6/3/10

Γράμμα στην Bild

Αγαπητή Bild,
Λάβαμε με βαθιά συγκίνηση την επιστολή σας, χαιρόμεθα για τους φιλικούς χαιρετισμούς και ανταποδίδουμε. Καθ' ότι, δε, θέσατε την μεταξύ ημών φιλία στη βάση της αμοιβαίας ειλικρίνειας, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τη θερμή απήχηση των ευγενών παρατηρήσεών σας εδώ, στην Ελλάδα. Και να επισυνάψουμε δύο-τρεις ακόμη χρήσιμες πληροφορίες, για την ακόμη καλύτερη και ειλικρινέστερη προσέγγιση μεταξύ των δύο λαών.

Εδώ, στην Ελλάδα, είναι αλήθεια ότι πληρώνουμε, ενίοτε, 1.000 και πλέον ευρώ «μίζα» για να βρούμε κρεβάτι σε νοσοκομείο, αλλά δεν αφήνουμε ποτέ κανένα να πεθάνει - γηγενή κι αλλοδαπό, νόμιμο και παράνομο - επειδή δεν διαθέτει κάρτα υγείας ή ιδιωτική ασφάλεια.

Εδώ, στην Ελλάδα, ξυπνάμε επίσης νωρίς και δουλεύουμε σκληρά - δουλεύουμε δε και λίγο περισσότερο από εσάς, διότι έχουμε τουλάχιστον 5 λιγότερες αργίες ετησίως απ' ό,τι εκεί, στη Γερμανία (μη συμπεριλαμβανομένων των τοπικών εορτών και αργιών των συμπαθών κρατιδίων σας, μηδέ του εβδομαδιαίου φεστιβάλ μπίρας του Μονάχου).

Εδώ, στην Ελλάδα, ναι, έχουμε υψηλό χρέος, όπως κι εσείς, αλλά δεν μπορούμε να το πληρώσουμε όπως εσείς: Επειδή αντί να αποταμιεύουμε - όπως εσείς - επιμένουμε να έχουμε διαρκές έλλειμμα πληρωμών καταναλώνοντας δικά σας, εισαγόμενα προϊόντα. Επειδή, επίσης, έχουμε πολύ ωραίες, μοναδικές παραλίες, αλλά δεν μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε προς ίδιον όφελος καθ' ότι τις μισές μας τις πήρατε κάποτε κοψοχρονιάς και στις υπόλοιπες μισές έρχεστε περίπου τζάμπα κάθε καλοκαίρι. Επειδή, τέλος, εξακολουθείτε να μας χρωστάτε περί τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ από κάτι παλιές και ξεχασμένες πολεμικές αποζημιώσεις.

Εδώ, στην Ελλάδα, σκεφτήκαμε και την πρότασή σας να σας πουλήσουμε την Κέρκυρα, πέντε - έξι βραχονησίδες και τον Παρθενώνα ενδεχομένως. Αποφασίσαμε όμως να μην το πράξουμε, όχι γιατί δεν θέλουμε να ξεχρεώσουμε, αλλά γιατί έχετε μια εμφανή αδυναμία αντίληψης του φυσικού και πολιτισμικού κάλλους (βλ. Αφροδίτη της Μήλου). Κι όταν μας τα έδωσαν οι παππούδες μας, μας είπαν ότι αυτό είναι και το μοναδικό πραγματικό κεφάλαιο που έχουμε, μαζί μ' εκείνο το άλλο που εδώ, στην Ελλάδα, το λέμε φιλότιμο και αξιοπρέπεια.

Κατόπιν αυτών των αναγκαίων διευκρινίσεων, προσβλέπουμε διακαώς σε περαιτέρω σύσφιγξη των ειλικρινών μεταξύ μας φιλικών δεσμών.
Με τιμή,
Ανώνυμοι Ελληνες Εργαζόμενοι

Υ.Γ.: Γραμματόσημο δεν εσωκλείουμε γιατί δεν υπάρχει σάλιο...
ΚΕΡΔΟΣ

14 σχόλια:

  1. Αφού θέλουν νησιά να πάνε Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι. (εννοείτε χωρίς παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαπητέ Αριστοτέλη,
    αντι για το Φαρμακονήσι ή το Αγαθονήσι που προτείνεις να πάνε οι γερμαναράδες, εγώ θα αντιπρότεινα να πάνε να γα@@@νε οι κερατάδες. Κατέστρεψαν την ευρώπη με δύο παγκοσμίους πολέμους, κατέστρεψαν την Ελλάδα και δεν πλήρωσαν τις αποζημειώσεις και έχουν μούτρα και μιλάνε. Μπορεί να έχουν τεχνολογία, οικονομία και σύστημα διοίκησης, αλλά είναι ΒΑΡΒΑΡΟΙ. Μπορεί κανείς να μας πεί πόσα βραβεία Νομπελ έχει αυτή η χώρα των 80 εκατομυρίων?

    Σημείωση: αυτό βεβαια δεν αποτελεί συγχωροχάρτι για τα δικά μας τα λαμόγια (πολιτικούς τους λεμε ακόμα επίσημα) που καταστρέψαν τη χώρα μας και όλους τους ηλίθιους όχλους που τους υποστηρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν νομίζετε οτι εκτός απο απολίτιστοι φυσικά, μοιάζουν πολύ με τους έτερους απολίτιστους, τους τούρκους; έχουν την μεγαλύτερη μουσουλμανική κ ισλαμική κοινότητα, πως τα ταίριαξαν τόσο εύκολα; κατα τα άλλα, δεν την θέλουν στην ΕΕ, χαχα. Γερμανότουρκοι, μιας κ δεν ανήκετε στα εδάφη που κατοικείτε (Γότθοι+Μογγόλοι), δεν μας αδιάζετε τη γωνιά να βρούμε στην (ελληνικής καταγωγής) Ευρώπη την ησυχία μας; αντε ούστ απο εδώ κόπροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. pragmatika mporoume na to steiloume epishma sth bild metafrasmeno?
    na dw ti 8a poun

    milane poioi?
    autoi?
    emeis ftaime dhladh pou ap'to le3ilogio tous apousiazei h le3h 'istoria' kai 'politismos'?
    to mono pou exoun na dei3oun einai to auswitczh kai ta dika mas ek8emata sta mouseia tous
    anti na lene k euxaristw mas krazoun k apo panw?
    pou eimastan oi monoi pou polemhsame toso sklhra kai de skypsame to kefali sto hitles otan h ypoloiph eurwph ekane thn kota?
    pou an den eixame antista8ei emeis twra h germania 8a eixe e3aplw8ei pantou?
    kai pali, den mas yposthrizei kaneis

    giati kotes htan oloi, kai kotes 8a einai
    opws kai oi politikoi mas allwste

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 43 βραβεια Νομπελ τα τελευταια 40 χρονια εχει η Γερμανια και δυο η Ελλαδα!Δυστυχως φιλοι μου ειστε βαθια νυχτωμενοι και σας ενοχλει η καρφιτσα στο ματι των αλλων και οχι το παλουκι στο δικο μας(που πλεον εφυγε απο το ματι και μπηκε αλλου..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν αφήνουμε τα νόμπελ και τις μαλακίες λέω εγώ? Πάρτε τη Γερμανία και αφαιρέστε τη βιομηχανία,ΤΙ είναι πλέον η Γερμανία????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ είναι κλεμμένη απο αρχαια Ελληνικά κείμενα, η ασπιρινη ειναι αρχαιο Ελληνικό φάρμακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. προς Ανώνυμος 06 Μαρτίου 2010 2:10 μ.μ.

    Φίλτατε κάπου τα μπερδεύεις.
    Μπορείς να μου πεις τι θα συμβεί αν από την παγκόσμια ιστορία αποσυρθούν τα 43 νόμπελ των γερμανών… ?
    Μετά όμως να μου πεις τι θα γίνει αν αποσυρθεί ο Ελληνικός πολιτισμός….

    όχι τίποτε άλλο, αλλά να ξέρουμε τι λέμε. γιατί καλά τα 43 νόμπελ και εύγε τους, αλλά υπάρχουν και τα κακά που έχουν κάνει. πόλεμοι πχ που έκαναν και για τα οποία σφυρίζουν αδιάφορα. Εκτός και αν έχουν αμνησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όταν ένας λαός, φύσει συντηρητικός, όπως οι Γερμανοί, χάσει την αιδώ του, τότε περνά στο άλλο άκρο.

    Κάποτε, ο Χίτλερ εξόντωνε τους ομοφυλόφιλους. Κάκιστα.

    Προ καιρού επεσκέφθη την Αθήνα ο Γερμανός ΥπΕξ συνοδευόμενος από ... τον φίλο του.

    Το να φτάσει ένας κίναιδος (=> κινώ την αιδώ) ΥπΕξ να επιδεικνύει την ομοφυλοφιλία του σε μία ξένη χώρα, από κει που κάποτε θα τον έκαιγαν γι αυτήν, είναι νομίζω δείγμα παρακμής (decadance).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα συμφωνήσω με τον φίλο 1:57. Να προσθέσω, επίσης, ότι στην Λογοτεχνία όπου εμείς έχουμε και τα δύο βραβεία (Σεφέρης 1963, Ελύτης 1979) αυτοί έχουν τέσσερα με πιο πρόσφατο της Χ.Μίλερ το 2009. Νομίζω ότι αυτό που θα πρέπει να μας προβληματίζει είναι ότι ο πνευματικός μας κόσμος τα τελευταία 30 χρόνια δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα το αξιόλογο παρά μόνο εσωστρέφεια και παρακμή. Επιτέλους, ως χώρα και ως έθνος, ας ασχοληθούμε λίγο και με την δική μας «καμπούρα»…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 43 Νόμπελ οι Γερμανοί,καθώς και Άουσβιτς-Νταχάου-Μπούχενβαλτ,ζούνε πάνω στην οσμή των πτωμάτων!
    Έκαναν τον άνθρωπο σαπούνι,κερδίζοντας 32 μάρκα από το κάθε πτώμα.(Ξέρουν να βγάζουν λεφτά)
    Αγοράζουν τον Παρθενώνα 100 δις,αγοράζω όλη την Γερμανία 2 δεκάρες.(Χωρίς τους φούρνους)

    731

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η μόνη θετική αντιπροσφορά αυτών των επιθέσεων (που η Γερμανία κινδυνεύει να εκτεθεί άσχημα απ΄αυτά για ανάρμοστη συμπεριφορά κράτους-μέλους ΕΕ προς άλλο κράτος-μέλος..) είναι μήπως αφυπνιστεί το δικό μας φιλότιμο και η προσοχή μας για την εικόνα που βγάζουμε προς τα έξω. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για όλα αυτά που είπατε, ας μην ξαναγοράσουμε κανένα Γερμανικό προϊόν. Ούτε ψώνια από τα LIDL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Tha itan mia eksairetiki idea auto to gram na stalei stin Bind BRAVO SE AUTOUS POU TO EFTAIKSAN
    Christos bVoulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.