29/4/10

Στο Ίντερνετ επίσημα έγγραφα από τη σφαγή στο Κατύν

Τα αρχεία του ρωσικού κράτους έδωσαν στη δημοσιότητα μέσω Ίντερνετ, με εντολή του προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σειρά εγγράφων σχετικών με τη σφαγή των Πολωνών αξιωματικών στο Κατύν το 1940 από την μυστική αστυνομία του Στάλιν, το NKVD.

"Με απόφαση του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, του Ντ. Α. Μεντβέντεφ, τα ηλεκτρονικά αντίγραφα των πρωτότυπων εγγράφων σχετικά με το 'πρόβλημα του Κατύν' του 'φακέλου νο 1' δόθηκαν στη δημοσιότητα", αναφέρεται στο σημείωμα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αρχείων, rusarchives.tu.

Σημείωμα του αρχηγού του NKVD του Λαυρέντι Μπέρια, που φέρει την υπογραφή του Στάλιν, όπου προτείνεται η εκτέλεση των αιχμαλώτων Πολωνών αξιωματικών, περιλαμβάνεται μεταξύ των επτά εγγράφων που δόθηκαν στη δημοσιότητα.Η δημοσίευση των κειμένων αυτών έχουν συμβολική αξία, αφού η άρση του απορρήτου έγινε το 1992. Πολλά έγγραφα παραμένουν απόρρητα, παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις της Πολωνίας για τον αποχαρακτηρισμό και την επίδοσή τους.

"Αυτά τα έγγραφα αποχαρακτηρίσθηκαν τον Σεπτέμβριο 1992 και με εντολή του ρώσου προέδρου Μπορίς Γέλτσιν, τα αντίγραφα παραδόθηκαν στην πολωνική πλευρά", αναφέρεται σε ανακοίνωση της υπηρεσία των ρωσικών αρχείων.

Ο διευθυντής των Ομοσπονδιακών Ρωσικών Αρχείων Αντρέι Αρτίζοφ δήλωσε ότι τα έγγραφα αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα για να σιωπήσουν εκείνοι που αρνούνται ότι η Σοβιετική Ένωση ήταν ένοχη για τη σφαγή αυτή.

"Ορισμένοι λένε ότι το έγκλημα του Κατύν είναι μύθος, ότι τα έγγραφα (που το αποδεικνύουν) είναι πλαστά ...για τον λόγο αυτόν η απόφαση ελήφθη να αναρτηθούν με ηλεκτρονική μορφή τα πρωτότυπα", δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Το θέμα της σφαγής του Κατύν δηλητηριάζει εδώ και δεκαετίες τις σχέσεις της Ρωσίας με την Πολωνία.Είκοσι δύο χιλιάδες πολωνοί αξιωματικοί εκτελέσθηκαν τότε στο δάσος του Κατύν (Ρωσία) , του Χάρκιβ (Ουκρανία) και του Μεντνόιε (Ρωσία).

Οι πολωνοί αξιωματικοί είχαν συλληφθεί αιχμάλωτοι από τον σοβιετικό στρατό , ο οποίος εισέβαλε στην Πολωνία στις 17 Σεπτεμβρίου 1939 βάσει του γερμανο-σοβιετικού συμφώνου Μολότοφ-Ρίμπεντροπ.

Επί δεκαετίες, η ΕΣΣΔ κατηγορούσε τον γερμανικό στρατό για τη σφαγή. Μόλις τον Απρίλιο 1990 ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ είχε αναγνωρίσει την ευθύνη της χώρας του.
Nooz.gr



17 σχόλια:

  1. Παντως και αυτη η εξελιξη δεν ειναι τυχαια. Προφανως η Ρωσσια αποποιειται ετσι εμμεσως το κομμουνιστικο παρελθον της, ελευθερωνεται απο τα βαριδια και τις ενοχες του, και προχωραει πλεον εξιλεωμενη με καινουργια στρατηγικα δογματα. Η αυτοκρατορια απεθανε, ζητω η αυτοκρατορια!

    Γυρω μας τα περισσοτερα κρατη ανασυγκροτουνται και ξαναχτιζουν εθνικες ιδεολογιες. Εμεις ως υποδουλο, κρυπτοαποικιακο κρατιδιο μαριονετα κοιταμε με βλεμμα αγελαδας τον δημιο μας να πλησιαζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ''για να σιωπήσουν εκείνοι που αρνούνται ότι η Σοβιετική Ένωση ήταν ένοχη για τη σφαγή αυτή.''

    οτι και να λες εσυ, το ΚΚΕ και εν γενει η ''ελληνικη'' αριστερα δεν σε πιστευει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντε τωρα να το πει κανεις αυτο στην Αλεκα.Ακομα και το φαντασμα του Σταλιν δισταζει να την παρει τηλεφωνο και να της πει ,οτι το σφυροδρεπανο δεν υπαρχει ουτε στην μαμα Ρωσια.Θα τον βγαλει λακε των Αμερικανων και των μονοπωλιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μέχρι τον πόλεμο της Κορέας μόνο ο Γκαίμπελς είχε υποστηρίξει ότι οι Σοβιετικοί εκτέλεσαν τους Πολωνούς αξιωματούχους. Μετά ο ψυχρός Πόλεμος έκανε τους άλλοτε συμμάχους να αναθεωρήσουν την προπαγάνδιστική τους πολιτική ώστε να υπάρχουν δικαιολογίες, όταν έβαζαν τους λαούς να (ξανα)σκοτώνονται μεταξύ τους.

    Πάντως, ξαφνικά όλοι γίναμε πολύ ευαίσθητοι... Η εκτέλεση αξιωματούχων και στρατιωτών εν καιρώ πολέμου είναι κάτι αναμενόμενο. Για παράδειγμα, οι Τούρκοι από το 1919 ως το 1922 εκτελέσαν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες αμάχους, οι Ναζί έκαναν σαπούνι 5-6 εκτομμύρια Εβραίους, 2-3 εκατομ. Σοβιετικούς, 2 εκατομμυρια Πολωνούς και πάνω από 1 εκατομ. Τσιγγάνους, οι Αμερικάνοι με τις ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάγκι προκάλεσαν το θάνατο 200.000 αμάχων κτλ. Βέβαια αυτά για κάποιους είναι casualties...

    Ας θρηνήσουμε λοιπόν που οι "σατανικοί" Σοβιετικοί εκτέλεσαν(βρέθηκε άραγε ένα όπλο του εγκλήματος; μόνο μια προτροπή Σοβιετικού αξιωματούχου και μια μαρτυρία του πατέρα της προπαγάνδας) τους Πολωνούς αξιωματικούς εν καιρώ πολέμου. Ίσως με το θρήνο ξεχάσουμε τους αμάχους που σκοτώνονται καθημερινά στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, αλλά και αυτούς που ετοιμάζονται να γίνουν θυσία στο βωμό του ιμπεριαλισμού στο Ιράν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑΙΑΣ η Αλέκα ξέρει πολύ καλά τι λέει δές ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ και ΓΕΡΜΑΝΟΣ αυτα απο την μία πλευρά.Απο την άλλη ΄ην φοβάσαι θα κάνει μια ολομέλεια που θα απορρίψει τα όσα λάθη έγιναν και μετά ξανά άλλη μια ολομέλεια στην όποια και θα απορρίψει την προηγούμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1.οι Ναζί έκαναν σαπούνι 5-6 εκτομμύρια Εβραίους
    2.βρέθηκε άραγε ένα όπλο του εγκλήματος; μόνο μια προτροπή Σοβιετικού αξιωματούχου και μια μαρτυρία του πατέρα της προπαγάνδας


    Ανωνυμε 29 Απριλίου 2010 7:40 μ.μ. ή κόψε τα σχόλια ή τη λαμακία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 29 Απριλίου 2010 8:13 μ.μ.

    Μας το υποσχεθηκε αλλα τωρα γραφει σαν ανωνυμ( ). Βαλτε το φωνηεν της αρεσκειας σας.



    Ανωνυμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανωνυμε 29 Απριλίου 2010 7:40 μ.μ.

    >Η εκτέλεση αξιωματούχων και στρατιωτών εν καιρώ πολέμου είναι κάτι αναμενόμενο<

    Αναμενόμενο είναι να εκτελείς αιχμαλώτους; Έχεις ακούσει τίποτε για την Συνθήκη της Γενεύης;

    Ακολούθησε την συμβουλή του 8:13 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 1. Το ότι οι Εβραίοι μετά το Β' παγκόσμιο πόλεμο έγιναν όμοιοι με το Χίτλερ, δε σημαίνει ότι δεν είχαν εκατομμύρια θύματα τότε.
    2. Σύμφωνα με το κοινό ποινικό δίκαιο για να καταδικαστεί κάποιος για δολοφονία πρέπει να βρεθεί το όπλο του φόνου, που να αποδεικνύεται ότι είναι του κατηγορουμένου. Αν για σένα, αυτά που βρέθηκαν είναι επαρκή για να χρεώσεις το έγκλημα στο κομμουνιστικό καθεστώς, πάω πάσο. Όταν όμως, κατά τον ίδιο τρόπο, οι Κεμαλιστές χρεώνουν την πυρκαγιά της Σμύρνης στους Ελληνοαρμένιους με κανά δυο αναξιόπιστες μαρτυρίες, να το δέχεσαι κι εσύ.

    Εγώ προσωπικά δηλώνω άγνοια για το τι έγινε στο Κατύν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έγινε έγκλημα πολέμου μεγάλης έκτασης αλλά όχι τόσο εξωφρενικό, όπως στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο κτλ. όπου εκτελέστηκαν μωρά. Απλώς εξανίσταμαι και με το τρόπο που "αποδεικνύεται" η ιστορική αλήθεια αλλά και με την υποκρισία αυτών που βγαίνουν και καταδικάζουν.
    Τα σχόλια δεν τα κόβω. Τη μαλακία (μη φοβάσαι να τη γράψεις τη λέξη. Είναι ελληνικότατη και δόκιμη) την έχω κόψει εδώ και πολύ καιρό. Εσύ έχεις τυφλωθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 29 Απριλίου 2010 9:15 μ.μ.
    Μα τι λες αγαπητε;
    Πια συνθηκη Γενευης και κουραφεξαλα;
    Εδω "πεταγε" προπαγανδιστικο λευκο φωσφωρο στα παιδακια της Γαζας πριν κανα χρονο, ο σαγιαν.
    Αλλα ολο τσαλιμια και τσαχπινιες κανει γυρω απο τα αποδεικτεικα στοιχεια του "εγκληματος" των Ναζι "εναντιον" των οβριων που του ζητα ο ανωνυμος σχολιαστης (29 Απριλίου 2010 8:13 μ.μ.)
    Σαπουνοφουσκες δηλαδη.
    Οσο για την "μαλακια" παλι ψευδεται, γιατι ειναι ζωντανο παραδειγμα εκεινου που αυνανιζεται ακομα και περαν μιας ορισμενης ηλικιας.
    Και εχει τα χρονακια του ο σαγιαν.


    Omadeon
    Κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους Παλαιστινη

    ΥΓ
    Προσεξε ΤΗΝ προπαγανδα που κανει με το σχολιο του στις 29 Απριλίου 2010 7:40 μ.μ. Τα "φωτογραφιζει" ΟΛΑ (απο Κατυν μεχρι Ιραν) εκτος βεβαιως της γενοκτονιας και της εθνοκαθαρσης του Λαου της Παλαιστινης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε φερεφωνο των φαντασματων, τι μπερδευειs ανομοια πραγματα.Τι δουλεια εχει το Κατυν με την Χιροσιμα και τα Καλαβρυτα ? Κρετινε που νομιζειs oτι μιλαs , στο φεστιβαλ τηs κνε ?
    60 χρονια μαs τα πρηξατε με τα 'λαθη' σαs. Ποια 'λαθη' ρε κτηνη ? Λαθη κανουν τα παιδακια στην ορθογραφια.Εσειs εγκληματισατε εναντιον τηs πατριδαs και του λαου , γι'αυτο και μεινατε με τα λειψανα και το 5% ! Δε μαs λεs καλυτερα ποιοs ευθυνεται για την σφαγη στα Καλαβρυτα ? Μιλα ρε , πεs μαs ποιοs εσφαξε τουs Γερμανουs αιχμαλωτουs , και μετα καθοτανε και κοιταγε την εκτελεση των κατοικων απο την πλαγια του βουνου. Μιλα ρε 'αντιστασιακε πατριωτη'.
    Φτου σαs ρε ξεδιανροποι και θρασυτατοι , δειλοι προδοτεs.

    Αρηs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Aρη σε ότι αφορά την σφαγή στα Καλάβρυτα ξαναδιάβασε την Ιστορία του γεγονότος αυτού.Με πολή κόπο χαρακτηρίζω την άποψη σου, άποψη την οποία εκφράζει συγκεκριμένη ομάδα παντελώς ανυπόσταστη στα όρια του δωσιλογισμού.Δεν επιτρέπεται Ελληνας να μιλά έτσι.Αποτελεί προσβολή στον τόπο στην φυλή μας στην Ιστορία μας.
    Κάποτε άπαντες πρέπει να καταλάβουν οτι η Εθνική Αντίσταση έναντι του κατακτητή ήταν παλλαική και πανεθνική, κανείς δεν μπορεί να την οικοποιηθεί και κανείς Ελληνας μπορεί να την αναθεματίζει.
    Οσοι το πράττουν υπηρετούν και εξυπηρετούν άνομα συμφέροντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ''για να χρεώσεις το έγκλημα στο κομμουνιστικό καθεστώς,
    29 Απριλίου 2010 9:54 μ.μ.''

    Ο γνωστος κνιτο-ιουδαιος ξαναχτυπα. Διαβαζοντας τις μπουρδες σου (η εκτελεση εξακοσιων+ με παιδακια αναμεσα τους στα Καλαβρυτα ζυγιζει περισσοτερο απο την εκτελεση 22000 χςρις παιδακια στο Κατιν προφανως διοτι οι 22000 ηταν αντικομμουνιστες ενω οι 600 ηταν αντιστασιακοι εαμιτες) κι αποκρυπτοντας εντεχνα τις σφαγες των Ισραηλινων δεν μπορω παρα να συμπερανω οτι οντως τον παιζεις τουλαχιστον τρεις φορες τη μερα συμφωνα με τις επιταγες του ομοθρησκου σου Αυναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εχω ξαναπει: Οπου βλεπετε σχολιο του
    φορεστε του την μπουρκα.
    Την φυσικη μπουρκα. Γιατι την πνευματικη την φοραει απ΄τα γενοφασκια του.
    Για τον γνωστο "κνιτο-ιουδα" ομιλω με τις παμπολλες παραλαγες ονοματος.


    Omadeon
    Κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Omadeon

    ειναι χαρακτηριστικο γνωρισμα των ιουδαιο-κομμουνιστων το ''γλυφε δαγκωνε, ολο και κατι θα μεινει στο στομα''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συγγνώμη κιόλας που παρεμβαίνω και ενοχλώ τον μισανθωπίστικο παροξυσμό σας αλλά είμαι ο ιουδαιο-κομμουνιστής που όλοι βρίζετε.

    Εγώ, λοιπόν, είμαι ο Ιουδαιο-κομμουνιστής αλλά εσείς δεν καταλαβαίνετε ελληνικά: Εκεί που γράφω "...βωμό του ιμπεριαλισμού στο Ιράν." δεν εννοώ "...βωμό του ιμπεριασλισμού του Ιράν". Δηλαδή, εννοώ ότι ετοιμάζονται οι Αμερικάνοι, οι Εβραίοι και γενικά το ΝΑΤΟ να εισβάλουν στο Ιράν και να θυσιάσουν Ιρανούς στο βωμό του ιμπεριαλισμού. Ελπίζω το πρόθεμα ιουδαιο- να το απέβαλλα, τουλάχιστον μερικώς.

    Για τις σφαγές στα ελληνικά χωριά, θα συμφωνήσω απλώς με τον Καυκάσιο. Το να σκοτώνεις μωρά ως αντίποινα για θάνατο στρατιωτών, για τη δική μου λογική είναι εντελώς παράλογο.

    Για τη σφαγή στο Κατύν, νομίζω ότι ανέφερα ότι είναι σαφέστατο έγκλημα πολέμου. Απλώς έκανα 2 παρατηρήσεις: πρώτον, το να σκοτώνεις σε πόλεμο αντίπαλους στρατιώτες και αξιωματούχους είναι αναμενόμενο (εν αντιθέσει με τη σφαγή αμάχων) και δεύτερον, ότι για μένα δεν είναι επαρκή αποδεικτικά στοιχεία αυτά που υπάρχουν για να χρεώσω το έγκλημα στον οποιοδήποτε. Σίγουρα ή οι Σοβιετικοί το έκαναν ή οι Ναζί σύμφωνα με τις ενδείξεις.

    Δυστυχώς δεν ήμουν μπροστά... Ίσως ονειρευτώ στον ύπνο μου τον "πατερούλη" και τον ρωτήσω να μου πει!(πιστεύω με την τελευταία μου φράση, να σας έδωσα τις απαραίτητες λαβές να συνεχίσετε το αντικομμουνιστικό σας παραλήρημα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σίγουρα ήταν 1 έγκλημα, αλλά δεν είχ ε καμια σχέση με άλλα εγκλήματα που έγιναν στον Β ΠΠ.

    - Οι Γερμανοί κ οι σύμμαχοί τους (Κροάτες, Ούγγροι, Αυστριακοί κτλ) εκτέλεσαν πάνω από 20 εκατ. αμάχους (12-13 εκατ. Σοβιετικούς, 5 εκατ. Πολωνούς, 4 εκατ. Εβραίους, 1.5 εκατ. Σέρβους, οδήγησαν 600.000 άμαχους Έλληνες στο θάνατο, εκατοντάδες χιλιάδες Τσέχους κτλ)

    - Οι Ιάπωνες έσφαξαν πάνω από 10εκατ. Κινέζους, Κορεάτες, Φιλιππινέζους, Βιετναμέζους, Σιγκαπουρέζους άμαχους. Ενώ στον θάνατο οδήγησαν κ την πλειοψηφία από τους Αγγλους, Ολλανδούς κ Αυστραλούς αιχμάλωτους

    - Οι Άγγλοι βομβάρδιζαν την Δρέσδη σκοτώνοντας 500.000-800.000 ανθρώπους, σε ένα σημείο του πολέμου που είχαν όλα κριθεί

    - Οι Αμερικάνοι έριξαν τις βόμβες στην Χιροσίμα κ στο Ναγκασάκι

    Οι χαμένοι του πολέμου, πλήρωσαν κάποια από τα εγκλήματα, οι νικητές (όπως αναμενόταν) όχι. Αλλά η δημοσιότητα που λαμβάνει το Κάτυν είναι δυσανάλογη της σημασίας του (όπως το ίδιο ισχύει κ για το Εβραϊκό ολοκαύτωμα)

    Γιατί δεν βγαίνουν ταινίες για τα εγκλήματα των Γερμανών στην Ελλάδα ή στην Πολωνία. Γιατί δεν βγαίνει καμιά ταινία για τον βομβαρδισμό στην Δρέσδη; Που είναι οι ταινίες για την χρήση πυρηνικών σε άνθρωπο;

    Μόνο Ολοκαύτωμα κ Κάτυν, τίποτα άλλο δεν έγινε στον ΒΠΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.