24/3/10

Η ΕΕ αποφάσισε: μας πετάει στο ΔΝΤ!


του Δελαστίκ
Δραματικές για τον ελληνικό λαό είναι οι εξελίξεις εν όψει της κρισιμότατης για τη χώρα μας αυριανής συνόδου κορυφής της ΕΕ. Η λυσσαλέα ανθελληνική στάση της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ κυριάρχησε εκβιαστικά καθώς απείλησε ευθέως τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί ότι θα προκαλέσει ρήξη στις γαλλογερμανικές σχέσεις, αν συνεχίσει να υποστηρίζει την παροχή βοήθειας από την ΕΕ προς την Ελλάδα! Το Παρίσι υποχώρησε φυσικά υπό το βάρος αυτού του εκβιασμού και ήδη επεξεργάζεται από κοινού με το Βερολίνο σχέδιο παραπομπής της Ελλάδας στο... ΔΝΤ!


«Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί έχουν ήδη προφανώς συμφωνήσει επί της αρχής να παραπέμψουν κατ’ αρχάς την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» έγραψε στην ηλεκτρονική έκδοσή της χθες η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Χάντελσμπλατ» και αφού υπογράμμιζε ότι «η Μέρκελ παραμένει σταθερή στο «όχι» της σε ένα σύστημα διμερών δανείων της ευρωζώνης για την Ελλάδα», συνέχιζε αναλύοντας τους άξονες του γαλλογερμανικού σχεδίου:

«Σε περίπτωση ανάγκης μπορεί το ΔΝΤ να κάνει μια δανειακή ένεση στους Ελληνες, είπε η Μέρκελ ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της (CDU - CSU) σύμφωνα με πληροφορίες συμμετασχόντων στη συνεδρίαση. Αυτή η δανειακή ένεση θα μπορεί να συμπληρωθεί από εθελοντικά διμερή δάνεια μερικών κρατών της ΕΕ», τόνιζε η γερμανική εφημερίδα. Η σημαντικότατη αυτή πληροφορία επιβεβαιωνόταν πλήρως και από αξιόπιστες γαλλικές πηγές του προεδρικού περιβάλλοντος. Παρίσι και Βερολίνο επιθυμούν να έχουν έτοιμη την πρότασή τους πριν από την αυριανή έναρξη της συνόδου κορυφής της ΕΕ, έχοντας φυσικά εξασφαλίσει και τη συμφωνία του ΔΝΤ.

Για να την εγκρίνουν πριν από τη σύνοδο κορυφής των «27», ο Γάλλος πρόεδρος και ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο επιδιώκουν να συγκληθεί εκτάκτως αύριο το πρωί ειδική σύνοδος των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών της ευρωζώνης.

Πρόκειται για καταστροφική για την Ελλάδα εξέλιξη, αν όντως το σχέδιο αυτό καταστεί απόφαση της ΕΕ αύριο ή μεθαύριο, πράγμα που βεβαίως προϋποθέτει τη συναίνεση σε αυτό και της κυβέρνησης Παπανδρέου. Αν η Μέρκελ κατορθώσει τελικά να πετάξει την Ελλάδα στα νύχια του ΔΝΤ, αυτό θα συνιστά τραγική αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης - κορυφαίο γεγονός που θα σφραγίσει οριστικά και αμετάκλητα την πρωθυπουργία και τη διακυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ.

Η προσπάθεια συγκάλυψης της παραπομπής της Ελλάδας στο ΔΝΤ με το «φύλλο συκής» της αιγίδας της ΕΕ δεν σώζει τίποτα, ούτε καθιστά πιο αποδεκτά τα μέτρα κοινωνικής αγριότητας και βαρβαρότητας εναντίον των εργαζομένων Ελλήνων που σηματοδοτεί η εξευτελιστική υποταγή μιας χώρας στο ΔΝΤ.

Ανάλογα με τις αντιστάσεις του ελληνικού λαού, θα μεθοδευτεί και η σταδιακή εφαρμογή των εξοντωτικών μέτρων. Αν οι Ελληνες εργαζόμενοι δείξουν τάσεις πλήρους κοινωνικού εξανδραποδισμού και δουλοφροσύνης όπως οι Ιρλανδοί, τότε θα προσλάβουν καταιγιστικό ρυθμό οι απολύσεις κατά δεκάδες χιλιάδες των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και η κατάλυση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων στον ιδιωτικό - απελευθέρωση απολύσεων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, δουλειά μόνο ορισμένες μέρες της εβδομάδας ή ώρες της ημέρας.

>Αν οι Ελληνες αντισταθούν στο σχέδιο εξαθλίωσής τους που καταρτίζει η ΕΕ, τότε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα υποχρεωθεί να «ετεροχρονίσει», όπως έλεγε παλιότερα, ορισμένα μέτρα όπως π.χ. τη δραστική μείωση του ύψους των συντάξεων και την ολοκληρωτική κατεδάφιση της δημόσιας υγείας και παιδείας λόγω του οικονομικού στραγγαλισμού τους μέσω της δραστικής περικοπής των κρατικών κονδυλίων που θα διοχετεύονται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και στα νοσοκομεία.

Οι συμφορές που έφερε η υποταγή στο ΔΝΤ ευρωπαϊκών χωρών όπως η Λετονία, η Ουγγαρία και η Ρουμανία δεν αφήνουν περιθώρια αυταπατών ως προς το τι δυστυχία επιφυλάσσουν για την πατρίδα μας οι υποτιθέμενοι «εταίροι» της ΕΕ.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ
Να πει το «όχι» ο Γ. Παπανδρέου!

Στη μιζέρια αποφάσισαν να ρίξουν την Ελλάδα οι ηγεμονικές δυνάμεις της ΕΕ. Απεργάζονται την εξαθλίωση του λαού μας. Πέρα από τον ίδιο τον ελληνικό λαό που πρέπει με την αντίστασή του να δείξει αν αξίζει να ζει ελεύθερος ή αν θα αποδεχθεί αυτή την Οικονομική Κατοχή της πατρίδας μας, ενώπιον ιστορικών ευθυνών βρίσκεται και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Ηρθε η ώρα για τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να πει το μεγάλο «όχι» σε αυτό το σχέδιο της Γερμανίας για υποταγή της χώρας μας στο ΔΝΤ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ταυτίστηκε με την Ελλάδα της σχετικής ευημερίας των λαϊκών στρωμάτων. Δεν είναι επιτρεπτό ο γιος του να ταυτιστεί με την Ελλάδα της μιζέριας και της εξαθλίωσης, της φτώχειας και του διεθνούς διασυρμού.
ethnos.gr

11 σχόλια:

  1. Κάποτε η Μέρκελ είπε :
    Και τα σύνορα θα κλείσω αν είναι να επιβιώση η Γερμανία.
    Αν είναι να σβήσουμε ως χώρα ας γίνει επεισοδιακά τουλάχιστον.
    Για μια φορά ας τιμήσουμε το όνομα που κατέχουμε Ελληνες μωρέ είμαστε όλα μπορούν να μας τα πάρουν μη τους χαρίσουμε την περηφάνια μας μη γίνουμε δούλοι μη κατεβάσουμε το βλέμμα. Αν οι πολιτικοί κατεβάσουν ότι έχουν ας μη το κάνει ο λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >Ο Ανδρέας Παπανδρέου ταυτίστηκε με την Ελλάδα της σχετικής ευημερίας των λαϊκών στρωμάτων<

    Με δανεικά λεφτά, γι αυτό καταντήσαμε εκεί που καταντήσαμε. Σε τι συνίστατο η "σχετική ευημερία", κ. Δελαστίκ; Στο ΕΣΥ των ράντζων, διότι δεν είχαμε οικονομικές δυνατότητες να εφαρμόσουμε ένα τέτοιο σύστημα, ο δε Γεννηματάς ήταν ο πιο άσχετος που υπήρχε για να το κρίνει;
    Στις συντάξεις των αντιστασιακών που ήταν αγέννητοι (και η κουτσή Μαρία πήρε, χωρίς να έχει χάσει το πόδι της στην Αντίσταση!).

    Ο "μέγας" Παπανδρέου, πατήρ, φωστήρ-οικονομολόγος, δεν έβλεπε πού εκτίναζε το χρέος της χώρας με τα λαϊκίστικα πυροτεχνήματα του; Δεν άκουγε αυτούς που τού το έλεγαν; Ήλεγχε τίποτε, ήξερε τι του γινόταν, ή μόνο τις μίζες από τα γαλλικά Μιράζ στόχευε;
    Από την επάρατο οκταετία του είχε καταστεί σαφές ότι υποθηκευόταν το μέλλον της χώρας με τα απανωτά και εντελώς αδικαιολόγητα δάνεια. Η "σχετική ευημερία" ήταν μάλλον ... άσχετη, διότι ήταν επίπλαστη. Η ευημερία έρχεται με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά αυτός κατάφερε να κλείσει τις ήδη υπάρχουσες, αποβιομηχανίζοντας την χώρα. Αν οι Έλληνες δεν είχαν δουλειά, δεν μπορούσαν να πληρώσουν φόρους και έπρεπε να εισπράττουν κι από πάνω από το ταμείο ανεργίας. Αυτό, ω μέγιστε των οικονομολόγων, δεν το έβλεπες;

    Σύντροφε Δελαστίκ, το ΝΑΡ τι προτείνει;

    Όσο για την συμβουλή σου στον συνονόματό σου να πει "ΟΧΙ", η λέξη αυτή δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό του. Πέθαναν αυτοί που την έλεγαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Χριστίνα.

    Είναι βαθύς ο λήθαργος όμως. Ο λαός έχει λοβοτομηθεί από την προπαγάνδα του τύπου.

    Ακούγοντας κανείς ένα δελτίο ειδήσεων των 8 για παράδειγμα, διαπιστώσει φράσεις όπως «το πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας, το ελληνικό πρόβλημα, ο Έλληνας ασθενής» κλπ λες και μιλάνε για τρίτη χώρα.

    Εμπεδώνεται ένα ενοχικό σύνδρομο κατωτερότητας στο λαό ο οποίος καλείται να συναινέσει στη προσφυγή στο ΔΝΤ.

    Η μόνη λύση είναι η αυτόβουλη έξοδος από την ΟΝΕ πριν το ΔΝΤ εγκατασταθεί στην Αθήνα και εισηγηθεί την «προσωρινή» μας έξοδο. Εάν αποδεχθούμε το γαλλογερμανικό σχέδιο να μου το θυμηθείτε. Η Ελλάδα θα αποβληθεί από την ΟΝΕ μέσω του ΔΝΤ, απαλλάσσοντας την Ευρώπη από τη δύσκολη απόφαση.

    Ο λαός όμως κοιμάται.

    Γνωστός Αγνωστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γνωστέ Άγνωστε,

    Συμφωνώ με τις δύο πρώτες παραγράφους σου.

    >Εμπεδώνεται ένα ενοχικό σύνδρομο κατωτερότητας στο λαό ο οποίος καλείται να συναινέσει στη προσφυγή στο ΔΝΤ.<

    α) Κάτω από ποιες συνθήκες είμαστε υποχρεωμένοι, αν είμαστε, να προσφύγουμε στο ΔΝΤ;
    β) Ξέρουμε τι ακριβώς συνεπάγεται μία τέτοια προσφυγή;
    γ) Αν εξαρτάται από τον λαό, ο οποίος πρέπει να είναι ενήμερος του τι σημαίνει προσφυγή στο ΔΝΤ, αυτό πρέπει να γίνει μόνο με δημοψήφισμα.

    >Η μόνη λύση είναι η αυτόβουλη έξοδος από την ΟΝΕ<

    Κι αυτό είναι κάτι που γράφεται και ακούγεται συχνά, όμως, ούτε η ΟΝΕ ούτε η ΕΕ είναι καφενείο, στο οποίο μπορείς να μπαίνεις και να βγαίνεις ελεύθερα. Εκτός πια κι αν αυτό γίνει με την σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων κρατών-μελών.

    ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ. Καλό είναι να μαθαίνουμε μερικά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόν πέρα από φιλολογίες και παραφιλολογίες έχουμε ένα γεγονός. Το γεγονός είναι ότι χρωστάμε περίπου 300 δις. Ο προϋπολογισμός είναι ελλειμματικός άρα το ποσό θα αυξηθεί και δεν ξέρουμε για πόσο ακόμα θα αυξάνεται. Μιλούσαμε μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα με μια απίστευτη ευκολία για προσφυγή στο ΔΝΤ λες και το ταμείο αυτό είναι κανένα φιλανθρωπικό ίδρυμα. Αλλά όπως εξηγούν οι επαΐοντες δεν είναι δανειακή λύση ούτε καν για τα φετινά δάνεια. Πόσο μάλλον για των υπολοίπων ετών. Είναι κυρίως μια εγγύηση πως θα παρθούν μέτρα ώστε να εξασφαλιστεί η αποπληρωμή των δανείων. Αντί λοιπόν να ακούγονται σοβαρές φωνές που κάνουν αναλύσεις ουσίας ακούμε όλες τις ανοησίες του κόσμου. Ακόμα και προτάσεις για έξοδο από την ΟΝΕ σαν να είναι απλά ένας ακόμα περίπατος. Και όταν κάποτε καλυτερέψουν τα οικονομικά μας τι θα κάνουμε; Θα ξαναμπούμε στην ΟΝΕ; Έχει σκεφτεί κανείς το κόστος αυτό καθ’ αυτό τις αλλαγής νομισμάτων; Έχει σκεφτεί κανείς το ψυχολογικό κόστος στις αγορές όταν μια χώρα αλλάζει κάθε εννιά χρόνια νόμισμα; Έχει σκεφτεί κανείς ποια θα είναι η υποβάθμιση γενικά της ελληνικής οικονομίας; Έχει σκεφτεί κανείς απ’ αυτούς που προτείνουν υποτιμήσεις και τα σχετικά ότι αυτό είναι ποιο άδικο ακόμα και από τον ΦΠΑ διότι μειώνει συνολικά την αγοραστική δυνατότητα όλων ή για να είμαι ποιο σωστός αυτών που δεν έχουν την δυνατότητα σημαντικό μέρος των καταθέσεών τους να το έχουν σε σκληρό νόμισμα. Ας πάψουν λοιπόν οι ανοησίες. Είμαστε στο ευρώ μένουμε στο ευρώ ακόμα και αν κηρύξουμε στάση πληρωμών. Πράγμα που δεν θα συμβεί. Τώρα για την μιζέρια όπως λένε που μας στέλνουν οι ευρωπαίοι. Δεν μας στέλνουν οι ευρωπαίοι. Εμείς στέλνουμε την χώρα μας. Διότι εντελώς ανορθολογικά γίνεται η κατανομή του πλούτου. Εντελώς ανορθολογικά μεγάλο μέρος της ανακατανομής που γίνεται, γίνεται με δανεικά. Αυτά δεν μας τα επέβαλλε καμία Μέρκελ και κανένας Ζαρκοζί. Εμείς τα επιβάλλαμε στους εαυτούς μας διότι ευνοούσαμε το συντεχνιακό σύστημα που εγκαθιδρύθηκε μετά την μεταπολίτευση. Αν δεν αλλάξουμε μυαλά δεν θα μας φταίει η Ευρώπη, εμείς θα φταίμε.
    Επίσης ας θυμηθούμε όλους αυτούς τους κυβερνητικούς που προτιμούσαν το ΔΝΤ με «το πιστόλι πάνω στο τραπέζι» και τα ταξίδια στην Ουγγαρία για άντληση τεχνογνωσίας περί την «κολονοσπόπηση» που τους επέβαλε εκεί το ΔΝΤ όταν θα μας ζητούν μαζικές απολύσεις από το δημόσιο και διορισμένες κυβερνήσεις στο πλαίσιο της αναμενόμενης αναδιοργάνωσης.
    Πάρτε το απόφαση η «σοσιαλιστική» μεταπολίτευση και τα οράματά των αφισοκολλητών του ‘81 έκλεισαν τον κύκλο τους αφήνοντας τεράστια χρέη και κοινωνικές ανισορροπίες που υποθετικά ήρθαν για να εξομαλύνουν.
    Αλλά ακόμα και τώρα είναι δύσκολη μεν η κατάσταση αλλά διαχειρίσιμη αρκεί να αλλάξουμε μυαλά και να δώσουμε άλλη πορεία στο καράβι που λέγεται «Ελλάδα» (ο «Τιτανικός» είναι μόνο στο μυαλό του κου Παπακωνσταντίνου).-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπόμπολας – Goldman Sachs. Τα συνεταιράκια που λυμαίνονται την χώρα.

    Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Μαρτίου 23, 2010

    Σε συνέχεια της αποκάλυψης του Τρωκτικού για το μεγάλο σκάνδαλο που μας διασύρει στην ΕΕ, να δούμε λίγο αναλυτικά πως τα συνεταιράκια Μπόμπολας και Goldman Sachs έβαλαν χέρι και στον χρυσό της Ελλάδας με υπογραφή …Σημίτη. Κοψοχρονιά μάλιστα, γι’ αυτό και μας εγκαλεί η ΕΕ.

    Το μεγάλο κόλπο των βαρώνων με τον Ελληνικό Χρυσό.

    Η σύμβαση παραχώρησης των Μεταλλείων Κασσάνδρας προς την «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» υπεγράφη από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τον Δεκέμβριο του 2003 και κυρώθηκε με το Νόμο 3220/18.01.2004 (ΦΕΚ 15Α). Στο νόμο αυτό ρητά αναφέρεται ότι η παραχώρηση πραγματοποιείται με όλες τις προβλεπόμενες από το Μεταλλευτικό Κώδικα εγκρίσεις. Η Νέα Δημοκρατία ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΣΕ τη σύμβαση.

    Η σύνθεση της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», περιλάμβανε τον περιβόητο κ. Frank Timic, που είχε καταδικαστεί για εμπορία ναρκωτικών!

    Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» ο κ. Δημήτριος Κούτρας και η μετοχική σύνθεση της εταιρίας η εταιρία Paneuropean Goldfields με ποσοστό 65% και η εταιρία ΑΚΤΩΡ με 35%.

    Η εταιρία Paneuropean Goldfields έχει μετόχους τον κ. Frank Timic με ποσοστό 18%, ενώ το υπόλοιπο 82% ανήκει στους εξής μεγάλους χρηματοοικονομικούς ομίλους: Merrill Lynch, Goldman Sachs, Morley Fund Management και άλλους μικρομετόχους.

    Έκαναν “ταμείο” λοιπόν τον Χρυσό της Ελλάδας ο Μπόμπολας, η Goldman Sachs και τ’ άλλα παιδιά της “Ισχυρής Ελλάδας”. Έτσι, σταμάτησε και η προβολή των κινητοποιήσεων των κατοίκων αφού όπου μπαίνει ο Μπόμπολας επικρατεί ο νόμος της Σιωπής.

    Έπεται και συνέχεια για τις περιπέτειες των συνεταίρων…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. >Το γεγονός είναι ότι χρωστάμε περίπου 300 δις.<

    Ουδείς είναι σε θέση να ξέρει τι χρωστάμε. Είναι απίστευτο, αλλά ούτε η κυβέρνηση φαίνεται να το ξέρει. Σ' αυτό συνέβαλαν τα απανωτά μαγειρέματα των στοιχείων. Μάλλον πρέπει να είναι πολύ περισσότερα από 300 δισ. (όχι "δις" = δύο φορές).

    Το ΔΝΤ είναι μία προκρούστεια κλίνη. Σου υπαγορεύουν μέτρα, τα οποία είσαι υποχρεωμένος να ακολουθείς, χωρίς να σου λένε τι θα κάνεις μετά. Π.χ., σου λένε έχεις 1.000.000 Δ.Υ. παραπάνω απ' όσους χρειάζεσαι. Δεν μπορείς να τους πληρώνεις, απόλυσέ τους. Δεν σου λένε, όμως, τι θα κάνεις αυτούς του 1.000.000 ανέργους. Το ΔΝΤ σε οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση.

    Για την έξοδο από την ΟΝΕ, έγραψα μόλις παραπάνω, δίνοντας κι έναν σύνδεσμο.

    >Είμαστε στο ευρώ μένουμε στο ευρώ ακόμα και αν κηρύξουμε στάση πληρωμών.<

    Αμφιβάλλω αν αυτό είναι σωστό. Πώς θα μείνεις στο € με στάση πληρωμών; Το κακό είναι ότι, επειδή ο κόσμος φοβάται μην μπλοκαριστούν τα χρήματά του στις τράπεζες, τα φυγαδεύει.

    Συμφωνώ με τα άλλα.

    >ο «Τιτανικός» είναι μόνο στο μυαλό του κου Παπακωνσταντίνου<

    Δηλαδή, στη μέση του πουθενά!

    Το οικονομικό πρόβλημα της χώρας πρέπει να ανατεθεί σε επιτροπή σοβαρών οικονομολόγων και όχι στον καθένα τυχάρπαστο, ο οποίος παγίως εφαρμόζει το "πονά χέρι, κόβει χέρι", ήτοι φόροι και πάλι φόροι. Αυτοί οδηγούν επίσης με μαθηματική ακρίβεια στον θάνατο. Λύσεις υπάρχουν, αλλά πρέπει να τις βρουν άνθρωποι με γνώση και φαντασία.
    Πόσο αισθητή γίνεται η απουσία ενός ανθρώπου σαν τον αείμνηστο Ζολώτα!

    Επίσης, η διακυβέρνηση της χώρας πρέπει να ανατεθεί σε υπερκομματική κυβέρνηση, για όσο χρόνο χρειάζεται να βγούμε, αν βγούμε, από την κρίση. Το κΥνοβούλιο στοιχίζει πάρα πολλά. Ας πάνε να δουλέψουν οι λεχρίτες, που κατάντησαν την χώρα στα χάλια αυτά και πηγαίνουν ακόμη με Lexus. Και μόνο το κλείσιμο του "ναού της δημοκρατίας" (sic) θα είναι μεγάλη οικονομία.

    Μετά, πρέπει να πάμε για αλλαγή πολιτεύματος και απαγόρευση της ανάμειξης στην πολιτική όσων πολιτεύτηκαν τα τελευταία 35 χρόνια.
    Θα γίνουν αυτά; Όχι. Ε, τότε κλάφτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΚΡΥΟ:

    Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΙΜΟΝΙΕΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΚΑΙΤΟΙ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΙ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ (ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ) ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΜΠΡΙΤΖΟΛΑ ΠΟΥ ΦΑΓΑΜΕ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΘΑ ΣΤΟΙΧΗΣΕΙ ΒΟΔΙ (ΠΑΛΙ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ).

    Η ΕΙΡΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΕΚΔΙΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΒΟΜΒΑ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΗ (ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΔΗΛΑΔΗ).

    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ, ΔΙΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΤΡΙΤΟ. ΤΗ @@ΑΜΗΣΕΣ!!!

    ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΙ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ (JEFFERSON ΚΛΠ)ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ? ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΗΛΘΕ Ο WOODROW WILSON (Ο ΑΦΕΛΗΣ) ΚΑΙ ΙΔΡΥΘΗΚΕ Η FED. ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΙΔΡΥΘΗΚΕ Η ECB. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙς ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ.

    ΟΛΟΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ (Ας ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ!).

    BY DECEPTION THEY RULE....ΟΠΩΣ Ο ΓΕΔΕΩΝ ΚΑΠΟΤΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε 24 Μαρτίου 2010 11:37

    Στη περίπτωση μας, υπάρχει ένα μοναδικό στοιχείο το οποίο διαφέρει από προηγούμενα παραδείγματα εμπλοκής του ΔΝΤ και αυτό είναι η συμμετοχή μας στην ΟΝΕ.

    Καταρχάς πρέπει να ξεκινήσουμε κάνοντας τις σωστές ερωτήσεις.

    Εξασφαλίζει η ΟΝΕ την αποφυγή της χρεοκοπίας? Η απάντηση μέχρι τώρα είναι σαφώς όχι. Ούτε οι μηχανισμοί υπάρχουν, ούτε η βούληση κατά τα φαινόμενα.

    Η εμπλοκή του ΔΝΤ εξασφαλίζει την αποφυγή χρεοκοπίας? Η απάντηση είναι εξ ορισμού όχι, αφού εκεί πας μετά που έχεις χρεοκοπήσει.

    Ο συνδυασμός και των δύο οργανισμών εξασφαλίζει την αποφυγή της χρεοκοπίας άλλα και παραμονή μας στην ΟΝΕ?

    Αν στόχος μας είναι η παραμονή στη ΟΝΕ πάση θησεία και αν δεν μπορούμε να πείσουμε τους έτερους να μας βοηθήσουν, η εμπλοκή του ΔΝΤ ελλοχεύει το κίνδυνο της «προσωρινής» εξόδου μας, προκειμένου για επανασύγκληση με το σύμφωνο σταθερότητας.

    Δηλαδή, μπορεί η επιτροπεία του ΔΝΤ που θα εγκατασταθεί στην Αθήνα να πει, ότι ο στόχος του συμφώνου δεν μπορεί να επιτευχθεί στο ορατό μέλλον. Για να φτάσουμε για παράδειγμα στο στόχο του συμφώνου τα επόμενα 4 χρόνια, πρέπει να περικοπούν οι μισθοί περεταίρω 30% ή πρέπει να μειωθεί το δημόσιο κατά 30%.

    Αν λοιπόν εσείς έλληνες θέλετε να διατηρήσετε την εσωτερική σας ειρήνη θα πρέπει να ξεχάσετε το στόχο του συμφώνου και να σχεδιάσετε ποιο ήπιες πολιτικές, βάθους δεκαετίας. Άρα, φεύγετε από το ευρώ «προσωρινά» και σας συμμαζεύω εγώ τα του οίκου σας.

    Κατά τη γνώμη μου το ρίσκο μιας τέτοιας εξέλιξης είναι τεράστιο. Η ελληνική οικονομία είναι δομικά ανεπαρκής ( και φυσικά ήταν και όταν μπήκαμε στην ΟΝΕ) στο να συγκλίνει μεσοπρόθεσμα και βιώσιμα στο σύμφωνο σταθερότητας και μάλιστα υπό τις παρούσες περιστάσεις.

    Από την άλλη, τι σημαίνει η έξοδος από την ΟΝΕ? Πρώτα και κύρια βγάζουμε από πάνω μας τη θηλεία του συμφώνου σταθερότητας.Αλλάζουν τελείως οι προτεραιότητες, και λύνονται τα χέρια άσκησης οικονομικής πολιτικής.

    Με τη δραχμή και χωρίς το στόχο του συμφώνου, μια ελληνική κυβέρνηση μπορεί να ασκήσει αναπτυξιακή πολιτική βασιζόμενη στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, όπως τουρισμός, αγροτική παραγωγή, κατασκευές, ενέργεια.
    Σε κάθε περίπτωση, οπωσδήποτε υπάρχουν οι προϋποθέσεις μιας ανταγωνιστικής δραχμής.

    Κατά τη γνώμη μου, υπάρχει ήδη μια «σιωπηρή συμφωνία» (tacit agreement) για αποβολή της Ελλάδας από την ΟΝΕ.

    Αφού διαφαίνονται ότι μας στέλνουν στο ΔΝΤ ασχέτως, το μόνο χαρτί που μας μένει είναι η εθελοθυσία από την ΟΝΕ έξοδος, χωρίς προσφυγή στο ΔΝΤ.

    Η απειλή από τη πλευρά μας μιας τέτοιας κίνησης, όσο παράλογο και αν ακουστεί σε πολλούς, αποτελεί το ποιο αξιόπιστο διαπραγματευτικό μας χαρτί.
    Και αυτό γιατί "φτύνοντας" εμείς το γερμανικής σύλληψης και εμμονής σύμφωνο σταθερότητας, και άλλες χώρες θα ακολουθήσουν όχι τόσο φεύγοντας, όσο απαιτώντας επαναδιαπραγμάτευση του. Δεν είμαστε οι μοναδικοί με προβλήματα.

    Χωρίς όμως αυτό το σύμφωνο δεν υπάρχει και ευρώ, αφού αποτελεί το μοναδικό θεμέλιο της οικονομικής ένωσης, χωρίς κανένα οικονομικό εργαλείο διαθέσιμο. Εάν ας πούμε επαναπροσδιοριστεί το ποσοστό του minimum αποδεκτού ελλείμματος στο 6%, αλλάζουν τα πάντα στους οικονομικούς συσχετισμούς των κρατών μελών. Αυτό θα πλήξει κυρίως τη Γερμανία.

    Θα αλλάξει η ισοτιμία του ευρώ έναντι των ανταγωνιστών του, κάποιες χώρες εντός της ΟΝΕ θα γίνουν ανταγωνιστικότερες από άλλες που επωφελούνταν με το προηγούμενο καθεστώς, οδηγώντας σε πλήρη πολιτική ανατροπή των εσωτερικών συσχετισμών.

    Κοντολογίς, εγκαινιάζεται έτσι ένα ντόμινο εσωτερικών ανταγωνισμών και ερίδων, που μπορεί να οδηγήσει Δυνητικά μέχρι και τη διάλυση της ΟΝΕ.

    Αυτό το ξέρουν όλοι. Και αν δε το θυμούνται , πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να τους το υπενθυμίσει με τη διπλωματία της.

    Όπως το παρελθόν της χώρας μας άλλα και πολλών άλλων αποδεικνύει, η άσκηση εθνικής πολιτικής είναι ο καλύτερος οδηγός στο σκοτάδι του μέλλοντος.

    Γνωστός Άγνωστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. η γερμανια απειλησε τη γαλλια για κριση αν συνεχισει να υποστηριζει βοηθεια στην Ελλαδα .
    ο παυλοπουλος δεν ηταν που ειχε πει οτι η γαλλια και η γερμανια θα μας βρουν μπροστα τους αν συνεχισουν να προκαλουν εμποδια στην ενταξιακη προσπαθεια της ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

    ειχε δικιο τελικα ,

    το άλλο τωρα

    σημερα νομιζω οτι ειναι απεργια στη γαλλια εναντια σε νομοσχεδιο για απολυσεις στο δημοσιο
    τι κρυβουμε ;
    αργα η γρηγορα σε δυσκολη θεση θα ερθουν και δυτικα κρατη (γαλλια , ιταλια , ισπανια...) το μοντελο της τραπεζικης αναπτυξης , των χρηματιστηριων , του εικονικου χρηματος εφτασε στα ορια του .
    εκτος απο αυτο στη ευρωπη ερχονται και ολοι οι δυστιχισμενοι της υφηλειου δεσμευοντας πορους

    δεν ειναι λογικο ολα να εχουν ενα οριο ;


    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευγε Ελευθέριε Β.!

    Δυστυχος οι περισσοτεροι ακομη δεν εχουν καταλαβει, πως εξυγιανση των κρατικων δομων δεν γινετε χωρις τις μαζικες απολυσεις στο δημοσιο, και την καταργηση της μονιμοτητας του δημοσιου υπαλληλικου "καρτελ".

    Και αν δεν βαλουμε στα γρηγορα μυαλο, τοτε ουτε η τεχνογνωσια του ΔΝΤ (τοσο αχρηστοι και καθυστεριμενοι που ειμαστε, μαλλον την βοηθεια του θα χρειαστουμε, θελουμε δεν θελουμε) θα μας σωσει απο την ανικανοτητα που μας δερνει.

    Περαστικα!

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.