8/3/10

Τα ματωμένα μονοπάτια της Mossad

Μέιρ Νταγκάν
Του Γιώργου Βλαβιανού
Ηταν στις αρχές του Ιανουαρίου όταν δύο μαύρες λιμουζίνες πέρασαν την πύλη κτιρίου που δεσπόζει του λόφου στις βόρειες συνοικίες του Τελ Αβίβ το αρχηγείο της Μοσάντ, των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, που είναι γνωστό με το όνομα «Μιντράσα».

Στο ένα αυτοκίνητο ήταν ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου, στο άλλο η ασφάλεια του. Τον περίμενε ο 64χρονος αρχηγός της Μοσάντ, Μέιρ Νταγκάν. Ο Νταγκάν που περπατάει με τη βοήθεια μπαστουνιού, καθώς είχε τραυματισθεί νεαρός εν δράσει, οδήγησε τον πρωθυπουργό σε ένα δωμάτιο συσκέψεων. Ο Νετανιάχου ενημερώθηκε ότι η Μοσάντ είχε πληροφορίες ότι ο Μαχμούντ αλ Μαμπχουχ, σημαίνον στέλεχος της Χαμάς που ζούσε στη Δαμασκό, σχεδίαζε ταξίδι στο Ντουμπάι και θεωρήθηκε ότι ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δολοφονηθεί. Λίγες μέρες αργότερα, στις 19 Ιανουαρίου, η πτήση ΕΚ912 της Emirates απογειωνόταν από την πρωτεύουσα της Συρίας στις 10.05 το πρωί.

Στο αεροπλάνο ήταν ο Μαχμούντ αλ Μαμπχουχ, γνωστός επίσης και με το όνομα Αμπού αλ Αμπντ. Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, από το Ντουμπάι επρόκειτο να ταξιδέψει στο ιρανικό λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς για να συμφωνήσει την αποστολή όπλων στη Γάζα. Σχεδόν 12 ώρες αργότερα θα βρισκόταν νεκρός στο δωμάτιο του σε ξενοδοχείο στο Ντουμπάι.

Η Μοσάντ δεν λέει τίποτα για την επιχείρηση, παρά το γεγονός ότι έγιναν γνωστά στοιχεία των ανθρώπων που πήραν μέρος στην εκτέλεση και διαπιστώθηκε ότι είχαν στην κατοχή τους πλαστά ευρωπαϊκά διαβατήρια. Ούτε διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει η ισραηλινή κυβέρνηση. Απλά δεν υπάρχει καμία νύξη γύρω από το συμβάν.

Ορόσημα

Σίγουρα μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της υπηρεσίας είναι η σύλληψη του Άντολφ Άιχμαν, ενός εκ των αρχιτεκτόνων του Ολοκαυτώματος. Ο Άιχμαν συνελήφθη στην Αργεντινή το 1960, μεταφέρθηκε στο Ισραήλ, δικάσθηκε και εκτελέστηκε το 1962. Η εκτέλεση του παραμένει η μοναδική φορά που το κράτος του Ισραήλ έκανε χρήση της θανατικής ποινής. Ο Ράφι Εϊ-τάν, επικεφαλής της ομάδας της Μοσάντ που πήγε στην Αργεντινή, δήλωσε προσφάτως ότι θα μπορούσαν άνετα να έχουν σκοτώσει τον Άιχμαν επί τόπου, όμως η ουσία ήταν να συλληφθεί και να οδηγηθεί σε δίκη. Εκεί έγκειτο η δυσκολία.

Το 1972, στο Μόναχο, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, Παλαιστίνιοι τρομοκράτες μέλη της οργάνωσης Μαύρος Σεπτέμβρης συνέλαβαν και σκότωσαν δύο Ισραηλινούς αθλητές και πήραν άλλους εννέα ομήρους ζητώντας την απελευθέρωση 200 συμπατριωτών τους που κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές. Το Ισραήλ δεν υπέκυψε στον εκβιασμό και οι εννέα σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ανεπιτυχούς προσπάθειας απελευθέρωσης τους από τον γερμανικό στρατό.

Η όλη επιχείρηση έμεινε στην ιστορία ως η Σφαγή του Μονάχου και η πρωθυπουργός του Ισραήλ, τότε, Γκόλντα Μέιρ πιστεύεται ότι έδωσε το «πράσινο φως» στη Μοσάντ να βρει τους εκτελεστές. Έναν χρόνο αργότερα, τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Βηρυτό, ανάμεσα τους και ο Μοχάμεντ Γιουσουφ αλ Ναζάρ, ηγέτης του Μαύρου Σεπτέμβρη. Τα επόμενα χρόνια, αρκετοί άλλοι Παλαιστίνιοι που πιστεύεται ότι πήραν μέρος στην επιχείρηση του Μονάχου δολοφονήθηκαν. Όμως οι άνδρες της Μοσάντ έκαναν κι εδώ λάθος, καθώς στο Λίλεχαμερ της Νορβηγίας σκότωσαν λάθος άνθρωπο, έναν Μαροκινό που δεν είχε καμία σχέση με το Μόναχο. Πέντε πράκτορες συνελήφθησαν, φυλακίσθηκαν και απελευθερώθηκαν δύο χρόνια αργότερα, έπειτα από παρέμβαση του Ισραήλ.


Η υπόθεση όμως που πράγματι στιγμάτισε τη Μοσάντ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο είναι η απόπειρα να δηλητηριαστεί ο Χαλέντ Μεσάαλ, ηγέτης της Χαμάς, στην Ιορδανία το 1997. Οι πράκτορες της Μοσάντ συνελήφθησαν και ο βασιλιάς της Ιορδανίας Χουσεΐν πίεσε τον Βενιαμίν Νετανιάχου, που έτυχε να είναι και τότε πρωθυπουργός, πρώτον να στείλει το αντίδοτο ώστε να γλιτώσει ο Μεσάαλ και επίσης να αφήσει ελεύθερο τον θρησκευτικό ηγέτη της Χαμάς, σείχη Αχμέντ Γιασίν.

Ο ανάπηρος σείχης δολοφονήθηκε το 2004, όταν το αυτοκίνητο του χτυπήθηκε από πύραυλο που εκτοξεύθηκε από ισραηλινό ελικόπτερο. Ο Ντάνι Γιατόμ ήταν τότε ο επικεφαλής της Μοσάντ και είχε διατάξει την επιχείρηση εναντίον του Χαλέντ Μεσάαλ. Μετά την αποτυχημένη αυτή επιχείρηση, η Μοσάντ πέρασε μια περίοδο «περισυλλογής» και μερικής αδράνειας, με αρχηγό τον γεννημένο στο Λονδίνο Εφραίμ Αλεβί, ανιψιό του συγγραφέα και φιλόσοφου Αϊζάια Μπερλίν.

Νέα εποχή

Την απόφαση για την απομάκρυνση του πήρε ο Αριέλ Σάρον, ο οποίος τοποθέτησε στη διεύθυνση της «εταιρείας» τον Μέιρ Νταγκάν. Ο νέος αρχηγός σύντομα αποκατέστησε τη φήμη της Μοσάντ ως «δραστικής» οργάνωσης.
Meir Dagan

Ο τόνος που έδωσε στον τρόπο διεύθυνσης της οργάνωσης φαίνεται από τη φωτογραφία που έχει κρεμασμένη στον τοίχο του σεμνού γραφείου του. Απεικονίζει έναν γέρο εβραίο να κάθεται στην άκρη χαρακώματος. Ένας αξιωματικός των SS έχει σηκωμένο το τουφέκι του προς τον γέρο άνδρα... Ο γέρος αυτός ήταν ο παππούς του Νταγκάν και η φωτογραφία καταδεικνύει τη φιλοσοφία του, τη μόνιμη εβραϊκή αυτοάμυνα για την επιβίωση.


A member of Einsatzgruppe D prepares to shoot a Ukrainian Jew,who is forced to kneel before a mass grave full of other victims.

Ένα από τα χτυπήματα που ενορχήστρωσε ήταν η δολοφονία στη Δαμασκό πριν από δύο χρόνια του Ιμάντ Μουγκνίε, ιδρυτή της Χεζμπολάχ και ενός εκ των πλέον καταζητούμενων τρομοκρατών. Θεωρείται ότι ήταν πίσω από την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στη Βηρυτό το 1982. Ο Μουγκνίε αποκεφαλίστηκε όταν εξερράγη το αυτοκίνητο του έξω από κτίριο των μυστικών υπηρεσιών της Συρίας. Έξι μήνες αργότερα η Μοσάντ, σε συνεργασία με τις Ειδικές Δυνάμεις του στρατού, χτύπησε ξανά στη Συρία.

Ο στρατηγός Μοχάμεντ Σουλεϊμάν, ο σύνδεσμος της Δαμασκού με το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, καθόταν στον κήπο της βίλας του στις ακτές της Μεσογείου. Στη θάλασσα ένα γιοτ αναχωρούσε αθόρυβα. Αίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Σουλεϊμάν έπεφτε νεκρός με μία σφαίρα στον κρόταφο...
Κόσμος του Επενδυτή 6/3/10

34 σχόλια:

  1. Τελικά, η αντι-Ισραηλινή προπαγάνδα στερείται φαντασίας:
    Δείτε την αρχή του άρθρου και το εξής κείμενο. Μήπως σας θυμίζει κάτι;

    Meir Dagan: the mastermind behind Mossad's secret war

    In early January two black Audi A6 limousines drove up to the main gate of a building on a small hill in the northern suburbs of Tel Aviv: the headquarters of Mossad, the Israeli secret intelligence agency, known as the “midrasha”.

    Binyamin Netanyahu, the Israeli prime minister, stepped out of his car and was greeted by Meir Dagan, the 64-year-old head of the agency. Dagan, who has walked with a stick since he was injured in action as a young man, led Netanyahu and a general to a briefing room.

    Η συνέχεια στους Sunday Times της 21η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010. Με σαφείς διαφοροποιήσεις, αλλά με το ίδιο κεντρικό νόημα "η Μοσάντ δολοφόνησε"
    http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/middle_east/article7034933.ece

    Το πόσο αξιόπιστος είναι ο αρθρογράφος Uzi Mahnaimi είναι γνωστό σε αυτούς που τον παρακολουθούν. Είναι πολλά που θα μπορούσα να γράψω για έναν κατά συρροή ψεύτη που συστηματικά κατα-συκοφαντεί το κράτος του Ισραήλ. Ενδεικτικά θα αναφέρω τη μεγάλη του "επιτυχία": την αποκάλυψη για τον άμεσα επικείμενο βομβαρδισμό του Ιράν από το Ισραήλ το 2005. Το θυμάστε; Πως να το θυμάστε, αφού δε συνέβη...
    Ο ίδιος "απεκάλυπτε" το 2000 τον επερχόμενο πόλεμο του Ισραήλ κατά της Συρίας.
    Η πιο γελοία του όμως "αποκάλυψη"
    που προκάλεσε κύμα αντιδράσεων, ήταν το 1998 όταν ισχυρίστηκε ότι οι Ισραηλινοί έχουν ανακαλύψει ένα βιολογικό όπλο που σκοτώνει τους άραβες μόνο! Ισχυρίστηκε ότι ο ιός εντοπίζει τα αραβικά γονίδια και κατηγόρησε το Ισραήλ για την υποθετική εθνική εκκαθάριση των αράβων.

    Αν έχετε υπομονή, ακολουθήστε τους συνδέσμους και ξετυλίξτε ένα κουβάρι που πάει πίσω για δεκαετίες.
    http://www.yourish.com/2009/07/05/8085

    Και μην αναρωτιέστε γιατί το Ισραήλ δεν επιβεβαιώνει ή δεν αρνείται τους γελοίους ισχυρισμούς του οποιοδήποτε. Αν το έκανε, θα έπρεπε να προσλάβει εκατομμύρια ανθρώπων για να απαντούν σε αυτά που γράφονται καθημερινά παγκοσμίως. Και πάλι δε θα προλάβαιναν.
    Κατηγορούν λοιπόν, τον αθώο γιατί δεν υποστηρίζει την αθωότητά του, τη στιγμή που οι "κατήγοροι" δεν έχουν ακόμα ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΣΕΙ καμιά κατηγορία, παρά μόνο λόγια του αέρα μέσω ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ στον ΔΙΕΘΝΗ ΤΥΠΟ. (αυτό είναι η δήθεν "παγκόσμια σιωνιστική συνωμοσία των ΜΜΕ";)
    Αυτή η συστηματική, καθημερινή κατα-συκοφάντηση δε γίνεται για καμιά άλλη χώρα. Και αυτό είναι μια απάντηση σε αυτούς που αναρωτιούνται γιατί μιλάμε για αντι-σημιτισμό και όχι για αντι-περσισμό ή αντι-τουρκισμό...

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπεεεερ-εβραιος;

    Παρον!
    (08 Μαρτίου 2010 1:07 μ.μ.)

    Μη χασεις καμμια "οξεια" ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Galia σε τμήμα τεκμηρίωσης εκδοτικού οίκου δουλευεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με ενοχλεί αφάνταστα η χρήση λέξεων με διαφορετικό "βάρος" για το ίδιο υποτίθεται γεγονός.....

    Παράδειγμα:

    Οι Παλαιστίνιοι "σκότωσαν" δύο Ισραηλινούς αθλητές.......

    Οι Ισραηλινοί "δολοφόνησαν" Παλαιστίνιους..........

    Δύο μέτρα και δύο σταθμά....

    Αντικειμενικότητα και αμεροληψία....!!!!!!!

    Big fail..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εμεις oi ιουδαιοι να δολοφονησουμε ανθρωπο; ειναι δυνατο; φιλειρηνικα ανθρωπακια που ειμαστε εχουμε κανει ποτε τετοιο πραγμα για να το κανουμε και τωρα; ασε που εαν το εκαμαμε θα ζητουσαμε αμεσως συγγνωμη λεγοντας οτι εγεινε κατα λαθος.
    σαν παρακαλω Γιαχβε φυλαξει ερχονται και ιερες μερες (πασαχ) για μας τους εβραιους.. αμαν πια με αυτους τους αντισιμιτες
    σαλομ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. o Aιχμαν βεβαια δεν εκτελέστηκε γιατί έκανε πειράματα και ΄τετοια αλλά γιατί ΄ήξερε πολλά για τις συμφωνίες Ναζί και Σιωνιστικής ηγεσίας. Βλεπε HAAVARA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Galia σε τμήμα τεκμηρίωσης εκδοτικού οίκου δουλευεις;"

    Οχι αγαπητε Andpik!Απλα η κυρια ασκει στο ακεραιο τα καθηκοντα της ως "πρακτωρ υπηρεσίας"!Αξιος ο μισθός της!Εχεις καμια αντιρηση επ'αυτού;Μονο μην την βαζεις να απαντησει σε θεματα που "ματώνουν" το Ισραήλ(π.χ.στο θεμα των Εβραϊκών παραστρατιωτικων-τρομοκρατικών οργανώσεων ארגון‎ ,ההגנה και לח"י - לוחמי חרות ישראל,ήτοι "Irgun","Haganah" και "Lehi" γνωστη και ως "Stern group", οι οποιες ηδη απο τις αρχες της δεκαετιας του 40 τρομοκρατουσαν τους ντοπιους Παλαιστίνιους),διοτι στην κυριολεξία καταπίνει την γλώσσα της!Ουτε και για την σφαγή στο Deir Yassin(9-4-1948)να την ρωτήσεις διοτι ως απάντηση θα εχεις την γνωστη φραση "απορία ψαλτου,βήξ"!Και το κυριώτερο, μην την ρωτήσεις κατι σχετικό με την περίφημη "διακύρηξη Μπάλφουρ" διοτι απάντηση δεν θα λαβεις "εις τον αιώνα τον άπαντα"!Στα μονα θεματα που μπορει(ή της επιτρεπεται)να απαντησει ειναι αυτα που σχετίζονται με την τρεχουσα επικαιρότητα της πατριδας της.Και εκει-ως δια μαγειας-"λυνεται η γλωσσα της" και οι απαντήσεις "πεφτουν βροχή"!Και τι απαντήσεις! ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΕΣ! Οπως για παραδειγμα η απαντηση που ειχε δωσει στο θεμα της χρησης βομβων λευκού φωσφόρου απο τους συμπατριώτες της εναντίον των αμαχων Παλαιστίνιων στην Γαζα!Ελπίζω να θυμάσαι τι ειχε πει!Εριχναν λεει οι Ισραηλινοί τις βομβες το πρωί για να "καπνίζουν" τους Παλαιστίνιους και το βραδυ για να τους "φωτίζουν"!ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΟ΄ΠΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ;ΤΕΡΑΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ!ΕΓΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΜΑΙ!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανοιχτή επιστολή προς κ. Μέιρ Νταγκάν
    Κύριε,
    Δεδομένου ότι οι σύγχρονοι Νεοέλληνες συνήθησαν να κατεβάζουν τα σώβρακα και να είναι του κλώτσου και του μπάτσου...μήπως μπορείτε να εξοντώσετε τους φυσικούς αυτουργούς του Ισαάκ και του Σολομού, καθόσον ο Ελληνικός και Κυπριακός Λαός γνωρίζει ποιοί είναι και που ζουν...αλλά αντί να τους κόψουν την καρωτίδα...τρέχουν και αγοράζουν το DVD της Τζούλιας Αλεξανδράτου και μάλιστα ενώ διαδηλώνουν.
    Υπογραφή:
    ENAΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "αυτό είναι η δήθεν "παγκόσμια σιωνιστική συνωμοσία των ΜΜΕ";"


    Ωρα ειναι να μας πεις οτι ο μεγαλο-βαρωνος των ΜΜΕ Rupert Murdoch ειναι Κενυάτης και μιλαει Swahili!Αλλα απο εσας, όλα μπορουμε να τα περιμένουμε!Είπαμε, "ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑ ΣΑΣ"!"Παλια σας τεχνη κόσκινο"!Τώρα θα αλλάξετε;


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Andpik

    Όχι ακριβώς.
    Αλλά να, κάνουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε τον μεγάλο ερωτά μας καί τα εγκλήματά του. Το άγιον Ισραήλ μας.
    Και όπως καταλαβαίνεις στην προσπάθεια μας αυτή βαφτίζουμε τους μη συμφωνούντες μαζί μας Νέο-Ναζί, Φασίστες, Ρατσιστές η ότι άλλο είναι επίκαιρο και της μόδας. Είναι το "επικοινωνιακό" μας τρίκ βλέπεις στα Δυτικά κράτη που ζούμε. Και μέχρι στιγμής δουλεύει καλά.
    Στο Ισραήλ τους αντιφρονούντες τους "κανονίζουμε" μέσα στα σπίτια τους και στα σχολεία τους.
    Τώρα μη συνεχίσω και σε στολίσω και σένα.

    "Galllia Capοta"

    ----------------------------------

    Χρήστες του Διαδυκτίου, που πληρώνονται για να διαδίδουν καί να υποστηρίζουν την Ισραηλινή προπαγάνδα!!!!!

    Από τον Jonathan Cook που ζεί καί εργάζεται στην Ναζαρέτ.
    Όλο το άρθρο εδώ:
    http://avragioz.blogspot.com/2009/10/blog-post_8553.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Galia

    Uzi Mahnaimi; Αυτός γράφει τώρα στο FOCUS θαρρώ. :)


    @ Andpik

    Βρε μεγάλωσες! Εγώ σε θυμάμαι μπέμπα ακόμη!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απορώ γιατί ασχολούμαστε τόσο πολύ με τα στραβά και ανάποδα των Εβραίων. Όταν λένε ή κάνουν κάτι εναντίον μας, πρέπει να υπάρχει αντίδραση. Όταν όμως δεν μας πειράζουν πρέπει να τους πειράζουμε εμείς? Διαχρονικά, σαν Χριστιανοί τους χρωστάμε, δεν μας χρωστάνε. Οι Χριστιανοί ανά τους αιώνες κατασφάξαμε τους Εβραίους με βάση το ότι αυτοί σταύρωσαν τον αθώο Ιησού. Λάθος μέγα. Σύμφωνα με τα ευρήματά μου, βασισμένα σε Ελληνικές πηγές, ούτε αθώος ήταν ο Ιησούς, ούτε οι Εβραίοι τον σταύρωσαν. Οι Ρωμαίοι ήξεραν πολύ καλά ποιους σταύρωναν. Περί του θέματος θα στείλω άρθρο στο ιστολόγιο αυτό. Όσοι από εμάς δεν είμαστε Χριστιανοί, αλλά πολυθεϊστές, και υποστηρίζουμε ότι φταίνε οι Εβραίοι επειδή από αυτούς προέρχεται ο καταστροφικός Χριστιανισμός, είναι σαν να λέμε ότι για τα εγκλήματα των Οθωμανών ευθύνη έχουμε εμείς οι Έλληνες, επειδή Ελληνικής καταγωγής και Ελληνικής κουλτούρας ήταν πολλοί Οθωμανοί. Αν ποτέ βγάλουμε από πάνω μας τις προκαταλήψεις μας για τους Εβραίους, τότε ίσως θα μπορέσουμε να τους κάνουμε εποικοδομητική κριτική και να μας ακούσουν, και να διορθώσουν ίσως κάποια από τα λάθη τους. Τότε ίσως μας μιλήσουν και αυτοί για τα δικά μας στραβά, τα οποία είναι πολλά. Οι Εβραίοι, όπως και όλοι οι λαοί, είναι ικανοί και για το καλύτερο και για το χειρότερο, και έχουν την ανάγκη να επικοινωνούν και με άλλους λαούς. Δεν πρέπει λοιπόν για τα φρικτά εγκλήματα που κάνουν κάποιοι από αυτούς να τους κατηγορούμε όλους. Ας θυμηθούμε ότι κάποτε, Εβραίοι έχτιζαν αρχαίους Ελληνικούς ναούς, θέατρα, στάδια, και χρηματοδοτούσαν τους Ελληνικούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Ελληνικά ονόματα έδιναν στα παιδιά τους, και μόνο ελληνικά μιλούσαν και οι ίδιοι. Υπάρχουν πολλά αρχαία βιβλία εβραϊκής ιστορίας που Εβραίοι έγραψαν μόνο στα Ελληνικά. Ο ποιο μεγάλος φιλέλληνας Εβραίος ήταν ο Ηρώδης ο Μέγας, τον οποίο ο Χριστιανισμός για αυτή ακριβώς την προτίμησή του τον παρουσιάζει σαν τέρας. Το πόσοι Εβραίοι αγαθοί φιλέλληνες υπήρχαν πριν τον Χριστιανισμό είναι κάτι που η Χριστιανική μας παράδοση το έχει θάψει. Καιρός λοιπόν να μάθουμε και λίγη ιστορία, και να μην τα φορτώνουμε όλα στους Εβραίους εξαιτίας της άγνοιας και των προκαταλήψεών μας. Μετά από πολλούς αιώνες στυγνής εκμετάλλευσης από Χριστιανούς, πολλοί Εβραίοι κατάφεραν να ξανακάνουν περιουσίες και να ξαναγίνουν φιλλέληνες, όπως ορισμένοι από τους ενδοξότερους προγόνους τους. Παράδειγμα τρανό ο Warburg, ο οποίος δώρησε την τεράστια ελληνική βιβλιοθήκη του σε κάθε ερευνητή που θέλει να διαβάσει. Ας μην βάζουμε λοιπόν τους Εβραίους όλους σε ένα τσουβάλι, για να μην κάνουν και αυτοί το ίδιο με εμάς.
    http://ellinikesaxies.blogspot.com
    Γ. Σιδηρούντιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Andpik

    Είχα διαβάσει στους Sunday Times το άρθρο που προανέφερα, και σήμερα διάβασα την αναδημοσίευσή σας.
    Και παραθέτω και τα υπόλοιπα αποσπάσματα που μοιάζουν:

    Days later on January 19, Emirates flight EK912 took off from the Syrian capital Damascus at 10.05am. On board, as Mossad had anticipated, was Mabhouh, who was also known by the nom de guerre of Abu al-Abd. The Israelis suspected he planned to travel from Dubai to the Iranian port of Bandar Abbas to arrange for an arms shipment to Gaza.
    [...]

    The new chief soon began to restore Mossad’s reputation for lethal operations. The tone of his directorship is set by a photograph on the wall of his modest office in the Tel Aviv headquarters. It shows an old Jew standing on the edge of a trench. An SS officer is aiming his rifle at the old man’s head.
    “This old Jew was my grandfather,” Dagan tells visitors. The picture reflects in a nutshell his philosophy of Jewish self-defence for survival.

    [...]

    One hit he masterminded was in Damascus two years ago against Imad Mughniyeh, a founder of Hezbollah and one of the world’s most wanted terrorists. Mughniyeh was decapitated when the headrest of his car seat exploded — close to the headquarters of Syrian intelligence.

    Six months later, Mossad, in co-operation with special forces, struck again at the heart of the Syrian establishment. General Mohammed Suleiman, Syria’s liaison to North Korea’s nuclear programme, was relaxing in the back garden of his villa on the Mediterranean shore.
    [...]
    Out to sea a yacht sailed slowly by. No noise was heard, but suddenly the general fell, a bullet through his head.

    Σημειωτέον ότι το άρθρο το έγραψε ο γνωστός παραμυθάς Uzi Mahnaimi, σημειωτέον ότι θυμίζει κατασκοπευτικό άρλεκιν που προσωπικά με διασκεδάζει...
    Πόσο ειδικός χρειάζεται να είσαι για να καταλάβεις ότι την ίδια ανοησία την έχεις ξανα-διαβάσει...

    Στην εφημερίδα αναφέρει ο Έλληνας δημοσιογράφος από πού δανείστηκε αυτά τα αποσπάσματα;

    @ 8 Μαρτίου 2010, 7:10 μ.μ.
    Το χιούμορ σας είναι κορυφαίο :)


    @ Μινωάκι,
    Να μιλάς το 2010 για το Deir Yassin που όλη η αλήθεια για την αραβική προπαγάνδα έχει βγει στο φως και την παραδέχονται και οι ίδιοι οι άραβες, είναι κάπως γελοίο.
    Μείνε καλύτερα
    -στα πρόσφατα γεγονότα που τώρα μεταφράζουν οι καλοί και αντικειμενικοί έλληνες δημοσιογράφοι
    -και σε συνωμοσιολογικές εικασίες, μήπως και ψωνίσεις κανά πελάτη...
    Όσο για τον Murdoch, εννοείται ότι πάλι λες ψέματα γιατί δεν είναι Εβραίος, αλλά Χριστιανός:
    http://www.jpost.com/Home/Article.aspx?id=136470

    Για τον Soros κανένα παράπονο; Ή δάγκωσες τη γλώσσα σου; Καλέ, τον Soros: αυτόν που στοιχηματίζει για την χρεοκοπία της χώρας μας. Αλλά ξέχασα η αφελής: Αυτός ναι, μεν είναι Εβραίος, αλλά τυγχάνει να είναι αριστερός, διεθνιστής και πολέμιος του κράτους του Ισραήλ.

    @ Γ. Σιδηρούντιος
    Πολύ ωραία τα λέτε. Όταν η πλειοψηφία των Ελλήνων αρχίζει να σκέπτεται λογικά και όχι συμφεροντολογικά, κλείσει τα αυτιά της σε αυτά που της σερβίρουν οι επαγγελματίες της προπαγάνδας
    και αποβάλλει τα ταπεινότερα και ευτελέστερα ένστικτά της, ένα εκ των οποίων είναι και ο αντι-σημιτισμός, σίγουρα θα ζήσουμε σε μια καλύτερη Ελλάδα. Ειδάλλως, φοβάμαι ότι ο τόπος αυτός που ζούμε, σε λίγα χρόνια δε θα λέγεται καν "Ελλάδα"

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σιδηρουντιος ή Σιδεροδεσμιος;
    Αντε ξεκινα.Γυρω-γυρω στ' αλωνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ 08 Μαρτίου 2010 5:10 μ.μ.

    Ναι, μας το έχεις ξαναγράψει αυτό καμιά 50αριά φορές κι έχω απολύτως πεισθεί για την ικανότητα των Ισραηλινών. Δεν χρειάζεται να τους κάνεις άλλη διαφήμιση.

    Εάν το έκανε αυτό η Ελλάδα, θα υπήρχαν δημοσιεύματα χλευαστικά εις βάρος της; Ρε φιλάρα, τι τα θες τι γυρεύεις. Το εβραϊκό λόμπι της Αμερικής στάθηκε αιτία να αναγνωρισθεί από την Γερουσία η Αρμενική Γενοκτονία. Τώρα είναι η ώρα να αναγνωρίσει το Ισραήλ και την Ελληνική (Πόντου-Σμύρνης) και να συμβάλει ώστε να αναγνωρισθεί και παραέξω. Αφού δεν είμαστε ικανοί ούτε στην Αθήνα να την αναγνωρίσουν, γιατί δεν κάνετε το ψόφιο κοριό, μπας και μας βοηθήσει τουλάχιστον εκεί το εβραϊκό λόμπι; Έχουμε ελληνικό ανάλογο; Όχι, γιατί; Όποιος είναι πατριώτης και αγαπά την Ελλάδα, πονά βλέποντας πόσο υστερεί (και) σ' αυτά. Ακόμη και τα Σκόπια έχουν δυνατότερο λόμπι στην Αμερική από εμάς.

    Μήπως είσαι ολίγον μπουνταλάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ υποζύγιο της ελεύθερης σκέψης μόνος έγινα, εθελοντικά, χωρίς κανένα αφεντικό και χωρίς καμία χρηματοδότηση. Βλέπω τη χώρα μου να την έχουν μετατρέψει σε σκυλαδιστάν διάφορες βάρβαρες πρασινομπλέ φυλές, και αποφάσισα να αντισταθώ. Ας αφήσουμε του Εβραίους να δουν τα δικά τους σφάλματα, να δούμε και εμείς τα δικά μας. Η παράνοιά μας συχνά δεν έχει όρια. Για παράδειγμα, δεν μπορεί επειδή ο Μάντοφ είναι Εβραίος να κατηγορούμε τους Εβραίους συλλήβδην για κλέφτες. Ο Μάντοφ κατέστρεψε πολλούς Εβραίους, και μάλιστα κατέστεψε ακόμα και τα ταμία πολλών Εβραϊκών φιλανθρωπικών οργανισμών. Ο Μάντοφ κατάκλεψε τους δικούς του, πράγματι, φρικτή πράξη. Να θυμηθούμε όπως πως κατάκλεψαν οι δικοί μας της κυβέρνησης Καραμανλή του 1960 έστω και τα ψίχουλα 115 εκατομμύρια μάρκα αποζημιώσεων για τα θύματα της κατοχής. Να θυμηθούμε ποιοι πρόδωσαν την Ελλάδα για να μην πάρει τα 7,6 δις δολάρια (σημερινά πάνω απο εκατό δις) αποζημιώσεων από τους Γερμανούς, τα οποία είχε κερδίσει η χώρα μας σε διεθνή δικαστήρια το 1946 (Χαρδαβέλας, Αθέατος Κόσμος, τα είπε όλα). Την Ελλάδα την κυβέρνησαν από το 1944 και μετά οι συνεργάτες των Ναζί. Οι ίδιοι βασανιστές της Γκεστάπο βασάνιζαν στην Μακρόνησο (Μίκης Θεοδωράκης, τα είπε δημόσια). Ο εμπνευστής των ταγμάτων ασφαλείας ήταν ο γέρο Θεόδωρος Πάγκαλος. http://el.wikipedia.org/wiki/Τάγματα_Ασφαλείας Ο γέρο Ράλλης ήταν ο δοσίλογος πρωθυπουργός και ο πρώτος ηγέτης των ταγμάτων ασφαλείας. http://ellinikesaxies.blogspot.com/2010/02/15000.html Ο γέρο Έβερτ ήταν ο διοικητής που έδωσε την διαταγή για την σφαγή των αμάχων στα Δεκεμβριανά 1944. Ο γέρο Γεώργιος Παπανδρέου είναι ο άνθρωπος που έκανε το παν για να αρχίσει τον εμφύλιο. Ο γέρο Καραμανλής ονομάστηκε από τον Γερμανό Ναζί Μέρτεν ως συνεργάτης του, που τον πλήρωσε για τις υπηρεσίες του με παροχή περιουσίας Εβραίων που δολοφονήθηκαν. http://ellinikesaxies.blogspot.com/2010/02/blog-post_4895.html Αν θυμάμε καλά, ο Γ. Παπαδόπουλος υπηρέτησε και αυτός σε τάγματα ασφαλείας, όπως αρκετοί ακόμα πολιτικοί και στρατιωτικοί μας. Φασίστες, δολοφόνοι των ίδιων τους των αδελφών, πούλησαν ακόμα και τα παιδάκια των κομμουνιστών 4000 δολάρια το κεφάλι σε άτεκνους στις ΗΠΑ. Κλέφτες της περιουσίας των Εβραίων που έγιναν σαπούνι, άνθρωποι βαμμένοι με το αίμα της Ελλάδας, άνθρωποι που δολοφόνησαν την Ελλάδα, έκαναν παιδιά και εγγόνια που ακόμα κυβερνάνε τη χώρα μας. Οι αδικοχαμένοι όμως, το 13,5 % του λαού μας που εξοντώθηκε, τι δικαίωση βρίσκουν? Γιατί η Ελληνική Βουλή αναγνώρισε την γενοκτονία των Ποντίων μόλις πριν από λίγα χρόνια; Ποιος έφαγε τους χιλιάδες Ποντίους, τα γυναικόπεδά τους στην Μακρόνησο μετά την καταστροφή του 1922; Τόσα χρόνια οι φασίστες δεν είχαν ναρκώσει την Ελλάδα; Αδικούμε και τους Εβραίους και τους ίδιους μας τους εαυτούς με την ψεύτικη και σάπια ιστορία που έχουμε μάθει.
    Γ. Σιδηρούντιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. o murdoch ειναι μεν χριστιανος αλλα υπαρχουν υποψιες οτι ειναι εβραικης καταγωγης. αλλωστε ειναι υποστηρικτης των σιωνιστων και του κομματος λυκουντ αυτο εχει σημασια

    Μινωα προσεχε τι λες γιατι στο τελος ο μονος τροπος να σωθεις θα ειναι να αλλαξεις το ονομα σου σε Minoah και να φορεσεις και κανενα καπελακι αλλιως οτι παθεις μαλλον θα φταινε οι κακοι αντισημιτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Andpik είδες που σου τα'λεγα;Η "κερία" ειναι ικανή να παρουσιάσει ως "Χριστιανούς" και την αλλη οικογενεια των μεγαλο-βαρωνων των ΜΜΕ τους
    Hearst, φτανει να κανει την δουλεια της!

    ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΑΣΤΕ "ΑΠΑΙΧΤΟΙ"!ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ "ΣΥΜΜΑΧΟΙ" ΣΑΣ(ΟΙ ΚΑΤΑ ΛΕΝΙΝ "ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ")!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΣΙΔΗΡΟΥΝΤΙΕ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!ADESSO BASTA!ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ "ΑΠ'ΟΞΩ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΩΤΑ" ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΜΑΣ!"ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ"!ΨΑΞΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΑΠΑΙΣΙΟΥΣ" ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ CRASH ΤΟΥ 1929, Η ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΤΡΙΑΚΟΝΤΑΕΤΗ ΠΟΛΕΜΟ" ΤΟΥ 1618!ΜΠΟΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΠΑΝΩΛΗΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ(ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ "ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ";)!ΜΟΝΟ PLEASE ΜΗΝ ΕΠΑΝΕΡΧΕΣΑΙ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ "ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ" ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ ΑΠΟ POST ΣΕ POST!ΕΙΠΑΜΕ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ!ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙ'ΑΛΛΑ!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και ο γνωστός ισλαμολάγνος δεν βρήκε μια λέξη για το Deir Yassin. Ούτε και για τον κερδοσκόπο Soros. Ο Murdoch του φταίει.

    Και παρά το ότι δεν είναι Εβραίος- παρέθεσα και το άρθρο του στην JP- επιμένει στο ψέμα. Εκτός αν ξέρει καλύτερα αυτός από τον ίδιο για τη δική του καταγωγή: Αυστραλός με σκοτσέζικο όνομα, Χριστιανός και μάλιστα το έχει γυρίσει στον Καθολικισμό, και εκκλησιάζεται συχνά και προσφέρει μεγάλες δωρεές σε Εκκλησίες. Και όταν σας φέρνω απέναντι με το ψέμα σας λέτε:
    "ΝΑΙ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ...
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΟΨΙΕΣ ΠΕΡΙ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ". Ποιός έχει υποψίες; Εσείς οι παρανοϊκοί νεοναζί;


    Και από αυτήν την ιστορία, έμαθα και κάτι:

    Ότι στην Ελλάδα, οι ύβρεις είναι ελευθερία λόγου και δεν λογοκρίνονται.
    Αντίθετα όταν κάποιος αναγνώστης αναγνωρίσει ότι αυτό που διαβάζει, το έχει ξανα-διαβάσει, είναι για κρέμασμα...

    Αφού ζω στην Ελλάδα, λοιπόν που όλα είναι στραβά και ανάποδα, και οι κλέφτες και οι ψεύτες είναι ΚΥΡΙΟΙ,
    και οι έντιμοι και οι έξυπνοι είναι για κρέμασμα,
    να ζητήσω, λοιπόν, ταπεινά συγγνώμη επειδή έχω άριστη μνήμη. Επειδή διαβάζω πιο πολύ. Επειδή δεν ψάχνω για δικαιολογίες του στυλ:
    "Κυρία, ο σκύλος έφαγε την εργασία μου" ή "πτωχεύσαμε σα χώρα επειδή οι Γερμανοί είναι ναζί"
    Και συγγνώμη που η δική μου ευφυΐα προκάλεσε τον χλευασμό κάποιων. Μόνο που η ειρωνία σας
    δεν πρόκειται να κατεβάσει ούτε μια μονάδα από τον δείκτη νοημοσύνης μου. Σίγουρα όμως έριξε πολύ το δικό σας επίπεδο.

    Ο κύριος Σιδηρούντιος τα είπε όλα. Με ονόματα και "διευθύνσεις".

    Δε μένει τίποτα άλλο από το να σας ευχηθώ: "Καλά μυαλά" Αλλιώς "Περαστικά και Κουράγιο"!

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Madame Galia, προτεινω να παμε στην πρωτη σελιδα του ιστολογιου για να "διασταυρωσουμε τα ξιφη μας"(δεν μπορει, καπου θα "τρουπώσουμε"), διοτι εντος ολιγου θα βρεθουμε να κουβεντιάζουμε μεταξυ μας!Μην ανησυχεις καθόλου!Υπάρχει μπολικο υλικό για να ξεστραβωθει ο κόσμος που μας διαβάζει!
    Και δεν ειμαι ουτε "ισλαμολάγνος", ουτε "ισλαμοφάγος"!Απλούστατα δεν μου αρέσει η αδικία!Και το κρατος σας δυστυχώς χτίστηκε πανω στην αδικία!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μίνω,

    Τα περί αδικίας και δικαίου μπορείς να τα κουβεντιάζεις με τος ώρες χωρίς να βγάλεις άκρια. Θα σου πω κι εγώ και τι ήταν η Παλαιστίνη πριν έλθουν οι Εβραίοι; Ένα βοσκοτόπι, ή λάθος κάνω; Από μία γη άχρηστη, οι άλλοι κατάφεραν να κάνουν αρχικά τα κιμπούτς, μέσα στα οποία πολλοί σκοτώθηκαν από τους Παλαιστίνιους και στην συνέχεια ένα κράτος, πολεμώντας θεούς και δαίμονες. Όσοι από τους Παλαιστίνιους θέλησαν να παραμείνουν, έγιναν Ισραηλινοί υπήκοοι και είχαν την ίδια μεταχείριση με τους Εβραίους.
    Άσε, λοιπόν, τα περί αδικίας, διότι αυτά δύσκολα κρίνονται.

    Στην κουβέντα, χρησιμοποιείς το γνωστό τρικ του υποβιβασμού (sic) του άλλου, για να εντυπωσιάσεις (δήθεν), να αποπροσανατολίζεις και να ξεφύγεις, αλλά επιχειρήματα και λόγο με παρρησία σαν της Galia δεν έχεις.

    Δυστυχώς, ανήκεις στο είδος εκείνο των ανθρώπων, οι οποίοι δεν δέχονται να αμφισβητούνται και αυτό το είδος ρέπει συνήθως στον φανατισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Που τον ειδες τον φανατισμό ανώνυμε επικριτή μου 09 Μαρτίου 2010 8:20 μ.μ.(δεν μου φαινεται να εχει αναγκη η Galia απο αυτοκλητο "συνηγορο υπερασπισης" καθοτι ειναι αρκετα "τσαμπουκαλού".);Και εγω οπως και η κυρία υποστηρίζω μετα παρρησίας την αποψη μου και απαντω στο ιδιο υφος οταν με ειρωνεύεται!
    Και σταματηστε πια αυτο το παραμύθι για την Παλαιστίνη, οτι δηλαδη πριν εγκατασταθούν οι Εβραιοι, ηταν μια ακατοίκητη και ερημη χωρα, διοτι αθελα σας παιζετε με την νοημοσύνη μας και αυτο ειναι αρκετα εκνευριστικό!Δεν ειναι ολοι πιτσιρικάδες σ'αυτο το ιστολόγιο!Υπαρχουν και ανθρωποι που εχουν μια καποια ηλικια και γνωρίζουν κατι παραπάνω!Εσυ για παραδειγμα-που φαινεσαι "ψαγμένος"- μπορεις να μας πεις κατι για την "διακυρηξη Μπάλφουρ" του 1917;


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μίνωα,

    Δεν μετακινούμαι σε πρόσφατη ανάρτηση. Γιατί έχω βαρεθεί πλέον να περνάνε βρισιές μόνο για μένα, από τον μετριασμό. Έχεις καταλάβει ότι είμαι και ψύχραιμη και ευγενική, αλλά δεν υπάρχει λόγος να ανέχομαι τόσες ύβρεις.
    Ο διάλογος δε γίνεται ούτε με τραμπουκισμούς και μεθόδους παρακράτους. Να αφήνουμε αμετρίαστη την βρισιά από το σχόλιο του δήθεν "αυθόρμητα αγανακτισμένου". Αυτές οι πρακτικές είναι σα να βγήκαν από εγχειρίδιο μυστικών υπηρεσιών χούντας δεκαετίας του 1950.

    Οπότε για τελευταία φορά, σου απαντώ, ότι το Ισραήλ δεν είναι χτισμένο σε αδικία, αλλά στην Ιερή Γη που δικαιωματικά του ανήκει. Και θα εξακολουθεί να του ανήκει όχι μόνο λόγω Ιστορίας, λόγω Θρησκείας, λόγω Πολιτισμού. Το Ισραήλ θα εξακολουθεί να ανήκει στους Ισραηλινούς, για όσο οι Ισραηλινοί είναι αντάξιοι αυτής της Γης. Και μέχρι στιγμής είναι.

    Αδικία διέπραξαν όλοι αυτοί που τους έδιωχναν και θέλουν ακόμα και σήμερα να τους διώξουν από εκεί.
    Γιατί αυτή είναι η διαφορά: Οι Άραβες δεν επιθυμούν μόνιμη Ειρήνη και επιτίθενται γιατί ξέρουν ότι
    ακόμα και να χάσουν, δεν πρόκειται να πάθουν τίποτα. Οι Ισραηλινοί θέλουν την Ειρήνη για να μπορέσουν να ζήσουν επιτέλους ήσυχα. Γιατί ξέρουν πως αν έρθει εκείνη η μαύρη μέρα που θα χάσουν μια μάχη, δε θα υπάρξει αύριο για αυτούς. Η κατάστασή τους είναι: Ελευθερία ή Θάνατος. Ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς.

    Αν θέλεις όμως να μιλήσουμε για Ιστορία, νομίζεις ότι η ανάγκη έκανε ποτέ κάποιους από τους Εβραίους να ξεχάσουν την Ιερουσαλήμ; ξέρεις ότι ακόμα και Θεσσαλονικείς Εβραίοι πολύ παλιά, όταν μεγάλωναν πήγαιναν να ζήσουν στην Ιερουσαλήμ;
    Ποιοί νομίζεις ότι ήταν οι ντόπιοι; Οι ίδιοι οι Οθωμανοί στην απογραφή του 1882 καταμετρούν 141.000 μουσουλμάνους (όχι μόνο αραβικής καταγωγής) στην ευρύτερη περιοχή (όχι μόνο στο σημερινό Ισραήλ).
    Μέχρι το 1922, όταν οι χριστιανικοί πληθυσμοί διωκόντουσαν
    από τα εδάφη της Οθ. Αυτοκρ., οι μουσουλμάνοι έγιναν 650.000.
    Το ίδιο έγινε και επί Βρετανικής Εντολής. Και το 1938 οι Άραβες έγιναν 1.000.000. Δηλαδή, αυξήθηκαν κατά 800% μέσα σε 56 χρόνια. 'Ενας λόγος που τους έλκυε στην περιοχή, ήταν η οικονομική ανάπτυξη που σημειώθηκε με τους σιωνιστές.

    Ποιά νομίζεις ότι είναι η πραγματική Παλαιστίνη; Αυτό που λέγεται σήμερα Παλαιστίνη; Κάνεις λάθος: Η Παλαιστίνη είναι υπερ-διπλάσια. Αυτό δε σημαίνει ότι το Ισραήλ θέλει να επεκταθεί. Αντίθετα, έχει δώσει εδάφη με ανταλλάγματα συμφωνίες ειρήνης. Το να δεις όμως ποια είναι η πραγματική Παλαιστίνη, δείχνει κάτι για την αραβική ψευτιά και υποκρισία. Διότι οι δήθεν "Παλαιστίνιοι" διεκδικούν την Παλαιστίνη αλλά "ξεχνούν" να διεκδικήσουν τα "παλαιστινιακά" εδάφη της πρώην Υπερ-Ιορδανίας. Γιατί δεν τα διεκδικούν; Μα γιατί είναι ήδη υπό αραβική κατοχή! Και αυτό αποδεικνύει ότι οι "Παλαιστίνιοι" ως εθνότητα είναι ανύπαρκτη και κατασκευασμένη μόνο για τα δυτικά ΜΜΕ και τους αφελείς υποστηρικτές. Τους "χρήσιμους ηλίθιους"...

    Μπορεί να κάνω εγώ λάθος και μπορεί να μην είναι έτσι.
    Το μέλλον θα δείξει. Αν έχω εγώ δίκιο, θα φανεί τα επόμενα χρόνια: Τα ίδια που λένε οι Άραβες σήμερα για το Ισραήλ, θα τα λένε οι ισλαμιστές στην δεκαπενταετία για την Ελλάδα. Ότι δήθεν υπήρχαν αυτοί εδώ και εμείς τους διώξαμε. Και ότι (δεν είμαστε "χάζαροι" αλλά) είμαστε αρβανίτες, πόντιοι, μικρασιάτες,
    που δεν έχουμε σχέση με αρχαίους Έλληνες, ούτε με Βυζάντιο.
    Αλλά είμαστε ένα μάτσο τιποτένιοι "έποικοι", μη γηγενείς, που μαζευτήκαμε στο παράνομο κράτος που σήμερα λέγεται Ελλάδα, με την βοήθεια της σατανικής Δύσης και διώξαμε τους καλούς και φιλειρηνικούς μουσουλμάνους διότι ήμασταν και άπιστοι και αχάριστοι.
    Και μάλιστα το Ισραήλ είναι σε καλύτερη μοίρα, διότι φτιάχτηκε με ψήφισμα που πέρασε από τον ΟΗΕ. Με ειρηνική διαδικασία δηλαδή. Φαντάσου τί θα λένε για εμάς που τους διώξαμε με πόλεμο! Σφαγείς και δολοφόνοι οι Ήρωες του '21.
    Ήδη το ψελλίζουν σήμερα. Είναι ακριβώς οι ίδιοι που βρίζουν συστηματικά το Ισραήλ γιατί υπηρετούν το ίδιο κέντρο. Δεν τους ακούς ήδη; Δε βλέπεις αυτό που έρχεται;
    Galia

    Υ.Γ. @ 8.20 μ.μ.
    Σας ευχαριστώ θερμά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αγαπητέ Μίνωα, όπως εσύ δεν με βρίσκεις τέλειο έτσι και εγώ δεν βρίσκω εσένα τέλειο. Το ΕΑΜ τότε ήταν η μεγάλη πλειοψηφία της Ελλάδος. Οι προδότες ήταν ελάχιστοι. Το δυστήχημα είναι ότι οι προδότες, οι ταγματασφαλήτες, με την βοήθεια ΗΒ και ΗΠΑ μας καβάλησαν. Καλύτερα τότε να είχε φτιάξει κυβέρνηση η πλειοψηφία. Καλύτερα να είχαμε γίνει Ανατολικό μπλόκ, και σήμερα να είμασταν σαν μία απο τις πρώην Ανατολικές χώρες που μας έχουν ξεπεράσει. Ούτε Κύπρο θα είχαμε, ούτε φόβο από τους τριγύρω. Αυτό που γίναμε σήμερα είναι ένα πρασινομπλέ σκυλαδιστάν παλαβιστάν. Πρέπει να ξυπνήσουμε, να μάθουμε την ιστορία μας, να τιμωρήσουμε τους απατεώνες και τους κλέφτες και να δώσουμε δίκαιο στους αθώους.
    Αγαπητή Γκάλια, αν έχεις χρόνο να συνεχίσεις να λες τη γνώμη σου και άσε τους άλλους να βρίζουν. Διαφήμιση σου κάνουν και δίνουν έτσι αξία στα δικά σου λεγόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγαπητέ Μίνωα, οι πρασινομπλέ δεν είναι Έλληνες, είναι βάρβαροι ντυμένοι σαν Έλληνες, που μιλάνε Ελληνικά. Καιρός για λευτεριά. Ένα νέο ΕΑΜ χωρίς κανένα χρώμα θα μας σώσει από τους βάρβαρους αρχικλέφτες απατεώνες. Όσοι έντιμοι υπήρχαν σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν φύγει, και έχουν μείνει μόνο οι απατεώνες και οι ανόητοι σε αυτά τα κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. AN ORISMENOI ONOMAZOUN DIALOGO TIN XRISI YVREON KAI OXI EPIXEIRMATON (THIMAMAI POLI KALA POIOS ANAFERTHIKE SE GYNAIKIA GENITKA ORGANA KAI POIOS XRISIMOPOIEUI EKFRASEIS KATAGOGEIOU DEIXNONTAS ETSI POIS EINAI MONOPLEUROS I OPOIS DEN EXEI EPIPEDO KAI DEN EINAI PSAGMENOS)TOTE EILIKRANA LIPAMAI GIA LOGARIASMO TOUS!ARA APO TIN ALLI AS ANAROTHOUN GATI DEN GINETAI MIA PRAGMATIKI SYZITISI GIA TI THELOUME OS XORA KAI POS THA TO APOKTISOUME!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τέσσερις γειτονικοί λαοί μπορούν να καταλάβουν ο ένας τον άλλο και να συμμαχήσουν, διότι είναι και οι τέσσερις θύματα απίστευτων γενοκτονιών : οι Αρμένιοι, οι Εβραίοι, οι Κούρδοι και οι Έλληνες. Πρέπει εμείς οι τέσσερις να μάθουμε ιστορία. Το δράμα μας είναι ότι τουλάχιστον Αρμένιοι, Εβραίοι και Έλληνες έχουμε πολύ συχνά βλαμμένες ηγεσίες. Για τους Κούρδους δεν γνωρίζω τι ικανότητες έχουν οι ηγεσίες τους. Και οι τέσσερις λαοί είμαστε είδη προς εξαφάνιση. Αν δεν ενωθούμε θα μας διαλύσουν έναν έναν. Το ότι έχουν κάνει τεράστια και εγκληματικά λάθη κάποιες Ισραηλινές ηγεσίες είναι αλήθεια. Κατά την άποψή μου πρέπει να τιμωρηθούν όσοι έχουν κάνει εγκλήματα. Όταν δείξει το Ισραήλ ότι ξέρει να απονέμει δικαιοσύνη, θα κάνει πολύ περισσότερους φίλους. Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει όλοι είναι ότι υπάρχει τεράστια απειλή για την ανθρωπότητα. Για δείτε εδώ μαζική ψυχοπάθεια :
    http://www.youtube.com/watch?v=61EUwfR26oI&feature=player_embedded#
    Δεν έχουν μόνο δικαίωμα να ζουν οι Παλαιστίνιοι, έχουν και οι Εβραίοι. Η δημιουργία του κράτους τους ήταν μία πράξη απελπισίας μετά την απίστευτη σφαγή που υπέστησαν από τον Ναζισμό. Οι Εβραίοι ζουν για αιώνες κυνηγημένοι, και κατασφάζονται συχνά από αμαθείς φανατικούς. Έφτιαξαν το κράτος τους κάτω από τεράστια ψυχολογική πίεση. Όταν εμείς οι Έλληνες μάθουμε την ιστορία των δικών μας γενοκτονιών και της δικής μας θρησκείας, τότε μόνο θα καταλάβουμε και τους Εβραίους. Η μελέτη και αναγνώριση των δικών μας γενοκτονιών και κάθε γενοκτονίας είναι θέμα πάρα πολύ σοβαρό. Που είναι το Ελληνικό κράτος επί του θέματος; Τους Εβραίους περιμένουμε να μας βοηθήσουν για την αναγνώριση των δικών μας γενοκτονιών; Τόσο άχρηστοι είμαστε; Κεμαλολάγνοι και Οθωμανολάγνοι πρασινομπλέ βάρβαροι έχουν το πάνω χέρι στον τόπο μας. Ελπίζω να ξυπνήσουμε πριν να φορέσει η Ελλάδα φέσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ Μίνωα

    Βλέπεις πόσο δίκιο έχω; Αντί να απαντήσεις στο ερώτημά μου τι ήταν η Παλαιστίνη πριν έλθουν οι Εβραίοι, αντί να δώσεις μία απάντηση πειστική, το γυρνάς αλλού, κάνοντας και τον ... "εκνευρισμένο". Οι διαχειριστές του ιστολογίου, εσκεμμένα αφήνουν μόνον εσένα να βρίζεις εδώ μέσα (ο Χρήστος αναφέρει μόνο λίγα, που δείχνουν την αγωγή σου), αλλά κόβουν σχόλια άλλων.

    Το να ασχολείται κανείς με έναν καραγκιόζη σαν του λόγου σου (ξέρω ότι θα μετριαστεί το σχόλιο), που αντί να συζητά, κάνει τον Κινέζο, είναι χαμένος χρόνος.

    @ Galia

    Δεν χρειάζεται να με ευχαριστείς. Λέω αυτό που βλέπω και είμαι βέβαιος ότι το βλέπουν ακόμη και οι φανατικοί "εβραιοφάγοι". Αλλά αυτά μας έφαγαν και καταντήσαμε στα χάλια που καταντήσαμε.

    Άλλως, θα έπρεπε να μας προβληματίζει αυτό που γράφεις και που σίγουρα θα συμβεί:

    "Τα ίδια που λένε οι Άραβες σήμερα για το Ισραήλ, θα τα λένε οι ισλαμιστές στην δεκαπενταετία για την Ελλάδα."

    Με μαθηματική ακρίβεια.

    Από χθες συζητούν τα περί ιθαγενείας και ψήφου στους λαθρομετανάστες (δεν υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα. Μονάχα εκ των υστέρων νομιμοποιηθέντες). Κι όμως, το Ισραήλ και η Mossad τους μάρανε. Είδες να γράψουν κουβέντα γι αυτά; Ο νόμος, αν ψηφισθεί, θα γίνει κράχτης λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Και τότε ασφαλώς θα ζητήσουν κάτι παραπάνω από τη ιθαγένεια. Θα ζητήσουν "ζωτικό χώρο" και αυτός που θα πρέπει να τα μαζεύει είναι ο "ασθενέστερος κρίκος".

    Και όταν θα φεύγουν οι "εβραιοφάγοι", να είσαι βέβαια ότι θα βλαστημάνε το ... Ισραήλ και τους Εβραίους για το κακό που τους έκαναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πιο σωστά είναι, μαντράσα,και σημαίνει,σχολείο.
    Τάσσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. http://www.youtube.com/watch?v=eEcYJekcsWE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ 12:59

    Ermeni Soykırımı

    "Tüm Ermeni kadın, çocuk, erkeği hiçbir şeye bakmadan öldürün!"
    "yok canım öyle bir şey.1 milyon insan kendiliğinden buhar oldu. biz de anlamadık." (talat paşa).

    http://www.youtube.com/watch?v=ILFD5oZQLLY


    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. [size=12]знакомства пермский край бардымслий н, сэкс знакомства в кирове[/size]
    http://iuhskqp.com
    [url=http://iuhskqp.com]iuhskjq[/url]
    http://iuhskqp.com/
    iuhskqp
    iuhskqp

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.