2/4/10

Να μην αποδυναμώνουν τη Ρωσία τα ΜΜΕ

Ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ ζήτησε σήμερα από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης να μην αποδυναμώνουν τη Ρωσία και διχάζουν τη ρωσική κοινωνία με το να εκφράζουν αμφιβολίες για τις μεθόδους που ακολουθούνται στη χώρα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

"Τα μέσα ενημέρωσής μας δεν θα πρέπει να διχάζουν την κοινωνία όσον αφορά το ζήτημα του αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Στην αντίθετη περίπτωση θα αποδυναμωθούμε και το έθνος μας που αρχίζει να αναγεννάται θα μετατραπεί σε έθνος λαπάδων", δήλωσε σε συνάντηση που είχε με τους αξιωματούχους της ασφάλειας και τους περιφερειακούς ηγέτες του ρωσικού Βορείου Καυκάσου στην πρωτεύουσα του Νταγκεστάν Μαχατσκάλα.

"Δεν μπορούμε να εναντιωνόμαστε στον αγώνα κατά των συμμοριτών και στη ζωή των πολιτών", συνέχισε.

Ο ρωσικός Τύπος έχει επικρίνει έντονα τις τελευταίες ημέρες τις μεθόδους που ακολουθήθηκαν στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας στη Ρωσία μετά τις πρόσφατες επιθέσεις στη Μόσχα και στο Νταγκεστάν που προκάλεσαν το θάνατο σχεδόν 50 ανθρώπων.

"Είναι ανήθικο, αισχρό, αυτό δεν γίνεται σε καμία πολιτισμένη χώρα του κόσμου που αγωνίζεται κατά της τρομοκρατίας", σημείωσε επίσης ο ρώσος πρόεδρος.

Στο παρελθόν διάφορα μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας έχουν πέσει θύματα του τρόπου με τον οποίο κάλυψαν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ανεξάρτητο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, το οποίο πέρασε το 2003 στον έλεγχο του ρωσικού κράτους, μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε από το Κρεμλίνο για τον τρόπο με τον οποίο κάλυψε τη σύλληψη ομήρων τον Οκτώβριο του 2002 στο θέατρο Ντουμπρόβκα της Μόσχας, κατά την οποία 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Παράλληλα, κατά την αιφνίδια επίσκεψη που πραγματοποιεί σήμερα στο Νταγκεστάν, ο Μεντβέντεφ δεσμεύτηκε επίσης για την εξολόθρευση αυτών που κρύβονται πίσω από τις πρόσφατες επιθέσεις.

"θα πρέπει το μαχαίρι να φτάσει ως το κόκκαλο στους τρομοκράτες, να τους εξολοθρεύσουμε και να καταστρέψουμε τα λημέρια τους", δήλωσε στην ίδια συνάντηση με τους αξιωματούχους της ασφάλειας και τους περιφερειακούς ηγέτες στη Μαχατσκάλα.

"Ο κατάλογος με τα μέτρα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας πρέπει να διευρυνθεί: (τα μέτρα) δεν θα πρέπει να είναι μόνον αποτελεσματικά, αλλά και σκληρά, αυστηρά και προληπτικά. Χρειάζεται τιμωρία", σημείωσε.

"Έχουμε πάρει τα κεφάλια των πιο αχρείων συμμοριτών, αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν ήταν αρκετό. Θα τους εντοπίσουμε όλους και θα τους τιμωρήσουμε όλους, όπως κάναμε και με τους προηγούμενους. Αυτός θα είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα δράσουμε", κατέληξε.

athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.