29/4/10

Άρχισαν τα 'όργανα'; Η Γενοκτονία των Αρμενίων στην Κνεσέτ!


Η Κνεσσέτ, το κοινοβούλιο του Ισραήλ, αποφάσισε να προτείνει να συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση της ολομέλειας το ζήτημα της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους, το 1915. Η πρόταση προωθήθηκε στην αρμόδια επιτροπή της βουλής.
Η απόφαση εγκρίθηκε με 12 ψήφους υπέρ και 8 κατά.
Στη χθεσινή (28-4) συνεδρίαση της Κνεσσέτ συζητήθηκε αίτημα του προέδρου του Κόμματος Meretz, Χαΐμ Ορόν (Haim Oron) για διεξαγωγή συζήτησης στην ολομέλεια της βουλής, γύρω από το θέμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915.

Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί στα βάσανα και τις τραγωδίες των άλλων
Ο Ορόν, καταθέτοντας την πρότασή του για συζήτηση και αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, είπε: "Ως ένας λαός που έχουμε υποστεί γενοκτονία, θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί στα βάσαν και τις τραγωδίες των άλλων και να δέιχνουμε την απαραίτητ ευαισθησία".
Και ο βουλευτής Ντοβ Χενίν (Dov Henin), του κόμματος Hadaş, στην ομιλία του δήλωσε ότι συμφωνεί με τη συζήτηση του θέματος στην Κνεσσέτ, επαναλαμβάνοντας κι αυτός με τη σειρά του ότι οι Ισραηλινοί θα πρέπει να είναι ευαίσθητοι στις τραγωδίες που βίωσαν άλλα έθνη.
"Πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη"
Ο βουλευτής Ούρι Όρμπαχ (Uri Orbah) από το κόμμα Habayit Hayehudit δήλωσε η Κνεσσέτ θα πρέπει να επιδείξει "τα αισθήματα αλληλεγύης" και ότι "ο εβραϊκός λαός θα πρέπει να διδαχτεί και από τις τραγωδίες και τις καταστροφές που έζησαν άλλοι λαοί".
Ο βουλευτής Νιτζάν Χόροβιτζ, του κόμματος Meretz, δηλώνοντας κι αυτός τη συναίνεσή του στη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης στην ολομέλεια της Κνεσσέτ για το θέμα είπε: "Το θέμα δεν πρέπει να διασυνδέεται με τις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ. Δεν στρέφεται εναντίον της Τουρκίας και εναντίον του τουρκικού λαού", πρσθέτοντας ότι πρέπει να επιδειχτεί ευαισθησία στις τραγωδίες που βίωσαν άλλοι λαοί.

"Η Κνεσσέτ δεν μπορεί να αγνοεί αυτό το θέμα"
Ο πρόεδρος της Κνεσσέτ, Ρεβέν Λίβλιν (Reuven Rivlin), αναφερόμενος στο θέμα είπε: "Αυτό δεν είναι μια προβοκάτσια που στρέφεται κατά της Τουρκίας. Όμως, το θέμα αυτό δεν μπορεί να το αγνοήσει η Κνεσσέτ".
Με τη σειρά του ο βουλευτής Ρόμπερτ Ιλάτοφ (Robert İlatov), του κόμματος Yisrael Beiteniu, δήλωσε ότι η Κνεσσέτ δεν είναι χώρος που θα πρέπει να συζητηθεί το θέμα αυτό.
Η επιτροπή της βουλής θα αποφασίσει αν το θέμα ενταχτεί στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας ή στην Επιτροπή Παιδείας.
Πηγή: ANF NEWS AGENCY

14 σχόλια:

  1. Oι χώρες που έχουν αναγνωρίσει την αρμενική γενοκτονία απο την Τουρκία είναι Ουρουγουάη (1965), Κύπρος (1982), Αργεντινή (1993), Ρωσία (1995), Καναδάς (1996), Ελλάδα (1996), Λίβανος (1997), Βέλγιο (1998), Ιταλία (2000), του Βατικανού (2000), Γαλλία (2001), Ελβετία (2003), Σλοβακία (2004), οι Κάτω Χώρες (2004), Πολωνία (2005), Γερμανία (2005) , Βενεζουέλα (2005), Λιθουανία (2005), Χιλή (2007), Σουηδία (2010).

    Μια επισήμανση η ισραηλινή διπλωματία δεν καθοδηγείται απο συγκινησιακές φορτίσεις αλλά απο τα συμφέροντα του Ισραήλ.Η πολιτική των μηδενικών προβλημάτων και των στρατηγικών συμφωνιών που υπηρετούν και εξυπηρετούν τον νεοοθωμανισμό της Τουρκίας αρχίζει και συναντά σκοπέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που ξεπηδάει απο μέσα μου διαβάζοντας το κείμενο, δεν είναι μια δικαιολογημένη κακία απέναντι στον τούρκικο λαό, που πρέπει όμως να τα λουστεί για τις αγριότητες που έκαμαν στους λαούς που ζούσαν απο την αρχαιότητα στα μέρη αυτά, αλλά με θλίβη η απραξία το δουλικό σκύψιμο των δικών μας κυβερνήσεων απέναντι στην άρνηση διεθνοποίησης της γενοκτονίας του δικού μας Ποντιακού λαού. Η ενέργεια της Κνεσετ δείχνει τον δρόμο, αλλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΜ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΡΜΠΑΡΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΕΜΠΕΚΙΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΡ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡ ΚΩΣΤΑΚΗ ΜΟΥ ΓΚΕ-ΓΚΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ήταν μία ευκαιρία, αν είχαμε κράτος, να πείσουμε τους Ισραηλινούς να συμπεριλάβουν την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Δεν νομίζω ότι θα είχαν αντίρρηση να το κάνουν.
    Όμως αυτά δεν γίνονται με τον αυτόματο πιλότο. Θέλουν ξέτρεγμα.

    Η Τουρκία πρέπει να συρθεί να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες που έχει κάνει, όπως έκανε η Γερμανία και η Ρωσία για την ΕΣΣΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και μην ξεχναμε οτι το Ισραηλ δεν εχει αναγνωρισει τους τουρκοκυπριους και τους αναφερει ως στρατο κατοχης.Για να λεμε πλεον αληθειες.Δεν γνωριζω τι λεει αναφορικα με τα σκοπια και αν τους εχει αναγνωρισει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτοί τελούν υπό διάλυση.
    Όταν τους κοπεί η επιταγή από την μαμά Αμερική ψόφησε ο γάτος.
    Τι μας νοιάζει εμάς τι θα πούν ή όχι;


    Θεόφιλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑΙΑΣ είπε...
    Και μην ξεχναμε οτι το Ισραηλ δεν εχει αναγνωρισει τους τουρκοκυπριους και τους αναφερει ως στρατο κατοχης.Για να λεμε πλεον αληθειες.Δεν γνωριζω τι λεει αναφορικα με τα σκοπια και αν τους εχει αναγνωρισει.

    To Ισραήλ δεν έχει αναγνωρίσει τους ΤΚ. Το θέμα όμως είναι το τι κάνουν ιδιώτες Εβραίοι στην κατεχόμενη γη μας, όπου αγοράζουν γη και χτ΄τίζουν ή θα χτίσουν στο μέλλον. Ακόμα, χιλιάδες Εβραίοι τουρίστες έρχονται στα κατεχόμενα κάθε χρόνο, αφήνοντας συνάλλαγμα στο ψευδοκράτος. Σήμερα στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος" υπάρχει ολόκληρο άρθρο με τίτλο "Δρομολόγια από Χάιφα προς το ψευδοκράτος". Καλό είναι να αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα.

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολυ συντομα θα δουμε ποιοι ειναι οι πραγματικοι φιλοι των Ελληνων και τοτε πολυ ελληναραδες θα καταπιουνε την πικρη γλωσσα τους που ζημειωνει την Πατριδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 31 χρονια μετα την Ουρουγουαη (1965) η υποτελης Ελλαδα ...τολμησε να αναγνωρισει (1996) την γεννοκτονια των Αρμενιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 12:50,

    Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής εννοείς ,όχι μόνο του Πόντου.

    Η γενοκτονία που διέπραξαν οι Τούρκοι, αρχίζει το 1914 με τους Έλληνες των παραλίων και της Θράκης,πριν καν αρχίσει η γενοκτονία των Αρμενίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ ΝΑΙΑΣ

    >Δεν γνωριζω τι λεει αναφορικα με τα σκοπια και αν τους εχει αναγνωρισει.<

    Στην ιστοσελίδα του ισραηλινού ΥΠΕΞ, τα Σκόπια αναγράφονται με το συνταγματικό τους όνομα (Macedonia, Republic of), άρα τους έχουν αναγνωρίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ 1:46 μ.μ.

    Σωστό είναι αυτό που λές, αλλά άσε να αναγνωρίσουν έστω την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, την οποία έχει αναγνωρίσει και η Σουηδία και βλέπουμε.

    Βλέπεις, όμως, να γίνεται κάποια κίνηση γι αυτό; Όχι. Οι Αρμένιοι έχουν καταφέρει να αναγνωρισθεί η δική τους από τα 20 κράτη που αναφέρει ο Καυκάσιος, γιατί; Και μάλιστα, αν προσέξεις, θα δεις ότι η Κύπρος την αναγνώρισε από το 1982, ενώ η Ελλάδα μόλις το 1996.

    Εμείς αναγνωρίζουμε το Εβραϊκό Ολοκαύτωμα (Shoah), οι Ισραηλινοί γιατί δεν αναγνωρίζουν την Γενοκτονία των Ελλήνων; Μήπως το λάθος είναι δικό μας, διότι δεν ξετρέχουμε τα πράγματα όσο πρέπει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παιδιά οι Αρμένιοι από το 1920 μέχρι το 1990 ανήκαν στην Σοβιετική Ένωση, το να αναγνωρίσει ένα δυτικό κράτος κ μέλος του ΝΑΤΟ γενοκτονία ενός "συμμάχου" σε βάρος του εχθρού ισοδυναμούσε με προδοσία ενάντια στη δυτική "συμμαχία".

    Βέβαια τόσα χρόνια που κάνουμε το καλό παιδί, κατάπιαμε το Μακεδονικό το '50, κάναμε τη πάπια με τη Κύπρο, κάναμε την παλαβή με αυτά που μας χρωστάει η Γερμανία, αποποιηθήκαμε τη σχέση μας με 1 στρατηγικό σύμμαχο (Οτσαλάν) τι έχουμε πάρει σαν αντάλλαγμα .... δεν το σχολιάζω.

    Οι Γερμανοί αναγνώρισαν τα εγκλήματα που έχουν κάνει (αν κ στην περίπτωση της Ελλάδας στα χρέη τους δεν τήρησαν τις υποχρεώσεις τους) επειδή αναγκάστηκαν διότι κατακτήθηκαν.

    Οι Ρώσοι έχασαν τον οικονομικό πόλεμο. Οι Τούρκοι που συνεχώς κερδίζουν πως να βάλουν μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 8:47

    Φυσικά και το λάθος είναι δικό μας.

    Απλά το "άσε να αναγνωρίσουν έστω την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, την οποία έχει αναγνωρίσει και η Σουηδία και βλέπουμε" δεν με βρίσκει σύμφωνο,γιατί όταν θα πάμε 2η φορά π.χ. για Θρακιώτες και τρίτη για Μικρασιάτες, θα μας πουν "καλά μας κοροϊδεύετε,τώρα το θυμηθήκατε;".

    Είπαν ποτέ οι Αρμένιοι "γενοκτονία των Αρμενίων της τάδε περιοχής";

    Άλλωστε...η ισχύς εν τη ενώσει!Όλοι οι Έλληνες μαζί,(έστω και χωρίς το κράτος μας)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.