1/4/10

Κινδύνευσε η ζωή Ελλήνων στρατιωτών στο Αφγανιστάν

Αδιαφορία της ισπανικής στρατιωτικής δύναμης και οργανωτικές ελλείψεις με ευθύνη του ελληνικού κράτους καταγγέλλουν δημοσίευμα του defencenet.gr και δελτίο τύπου του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, τα οποία κάνουν λόγο για επίθεση των Ταλιμπάν με 4 ρουκέτες εναντίον της ελληνικής δύναμης στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη στις 21 Μαρτίου, κατά την άφιξη 48 στελεχών της Π.Α. στη νότια περίμετρο του αεροδρομίου της Καμπούλ, με στόχο την ανάληψη του λειτουργικού ελέγχου της εγκατάστασης.

Αντάρτες Ταλιμπάν επιτέθηκαν με ρουκέτες στα μέλη της ελληνικής αποστολής τα οποία κατέφυγαν σε οχυρωμένα σημεία του αεροδρομίου. «Από τα 56 άτομα που έστειλε η Π.Α. μόνο οι 39 διέθεταν αλεξίσφαιρα γιλέκα (άγνωστο γιατί…) και όλοι ήταν…άοπλοι! Οι Ισπανοί που έχουν αναλάβει την προστασία του αεροδρομίου αδιαφόρησαν για την άφιξη των Ελλήνων στρατιωτικών», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το defencenet.gr επικοινώνησε με το ΓΕΕΘΑ, το οποίο δήλωσε: «Όλα βαίνουν ομαλά. Τα όπλα δεν μπορούσαν να πάνε γιατί τα 48 από τα 56 άτομα της δύναμης μεταφέρθηκαν με πολιτικό αεροσκάφος. Αύριο, με στρατιωτικό αεροσκάφος μεταφέρονται και τα υπόλοιπα άτομα μαζί με όλο τον οπλισμό και τα υπόλοιπα αλεξίσφαιρα γιλέκα. Όλοι είναι καλά και κατάλληλα εκπαιδευμένοι για να αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις. Υπάρχει και το ΤΕΣΑΦ για να προσφέρει αν χρειαστεί επιπλέον βοήθεια». Πληροφορίες κάνουν λόγο για ακινητοποίηση -λόγω βλαβών- του στρατιωτικού αεροσκάφους που αρχικά θα μετέφερε την ελληνική αποστολή.

Σε ανακοίνωσή του, το Δίκτυο Σπάρτακος αναφέρεται σε πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος «από το βήμα της Βουλής, την περασμένη Τρίτη διαβεβαίωνε ότι το ελληνικό τάγμα στο Αφγανιστάν «αποκτά ενεργό και συγκεκριμένη εκπαιδευτική αποστολή», ενώ παραδέχθηκε την ύπαρξη κινδύνων, αφού, όπως είπε, η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει να «διασφαλίζεται η υποδομή, που είναι αναγκαία για τη μετακίνηση των στελεχών μας, ιδίως έναντι του κινδύνου, των ατυποποίητων εκρηκτικών μηχανισμών».

«Χωρίς αλεξίσφαιρα, λοιπόν, και με τους Ισπανούς κομάντος να σφυρίζουν αδιάφοροι, οι υποσχέσεις ασφάλειας του Ευ.Βενιζέλου, έσκασαν γρήγορα σαν φούσκες…», σχολιάζει, στηλιτεύοντας την ελληνική πολεμική εμπλοκή στο Αφγανιστάν και «κυρίως το ρόλο που παίζει εις βάρος του αφγανικού λαού».
http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2196:risked-the-lives-of-greek-soldiers-in-afghanistan&catid=53:war&Itemid=76

Tέσσερις ρουκέτες από τους Ταλιμπάν για το "καλωσόρισμα" των Ελλήνων στο αεροδρόμιο της Καμπούλ
Με τέσσερις ρουκέτες στη νότια περίμετρο του αεροδρομίου της Καμπούλ, υποδέχθηκαν χθες το βράδυ οι αντάρτες Ταλιμπάν την ελληνική δύναμη των 48 πρώτων στελεχών της Π.Α. που αφίχθηκε στο αεροδρόμιο για να αναλάβει τον λειτουργικό έλεγχό του! Από εκείνη την στιγμή όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής έχουν καταφύγει σε οχυρωμένα σημεία του αεροδρομίου. Από τα 56 άτομα που έστειλε η Π.Α. μόνο οι 39 διέθεταν σήμερα αλεξίσφαιρα γιλέκα (άγνωστο γιατί…) και όλοι είναι…άοπλοι! Οι Ισπανοί που έχουν αναλάβει την προστασία του αεροδρομίου, αδιαφόρησαν για την άφιξη των Ελλήνων στρατιωτικών.

Από το ΓΕΕΘΑ δηλώθηκε στο defencenet.gr ότι "Όλα βαίνουν ομαλά. Τα όπλα δεν μπορούσαν να πάνε γιατί τα 48 από τα 56 άτομα της δύναμης μεταφέρθηκαν με πολιτικό αεροσκάφος. Αύριο με στρατιωτικό αεροσκάφος μεταφέρονται και τα υπόλοιπα άτομα μαζί με όλο τον οπλισμό και τα υπόλοιπα αλεξίσφαιρα γιλέκα. Όλοι είναι καλά και κατάλληλα εκπαιδευμένοι για να αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις. Υπάρχει και το ΤΕΣΑΦ για να προσφέρει αν χρειαστεί επιπλέον βοήθεια."

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

6 σχόλια:

  1. Πολλά θα μπορούσα να πω για τους Ιεχωβάδες αλλά θα περιοριστώ σε δυο τρανταχτά

    Αρνούνται ότι Χριστός είναι ο Υιος Του Θεου «διακηρύττοντας» ότι ο Χριστός είναι αρχάγγελος και αξιωματούχος του Θεού, που επί γης ήταν ένας κοινός άνθρωπος, ενώ η Αγία Γραφή σε πολλά σημεία φανερώνει ακριβώς αυτό . Αρνούνται ότι η Παναγία είναι η Θεοτόκος η ο οποία κυοφόρησε αειπάρθενος τον Ιησού .Δέχονται τον Σατανά σαν πνεύκα κακό αλλά δεν παραδέχονται το Αγ. Πνεύμα ως ενα πρόσωπο του Θεού (δεν πιστεύουν στην Τριαδικότητα),ως ομοούσιος και αδιαίτερτος.

    Δεν τιμούν τον Σταυρό γιατί ισχυρίζονται ότι ο Χριστός πέθανε πάνω σε ένα πάσαλο, αν και η Αγία Γραφή αναφέρεται σε πολλά σημεία για την Σταύρωση του Ιησού η οποία είναι και το σημείο λύητρωσης και σωτηρίας του ανθρώπινου γένους από τα δεινά καταργώντας και τον θάνατο .
    Τέλος για την Ανάσταση του Ιησου δεν αποδέχονται ότι ο ίδιος ανέστησε Εαυτόν εφοσον είναι ο Θεός..

    Προσωπικά θα πω μακριά .....αλλά με απάντηση και όχι σιωπηλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ;
    ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ;

    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΠΝΙΞΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΟΥΝ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ ΜΕ ΣΙΤΑΡΙ, ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ.ΚΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥ "ΝΑΤΟ" ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΦΡΕΝΑ.ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΝΤΟΦΘΑΛΜΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΤΟΤΕ.
    ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΙΣΩ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ. ΕΔΩ ΕΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΗ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ.
    ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΥΣΗ ΘΑ ΤΟ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΚΕΙ. ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΜΕΝΟΥΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ ΚΑΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.
    ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΤΟΙΚΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΕΚΕΙ. ΜΑΣ ΣΕΡΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ.
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΟΝ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ.
    ΜΗΝ ΑΜΑΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΜΑ ΜΑΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΙΑΣ ..."ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑΣ".
    ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό θα ήταν,αντί να στήνουνται για φωτογραφίες τύπου ράμπο,να είχαν και την μαχητική ικανότητα να προστατεύσουν τους εαυτούς τους,και να μή βασίζονται στους... Ισπανούς!

    (για να μή θυμηθούμε τα ρεζιλίκια του Κοσόβου,που οι...ράμπο μας έτρεχαν να γλυτώσουν απο τους ξυπόλητους Αλβανούς...)

    Αντε να μη σας στενοχωρώ Πασχαλιάτικα,αλλα καλό είναι να καταλαβαίνουμε το χάλι μας πρίν ζητάμε τσαμπουκάδες με την Τουρκία...

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποια Ελλάδα μωρε τώρα... στην πλάκα μας έχουν. Όπου λες ότι είσαι Έλληνας στην καλύτερη θα εισπράξεις ένα συγκαταβατικό χτύπημα στην πλάτη...50 χρόνια κλεψιά και καλπουζανιά, μας έμαθαν και οι πέτρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν δεν κάνω λάθος αυτό το τμήμα θα είναι εκπαιδευτές για τον αφγανικό στρατό.Και εκτός από τους πενήντα τόσους εκπαιδευτές θα υπάρχουν και άλλοι 70 περίπου για ασφάλεια περιμέτρου.Ή κάνω λάθος ;;;Οσο για τα οπλα και τα πυρομαχικά :και βέβαια μεταφέρονται με εμπορικά α/φ με ειδική φορτωτική και χρέωση.... ποιός μας δουλεύει ;;;Μήπως και τα "δήθεν" αλεξίσφαιρα γιλέκα δεν επιτρέπονται στις εμπορικές πτήσεις ;;; Και δεν έχουν μάθει οι δικοί μας ότι οι ρωσικές μεταφορικές εταιρίες που διακινούν τους περισσότερους εταίρους μας είναι πολύ φθηνότερες ;;;Και έχουν χωρητικότητα για όλο το τμήμα με τα υλικά του.Η μήπως είναι φθηνά και δεν έχει μίζα;;;ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ,ραγιάδες.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.