του γερμανικού αεροναυπηγικού τομέα. Η κοινοπραξία Eurofighter σχεδιάζει να εξάγει 300 μαχητικά αεροσκάφη μέσα στα επόμενα είκοσι χρόνια. Η ελληνική αγορά αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι των μελλοντικών εξαγωγικών σχεδιασμών.
_____________
Το παραπάνω κείμενο συντάχθηκε με αποκλειστικές πληροφορίες από την μεγαλύτερη οικονομική εφημερίδα της Γερμανίας, το Handelsblatt (08.03.2010)

http://fox2e-mag.blogspot.com/2010/03/60-eurofighter.html

5 σχόλια:

  1. τι ειναι αυτο?http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/03/blog-post_2344.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλληνες Χρόνια πολλά!
    Επέτειος σήμερα της μάχης του υψώματος 731!
    09 Μαρ 1941 επιχείρηση PRIMAVERA,οι ξεφτυλισμένοι ιταλοί φασίστες με επικεφαλής τον Μουσολίνι,χτυπάνε με όλες τους τις δυνάμεις τον ΕΣ.
    Δόξα και τιμή στους Θεσσαλούς του ΙΙ/5ου ΣΠ(Τχης Κασλάς),που σήκωσαν το βάρος της εχθρικής επίθεσης και δεν λύγισαν, παρά τις τεράστιες απώλειες.
    Δόξα και τιμή στους αντικαταστάτες τους,19ο ΣΠ Σερρών, που κράτησαν το ύψωμα με το ίδιο πείσμα.
    Κάποια στιγμή οι ιταλοί πάτησαν στο ύψωμα,αλλά δεν το κατέλαβαν, λόγω της αντίστασης των 20 ανδρών του Επιλοχία Ζήκου οι οποίοι δεν εγκατέλειψαν τη θέση τους!
    Αιωνία η μνήμη των Αθανάτων Νεκρών μας!
    Έλληνες Αντισταθείτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. .....Η Ελλάδα έχει κληθεί για μία φορά ακόμη να διασφαλίσει θέσεις εργασίας τρίτων χωρών, του γαλλικού ναυπηγικού τομέα και του γερμανικού αεροναυπηγικού τομέα......
    Ωραία ! να το πράξουμε γιατί λόγο της γεωπολιτικής μας θέσεις ήμαστε αναγκασμένη να ενισχύομαι την άμυνα μας με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Αποτέλεσμα αυτής της τεράστιας επένδυσης-δαπάνης εκ μέρους του Ελληνικού προϋπολογισμού πρέπει να περιέχει μερικές ουσιώδες προοπτικές: Να εργαστεί-εκσυγχρονιστεί ο δικός μας ναυπηγικός τομέας, έτσι ώστε ένα μέρος των φρεγατών να υλοποιηθεί στην Ελλάδα. Σίγουρα δεν έχουμε την απαιτούμενη τεχνογνωσία αλλά όλα πρέπει να ξεκινήσουν από κάπου, ας έρθουν Γάλλοι τεχνικοί να υποστηρίξουν το εγχείρημα αυτό, όχι μόνο στην Ρωσία με τα mistral!!!!!!. Το ίδιο να γίνει και με τα αεροπλάνα, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα κάποια στιγμή στο μέλλον να έχουμε θέσεις εργασίας με υψηλή μισθολογική υπεραξία, δυνατότητα μεγαλύτερης συμπαραγωγής στην πολεμική βιομηχανία και τρίτον αποκτούμε υψηλή τεχνογνωσία με την οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε-παράγουμε δικά μας προϊόντα για χρήσει μας ή την διεθνή αγορά. Φυσικά με όλα τα παραπάνω, αποκτούμε ακόμα ποιο αξιόμαχη εθνική κυριαρχία. Αυτό ξεκίνησε και υλοποίησε η τουρκία πριν αρκετά χρόνια και τώρα βρίσκεται σε πολύ υψηλό ειδικευμένο τεχνολογικό επίπεδο!!!!!!!!!!! Καλημέρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΑΙΧΜΗΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ (ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΙ ΑΡΠΑΧΤΕς ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΤΕΛΟΣ). ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΠ.

    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ


    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα πάρουν απο τα τρια το μακρυτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.