30/4/10

Εχθροί

O χειρότερος και μέχρι στιγμής ακατανίκητος εχθρός της Αριστεράς είναι ο φερόμενος αριστερός. Υπουλος γιατί αόρατος. Ακατάβλητος γιατί εσωτερικός και υπόγειος. Ανάμεσα στους άλλους και οι εξής:

Ο εξοργισμένος αγρότης. Που λαμβάνει την επιδότηση για να δηλητηριάζει το υπέδαφος και που σκοτώνει την ώρα του στο καφενείο του χωριού. Ο αδικημένος δημόσιος υπάλληλος. Που αραχτός στο γραφείο του βασανίζει τον συνάνθρωπό του και που το κυρίως έργο του εξαντλείται σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, στο ποδόσφαιρο και σε συνταγές μαγειρικής. Ο εξεγερμένος φοιτητής. Που αντί να στρωθεί και με τα βιβλία να βγάλει τα μάτια του, καθυβρίζει το κατεστημένο των καθηγητών και παραδίδει κατεστραμμένο το πανεπιστημιακό άσυλο, βορά των πρόθυμων εχθρών. Η θυγατέρα του μακαρίτη αξιωματικού. Που εξακολουθεί να λαμβάνει τη σύνταξη ακόμα και αν έχει επαγγελματικά αποκατασταθεί. Ολοι αυτοί που στα λόγια αντί. Ολοι αυτοί που στην πράξη ανακατεύονται, βολεύονται και πορεύονται με τη δεξιά ντροπή.

Γι΄ αυτό η κηδεμονία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι διπλή. Η πρώτη, η καθεστωτική. Αγρια. Αιματηρή. Αντιλαϊκή. Κανιβαλική. Ο σώζων εαυτόν δηλαδή. Η δεύτερη, η λαϊκή. Υπουλη. Μασκαρεμένη. Αποπροσανατολιστική. Ο Δούρειος Ιππος δηλαδή.

Οι λεβέντες του ΔΝΤ έχουν έρθει από νωρίς. Πολύ πριν από τα ελλείμματα. Πολύ πριν από τα εφιαλτικά δάνεια. Πολύ πριν μεγαλοεργολάβοι και πολιτικοί ξεκοκαλίσουν κάθε δραχμή. Ετσι υπό κηδεμονία της βολής το όνειρο της Αλλαγής. Υπό κηδεμονία της αραχτής η ελπίδα για μια λαϊκή ανατροπή. Υπό κηδεμονία της μικρής συναλλαγής το όραμα για μια καλύτερη και πιο δίκαιη ζωή. Υπό κηδεμονία της σχιζοφρένειας η παροιμιώδης αντίφαση η νεοελληνική.

Η πραγματική χειραφέτηση είναι μια ιστορία πικρή. Γι΄ αυτό η δικομματική εναλλαγή. Γι΄ αυτό η πελατεία η γνωστή. Γι΄ αυτό παρακμή. Οικονομική και ηθική. Κυρίως κοινωνική. Τι ψυχή θα παραδώσεις στον σοσιαλισμό, μωρή; Ρουσφέτι, επιδότηση, κοπάνα και διαπλοκή!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΝΙΚΑΣ
ddanikas@dolnet.gr
ΒΗΜΑ

4 σχόλια:

  1. «Ο εξεγερμένος φοιτητής. Που αντί να στρωθεί και με τα βιβλία να βγάλει τα μάτια του, καθυβρίζει το κατεστημένο των καθηγητών και παραδίδει κατεστραμμένο το πανεπιστημιακό άσυλο, βορά των πρόθυμων εχθρών»

    Αυτό που γράφει τα παραπάνω είναι ένας άσχετος, που πιστεύει την προπαγάνδα των ΜΜΕ και δεν έχει βιώσει τίποτα από αυτά που γράφει.

    Κανένας φοιτητής δεν καταστρέφει την σχολή του, γιατί γνωρίζει ότι οι ζημιές θα αποκατασταθούν μετά από 4-5 χρόνια, πως θα παρακολουθήσει μαθήματα;
    Τις ζημιές τις κάνουν άτομα που δεν είναι φοιτητές, δεν φοιτούν στην τριτοβάθμια και απλός θέλουν να τα σπάσουν. Πρώτα έκαναν πάρτι ή συναυλία στην βίλα Αμαλίας και μετά έβαζαν φωτιά στην Αθήνα.

    Οι φοιτητές δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική αλλά υποχρεώνονται να ασχοληθούν με αυτή όταν βλέπουν ότι δεν έχουν καθηγητές, δεν έχουν αίθουσες, τα έξοδα διαβίωσης όσων είναι από άλλες πόλεις είναι πολύ υψηλά, δεν έχουν βιβλία, οι βιβλιοθήκες δεν έχουν τα βιβλία των μαθημάτων τους κτλ.
    Τέλος πρέπει κάποια στιγμή να απολογηθούν οι καθηγητές που περνάνε μόνο 2 φοιτητές στο μαθημάτων τους ενώ ο μέσος όρος των πανελλαδικών για εισαγωγή στην σχολή είναι 16 στα 20.
    Ας δώσουν, αν τολμάνε, τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ στοιχεία για το πόσα χρόνια σπουδών χρειάζονται για να πάρει κάποιος πτυχίο τα τελευταία 20 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΨΕΥΤΕΣ

    Συμφωνώ απόλυτα με τον Δημήτρη και επί πλέον έχω να προσθέσω τα οι εξής:
    Επίσης και κάθε δημοσιογράφος μεγάλου συγκροτήματος καιροσκόπος, ψεύτης, ιδιοτελής, χαμαιλέων που ανενδοίαστα εγκαταλείπει το «επίσημο όργανο της αριστεράς» και τις σημαίες του μαρξισμού, τις οποίες τάχα υπηρετούσε επί μακρόν με θρησκευτική ευλάβεια και μάλιστα οικογενειακώς, αφού τις εκμεταλλεύτηκε πολύπλευρα, για να κουτσοβολευτεί στο καπιταλιστικό στερέωμα.
    Ο κάθε υποκριτής μικροαστούλης που στέλνει τα τέκνα του στην εσπερία για σπουδές, αλλά οδύρεται και τσιρίζει δήθεν για την αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας και την μόρφωση των παιδιών του λαού.
    Κάθε γλοιώδης δούλος καπιταλιστικών συμφερόντων, παράσιτο της κεφαλαιοκρατίας που οφείλει το μισθουλάκο του σε προϊόντα ανίερων επιχειρηματικών διεργασιών, καρπούς διαπλοκής των αφεντικών του, που αρχίζει την "επανάσταση", με την ηθική εξόντωση του δάσκαλου, του αγρότη και του εργάτη γιατί κατά τη γνώμη του ενσωματώθηκαν στο σύστημα, συνθηκολόγησαν με τη διαφθορά και … «έφαγαν» τις επιδοτήσεις.
    Κάθε αξιολύπητο φερέφωνο της δικτατορίας των ΜΜΕ, που αυτοπαρουσιάζεται ως αμέτοχος στο έγκλημα της παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού του λαού, αλλά θρασύτατα, χωρίς τσίπα, κατακεραυνώνει και υποτιμά διαρκώς τους εργαζόμενους για κοινωνική ακρισία, πολιτική αβουλία, ιδεολογική αποχαύνωση.
    Κάθε υπάλληλος του κατεστημένου που δήθεν πενθεί για τα μέτρα λιτότητας και εξορκίζει το ΔΝΤ που όμως εισέβαλε στη χώρα μας με επίσημη πρόσκληση των οικονομικών και πολιτικών του αφεντικών.
    Φυσικά ο καθένας μπορεί ελεύθερα να αλλάζει ιδεολογία, κόμμα, θρησκεία, ομάδα κλπ όσες φορές θέλει αλλά από αυτό μέχρι από τη νέα του θέση να παριστάνει τον επόπτη της επαγγελματικής ηθικής ,τον τιμητή της ιδεολογικής εντιμότητας και τον κριτή της επαναστατικής συνέπειας των άλλων, υπάρχει χάος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει κομμουνιστικό-σοσιαλιστικό κράτος στον κόσμο που να είναι "καθαρό";

    Δεν έχει σημασία το πολιτικό σύστημα. Η διαφθορά και η οικογενειοκρατία είναι σταθερή παγκόσμια αξία.

    Ακόμα και στην Κίνα υπάρχουν προβλήματα από την προώθηση μελών οικογενειών στο δημόσιο. Όπως και στις ΗΠΑ.

    Η αριστερά είναι ένας τρόπος για να αποκτήσουν κάποιοι την εξουσία. Ο ένας ανεβαίνει από την δεξιά πλευρά του βουνού, άλλος από αριστερά και κάποιοι από ανάμεσα-ΜΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι πραγματικοί ιδεολόγοι οφείλουν να κυρώνουν τις ιδεολογίες που έχουν ενστερνιστεί και πρεσβεύουν, με την γενικότερη στάση ζωής τους. Αυτό ισχύει και σε ατομική και σε συλλογική βάση. Οι "φερόμενοι" ιδεολόγοι των οποίων η στάση ζωής είναι εντελώς αντιφατική με τα "πιστεύω" τους, ακυρώνουν το σθένος της ιδεολογίας τους.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.