27/4/10

Τώρα θέλουν να μας χρεοκοπήσουν!

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Επιβαρύνεται διαρκώς το διεθνές πολιτικό και οικονομικό κλίμα εναντίον της χώρας μας. Σε τίποτα δεν βελτίωσε την κατάσταση η απόφαση του πρωθυπουργού να υπαγάγει την Ελλάδα στον απεχθή και επαχθή ζυγό της ξένης επικυριαρχίας του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Τα επιτόκια των ελληνικών κρατικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά εκτοξεύθηκαν σε απίστευτα ύψη χθες, πιάνοντας νούμερα από την εποχή της... δραχμής! Επιβεβαιώθηκε έτσι για πολλοστή φορά ότι είναι παραμύθι πως τα μέτρα εξοντωτικής λιτότητας που αποφασίζει η κυβέρνηση Παπανδρέου εναντίον των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων βοηθούν τουλάχιστον στη μείωση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας.

Το αντίθετο παρατηρούμε τους τελευταίους μήνες - όσο πιο πολλά αντεργατικά μέτρα παίρνει η κυβέρνηση, τόσο ανεβαίνουν τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας, τόσο πιο πολύ μας "γδέρνουν" δηλαδή και οι διεθνείς κερδοσκόποι!

Η απόφαση υπαγωγής στο καθεστώς των ΔΝΤ - ΕΕ υπήρξε μια δραματική απόφαση που θα αλλάξει ριζικά το πρόσωπο της Ελλάδας και θα φτωχύνει τον λαό της, οδηγώντας το οικονομικό του επίπεδο δεκάδες χρόνια πίσω. Υποστηρίξαμε με πάθος την άποψη ότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν μονόδρομος το να πέσει η πατρίδα μας στα νύχια του ΔΝΤ.

Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση, η οποία φυσικά είναι η μόνη που αποφασίζει, μας οδήγησε τελικά στο ΔΝΤ, όπως είχε πει πρώτος και σε ανύποπτο χρόνο, αμέσως μετά την εκλογική του νίκη, ο Γ. Παπανδρέου. Η συζήτηση περί του αν μπορούσαμε ή όχι να αποφύγουμε το ΔΝΤ είναι πλέον πολιτικά ανεπίκαιρη.

Η τραγωδία έγκειται στο ότι η ζωή αποδεικνύει πως η απόφαση για το ΔΝΤ άνοιξε την όρεξη των εχθρών της χώρας μας, οι οποίοι εκτιμούν ότι τώρα μπορούν να οδηγήσουν την αποδειχθείσα εμπράκτως ως υπέρμετρα ενδοτική κυβέρνηση Παπανδρέου μέχρι του σημείου της... χρεοκοπίας της Ελλάδας!

Το αδιανόητο από οικονομικής άποψης καθίσταται πολιτικός στόχος τόσο των κερδοσκόπων όσο και ισχυρών τμημάτων της γερμανικής Δεξιάς, αλλά και ολόκληρου του κόμματος των Ελευθέρων Δημοκρατών που συγκυβερνά στη Γερμανία.

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε προειδοποίησε κατά της χορήγησης "λευκής επιταγής" στην Αθήνα. Αλλά και το επίσης συγκυβερνών Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα (CSU) της Βαυαρίας, το οποίο κυβερνά διαρκώς το κρατίδιο αυτό από την εποχή αμέσως μετά τον Χίτλερ και έχει ακροδεξιά ιδεολογία, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, παρόλο που αυτό είναι αδύνατον βάσει των συνθηκών της ΕΕ!

Πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο είχε πάλι χθες η "Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε" που άρχιζε με τον ισχυρισμό ότι "η Ελλάδα είναι ανίκανη να πληρώσει" και κατέληγε με το ότι πρέπει να γίνει "αναδιάρθρωση" του ελληνικού δημόσιου χρέους και να "ματώσουν" γι' αυτό όσες τράπεζες έχουν ελληνικά ομόλογα.

Πρωτοσέλιδο το θέμα και στην παγκόσμια έκδοση των "Τάιμς της Νέας Υόρκης", οι οποίοι άρχιζαν ως εξής την ανάλυσή τους: «Πριν από λίγες μόνο εβδομάδες, η ιδέα ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αναδιαρθρώσει το χρέος της φαινόταν σαν την... πυρηνική επιλογή. Τώρα η αναδιάρθρωση -ένας συγγενικός τρόπος για να πει κανείς "χρεοκοπία"- όχι μόνο δεν είναι αδιανόητη, αλλά είναι ακόμη και πιθανή»!

Δεν θα μπορούσε φυσικά από τη συγχορδία αυτή να απουσιάζει, έστω και για μια και μόνη ημέρα, το κατεξοχήν έντυπο των διεθνών κερδοσκόπων, οι "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" του Λονδίνου, οι οποίοι έχουν την καλοσύνη να μας πληροφορήσουν ότι "εν πάση περιπτώσει είναι πιο έξυπνο για την Ελλάδα να χρεοκοπήσει μέσα στην Ευρωζώνη παρά έξω από αυτήν"!

Τη χρεοκοπία την έχουμε σίγουρη δηλαδή και η μόνη λεπτομέρεια που απομένει να ρυθμιστεί είναι αν μας συμφέρει καλύτερα να χρεοκοπήσουμε σε... ευρώ ή σε δραχμές! Ωραίοι τύποι είναι αυτοί οι Αγγλοι.

Το ζήτημα είναι όμως ότι όταν υπάρχει τέτοια συγχορδία υπέρ της χρεοκοπίας μας και τόσο κραυγαλέα αδυναμία της κυβέρνησης μέχρι τώρα να αποκρούσει τα σχέδια των Γερμανών και των κερδοσκόπων, ο φόβος είναι κάτι παραπάνω από δικαιολογημένος...

Βερολίνο
Μέχρι πού θα το φτάσει;

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η γερμανική κυβέρνηση ταπεινώνει και εξευτελίζει έτσι την Ελλάδα, επειδή θέλει να τη χρησιμοποιήσει ως όργανο προκειμένου να τρομοκρατήσει τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης και να τις πειθαναγκάσει να αποδεχθούν με το ζόρι και χωρίς πολλές πολλές αντιδράσεις και αντιστάσεις νέες συνθήκες λειτουργίας της Ευρωζώνης και της ΕΕ.

Συνθήκες υπαγορευμένες πλέον από το Βερολίνο και προσαρμοσμένες στη γερμανική ηγεμονία και επικυριαρχία επί ολόκληρης της Ευρώπης. Εχει τεράστια σημασία επομένως -πανευρωπαϊκή, όχι απλά ελληνική- η σθεναρή αντίσταση του ελληνικού λαού στους όρους του ΔΝΤ και της ΕΕ, ώστε να αποτύχουν και τα σχέδια της Γερμανίας.
ΕΘΝΟΣ

11 σχόλια:

  1. Αν έχει τα κότσια ο ΓΑΠ ας κάνει ό,τι έκανε Κορεάς στο Εκουαδόρ...Με ότι συνεπάγεται αυτό!!
    Αν είναι κύριοι να βυθιστούμε θα πάμε όλοι μαζί και εμείς που τα κάναμε σαν τα μούτρα μας και εσείς που το αποφασίσατε να τα φάτε και οι άλλοι που εν γνώσι τους σας δάνειζαν και ας ποιούν την νήσσαν τώρα.
    Όλοι μαζί γιατί και στο θάνατο δεν είναι ωραίο να είσαι μόνος σου.

    Άντε μας πρήξατε ....

    Φταίμε φταίτε φταίνε ...ΦΤΑΝΕΙ


    Η συνυπαιτιότητα δεν καταλογίζει 50-50 την ευθύνη απλά δίνει σε όλους κάποιο ποσοστό. ΟΜΩΣ κανείς δεν εξαιρείται.

    Οσο για την Μέρκελ ας κοιτάξει τα του οίκου της πρώτα . Στο φινάλε γιατί να βγούμε εμείς από το Ευρώ ; Να κάνω μια ηλίθια πρόταση να βγει αυτή και η χώρα της να δω μετά τι θα κάνει .Γιατί μπορεί να μην είμαστε όλοι οικονομολόγοι είτε μακροοικονομίας είτε μικροοικονομίας αλλά 1+1 = 2 δεν αλλάζει με τίποτα και σαφώς δεν ισχύει το 0+0 = 14

    Όλοι φταίμε ο καθένας έχει το μερίδιο του μη βγάζετε την ουρά σας απ' έξω γιατί κυκλοφορούν και γιαταγάνια..

    Δεν θέλω να επεκταθώ στην παγκόσμια συνωμοσία εναντίων των λαών από πού ξεκινάει και για ποιους λόγους γίνεται και τι έρχεται ακόμα γιατί θα πουν ότι λάδωσα τον φύλακα στο Δαφνί και με άφησε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι καθόλου παράξενο να δούμε καμιά αναδιαπραγμάτευση του χρέους με όρους ΔΝΤ και με κυβέρνηση εθνικής ενότητας (Αλέκος Παπαδόπουλος;)
    ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΕΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα τώρα γιατί μου έχει "κολλήσει" στο νου (σαν εκείνες τις ενοχλητικές επίμονες μινιμαλιστικές μελωδίες-παρωδίες) το δίδυμο "Μαρκεζίνης - Βγενόπουλος";

    Λες να είναι από την "στημένη υπερπροβολή" που τους κάνουν ορισμένοι?

    Χριστίνα πες στο φύλακα να μου κρατήσει κι εμένα μια θέση στο Δαφνί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργο δικός μας είναι τώρα που είναι στα σχέδια να κλείσει το Δρομοκαϊτειο (περίμενε όπου να 'ναι σκάει ) θα έχουμε πολύ παρέα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς Χριστίνα:

    0+0+0+0+0+0+0+0+0+0+0+0+0+0 = 14 μηδενικά.

    οπως και οτι οικονομικα...

    1 Γερμανία (Οικονομικά πανίσχυρη) + 1 Ελλάδα (Υπό πτώχευση)= 1 Γερμανία

    Όπως βλέπεις Χριστίνα έχεις διαψευστεί στα Μαθηματικά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ποιός φταίει για τους έξω απο εδω καμία σημασία δεν έχει .
    Εμείς όλοι βάχνουμε να φορτώσουμε ευθύνες πότε στη Μέρκελ, πότε στον Καραμανλή, και πότε ατον Παπανδρέου.
    Η ουσία είναι πως χρωστάμε χρήματα στους ''προστάτες ''μας απο το 1821.
    Εδω και 200 χρόνια είχαμε κάποιες ευκαιρίες να νοικοκυρευτούμε και
    να κάνουμε τη χώρα μας έναν μεσογειακό παράδεισο.
    Δυστυχώς ο ωχαδερφισμός και ο ραγιαδισμός που μας κατατρέχει δεν μας επέτρεψε να απαλαγούμε απο τα χρέη και τα ελλείματα.
    Ακόμα και αυτή τη στιγμή που η κυβέρνηση σύσωμη αυνανίζεται και
    βυθίζει τη χώρα όλο και περισσότερο στη φτώχια και υποδούλωση όλοι μας συνεχίζουμε τις ζωούλες μας και συντηρούμε τη μιζέρια μας περιμένοντας ή το θάνατό μας ή τη σωτηρία παίρνωντας ένα ακόμα δάνειο΄.
    Εχουμε χάσει την εκτίμηση και
    υπόληψη σαν λαός και χάνουμε και τους τελευταίους συμάχους και φίλους διότι δεν μπορεί να μας εμπιστευτεί κανείς πια και γιατί δεν έχουμε πια να προσφαίρουμε ή να δώσουμε τίποτε.
    Αυτοί είμαστε και όσο πιο νωρίς το καταλάβουμε τόσο πιο γρήγορα θα γίνουμε καλύτεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχουμε χάσει την εκτίμηση και
    υπόληψη σαν λαός και χάνουμε και τους τελευταίους συμμάχους και φίλους διότι δεν μπορεί να μας εμπιστευτεί κανείς πια και γιατί δεν έχουμε πια να προσφέρουμε ή να δώσουμε τίποτε.

    Πότε κάποιος ήταν σύμμαχος και φίλος μας όταν έπρεπε όχι να θέσει το συμφέρον μας πάνω από το δικό τους αλλά να το ισοσκελίσει;
    Πότε κάποιος από τους ξένους συμμάχησε με την Ελλάδα χωρίς να έχει δώσει γη και ύδωρ αίμα και θάνατο αυτός ο τόπος;
    Από πότε οι συμμαχίες και οι φιλίες υπάρχουν στο διπλωματικό σώμα; εκτός αν εννοούμε τις λυκοφιλίες ...
    Εδώ και οι Κούρδοι ήταν το αντιστάθμισμα με την Τουρκία και φροντίσαμε να το πετάξουμε .

    Για να γίνει κάποιος καλύτερος πρέπει να ξεριζώσει ,φροντίζοντας να μη ξανά φυτρώσει, όλες τις αιτίες και όλους τους λόγους που έφεραν την χώρα σε αυτή τη κατάσταση.

    Τέλος ποιος είναι εκείνος που συνάπτει τα δάνεια μήπως είσαι εσύ ανώνυμε; μήπως εγώ ; μήπως ενημερώθηκε ποτέ ο λαός τι σημαίνουν τα λεφτά που έρχονται μέσα με τι όρους τα έπαιρνε τι δίναμε τι ξεπουλάγαμε ;
    Δεν λέω ότι ο λαός δεν έχει ευθύνη αλλά μην εξισώνουμε τώρα τους 300 προδότες με τους Έλληνες (και εννοώ Έλληνες όχι έλληνες)

    Ανώνυμε 2:54 μ.μ. με κατάλαβες ότι εξαγόρασα το πτυχίο των οικονομικών στο LSE (φτου) και προσπαθούσα να το κρύψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Τώρα θέλουν να μας χρεοκοπήσουν!"

    Μα δεν είμαστε χρεοκοπημένοι ; Αφού δεν έχουμε ρευστό να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, αφού ζούμε με δανεικά, αφού εδώ στο Ελλάντα ισχύει "ο κλέψας του κλέψαντος", αφού ψηφίζουμε αυτούς που ρούφηξαν το αίμα μας, αλλά και το αίμα των επόμενων γενεών. Μπήκε κανείς στη φυλακή ; Όχι. Οι περικοπές γίνονται μόνο στον λαουτζίκο. Η ακρίβεια καλά κρατεί και σε λίγο δεν θα συμαζεύεται. Ποιές περικοπές έγιναν στις βουλευτικές αποζημιώσεις ; Καμία. Το να προτείνουν οι εθνοπατέρες μέτρα λιτότητας είναι εύκολο. "Εκατό ξυλιές σε ξένο κώλο δεν είναι τίποτα" (ελληνική παροιμία), μια όμως στον δικό μας να πονάει ! Ας προτείνουμε και μεις γι αυτούς που μας εξαθλίωσαν : δήμευση περιουσιών όσοι αποδεδειγμένα έτρωγαν και φυλακή. Δεν μπορεί να μην υπάρχει ισονομία μεταξύ πολιτών - πολιτικών, οι δεύτεροι να έχουν ακαταδίωκτο, οι δε πρώτοι να πληρώνουν τις λαμογιές και τις κλεψιές άλλων. Που βρίσκεται λογική, αξιόποινες πράξεις να έχουν ατιμωρησία γι αυτούς που τις διέπραξαν και την τιμωρία-ποινή να υφίστανται όσοι δεν συμμετείχαν στο φαγοπότι; Όσο για την εθνική ταπείνωση, αυτό κι αν είναι θέμα. Έναν περήφανο λαό τον κατάντησαν να σκύβει το κεφάλι, να μην έχει αντιστάσεις και να σκέφτεται μόνο την επιβίωση. Έτσι ανοίγονται οι ορέξεις των "καλών" μας γειτόνων και με την ευλογία των ισχυρών, να ζητούν την υποτέλειά μας.

    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χριστίνα...
    Οι 300 άχρηστοι τσογλαναράδες, που
    άνοιξαν την πόρτα στους άσπονδους φίλους μας, δεν εγκαταστάθηκαν μόνοι τους στη βουλή, με το έτσι θέλω.
    Κάποιοι τους ψήφησαν.
    Και αυτοί που τους ψήφισαν απαρτίζουν το 80% των Ελλήνων.
    Ολοι τους γνώριζαν ότι όλοι οι βουλευτές και υπουργοί είναι κλεφτες και αρπακτικά αλλά παρ'όλα αυτά τους ψήφιζαν και τους ξαναψηφιζαν για δεκαετίες, κάνοντας τις δουλίτσες τους και
    ''τακτοποιώντας'' τον κανακάρη στο
    δημόσιο.
    Ολοι ήταν ευχαριστημένοι.
    Και οι ΠΑΣΟΚοι και οι ΝΔτεςκαι οι πολιτικοί διότι οι λογαριασμοί τους στο εξωτερικό είναι αρκετοί για να ζήσουν και τα τρισέγγονά τους.
    Για το λόγο αυτό δεν πρέπει να ρίχνουμε ευθύνες αλλού αλλά να κοιτάξουμε μέσα μας.
    Οσο για τις συμμαχίες να ξέρεις ότι στο παρελθόν εκτός απο τούς Κούρδους είχαμε σχέσεις και με τους Αραβες, και με τους Γάλλους.
    Οι διακρατικές σχέσεις όπως άλλωστε και προσωπικές χρειάζονται συντήρηση αλλά αυτή τη δύσκολη ώρα συμμάχους δεν έχουμε έίτε γιατί οι αρμόδιοι υπουργοί τα ξύνανε,είτε γιατί εσκεμένα κάναν το αντίθετο απο αυτό που έπρεπε να κάνουνε.
    Ετσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, και
    ίσως να πρέπει να χάσουμε κάποια κεκτημένα για να καταλάβουμε πως τίποτε δεν είναι δεδομένο και πως
    η ζωη είναι ένας αδιάκοπος αγώνας και όχι αραλίκι στήν πλατεία όλη μέρα με καφέ και τσιγάρο.
    ευχαριστω για τη φιλοξενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ΛΥΣΗ ΜΙΑ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα σε όλους
    Γι' αυτό το λόγο ανώνυμε 7:46 μμ είπα λέω και θα φωνάζω δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΚΚΕ ΤΣΥΡΙΖΑ ΛΑΟΣ Και κόμματόχρωμα για την Ελλάδα ..
    Δεν υπάρχει κόμμα για τους Ελληνες μόνο η Ελλάδα υπάρχει πάνω και πέρα απ' όλους.
    Γι αυτό το λόγο λέω ας τελείωσουμε εμείς ο λαός το ΕΓΩ και ας πάμε παρακάτω. Λύσης χωρίς πόνο δεν υπάρχει.
    Να πονέσουμε εμείς αλλά για να μη ξαναπονέσουμε να φροντίσουμε αυτά τα οποία ''ανεχτήκαμε, ψηφίσαμε, δεν ψηφίσαμε , αδιαφορήσαμε'' να τα ξεριζώσουμε μια και καλή....

    Αγαπητέ ανώνυμε 11:44μμ πιστεύεις ειλικρινά πως αν επιστέψουμε στην δραχμή με αυτό το πολιτικό τοπίο θα αλλάξει τίποτα ; Αν το πιστεύσεις θα πρέπει να το ξανασκεφτεί γιατί η ιστορία λέει πως δεν φταίνε τα δέντρα που βρίσκονται στο δάσος όταν καίγονται , αλλά αυτός ο άχρηστος που πετάει το σπίρτο ή το άδειο γυάλινο μπουκάλι ...

    Οσες κάμερες, όσες θωρακισμένες πόρτες , μάντρες, τοίχους και σκυλιά να βάλεις σε ένα σπίτι να το προφυλάξεις απο τον κλέφτη δεν θα κάνεις τίποτα παραπάνω απο το να καθυστερήσεις την κλεψιά.
    Η μόνη λύση είναι να τον πιάσεις να τον τιμωρήσεις παραδειγματικά ώστε οι επόμενοι που θα θελήσουν να το σκεφτούν, όχι να το πράξουν , να έχουν ένα παράδειγμα στο τί θα πάθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.