11/3/10

Γιώργος Α. Παπανδρέου: Εικόνα, Αξιοπιστία, Επίφαση

του Μάριου Ευρυβιάδη
Μετά την καραμανλική περίοδο κατά την οποία, όπως σκωπτικά υπογραμμίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Κύρτσος, εκδότης της εφημερίδας Free Press, «η βασική διαδρομή που ακολουθούσε ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν από την Ραφήνα στο Μαξίμου και πάλι στην Ραφήνα», η υπερκινητικότητα του Γ. Παπανδρέου και η προσωπική διπλωματία κορυφής που εφαρμόζει είναι εντυπωσιακή και χωρίς προηγούμενο στην μεταπολεμική Ελλάδα.
Έχουμε επίσης έναν Έλληνα πρωθυπουργό που χειρίζεται με άνεση τα διεθνή ΜΜΕ και, στην παρούσα φάση, έχει καταφέρει να περάσει το μήνυμα ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι, ναι μεν ελληνικά αλλά όχι μόνο. Είναι και ευρωπαϊκά και είναι και παγκόσμια. Έχει καταφέρει , δηλαδή, ο Έλληνας Πρωθυπουργός να ξεφύγει από την μιζέρικη εσωστρέφεια της ελληνικής πολιτικής τάξης και των ΜΜΕ και να αναδείξει το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα ως συστημικό πρόβλημα του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Με την υπερδραστηριότητά του ο Έλληνας Πρωθυπουργός βρίσκεται στην αρχή της αρχής. Κάνει το πρώτο βήμα για να κερδίσει το κύρος και τη χαμένη αξιοπιστία της χώρας την οποία, τόσο η καραμανλική περίοδος όσο και η λεγόμενη «εκσυγχρονιστική» του Σημίτη (στην εποχή του οποίου έγινε προσπάθεια να τιτλοποιηθεί, δηλαδή να πουληθεί, ακόμη και η Ακρόπολις – από πού νομίζετε πήραν την ιδέα οι Γερμανοί;) κυριολεκτικά κατατρόπωσαν.

Στην διεθνή πολιτική σκηνή (όπως και στην προσωπική ζωή του καθενός) λέξεις όπως κύρος, αξιοπιστία και αξιοπρέπεια δεν είναι κενές περιεχομένου. Το κύρος μιας χώρας, η αξιοπιστία και αξιοπρέπειά της είναι το συσσωρευμένο αποτέλεσμα διαχρονικής συνέπειας στην πράξη και στα λόγια. Είναι το νόμισμα της διεθνούς πολιτικής που επιτρέπει την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος μέσα σε ένα ευπρεπές πλαίσιο. Χωρίς κύρος μία χώρα υφίσταται εκβιασμούς παντός τύπου. Και είτε θα πρέπει να τους αποδεχθεί, αποδεχόμενη ακόμη και συρρίκνωση της κυριαρχίας της, είτε θα πρέπει να προσφύγει στη χρήση βίας για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της.

Κάτω από τις δυσμενέστατες συνθήκες που έφεραν την μεταπολιτευτική Ελλάδα ο παρασιτισμός και η διαφθορά του κυρίαρχου συγκροτήματος εξουσίας, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποκαταστήσει το κύρος της χώρας και να την ορθοποδήσει οικονομικά. Αλλά δεν θα κριθεί από την προσωπική διπλωματία κορυφής. Θα κριθεί από την αποτελεσματικότητά του στο εσωτερικό μέτωπο. Θα πρέπει ο Έλληνας Πρωθυπουργός να κεφαλαιοποιήσει την εικόνα και την προσωπική του αξιοπιστία και να συγκρουσθεί με μία τάξη πραγμάτων στην Ελλάδα, αρχίζοντας από το ίδιο του το κόμμα που επιτρέπει την ανομία και την ατιμωρησία των ταγών και τη λεηλασία του πλούτου των Ελλήνων.

Τις περισσότερες φορές η λεηλασία αυτή αρχίζει και τελειώνει με τους εκπρόσωπους του λαού, τους βουλευτές ή βολευτές όπως τους αποκαλεί πλέον και δικαιολογημένα ο λαός. Έχουν καταντήσει, η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων αυτών αγωγός απομύζησης της χώρας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου όπως και ο δυνητικός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των άλλων πολιτικών. Αν και πολιτικά και οικογενειακά προνομιούχοι, δεν χρωστάνε τίποτα σε κανέναν. Μόνο στο λαό χρωστάνε.

Ειδικά ο Γιώργος Παπανδρέου κρατά την τύχη της Ελλάδας αλλά και τη δική του στα χέρια του. Τέρμα ο Γιωργάκης. Εκτός εάν παρασυρθεί και αυτός από την αλαζονεία της εξουσίας και καταλήξει όπως σχεδόν κάθε εξουσιαστής, στην επίφαση.

25 σχόλια:

  1. κυριοι του ιστολογιου περιμενα καποια απαντηση .Τελικα οχι μονο ο Βελοπουλος αλλα και ο Χαρδαβελας θα την πληρωση .Για να γινη η πληρωμη ομως πρεπει να δειξουν και τα προσωπα τους οι αθλιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 10:32 H ερώτηση είναι ρητορική μάλλον.
    Το ερώτημα είναι "Θα είναι αποτελεσματικός;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε πάλι, αρχίσαμε με τα συνθήματα και τις συνομωσιολογίες.

    Πάντως μιλάει πολύ καλυτέρα ελληνικά από πολλούς εδώ μέσα που γράφουν ασυναρτησίες.

    Εναλλακτικά δηλαδή ποιος κατά τη γνώμη σας θα έπρεπε να ηγείται της χώρας? Ο Karaman Alis? O Samar-as, η ο Kara-tzaferis? Δεν είναι περίεργο ότι όλοι οι αρχηγοί της δεξιάς έχουν τουρκογενή ονόματα? Και οι άλλοι? Evert, Averof? Αναντάμ παπανταμ έλληνες εε?

    Τέτοιου είδους συνθήματα μπορούμε να πετάμε όλοι. Ας κρίνουμε τους πολιτικούς από την πολιτική και όχι από το γενεαλογικό δέντρο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΙΣΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΕΡΩΤΩ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΥΡΤΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ? ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΤΙ ΜΗ ΤΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ? Η ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ? ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΤΟΜΑ ΤΟΣΗ ΑΓΑΠΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ? ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΚΥΡΤΣΟ

    (ποντιος εκ γερμανιας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περισσότερο από εσένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάμε να τρελαθούμε τελείως?

    Τόσο απέλπισμένοι είμαστε?

    Για τον Giorgo μιλάμε!

    Αυτόν που είχε (και έχει) κολητό και σύμβουλο τον Βαλιανάτο!

    Αυτόν που διώρισε την Αλ-Σαλέχ και την Δραγώνα!

    Αυτόν που περνάει στη λούφα αυτές τις μέρες,με τη συνενοχή των λαμόγιων των media το λαθρονομοσχέδιο!

    Αυτόν που φόρτωσε με έμεσους φόρους όλα τα κλεμένα των λαμόγιων στο λαό!

    Και θέλετε να τον καμαρώνουμε για τα φρουφρού κι'αρώματα που του κάνουν στον Λευκό Οίκο?

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Αυτη η ανάρτηση είναι ομογάλακτη με το αρθρο του κ Ελλις. Ποιος είναι ο συγγραφέας; Σωστή εν πάση περιπτώσει η δραστηριότητα. Αλλά να λέμε ότι ο κ. Παπανδρέου έπεισε τους Ευρωπαιους και τον Ομπάμα ότι πρέπει να αντιμετωπίσουν την κερδοσκοπία τη στιγμή που οι Τράπεζές τους την καλλιεργούν είναι υπερβολή, αν δεν είναι αντιαισθητική κολακεία. Τωρα για το που χρωστανε οι κκ Παπανδρέου και Σαμαράς. Θα φανεί από το αν και τι έδωσε ο πρώτος για να εισπράξει τις φιλοφρονήσεις που εισέπραξε (τι άλλο συγκεκριμένο πέραν αυτών, δεν το είδα ως τώρα) και από τι τη ζητούν και αν θα τοδώσει ο δεύτερος-στο μέλλον. Για την ώρα χρωστάει ήδη ένα ανταποδοτικό γεύμα στον ΔΟΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εχει συγκεκριμμένο τεράστιο έργο να υλοποιήσει, τη διάλυση του κράτους και του εθνους των ελλήνων, που του έχει αναθέσει η "παγκόσμια διακυβέρνηση", όπου ο ίδιος ομνύει ώστε να περάσει μετά σε κάτι που ονομάζει "πράσινη ανάπτυξη".
    Αρα έχει σαφές πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται, έργο που του έχει ανατεθεί από κάποια υπέρτατη αρχή με πλανητικά χαρακτηριστικά και μεγάλα μέσα και κονέ στη διάθεσή του. Δώστα αυτά στον Κωστάκη, ή και σε άλλους που δίστασαν, ή διστάζουν, να δεις πως μπροστά τους ο "γιωργάκης" σας είναι τόσο μικρός όσο ακριβώς φαίνεται στα παράθυρα. Αλλά νομιζω πως κι ανώνυμος αγιογράφος του δήμιου του λαού και του έθνους μας στη δούλεψη κάποιων βρίσκεται και πρέπει κάθε τόσο να αποδεικνύει πως "άξιος ο μισθός του " !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν χρωστά τίποτα σε κανέναν; Δεν νομίζω. Όλοι θυμόμαστε το όργιο παραπληροφόρησης και τις χειραγωγούμενες δημοσκοπήσεις καθώς και τα ψέματα που τάισε στον κομματικό του στρατό, αλλά και στους «ελεύθερους επαγγελματίες» της «επανάστασης». Φυσικά και χρωστά πολλά σε πολλούς. Πολλά περισσότερα απ’ ότι μπορεί να ξεπληρώσει. Βέβαια αυτοί που ελπίζουν ακόμα σ’ αυτόν δεν είναι η μεγάλη μάζα που τον στήριξε αλλά αυτοί που περιμένουν να εξαργυρώσουν χοντρά την όποια υποστήριξη. Σε όχι και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δεν θα φτάνουν ούτε τα χαμόγελα του Ομπάμα για να συγκινήσουν τους απογοητευμένους που θα αρχίσουν να πληρώνουν στην πράξη και όχι στην θεωρία.

    Η φοβερή αλήθεια είναι μία. Μια χώρα που γίνεται γνωστή για την επικείμενη χρεοκοπία της δεν μπορεί να επηρεάσει καμία εξέλιξη. Απλώς σύρεται πίσω από τις εξελίξεις και ακολουθεί υποδείξεις. Όσο και αν αυτές οι υποδείξεις βαφτίζονται «υπεύθυνη πολιτική». Η πραγματικότητα είναι ότι από την Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτούν κάποια πράγματα. Βασική απαίτηση είναι η μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο. Άλλη βασική απαίτηση είναι η ελαστικοποίηση της εργασίας στους τομείς εκείνους που είναι ανελαστική (κυρίως δημόσιο και δευτερευόντως σε ορισμένους τομείς στον ιδιωτικό τομέα, κυρίως στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις). Άλλη απαίτηση είναι η αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας με την αύξηση του εργασιακού ανταγωνισμού αλλά και με την αύξηση της επένδυσης σε νέες τεχνολογίες στον χώρο της εργασίας για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων. Αυτά όλα είναι απαιτήσεις ώστε να ξεφύγουμε από την οικονομική καχεξία της μόνιμης αιμοδοσίας μας απ’ την Ευρώπη.

    Υπήρχαν αναφορές ακόμα από την προηγούμενη κυβέρνηση για κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο. Υπήρχαν αναφορές πως η Ελλάδα υπερχρηματοδοτείται σε πολλούς τομείς από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτά ακούγονταν στις «ψηλές ειδήσεις» ακόμα από το καλοκαίρι πριν τις εκλογές. Αλλά ο κύριος πρωθυπουργός έλεγε πως θα δώσει αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Αλλά κάποιος που είναι μια φορά ψεύτης είναι πάντα ψεύτης. Το αποτέλεσμα εκείνων των εξαγγελιών ποιο ήταν; Φυσικά η σημαντικότατη μισθολογική μείωση η οποία θα είναι αναπότρεπτο να ακολουθηθεί από νέα μισθολογικά και εργασιακά μέτρα που θα πλήξουν κυρίως το δημόσιο. Τα οποία κατά πάσα βεβαιότητα θα βάλλουν εναντίων της μονιμότητας αλλά και ευθέως εναντίων «περιφερειακών» θέσεων εργασίας στο Δημόσιο (Δήμοι, διάφορα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου κ.λ.π.)… Εύχομαι να μην είναι μαζικές απολύσεις, αν και στην πραγματικότητα αυτό ακριβώς έχει ζητηθεί…

    Αν ο οποιοσδήποτε νομίζει πως τα ανά τον πλανήτη ταξίδια του πρωθυπουργού θα μειώσουν την ένταση των αποτελεσμάτων των απαραίτητων αυτών μέτρων γελιέται. Αν ήθελε πραγματικά ο πρωθυπουργός να προλάβει τις αντιδράσεις έπρεπε να πει γυμνή την αλήθεια στον λαό. Και η αλήθεια αυτή είναι πολύ σκληρή αλλά στην ουσία είναι η δημόσια παραδοχή της κατάρρευσης του «κοινωνικού μοντέλου» που έφερε στην χώρα το ΠΑΣΟΚ το συντήρησε η ΝΔ χωρίς κανείς απ’ αυτούς να φροντίσει να βρει πόρους για την χρηματοδότησή του. Είμαστε μόνο στην αρχή της κατεδάφισης μη γελιέστε αν για κάποιους μήνες δεν θα ακούσουμε για νέα μέτρα… Η συνέχεια έπεται και τότε δεν θα υπάρχουν «προηγούμενοι» για να κατηγορήσουν οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. είμαι συγκλονισμένος από γλύψιμο όλοι στην γραμμή ΠΑΣΟΚ γλείφουν το γιωργάκη πατόκορφα και μάλιστα με τα ίδια γελοία επιχειρήματα... Πέστε πέρα από την Βίζα που δεν ξέρουμε τα ανταλάγματα έδωσε ο γκαπ, τι πέτυχε από το να φουσκώνει τα ταξιδιωτικά έξοδα.

    Γελάει ο κόσμος που ο Δον Κιχώτης ΓΚΑΠ δήθεν παλεύει με τους ανεμόμυλους της κερδοσκοπίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΟΣ;;;;;;;

    ΤΡΙΣΣΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τύφλα να έχει η ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ του ΜΑΟ , μπροστά στην μεγάλη πορεία του Πρωθυπουργού μας ! Η πορεία του πρωθυπουργού τελείωσε και τώρα πρέπει να δούμε τι κάνουμε με τα "τετριμένα" την καθημερινότητα άλλως πως ! Κουτσά - στραβά δανεικά θα βρούμε , με το μεγάλωμα της πίτας τι θα γίνει ! Εδώ σε θέλω κάβουρα ...να δώ πως πηδάς στα κάρβουνα ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν χρωστάνε σε κανέναν....

    Σοφή παρατήρηση.Εχουν δίκιο, διότι για να χρωστάς σε αυτή τη ζωή πρέπει να αναγνωρίζεις ότι δανείστηκες, ότι ο άλλος που σου δάνεισε έχει κάποια αξία, το έκανε γιατί το ήθελε και όχι ήταν υποχρεωμένος ή σε έβλεπε εθνοσωτήρα.
    Μα πάνω απ' όλα γιατί έχεις συνείδηση .
    Το κακο είναι ότι την σημερινή εποχή η συνείδηση έχει γίνει κάτι σαν παρασημο σε ξεφτισμένη στρατιωτική στολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για τον Κύρτσο; Ουδείς χειρότερος εχθρός απο έναν πρώην Ευεργετημένο φίλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  15. Η ΧΛΕΥΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ

    Ο ταλαντούχος κ Βγενόπουλος πρόεδρος του Marfin Investment Group ήταν ειλικρινής και σαφής σε συνέντευξη που έδωσε στον κ Χατζηνικολάου: Στην οικονομία της αγοράς δεν υπάρχουν “χασοσκόποι”.
    Και αυτό επιβεβαιώνεται κατά τραγικό τρόπο στις μέρες μας από τον Ελληνικό λαό. Η κινητήρια δύναμη του καπιταλιστικού συστήματος είναι το κέρδος. Ο θεός των αγορών.
    Το κέρδος είναι η πεμπτουσία της ύπαρξης του καπιταλιστή. Το χαρακτηριστικό του γνώρισμα. Η κοινωνική του επιβεβαίωση. Είναι υποχρεωμένος να λειτουργεί με το βάση το σκεπτικό “κερδίζω άρα υπάρχω”. Και στον αγώνα αυτό για το κέρδος τα όρια και οι απαγορεύσεις είναι πολύ σχετικά . Εξαρτώνται από το συσχετισμό δυνάμεων μεταξύ των κερδοσκόπων και επεκτείνονται μέχρι εκεί που επιτρέπει η οικονομική – πολιτική ισχύς του κάθε ενός.
    Αντικείμενο της κερδοσκοπίας είναι οι πάντες και τα πάντα χωρίς περιορισμούς: Κράτη, επιχειρήσεις, άλλοι κερδοσκόποι, λαοί, ιδέες, αρχές, θρησκείες, ιδεολογίες, εμπορεύματα, φυσικός πλούτος, ελπίδες, πάθη,, φιλοδοξίες, ματαιοδοξίες, πόλεμος, ειρήνη, είναι το απέραντο πεδίο δράσης των κερδοσκόπων.
    Συνήθη μέσα και εργαλεία των κερδοσκόπων είναι η πολιτική και οικονομική ισχύς,, η αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας, η σωστή και έγκαιρη πληροφόρηση, η οργανωμένη δράση, η διαπλοκή με το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και η διαφθορά. Δεν παράγουν ή πωλούν τίποτε μάλλον παράγουν και πωλούν αέρα!
    Με βάση τα παραπάνω λοιπόν, μερικά από τα απαραίτητα … ηθικά προσόντα του καλού κερδοσκόπου είναι η κερδομανία, ο αμοραλισμός, η απληστία, η έλλειψη αναστολών, η πανουργία, η αναλγησία και η κυνικότητα.
    Η πατρίδα μας ούτε τυχαία ούτε αθέλητα έγινε θύμα του ανελέητου αυτού κυκλώματος. Διεφθαρμένοι πολιτικοί, χρυσοκάνθαροι τεχνοκράτες, αεριτζήδες επιχειρηματίες, αφού καταλήστευσαν τον κρατικό κορβανά, παρέδωσαν το λαό και τις επόμενες γενιές, στους κερδοσκόπους.
    Έτσι σήμερα, η κυβέρνηση μας, κηρύσσει τον … πόλεμο κατά του διεθνούς δικτύου των κερδοσκόπων. Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μας ενημερώνουν για αναστροφή του κλίματος, ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας, σταδιακή αποκατάσταση του γοήτρου της χώρας …
    Επικοινωνιακές υπερβολές! Κανείς δεν δοξάζεται επαιτών!
    Στην πραγματικότητα, ο πρωθυπουργός αναγκάζεται, την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενος, ως διεθνής πολιτικός γυρολόγος, να περιφέρεται στα ανά τον κόσμο κέντρα της κερδοσκοπίας, να υφίσταται ειρωνείες και προσβολές, που στοχεύουν τη χώρα, το λαό, την εθνική αξιοπρέπεια, την ιστορία μας, εκλιπαρώντας την μεσολάβηση των ισχυρών, για προσωρινή έστω, πτώση των σπρεντς.
    Το να μιλά κανείς για πόλεμο κατά της κερδοσκοπίας εν μέσω καπιταλισμού είναι σχήμα οξύμωρο, αντίφαση εν τοις όροις . Η “εκστρατεία” αυτή είναι εξ αρχής χαμένη με θύμα τον ελληνικό λαό, την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το αν χρωστάει ή δεν χρωστάει ο Γιωργάκης φαίνεται από το πόσο τον αγιοποιούν κανάλια και εφημερίδες (δηλ. τουλάχιστον στους μεγαλοεκδότες-"νταβατζήδες", χρωστάει!)._Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το αν χρωστάει ή δεν χρωστάει ο Γιωργάκης φαίνεται από το πόσο τον αγιοποιούν κανάλια και εφημερίδες (δηλ. τουλάχιστον στους μεγαλοεκδότες-"νταβατζήδες", χρωστάει!)._Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ξέρει κανείς να μας πει τι ήταν οι ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ;
    Nα σας πώ εγώ κάτι παιδάκια σαν τον ΚΥΡΤΣΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ελευθέριε Β.,

    ευχαριστω για την συνηθισμενη πλεον, καταπληκτικη σου αναλυση!

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Πόντιο εκ Γερμανίας

    Ο Γιώργος Κύρτσος είναι πικραμένος νε την ΝΔ και ειδικότερα με τον Καραμνλή κι έχει απόλυτο δίκιο.

    Ήταν μόλις 36 ετών όταν ανέλαβε την διεύθυνση του "ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" και λίγα χρόνια αργότερα και του "ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ". Έδωσε μάχες για την παράταξη και προσπάθησε να πείσει τον Καραμανλή ότι χάνει ακολουθώντας τις συμβουλές του Λούλη περί "μεσαίου χώρου". Ο αγώνας του ήταν να αποδείξει ότι δεν μπορεί η ΝΔ να βγει από αριστερά στο ΠαΣοΚ και αποδείχτηκε ότι είχε δίκιο.

    Η ρήξη ήλθε το 2002 με τις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης, όταν ο Καραμανλής επέλεξε τον Τζαννετάκο για υποψήφιο υπερνομάρχη Αττικής. Ο εν λόγω κύριος προερχόταν από τον χώρο της κεντροαριστεράς και ήταν διευθυντής της ΕΡΤ επί Σημίτη, απ' όπου ο τελευταίος αναγκάστηκε να τον απομακρύνει, επειδή απεκάλεσε την Εκκλησία "κόμμα του κ. Παρασκευαΐδη" (επίθετο του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου). Όσο κατείχε την θέση του διευθυντού της ΕΡΤ, έψελνε τα εξ αμάξης στην ΝΔ. Πώς, λοιπόν, τα ξέχασε όλα αυτά ο Καραμανλής και το έχρισε υποψήφιο.
    Ο Γιώργος Κύρτσος, με επανειλημμένα άρθρα του, προσπάθησε να τον πείσει να ανακαλέσει το χρίσμα, διότι υπήρχε έντονη αντίδραση στον κόσμο της ΝΔ και δικαίως. Του προείπε δε ότι, αν δεν το κάνει, θα χάσει την υπερνομαρχία, την οποία διεκδικούσε για το ΠαΣοΚ η Φώφη Γεννηματά, δηλαδή ένας άνευ βάρους αντίπαλος. Μόνο το όνομα του πατέρα της είχε.
    Ο Καραμανλής δεν τον άκουσε, όπως δεν άκουσε και τον έμπειρο Χρήστο Πασαλάρη κι έχασε την υπερνομαρχία.

    Τότε ο Κύρτσος του έγραψε ένα άρθρο-καταπέλτη, στο οποίο απεκάλυπτε τις συνομιλίες τους και τον έφερνε προ των ευθυνών του. Αποτέλεσμα τούτου ήταν η αποπομπή του από τις δύο εφημερίδες, μέσω των Παλιοκρασά, Έβερτ και Βαρβιτσιώτη, οι οποίοι μετείχαν στην "ΙΔΡΥΜΑ ΤΥΠΟΣ ΑΕ" (αν θυμάμαι σωστά το όνομα) που τις εξέδιδε.

    Αυτό είναι όλο. Δεν θυμάμαι ποτέ να πήγε για δήμαρχος ή κάτι άλλο, "έκοψε" μονάχα από την δημαρχία τον Χατζηνικολάου.

    Είναι ένας από τους καλύτερους πολιτικούς αναλυτές που έχουμε, αν και τελυταίως ασχολείται περισσότερο με την οικονομία και λιγότερο με άλλα θέματα (π.χ. μεταναστευτικό, το οποίο ήταν ίσως ο πρώτος που είχε θίξει από εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

    Το έτος 1992, ο κ. Σημίτης έγραψε και κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τίτλο “Εθνικιστικός Λαϊκισμός ή Ελληνική πολιτική”. Στην πρώτη έκδοση και στη σελίδα 75, διαβάζουμε τις θέσεις του κ. Σημίτη ως προς την ιδέα του Έθνους και ως προς την Ελληνική Χριστιανική παράδοση. Παραθέτουμε τη σχετική παράγραφο κατά γράμμα

    «Η πολιτική μας είναι να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο την αδιαφορία απέναντι σε εξελίξεις με ιδεολογικό προσανατολισμό, μια χωρίς απήχηση ελληνική χριστιανική παράδοση. Να εμποδίσουμε και να αποτρέψουμε με κάθε κόστος την προσήλωση στην ιδέα του Έθνους και στη χριστιανική παράδοση, που αποδυναμώνει και εγκυμονεί κινδύνους σε μία σύγχρονη παρουσία, που πρέπει να έχει η Ελλάδα.»

    Κωνσταντίνος Σημίτης
    Μετέπειτα Πρωθυπουργός της Ελλάδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κύριοι δεν καταλαβαίνω τη δυσπιστία σας και τον αρνητισμό σας για το συγκεκριμένο άρθρο του άγνωστου σε μένα (φαντάζομαι και σε σας) κ. Ευρυβιάδη. Οφείλουμε ευχαριστίες πολλές στον κ. Ευρυβιάδη που μέσα στη μιζέρια των τελευταίων ημερών, περί τα οικονομικά, μας χάρισε ένα ωραίο ανέκδοτο. Επιτέλους γελάσαμε και λίγο. Να μην θυμόμαστε λοιπόν τον μεγάλο πολιτικό ηγέτη σε ατυχείς στιγμές όπου τον ρωτούσαν αν θα πωλούσε ελληνικά νησιά και εκείνος καθονταν σαν χάχας και το συζητούσε. Να ξεχάσουμε ότι η καθυστέριση πέντε μηνών στη λήψη μέτρων έκανε τους κερδοσκόπους κατά ένα δις ευρώ πλουσιότερους. Αλλωστε λεφτά υπάρχουν. Το είπε και ο μεγάλος ηγέτης. Ας είμαστε επιτέλους και λίγο θετικοί σε αυτήν τη χώρα. Ειναι ίσως το μονο που μας έμεινε. Ολα τα άλλα μας τα πήραν οι άθλιοι μεγάλοι πολιτικοί ηγέτες που ψηφίζουμε και τα λαμόγια οι παρατρεχάμενοί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Syggnwmh kyrie Eurubiadh, POU ZEITE;; Dioti niw8w pws h dikhs sas pragmatikothta einai pros to eikonikh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.