10/3/10

Αντιδράσεις προκαλεί σχέδιο για “εγκατάλειψη” του Ανατ. Αιγαίου


Την ίδια ώρα που στην Πολεμική Αεροπορία παρατηρούνται σοβαρές κινήσεις που οδηγούν σε παραίτηση μάχιμους αξιωματικούς και αρκετούς που καλύπτουν σοβαρές επιτελικές θέσεις προκειμένου να κερδίσουν από την έγκαιρη συνταξιοδότησή τους, η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία αντιμετωπίζει με δέος, σενάρια και φήμες που διαχέονται σε ανώτερα επιτελικά κλιμάκια, ότι στο μέλλον δεν θα μπορεί να πετά ελεύθερα πάνω από το σύνολο της θάλασσας του Αιγαίου!

Σενάρια που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας και που δείχνουν ότι η επεξεργασία τους γίνεται από μικτή Επιτροπή των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, με την πλήρη συγκατάνευση των μελών της κυβέρνησης, προετοιμάζουν την «απώλεια» του ανατολικού Αιγαίου από το χώρο πτήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας. Σαν κύριοι λόγοι αναφέρονται τόσο το οικονομικό κέρδος (περίπου 2 δις ευρώ) όσο και το γεγονός πως έτσι θα επέλθει «ειρήνευση» με την Τουρκία.

Τα σχέδια αυτά παρακολουθούν, εκ του σύνεγγυς ο Αναπληρωτής υπεξ Δημήτρης Δρούτσας και ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΞ, κ. Παπαδόπουλος ενώ από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο ανυπεθα Π. Μπεγλίτης.

Στόχος είναι να ετοιμαστεί πριν τα τέλη Μαρτίου πλήρης πρόταση που θα υποβληθεί στο Μαξίμου προκειμένου να λάβει την οριστική απόφαση ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στην Αθήνα, δεν αποκλείεται τις «βασικές αρχές» της πρότασης αυτής να συζήτησε χθες ο πρωθυπουργός με την Χίλαρι Κλίντον, επιδιώκοντας να παρουσιάσει «κινητικότητα» στα Έλληνο – Τουρκικά.
Η χθεσινή αποκάλυψη του ζητήματος, από αθηναϊκή εφημερίδα, δημιούργησε όμως νέα δεδομένα (παρά τη χλιαρή διάψευση του υπεξ) καθώς η αντιπολίτευση συζητά ήδη, την κατάθεση σχετικών ερωτήσεων προκειμένου να λάβει κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι «δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο» καθώς σε αντίθετη περίπτωση δεν αποκλείεται να καταγγείλει την κυβέρνηση πως επιχειρεί εν μέσω της κρίσης να διευρύνει το μέτωπο της εσωτερικής σύγκρουσης εμπλέκοντας και «εθνικά ζητήματα»!

Αν και τελικός στόχος του κυβερνητικού επιτελείου φέρεται να είναι η παρουσίαση της συγκεκριμένης πρότασης προς την Τουρκική πλευρά επισήμως στη διάρκεια της επίσκεψης του τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν στην Αθήνα τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου, ήδη ένα προσχέδιο έχει προωθηθεί στην Άγκυρα προκειμένου να υποδείξει αντίστοιχες δικές της θέσεις προκειμένου να υπάρξει τελικός συμβιβασμός.
Περί πραγματικότητας
Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας περιορίστηκε να αναφέρει ότι το δημοσίευμα της «Ε» για την ενδεχόμενη συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας στο Αιγαίο «δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα». Απέφυγε όμως να καθορίσει ποια ακριβώς είναι αυτή «η πραγματικότητα» και να δώσει στοιχεία για την ήδη πολυδιαφημισμένη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης ότι εργάζεται συστηματικά για τη μείωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εν όψει της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν στην Αθήνα τον Μάιο.
Για την ώρα, η «Ε» θα επιμείνει στο κείμενο της κυβερνητικής οδηγίας-εντολής, σύμφωνα με την οποία: «Να εξεταστεί μια συμφέρουσα συμφωνία, κατά την οποία από τον 25ο μεσημβρινό περίπου και ανατολικά, θα χαρακτηριστεί μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, περιοχή αποφυγής έντασης, στην οποία εκτός των ασκήσεων και για σκοπούς αεράμυνας, δεν θα εκτελούνται άλλες πτήσεις μαχητικών της Ελλάδας και της Τουρκίας. Η συμφωνία αυτή δεν επηρεάζει τα μαχητικά αεροσκάφη των χωρών του ΝΑΤΟ και άλλων χωρών. Ετσι δεν θα υπάρχουν εντάσεις στο FIR Αθηνών, θα υπάρξει μείωση δαπάνης αναχαιτίσεων και θα αυξηθεί η εναέρια κυκλοφορία στο FIR Αθηνών κατά 30% περίπου με όφελος 2 δισ. ετησίως».
Ο υπουργός Αμυνας Ευάγγ. Βενιζέλος, στην αντίδρασή του επιμένει και αυτός ότι η πραγματικότητα είναι άλλη από αυτή του δημοσιεύματος. Και όντως, η πραγματικότητα είναι άλλη και πολύ χειρότερη. Και τούτο, γιατί η κυβέρνηση της Ν.Δ. μπλοκάρισε πρόταση, η οποία επέτρεπε στα τουρκικά μαχητικά να πετούν ανεξέλεγκτα στο Αιγαίο.
Ομως, η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θεώρησε «συμφέρουσα πρόταση» να πετούν ανεξέλεγκτα τα τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο σε βάρος ελληνικής κυριαρχίας και ασφάλειας της χώρας, χωρίς δυνατότητα αναχαίτισης από τα ελληνικά μαχητικά. Λεπτομέρειες επί του θέματος μετά τον... επαναπατρισμό από την Ουάσιγκτον.
enet.gr


19 σχόλια:

  1. oti kerdizete me aima , paradidete mono me aima

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ευθυνη για πραξεις εσχατης προδοσιας δεν θα βαρυνει μονο την κυβερνηση αλλα και ολα τα πολιτικα κοματα.Μπορουν να παρουν το ντεφι και την αρκουδα και να βγουν στη ζητιανια γιατι τους αξιζει αλλα τιποτε τετοιο δεν αξιζει στον Ελληνικο λαο που παντα υπερασπιζονταν στο πεδιο της μαχης την ελευθερια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και τι θα γίνει τώρα; Θα βλέπουμε ακίνητοι και καθηλωμένοι απο την οικονομική κρίση να παραδίδεται στους Τούρκους όλη η Ελλάδα;;;;

    Εχτές του ΚΚΕ έδωσε ρέστα, με πρόταση καταργησης της φροντεξ. Δεν χρειάζεται επιτήρηση, όλοι οι μετανάστες, λαθραίοι ή όχι, δεν υπάρχει διαφορά, πρέπει να μπορούν να μπαίνουν ελεύθερα στη χώρα και να βρίσουν δουλειά.

    Πού πάμε;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Γιώργος μπορεί να πουλήσει το σπίτι του άμα θέλει ...
    Την πατρίδα μας θα περάσεις από το πτώμα μας για να την δώσει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς, η συμπεριφορά της Ελλάδος απέναντι στην Τουρκία, είναι εξόχως φοβική εδώ και 15 περίπου χρόνια ( ανέκαθεν η Ελλάς φοβόταν την Τουρκία, αλλά τα 15 τελευταία χρόνια , έχει ενταθεί το φαινόμενο).
    Φαίνεται, ότι η Τουρκία κατάφερε να λυγίσει τις όποιες αντιδράσεις της μικρής μας χώρας, χρησιμοποιώντας την ακατάβλητη ομολογουμένως ισχύ της ( πιστεύω ότι η Τουρκία είναι ένα πολύ ισχυρό κράτος, το οποίο εκπροσωπεί μία κοινωνία με σταθερές αρχές και στοχεύσεις).
    Φυσικά, η άκρατη υποχωρητικότητα δεν θα φέρει αποτελέσματα για την χώρα μας, αλλά από την άλλη μεριά, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι εμείς βρισκόμαστε σε φάση πλήρους κατάρρευσης σε όλα τα πεδία ( Οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό, και στρατιωτικό - και όποιος νομίζει ότι τα πάντα είναι μπάχαλο στην Ελλάδα εκτός του στρατού της, ας πάει να κάνει πρώτα την θητεία του).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 11:44 π.μ.

    Διαφορετική πρέπει να είναι η διατύπωση:

    "oti kerdizete me aima , (πρέπει να) paradidete mono me aima".

    Μου κάνει εντύπωση που μία τέτοια δημοσιογράφος -νομίζω η καλύτερη σε θέματα εξωτερικής πολιτικής- αρθρογραφεί σε τέτοια εφημερίδα. Πάντα εκτιμούσα τα άρθρα της Κύρας Αδάμ για την σοβαρότητα και αντικειμενικότητά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι αλήθεια ότι από το 2000 εχουμε
    1)άφιξη των 12 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών «F-16» στη Ν. Αγχίαλο Βόλου, τον κατάπλου ελληνικών πολεμικών πλοίων στη Σμύρνη και τουρκικών στη Σούδα;
    2)περνάνε υπό άμεση ΝΑΤΟική διοίκηση οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα η Πολεμική Αεροπορία. Αυτό συμβαίνει γιατί το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα, που ουσιαστικά είναι η καρδιά της ελληνικής αεράμυνας και μετατρέπεται στο σύνολό του σε ΝΑΤΟικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων;
    3)εγκαινιάζεται το νέο καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο. Τα ΝΑΤΟικά αεροσκάφη που θα πέρνουν μέρος σε ασκήσεις δε θα υποβάλουν σχέδια πτήσης. Τη σχετική οδηγία εξέδωσε το Στρατηγείο Νοτίου Ευρώπης στη Νάπολη προς τα στρατηγεία Λάρισας και Σμύρνης, σύμφωνα με την οποία τούς δίνεται η διαταγή να μην αναχαιτίζουν τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ που με οποιονδήποτε τρόπο μετέχουν στην άσκηση. Μάλιστα η διαταγή αυτή δεν απευθύνεται μόνο στα ΝΑΤΟικά στρατηγεία αλλά και στους διοικητές Τακτικής Αεροπορίας των δύο χωρών, δηλαδή ΝΑΤΟποιεί τον εθνικό εναέριο χώρο και επιβάλλει ενιαίο αμυντικό χώρο Ελλάδας-Τουρκίας;

    Με την απενεργοποίηση του FIR Αθηνών και την παραχώρηση του ελέγχου του στο ΝΑΤΟ, αφαιρείται από την Ελλάδα η αρμοδιότητα ελέγχου των πτήσεων στο Ανατολικό Αιγαίο και ανοίγει διάπλατα η πόρτα για την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών. Δεν είναι τυχαίο που τις ίδιες μέρες άρχισε πάλι να εμφανίζεται από την Τουρκία η πρόταση για διάλυση της τουρκικής στρατιάς του Αιγαίου, με αντάλλαγμα την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.
    Όλα αυτά και άλλα πολλά έγιναν και υπογράφηκαν πριν από μια δεκαετία και εμείς «φωνάζουμε» σήμερα. Ας βγούν να μας πούν ότι εδώ και μια δεκαετία παραχώρησαν το Αν. Αιγαίο για να μην καταναλώνουμε και τσάμπα μελάνι για κάτι που έχουν υπογράψει εδώ και μια δεκαετία. Όλα αυτά τα προεόρτια βέβαια είχαν ειπωθεί από το 1997 με τον Τσοχατζόπουλο και τον Αποστολάκη, το FIR Αθηνών δεν αποτελεί εθνικό εναέριο χώρο , αλλά διεθνή.
    Τώρα που αρχίζουμε να ξυπνάμε είναι ΑΡΓΑ. Το Αιγαίο το έχουν παραδώσει πριν από 10 χρόνια αδέλφια.

    Και τελικά άρχισα να αναρωτιέμαι αν είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν και σχολίασα προηγούμενες σχετικές αναφορές, πολλοί είπαν ότι δεν και να μην τα πιστεύουμε. Ομως επειδή όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά και επειδή είναι πάγια ύπουλη άνανδρη πολιτική να πετάμε κάτι, να μετράμε αντιδράσεις και να προχωράμε, τώρα τι έχετε να πείτε ;
    Ο άνθρωπος )Τζέφρυ) είναι παντελώς ηλίθιος, βλάκας και επικίνδυνος. Ετσι έκανε και στο υπουργείο εξωτερικών. Και αυτός ΟΚ είναι βλάκας και δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, όμως από τα υπόλοιπα πολιτικά γαιδούρια που τον περιβάλλουν δεν υπάρχει ούτε ένας να ορθώσει το ανάστημα του, να βγει να το καταγγείλει να το κατακρίνει, να το γνωστοποιήση στον κόσμο, να τον καταξευτιλίσει και τελικά να μείνει γνωστός στην ιστορία σαν "αυτός που αντέδρασε και ανέτρεψε ένα εθνικό έγκλημα" ;
    Μα τόσο χοντρόπετσοι είναι όλοι τους λοιπόν ;
    Τι περιμένουν να πετύχουν με αυτή την ηλιθιότητα που ετοιμάζουν ;
    Και αν δεν πετύχουν και πάλι τον τερματισμό όλων αυτών, μετά πόσο πίσω πάλι θα κάνουν ; Θα πάνε στην αρχή του Αιγαίου, στις ακτές της Εύβοιας ;
    Μα είναι δυνατόν να είναι τόσο Ζντούπ ; Εχουν κόψει καπίστρι ;
    Εδω έχουμε μύρια όσα παραδείγματα τόσα και τόσα χρόνια, τι περιμένουν να κάνουν ;
    Το αληθινό τους πρόβλημα είναι μόνο και μόνο να κυβερνήσουν όσο, όπως, με κάθε μέσο και με κάθε κόστος ;
    Μα τέτοια εξουσιολαγνεία πια ;
    Αυτή τη δύστυχη πατρίδα δεν τη σκέφτονται καθόλου ; Για αυτά τα εδάφη που παραδίδουν άσκεπτα και εύκολα γνωρίζουν ότι ΕΛΛΗΝΕΣ έχουν δώσει το αίμα τους για να είναι δικά μας ;
    Δεν τους επιτρέπεται λοιπόν ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να τα παραδίδουν έτσι, αμαχητί !!!!
    Είπαμε εξουσιολάγνοι, ΝΑΙ ο λαός σας έδωσε την εντολή να κυβερνήσετε αλλά όχι να ξεπουλήσετε, να προδώσετε, να αποποιηθείτε των εθνικών κεκτημένων.
    ΕΓΩ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ, ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΛΕΜΑΩ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ, ΘΕΜΙΤΟ ΚΑΙ ΑΘΕΜΙΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΟΡΙΣΩ. ΘΑ ΜΕ ΕΧΕΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ ΠΑΝΤΑ, ΞΕΦΤΥΟΛΙΣΜΕΝΟΙ, ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ..........

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να πάρει η Ελλάδα ένα εσωτερικό δάνειο από τις τράπεζες (έχουν 500δισ!) και να πληρώσει το χρέος και να αγοράσουμε 200 Ρωσικά Σουχόι και 20 συστήματα S300, και να κάνουμε σοβαρό μικρό-εξειδικευμένο-ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ στρατό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η (ειδησεις)που ειπα πριν..........προπαγανδα και αγιος ο θεος!η μιση αληθεια δεν ειναι αληθεια!ουτε και το μισο ψεμα ειναι ψεμα!αυτο που καταλαβαινω εγω ειναι οτι καποιοι προσπαθουν να πανικοβαλουν τον ελληνικο λαο!και μιλαω για δηθεν ειδησεις!δηθεν δημοσιογραφους!ναι εχουμε προβλημα με τους απεναντι.....αλλα μεχρι εκει!εχουμε πανισχυρες ενοπλες δυναμεις...ουτε για πλακα δεν θα σκεφτουν η απεναντι να κανουν κατι!μου κανει ομως μεγαλη εντυπωση που εδω μεσα καποιοι προσπαθουν να τρομοκρατησουν τον ελληνικο λαο!γιατι αραγε;ειναι πολιτικη λογοι;προσπαθητε να δημιουργησετε ανωμαλια στην ελλαδα!φουσκονετε της (ειδησεις)εδω μεσα και της ξεφουσκονετε οποτε θελετε!γιατι το κανετε αυτο;μεγαλωνετε τα θεματα αναλογα...οπως με την ιθαγενεια των μεταναστων,οπως με τη τουρκικη φρεγατα πριν λιγες μερες....ενω γνωριζετε,οτι το αιγαιο δεν ειναι ελληνικη λιμνη!οτι υπαρχουν διεθνη υδατα...και οτι μπορει μια χωρα να κανει αβλαβη διελευση!οπως αυτο εγινε!αλλοστε τη μπορει να κανει μια φρεγατα...στο αιγαιο;μπορει να μας απειλησει;θα ειχε βυθιστη...σε ελαχιστα λεπτα!!!!!εσεις δηλαδι γνωριζετε περισσοτερα απο της ενοπλες δυναμεις μας;;;;δεν ξερω αν τα κινητρα σας ειναι πολιτικα,αν ειστε μελοι λομπις οπλαδων,αν προσπαθητε να δημιουργησετε ανωμαλια στην ελλαδα!το ιδιο κανει και το strategy geopolitic!!το ιδιο κανει και ο κ.ΣΑΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ εστω εμμεσα!το ιδιο κανει και το defencenet!κυριοι εχω βαρεθη ολους εσας τους δηθεν δημοσιογραφους!τις δηθεν ειδησεις σας!το δηθεν πατριωτισμο σας!πριν λιγες μερες εκανα μια απεγνωσμενη οπως βλεπω προσπαθεια σε ολους εσας τους (δημοσιογραφους)να δημιουργησετε μια θετικη δυναμικη,σε ολους τους ελληνες,σε ολοι την ελλαδα,ζουμε δυσκολες στιγμες,μας βαλουν απο παντου.....αλλα εσεις οχι το βιολι βιολακι σας!βαλθηκατε να μας τρελανετε....εεε οχι κυριοι!!!διαβαστε τα μονοι σας!εγω δεν θα ασχοληθω αλλο με την προπαγαντα σας!λυπαμαι μονο καποιους συνελληνες φιλους και αδερφια μας που σας περνουν στα σοβαρα!και χανουν την ηρεμια τους πιστευοντας τα δικα σας παραμυθια.......GREVENA IQ!!!!!εχω εμπιστοσυνη στις ενδοξες ελληνικες ενοπλες δυμαμεις τις πατριδας μου!και οχι στους δηθεν δημοσιογραφους!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ - ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ- ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΝΥΦΗ - ΒΛΕΠΕ ΙΜΙΑ- ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΙΑ.
    ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΟΥΔΙ.
    ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΗΡΕ Ο ΑΕΡΑΣ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΟΦΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ Π.Α ΚΑΣΙ ΟΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ , ΟΣΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ- ΕΙΝΑΣΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν μπορεί να ισχύει αυτή η συμφωνία ρε, παιδιά. Τι νόημα έχει; Αν εξαιρούνται τα ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη τότε η Τουρκία που είναι μέλος του ΝΑΤΟ θα συνεχίσει κανονικά τη "δουλειά" της. Πρέπει να είναι ραδιοαρβύλα δεν εξηγείται αλλιώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ειπαμε η αγαπη για την πατριδα αποτελει προνομιο καποιον και καλα ελληνων ενταξει ενω ολοι οι υπολοιποι που να ξερουμε τι ειναι η πατριδα ! Βρε μην τσιμπατε στην καθε παπατζα και καλα ενημερομενων .
    Διογενης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΤΗΣΕΩΝ,ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ ΕΝΤΑΣΕΩΝ,ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΕΝΑΝ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ;Η ΙΣΧΥΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ;ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μολις συμφωνηθει η απο κοινου εκμεταλλευση των κοιτασματων πετρελαιου του Αιγαιου,αυτοματως θα λυθουν και τα 'προβληματα' παραβιασεων και αμφισβητησεων,αλλωστε στην οικονομικη κατασταση που βρισκομαστε,μια τετοια προταση θα ειναι σαν μαννα εξ ουρανου και ευκολα θα βρει εδαφος για αποδοχη,αφηστε που θα μειωθουν και οι εξοπλιστικες δαπανες γιατι δεν θα χρειαζεται αεροπορια,παρα μονο μερικα αεροπλάνα εν αναμονη για τις τυχον αναγκες του ΝΑΤΟ.Βεβαια οι 'θλιβεροι' θα προσποιηθουν οτι ουτε το συζητουν αυτο αλλα θα 'υποκυψουν' στο ονομα της σωτηριας της πατριδος και του χειμαζομενου λαου της.Αλλωστε σε λιγα χρονια με την προοδο της πρασινης αναπτυξης,το πετρελαιο θα καταντησει αχρηστο και θα μας μεινει αμανατι.Τωρα ειναι το σουξε του.
    Υ.Γ. Σας ορκιζομαι οτι δεν σηκωσα το τηλεφωνο οταν καλουσε ο πατομπουκαλος χενρυ για να με ενημερωσει,αλλωστε δεν εχω αλτζχαιμερ και τα θυμαμαι απο παλια τα λογια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ. ΚΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΧΟΛΟΣΚΑΣΟΥΜΕ. ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΟΣΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙ'ΑΥΤΟΝ.

    ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΛΑΟ !!!!!!

    ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. τι εγινε ρε παιδια ποναει η αληθεια;που ειναι το σχολιο μου!!!!GREVENA IQ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κάποτε στο προφίλ του Τζέφρι στο facebook, ήταν αναρτημένη η ατάκα "το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του" σαν πολύ αστεία. Από εκεί και πέρα καταλαβαίνει κανείς τη σοβαρότητα του αμερικανοαναθρεμμένου πρωθυπουργού μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΟΣΟ ΠΙΑ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΟΙ ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ;ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ...ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ!ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΕΧΟΥΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ 'ΈΛΛΗΝΕΣ' ΠΟΥ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ...Ο ΣΤΕΛΑΡΑΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.