5/3/10

Στη Θράκη έγινε μεγάλη λεηλασία.ΕΡΩΤΗΣΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

«Πρέπει να φύγει ο Λαναράς, να φύγουν οι τράπεζες από το Δ.Σ. και το δημόσιο να πάρει υπό δημόσιο έλεγχο την επιχείρηση», επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΟΣ ΜΠΑΚΙΡΤΖΑΚΗΣ
Για τους αναπτυξιακούς νόμους και τις βιομηχανίες που έκλεισαν στην Θράκη κατέθεσε ερώτηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης ζητώντας να ριχθεί άπλετο φως στην αμαρτωλή αυτή ιστορία και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που υπάρχουν. Στην ερώτηση αναφέρονται επιλεκτικά και εταιρείες οι οποίες κατονομάζονται ότι ενώ πήραν τις επιχορηγήσεις δεν λειτούργησαν ποτέ ή λειτούργησαν χωρίς να εφαρμόσουν τις δεσμεύσεις τους.

Ο κ. Λαφαζάνης μίλησε στο Ράδιο Χρόνος 87,5 fm για την ερώτησή του αυτή και τόνισε, ότι πρέπει να φύγει ο Λαναράς, να φύγουν οι τράπεζες από το Δ.Σ. και το δημόσιο να πάρει υπό δημόσιο έλεγχο την επιχείρηση, αναφερόμενος στο θέμα της ΕΝ.ΚΛΩ.

Μιλάτε για τρωκτικά τα οποία για ανύπαρκτες επενδύσεις πήραν τεράστια ποσά από την Θράκη, δεν τιμωρήθηκε κανείς μέχρι τώρα;
-Εκεί στην Θράκη έχει γίνει μεγάλη λεηλασία και όχι μόνο στην Θράκη, αλλά κυρίως στην Θράκη. Έχουν δοθεί του κόσμου οι επιδοτήσεις, τεράστια ποσά και οι οποίες αντί να κατευθυνθούν σε επενδύσεις και σε αναπτυξιακές προοπτικές για την περιοχή και την χώρα μας, δυστυχώς αυτές οι επιδοτήσεις φαγώθηκαν και μπήκαν στις τσέπες ημετέρων και τρωκτικών, όπως το λέω, χωρίς αναπτυξιακό-παραγωγικό αντίκρισμα. Έχουμε καταγγελίες για πολλές επενδύσεις του αναπτυξιακού νόμου οι οποίες δεν ολοκληρώθηκαν και τελικά αυτοί οι οποίοι έκαναν τις αιτήσεις έχουν πάρει τις επιδοτήσεις ή τουλάχιστον μεγάλο μέρος των επιδοτήσεων χωρίς να τις επιστρέψουν, παρότι δεν ολοκληρώθηκε η επένδυση. Έχουμε επενδύσεις οι οποίες έγιναν και τα εργοστάσια έκλεισαν, έφυγαν, μετακόμισαν στο εξωτερικό και φαγώθηκαν επιδοτήσεις, ενώ ήταν για να δημιουργηθούν βιομηχανικές εγκαταστάσεις και νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και όχι σε γειτονικές χώρες. Δεν έχω τίποτα με τους γείτονες, αλλά δεν επιδοτεί το ελληνικό κράτος μια επιχείρηση στην Βουλγαρία ή μια επιχείρηση στην Ρουμανία, επιδοτεί για να γίνονται επενδύσεις στην χώρα μας. Έχω πλήρη στοιχεία για όλα αυτά, περιμένω την απάντηση την οποία δυστυχώς καθυστερεί το υπουργείο Ανάπτυξης. Έχω αναλυτικά στοιχεία για μια προς μια όλες τις επιδοτήσεις, που πήγαν τα λεφτά, τι γίνεται τώρα –αν υπάρχει επιχείρηση ή δεν υπάρχει- πότε έκλεισε, γιατί έκλεισε και που βρίσκονται αυτοί οι κύριοι που έχουν πάρει τα λεφτά, γιατί δεν έχει τιμωρηθεί κανείς. Ένα σκάνδαλο φρέσκο είναι τα Ενωμένα Κλωστήρια.

Από το 1999 που πέφτουν οι μετοχές του κ. Λαναρά δεν είπε κανείς τίποτα, έγιναν κουρελόχαρτα και το πληρώνουμε σήμερα, αλλά η μία κυβέρνηση κοιτάει να τα ρίξει στην άλλη..
-Λεηλάτησε την επιχείρηση ο Λαναράς, έκανε του κόσμου τα ύποπτα παιχνίδια με βάση τις χρηματοδοτήσεις και με βάση την επιχείρηση με αποτέλεσμα να την οδηγήσει σε ένα σημείο πάρα πολύ δύσκολο για περεταίρω επιβίωση. Μπήκαν οι τράπεζες, οι οποίες αντί να ενδιαφερθούν για ανασυγκρότηση, ενδιαφέρθηκαν μόνο για να πάρουν τις εγγυήσεις του δημοσίου για δανειοδότηση οι οποίες αν πέσουν θα τις πληρώσει το δημόσιο χωρίς να εφαρμόσουν ένα σχέδιο ανασυγκρότησης. Έτσι έχουμε φτάσει σε ένα οριακό σημείο για μια παραγωγική μονάδα, την μεγαλύτερη ίσως στον κλωστοϋφαντουργικό τομέα και με πάνω από 1000 εργαζόμενους η οποία κινδυνεύει να οδηγηθεί πλέον σε οριστικό λουκέτο και με τους εργαζόμενους στον δρόμο, με τίποτα ψευτοπρογράμματα που θα τους δώσουν μια ψευτοανακούφιση για τους επόμενους μήνες. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί τώρα, αμέσως…

Πώς μπορεί να αποφευχθεί όταν στα ταμπλό του χρηματιστηρίου είναι ανύπαρκτη η εταιρία;
-Οι εταιρίες δεν υπάρχουν για να είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, αυτή την ώρα αν το δημόσιο αναλάβει μια πρωτοβουλία μπορεί τα πράγματα να έχουν θετική διέξοδο. Πρέπει να φύγει ο Λαναράς, να φύγουν οι τράπεζες από το Δ.Σ. και το δημόσιο να κάνει μια αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, να πάρει υπό δημόσιο έλεγχο την επιχείρηση με ένα management το οποίο θα είναι αδέκαστο και το οποίο αυτή την στιγμή μπορεί να επιχειρήσει ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της εταιρίας με μια παραγωγική προοπτική.
Αν κλείσουν τα Ενωμένα Κλωστήρια η χώρα μας έχει υπογράψει μαζί με τον κλείσιμο και το συμβόλαιο διάλυσης της παραγωγικής της λειτουργίας, γιατί ήδη έχουμε φτάσει στο απροχώρητο, όσον αφορά την καταστροφή του παραγωγικού δυναμικού της χώρας μας, βλέπουμε τι γίνεται στην γεωργία, στην αγροτική παραγωγή, έχουμε καταστρέψει την μεταποίηση, λίγες μονάδες έχουν απομείνει όπως τα Ενωμένα Κλωστήρια, πρέπει κάτι να κάνουμε και εμείς ως χώρα, αν δώσουμε την χαριστική βολή φοβάμαι ότι αυτή η χώρα ενταφιάζει το ίδιο της το μέλλον, αυτό είναι το πρόβλημα και το διακύβευμα σήμερα.

Να σας ευχαριστήσω θερμά.
XΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

2 σχόλια:

  1. Κάνουν λοιπόν πάρα πολύ καλά όλοι όσοι μιλούν γιά την ανάγκη ελευθερίας, δικαιοσύνης και ισότητας, μέσω ίσως ενός νέου πολιτικού φορέα στην Ελλάδα. Φυσικά, ο απώτερος σκοπός ενός πολιτικού τούτου φορέα θα είναι να διαλυθεί την στιγμή της νόμιμης και νομικής δημιουργίας του Δήμου των Ελληνίδων και Ελλήνων πολιτών.

    Στόχος μας δεν μπορεί να είναι άλλη μία κυβέρνηση αντιπροσώπευσης, αλλά η δημοκρατία, το κράτειν δηλαδή του Δήμου των Ελληνίδων και Ελλήνων πολιτών. Δημοκρατία σημαίνει ένα τρίπτυχο διαστάσεων: ελευθερία, δικαιοσύνη και ισότητα.

    Π.χ., η καθολική ελευθερία μέσα στην δημοκρατία περιλαμβάνει την ατομκή ελευθερία, την κοινωνική ελευθερία και την πολιτική ελευθερία. Η πολιτική ελευθερία ξεκινά με την μετατροπή ή μετάλλαξη της κοινωνίας των Ελληνίδων και Ελλήνων υπηκόων σε πολίτες, κατά την σύσταση δηλαδή της κοινωνίας των Ελληνίδων και Ελλήνων υπηκόων σε Δήμο πολιτών.

    Η καθολική ισότητα μέσα στην δημοκρατία περιλαμβάνει την ισηγορία, την ισοκρατία και την ισονομία. Ας ρωτήσουμε μερικά νομικά πρόσωπα γιά τις διαστάσεις της καθολικής δικαιοσύνης μέσα στην δημοκρατία, η οποία βέβαια πρέπει οποσδήποτε να περιλαμβάνει και ένα ισορροπημένο νομοθετικό πλαίσιο (balanced legislative framework: Dr. Hatzopoulos Ioannis).

    Στην Ελλάδα αυτήν την στιγμή υπάρχουν Ελληνίδες και Έλληνες υπήκοοι, όχι όμως πολίτες. Ούτε έχουμε πολιτική, κοινωνική ή ατομική ελευθερία. Το μόνο που έχουμε είναι μία αρνητική (–) ατομική ελευθερια ή άλλως πως ατομικά δικαιώματα, όπως ακριβώς είχαν οι δούλοι στην κλασική Ελλάδα.

    Σκοπός λοιπόν ενός πολιτικού μας φορέα θα είναι η μετάβαση από την υπάρχουσα πολυαρχία της νέας τάξης πραγμάτων (NWO) στην δημοκρατία. Μετά την σύσταση του Δήμου των Ελληνίδων και Ελλήνων πολιτών, ο πολιτικός μας φορέας θα διαλυθεί, διότι απλά δεν θα χρειάζεται να υπάρχει.

    Όλα αυτά πρέπει να τα επεξεργασθούμε και να τα βάλουμε μέσα στο καταστατικό του πολιτικού μας φορέα. Όχι μόνος του ο καθένας, αλλά μετά από ελεύθερο διάλογο μεταξύ μας.

    Θα υπάρχουν ίσως μερικοί μεταξύ μας που αμφισβητούν την ανάγκη επαναφοράς της δημοκρατίας στον κόσμο του 21ου μ.Χ. αιώνα. Βασισμένη στον σχολαστικό ορθολογισμό του 13ου μ.Χ. αιώνα, η νεοτερικότητα πονηρά ονομάζει την δημοκρατία «civitas diaboli», χωρίς να διαλογίζεται πως ίσως ο χρόνος να μην είναι ούτε γραμμικός ούτε κυκλικά ουροβόρος, αλλά ελικοειδής ή σπειροειδής, όπως θα έλεγε ο Αλκμαίων—μαθητής του Πυθαγόρα.

    Άρα δεν μπορούμε να έχουμε ακριβώς την ίδια δημοκρατία με την κλασική Ελλάδα. Ποτέ η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται ακριβώς. Μπορεί να είναι παρόμοια, μέχρι του σημείου όπου πανομοιότυπα γεγονότα συμβαίνουν κάτω από διαφορετικές συνθήκες ή περιστάσεις. Αλλά, σε ελικοειδή ή σπειροειδή χρόνο, λέει ο Αλκμαίων, δεν είναι δυνατόν το τέλος ενός κύκλου να αγγίξει την αρχή του.

    Και βέβαια, θα υπάρχουν και μερικοί μεταξύ μας που αμφισβητούν την ανάγκη της αντιπαλογνωσίας. Γιά να μην σας κουράζω όμως περισσότερο με την σχολαστική μου ίσως φιλοσοφία, σας παραπέμπω στα παρακάτω:

    Those Who Doubt the NWO Conspiracy... Listen Closely:
    http://www.youtube.com/watch?v=OxPYa5mVlYU&NR=1

    Obama's puppet master Brzezinski:
    http://www.youtube.com/watch?v=lbz9sVw4QsM&feature=related

    Λίγες ώρες μετά την πρόσκληση του Αμερικανού Προέδρου Β. Ομπάμα προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό γιά να επισκεφτεί την Ουάσινγκτον στις 9 Μαρτίου 2010 ήρθε και η πρόσκληση που απηύθυνε η Γερμανίδα Καγκελάριος, κα Άνγκελα Μέρκελ στον κ. Γεώργιο Α. Παπανδρέου. Στην προετοιμασία όμως υποδοχής του πρωθυπουργού μας στη Γερμανία και στις Η.Π.Α. έλαβε μέρος μία έκτακτη συνάντηση μεταξύ Ομπάμα, Μέρκελ ΚΑΙ Mr. Gordon Brown (U.K.). Απολαύστε τον:

    Gordon Brown New World Order Speech:
    http://www.youtube.com/watch?v=Uv5cqh26CC0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να γίνουν άμεσα κρατικοποιήσεις των σημαντικότερων επιχειρήσεων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.