12/3/10

Ανασυντάσσεται το τουρκικό λόμπι

Άρχισαν εγγραφή ευρωβουλευτών - Μέλη και ο υιός Βαλέσα και η σύζυγος του Καρλ Μπιλντ

ΠΑΥΛΟΣ ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗτου τουρκικού λόμπι επιχειρείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την εγγραφή ευρωβουλευτών σε μια ανεπίσημη ομάδα με την επωνυμία “Φίλοι της Τουρκίας”, η οποία δεν επικεντρώνεται μόνο στην προώθηση της ενταξιακής πορείας της υποψήφιας χώρας, αλλά στοχεύει και στην άρση της λεγόμενης “απομόνωσης” των Τ/κ. Σύμφωνα με πληροφορίες του “Φ”, οι “Φίλοι της Τουρκίας” συναντήθηκαν στο περιθώριο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο βασικός πυρήνας των ευρωβουλευτών που απαρτίζουν τους “Φίλους της Τουρκίας” ανέρχεται σε εικοσιπέντε, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η Συμπρόεδρος της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε-Τουρκίας, ευρωβουλευτής των Πρασίνων Χέλεν Φλοτρ, η οποία πρωτοστατεί για την αυτονόμηση της τ/κ κοινότητας και για την άρση της λεγόμενης “απομόνωσης”, επιχειρώντας θεσμοθέτηση συζητήσεων επί του προκειμένου, στην Ευρωβουλή. Αλλα “ηχηρά” ονόματα που περιλαμβάνονται μεταξύ των “Φίλων της Τουρκίας” είναι ο Πολωνός ευρωβουλευτής του Λαϊκού Κόμματος Γιάροσλαβ Βαλέσα (υιός του Λεχ Βαλέσα), η επίσης ευρωβουλευτής του Λαϊκού Κόμματος Άννα-Μαρία Κοράτσα Μπιλντ (σύζυγος του ΥΠΕΞ της Σουηδίας Καρλ Μπιλντ), καθώς και ο Βρετανός τέως ηγέτης των Φιλελευθέρων Γκράχαμ Γουάτσον, ο οποίος από το 2004 με συνέντευξη στον “Φ” είχε ταχθεί υπέρ της “ντε φάκτο αναγνώρισης της τουρκικής δημοκρατίας της βορείας Κύπρου”, δηλαδή του ψευδοκράτους. Επίσης, και το μέλος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στην Επιτροπή Εξωτερικών, Βρετανός Ρίτσαρντ Χάουιτ.

Σημειώνεται ότι η ομάδα “Φίλοι της Τουρκίας” είχε συσταθεί στη διάρκεια της προηγούμενης θητείας της Ευρωβουλής (2004-2009), ενώ με νέα πρόσκληση επιχειρείται τώρα η εγγραφή νέων ευρωβουλευτών προκειμένου να προωθήσουν τις θέσεις της Άγκυρας εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και όχι μόνο. Στην πρόσκληση των “Φίλων της Τουρκίας” επισημαίνεται ότι στόχος είναι η δημιουργία μιας πλατφόρμας για λήψη κοινών δράσεων και έκδοση κοινών δελτίων Τύπου για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, με θετικό και εποικοδομητικό πνεύμα.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

5 σχόλια:

  1. Τα ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των "φίλων της Τουρκίας" απολαμβάνουν υλικά (και άλλα) αντίτιμα φιλίας.
    Δεν είδα όμως ονόματα ελλήνων στη λίστα αυτή. Οι έλληνες υποστηρικτές της ευρωπαικής πορείας της Τουρκίας, φαντάζομαι θα δουλεύουν αμισθί. Ή μήπως βάζουν και από την τσέπη τους;Ή μήπως τα παίρνουν ΜΑΥΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ ΛΑΖΑΡΟΣ όπου νάναι θα γραφτούν και "Έλληνες" μην ανησυχείς... [1], [2]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ ΛΑΖΑΡΟ

    >Ή μήπως τα παίρνουν ΜΑΥΡΑ;<

    Ο πρώην πεθερός του Χριστοφοράκου, Τούρκος, κατέχει το 2% της Siemens.
    Διάβασε εδώ.

    Νομίζω ότι αυτό σε καλύπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "aris53m είπε...
    @ ΛΑΖΑΡΟΣ όπου νάναι θα γραφτούν και "Έλληνες" μην ανησυχείς... [1], [2]"


    Ναι αλλα αυτος ο μαλακας ο Παπαδόπουλος που παραθέτεις στο [2],βγηκε αποψε στο κρατικό κανάλι ΕΤ3 και πανηγυριζε για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του Σουηδικού κοινοβουλίου,που αναγνώριζε τις γενοκτονίες που υπέστησαν απο τους Τούρκους οι Χριστιανικοί πληθυσμοί της Μ.Ασίας.Χαρακτήρισε μάλιστα το αποτελεσμα "ΙΣΤΟΡΙΚΟ"!Η αμετροέπεια σε όλο της το μεγαλείο, ή σχιζοφρένειας "εγκώμιον";


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Ο/Η Ανώνυμος 6:06

    Οφείλω να πω ότι εγώ ούτε τον ήξερα ούτε τον ξέρω. Αν ο φίλος από την Γερμανία (που έχει γράψει το σχετικό άρθρο) έχει δίκαιο όμως, μιλάμε για γλοίωδη τύπο που μετακινείται από δω και απο κεί όπως φυσάει ο άνεμος.

    Πολλοί "Έλληνες" του εξωτερικού είναι κάπως έτσι. Κλασσικό παράδειγμα ο Τσολιάς. Αν και δεν έχει σχέση με το παρόν άρθρο, το λέω για να δείξω την νοοτροπία ορισμένων "Ελλήνων" του εξωτερικού.

    Αυτά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.