28/4/10

"Απόψεις και 'απόψεις' περί φασισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο!" (2)


Σχόλιο του Ελευθέριου Β. στην ανάρτηση "Απόψεις και 'απόψεις' περί φασισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο!"
Αυτές τις μέρες ζούμε γεγονότα που η ερμηνεία τους για κάποιον που δεν έχει ιδεολογικές παρωπίδες φορεμένες για δεκαετίες μπορεί να κατανοήσει από ποιες νοοτροπίες και πολιτικές λογικές εκπορεύονται.
Βλέπουμε «δράσεις» κάποιας αριστεράς, που είτε έχει αυτοχαρακτηριστεί «κομμουνιστική» είτε έχει αυτοχαρακτηριστεί «αντισυστημική». Αυτή η δεύτερη αριστερά έχει τα ίδια ουσιαστικά εργαλεία πολιτικής ανάλυσης με την «ορθόδοξη» αριστερά. Ενώ όλες οι συνιστώσες τις αριστεράς σε όποια κόμματα και αν ανήκουν επαίρονται για τις «αγωνιστικές δράσεις τους ενάντια στο σύστημα» ξεχνούν κάτι πολύ σημαντικό.
Αυτό το σημαντικό σημείο που πολλοί νεώτεροι δεν το γνωρίζουν είναι ότι το 1981 με τον Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και νωρίτερα ακόμα με την πρωθυπουργία Καραμανλή και στο πλαίσιο της «εθνικής ομοψυχίας» υιοθέτησαν πολλές από τις απαιτήσεις αυτής της αριστεράς. Θα πρέπει εδώ να σημειώσω ότι πολλοί νεαροί που εξανίστανται στην έννοια του έθνους να γνωρίζουν ότι για την τότε αριστερά ήταν σεβαστή αυτή η έννοια και το προέβαλαν σαν βασικό επιχείρημα συμμετοχής τους στον κοινοβουλευτισμό ακριβώς για την ανάγκη ύπαρξης αυτής της περίφημης ομοψυχίας. Υιοθέτησαν λοιπόν αυτές οι «αστικές» εν πολλοίς πολιτικές ηγεσίες με αυξανόμενους ρυθμούς ευρείες μεταρρυθμίσεις που φαινόταν απαραίτητες εκείνη την εποχή για την επίτευξη της αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής μιας καθημαγμένης χώρας που από το 1943 μέχρι το 1974 ζούσε στους ρυθμούς μιας κοινωνικής διαίρεσης που ενίοτε έπαιρνε τραγικές διαστάσεις με πολλούς νεκρούς.
Δηλαδή ακόμα και η αντισυστημική όπως θέλει να χαρακτηρίζεται αριστερά καθόρισε στον μέγιστο βαθμό τις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις μετά το ’74 έστω και μόνο μέσα από τον συνδικαλισμό. Το αποκορύφωμα βέβαια ήταν η μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ το ’81 και η ευρεία σκύλευση του αριστερού λόγου από την κομματική βάση του ΠΑΣΟΚ με την παρότρυνση και της ηγεσίας του και με διάφορες νεφελώδεις ιδεολογικούς ακροβατισμούς.
Η νοοτροπία αυτή αναπτύχθηκε εν πλήρη γνώση των πολιτικών πως δεν υπήρχαν τα μέσα να προσφερθεί ο επί γης παράδεισος του κοινωνικού κράτους σε όλη την κοινωνία λόγω έλλειψης επαρκούς παραγωγικής βάσης. Αποτέλεσμα αυτής της επιρροής είναι η σημερινή οικονομική κατάσταση με την οικονομική υστέρηση την υπερχρέωση και την εκτεταμένη διαφθορά που με μαθητική ακρίβεια οδηγεί σε αλλαγές που μπορεί να είναι σε δύο κατευθύνσεις είτε σε «βελούδινη» παραγωγική ανακατανομή και γρήγορη έξοδο από την κρίση, είτε σε παταγώδη κατάρρευση και ουσιαστική γεωστρατηγική απαξίωση της χώρας χειρότερη από αυτή του εμφυλίου. Φυσική σχεδόν επιλογή της αριστεράς είναι η δεύτερη διότι αταβιστικά έχει μάθει να μισεί αυτό το κράτος.
Αντί λοιπόν για αυτοκριτική, χαμηλούς τόνους και αφομοίωση των διδαγμάτων από τα αποτελέσματα αυτού του κρατικιστικού πάρτι αυτών των τριών δεκαετιών που επέτεινε η αριστερά με τις διεκδικήσεις της βλέπουμε «δράσεις». «Δράσεις» που φυσικά σε συνεργασία με τους ω του θαύματος μισητούς «αμερικανούς – εγγλέζους – γερμανούς» δημοσιογράφους θα χρησιμοποιηθούν για να σπρώξουν βαθύτερα την χώρα στην οικονομική εξαθλίωση που με την σειρά της θα φέρει μεγαλύτερη κοινωνική έκρηξη. Είναι φανερό πως το ιδεολογικό πρόβλημα της αριστεράς δεν είναι η όποια πολιτική πρόταση για το πολίτευμα που πολιτεύεται και απλώς εξαντλείται στον στείρο «αντί-λογο» διότι η μόνη πραγματική πολιτική πρόταση που κομίζει είναι η με κάθε μέσο ανατροπή του πολιτεύματος. Αν έχω δίκιο σ’ αυτή μου την εκτίμηση γιατί θα πρέπει η όποια αριστερά να θεωρείται νόμιμο κόμμα και να δαιμονοποιούνται αυτοί που αναζητούν λύσεις για προβλήματα υπαρκτά όπως αυτό της λαθρομετανάστευσης, αυτόματα χαρακτηριζόμενοι ως «φασίστες»;
Οι προσπάθειες συμβιβασμού που πρώτες άρχισαν οι αστικές πολιτικές δυνάμεις πριν 35 χρόνια έχουν αποτύχει παταγωδώς. Μένει ένας δρόμος και αυτός είναι της αυστηρής καταστολής. Φυσικά θα πρέπει να καταργηθεί άμεσα η γελοιότητα του ακαδημαϊκού ασύλου.-

44 σχόλια:

  1. Ξέρεις γιατί το κάνει; Όχι απάντησε ο μικρός θαρρετά
    Το σίδερο έχει ξένες προσμίξεις με την διαδικασία αυτή κάθε φορά
    Πετυχαίνει να τις απομακρύνει και αυτό που έχει στα χέρια του είναι καθαρό, ατόφιο
    Και ανθεκτικότατο.



    πρεπει να προσεχουμε καλυτερα γιατι αν κανουμε λαθος αρχη ειναι αυτονοητο οτι θα βγουν λαθος συμπερασματα

    καταρχην ο καθαρος σιδηρος (αφαιρωντας τις προσμιξεις ) ειναι πολυ μαλακο υλικο και ουτε ακονιζεται.

    αυτο που κανει ο σιδερας ειναι βαφη

    ο "καθαρος" σιδηρος παρα την ευγενικη του καθαροτητα εχει σχεδον μηδενικη πρακτικη αξια γιατι ειναι μαλακο και ευκαμπτο

    ο σιδερας ξερει τι φτιαχνει ,φτιαχνει ενα

    υλικο σκληρο -ανθεκτικο στη δραση και τα χτυπηματα , μία το πυρωνει μία το σβηνει και αναμεσα το σφυρηλατει αναλογα το χαρακτηρα που θα του δωσει

    ο σιδερας ξερει τι φτιαχνει

    ο προμηθεας δεν ξερει τι εξηγει

    αποτελεσμα ο σιδερας να φτιαξει ενα κοφτερο σπαθι ενω ο προμηθεας να χαθει στις εξηγησεις

    λενε οτι οι παλιοι τεχνιτες το τελευταιο χερι "βαφης" το εκαναν σβηνοντας το σπαθι στο στομαχι ενος αιχμαλωτου βεβαια αλλοι το εξηγουν με δεισιδαιμονιες και αλλοι με τα αερια και το αιμα του στομαχιου

    ασχετα πως το εξηγει κανεις το αποτελεσμα ειναι ενα πολυ καλο "εργαλειο" που το μονο που χρειαζεται ειναι αποφασισμενα χερια για να αξιοποιηθει

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. V for Vendetta
    Δυστυχώς λόγω των γερμανοτσολιάδων της προηγούμενης κατοχής (και τότε γερμανικής, επί Β' Π.Π.), η Δεξιά είναι ακόμη και σήμερα ενοχική. Δυστυχώς επίσης, οι πραγματικοί πατριώτες αριστεροί εκείνης της κατοχής, είναι υπέργηροι και ένας - ένας μάς αφήνουν χρόνους, χωρίς να έχουν προλάβει να διδάξουν την έννοια της πατρίδας στους σημερινούς μ@λ@κες ιδεολογικούς απογόνους τους. Επί του πρακτέου βεβαίως, κάτι τέτοιο δεν έχει και μεγάλη σημασία: τα σημερινά τσουτσέκια, δεξιοί και αριστεροί, δεν πολέμησαν και δεν μάτωσαν για κανέναν απολύτως σκοπό, μιλώντας όλοι ανεξαιρέτως εκ του ασφαλούς. Οι απόψεις τους δεν έχουν σφυρηλατηθεί μέσα από ανταλλαγή πυρών, βασανιστήρια και εξορίες, ούτε φυσικά από το διάβασμα μιας έστω σελίδας του "Κεφαλαίου", της "Ανοιχτής Κοινωνίας και των Εχθρών της" ή έστω των "Απομνημονευμάτων" του γεροστρατηγού. Το να εκστομίζεις εξ' άλλου ότι σου κατεβαίνει στο κεφάλι ή/και να ακολουθείς την αγέλη είναι δωρεάν και νόμιμο σε όλο τον προηγμένο κόσμο. Μην γελιόμαστε: οι ιδεολογικές διαφορές της πλειοψηφίας των σύγχρονων "δεξιών" και "αριστερών" είναι μηδενικές, καθώς ούτε οι μεν ούτε οι δε, δεν γνωρίζουν για τι ακριβώς ομιλούν/ τσακώνονται. Μια μικρή μόνο μειοψηφία είναι αυτή που δικαιούται τον τίτλο Δεξιός ή Αριστερός στην σύγχρονη Ελλάδα. Οι λοιποί που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία τοποθετούνται πολιτικά είτε από συμφέρον είτε από βεντέτα. Και αν το συμφέρον έως έναν βαθμό είναι αποδεκτό καθώς ορθολογικά καθορίζει και την κοινωνική τάξη στην οποία ανήκεις και συνεπώς οφείλεις να υπερασπίζεσαι, η βεντέτα είναι το βασικό κίνητρο αρκετών που έχασαν συγγενείς τους στην προηγούμενη γερμανική κατοχή και στον εμφύλιο που ακολούθησε. Κάθε είδους βεντέτα φυσικά προσωπικά με αφήνει αδιάφορο, είναι ίδιον καθυστερημένων χωρικών στην Αλβανία. Από την άλλη, δεν είναι εύκολο να αναπρογραμματίσεις έναν ανθρώπινο εγκέφαλο κατεστραμμένο από ναρκωτικά, "σπιτική" προπαγάνδα ή προβληματικό DNA. Στο διά ταύτα, καθότι από ότι καταλαβαίνω βρισκόμαστε ήδη σε ένα νέο και ιδιόμορφο καθεστώς κατοχής, και με δεδομένο ότι η Παπαρήγα - Π.Α.Μ.Ε. - ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιποί πράκτορες διαφόρων υπηρεσιών - "αντιεξουσιαστές", "αντάρτες πόλεων", "αριστεριστές" κλπ δεν εκφράζουν πάνω από το 10% του Ελληνικού λαού, μήπως θα έπρεπε αυτήν την φορά να αντιστρέψουμε την ροή των γεγονότων; Πρώτα δηλ. να γίνει ο "εμφύλιος", και μετά η υπό γερμανούς και αμερικανούς/ τούρκους κατοχή; Έτσι ώστε το αντάρτικο που μοιραία κάποια στιγμή θα στηθεί να είναι "καθαρό" από προδότες, ανθέλληνες, άνανδρους και μισθοφόρους άλλων δυνάμεων, για να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος; Κατ' αυτόν τον τρόπο, όταν με το καλό ξαναπάρουμε την Πατρίδα μας στα χέρια μας σε μια - δυο γενεές, πιθανόν δεν ξαναφτάσουμε στην ξεφτίλα του Απριλίου του 2010._Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Ελευθέριε Β.

    Πέρα από την άρτια επιχειρηματολογία και τρόπο γραφής σου, η μεγαλύτερη προσφορά των κειμένων σου (κυρίως για εμάς τους νεώτερους) είναι η πληροφόρηση. Ειδικά για περιόδους που το μαρξιστικό κράτος-παρακράτος μας έχει φλομώσει στα ψέμματα.

    Αυτό το οποίο έγραψες σχετικά με τη τακτική της αριστεράς στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης είναι κάτι το οποίο σε εμένα ήταν παντελώς άγνωστο.

    Παρακαλείσε να γράφεις εδω ΠΥΚΝΟΤΕΡΑ και ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η σύγκριση φασισμού κομμουνισμού είναι επιεικώς άτοπη. Κι αυτό για ένα μοναδικό λόγο: όπως ορίζει και ο πιο γνωστός από τα μέσα γλωσσολόγος κ. Μπαμπινιώτης, "φασισμός είναι κάθε μορφή καταπίεσης κλπ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ χαρακτήρα". Ο κομμουνισμός, για όποιον ξέρει τα βασικά, προωθεί το διεθνισμό στη βάση κοινών ταξικών συμφερόντων των μελών της εργατο-αγροτικής τάξης.
    Επομένως, ορθώς αποκαλούνται φασίστες αυτοί που δήθεν ενδιαφέρονται για κοινωνικά προβλήματα και την επίλυσή τους αλλά στην πραγματικότητα επιθυμούν τη μεταχείριση αλλοδαπών ως ζώα για την προαγωγή του έθνους (και καλά). Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι τακτικές Μπερλουσκόνι, ο οποίος βυθίζει μεσοπέλαγα πλοιάρια με πεινασμένους και φτωχούς ανθρώπους, για την επίλυση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, με την δικαιολογία του εθνικού συμφέροντος.

    Υ.Γ.1: Η λαθρομετανάστευση δε λύνεται με μισανθρωπισμό αλλά με τη μη εκμετάλλευση του πλούτου που παράγεται σε χώρες του Τρίτου κόσμου από μια ολιγαρχία του Πρώτου κόσμου. Έτσι οι άνθρωποι αυτοί θα έχουν να φάνε και θα μένουν στην πατρίδα τους.

    Υ.Γ.2:Οι Βορειοευρωπαίοι πριν γίνουν αποικιοκράτες-δυνάστες δεν είχαν ούτε "δεύτερο βρακί να φορέσουν" (τρανή απόδειξη ο πολιτισμός που είχαν αναπτύξει μέχρι την Αναγέννηση ο οποίος είναι γενικά σε ευθεία αναλογία με την οικονομία ενός κράτους) και τώρα το παίζουν προηγμένοι και πλούσιοι με ξένα κόλυβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε 28 Απριλίου 2010 5:39 μ.μ.
    Έχεις δίκιο, θεωρητικά είναι όπως τα λές.
    Στην πράξη όμως, ένα καθεστώς ή μια ομάδα που ασκεί βία και δεν αναγνωρίζει στον 'άλλον' το δικαίωμα της έκφρασης, επί της ουσίας είναι φασιστικό.
    Έτσι τουλάχιστον το αντιλαμβάνεται ο απλός λαός, που δεν έχει αριστερή κουλτούρα.
    Ξέρεις, ούτε οι λοστοί, ούτε οι βαριοπούλες, που επικαλούνται σήμερα οι κεμαλιστές (κι αυτοί πιστεύουν ότι είναι επαναστάτες αριστεροί, ξέρεις είναι αυτοί που αφάνισαν εκατομμύρια Έλληνες, Αρμενίους, και Ασσυρίους στην Ανατολή), ούτε τα γιαούρτια προάγουν τη δημοκρατία και το διάλογο.
    Παραπέμπουν οπουδήπτε αλλού, από την προαγωγή της κοινωνίας και του ανθρώπινου είδους.
    Δεν ξέρω δε αν το να καις, να δέρνεις, να σκοτώνεις και να φιμώνεις την άλλη άποψη, είναι χειρότερο ακόμα και από τον ορισμό του φασισμού που έδωσες, που μπορέι ως πρακτική να υπάρχει σε ορισμένες περιπτώσεις στην Ελλάδα (και έστω και στη μορφή αυτή πρέπει να μας προβληματίσει και να το αντιμετωπίσουμε ως κοινωνία) δεν υπάρχει όμως ως εμπεδωμένη ιδεολογία από οργανωμένες ομάδες και χώρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτοί οι ανθέλληνες που λέει ο Κ.Π. είναι οι ίδιοι(ή πολιτικοί τους απόγονοι τέλος πάντων) που πολέμησαν τους Άγγλους (βλέπε Σκόμπι) όταν ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της Ελλάδας το 1944, με τη σύμφωνη γνώμη Γεωργίου Παπανδρέου, Βασιλιά, δεξιών, κεντρώων, Χιτών και ταγματασφαλιτών (γερμανοτσολιάδων αν ξέρεις). Αυτοί οι ανθέλληνες είναι οι ίδιοι που πολέμησαν μαζί με άλλους Έλληνες τους Γερμανο-Ιταλο-Βουλγάρους το 40 και στην κατοχή. Αυτοί οι ανθέλληνες είναι οι ίδιοι που ο ίδιος ο Καραμανλής (ο γέρος) νομιμοποίησε το 1974, αν και ήταν πολέμιός τους μέχρι τη δεκαετία του 60 , όταν οι Τούρκοι με τη βοήθεια των Αγγλοαμερικάνων "συμμάχων" μας μπήκαν στην Κύπρο. Αυτοί οι ανθέλληνες είναι οι ίδιοι που πριν από 6 μήνες έλεγαν στον ελληνικό λαό ότι ετοιμάζεται νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, με σκοπό την εξόντωση του Ελληνικού λαού και ότι ετοιμάζεται συνδιαχείριση στο Αιγαίο. Αυτοί οι ανθέλληνες είναι οι ίδιοι που υπερασπίστηκαν το Μιλόσεβιτς όταν βομβαρδιζόταν η Σερβία, αλλά και στο δικαστήριο της Χάγης, και που καταδίκασαν το προδοτικό σχέδιο Ανάν. Και τέλος είναι αυτοί οι ίδιοι ανθέλληνες που προτείνουν στους ελληναράδες να μην δεχθούν χωρίς αντίσταση τη νέα κατοχή που μας ετοιμάζει ο Γεώργιος Παπανδρέου (κοίτα σύμπτωση) αλλά να αγωνιστούν και αυτοί ενάντια στους πραγματικούς προδότες.

    Το γιατί μόνο 1 στους 10 Έλληνες πολίτες είναι ένας τέτοιος ανθέλληνας ας αναζητηθεί στα pay-roll των υπουργειών και στα πόθεν έσχες των ρουφιάνων των δημοσιογράφων που δεν ενημερώνουν τον κόσμο για το τι έρχεται αλλά παίζουν το ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου απροκάλυπτα. (βλέπε Καψής, Αναστασιάδης, Πορτοσάλτε, Παπαχελάς κτλ.) Δόξα τω Θεώ (όλο εκπλήξεις είμαι εγώ, ο ανθέλληνας Βεελζεβούλ) υπάρχουν και δημοσιογράφοι που εκτελούν εντεταλμένη υπηρεσία με περισσότερο τάκτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Ανώνυμος 28 Απριλίου 2010 5:39 μ.μ.

    Μέρος Α

    βρε βρε πλακώσαν οι μαρξιστές "θεωρητικοί"....

    Για εξετάσουμε και αποδομήσουμε ένα προς ένα αυτά που λες.


    Γράφεις:
    "Η σύγκριση φασισμού κομμουνισμού είναι επιεικώς άτοπη. Κι αυτό για ένα μοναδικό λόγο: όπως ορίζει και ο πιο γνωστός από τα μέσα γλωσσολόγος κ. Μπαμπινιώτης, "φασισμός είναι κάθε μορφή καταπίεσης κλπ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ χαρακτήρα"."


    O ορισμός που δίνεται από τον Μπαμπινιώτη στη λέξη φασισμός, είναι ανακριβής καθότι αγνοεί πως με τον όρο Φασισμός ορίζεται συγκεκριμένη πολιτική και οικονομική θεωρία. Για μια σύντομη ματία στη θεωρία αυτή, καλό θα ήταν να μπεις στο κόπο να διαβάσεις στο http://en.wikipedia.org/wiki/Fascism. Αν και το άρθρο της wiki είναι μονομερές, εξηγεί πως πρόκειται για πολιτικοοικονομική θεωρία και όχι "συμπεριφορά" όπως προσπαθείς να παρουσιάσεις τον Φασισμό εσύ και ο προσήλυτος (όποιος το έπιασε το έπιασε...) Μπαμπινιώτης.

    Για την ακρίβεια ο ορισμός στη λέξη "φασισμός" του Μπαμπινιώτη έχει να κάνει με την ερμηνεία που προσέδωσε στη λέξη φασισμός η αριστέρα, έναν ορισμό που δεν έχει ουσιαστικά καμμία σχέση με την αρχική έννοια της λέξης (βλέπε παραπάνω) αλλά με μια μορφή απολυταρχίας (κάθε είδους) που όμως προέρχεται αποκλειστικά από τη πλευρά της δεξιάς. Αντίστοιχες προσπάθειες έχουν γίνει για να ερμηνεύσουν την ίδια συμπεριφορά από αριστεράς και έτσι έχουμε νεολογισμούς τύπου "κόκκινος φασισμός".

    Γράφεις: "Ο κομμουνισμός, για όποιον ξέρει τα βασικά, προωθεί το διεθνισμό στη βάση κοινών ταξικών συμφερόντων των μελών της εργατο-αγροτικής τάξης."

    Σαφέστατα στη θεωρία αυτό πρεσβεύει, αλλά στην ιστορική του πορεία του ο κομμουνισμός προσπάθησε να επιβληθεί με ποταμούς αίματος, σφαγές εκκατομυρίων ανθρώπων, τεχνητούς λοιμούς και καταστροφές. Τα καθεστώτα που επιβλήθηκαν έπειτα από κομμουνιστικά πραξικοπήματα ή "επαναστάσεις" οδήγησαν στη χειρότερη μορφή απολυταρχίας και πλήρους καταπίεσης κάθε διαφορετικής γνώμης και άποψης είτε με εξόντωση είτε με καταδίκη στα Γκούλαγκς και στα ψυχιατρεία. Συνεπώς με την ερμηνεία που δίνεται σήμερα στη λέξη φασισμός, η πρακτική και οι τακτικές των κομμουνιστών όχι απλά ταυτίζονται αλλά ξεπερνούν κατά πολύ ακόμα και τον ορισμό αυτό.
    Δε νομίζω βέβαια ότι χρειάζεται καν να αναφερθούμε στη πλήρη αποτυχία των συστημάτων αυτών όχι να δημιουργήσουν τις ιδεατές κοινωνίες που ευαγγελίζονταν αλλά ούτε καν βιώσιμες. Αν λάβουμε δε υπ' οψιν ότι η κομμουνιστική ιδεολογία απέτυχε παταγωδώς κατ' επανάληψη, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως οποιοσδήποτε ευαγγελίζεται τέτοια καθεστώτα σήμερα μόνο ως ψυχοπαθείς μπορεί να χαρακτηριστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για την αρθρογραφια του αγαπητου Ελευθεριου Β.,δεν χωρα συζητηση.Εγω θελω να προσγειωσω λιγο πιο ανωμαλα και ρεαλιστικα τις ιδεολογιες των οποιων οι επακολουθες πραξεις εχουν αμεση επιδραση στην καθημερινοτητα μας και μαλιστα στις κρισιμες αυτες εποχες.Σημερα 28/4/2010, δυο [2] ειδησεις με εκαναν εξαλλο σε σημειο να εκραγω.Η πρωτη ηταν η αποκαλυψη γνωστου χειρουργου οφθαλμιατρου οτι 2 μοσχευμα που ηταν ΕΤΟΙΜΑ να μπουν στο αεροπλανο απο το Denver των ΗΠΑ και να εμφυτευθουν σε Ελληνες για να αποκτησουν το ΦΩΣ τους,τελικα δεν ηλθαν και κατεστραφηκαν λογω αργοποριας.Ξερετε τον λογο;.Διοτι ο προεδρος και διευθυνων συμβουλος της Ε.Ε.Μ. [Ελληνικης εταιρειας μεταμοσχευσεων] δεν μπορουσαν να υπογραψουν διοτι ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ.ΑΠΕΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ.Εχουν συνειδητοποιησει οτι ανθρωποι απελπισμενοι περιμενουν μηνες η χρονια για να σωθουν;.Η δευτερη ειδηση ειναι οτι η εταιρεια Zenith απο τις μεγαλυτερες εταιρειες κρουαζιερας στον κοσμο,μετα την ΕΠΙΤΥΧΗ παρεμποδισει της εισοδου των τουριστων σε κρουαζιεροπλοιο της στον Πειραια ,απο τους 'αγωνιστες' του ΠΑΜΕ,ανακοινωσε οτι ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΟΛΑ τα κρουαζιεροπλοια της απο τον Πειραια και μεταφερει τις δραστηριοτητες στην Τουρκια.Πρωτη αμεση επιπτωση= 400 ανεργοι Ελληνες και δεν υπολογιζω τα χαμενα εσοδα απο δραστηριοτητες χιλιαδων τουριστων στα λιμανια μας.Ηδη το Ηρακλειο Κρητης θρηνει την απωλεια 50.000 τουριστων ετησιως δια των κρουαζιεροπλοιων.Τι σημαινει λοιπον δεξιος φασιστας,αριστερος αγωνιστης,αναρχικος,εξωκοινοβουλευτικος,εσωκοινοβουλευτικος και ολες αυτες οι μακακιες που καθε ασημαντος προκειμενου να γινει γνωστος,αναμασαει και κορδακιζεται;.Συμπερασμα δικο μου.Οποιος ενεργει για το κακο του κοινωνικου συνολου και της πατριδος,θελει κρεμασμα,ασχετως χωρου που νομιζει οτι προερχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Ανώνυμος 28 Απριλίου 2010 5:39 μ.μ.

    Μέρος Γ'


    Γράφεις: "Υ.Γ.1: Η λαθρομετανάστευση δε λύνεται με μισανθρωπισμό αλλά με τη μη εκμετάλλευση του πλούτου που παράγεται σε χώρες του Τρίτου κόσμου από μια ολιγαρχία του Πρώτου κόσμου. Έτσι οι άνθρωποι αυτοί θα έχουν να φάνε και θα μένουν στην πατρίδα τους."

    Είναι πάγια τακτική της αριστεράς να αποπροσανατολίζει τη συζήτηση. Η θέση αυτή που αναφέρεις είναι λογικά αίολη. Από καθαρά πρακτικής άποψης η αντίληψη πως θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να λυθούν τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα του τρίτου κόσμου καθώς και το να σταματήσουν οι πόλεμοι για να σταματήσουμε την εισβολή και κατοχή της χώρας μας από τους πακιστανούς και τους αφρικάνους δε γίνεται να εφαρμοστεί. Κανείς εχέφρων άνθρωπος δεν αναμένει ότι μετά από χιλιάδες χρόνια ανθρώπινης ιστορίας θα πάψουν να γίνονται πόλεμοι ή καταστροφές ή θα υπάρχει οικονομική εκμετάλλευση.
    Η αριστερά για δεκαετίες στηρίζεται σε μυθεύματα ότι η μετανάστευση είναι καρπός της εκμετάλλευσης που δέχεται ο τρίτος κόσμος από τον πρώτο. Δε μας εξηγεί βέβαια κάποια πολύ βασικά ερωτήματα.
    α) Πως ακριβώς η Ελλάδα εκμεταλλεύεται/εκμεταλλεύτηκε τον τρίτο κόσμο;
    β) Πότε ακριβώς το Πακιστάν μια χώρα με πυρηνικά έπεσε θύμα της ολιγαρχίας του πλούτου του Πρώτου κόσμου;
    γ) Η Αφρική από την οποία έρχεται μεγάλο μέρος των μεταναστών στην Ευρώπη έχει απο-αποικιοποιηθεί εδώ και δεκαετίες, ενώ δέχεται και τεράστια ποσά οικονομικής βοήθειας. Πως ακριβώς ευθύνονται οι ευρωαπαίοι για παράδειγμα για τη κατάσταση στη Σομαλία 'ή την Ανγκόλα;

    Η πραγματικότητα βέβαια δεν είναι όπως την παρουσιάζει η αριστερά. Στη πράξη οι περισσότεροι λαθρομετανάστες έρχονται στην Ευρώπη γιατί κάποιοι τους υποσχέθηκαν ελεύθερη διαβίωση χωρίς εργασία χάρη στο welfare state του δυτικού κόσμου, όπου και εκμεταλλεύονται στο έπακρο. Επίσης για τους μουσουλμάνους μετανάστες υπάρχουν άλλα κριτήρια καθώς η επέκταση του Ισλάμ μέσω της μετανάστευσης σε χώρες απίστων ( Dar al-Harb) αποτελεί θρησκευτικό τους καθήκον. Για αυτό και εκατοντάδες μη-κυβερνητικές οργανώσεις ελεγχόμενες από τη Σαουδική Αραβία υποστηρίζουν τη μετανάστευση μουσουλμάνων στη Δύση.
    Ταυτόχρονα την λαθρομετανάστευση και τον εποικισμό της Ελλάδας από τριτοκοσμικούς την προωθούν επίσημα χώρες όπως η Τουρκία που ποντάρουν πάνω στη διάλυση του εθνικού ιστού της Ελλάδας και τη δημιουργία πέμπτης φάλαγγας μουσουλμάνων ώστε να εξαλείψουν πλήρως τον εχθρό εκ δύσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Ανώνυμος 28 Απριλίου 2010 5:39 μ.μ.

    Μέρος Β


    Γράφεις: "Επομένως, ορθώς αποκαλούνται φασίστες αυτοί που δήθεν ενδιαφέρονται για κοινωνικά προβλήματα και την επίλυσή τους αλλά στην πραγματικότητα επιθυμούν τη μεταχείριση αλλοδαπών ως ζώα για την προαγωγή του έθνους (και καλά)."

    Η "ανακοίνωση" των αναρχικών που επιτέθηκαν στον καθηγητή τον χαρακτηρίζει φασίστα και έγινε όχι επειδή ο ίδιος διατυμπάνιζε κάποιου είδους ειλωτοποίησης των αλλοδαπών λαθρομεταναστών προς ώφελος του έθνους (όπως γράφεις). Για την ακρίβεια ουδέποτε έχω ακούσει κανέναν να επιθυμεί κάτι τέτοιο, αυτά υπάρχουν μόνο στο κόσμο-matrix της εγχώριας αριστεράς που έχει πλέον χάσει πλήρως την επαφή της με τη πραγματικότητα. Ο καθηγητής απλά μίλησε για έλεγχο της λαθρομετανάστευσης, κάτι που αποτελεί καθολικό αίτημα της ελληνικής κοινωνίας. Με εξαίρεση ασφαλώς τους δημοσιογράφους, τους ημίτρελλους συριζαίους και τους πράκτορες ξένων δυνάμεων (στο payroll των οποίων είναι συχνότατα οι αναρχοπατέρες) οι οποίοι δε βρίσκουν τίποτα το προβληματικό με την εισβολή και επικοισμό της χώρας από αφρικανούς κανίβαλλους, τζιχαντιστές πακιστανούς, αλβανούς μαχαιροβγάλτες και κάθε καρυδιάς καρύδι.
    Η επίθεση λοιπόν δεν έγινε σε έναν "φασίστα" (όποιον όρο και να δώσει κάποιος σε αυτή τη λέξη) αλλά σε έναν πολίτη που εκφράζει το καθολικό αίτημα της κοινωνίας.Από οικονομικής άποψης, οι μόνοι που πραγματικά έχουν συμφέρον από τη συνέχιση της αλλόγιστης εισαγωγής λαθρομεταναστών είναι ασφαλώς οι πλουτοκράτες οι οποίοι έτσι διαλύουν τα εργατικά κεκτημένα και ρίχνουν τα μεροκάματα. Το ότι η σύγχρονη αριστερά ταυτίζεται και δουλεύει για αυτούς αποτελεί έναν γρίφο που ο καθένας ωφείλει να λύσει....

    Γραφεις: "Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι τακτικές Μπερλουσκόνι, ο οποίος βυθίζει μεσοπέλαγα πλοιάρια με πεινασμένους και φτωχούς ανθρώπους, για την επίλυση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, με την δικαιολογία του εθνικού συμφέροντος."

    Πως ακριβώς το υποτιθέμενο βύθισμα πλοίων με λαθρομετανάστες εντάσσεται στο πλαίσιο της μεταχείρησης και εκμεταλλεσης των αλλοδαπών ως ζώα που αναφέρεις παραπάνω, κανείς δεν καταλαβαίνει, πιθανόν ίσως ούτε εσύ. Γιατί αν ο "κακός" εθνικιστής Μπερλουσκόνι θέλει να εκμεταλλευθεί τους αλλοδαπούς δε τους βάζει να δουλεύουν ως σκλαβοι αλλά προτιμά να μη τους δέχεται καν; Φάσκεις και αντιφάσκεις λοιπόν και πολύ φοβάμαι πως ούτε εσύ το κατανοείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμε 5:39, γιατί η σύγκριση φασισμού και κομμουνισμού να είναι επιεικώς άτοπη; Ο ίδιος ο Λένιν δεν δήλωσε μετά την επικράτηση του Μουσολίνι ότι ο φασισμός και ο κομμουνισμός είναι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος;

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. skal είμαι ο αποπάνω "ανώνυμος κομμουνιστουποστηρικτής".

    Κατ'αρχάς, δημοκρατία είναι το πολιτεύμα στο οποίο ο λαός είναι ο κυρίαρχος και όχι τα ΜΜΕ, τα ξένα συμφέροντα και οι κεφαλαιούχοι.
    Το ξύλο, το γιαούρτι κτλ. είναι γνήσια δημοκρατική έκφραση μόνο όταν γίνεται από ίσο προς ίσο. Τι εννοώ; Θα σου δώσω παραδείγματα:Αν εγώ έχω ένα σιδερολοστό και σε βαράω χωρίς λόγο (ή έστω με λόγο) ενώ εσύ είσαι άοπλος τότε αυτό δεν είναι δημοκρατία. Αν όμως εσύ είσαι προβοκάτορας και προσπαθείς να μου φορτώσεις πράξεις ενάντια στις πεποιθήσεις μου τότε η ενδεδειγμένη αντίδραση είναι η βία και το γιαούρτι. Μην ξεχνάς ότι οι αρχαίοι Αθηναίοι, οι οποίοι κάτι παραπάνω ήξεραν από δημοκρατία εντός πόλεως τουλάχιστον, έριχναν φαγητά ακόμη και στο θέατρο (πολιτική πράξη) όταν δεν τους άρεσε το θέαμα ή το θέμα του έργου.
    Επομένως, αν εσύ βγάλεις ένα βιβλίο το οποίο συκοφαντεί το λαϊκό κίνημα το να ρίξω γιαούρτι ή αυγά είναι μια ένδειξη πολιτικής αντίδρασης και κατ'επέκταση με αυτόν τον τρόπο αναπτύσσεται ένας ιδιότυπος δημοκρατικός διάλογος.

    Δεύτερον, το να βάζεις όλους τους διαδηλωτές(αναρχικούς, προβοκάτορες, ΚΚΕδες και λοιπούς αριστερούς) στο ίδιο καζάνι (γενίκευση) είναι στοιχείο φασισμού. Πες μου, λοιπόν, πότε το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ έχει σκοτώσει, κάψει και φιμώσει πολιτική άποψη μετά το 1974(εξαιρώ τον εμφύλιο γιατί τότε είχε να αντιμετωπίσει ναπάλμ στα βουνά και όλμους στο κέντρο της Αθήνας και ήταν ουσιαστικά, κατά τη γνώμη μου πάντα, εν αμύνη); Απλώς αυτό που κάνει το ΚΚΕ μέσα από τα επίσημα όργανά του είναι να καταδικάζει απόψεις με τις οποίες δεν συμφωνεί.

    Τρίτον, το ότι οι κεμαλιστές είναι αριστεροί ειλικρινά δεν το ήξερα... Μήπως πρέπει να το μάθει το ΝΑΤΟ, του οποίου μέλος είναι η Τουρκία από το 1952; Φαντάσου να το μάθει και ο Πατακός, ο οποίος μαζί με τους άλλους προσπάθησε να τους μιμηθεί: θα τον χάσουμε πρόωρα τον μπαρμπα-Στέλιο!

    Τέταρτον, τον ορισμό του φασισμού, δεν τον έδωσα εγώ αλλά ο Μπαμπινιώτης και πολλοί άλλοι γλωσσολόγοι και είναι ελλιπής αφού ήθελα να εστιάσω στο κίνητρο των φασιστικών ενεργειών.

    Τέλος, το να καις, να δέρνεις, να σκοτώνεις και να φιμώνεις την άποψη άλλων, από χριστιανικής άποψης, είναι πραγματικά απαράδεκτο (και σίγουρα όχι χειρότερο από το φασισμό) αλλά κατά τα άλλα, τουλάχιστον υπό συνθήκες, είναι αποδεκτό. Εκτός αν θεωρείς τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη, το Νικηταρά κ.ά., που κάναν όλα τα προαναφερθέντα κατά συρροή, χειρότερους από το Μουσσολίνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. διαφωνω.
    οταν ο αλλος δεν σε αφηνει να πεις τη γνωμη σου και σε σακατευει, δεν ονομαζεται φασισμος αλλα αριστερισμος και βρωμοδημοκρατισμος.
    οι αριστεροι και οι βρωμοδημοκρατες δεν σαφηνουν να πεις τη γνωμη σου. ριξτε μια ματια γυρω σας 36 χρονια τωρα ποια ειναι η πραγματικοτητα και οχι ποια θα επρεπε να ειναι...
    απο κει και περα ας μην κρυβομαστε πισω απτο δαχτυλο μας σαν τα μικρα παιδια. μας χωριζει με τους καρκινοαριστερους χασμα αγεφυρωτο, μισος αβυσσαλεο και εχουμε ανοιχτους λογαριασμους απο το παρελθον.
    η αυτοι θα επικρατησουν και θα εξοντωσουν ολους εμας τους ελληνες τους ΜΗ αριστερους, η θα επικρατησουμε εμεις οι ελληνες και θα εξοντωσουμε τους αριστερους, τους θανασιμους εχθρους της πατριδας μας και του λαου μας.
    μεση λυση δεν υπαρχει.
    απλα πραγματα και ξεκαθαρα
    τελος οι υποκρισιες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. και κάτι τελευταίο

    Κάθε λαός έχει δικαίωμα να υπερασπισθεί το έδαφος του από οποιονδήποτε εισβάλει σε αυτό και το καταλαμβάνει. Είτε αυτό γίνεται με την βία των όπλων, είτε με την ειρηνική εισβολή και εποικισμό (λαθρομετανάστευση).

    Η εισβολή τριτοκοσμικών αφρικανών κανιβάλλων μόνο ζημιά κάνει στη χώρα καθώς αυτά τα άτομα δεν προσφέρουν τίποτα παρά μόνο έγκλημα και υποβάθμιση όπου κι αν βρεθούν. Τα δύο αυτά τελευταία είναι ορατά πλέον σε όποιον έχει την ατυχία να ζει στην Αθήνα ή σε άλλα αστικά κέντρα.
    Η εισβολή πακιστανών τζιχαντιστών που μας απειλούν με Τζιχάντ και έκαψαν την Αθήνα και μόνο στη φήμη ότι σκίστηκε το Κοράνι τους, δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στη χώρα. Αν δε κάποτε επιβληθούν αριθμητικά θα ζήσουμε σε έναν νέο ισλαμικό μεσαίωνα όπου οι πρώτοι που θα σφαγούν θα είναι οι "χρήσιμοι ηλίθιοι" της αριστεράς και της "προόδου".
    Οι υπόλοιποι θα έχουν τη μοίρα των χριστιανών των αραβικών χωρών. Καθεστώς Dhimmitude και ενίοτε σφαγές.

    Αυτό είναι το μέλλον που θέλουν για εμάς οι λαθρομεταναστολάγνοι αριστεροί, τη καταστροφή των δυτικών κοινωνιών και την επιβολή της ζούγκλας (όπου κυριαρχήσουν οι Αφρικάνοι) της Sariah (όπου κυριαρχήσουν οι ισλαμιστές).


    Η ασυνάρτητη δικαιολογία πως η Ελλάδα ωφείλει να στεγάσει και θρέψει εκατομμύρια τριτοκοσμικών λαθροεισβολέων στο όνομα κάποιας υποτιθέμενης αδικίας που έγινε σε αυτούς από τρίτους, είναι εξωφρενική. Εκφράζεται δε μόνο από ηλίθιους και έμμισθους πράκτορες ξένων δυνάμεων.

    Και ασφαλώς για την ηλιθιότητα του μέσου αριστερού ουδέποτε αμφέβαλλα, όπως επίσης δεν αμφέβαλλα ποτέ για το πρακτοριλίκι της ηγεσίας της ελληνικής αριστεράς, διαχρονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμε 28 Απριλίου 2010 6:59 μ.μ.
    δεν έχω χρόνο να απαντήσω, γιατί σε πέντε λεπτά πρέπει να βρίσκομαι σε μια εκδήλωση.
    Πουθενά δεν έβαλα στο ίδιο καζάνι όσους επιλέγουν το δρόμο της βίας ως μέσο πολιτικού αγώνα.
    Είπα ότι στην πράξη, για τον απλό λαό, όποιος ασκεί βία και στερεί βασικά δικαιώματα εκείνου που έχει διαφορετική άποψη, είναι φασίστας.
    Όσον αφορά το βιβλίο που συκοφαντεί, μπορεί κάλλιστα να εξουδετερωθεί με ένα άλλο βιβλίο, που εξουδετερώνει τις συκοφαντίες που λες.
    Ο πολίτης θα ενημερωθεί, θα διαβάσει, θα κρίνει και θα δώσει δίκιο εκεί που θα απιφασίσει ο ίδιος.
    Τα αυγά, οι ντομάτες, τα γιούχα, οι πέτρες και οι λοστοί, αφούν εκβαρβαρισμένες κοινωνίες ή κοινωνίες που τείνουν να εκβαρβαριστούν.
    Καλό διάλογο.

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Ανώνυμος 28 Απριλίου 2010 6:59 μ.μ.

    να σου απαντήσω εγώ μαρξιστή "θεωρητικέ"


    Γράφεις: "Πες μου, λοιπόν, πότε το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ έχει σκοτώσει, κάψει και φιμώσει πολιτική άποψη μετά το 1974"


    Eαν δεν είχες υποστεί πλύση εγκεφάλου από το ΚΚΕ θα γνώριζες τις επικές συγκρούσεις αναρχικών, αριστεριστών με την ΚΝΕ εντός και εκτός πανεπιστημίων καθ' όλη τη δεκαετία του 70 και 80.
    Ο όρος ΚΝΑΤ (Κομμουνιστική Νεολαία Αποκατάστασης Τάξης) σε μίμηση των Μ.Α.Τ. βγήκε επειδή για δεκαετίες οι αναρχικοί τρώγανε το ξύλο της αρκούδας από την ΚΝΕ, η οποία τους πετούσε έξω από τις συνεδριάσεις, τους έστυνε ενέδρες και τους έσπαγε στο ξύλο κλπ κλπ.
    Μάλιστα αν μιλήσεις με άτομα της γενίας εκείνης θα σου πουν ακόμα και για συνεργασίες Μ.Α.Τ. και "ΚΝΑΤ". Άκου και κάνα τραγούδι του Πανούση έχει γράψει αρκετά για το θέμα...
    Ναι λοιπόν το ΚΚΕ συνειδητά φιμώνει οποιαδήποτε πολιτική άποψη διαφωνεί με αυτό με τη βία. Όπου βέβαια το παίρνει να κάνει τέτοια.



    Γράφεις: "Τρίτον, το ότι οι κεμαλιστές είναι αριστεροί ειλικρινά δεν το ήξερα.."

    Εάν στη ζωή σου πέρα από τις μπουρδολογίες του ΚΚΕ είχες ανοίξει και κανένα βιβλίο της προκοπής θα αντιλαμβανόσουν γιατί στην Ισλαμική οθωμανική αυτοκρατορία ένα κίνημα που στρεφόταν κατά της θρησκείας, του χαλιφάτου, των παραδόσεων και επιθυμούσε ριζικές αλλαγές στην οθωμανική κοινωνία θεωρούταν αριστερό.


    Αλλά ας συνεχίσουμε, απορείς γιατί οι κεμαλιστές μπορούν να χαρακτηριστούν ως αριστεροί. Αυτό ασφαλώς ωφείλετε στη πλύση εγκεφάλου που δέχθηκες και σου έχει φτίαξει έναν μανιχαιστικό τρόπο σκέψης που σου επιβάλλει να βλέπεις τα πράγματα ως άσπρο ή μαύρο. Χωρίς καν διαβαθμίσεις του γκρι μεταξύ . Έτσι λοιπόν σου είναι αδύνατον να κατανοήσεις πως κάποιος αριστερός μπορεί να είναι και εθνικιστής. Πως δηλαδή τα στελέχη του SDLP του σοσιαλδημοκρατικού εργατικού κόμματος της Β.Ιρλανδίας έχουν αριστερή πολιτική θέση και επίσης δηλώνουν nationalists. 'Ή πως ακριβώς το Sinn Fein έχει ανοιχτά σοσιαλιστικό πρόγραμμα αλλά η βασική τους αρχή είναι ο Ιρλανδικός εθνικισμός και η επανένωση της Ιρλανδίας.


    Πάντως ένα είναι δεδομένο. Εάν λάβουμε υπ'οψιν την τουρκολαγνία και ισλαμολαγνία της αριστεράς στην Ελλάδα, μπορεί οι Κεμαλιστές να μην είναι αριστεροί, αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΕΜΑΛΙΣΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δυστυχῶς, ἡ ἀριστερὰ δὲν ἔχει τίποτε νὰ δώση πλέον.
    Καὶ μετὰ τὸν ψυχρὸ πόλεμο, υἰοθἐτησε μέρος τῆς ἰδεολογίας τῶν νικητῶν, δηλαδὴ τῶν ἀμερικανῶν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ευγε Ελευθεριε!

    Ο βαρβαρος και οπισθοδρομικος Εθνομηδενισμος της αυτοαποκαλουμενης, "προοδευτικης" Αριστερας, φαινεται πλεον σε ολλα τα επιπεδα της κοινονιας μας, δυστυχως!

    Πτωχευσαμε σε ολλα τα σημεια!

    Γραφει ευστοχα ο Παναγιωτης Ηφαιστος - απαντωντας στης αποψεις των "νεαρων που καυχωνται για τις λεηλασίες και τις καταστροφές του Δεκεμβρίου 2008":

    "[...]  Προτιμώ να σταματήσω εδώ επισημαίνοντας ότι θα λειτουργήσετε πολιτικά μόνο αν έχετε χειραφετημένη και επιστημονικά θεμελιωμένη θέση και άποψη για τα πιο πάνω. Όταν έχετε πρόταση για την εθνική ανεξαρτησία (δηλαδή για την συλλογική ελευθερία του ελληνικού λαού), όταν έχετε άποψη για το περιεχόμενο της κοινωνικής δικαιοσύνης που εσείς θέλετε να έχουμε, όταν έχετε πολιτικό πρόγραμμα πολιτικής δράσης που θα διοχετεύσετε με πολιτικό τρόπο που αποκλείει την βία και όταν κατανοήσετε πως ένα συλλογικό ανθρώπινο οικοδόμημα δεν το κατεδαφίζεις ή το εκθεμελιώνεις, αλλά διαρκώς το κτίζεις ανθρωπολογικά, οικονομικά, πολιτισμικά, γλωσσικά και από κάθε άλλη άποψη. Ακόμη η συμμαχία σας με λάθρα εισηγμένα εγκληματικά στοιχεία για να λεηλατήσετε βιοπαλαιστές και οικογενειακές επιχειρήσεις, από τις οποίες εξαρτώνται χιλιάδες εργαζόμενοι, δεν βοηθά σε οτιδήποτε ούτε προωθεί την συμβίωσή μας με γειτονικά έθνη, υπό συνθήκες αλληλοσεβασμού της εκατέρωθεν πολιτισμικής ετερότητας.    
         Οι παιδαριώδεις ενθουσιασμοί σας συγκροτούν έναν παραλογισμό, ο οποίος εκτός του ότι μας οπισθοδρομεί στην βαρβαρότητα, υπονομεύει και το δικό σας μέλλον. Κάποια στιγμή θα μεγαλώσετε και θα το καταλάβετε, αλλά θα είναι αργά. Υπάρχει περίπτωση, βεβαίως, να μην το καταλάβετε ποτέ και να σας καταπιεί, όπως πολλούς άλλους, μια μαύρη τρύπα. Είναι η μαύρη τρύπα που δημιουργείται όταν κατεδαφιστεί η πολιτεία μιας κοινωνίας. Διαβάστε Θουκυδίδη (για το τι έπαθαν οι Κερκυραίοι όταν καταλύθηκε η Πολιτεία τους) και Αριστοτέλη (για το τι είναι Πολιτεία), αντί να φωνασκείτε στους δρόμους ασυνάρτητα, βάζοντας φωτιές. 
         Σας χαιρετώ, με την ελπίδα ότι θα σκεφτείτε τα πιο πάνω. Σκεφτείτε ιδίως την πιο φοβερή κατηγορία που διατυπώνω. Ότι η πολιτική σκέψη σας είναι γερασμένη, τουλάχιστον 10.000 χρονών, διότι καταργεί την πολιτική και μας οπισθοδρομεί στην εποχή της βαρβαρότητας. Συμφωνώ, τέλος, ότι κάτι τρίζει κάτω από τα πόδια μας. Τρίζει το έδαφος κάτω από τα δικά σας πόδια, δηλαδή το έδαφος του μέλλοντός σας. Γιατί αυτό το έδαφος τα θεμέλια του οποίου θέλετε να καταστρέψετε είναι κυρίως δικό σας. Καταστρέφοντας τα θεμέλιά του δεν θα μπορείτε να κτίσετε το μέλλον του. Θα αποτελείτε ένα έρμαιο, όπως δυστυχώς είσαστε και σήμερα, χωρίς όπως φαίνεται να το αντιλαμβάνεστε.
     Παναγιώτης Ήφαιστος
    20.12.2008
    Το κείμενο που πήρα και που έδωσε την αφορμή για τα πιο πάνω σχόλια το παραθέτω αυτούσιο: [...]" (συνεχιζεται)

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ 28 Απριλίου 2010 6:59 μ.μ.
    Δηλαδη απο αυριο οποιος διαφωνει με η ζιμηωνεται με τα πεπραγμενα του παμε συριζα κτλ θα πρεπει να ριχνει αυγα και γιαουρτια στην παπαρηγα και στον αλαβανο και ολη την φαρα τους. επισης το οτι σου ριχνουν ναπαλμ και οβιδες δεν σημαινει οτι οποιον δεξιο βρισκεις στον δρομο σου η υποπταιυεσαι οτι ειναι του περνεις το κεφαλι.Ειπες και για τους αγωνιστες τοθ 21 οτι Εκτός αν θεωρείς τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη, το Νικηταρά κ.ά., που κάναν όλα τα προαναφερθέντα κατά συρροή, χειρότερους από το Μουσσολίνι.Εαν δεν ητανε αυτοι να θυσιαστουνε τοτε εσυ σημερα δεν θα μπορουσες να μιλησεις γιατι θα ειχεσ ενα τουρκικο πα@@ρι στον πισινο σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ιγ) Η ιδεολογία των Αμερικάνων έχει διαφανεί από την Επανάστασή τους: δεν πολέμησαν ούτε για εθνικούς ούτε για ταξικούς λόγους. Πολέμησαν για να "απελευθερωθεί" το εμπόριό τους από τη φορολογία της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Πού βρίσκεις ότι η Αριστερή ιδεολογία συμπίπτει με τη φιλελεύθερη;

    Αναφέρθηκε κάτι, ότι είμαι θεωρητικός του μαρξισμού και ότι τα λέω ωραία θεωρητικά κτλ. Καμία σχέση. Μιλάω πάντα με στοιχεία και παρατηρήσεις. Κι όταν ανέφερα παραδείγματα αναφερόμουν στην κρατική βία (παράδειγμα με σιδερολοστό), στη βία κατά των προβοκατόρων (δήθεν αντιεξουσιαστές που παρεισφρύουν σε ειρηνικές πορείες) και στη βία κατά των συκοφαντών-ρουφιάνων των εργαζομένων και των αγώνων τους. Επίσης όσο κι αν εκπλήσσεστε, δεν ανήκω σε κανένα κόμμα ούτε δέχομαι κατήχηση από κανένα άτομο. Ό,τι λέω εκφράζουν εμένα.
    Τέλος, θα ήθελα μια απάντηση περί αναγκαιότητας της βίας και Κολοκοτρώνη, από εσάς που είστε περισσότερο πατριώτες και πολιτισμένοι από την Παπαρήγα. Γιατί βλέπω ότι το κάνατε γαργάρα.
    "Κομμουνιστοϋποστηριχτής"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για να αρχίσω να απαντάω σιγά-σιγά:
    α)ο αθεϊσμός δεν είναι απαραίτητο στοιχείο του κομμουνισμού (αν και είναι σύνηθες). Κατά τη δική σου άποψη, bio, και η Γαλλία που είναι μια αθεϊστική (laique) ρεπούμπλικα είναι ένα από τα τελευταία προπύργια του μαρξισμού!
    β)Η Ελλάδα (εννοώντας ο ελληνικός λαός) δεν εκμεταλλεύτηκε τον πλούτο του Τρίτου κόσμου. Οι "εταίροι" της τουναντίον το'χουν κάνει και το κάνουν κατά κόρον. Οι λαοί του Τρίτου κόσμου και κατά δεύτερο λόγο οι Έλληνες υφίστανται τις συνέπειες της αποικιοκρατικής πολιτικής της Δύσης και των πολυεθνικών.
    γ)Δεν είπα ότι οι Έλληνες οφείλουν να κάνουν τεμενάδες στους λαθρομετανάστες αλλά ότι οφείλουν να τους συμπεριφέρονται ανθρώπινα, επειδή θέλουν να ονομάζονται πολιτισμένοι και απόγονοι των πρώτων ουμανιστών του κόσμου. Όσο για τον Μπερλουσκόνι και τις βυθίσεις των πλοιαρίων, ούτε υποτιθέμενες είναι ούτε ένδειξη πολιτισμού. Είναι εγκληματική κυβερνητική πολιτική.
    δ)Ο φόβος είναι ο χειρότερος σύμβουλος απέναντι στους αναξιοπαθούντες. Θα σας παραθέσω και κάτι χριστιανικό για να μη λέτε και άθεο:"ἐπείνασα γὰρ καὶ οὐκ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα καὶ οὐκ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην καὶ οὐ συνηγάγετέ με, γυμνὸς καὶ οὐ περιεβάλετέ με, ἀσθενὴς καὶ ἐν φυλακῇ καὶ οὐκ ἐπεσκέψασθέ με"
    ε)skal, βαρβαρότητα δεν είναι το γιαούρτι αλλά ο εργοδότης που εκβιάζει τον εργαζόμενο ώστε ο τελευταίος να απασχολείται μερικώς και με μειωμένο μισθό.
    στ)bio, νομίζω ότι έχω αναφέρει και δικαιολογώ απόλυτα τη στάση του ΚΚΕ απέναντι στους προβοκάτορες.
    η)bio, η σοσιαλδημοκρατία δεν είναι αριστερά. Στην Ελλάδα οι αντίστοιχοι σοσιαλδημοκράτες είναι το ΠΑΣΟΚ, το οποίο εσχάτως έβαλε πωλητήριο στην Ελλάδα. Επίσης, μην ξεχνάς πως την τελευταία φορά που ο (κατ'επίφαση) σοσιαλισμός συνυπήρξε με τον εθνικισμό είχαμε δραματικά αποτελέσματα. (NAtiosoZIalismus-NAZI)
    θ)Fascism, pronounced /ˈfæʃɪzəm/, is a radical and authoritarian NATIONALIST political ideology. Η πρώτη πρόταση της wikipedia στο συγκεκριμένο άρθρο... Της wikipedia που αναφέρει τη ΦΥΡΟΜ ως Republic of Macedonia.
    ι)Ο κομμουνισμός και ο πατριωτισμός δεν είναι ασυμβίβαστες έννοιες. Ο πατριωτισμός δεν είναι ούτε εθνικισμός ούτε σωβινισμός. Είναι ο αγώνας για την πατρίδα απέναντι σε αυτούς που την επιβουλεύονται. Και πατρίδα δεν είναι μόνο τα εδάφη της Ελλάδας αλλά και οι άνθρωποι που κατοικούν σε αυτά (γονείς, αδέλφια, φίλοι). Για όλα αυτά οι κομμουνιστές έχουν αγωνιστεί και εν καιρώ πολέμου και εν καιρώ ειρήνης.
    ια)Όσο για την επιβολή των καθεστώτων του υπαρκτού σοσιαλισμού, αποκρύπτεις bio βασικά ιστορικά στοιχεία. Ο κόσμος στη Ρωσία λιμοκτονούσε. Έχεις πεινάσει ποτέ; Το στομάχι είναι πολύ κακός σύμβουλος και σε οδηγεί σε ακρότητες. Επίσης, απ'ότι ξέρω, ο Μαρξ και το ΚΚΕ ουδέποτε προώθησαν τη λουμπενοποίηση του προλεταριάτου. Γι'αυτό φροντίζουν διαχρονικά οι κρατούντες και οι πλουτοκράτες. Όσο για τα λάθη των καθεστώτων, πιστεύω, ότι τα πλήρωσαν τα αντίστοιχα ΚΚ των χωρών αυτών και με το παραπάνω.
    ιβ)Ο σοσιαλισμός είναι ένα οικονομο-πολιτικό σύστημα το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί με πολλούς τρόπους. Δεν είναι η κυριαρχία του Αντίχριστου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Επειδή ακούστηκαν πολλές ανακρίβειες για τον φασισμό παραθέτω τα ίδια τα λόγια του Μουσολίνι:

    il corporativismo è la pietra angolare dello Stato fascista, anzi lo Stato fascista o è corporativo o non è fascista

    Και ναι ο Μπαμπινιώτης έχει δίκιο αφού για εμάς τους ΕΛΛΗΝΕΣ έχει μόνο αυτή την έννοια (φασισμός είναι κάθε μορφή καταπίεσης κλπ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ χαρακτήρα) επειδή μόνο αυτή την πλευρά του φασισμού γνωρίσαμε και όχι τον πυρήνα του (δηλαδή τον corporativismo...με εξαίρεση τον συνδικαλισμό των ΕΛΛΗΝΩΝ κομμουνιστών)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. O ανωνυμος 29 Απριλίου 2010 12:46 π.μ., γραφει:

    >Τέλος, θα ήθελα μια απάντηση περί αναγκαιότητας της βίας και Κολοκοτρώνη, από εσάς που είστε περισσότερο πατριώτες και πολιτισμένοι από την Παπαρήγα. Γιατί βλέπω ότι το κάνατε γαργάρα.
    "Κομμουνιστοϋποστηριχτής"<

    Δηλαδη, εξισωνεις τον αγωνα του Κολοκοτρωνη και την συμπεριφορα του, με τον δηλωμενο αυτοκαταστροφικο "πολεμο" του καθε βαρβαρου Εθνομηδενιστη - "ανθρωποειδη βαθυτατα γερασμενο" (Π. Ηφαιστος, 20.12.2008, http://www.ifestos.edu.gr/90BarbarianDec08Gr.htm) - εναντι του σημερινου πολιτικου καθεστωτος;

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Ανώνυμος 29 Απριλίου 2010 12:46 π.μ.

    Μέρος Α'

    καταρχάς υπέγραφε τα μηνύματα σου για να μην μπερδευόμαστε.


    Γράφεις: "α)ο αθεϊσμός δεν είναι απαραίτητο στοιχείο του κομμουνισμού (αν και είναι σύνηθες). Κατά τη δική σου άποψη, bio, και η Γαλλία που είναι μια αθεϊστική (laique) ρεπούμπλικα είναι ένα από τα τελευταία προπύργια του μαρξισμού!"

    Πότε αναφέρθηκα εγώ σε αθεία και το πολίτευμα της Γαλλίας; Παράκληση μη γράφεις πράγματα που ουδέποτε ανέφερα. Έχουμε πολλούς προβοκάτορες εδώ, ελπίζω να μην είσαι και εσύ ένας από αυτούς.

    Επί του θέματος πάντως μιας και το ανέφερες. Ο Αθεισμός είναι βασικό στοιχείο της Μαρξιστικής ιδεολογίας καθώς αυτή είναι υλιστική και απορρίπτει το μεταφυσικό στοιχείο. Αυτά είναι βασικά και θα έπρεπε να τα γνωρίζεις.
    Η Γαλλία δεν είναι αθειστική χώρα (πως θα μπορουσε άλλωστε με μερικά εκατομμύρια καθολικούς και μουσουλμάνους), είναι απλά ένα κράτος με πολίτευμα το οποίο δεν είναι ελέω θεού ούτε και έχει και επίσημη θρησκεία.

    Γράφεις: "β)Η Ελλάδα (εννοώντας ο ελληνικός λαός) δεν εκμεταλλεύτηκε τον πλούτο του Τρίτου κόσμου. Οι "εταίροι" της τουναντίον το'χουν κάνει και το κάνουν κατά κόρον. Οι λαοί του Τρίτου κόσμου και κατά δεύτερο λόγο οι Έλληνες υφίστανται τις συνέπειες της αποικιοκρατικής πολιτικής της Δύσης και των πολυεθνικών¨"

    Εως ότου μάθεις να μιλάς με επιχειρήματα και όχι συνθηματολογία δε θα καταφέρεις ποτέ να πείσεις κανέναν άλλο πέρα από τους ήδη εγκεφαλικά λοβοτομημένους αριστερούς.
    Η αποικιοκρατία έχει λήξει οριστικά από τη δεκαετία του 60. Για τη σύγχρονη κατάντια της Αφρικής δεν ευθύνονται οι Ευρωπαίοι αλλά οι ίδιοι οι μαύροι οι οποίοι παρέλαβαν άρτια οργανωμένες χώρες (Νότια Αφρική, Ροδεσία, Ανγκόλα κλπ) και τις μετέτρεψαν σε ζούγκλες.

    Γράφεις :"γ)Δεν είπα ότι οι Έλληνες οφείλουν να κάνουν τεμενάδες στους λαθρομετανάστες αλλά ότι οφείλουν να τους συμπεριφέρονται ανθρώπινα, επειδή θέλουν να ονομάζονται πολιτισμένοι και απόγονοι των πρώτων ουμανιστών του κόσμου. Όσο για τον Μπερλουσκόνι και τις βυθίσεις των πλοιαρίων, ούτε υποτιθέμενες είναι ούτε ένδειξη πολιτισμού. Είναι εγκληματική κυβερνητική πολιτική."

    Στην Ελλάδα και κατ' επέκταση στην Ευρώπη βρισκόμαστε σε έναν ιδιότυπο πόλεμο. Δεχόμαστε εισβολή από εκατομμύρια αφρικάνους κανίβαλλους και ισλαμιστές. Εάν θέλουμε να επιβιώσουμε ωφείλουμε να σταματήσουμε αυτή την εισβολή. Εάν αυτό γίνεται με το να βυθίσουμε πλοία με λαθροεισβολείς, ας γίνει. Η Ευρώπη ωφείλει να δείξει πυγμή σε αυτό το ζήτημα εάν θέλει να επιβιώσει. Αλλιώς θα καταλειφθούμε από τα δισεκκατομύρια τριτοκοσμικών που θα καταρρεύσουν τις ευρωπαικές οικονομιές και θα μεταφέρουν τη ζούγκλα στο κέντρο της Ευρώπης.
    Στην Ελλάδα αυτό το βιώνουμε τώρα. Η Αθήνα πλέον δεν είναι ευρωπαική πρωτεύουσα αλλά αφρικανοασιατική (ανάλογα με τη περιοχη και την εθνότητα που κυριαρχεί), οι εισβολείς μεταφέρουν τα ήθη και έθιμα τους στην Ελλάδα και αντί αυτοί να προσαρμόζονται στα δικά μας, προσαρμόζουν τις πόλεις μας στα μέτρα τους. Αυτό θα συνεχίζεται μέχρι που είτε θα αντιδράσουμε είτε θα μας καταπιούν αριθμητικά. Η οικονομία μας δε καταρρέει και ένας από τους κύριους λόγους είναι τα όσα ξοδεύουμε για να συντηρούμε όλους αυτούς τους τριτοκοσμικούς, τα όσα αυτοί αφορολόγητα κερδίζουν και βγάζουν εκτός Ελλάδος κλπ κλπ.
    Ο Μπερλουσκόνι πολύ σωστά έχει εφαρμόσει σκληρή τακτική εναντίον των εισβολέων και για αυτό η χώρα του βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι η δική μας. Η Ρώμη είναι ακόμα Ρώμη και δεν έχει μεταβληθεί σε έναν βορθόλακκο από γκέτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Ανώνυμος 29 Απριλίου 2010 12:46 π.μ.


    Μέρος Γ'

    Γράφεις "ι)Ο κομμουνισμός και ο πατριωτισμός δεν είναι ασυμβίβαστες έννοιες. Ο πατριωτισμός δεν είναι ούτε εθνικισμός ούτε σωβινισμός. Είναι ο αγώνας για την πατρίδα απέναντι σε αυτούς που την επιβουλεύονται. Και πατρίδα δεν είναι μόνο τα εδάφη της Ελλάδας αλλά και οι άνθρωποι που κατοικούν σε αυτά (γονείς, αδέλφια, φίλοι). Για όλα αυτά οι κομμουνιστές έχουν αγωνιστεί και εν καιρώ πολέμου και εν καιρώ ειρήνης."

    Η μαρξιστική θεωρία τη μόνη μορφή συλλογικότητας την οποία αποδέχεται είναι τη ταξική. Θεωρεί πως τα έθνη είναι δημιουργήματα της αστικής τάξης για να διασπάσουν τους δεσμούς των εργατών. Η λέξη πατρίδα γλωσσολογικά προσδιορίζει τη γη των προγόνων άρα σχετίζεται άμεσα με το έθνος και τη σύνδεση έθνους-γης. Συνεπώς η πατρίδα δεν είναι απλά το έδαφος αλλά ως έννοια περικλείει και τους ιθαγενείς κατοίκους της που σε μια εθνοκρατία αποτελούν το έθνος. Οι εγχώριοι κομμουνιστές ουδέποτε έδρασαν πατριωτικά αλλά πάντα προς το συμφέρον της ΕΣΣΔ. Τα παραδείγματα είναι πάμπολλα, από το προδοτικό τους ρόλο στη Μικρασία, από το ξεπούλημα Μακεδονίας-Θράκης, από τη κατασκοπεία που έκαναν κατά της Ελλάδος και υπερ των κομμουνιστικών κρατών κλπ κλπ. Η δε υποτιθέμενη αντίσταση τους κατά των Γερμανών δεν ήταν πατριωτικό καθήκον αλλά βοήθεια στην ΕΣΣΔ. Απλά χτυπούσαν τους εχθρούς της ΕΣΣΔ και μιας και η ΕΣΣΔ τότε είχε κοινούς εχθρούς με την Ελλάδα τα όσα έκαναν δείχνουν σήμερα υπερ του συμφέροντος της Ελλάδος.

    Γράφεις "ια)Όσο για την επιβολή των καθεστώτων του υπαρκτού σοσιαλισμού, αποκρύπτεις bio βασικά ιστορικά στοιχεία. Ο κόσμος στη Ρωσία λιμοκτονούσε. Έχεις πεινάσει ποτέ; Το στομάχι είναι πολύ κακός σύμβουλος και σε οδηγεί σε ακρότητες. Επίσης, απ'ότι ξέρω, ο Μαρξ και το ΚΚΕ ουδέποτε προώθησαν τη λουμπενοποίηση του προλεταριάτου. Γι'αυτό φροντίζουν διαχρονικά οι κρατούντες και οι πλουτοκράτες. Όσο για τα λάθη των καθεστώτων, πιστεύω, ότι τα πλήρωσαν τα αντίστοιχα ΚΚ των χωρών αυτών και με το παραπάνω."

    Δεν αντιλαμβάνομαι τι θες να πεις. Η κομμουνιστική ιδεολογία επιβλήθηκε διότι τα κομμουνιστικά κόμματα εφάρμοσαν καθεστώς βιολογικής εξόντωσης οποιουδήποτε αντιφρονούντα και όποιου θεωρήθηκε ταξικός εχθρός. Έτσι φτάσαμε στα 150.000.000 νεκρούς. Το ζήτημα βέβαια δεν είναι αν κάποιος πλήρωσε για αυτα τα όργια σφαγών των κομμουνιστών, ούτε για το ότι ολόκληρες χώρες κόντεψαν να εξαφανισθούν από τους τεχνητούς λιμούς του Στάλιν (βλέπε Ουκρανία) κλπ κλπ. Το ζήτημα είναι βέβαια πως μετά από αυτό το απίστευτο αιματοκύλισμα υπάρχουν ακόμα άνθρωποι όπως εσύ που τους είναι αδύνατον να αντιληφθούν κάτι πολύ βασικό. Δηλαδή πως αν αυτή η ιδεολογία απέτυχε παταγωδώς όπου κι αν εφαρμόστηκε, γιατί κάποιος θα πρέπει να θεωρεί σοβαρά πως θα επιτύχει στην επόμενη δοκιμή της.

    Γράφεις: "ιβ)Ο σοσιαλισμός είναι ένα οικονομο-πολιτικό σύστημα το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί με πολλούς τρόπους. Δεν είναι η κυριαρχία του Αντίχριστου... "

    οκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Ανώνυμος 29 Απριλίου 2010 12:46 π.μ.


    Μέρος Β'

    Γράφεις: "Ο φόβος είναι ο χειρότερος σύμβουλος απέναντι στους αναξιοπαθούντες. Θα σας παραθέσω και κάτι χριστιανικό για να μη λέτε και άθεο:"ἐπείνασα γὰρ καὶ οὐκ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα καὶ οὐκ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην καὶ οὐ συνηγάγετέ με, γυμνὸς καὶ οὐ περιεβάλετέ με, ἀσθενὴς καὶ ἐν φυλακῇ καὶ οὐκ ἐπεσκέψασθέ με"

    Εδώ κάνουμε πολιτική συζήτηση και όχι θρησκευτική.

    Γράφεις:"στ)bio, νομίζω ότι έχω αναφέρει και δικαιολογώ απόλυτα τη στάση του ΚΚΕ απέναντι στους προβοκάτορες."

    Τότε μη μας λες ότι ουδέποτε το ΚΚΕ φίμωσε άλλες απόψεις; Εάν τώρα εσύ αποκαλείς οποιονδήποτε δεν ανοίκει στη ΚΝΕ προβοκάτορα είναι άλλο θέμα. Γεγονός είναι πως τα ΚΝΑΤ για δεκαετίες έριχναν αβέρτα ξύλο σε αναρχικούς, αριστεριστές, ανένταχτους. Ήταν τόσο το ξύλο που αν μιλήσεις με αναρχικούς της εποχής θα σου πουν ότι προτιμούν την Χ.Α. από το ΚΚΕ. Μάλιστα η ΚΝΕ τότε αναλάμβανε και την εκκαθάριση καταλήψεων από αναρχικούς.

    Γράφεις: "bio, η σοσιαλδημοκρατία δεν είναι αριστερά. Στην Ελλάδα οι αντίστοιχοι σοσιαλδημοκράτες είναι το ΠΑΣΟΚ, το οποίο εσχάτως έβαλε πωλητήριο στην Ελλάδα. Επίσης, μην ξεχνάς πως την τελευταία φορά που ο (κατ'επίφαση) σοσιαλισμός συνυπήρξε με τον εθνικισμό είχαμε δραματικά αποτελέσματα. (NAtiosoZIalismus-NAZI)"

    Η σοσιαλδημοκρατία στις χώρες που αναπτύχθηκε εμφανίζεται ως αριστερά διότι κυρίως ο αντίπαλος πόλος της ήταν οι χριστιανοδημοκράτες. Το ΠΑΣΟΚ ουδέποτε δήλωσε σοσιαλδημοκρατικό. Ο Αντρέας είχε καταγγείλλει τα σοσιαλδημοκρατικά καθεστώστα της Σκανδιναβίας ως δεκανίκι του καπιταλισμού. Ασφαλώς βέβαια έζησε αρκετό καιρό εκεί "κάνοντας αντίσταση" στην επταετία.
    Ο Γερμανικός εθνικοσοσιαλισμός ως οικονομικό μοντέλο ήταν ιδιαίτερα πετυχημένος. Εάν ο Χίτλερ είχε σκοτωθεί κάπου γύρω στο 1938 σήμερα η Γερμανία θα ήταν γεμάτη αγάλματα του. Καθιέρωσε συντάξεις, το 8ωρο, τις δωρεάν διακοπές των εργατών, αναδιάρθρωσε την οικονομία και τόσα άλλα. Εσύ απλά μπερδεύεις τη δράση των Ναζι στο πόλεμο με το οικονομικοπολιτικό μοντέλο του εθνικοσοσιαλισμού. Πράγματα διαφορετικά.

    Γράφεις: "θ)Fascism, pronounced /ˈfæʃɪzəm/, is a radical and authoritarian NATIONALIST political ideology. Η πρώτη πρόταση της wikipedia στο συγκεκριμένο άρθρο... Της wikipedia που αναφέρει τη ΦΥΡΟΜ ως Republic of Macedonia."

    ¨Οταν σου είπα να διαβάσεις το άρθρο της wiki για το Φασισμό στο είπα να το κάνεις για να κατανοήσεις πως ο Φασισμός είναι οικονομικοπολιτική θεωρία και ιδεολογία και όχι απλά συμπεριφορά όπως το παρουσιάζεις εσύ και ο Μπαμπινιώτης ο οποίος τυγχάνει να είναι ΚΑΙ προσήλυτος (επαναλαμβάνω το έπιασε κανεις;;;) . Και ασφαλώς ο Φασισμός ήταν κίνημα με πατριωτικές αρχές. Όπου δε εφαρμόστηκε οι κοινωνίες δείχνουν να ευημέρισαν. Απλά λόγω του πολέμου και της νίκης των συμμάχων ως ιδεολογία ταυτίστηκε με τα δεινά του πολέμου και απαγορεύεται δια ροπάλου οποιαδήποτε αντικειμενική έρευνα για το ζήτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ι)Η μαρξιστική πράξη απέδειξε ότι οι λαϊκές δημοκρατίες που δημιουργήθηκαν είχαν εθνικά χαρακτηριστικά. Έτσι η Βουλγαρία δεν ενώθηκε με τη Ρουμανία και η Ουκρανία για παράδειγμα αποτέλεσαι αυτόνομη σοβιετική δημοκρατία. Επίσης, ο αγώνας των εκατομμυρίων κομμουνιστών για την υπεράσπιση των πατρίων εδαφών τους κατά τη διάρκεια του Β' ΠΠ ενισχύει μάλλον τη δική μου διαπίστωση. Η γη δεν ανήκει απαραίτητα σε ένα έθνος αλλά μπορεί να ανήκει σε πολλαπλά έθνη. Έτσι ο Πόντος είναι πατρίδα και Τούρκων και Ελλήνων.
    Να σου θυμίσω μόνο ότι στις 12 Οκτωβρίου του 1944 στην Αθήνα επικρατούσε το ΕΑΜ. Οι Χίτες και οι γερμανοτσολιάδες είχαν κρυφτεί φοβούμενοι τα αντίποινα ενώ ο Βασιλιάς και η πολιτική ηγεσία της Δεξιάς και του Κέντρου είχαν καταφύγει στη Μ. Ανατολή προφανώς λιποτακτώντας. Επομένως μάλλον το ΕΑΜ ελευθέρωσε την Ελλάδα από το ειδωλό σου, τον Χίτλερ. Τα περί κατασκοπίας τα θεωρώ απλώς γελοία, απ' τη στιγμή που ο Στάλιν δε βοήθησε στο ελάχιστο τους Έλληνες κομμουνιστές.

    ια)Σου εύχομαι κάποτε να βιώσεις αυτό που θέλω να πω για καταλάβεις τι λέω. Εκτός αν νομίζεις ότι όλοι οι Επαναστάτες του 1917 κουβαλούσαν ανά χείρας το "ΚΕΦΑΛΑΙΟ" ενώ δεν ήξεραν ούτε να διαβάζουν. Βέβαια, αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να μην ήξεραν να διαβάζουν αλλά είχαν νιώσει στο πετσί τους τι σημαίνει ταξικός εχθρός.
    150.000.000 νεκρούς; λίγα λες... Μόνο τόσοι ήταν οι πλουτοκράτες στη Ρωσία το 1917; Σοβαρέψου...
    Στην Κούβα, στη Βενεζουέλα και στη Βολιβία δεμ έχουν αποτύχει ακόμη τα σοσιαλιστικά καθεστώτα. Μην προτρέχεις...

    Στον ypruss:
    Ο Μουσολίνι δεν υπήρξε θεωρητικός αλλά πρακτικός του φασισμού. Εφάρμοσε την τακτική "βλέποντας και κάνοντας". Ό,τι τον συνέφερε το ονόμαζε ιδεολογία. Σαφώς και ο φασισμός είχε οικονομικά και κοινωνιολογικά χαρακτηριστικά δανειζόμενος στοιχεία από τον ιμπεριαλισμό και τον εθνικισμό.

    Τέλος, στο Δημόκριτο:
    Αναφέρθηκε κάπου ότι το να καις, να δέρνεις, να σκοτώνεις και να φιμώνεις την άποψη άλλων είναι βάρβαρο-καταδικαστέο κτλ. Οι Έλληνες επαναστάτες έκαψαν (τενική καμένης γης κατά Δράμαλη), σκότωσαν (σφαγή Τροπολιτσάς) και φίμωσαν την άποψη άλλων (εκβιάζοντας μάλιστα με φωτιά και τσεκούρι αυτούς που τα βρήκαν με τον Ιμπραήμ, ώστε να μην παρασυρθούν κι άλλοι). Αυτά τα έγραψα για να κατανοήσετε πως οι αφορισμοί πρακτικών (βία εν προκειμένω) είναι αδόκιμοι όταν δεν συνυπολογίζεται η αιτία και ο σκοπός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μια απάντηση σε όλους:

    Κατ'αρχάς, bio, η προστακτική στην ελληνική γλώσσα δεν παίρνει αύξηση. Το ορθό είναι "υπόγραφε" και όχι "υπέγραφε". Μην επικεντρώνεστε στην υπογραφή αλλά στα γραφθέντα μου. Εκτός κι αν θέλετε να μου ανοίξετε φάκελο...


    α)Περί αθεϊσμού, είπες ότι οι Κεμάλιστες ήταν αριστεροί επειδή ήταν αθεϊστές (ενάντια στη θρησκεία). Και σου απάντησα, ότι τα αθεϊστικά καθεστώτα δεν είναι απαραίτητα κομμουνιστικά, δίνοντάς σου το παράδειγμα της Γαλλίας. Το αν είμαι προβοκάτορας φαίνεται από αυτά που γράφω.

    Δεν έχεις ιδέα τι είναι βασικό συστατικό στοιχείο του μαρξισμού. Σου λέει τίποτα η πάλη των τάξεων;

    Η Γαλλία είναι αθεϊστική ρεπούμπλικα(laique) απλώς αγνοείς τη σημασία του όρου. Αθεϊστικό είναι το κράτος που δεν έχει επίσημη θρησκεία και ο διαχωρισμός κράτους-θρησκειών είναι πλήρης.

    β)Ξέρω πολύ καλά να μιλάω αλλά μάλλον εσύ bio δεν ξέρεις να διαβάζεις και να κατανοείς τι λέω. Η αποικιοκρατία δεν άσκείται μόνο από τα κράτη αλλά και από τις πολυεθνικές. Για παράδειγμα, η κατάληψη του Ιρακ και η νομή του πλούτου του (πετρέλαια) από τις αμερικάνικες πολυεθνικές είναι ο ορισμός της αποικιοκρατίας. Ως αποτέλεσμα, οι Ιρακινοί και οι Κούρδοι του Ιρακ έχουν εισοδήματα πείνας και κακές συνθήκες διαβίωσης που τους οδηγούν στην οικονομική μετανάστευση στη δύση.
    Όσον αφορά τους μαύρους, απ'ότι ξέρω τα πετρέλαια της Νιγηρίας τα νέμονται οι γνωστές πολυεθνικές και τα διαμάντια της Σιερα Λεόνε τα εμπορεύονται κυρίως λευκοί.

    γ)Το πρόβλημα σου bio δεν είναι οι λαθρομετανάστες αλλά το γεγονός ότι φοβάσαι. Και ο φόβος γεννά βία, και η βία γεννά βία. Άρα αν οι λαθρομετανάστες σου επιτεθούν αύριο-μεθαύριο θα ευθύνεσαι εν μέρει εσύ και ο φόβος σου.
    Εγώ ξέρω ότι οι Έλληνες δε φοβούνται κανένα. Απόδειξε πόσο Έλληνας είσαι και απόφυγε τις οικονομο-κοινωνιολογικές προσεγγίσεις γιατί γράφεις σοφιστείες.

    δ)Το απόσπασμα από το Ευαγγέλιο, το ανέφερα για φιλοσοφικούς και όχι θρησκευτικούς λόγους.

    στ)Το ΚΚΕ ποτέ δε φίμωσε απόψεις. Κι αυτό έγινε εκ των πραγμάτων γιατί το ΚΚΕ ποτέ δεν κυριάρχησε στην Ελλάδα. Το μόνο έντυπο που ελέγχει είναι ο Ριζοσπάστης στον οποίο γράφει μόνο τις απόψεις τις Κ.Ε. του ΚΚΕ κι αυτό γιατί αν παρατήρησεις το εμπροσθόφυλλο του θα δεις ότι ο Ριζ. είναι όργανο της Κ.Ε. του ΚΚΕ και όχι μια (κατ'επίφαση) αμερόληπτη εφημερίδα.
    Η συμπεριφορά των κομμουνιστών απέναντι στους αναρχικούς και τους λοιπούς εντάσσεται στο πλαίσιο της δημοκρατικότατης βίας κατά των προβοκατόρων που συκοφαντούν τους αγώνες του λαού. Ούτως ή άλλως κι αυτοί χρησιμοποιούν βία, επομένως η αναμέτρηση είναι ίσου προς ίσο.

    ζ)Ο Ανδρέας άλλα κατήγγειλε και άλλα έκανε. Ο δε Γιώργος μέχρι πρότινος τουλάχιστον ήταν πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς της οποίας μέλη είναι τα απανταχού σοσιαλδημοκρατικά κόματα.
    Μάλλον άλλο κοινωνικό έργο του Χίτλερ ξέρω εγώ...αυτό με τις σφαγές γυναικοπαίδων. Τέλος πάντων... Αν ο Χίτλερ είχε κερδίσει τον πόλεμο όντως τώρα θα του στήνατε αγάλαματα!

    θ)Ο Μουσολίνι απ'ο,τι ξέρω δεν ήταν θεωρητικός αλλά πρακτικός του φασισμού. Για μένα ευημερία είναι το καθολικό δικαίωμα στην εργασία και η ελευθερία. Για σένα μπορεί να είναι η εκμετάλλευση του και η εξόντωση του διπλανού σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πραγματικά ανώνυμε με τα γραφόμενα σου αποδεικνύεται πως ο Μαρξισμός είναι μια θρησκεία ή παραθρησκευτική οργάνωση και όχι μια πολιτική θεωρία, που βγάζει άτομα 100 φορές πιο τυφλά και φανατισμένα απο τον πλεόν τυφλό άνθρωπο του Μεσαίωνα.
    Έχεις συνειδητοποιήσει τι θα πει "πάλη των τάξεων'; Δηλαδή καλλιέργεια μίσους ανάμεσα στις τάξεις και εξόντωση των "αντιπάλων";
    Τι να απαντήσεις σε απόψεις του τύπου το ΚΚΕ δεν φίμωσε ποτέ απόψεις; Ακόμα και σήμερα φιμώνονται απόψεις εντός ΚΚΕ. Και ακολουθεί φυσικά διαγραφή. Όποιος έχει περάσει απο την ΚΝΕ ξέρει! Δεν συζητάμε βεβαίως για τον εμφύλιο όπου όλοι οι αντίπαλοι απλώς σφάζονταν αφού πρώτα τους έλουζαν με τα κοσμητικά επίθετα όπως προδότης, βιαστής, δολοφόνος κτλ. Ενώ απλώς ήταν αστός και πιθανός μελλοντικός πολιτικός αντίπαλος...
    Τι να απαντήσεις επίσης σε απόψεις του τύπου "λαικές δημοκρατίες με εθνικά χαρακτηριστικά";
    Τις δημοκρατίες που τις είδες ακριβώς; Είχαν ξεσκιστεί στις εκλογές ε;
    Και αφού επιτρεπόταν να έχουν Εθνικά χαρακτηριστικά γιατί οι Ουκρανοί πέρασαν απο λεπίδι;
    Πραγματικά είναι μάταιο να κουβεντιάζει κανείς μαζί σου. Είσαι εκτός πραγματικότητας και ήδη είναι αργά.
    Ελπίζω να είσαι στέλεχος του ΚΚΕ και έτσι να εξηγήται. Γιατί δεν υπάρχει άλλη εξήγηση!
    ΥΓ:Να χαίρεσαι τα μοντέλα Κούβας, Βολιβίας και Βενεζουέλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @Ανώνυμος 01 Μαΐου 2010 12:42 π.μ.

    Μέρος Α'

    Από τις απαντήσεις σου βλεπω πως μάλλον δεν έχεις διάθεση για σοβαρό διάλογο. Θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια και φοβάμαι πως δε θα ξαναασχοληθώ καθώς άλλα γράφω και σε άλλα απαντάς. Κλάσσική τακτική κνίτη όταν δεν έχει να απαντήσει τίποτα επί της ουσίας.
    Κάποια σημεία του προηγούμενου μηνύματος σου τα έχω αφήσει αναπάντητα καθώς είναι άσχετα με τα ζητήματα που αναλύουμε εδώ.


    Γράφεις: "Μην επικεντρώνεστε στην υπογραφή αλλά στα γραφθέντα μου. Εκτός κι αν θέλετε να μου ανοίξετε φάκελο..."

    Στα όσα γράφεις επικεντρώνομαι όπως βλέπεις. Βέβαια αν πιστεύεις πως θα σου ανοιχτεί φάκελος εάν βάζεις ένα ψευδώνυμο (πχ Σαράντης ή Foufoutos ή οτιδήποτε) που διευκολύνει τη συζήτηση τότε κάτι δε πάει καλά με εσένα...


    Γράφεις: "α)Περί αθεϊσμού, είπες ότι οι Κεμάλιστες ήταν αριστεροί επειδή ήταν αθεϊστές (ενάντια στη θρησκεία). Και σου απάντησα, ότι τα αθεϊστικά καθεστώτα δεν είναι απαραίτητα κομμουνιστικά, δίνοντάς σου το παράδειγμα της Γαλλίας. Το αν είμαι προβοκάτορας φαίνεται από αυτά που γράφω."

    Όχι διαστρέφεις τα λεγόμενα μου ή στη καλύτερη περίπτωση δε καταλαβαίνεις τι γράφω.. Σου εξήγησα αναλυτικά πως στη δεδομένη κοινωνικοπολιτική κατάσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ως αριστερά οριζόταν οτιδήποτε ήθελε να φέρει αλλαγές στο status quo του Σουλτανάτου. Άλλωστε και ο διαχωρισμός αριστερά δεξιά στη γέννηση του (γαλλικό κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της γαλλικής επανάστασης) αυτή την ερμηνεία έχει. Συνεπώς οι Κεμαλιστές ήταν αριστεροί υπό αυτή την έννοια. Επίσης άλλο πράγμα ο άθεος και άλλο αυτός ο οποίος επιμένει σε περιορισμό της θρησκείας στη πολιτική. Οι Κεμαλιστές ήταν το δεύτερο.
    Η σύγκριση μεταξύ Γαλλίας και κομμουνιστικών καθεστώτων που κάνεις είναι άσχετη. Η Γαλλία έχει διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους, αλλά δεν απαγορεύει τη θρησκεία. Στην ΕΣΣΔ η θρησκεία απαγορευόταν και αυτό είναι που πρεσβεύει και ο εφηρμοσμένος μαρξισμός ως υλιστική θεωρία. Αυτή είναι η διαφορά την οποία ως φαίνεται δεν έχεις αντιληφθεί.


    Γράφεις: "Το απόσπασμα από το Ευαγγέλιο, το ανέφερα για φιλοσοφικούς και όχι θρησκευτικούς λόγους."

    Και είναι παντελώς άσχετο με τη συζήτηση μας. Κανείς δε σου ζήτησε να πεις ποιές είναι οι θρησκευτικές σου πεποιθήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @Ανώνυμος 01 Μαΐου 2010 12:42 π.μ.

    Μέρος Β'



    Γράφεις: "Το πρόβλημα σου bio δεν είναι οι λαθρομετανάστες αλλά το γεγονός ότι φοβάσαι. Και ο φόβος γεννά βία, και η βία γεννά βία. Άρα αν οι λαθρομετανάστες σου επιτεθούν αύριο-μεθαύριο θα ευθύνεσαι εν μέρει εσύ και ο φόβος σου.
    Εγώ ξέρω ότι οι Έλληνες δε φοβούνται κανένα. Απόδειξε πόσο Έλληνας είσαι και απόφυγε τις οικονομο-κοινωνιολογικές προσεγγίσεις γιατί γράφεις σοφιστείες."

    Τώρα μάλλον αρχίσαμε τα ανέκδοτα....Αλήθεια ζεις στην Ελλάδα; Μήπως είσαι και εσύ ο κλασσικός αριστερός που ζει σε κάποιο βόρειο προάστειο της Αθήνας με 5-6 σεκιουριτάδες έξω από το σπίτι σου και τους μόνους λαθρομετανάστες που βλέπεις είναι αυτοί που έρχονται για το γκαζόν; Είναι προφανές πως αδυνατείς να αντιληφθείς το πρόβλημα και τι γίνεται γύρω σου. Έτσι αρκείσαι σε "ψυχολογικές" αναλύσεις του φαινομένου, οι οποίες με κάνουν για πολλοστή φορά να αντιληφθώ πόσο δίκιο έχουν όσοι λένε πως η συζήτηση με αριστερούς είναι παντελώς ανούσια και χάσιμο χρόνου.
    Η χώρα μας δέχεται εισβολή και εποικισμό από τριτοκοσμικούς οι οποίοι είναι αδύνατον να προσαρμοστούν και δημιουργούν διαρκώς πρόβλήματα, στο μέλλον δε με τη συνέχιση αυτού του φαινομένου θα σημάνει πως οι Έλληνες θα αποτελούν μειοψηφία και θα βρεθούν ξένοι στο ίδιο τους το κράτος. Η τρομακτική εγκληματικότητα, η εθνοκάθαρση των Ελλήνων από τις περιοχές τους, η υποβάθμιση των μεγάλων πόλεων, η καταστροφή των συνταξιοδοτικών ταμείων και η κατάρρευση του υγειονομικού συστήματος (αφού οι λαθροεισβολείς το κανιβαλλίζουν ενώ εμείς πληρώνουμε εισφορές) και τα τρομακτικά προβλήματα που θα παρουσιαστούν στο μέλλον (ενδοκρατικός πόλεμος και συγκρούσεις) είναι οι συνέπειες της εισβολής αυτής. Ήδη η Αθήνα έχει γκετοποιηθεί και οι διάφορες τριτοκοσμικές φυλετικές ομάδες μάχονται μεταξύ τους για τον έλεγχο των περιοχών και το εμπόριο ναρκωτικών και της πορνείας.


    Και επειδή σε αυτό το μέρος του μηνύματος σου μας φλόμωσες στις αρλούμπες. Εάν όπως λες το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είναι αποκλειστικά ζήτημα φοβίας των γηγενών. Εσύ που δε φοβάσαι γιατί δε κάνεις μια βόλτα από τη Μενάνδρου το βράδυ να τεστάρεις τη "θεωρία" σου; Κάνε τη βόλτα σου και ΑΝ γυρίσεις, έλα να μας πεις τα αποτελέσματα; Κατά προτίμηση πάρε και κάποια φίλη σου μαζί...
    Αντιλαμβάνεσαι ασφαλώς πως ύστερα από αυτή την απίθανη απάντηση που έδωσες στο θέμα των λαθρομεταναστών η θέση σου πως γράφω σοφιστείες μόνο ως ανεκδιήγητη μπορεί να γίνει αντιληπτεί.


    Γράφεις: "τ)Το ΚΚΕ ποτέ δε φίμωσε απόψεις. Κι αυτό έγινε εκ των πραγμάτων γιατί το ΚΚΕ ποτέ δεν κυριάρχησε στην Ελλάδα. Το μόνο έντυπο που ελέγχει είναι ο Ριζοσπάστης στον οποίο γράφει μόνο τις απόψεις τις Κ.Ε. του ΚΚΕ κι αυτό γιατί αν παρατήρησεις το εμπροσθόφυλλο του θα δεις ότι ο Ριζ. είναι όργανο της Κ.Ε. του ΚΚΕ και όχι μια (κατ'επίφαση) αμερόληπτη εφημερίδα.
    Η συμπεριφορά των κομμουνιστών απέναντι στους αναρχικούς και τους λοιπούς εντάσσεται στο πλαίσιο της δημοκρατικότατης βίας κατά των προβοκατόρων που συκοφαντούν τους αγώνες του λαού. Ούτως ή άλλως κι αυτοί χρησιμοποιούν βία, επομένως η αναμέτρηση είναι ίσου προς ίσο.

    Για την ακρίβεια το ΚΚΕ όχι απλά φίμωσε αντίθετες απόψεις, όπου κυριάρχησε στην Ελλάδα (τη περίοδο του συμμοριτοπολέμου) ΕΞΟΝΤΩΣΕ όσους είχαν ή υπέθεταν πως έχουν αντίθετες απόψεις. Τα εμετικά όργια σφαγής στο Μελιγαλά, στην Ούλεν κλπ καταρρίπτουν περίτρανα τη θεωρία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @Ανώνυμος 01 Μαΐου 2010 12:42 π.μ.

    Μέρος Γ'


    Γράφεις: "Η συμπεριφορά των κομμουνιστών απέναντι στους αναρχικούς και τους λοιπούς εντάσσεται στο πλαίσιο της δημοκρατικότατης βίας κατά των προβοκατόρων που συκοφαντούν τους αγώνες του λαού. Ούτως ή άλλως κι αυτοί χρησιμοποιούν βία, επομένως η αναμέτρηση είναι ίσου προς ίσο."

    Έχει πολλά μαργαριτάρια αυτή σου η πρόταση...Καταρχάς από πότε το ΚΚΕ υποστηρίζει τη δημοκρατία; Εγώ γνωρίζω πως η επίσημη θέση του είναι η ανατροπή του πολιτεύματος και η επιβολής της δικτατορίας του Προλεταριάτου. Αλλά ας πάμε στα λιγότερο θεωρητικά.
    Χαρακτηρίζεις όσους στην αριστερά δεν ανοίκουν στο ΚΚΕ ως προβοκάτορες των "αγώνων του λαού" και θεωρείς πως αποτελεί δικαίωμα σου να τους σαπίζεις στο ξύλο. Μάλιστα, τα ερωτήματα λοιπόν είναι απλά.
    1. Ποιά επαναστατική αόρατος δύναμη και αυθεντία δίνει στο ΚΚΕ το αλάνθαστο να ορίζει κατά το δοκούν ποιός είναι προβοκάτορας και ποιός όχι;
    2. Πως ακριβώς δικαιολογείται η βία στα πλαίσια ενός δημοκρατικού πολιτεύματος που βασίζεται στην ανοχή όλων των απόψεων;


    Γράφεις: "Η Γαλλία είναι αθεϊστική ρεπούμπλικα(laique) απλώς αγνοείς τη σημασία του όρου. Αθεϊστικό είναι το κράτος που δεν έχει επίσημη θρησκεία και ο διαχωρισμός κράτους-θρησκειών είναι πλήρης."

    Είναι τραγικό να βρίσκεσαι μέσα στην άγνοια και όταν κάποιος σου εξηγεί κάτι να του λες ότι αυτός έχει άγνοια.
    Για να δούμε τους όρους λοιπόν

    Από το Γαλλοελληνικό λεξικό Γιαννακοπούλου (Michigan Press) έχουμε τα εξής:

    Laique: 1. επιθ. λαικός,μη κληρικός. 2 η λαική τάξης ή κοινωνία.

    Αυτό που εσύ βέβαια αναφέρεσαι είναι ο όρος και η έννοια του laïcité
    Για να δούμε τι ορίζεται ως laïcité

    In French, laïcité (pronounced [la.i.siˈte]) is a concept of a secular society, connoting the absence of religious involvement in government affairs as well as absence of government involvement in religious affairs (http://en.wikipedia.org/wiki/La%C3%AFcit%C3%A9 )

    &

    The French concept of laïcité is often difficult to understand for foreigners, in part because the word itself is not easy to translate. As it signifies the strict separation of Church and State, the closest approximation in English is secularism. (http://www.bbc.co.uk/dna/h2g2/A2903663)


    Η καλύτερη απόδοση λοιπόν του laïcité είναι το"secular" & "secularism" το οποίο ασφαλώς στα ελληνικά δεν αποδίδεται ως "αθειστικό" αλλά ως "κοσμικό".


    Για αυτό και ο όρος αθειστικό κράτος είναι αδόκιμος σε αντίθεση με τον όρο κοσμικό κράτος. Κατάλαβες τώρα;

    Γράφεις: "Για μένα ευημερία είναι το καθολικό δικαίωμα στην εργασία και η ελευθερία. Για σένα μπορεί να είναι η εκμετάλλευση του και η εξόντωση του διπλανού σου. "

    Για εμένα καθολικό δικαίωμα είναι η επιβίωση του έθνους των Ελλήνων και των υπόλοιπων Ευρωπαίων για σωρία λόγων που δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε.
    Ιστορικά πάντως η εφαρμογή του μαρξισμού όπου κι αν έγινε απέδειξε ότι δημιούργησε τα πιό ανελεύθερα καθεστώτα στην ιστορία. Καθεστώτα στα οποία και να διαφωνούσες δεν είχες καν το δικαίωμα να συκωθείς και να φύγεις....Οποιοσδήποτε λοιπόν υποστηρίζει τον εφηρμοσμένο κομμουνισμό και μιλάει για ελευθερία μόνο ως παρανοικός μπορεί να χαρακτηριστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @Ανώνυμος 01 Μαΐου 2010 12:42 π.μ.

    Μέρος Στ'

    Γράφεις: "Τα περί κατασκοπίας τα θεωρώ απλώς γελοία, απ' τη στιγμή που ο Στάλιν δε βοήθησε στο ελάχιστο τους Έλληνες κομμουνιστές."

    Το τι θεωρείς εσύ γελοίο δε σημαίνει πως δεν είναι και η πραγματικότητα. Ο παράνομος μηχανισμός του ΚΚΕ εκτελούσε ενεργά κατασκοπεία κατά της Ελλάδος και υπερ των κομμουνιστικών καθεστώτων καθόλη τη διάρκεια της ύπαρξης του, όπως σαφώς και όλα τα κομμουνιστικά κόμματα της Δύσης. Τα παραδείγματα είναι πάμπολλα και δε νομίζω πως χρειάζεται να αναφερθούμε αναλυτικά. Επίσημες παραδοχές υπάρχουν και από πλευράς των μετα-σοβιετικών ρωσικών καθεστώτων. Δε ξέρω σε ποιό πλανήτη ζεις αλλά φρόντισε να επιστρέψεις στη γη το συντομότερο....

    Για τη στάση του Στάλιν στον εμφύλιο έχουν γραφεί πολλά. Μπορεί μέχρι το 1947 να μην βοηθούσε ενεργά (οπλισμός κλπ) καθώς είχε συμφωνήσει η Ελλάδα να περιέλθει στη δύση, αλλά τα άλλα κομμουνιστικά καθεστώτα (Αλβανία, Γιουγκοσλαβία) κάλυπταν και βοηθούσαν τους συμμορίτες. Από το 1947 αλλάζει και επίσημα στάση του Στάλιν υπέρ των συμμοριτών καθώς η σύγκρουση του με τον Τίτο και η βοήθεια που παρείχε ο τελευταίος στους συμμορίτες θα τον παρουσίαζε ως προστάτη του διεθνούς κομμουνισμού, ενώ τον Στάλιν ως προδότη.
    Περισσότερα στοιχεία για το ζήτημα θα βρεις στο Inside The Kremlin's Cold War: From Stalin to Khrushchev των V.Zubok & C.Pleshakov (London, 1996) σελ 126-130.


    Γράφεις: "Σου εύχομαι κάποτε να βιώσεις αυτό που θέλω να πω για καταλάβεις τι λέω. Εκτός αν νομίζεις ότι όλοι οι Επαναστάτες του 1917 κουβαλούσαν ανά χείρας το "ΚΕΦΑΛΑΙΟ" ενώ δεν ήξεραν ούτε να διαβάζουν. Βέβαια, αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να μην ήξεραν να διαβάζουν αλλά είχαν νιώσει στο πετσί τους τι σημαίνει ταξικός εχθρός.
    150.000.000 νεκρούς; λίγα λες... Μόνο τόσοι ήταν οι πλουτοκράτες στη Ρωσία το 1917; Σοβαρέψου...

    Αφήνω τις "ευχές" σου κατά μέρος. Σε ποιούς επαναστάτες ακριβώς αναφέρεσαι; Διότι γίνανε δύο επαναστάσεις το 1917. Η μία που έγινε από συμμαχία επαναστατών, εκθρόνισε τον τσάρο, και όρισε κυβέρνηση του Κερένσκυ και η οκτωβριανή "επανάσταση" που στην ουσία ήταν ένα πραξικόπημα των μπολσεβίκων κατά της κυβέρνησης Κερένσκυ και επέβαλλε τη δικτατορία των Μπολσεβίκων.

    Τα 150.000.000 νεκροί είναι ο απολογισμός της κομμουνιστικής δράσης ανά τον κόσμο. συνοπτικά περιέχουν τα εξής:
    Ρωσικός εμφύλιος πόλεμος & κόκκινη τρομοκρατία
    Τεχνητός λιμός σε Ουκρανία και Ρωσία (περιοχές όπου κυρίως ζούσαν Ουκρανοί)
    Περίοδος εκκαθαρίσεων Στάλιν
    Πολιτιστική Επανάσταση του Μάο
    Δράση του Πολ Ποτ στη Καμπότζη
    Γενοκτονίες από κομμουνιστικές συμμορίες στην Αφρική, Ασία & Λατινική Αμερική
    καθώς και άλλα.


    Στην Κούβα, στη Βενεζουέλα και στη Βολιβία δεμ έχουν αποτύχει ακόμη τα σοσιαλιστικά καθεστώτα. Μην προτρέχεις...

    Αυτό το άφησα τελευταιό καθώς είναι ωραίο ανέκδοτο και δε νομίζω ότι χρήζει απάντησης....:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @Ανώνυμος 01 Μαΐου 2010 12:42 π.μ.

    Μέρος Ε'


    Γράφεις: "Η μαρξιστική πράξη απέδειξε ότι οι λαϊκές δημοκρατίες που δημιουργήθηκαν είχαν εθνικά χαρακτηριστικά. Έτσι η Βουλγαρία δεν ενώθηκε με τη Ρουμανία και η Ουκρανία για παράδειγμα αποτέλεσαι αυτόνομη σοβιετική δημοκρατία"

    Οι λαικές "δημοκρατίες" που αναφέρεις προσαρτήθηκαν μετά το β παγκόσμιο πόλεμο και για ποικίλους λόγους ήταν αδύνατη η όποια απορρόφηση τους από την ΕΣΣΔ για ποικίλους λόγους (γεωγραφικούς, γλωσσικούς, παράδοσεων).
    Η "αυτονομία" της Ουκρανίας επί ΕΣΣΔ υπήρξε απλα στα χαρτία και χρησιμοποιήθηκε από τους σοβιετικούς μόνο εκεί που τους σύμφερε (πχ σε διεθνή φόρα όπου η Ουκρανία παρουσιαζόταν ως αυτόνομο κράτος ώστε να κερδίσουν οι σοβιετικοί τη πλειοψηφία. Πρακτικά δεν είχε καμμία ανεξαρτησία, εθνική ή άλλη.
    Αυτό που θα ώφειλες να εξετάσεις είναι κατά πόσο η ουκρανική εθνική συνείδηση και διαφορετικότητα γινόταν ανεκτοί από του σοβιετικούς. Και για αυτό έχουμε ξεκάθαρες αποδείξεις. Ο τεχνητός λιμός του 1932-33 έγινε για να εμποδιστεί η προσπάθεια εθνικής αναγέννησης των Ουκρανών και συνδυάστηκε με τις μαζικές εκτελέσεις Ουκρανών διανοουμένων. Ψάξε για το Holodomor και τα αίτια του και ξαναέλα.
    .

    Γράφεις: "Επίσης, ο αγώνας των εκατομμυρίων κομμουνιστών για την υπεράσπιση των πατρίων εδαφών τους κατά τη διάρκεια του Β' ΠΠ ενισχύει μάλλον τη δική μου διαπίστωση."

    Η στάση του επίσημου ΚΚΕ κατά τη διάρκεια του ελληνοιταλικού πολέμου δείχνει ξεκάθαρα πως δεν επιθυμούσε σύγκρουση με χώρα σύμμαχο της ΕΣΣΔ. Εν προκειμένω της Ιταλίας. Το τι κάνανε κάποιοι ανεξάρτητοι αριστεροί δεν έχει σημασία. Σημασία έχει η επίσημη θέση του κόμματος η οποία ήταν και ξεκάθαρα προδοτική και καλούσε κατά του "ιμπεριαλιστικού πολέμου του Μεταξά".
    Το ΚΚΕ άρχισε να χτυπάει τους Γερμανούς μόνο μετά την επίθεση των τελευταίων στην ΕΣΣΔ. Ακόμα και τότε βέβαια ο κύριος στόχος τους ήταν οι ελληνικές ένοπλες ομάδες (ΕΔΕΣ, 5/42 κλπ), για αυτό και η εκτέλεση του συνταγματάρχη Ψαρρού από τους κομμουνιστές κλπ.


    Γράφεις: "Η γη δεν ανήκει απαραίτητα σε ένα έθνος αλλά μπορεί να ανήκει σε πολλαπλά έθνη. Έτσι ο Πόντος είναι πατρίδα και Τούρκων και Ελλήνων."

    Σου εξήγησα σε προηγούμενο άρθρο μου την εξέλιξη των κοινωνιών σε εθνοκρατίες, καθώς και τον ορισμό της λέξης πατρίδα που εννοιολογικά παραπέμπει στη γη των πατέρων και σαφώς σχετίζεται με τους προγόνους και συνεπώς το έθνος. Σε αυτό απαντάς με ρητορίες. Ο Πόντος είναι ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ελληνική γη η οποία κατακτήθηκε και εποικίστηκε από τους Τούρκους.
    Με τη λογική σου τότε οι έποικοι των κατεχομένων στη Κύπρο έχουν δικαίωμα στη γη αυτή και είναι πατρίδα τους. Κατ' αντιστοιχία τα κατεχόμενα εδάση της ΕΣΣΔ από τους Γερμανούς μεταξύ 1941-1943 είναι και πατρίδα των Γερμανών.
    Αλλά ας έρθουμε στο θέμα που συζητάγαμε. Η Ελλάδα είναι κράτος που φτιάχτηκε από Έλληνες και για Έλληνες. Η γη αυτή αποτελεί την πανάρχαια κοιτίδα των Ελλήνων και κατοικούμε σε αυτή χιλιάδες χρόνια. Αφρικανοί, Πακιστανοί και τόσοι άλλοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα εδώ πέρα από αυτό που έχουν καταχραστεί στο έπακρο, αυτό του επισκέπτη-φιλοξενούμενου.



    Γράφεις: "Να σου θυμίσω μόνο ότι στις 12 Οκτωβρίου του 1944 στην Αθήνα επικρατούσε το ΕΑΜ. Οι Χίτες και οι γερμανοτσολιάδες είχαν κρυφτεί φοβούμενοι τα αντίποινα ενώ ο Βασιλιάς και η πολιτική ηγεσία της Δεξιάς και του Κέντρου είχαν καταφύγει στη Μ. Ανατολή προφανώς λιποτακτώντας. Επομένως μάλλον το ΕΑΜ ελευθέρωσε την Ελλάδα από το ειδωλό σου, τον Χίτλερ.

    Η Ελλάδα απελευθερώθηκε από τους Γερμανούς επειδή αυτοί απεχώρησαν συντεταγμένα από ελληνικό έδαφος. Οι λόγοι της αποχώρησης έχουν να κάνουν με τη ανικανότητα της Γερμανίας να συνεχίσει τη κατοχή στην Ελλάδα. Νομίζω αυτό αρκεί για να κατανοήσει ο οποιοσδήποτε εχέφρων άνθρωπος πως δεν απελευθέρωσε την Ελλάδα το ΕΑΜ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @Ανώνυμος 01 Μαΐου 2010 12:42 π.μ.

    Μέρος Δ'



    Γράφεις: "Δεν έχεις ιδέα τι είναι βασικό συστατικό στοιχείο του μαρξισμού. Σου λέει τίποτα η πάλη των τάξεων;"

    Αυτό ακριβώς είπα στο προηγούμενο μήνυμα μου αλλά φαίνεται δε το διάβασες ή χειρότερα απαντάς σε οτι θες εσύ (άλλη κλασσική κνίτικη τακτικη). Προσπάθησε να εστιάζεις στο θέμα. Συζητούσαμε για το κατά πόσο μαρξισμός και θρησκεία μπορούν να συνυπάρξουν και σου εξήγησα πως από λόγω της υλιστικής φύσης του μαρξισμού ειναι αδύνατον να αποδεχθεί οτιδήποτε υπερβατικό και μεταφυσικό. Συνεπώς η θρησκεία είναι παντελώς άχρηστη στη καλύτερη, στη χειρότερη είναι όργανο στην αποβλάκωση των μαζών και στη διαιώνιση του "καθεστώτος εκμετάλλευσης".
    Γνωρίζω πως πολλοί εγχώριοι κομμουνιστές είναι ταυτόχρονα και χριστιανοί, κάποιοι μάλιστα από αυτούς και φανατικοί. Προφανώς πρόκειται για ένα τραγελαφικό παράδοξο αλλά όχι όμως μεγαλύτερο από το να είναι κάποιος κομμουνιστής το 2010.

    Γράφεις: "Ξέρω πολύ καλά να μιλάω αλλά μάλλον εσύ bio δεν ξέρεις να διαβάζεις και να κατανοείς τι λέω. Η αποικιοκρατία δεν άσκείται μόνο από τα κράτη αλλά και από τις πολυεθνικές. Για παράδειγμα, η κατάληψη του Ιρακ και η νομή του πλούτου του (πετρέλαια) από τις αμερικάνικες πολυεθνικές είναι ο ορισμός της αποικιοκρατίας. Ως αποτέλεσμα, οι Ιρακινοί και οι Κούρδοι του Ιρακ έχουν εισοδήματα πείνας και κακές συνθήκες διαβίωσης που τους οδηγούν στην οικονομική μετανάστευση στη δύση.
    Όσον αφορά τους μαύρους, απ'ότι ξέρω τα πετρέλαια της Νιγηρίας τα νέμονται οι γνωστές πολυεθνικές και τα διαμάντια της Σιερα Λεόνε τα εμπορεύονται κυρίως λευκοί."

    Είναι καλό όταν κάνεις πολιτικές και ιστορικές συζητήσεις να γνωρίζεις την έννοια των όρων που χρησιμοποιείς.
    Ως αποικιοκρατία ορίζεται η διαδικασία δημιουργίας και διατήρησης αποικιών από ένα έθνος στη περιοχή ενός άλλου, όπου το δεύτερο χάνει κάθε κυριαρχία και ο έλεγχος γίνεται από τη μητρόπολη του πρώτου. Ταυτόχρονα επιβάλλονται οι κοινωνικές και πολιτικές δομές του πρώτου στο δεύτερο.
    Τέτοια καθεστώτα πλέον δεν υπάρχουν με μικρές εξαιρέσεις σε κάποιες περιοχές που ελέγχει ακόμα η Γαλλία.
    Αποικιοκρατία λοιπόν μπορεί να υπάρξει οργανωμένα μόνο απο κράτη, σύμφωνα με τον ορισμό που γνωρίζουμε.
    Οι πολυεθνικές που όντως δραστηριοποιούνται σε διάφορα μέρη της Ασίας και της Αφρικής δεν επιβάλλουν τις κοινωνικές και πολιτικές δομές των χωρών όπου βρίσκονται τα κεντρικά τους γραφεία. Η δραστηριότητα δε των πολυεθνικών σε τρίτες χώρες γίνεται συχνά επειδή οι χώρες αυτές δεν έχουν την τεχνογνωσία για να εκμεταλλευθούν μόνες τους τον πλούτο που έχουν. Η Νιγηρία που αναφέρεις είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.
    Τα διαμαντορυχεία στη Σιέρρα Λεόνε είναι υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης έπειτα από αιματηρούς εμφυλίους όπου έληξαν όταν η επίσημη κυβέρνηση, ανίκανη να αντιμετωπίσει τους αντάρτες κάλεσε Ευρωπαίους μισθοφόρους. Οι οποίοι και ασφαλώς το επέτυχαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό πως ο εμφύλιος της Σίερρα Λεόνε (όπως και της Ανγκόλας) άλλωστε άρχισε επειδή διαφορετικοί πολέμαρχοι θέλανε τον έλεγχο των διαμαντιών, δηλαδή σφάζονταν μεταξύ τους για το ποιός θα γίνει πλούσιος σε βάρος του άλλου χωρίς συμμετοχή των Ευρωπαίων.
    Κατανοώ πως στην αριστερή σου κουλτούρα, όροι και έννοιες συγχέονται και χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν, αλλά αυτό δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εκτός πανεπιστημιακών αμφιθεάτρων.

    Η συντριπτική πλειοψηφία των Ιρακινών που φεύγουν σήμερα από το Ιράκ φεύγουν λόγω του πολέμου και συγκεκριμένα της σύγκρουσης μεταξύ Σουνιτών και Σιιτών στο Ιράκ για την οποία ασφαλώς δεν ευθύνεται η Δύση. Οι δε Κούρδοι του Ιράκ δέχονται διαρκώς επιθέσεις από σουνίτες σανταμικούς αντάρτες και αντιλαμβάνοντι τα αμερικάνικα στρατεύματα ως προστάτες.
    Ο αυξημένος αριθμός λαθρομεταναστών που δηλώνουν Ιρακινοί έχει να κάνει με το γεγονός πως πολλοί τριτοκοσμικοί από άλλες χώρες πετάνε τα χαρτιά τους στο Αιγαίο και μετά δηλώνουν Ιρακινοί για να πάρουν
    καθεστώς "πρόσφυγα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κάτι τελευταίο

    Οι συγκρίσεις που κάνεις μεταξύ δράσης της ΚΝΕ και Ελλήνων επαναστατών του 21 είναι τουλάχιστον ηλίθιες.

    Αντιλαμβάνεσαι ότι συγκρίνεις τη δράση μιας πολιτικής νεολαίας σε καθεστώς κοινοβουλευτικής δημοκρατίας με έναν εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο μέχρις εσχάτων;

    Ερώτηση κρίσεως: ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Να ζητήσω συγνώμη από διαχειριστές και αναγνώστες για το flooding με μηνυματα.
    Υπάρχει όμως ένα ουσιώδες πρόβλημα με τις συζητήσεις με τους αριστερούς που κάνει κάθε απάντηση μακροσκελέστατη. Η αριστερά στην Ελλάδα λόγω της ιδεολογικής δικτατορίας που έχει επιβάλλει (ελέω εβραίων εντός και εκτός Ελλάδος) έχει εξαφανίσει τον αντίλογο. Συνεπώς αρκείται να μιλάει μόνο με συνθήματα και αφορισμούς πχ "Δίκιο ειναι ο νόμος του εργάτη", "Οι κομμουνιστές παλεύουν για ελευθερια", "το ΕΑΜ απελευθέρωσε την Αθήνα".

    Σε αυτή τη τακτική είτε απαντάς και εσύ με συνθήματα, είτε προσπαθείς να αναλύσεις λογικά γιατί τα όσα υποστηρίζει η αριστερά είναι ψευδή ή λάθος ή και τα δύο.
    Όταν επιλέγεις το δεύτερο οι απαντήσεις ειναι σαφώς & δυστυχώς εκτεταμένες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Να σου απαντήσει λοιπόν και ο αριστερός με 2 συνθήματα:"μέτρον άριστον" και το "λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν". Τα δήθεν λογικά επιχειρήματά σου στερούνται πειστηρίων. Λογική είναι να βγάζεις συμπεράσματα πάνω σε δεδομένα. Επιχειρήματα του τύπου "τα όσα υποστηρίζει η αριστερά είναι ψευδή ή λάθος ή και τα δύο" είναι σοφιστείες, σύμφωνα με την αρχαιοελληνική λογική. Πάντως ενώ έχεις χιούμορ ("καθεστώς κοινοβουλευτικής δημοκρατίας", "150.000.000 νεκροί",η ΕΣΔΔ δεν ήταν κοσμικό κράτος, σχέση κοινωνικής πάλης τάξεων με μεταφυσική-θρησκεία κ.ά.) το δικό μου χιούμορ με το "φάκελο" δεν μπόρεσες να το κατανοήσεις.
    Να και μια αστεία σύντομη ιστορία περί κατασκοπείας: η γνωστή συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Άλκη Ζέη, συνελήφθη από την Ασφάλεια με τις κατηγορίες της κατασκοπείας-κομμουνισμού κατά τη διάρκεια του εμφυλίου. Στο φάκελό της τα κύρια αποδεικτικά στοιχεία ήταν η μαρτυρία για το γάμο της με τον σκηνοθέτη, Σεβαστίκογλου, όπου η Ζέη φορούσε το καλό της το φόρεμα, αφού μεταπολεμικά δεν υπήρχαν χρήματα για νυφικά. Δυστυχώς, γι'αυτήν, το χρώμα του καλού της φορέματος ήταν κόκκινο!

    Υ.Γ. Όσο κι αν εκπλήσσεσαι δεν μένω ΒΠ αλλά ΔΠ (παρακαλώ να μπει και στο φάκελο αυτό). Από τη Μενάνδρου περνάω συχνά πυκνά για να πάω Ζήνωνος (αφετηρία αστικών λεωφορείων ΔΠ). Επίσης έχω περάσει από Σωκράτους, πλατεία θεάτρου, πλατεία βάθη, δροσοπούλου κτλ. και σαφώς δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο. Για σένα φταίνε οι μετανάστες, για μένα φταίει η εξαθλίωση και η γκετοποίησή τους.

    Και για να μην ξεχνιόμαστε: Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη/ Δεν είναι αργία, είναι απεργία/το πασόκ είναι εδώ ενωμένο δυνατό/ Σήκω Ανδρέα για να δεις το παιδί της Αλλαγής/ Και α και ου και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ/ Γάμησε τον πούστη το Γιωργάκη, Βουλγαράκη, Βουλγαράκη/Χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη/ Ελλάς, Ελλήνων Χριστιανών/ Δε θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ, Αλβανέ κτλ.
    Τελικά, όντως μόνο οι αριστεροί χρησιμοποιούν συνθήματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @Ανώνυμος 01 Μαΐου 2010 8:40 μ.μ.

    Για τη ταμπακίερα τίποτα...Σου έργαψα εκτεταμένες απαντήσεις στα όσα υποστήριξες και σε συγκεκριμένα σημεία σου παρέθεσα και βιβλιογραφία. Τι απάντησες;
    Αρες μάρες κουκουνάρες.

    Εν συντομία..

    1. Προ-εισβολής αφρικανοπακιστανών δεν είχαμε την γκετοποίηση ολόκληρων περιοχών της Αθήνας, ούτε την εθνοκάθαρση των Ελλήνων από αυτές. Αντίστοιχη εθνοκάθαρση έχουν υποστεί και οι Πολωνοί που παραδοσιακά διέμεναν στη Μιχαήλ Βόδα και τώρα έντρομοι την εγκαταλείπουν διότι γέμισε αφροπακιστανούς.
    Το αν εσύ δε θες να δεις τη πραγματικότητα γύρω σου και να κατανοήσεις πως ο κρίσιμος παράγοντας σε αυτό το πρόβλημα είναι η εισβολή και ο εποικισμός της χώρας από τους τριτοκοσμικούς είναι δικαίωμα σου, ο στρουνθοκαμηλισμός είναι χαρακτηριστικό της αριστεράς άλλωστε.

    2. Η γκετοποίηση των λαθροεισβολέων είναι φυσικό επόμενο της μαζικής εισβολης/"μετανάστευσης". Κάθε άνθρωπος επιθυμεί να συνυπάρχει με τους ομοίους του. Είναι βασική αρχή των θυλαστικών αυτή. Συνεπώς αντί να βρίσκονται σκόρπιοι σχηματίζουν κοινότητες μέσα στις οποίες μπορούν να επιβιώσουν καλύτερα και με ασφάλεια καθώς εμπιστεύονται τους ομοίους τους. Επίσης επειδή κάθε φυλετική ομάδα εισβολέων ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες συγκεντρώνονται σε περιοχές που καταλαμβάνουν και μάχονται για αυτές ενάντια σε άλλες φυλετικές ομάδες. Οι πρόσφατες μάχες αφρικανών και πακιστανών είναι χαρακτηριστικές.
    Η εξαθλίωση είναι επίσης λογικό επόμενο, εισβάλλουν εξαθλιωμένοι στη πατρίδα μας, καταλαμβάνουν ολόκληρες περιοχές, προέρχονται από χώρες που η κουλτούρα τους απέχει μίλια από τη δυτική και ασφαλώς μεταφέρουν το τρόπο ζωής τους στην Ελλάδα. Το αποτέλεσμα είναι να αφοδεύουν στους δρόμους, να ληστεύουν, βιάζουν, σκοτώνουν.

    Αυτός είναι ο "πολυπολιτισμικός" παράδεισος που ευαγγελίζεται η αριστερά και οι "δεξιοί" νεοφιλελεύθεροι.

    3. Τα 150.000.000 νεκροί είναι ο συλλογικός αριθμός των φόνων του κομμουνισμού. Ελπίζω να μην έχεις φτάσει σε σημείο παράνοιας που να αμφισβητείς τα εκατομμύρια νεκρούς του "Μεγάλου Άλματος", των σταλινικών εκκαθαρίσεων και του Holodomor, αυτά μέχρι και ο Χρουτσώφ έφτασε να τα αποδεχθεί.
    Φαίνεται εσείς οι "Έλληνες" κομμουνιστές λειτουργήτε με μερικές δεκαετίες καθυστέρηση...ακόμα δεν έχει έρθει το σήμα από τα κεντρικά. Τα οποία έχουν καταρρεύσει εδώ και δεκαετίες αλλά μάλλον δε σας το είπαν ακόμα.

    Τα υπόλοιπα περί φορεμάτων (;) που γράφεις και "χίουμορ" περί φακέλου, τα αφήνω ασχολίαστα. Αν και είναι άκρως διασκεδαστικά:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Χαίρομαι που διασκεδάζεις με τη βλακεία των ασφαλιτών εκείνης της εποχής (φορέματα, φάκελοι κτλ.). Όχι ότι έχουν αλλάξει και δραματικά τα πράγματα από τότε...

    Φαντάσου να αρχίσουμε τις εκκαθαρίσεις και εμείς, οι "Έλληνες" κομμουνιστές! Αν υπολογίσεις ότι εμείς είμαστε περίπου το 10% του ελληνικού πληθυσμού, τα θύματα των κομμουνιστών θα φτάσουν τα 159 εκατομμύρια! Άσε, που θα κάνουμε και ένα καλό: οι κακόμοιροι οι λαθρομετανάστες θα μπορέσουν να απλωθούν και λίγο...τόσο στρίμωγμα στα γκέτο της Αθήνας δεν υποφέρεται! Να αφοδεύσουν κι αυτοί σαν άνθρωποι, βρε αδερφέ! Να μου θυμήσεις μόνο να σου αιτιολογήσω τις "εκκαθαρίσεις" με αποσπάσματα από "ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ".

    Τέλος, θα σου παραθέσω μια σύντομη ιστορία με τον αρχαίο Αθηναίο στρατηγό Φωκίωνα από τους Βίους του Πλουτάρχου:
    "Ο Αριστογείτων πάλι ο συκοφάντης ήταν στις συνελεύσεις φιλοπόλεμος και εξωθούσε το λαό σε δράση (πολεμική), όταν όμως γινόταν ο κατάλογος των στρατευσίμων παρουσιάστηκε ακουμπώντας σε μπαστούνι και με δεμένα πόδια. Ο Φωκίων ανεβασμένος στο βήμα τον είδε από μακριά και φώναξε στο γραμματέα:Γράψε και τον Αριστογείτονα, κουτσό και πονηρό!"

    Ο νοών νοείτω. Καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @02 Μαΐου 2010 12:49 π.μ.

    Ξαναματαεπαναλαμβάνω, για τη "ταμπακιέρα" θα μας πεις τίποτα;
    Μάλλον όχι, οπότε θα σε αφήσω να συνεχίσει το ανούσιο παραλήρημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Γραφεις, ανωνυμε 01 Μαΐου 2010 12:42 π.μ.:

    "Τέλος, στο Δημόκριτο:
    Αναφέρθηκε κάπου ότι το να καις, να δέρνεις, να σκοτώνεις και να φιμώνεις την άποψη άλλων είναι βάρβαρο-καταδικαστέο κτλ. Οι Έλληνες επαναστάτες έκαψαν (τενική καμένης γης κατά Δράμαλη), σκότωσαν (σφαγή Τροπολιτσάς) και φίμωσαν την άποψη άλλων (εκβιάζοντας μάλιστα με φωτιά και τσεκούρι αυτούς που τα βρήκαν με τον Ιμπραήμ, ώστε να μην παρασυρθούν κι άλλοι). Αυτά τα έγραψα για να κατανοήσετε πως οι αφορισμοί πρακτικών (βία εν προκειμένω) είναι αδόκιμοι όταν δεν συνυπολογίζεται η αιτία και ο σκοπός."

    Κατανοητη η εξηγηση σου, πως για την χριση βιας πρεπει να συνυπολογιστει η αιτια και ο σκοπος.

    Δεν απαντας ομως στην ερωτηση -
    "εξισωνεις τον αγωνα του Κολοκοτρωνη και την συμπεριφορα του, με τον δηλωμενο αυτοκαταστροφικο "πολεμο" του καθε βαρβαρου Εθνομηδενιστη - "ανθρωποειδη βαθυτατα γερασμενο" (Π. Ηφαιστος, 20.12.2008, http://www.ifestos.edu.gr/90BarbarianDec08Gr.htm) - εναντι του σημερινου πολιτικου καθεστωτος;"

    Φιλικα,
    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Για την ταμπακέρα απάντησα εμμέσως πλην σαφώς αλλά προφανώς δεν εννόησες. Πρώτον, είπα ότι αν εγώ σου απαντήσω για παράδειγμα με επιχειρήματα από το έργο του Μαρξ για ενέργειες κομμουνιστικών καθεστώτων(εκκαθαρίσεις), εσύ σαφώς δε θα τα δεχτείς. Έτσι,κι εγώ έχω κάθε δικαίωμα να αμφισβητώ τις πηγές σου και την ορθότητα των επιχειρημάτων σου ( από αποσπάσματα βιβλίων).

    Επίσης απάντησα και για την πατριδοκαπηλεία εκ μέρους σου και πολλών άλλων που εμφανίζεσθε ως τιμητές της πατρίδας αλλά που, κατά τη γνώμη μου, είστε τσάμπα μάγκες σαν τον Αριστογείτονα. Ο πατριωτισμός αποδεικνύεται στην πράξη και όχι με βερμπαλισμούς. Το 1940-44 ξέρω από προσωπικές μου πηγές (παππούδες, εκ των οποίων ο ένας ήταν δεξιός και ο άλλος αριστερός) ότι οι κομμουνιστές ήταν μπροστάρηδες στην αντίσταση απέναντι στους κατακτητές. (Όπως και την περίοδο 1946-1949, την οποία αντίσταση κατά των Αγγλοαμερικάνων εσείς δε δέχεσθε και δικαίως, προφανώς λόγω λαθών του ΚΚΕ που επέτρεψαν στους αντιπάλους του την συκοφάντησή του)

    Στο Δημόκριτο:
    Κατ'αρχάς να σου ξεκαθαρίσω την άποψή μου για το έθνος και γιατί δε θεωρώ αξιωματικά τους Έλληνες Επαναστάτες δικαιολογημένους και "ασύγκριτους" λόγω εθνικού αγώνα:
    Για μένα πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η ελευθερία. Αξίες για τις οποίες προφανώς και αγωνίστηκαν και οι επαναστάτες πρόγονοί μας.
    Το έθνος, ως σύνολο ατόμων με κοινά χαρακτηριστικά, έρχεται για μένα σε δεύτερη μοίρα. Σαφώς και θεωρώ προς το παρόν και ίσως και για πολλά χρόνια ακόμα την ύπαρξη εθνικών κρατών απαραίτητη για τη διατήρηση της ανθρώπινης μου αξιοπρέπειας και της ελευθερίας μου αλλά αν προοδεύσει ο άνθρωπος και μπορέσει και ξεπεράσει τα ένστικτα εκμετάλλευσης του διαφορετικού συνανθρώπου του τότε δε θα έχω κανένα πρόβλημα να συνυπάρξω σε διεθνιστικά κράτη με ανθρώπους άλλων εθνοτήτων.
    Μπορεί για αυτήν την άποψή μου, να θεωρηθώ εθνομηδενιστής, αλλά αυτό πιστεύω.
    Οι Έλληνες ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης λοιπόν δεν μπορούν να συγκριθούν με τους κουκουλοφόρους, όχι γιατί δεν έκαναν παρόμοιες πράξεις, αλλά γιατί είχαν ως αιτία την ανισότητα της οθωμανικής κοινωνίας με βάση την εθνικότητα (εθνική επανάσταση) και σκοπό τη δημιουργία μιας δίκαιης και ελεύθερης κοινωνίας (όχι απαραίτητα εθνοκεντρικής-προσπάθεια συνεργασίας Κολοκοτρώνη με Τουρκαλβανούς). Οι κουκουλοφόροι όπως είδαμε και πρόσφατα έχουν ως αιτία την εξυπηρέτηση συμφερόντων και ως σκοπό τη δολοφονία και τη συκοφάντηση των διαδηλωτών. Γι'αυτό δεν μπορούν να συγκριθούν.

    Σημείωση:Δυστυχώς επιβεβαιώνομαι για μια ακόμη φορά με την άποψή μου περί βίας: Κατά τη γνώμη σας, δεν έπρεπε οι διαδηλωτές να τουλουμιάσουν στο ξύλο τους κουκουλοφόρους που σκότωσαν τέσσερις ανθρώπους και συκοφάντησαν μυριάδες με τις ενέργειές τους; Εκεί έγκειται η χρησιμότητα της βίας στη δημοκρατία, την οποία καταδικάζουν διάφοροι γενικεύοντας: στην κοινωνική απομόνωση και αποδοκιμασία των εχθρών του λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Γραφεις, ανωνυμε 07 Μαΐου 2010 1:58 π.μ.:

    >>Στο Δημόκριτο:
    Κατ'αρχάς να σου ξεκαθαρίσω την άποψή μου για το έθνος και γιατί δε θεωρώ αξιωματικά τους Έλληνες Επαναστάτες δικαιολογημένους και "ασύγκριτους" λόγω εθνικού αγώνα:<<

    Δεν θεωρεις τους "Ελληνες Επαναστατες αξιωματικα δικαιολογημενους και ασύγκριτους" για πιο πραγμα;

    >>Για μένα πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η ελευθερία. Αξίες για τις οποίες προφανώς και αγωνίστηκαν και οι επαναστάτες πρόγονοί μας.
    Το έθνος, ως σύνολο ατόμων με κοινά χαρακτηριστικά, έρχεται για μένα σε δεύτερη μοίρα. Σαφώς και θεωρώ προς το παρόν και ίσως και για πολλά χρόνια ακόμα την ύπαρξη εθνικών κρατών απαραίτητη για τη διατήρηση της ανθρώπινης μου αξιοπρέπειας και της ελευθερίας μου αλλά αν προοδεύσει ο άνθρωπος και μπορέσει και ξεπεράσει τα ένστικτα εκμετάλλευσης του διαφορετικού συνανθρώπου του τότε δε θα έχω κανένα πρόβλημα να συνυπάρξω σε διεθνιστικά κράτη με ανθρώπους άλλων εθνοτήτων.

    Μεχρι τοτε, ευχομαι να εχεις παρει τα καταλληλα μετρα επιβιωσης.

    >>Μπορεί για αυτήν την άποψή μου, να θεωρηθώ εθνομηδενιστής, αλλά αυτό πιστεύω.<<

    Εχεις το δικαιωμα να πιστευεις οτι θελεις.

    >>Οι Έλληνες ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης λοιπόν δεν μπορούν να συγκριθούν με τους κουκουλοφόρους, όχι γιατί δεν έκαναν παρόμοιες πράξεις, αλλά γιατί είχαν ως αιτία την ανισότητα της οθωμανικής κοινωνίας με βάση την εθνικότητα (εθνική επανάσταση) και σκοπό τη δημιουργία μιας δίκαιης και ελεύθερης κοινωνίας (όχι απαραίτητα εθνοκεντρικής-προσπάθεια συνεργασίας Κολοκοτρώνη με Τουρκαλβανούς). Οι κουκουλοφόροι όπως είδαμε και πρόσφατα έχουν ως αιτία την εξυπηρέτηση συμφερόντων και ως σκοπό τη δολοφονία και τη συκοφάντηση των διαδηλωτών. Γι'αυτό δεν μπορούν να συγκριθούν.<<

    Αρα και δεν εξισωνεις τον αγωνα του Κολοκοτρωνη και την συμπεριφορα του, με τον δηλωμενο αυτοκαταστροφικο "πολεμο" του οπιου βαρβαρου Εθνομηδενιστη που χρησιμοποιει βια, σωστα;

    >>Σημείωση:Δυστυχώς επιβεβαιώνομαι για μια ακόμη φορά με την άποψή μου περί βίας: Κατά τη γνώμη σας, δεν έπρεπε οι διαδηλωτές να τουλουμιάσουν στο ξύλο τους κουκουλοφόρους που σκότωσαν τέσσερις ανθρώπους και συκοφάντησαν μυριάδες με τις ενέργειές τους; Εκεί έγκειται η χρησιμότητα της βίας στη δημοκρατία, την οποία καταδικάζουν διάφοροι γενικεύοντας: στην κοινωνική απομόνωση και αποδοκιμασία των εχθρών του λαού.<<

    Σωστα!

    Φιλικα,
    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.