23/3/10

Επιστολή Καψή προς Δρούτσα


Από ανοιχτή επιστολή του πρώην Υφυπουργού Εξωτερικών Γ. Καψή (ΠΑΣΟΚ) προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα.

“Δεν θεωρώ τον εαυτό μου σοφότερο επειδή μια 8ετία χειρίστηκα … τα ελληνοτουρκικά. Θέλω να σας πω σε ποιες περιπτώσεις ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου θα με απέλυε αστραπιαία και θα με παρέπεμπε σε εξεταστική επιτροπή για τα περαιτέρω. Και θα υπήρχαν περαιτέρω.”

“Ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου θα με απέλυε, αν τολμούσα:

α) Ν’αρχίσω οποιουδήποτε είδους συνομιλίες υπό τη δαμόκλειο σπάθη του casus belli – και χωρίς να αρθεί προηγουμένως-, ευτελίζοντας τη χώρα μου και υποβιβάζοντάς την στην τάξη του Χατζηαβάτη.

β) Να τείνω οποιαδήποτε χείρα βοηθείας (πχ. υποστήριξη στην ΕΕ), πριν δοθούν πληροφορίες, εξηγήσεις, έστω μία συγνώμη για την εν ψυχρώ εκτέλεση 1.450 Ελλήνων αιχμαλώτων στην Κύπρο…

γ) Να αρχίσω συνομιλίες για εμπορικές ή άλλες συμφωνίες “καλής θέλησης” πριν η άλλη πλευρά δεχτεί την άρση των συνεπειών της μυστικής πράξης 66 και την αποζημίωση των θυμάτων, όπως είχαμε συμφωνήσει με το μακαρίτη τον Οζάλ.” [...]

“Είναι γνωστό ότι έχετε συμβάλει αποφασιστικά στην κατάρτιση του σχεδίου Ανάν, το οποίο αποδκίμασαν οι λαοί της Κύπρου και της Ελλάδας. Η προσωπική μου γνώμη είναι για ότι για να υποστηρίξει κανείς ένα τέτοιο σχέδιο θα πρέπει να εμπίπτει σε μία από τις εξής κατηγορίες:

α) Να μην το έχει διαβάσει.

β) Να το έχει διαβάσει αλλά να μην το κατάλαβε.

γ) Να το υποστήριξε εν διατεταγμένη υπηρεσία.”


ΠΗΓΗ: Περιοδικό Επίκαιρα, 18.03.2010 και HERRKSTORIES

10 σχόλια:

  1. Τα συνχαρητηρια στων Κυριο Καψη, μακαρι να το διαβαση ο Κυριος Δρουτσας, και ολοι οι Ελληνες πολιτκη, να εφαρμοζουν παρομοιους κανονες και σε αλλες παρομοιες περιπτωσεις.

    Θρακιωτης
    Γερμανια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηλιθιότητες ενός γέροντα που όπως ο Μητσότακης φρόντισε να ενταχθούν τα παιδιά του στο σύστημα. Δεν κοιτάει να μαζέψει τους γιούς του που μας έχουν πλυμμηρίσει με τις "political correct" αναλύσεις και δηλώσεις τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο, μπάρμπα-Γιάννη. Πάντα ήσουν πατριώτης και το είχες αποδείξει και τότε που κάναμε τον αγώνα κατά του βιβλίου της Ιστορίας της Ρεπούση.

    Πες τα ένα χεράκι και στον Παντελή, γιατί ... ψιλοξεφεύγει από την ορθή γραμμή. Πότε-πότε.

    Κατά τ' άλλα, μην περιμένει πολλά από τον Δρούτσα. Ο άνθρωπος είναι Αυστριακός, είχε δουλέψει σύμβουλος στο επιτελείο του Υπουργού Εξωτερικών και μετέπειτα Καγκελάριου της Αυστρίας, Wolfgang Schüssel και ήλθε στην Αθήνα να γίνει ΑΝΥΠΕΞ ενός Αμερικανού πρωθυπουργού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καθαρά και ξάστερα πράγματα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μήπως ξέρει κάποιος φίλος να μας πει τι είναι αυτή η μυστική πράξη 66;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΨΗΛΟΣ ΩΡΑΙΟΣ ΚΑΛΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΧΑΜΗΛΟ ΠΡΟΦΙΛ ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΨΗ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΧΛΙΑΡΟΣ
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΕΞ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΔΥΝΑΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΨΗ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΠΟΝΗΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΝΟΙΟΘΩ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ 90 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΣΚΑΛΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.2 ΤΑ ΤΙΝΑ Η ΘΑ ΤΣΑΚΩΘΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΥΠΕΞ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΧΑΙΔΕΥΕΙ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΟΧΙ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.Η ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΕΙΠΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΩΟΥΣΑΝ[ΠΡΩΣΟΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ]ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ 3 ΦΟΡΕΣ. ΔΕΝ ΝΟΙΟΘΩ ΠΥΓΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΝΟ ΚΟΜΑΤΙΚΗ.ΘΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ΓΙΑΤΙ 36 ΧΡΟΝΙΑ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΒΟΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΩΠΤΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΛΛΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ...ΣΠΑΝΙΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 12:25 μ.μ.

    Για τα παιδιά του δεν αντιλέγω, αλλά "ηλιθιότητες" γιατί; Πού ακριβώς διαφωνείς, να το κουβεντιάσουμε.

    @ 3:58 μ.μ.

    Μα ακριβώς έτσι πρέπει να είναι τα τσιράκια, οι καλοί υπάλληλοι.

    @ Επαμεινώνδα

    "μυστική πράξη 66"; Εγώ ξέρω μια άλλη, αλλά είναι κατά τρία νούμερα μεγαλύτερη. Μήπως εννοείς αυτήν; :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικά, όλοι όσοι στήριξαν τον Παπανδρέου στα εσωκομματικά εναντίον του Βενιζέλου, οι ίδιοι τώρα έχουν αρχίσει και χτυπάνε το σύστημα Παπανδρέου! Τι θέλουν να μας πουν οι ποιητές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενας επικύνδυνος βλάκας είναι ο "κ." Δρούτσας ή καλύτερα να αντικαταστήσουμε το "Δρ" με "Π".
    Λυπάμαι αλλά αυτό είναι. Ενας φαντασμένος αυστριακός και σε διατεταγμένη υπηρεσία από τον Αμερικανό δούλο τον Τζέφρυ.
    Καλά του τα έχωσε ο Καψής που αν μη τι άλλο τουλάχιστον ήταν και είναι ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ οχι γιαλαντζή όπως οι περισότεροι του ΠΑΣΟΚ τώρα.
    Αυτά όμως να τα ακούνε (τις δηλώσεις από παλαίμαχα στελέχη του ΠΑΣΟΚ) οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που υπεραμύνονται της πανηλίθιας πολιτικής του νεοΠΑΣΟΚ του Τζέφρυ.
    Κύριοι νεοΠΑΣΟΚοι του κώλου το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ.
    ΣΕ ΟΤΙ ΓΙΝΕΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΤΖΕΦΡΥ. ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΨΗΦΗΣΑΤΕ, ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΒΓΑΛΑΤΕ, ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΑΠΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Η.....ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ.
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΨΗΦΗΣΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΠΟΥΛΗ. ΕΤΣΙ ; ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ-ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΠΟΥΝ ΝΔ Ή ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ. ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ, ΚΚΕ Ή ΞΥΡΙΖΑ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΒΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ, ΠΡΙΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ Ή ΠΡΙΝ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ (ΞΕΡΕΤΕ !!!) ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΠΤΕΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ.
    ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΗΛΙΘΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ....

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πιστευω οτι κανεις πολιτικος δεν σκοπευει να βλαψει την χωρα.Απλως πρατουν απο αμελεια η "εν ευηθεια ευρισκομενοι"κοιμωμενοι ορθιοι δηλαδη.Απο την αποχαυνωση την οποια φερνει η συνεχης ασκηση εξουσιας η δοξα και η μασα.Λοιπον ας αλλαξουμε .ΔΥΟ ΘΗΤΕΙΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ .Για ολους τους αιρετους.Μπραβο στη Μπακογιαννη που το προτασει συνεχως το θεμα.Αλλα ο προικοθηρας της παραταξης της ο 14 χρονια απων ,στη συνεχεια 5 χρονια επι 30000 το μηνα "ευροβολευθεις" και μετεπειτα υπουργος του "καταληλοτερου να μας θαψει" καταφερε να παρει προικα και ολο τον κοματικο μηχανισμο του μαζι με το θειο Αχιλλεα και τα λοιπα ορνεα του παρεδωσαν ενα κομμα μεγαλο για να το κανει μικρο οπως εκανε με το κενρωο εκτρωμα που δημιουργησε τοτε που προδωσε τους παντες και διατηρησε στην εξουσια τους διαφορους Δρουτσες και Παπανδρεου.Με τις υγειες του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.