29/4/10

Ομπάμα και Μέρκελ εξετάζουν την κρίση στην Ελλάδα

Ο Πρόεδρος Ομπάμα και η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, συμφώνησαν στην ανάγκη «αποφασιστικής δράσης» από μέρους της Ελλάδας στο θέμα της επιδεινούμενης δημοσιονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα, καθώς και στην ανάγκη «έγκαιρης υποστήριξης» προς την Ελλάδα από μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο κ. Ομπάμα και η κ. Μέρκελ εξέτασαν το θέμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν τη Τετάρτη.

Η Ελλάδα πραγματοποιεί διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τους όρους οικονομικού πακέτου στήριξης. Η Ελλάδα βρίσκεται υπό πίεση να αναδιαρθρώσει την οικονομία της και να εφαρμόσει μέτρα λιτότητας.

Την Τετάρτη, μετά από συνάντηση με τους επικεφαλής του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι το Βερολίνο δεν πρόκειται να αθετήσει τις δεσμεύσεις του, επισημαίνοντας ότι κρίνεται η σταθερότητα της Ευρωζώνης.

Στο μεταξύ η δημοσιονομική κρίση στην Ευρώπη επιδεινώθηκε τη Τετάρτη μετά από την υποβάθμιση της δανειοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας από τον οίκο αξιολόγησης Standard and Poor’s, μια μέρα μετά από αντίστοιχες υποβαθμίσεις της Ελλάδας και της Πορτογαλίας.

Νωρίτερα, την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είχε δηλώσει ότι η δημοσιονομική κρίση στην Ευρώπη είναι θέμα που ανησυχεί σοβαρά τον Πρόεδρο Ομπάμα, ο οποίος παρακολουθεί τις εξελίξεις συνέχεια. Επίσης αξιωματούχοι του Αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών και άλλων αρμόδιων υπηρεσιών βρίσκονται σε συνεχή επαφή για το θέμα με ομολόγους τους στην Ευρώπη, σημείωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

www1.voanews.com/

1 σχόλιο:

  1. Καλά όλα αυτα, αλλα ...
    τους αλητες του ΠΑΜΕ ποιος θα τους μαζεψει???

    εκτος και εαν ο κακομοιρος μεσοαστος ξυπνήσει και κάνει αυτό που απαγορέύει η ηγεσία να κάνουν τα ΜΑΤ!

    Αρκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.