6/4/10

305 παραβιάσεις του ΕΕΧ το α' τρίμηνο του 2010 - Στην Άγκυρα με μυστική ατζέντα ο ΑΝΥΠΕΞ Δ.Δρούτσας

Στην Τουρκία θα βρίσκεται από αύριο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, σε ένα ταξίδι που υποτίθεται θα προετοιμάσει την ατζέντα του Ιουνίου, όταν ο Ταγίπ Ερντογάν θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Kαι ενώ οι τουρκικές παραβιάσεις του ΕΕΧ στο Αιγαίο το α' τρίμηνο του έτους έφτασαν τις ... 305! Αλλά, στην κυβέρνηση φαίνεται ότι έχουν πειστεί για τα … απίστευτα: Ότι η Τουρκία έχει αποφασίσει να μειώσει τις αμυντικές της δαπάνες! Για την ακρίβεια έχουν πιστέψει ότι ο Ταγίπ Ερντογάν λόγω της σύγκρουσης με το κεμαλικό κατεστημένο που εκφράζεται κυρίως από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, έχει αποφασίσει να περικόψει τις στρατιωτικές δαπάνες. Και βάσει αυτού του συμπεράσματος πορεύονται στις όποιες συμφωνίες, μεταξύ αυτών και της προσφυγής στο δικαστήριο της Χάγης για την υφαλοκρηπίδα.

Διαχωρίζουν την τουρκική πολιτική έναντι της Ελλάδος σε «καλούς Τούρκους και κακούς Τούρκους», χωρίς να δείχνουν να αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο από αυτόν τον διαχωρισμό. Μιλάνε για «κίνδυνο ατυχήματος» στο Αιγαίο από τις τουρκικές προκλήσεις, όπως δήλωσε την περασμένη Κυριακή σε συνέντευξή του ο Δ.Δρούτσας, αλλά «κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά» σε όλα αυτά που αποδεικνύουν ότι η πολιτική της Άγκυρας είναι μία και ενιαία.

Οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο δεν γίνονται από τους «κακούς Τούρκους» γίνονται απλά από το τουρκικό Ναυτικό και την τουρκική Αεροπορία. Σε ότι αφορά τις μειώσεις εξοπλισμών από την Άγκυρα αυτά είναι για ελληνική εσωτερική κατανάλωση αφού αγνοούν ότι η Τουρκία έχει επενδύσει τεράστια ποσά στην αμυνιτκή βιομηχανίας της τα τελευταία ΄τριάντα χρόνια και τώρα δρέπει τους καρπούς αυτών των προσπαθειών της με τεράστιες εξαγωγές αμυνιτκού υλικού και αυτάρκεια στα περισσότερα συστήματα των ενόπλων δυνάμεων της.

Αλλά φαίνεται ότι η «φιλειρηνική» ιδεοληψία στο υπουργείο Εξωτερικών είναι το σήμα κατατεθέν αυτής της κυβερνητικής περιόδου.

Μόνο τυχαία δεν είναι η επικοινωνιακή αντιμετώπιση του θέματος της τουρκικής κορβέτας που επί μία ημέρα αλώνιζε ανενόχλητη σε Κυκλάδες και Αργοσαρωνικό: Σταμάτησαν να ενημερώνουν τους στρατιωτικούς συντάκτες! Κάθε ημέρα οι Τούρκοι απειλούν στα ελικόπτερα του Λιμενικού στο Α.Αιγαίο, κάθε ημέρα έχουμε παραβιάσεις και η απάντηση από ελληνικής πλευράς είναι το σκοτάδι που προσπαθούν να επιβάλουν στα ΜΜΕ.

Στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου οι προκλήσεις έχουν ξεπεράσει όμως, τις προκλήσεις κάθε άλλης περιόδου. Τα ναυτικά επεισόδια, διαδέχονται το ένα το άλλο, όπως αποκάλυψε το defencenet.gr την περασμένη Πέμπτη. Εκτός από την παύση ενημέρωσης των στρατιωτικών συντακτών το άλλο μέτρο που έλαβε η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την τουρκική επιθετικότητα, ήταν η παύση των αναχαιτίσεων. Κάποιες διακριτικές αναγνωρίσεις μεταξύ 6 και 10 μιλίων και τίποτα άλλο.

Ιδού και ο συνολικός αριθμός παραβιάσεων και παραβάσεων το πρώτο τρίμηνο του έτους από την τουρκική Αεροπορία:
Με αυτά τα δεδομένα πηγαίνει ο ΑΝΥΠΕΞ Δημήτρης Δρούτσας στην Άγκυρα για να συζητήσει τι, άραγε;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

9 σχόλια:

  1. Το ΑΝΥΠΕΞ ακούγεται σαν ανύπαρκτος υπουργός εξωτερικών.

    Όποιος δεν ξέρει ιστορία θα την ξαναβιώσει, χωρίς να τον ρωτήσει κανείς.

    Περισσότερες πιθανότητες έχει να τηρηθεί μία συμφωνια μεταξύ Τουρκίας και Κούρδων, παρά οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Λες και δεν ξέρουν οι Τούρκοι ότι είμαστε στον τοίχο στριμωγμένοι.

    Πάντως λογικό βρίσκω να υπάρχουν τέτοιες προσεγγίσεις πλέον ειδικά αφότου έμαθα τη νέα σύνθεση του ΙΣΤΑΜΕ (του ελληνικού και καλά think tank)! Μαντέψτε ποιοί είναι εκεί μέσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μυστική η ατζέντα, άχχχχρηστος ο ατζέντης, άστα να πάνε...

    Πάλι καλά που έχουμε και τους Έλληνες αεροπόρους να σώζουν την αξιοπρέπεια της Ελλάδος. Αλλά, όπως ο λαός μας γνωρίζει πάρα πολύ καλά, είναι και Έλληνες υπήκοοι οι Έλληνες αεροπόροι. Και οι υπήκοοι αυτής της χώρας είμαστε ταπεινωμένοι!

    Ξυπνάτε Ελληνίδες και Έλληνες υπήκοοι. Πρέπει κάποτε να ξανα-γίνουμε Ελληνίδες και Έλληνες πολίτες! Πότε ρε παιδιά? Πότε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην Άγκυρα δηλαδή με μυστική ατζέντα ο άχρηστος 007 της κομματικής πολυαρχικής δικτατορίας των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ που, εκτός των άλλων, στέρησε την ημέρα της Λαμπρής το σουβλιστό αρνί από τα στρατευμένα μας παιδιά γιά λόγους οικονομίας.

    Τι ντροπή για το Έθνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγνώμη για τα λόγια μου σ' ένα site που σέβομαι αλλά δεν αντέχω άλλο και απευθύνομαι συγκεκριμένα στα:
    ΚΟΜΜΑΤΟΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ
    Μία θα είναι η απάντηση στα σχόλιά σας απο δώ και πέρα.
    Επειδή είστε οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την εκλογή και στήριξη της πρασινομπλέ φαυλοκρατίας και το ξεπούλημα της Ελλάδας για ΙΔΙΟΝ ΩΦΕΛΟΣ:
    ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ Ή ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να βάλει το χέρι του ο καλός Θεός της Ελλάδας!

    Έτσι που πάνε τα πράγματα, τόσο στο εσωτερικό, όσο στο οικονομικό μέτωπο και στα ζέοντα θέματα Εξωτερικής πολιτκής (άραγε υπάρχει τέτοια ;) πάμε χαμένοι !!

    Αντιπολίτευση δεν υπάρχει και ο ΓΑΠ αλωνίζει κυριολεκτικά με τις -υποτιθέμενες- εμμονές του, ετοιμάζοντας την μελλοντική του αυτοκρατορία για είκοσι και περισσότερα χρόνια !

    Όταν υπάρχουν 1.000.000 άνεργοι Έλληνες και 2.000.000 τρισάθλιοι πεινώντες λαθρομετανάστες, το μέλλον μας δεν είναι απλά πολύ άσχημο, ΔΕΝ υπάρχει μέλλον !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο άγγελος Γαβριήλ μας έμαθε σήμερα τι σημαίνει μυστική ατζέντα....

    Παλαιότερα οι Έλληνες ζούσαν.......βαθιά σε σύστημα "μητριαρχική".

    Η Ελληνική Ορθόδοξη πατριαρχία είχε και έχει ως στόχο να μετατρέψει το άγριο άνθρωπος σε ανθρώπινο πρόσωπο και να προσπαθεί να τον σώσει από την αμαρτία.

    Ο Μουσταφά Κεμάλ έκλεψε την ιδέα αυτή, αλλά τη στιγμή για να το εναρμονίσει με το Κοράνι.....τα έκανε όλα σκατά!

    Ο Τούρκος Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ έσπασε αυτό τον κανόνα και ως ομοφυλόφιλος, γέννησε την "πατριαρχία"......Σε αντίθεση με την "μητριαρχική" φύση των Ελλήνων.

    Οι Τούρκοι χωρίς μια μητέρα που θα μπορούσε να τους καθοδηγήσει.......έτσι έγιναν βάρβαρη θηρία της Ανατολίας....

    Τη "μητριαρχία" Ελληνική......οι γονείς ήταν δάσκαλοι των παιδιών. Δεν υπήρχε καμία νταντά.........αυτός ο ρόλος ήταν της μητέρας του μωρού.

    Πολύ διαφορετικά στην Τουρκία, όπου ο Μουσταφά Κεμάλ ήταν ο μόνος "πατέρας" των Τούρκων........"μητέρα" δεν είχε οι Τούρκοι, για να τους καθοδηγήσει στο σωστό δρόμο......

    Η Ομοφυλοφιλία του Μουσταφά αντικατέστησε τα δύο (Πατέρας και μητέρα)......να γίνουν θηρία, έτσι εξαπλώνεται το ολοκαύτωμα γύρω γύρω.

    Εν τω μεταξύ, η οικογένεια περπατούσε αβοήθητος στην Τουρκία η αγάπη ήταν άθλια, η φιλία ήταν φτωχή. Η πρόοδος ήταν πολύ αποτελεσματική στη δολοφονία την αγάπη......και πλούσια για να δοξάσει το τίποτα.....

    Δεν έχω τίποτα εναντίον ομοφυλοφίλων προκατάληψη. Αυτό που εννοώ είναι ότι η ομοφυλοφιλία και η θρησκεία μπορεί να δώσει μια κατσίκα.

    Όταν ακούτε κάποιον εναντίον της θρησκείας μας, είτε είναι ομοφυλόφιλος είτε ανήκει στο Ισλάμ.

    Άθεοι αναζητούν ένα φως στο τέλος του τούνελ, αλλά αυτό το φως είναι ένα τρένο.......πολύ απλό......

    Από τον ουρανό!

    Πρώτη Γραμμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμπατριώτες μου Έλληνες, σας παροτρύνω όλους, πλούσιους και φτωχούς να έρθετε στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίο για διακοπές εφέτος.
    Ποιος ξέρει; Ίσως του χρόνου να χρειαστείτε διαβατήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Πρώτη Γραμμή", ο East κάνει; Ή δεν είστε στον ίδιο θάλαμο;

    Ακρίβυνε, λέει, λόγω ζήτησης το λιθοπόνιο!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφου δεν υπάρχει έννομο ΝΑΤΟ υπάρχει ΟΗΕ και διεθνές δίκαιο όσο ρόμπες και αν είναι, όπως και άγραφοι πολεμικοί νόμοι.

    Μακρια τα χανουμάκια απο την Ελληνική πολιτική ηγεσία.
    -ΟΧΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

    ''Συν Αθηνά και χείρα κίνει'' με λεβέντες μόνο γράφθηκε η απίστευτου θάρρους μοναδική μας ιστορία.

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.