1/3/10

Ώρα ευθύνης

Προσοχή! Προωθείστε το κείμενο αυτό σε Κωνσταντινουπολίτες για υπογραφή.

Εμείς οι εκπατρισθέντες Κωνσταντινουπολίτες, που αποτελούμε την Διασπορά της Πολίτικης Ρωμιοσύνης, παρακολουθούμε με αδιάπτωτο ενδιαφέρον την προσπάθεια ανασυγκρότησης της Κοινότητας μας στην Κωνσταντινούπολη. Στην διαδικασία αυτή σημαντικό σταθμό αποτελεί η διεξαγωγή εκλογών στα ιδρύματα και τις ενορίες μας, για την ανανέωση της λαϊκής εντολής των διοικητικών σωμάτων τους.
Με την πεποίθηση ότι μία δημοκρατική και διαφανής διαχείριση των κοινοτικών μας πραγμάτων, προάγει την Κοινότητα μας, εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους ομογενείς που πρωταγωνιστούν σε αυτή την διαδικασία.
Ταυτόχρονα διατυπώνουμε την βαθιά ανησυχία μας για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα κάποιες εφοροεπιτροπές των ιδρυμάτων μας δεν έχουν πραγματοποιήσει εκλογές. Εκτιμώντας ότι αυτή η στάση υπονομεύει την προσπάθεια ανασύνταξης της Κοινότητας μας, συνυπογράφουμε την ανακοίνωση με τίτλο «ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» που υπέγραψαν συμπολίτες μας στην Πόλη και την οποία παραθέτουμε αυτούσια παρακάτω:

«Η Κοινότητα μας δοκιμάστηκε με πολλούς τρόπους τις τελευταίες δεκαετίες. Καταστρατηγήθηκαν τα δικαιώματα της, επλήγη η παιδεία της. Συρρικνώθηκε πληθυσμιακά. Η ακίνητη περιουσία της λεηλατήθηκε και διασπαθίστηκε.
Τώρα, που οι ευνοϊκές ρυθμίσεις που προκύπτουν από την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας, μάς επιτρέπουν να προχωρήσουμε στην αναδιοργάνωση μας, να σταθεροποιήσουμε τη θέση μας, να ενισχύσουμε τα εκπαιδευτικά και κοινωφελή ιδρύματα μας και να τολμήσουμε να σχεδιάσουμε το μέλλον μας, είναι η ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας απέναντι στην ηθική και υλική κληρονομιά που μας εμπιστεύθηκαν οι προπάτορες μας και κυρίως απέναντι στα παιδιά μας και στο τώρα.
Αυτά που πρέπει να γίνουν είναι πολλά και κοντανασαίνουμε από το φόρτο, αλλά προχωρούμε σταθερά. Το νοικοκύρεμα είναι πρώτο μεταξύ άλλων. Η συντριπτική πλειοψηφία των εφοροεπιτροπών έχει προβεί σε εκλογές και προχωρεί ήδη στο νοικοκύρεμα με σύνεση και γνώμονα τη διαφάνεια απέναντι σε αυτούς που τις ψήφισαν αναθέτοντας τους, προσωρινά, τη διαχείριση της κοινοτικής περιουσίας. Καλούμε, λοιπόν, τις εφοροεπιτροπές των ιδρυμάτων μας που δεν έχουν ακόμη προχωρήσει σε εκλογές για την ανανέωση των διοικητικών τους επιτροπών, να το πράξουν άμεσα. Τους θυμίζουμε, αν μη τι άλλο, ότι η περιουσία που διαχειρίζονται μας κληροδοτήθηκε από ευεργέτες που τίμησαν και εξύψωσαν την πολιτιστική μας παράδοση, με έναν και μοναδικό σκοπό: το κοινό καλό. Η όποια αναβολή είναι πλέον αδικαιολόγητη.
Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, ως μέλη της Ρωμέικης Κοινότητας και ως υπεύθυνοι, δημοκρατικοί πολίτες της χώρας αυτής, επιθυμούμε να θυμίσουμε ότι ο καιρός που οι δοκιμασίες μάς οδήγησαν στην αδράνεια και ευνόησαν την ατομική δράση έχει παρέλθει. Η ώρα είναι ώρα συλλογικής ευθύνης και συλλογικής δράσης για τη διαφανή διαχείριση των κοινών μας πραγμάτων. Οτιδήποτε άλλο είναι σε βάρος των συμφερόντων μας.»

2 σχόλια:

  1. (Dino) Μπελα...λίδικα πράγματα. Και ο νοών νοείτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εφ’ όσον υπάρχει αγαθή προαίρεση, ευχόμαστε με τη βοήθεια του Θεού να επιτύχετε τους στόχους σας για το καλό της Ρωμιοσύνης και του Κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.