28/4/10

Παπανδρέου και Ερντογάν προωθούν αποφάσεις για το Αιγαίο

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί, και είναι έτοιμο το σχήμα που θα αναλάβει το έργο.Έτσι, η εκμετάλλευση του πετρελαίου του Αιγαίου, θα γίνει από αμερικανικό κονσόρτσιουμ με την συμμετοχή Ελλήνων εφοπλιστών. Έχουν ήδη αγοραστεί 17 γεωτρύπανα.Η αξία των κοιτασμάτων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο εκτιμάται σε 9 τρισεκατομμύρια δολάρια, από τα οποία η Ελλάδα και η Τουρκία θα μοιραστούν το 40%, με την εταιρία εκμετάλλευσης να παίρνει το υπόλοιπο.

Μια νέα προσπάθεια επανεκκίνησης της ελληνοτουρκικής προσέγγισης αναμένεται να δοκιμαστεί κατά την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Η επίσκεψη ορίστηκε για τις 14 και 15 Μαΐου. Ο Ταγίπ Ερντογάν θα συνοδεύεται από επιτελείο 10 υπουργών της κυβέρνησής του, που θα συμμετάσχουν στην 1η Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών.

Οι δύο πρωθυπουργοί θα ανακοινώσουν τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας. Η σύσταση αυτού του συμβουλίου αναβαθμίζει τη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα και μπορεί να αποτελέσει τη βάση ενός νέου ξεκινήματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, μπορεί να έχει πολύ μεγάλη ατζέντα, αλλά αυτό που θα κυριαρχήσει είναι οι αποφάσεις για τα πετρέλαια του Αιγαίου. Μετά την μεγάλη περιπέτεια που έχει μπει η Ελλάδα με τα δημοσιονομικά προβλήματα, και την προσφυγή (ουσιαστικά) στο ΔΝΤ, θα είναι πολύ ευκολότερο να γίνουν δεχτές λύσεις πού θα ακροβατούν στα όρια της «Εθνικής συνείδησης των Ελλήνων».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί, και είναι έτοιμο το σχήμα που θα αναλάβει το έργο.Έτσι, η εκμετάλλευση του πετρελαίου του Αιγαίου, θα γίνει από αμερικανικό κονσόρτσιουμ με την συμμετοχή Ελλήνων εφοπλιστών. Έχουν ήδη αγοραστεί 17 γεωτρύπανα.

Η αξία των κοιτασμάτων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο εκτιμάται σε 9 τρισεκατομμύρια δολάρια, από τα οποία η Ελλάδα και η Τουρκία θα μοιραστούν το 40%, με την εταιρία εκμετάλλευσης να παίρνει το υπόλοιπο.
http://www.hbnews.gr/permalink/31224.html

21 σχόλια:

  1. Ρε πως τα κατάφερε ο Τζέφρυ ....
    Πίσω ρε προδότη , αλλά ξέχασα...
    Προτιμώ να δώσω μερικά στρέματα γης και να κοιμάμαι ήσυχος το βράδυ.
    Το κακό με σένα ΓΑΠ είναι ότι είπες να δώσεις ενώ έπρεπε να πεις θα χαρίσω θα μου τα πάρουν γιατί είναι δικά τους ....
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΔΝΤ

    Τελικά η έννοια της λέξεως προδοσία, αξιοπρέπεια πρέπει να ξαναγραφτεί.Κύριε Μπαμπινιώτη έχετε δουλειά με την μόνη διαφορά ότι όλο το λεξικό θα αφιερώνεται στην έννοια με παραδείγματα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολο το κόλπο γκρόσσο αυτό ήτανε. Να μας ξεδοντιάσουνε ώστε να γίνουμε τουρκοαμερικάνικο ενεργούμενο. Με τον κατάλληλο πορδηπουργό φυσικα πλαισιωμένο και από Pan-Kάlos...
    Όσο κι αν δεν θέλω να πω κάτι καλό για τον Καραμανλή, δύσκολα μου/μας διαφεύγει το γεγονός ότι επί κυβερνήσεών του κάηκε η Ελλάδα απ' άκρου σ΄άκρον κυριολεκτικά και μεταφορικά και τώρα δεν κουνιέται φύλλο ενώ θα έπρεπε να σηκωθούν και οι πέτρες... Ποιος κυβερνάει τελικά; Όπερ Έδει Δείξαι...
    Ος γκελντί Ερντογαν, πραγματικέ ηγέτα της "Ελλάδος"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν θα προλάβουν Χριστινάκι...Είναι γραμμένα αυτά. Ας διαβάσουμε το βιβλίο " Μαρτυρίες προσκυνητών, Γέροντας Παίσιος ο Αγιορέιτης 1924-1994" του Νικολάου Α. Ζουρνατζόγλου, επισμηναγού Ε.Α!!!

    ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!!!

    ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eγώ παιδιά δέχομαι αυτήν την συμφωνία με την προυπόθεση ότι αυτό να ισχύσει και για τα πετρέλαια του Βοσπόρου στην Μαύρη θάλασσα εκεί που είναι τα Τουρκικά χωρικά ύδατα που ως γνωστό τα έχει επεκτήνει η ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ στα 12 ναυτικά μίλια και όπου αλλού βρεθεί πετρέλαιο στα χωρικά Τουρκικά ύδατα είτε στο Αιγαίο είτε στην Μεσόγειο αλλιώς ο υιός Παπανδρέου θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους προδότες που έχει βγάλει αυτή η χώρα.Υ.Γ. Ένα άλλο που έχω να πώ είναι ότι έχω την απορία τι θα κάνει και τι θα πει με αυτήν την προδοτική συμφωνία αν τελικά περπατήσει αυτό το πολύ πατριωτικό και φοβερά δημοκρατικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ?ειλικρινά δεν ξέρετε τι μεγάλη περιέργεια και λαχτάρα έχω το τι θα πουν αυτοί οι μεγάλοι και ασυμβίβαστοι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο «πρέσβης» του ψευδοκράτους στην Ευρωβουλή
    ΚΙΝΗΣΗη οποία εκλαμβάνεται ως προσπάθεια αναβάθμισης των θεσμών του ψευδοκράτους έκανε ο Συντονιστής της Ομάδας Επαφής της Ευρωβουλής για την Τ/κ κοινότητα, προσκαλώντας το «λεγόμενο» πρέσβη της κατοχικής οντότητας Αχμέτ Ερντενγκίζ προκειμένου να αναλύσει τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού μετά τις ούτω καλούμενες «εκλογές». Ο Σοσιαλιστικής Συντονιστής της Ομάδας Επαφής Λίμπορ Ρούτσεκ, προσκάλεσε στην Ομάδα Επαφής της Ευρωβουλής τον κ. Ερντενγκίζ ως «εκπρόσωπο της Τουρκοκυπριακής κοινότητας στις Βρυξέλλες», αν και είναι πασίγνωστο ότι το εν λόγω πρόσωπο εκτελεί χρέη «πρέσβη» του κατοχικού ψευδοκράτους στη βελγική πρωτεύουσα. Η πρόσκληση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την Ενωτική Αριστερά, την Ομάδα Ευρώπη της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, την ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους και τους μη εγγεγραμμένους ευρωβουλευτές.
    ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

    Αντε μην μας παιδεύεται αναγνωρίστε και το ψευδοκράτος να τελειώνουμε δεν μας έμεινε και τίποτα άλλο να παραδώσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μας έμεινε Kaykasie να παραδώσουμε τους εαυτούς μας ..με την ευρύτερη έννοια της λέξεως. Το ερώτημα είναι θα το κάνουμε;

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΕ
    Μακάρι αλλά δεν βλέπω Φως στο Τούνελ. Έχουμε διαιρεθεί σαν λαός, μισούμε ο ένας τον άλλον υπερπηδάμε την κάμηλο και διυλίζουμε τον κώνωπα ...Ποιος θα τα κάνει όλα αυτά ...
    Μόνο από τα σχόλια που βλέπω ακόμα και εδώ όσοι γράφουν που υποτίθεται ότι νοιάζονται γι αυτό το τόπο και τον λαό ακόμα και αυτοί μεταξύ τους σκοτώνονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βρε αρχιπροδόταρε Τζέφρυ, τις προάλλες ακόμη δεν έλεγες ’Δεν υπάρχουν πετρέλαια στο Αιγαίο’ ; Τώρα ξαφνικά που τα βρήκες :
    Βρε Αλήτη, Προδότη, Λαμόγιο του κερατά, Ξεφτυλισμένε αμερικανογλύφτη, Σφωγγοκολάριε των Ευρω-πέων, άχρηστε πολιτικέ προστάτη των Λαθρομετανστών και νεκροθάφτη του μέλλοντος των παιδιών μας, θα τολμήσεις να το κάνεις κι αυτό ;
    Να ξεπουλήσεις τόσο εύκολα την πατρίδα μας στους Αμερικανότουρκους ; Να σκοτώσεις οτιδήποτε ελληνικό έχει απομείνει σε σένα ; Να θάψεις μια χώρα, να την λεηλατήσεις, να υποδουλώσεις το μέλλον της ;
    Στα τσακίδια γελοίο υποκείμενο, πίσω στην βρωμερή πατρίδα σου, γύφτε.
    Συγνώμη από το ιστολόγιο αλλά αυτό είναι πρωτάκουστο, πρωτοφανές. Θα κάνει να τρίζουν τα κόκκαλα των πεθαμένων ηρώων της Ελλάδας.
    Είναι αδιανόητο αυτό που γίνεται.
    ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙΤΕ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΘΗΚΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ.
    ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΨΗΦΗΣΑΤΕ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ. ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΙ ΕΣΑΣ κ.κ. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ. ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΤΕ ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ, ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΧΡΕΙΟΙ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ. ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΣΑΣ. ΤΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.
    Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ___Ξ Υ Π Ν Η Σ Τ Ε
    Ε Π Α Ν Α Σ Τ Α Τ Ε Ι Σ Τ Ε
    Ο Λ Ο Ι___Σ Τ Ο___Δ Ρ Ο Μ Ο
    Ξ Ε Σ Η Κ Ω Θ Ε Ι Τ Ε
    Π Α Ρ Τ Ε___Τ Ο Υ Σ___Μ Ε___
    Τ Ι Σ___Π Ε Τ Ρ Ε Σ

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπαρχουν 9 τρις σε κοιτασματα!!!... Το ακουσαμε κι αυτο. Πολυ Χαρδαβελα βλεπουμε. Η Ελλαδα ειναι γεματη πετρελαιο, χρυσο, φυσικο αεριο, ουρανιο κλπ κλπ κλπ αλλα καποιοι κακοι ανθρωποι δε μας αφηνουν να τα εκμεταλλευτουμε. Το αιωνιο ελληνικο παραμυθι. Εμεις παντα οι σωστοι αλλα θυματα αλλων πονηρων. Ελεος, τα ακουμε αυτα για αιωνες...απο τον Εφιαλτη στις Θερμοπυλες μεχρι την κερκοπορτα στην Κωνσταντινουπολη. Ειμαι σιγουρος οτι παιζονται παιχνιδια απο πισω με τους πολιτικους και οτι ο επι πρωθυπουργιας Γιωργακη θα δουμε πρωτογνωρες προδοτικες υποχωρησεις, αλλα μη φτανουμε και στο αλλο ακρο και γινομαστε γραφικοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χριστινάκι...το βιβλίο του Ζουρνατζόγλου....πάρτο..θα με θυμηθείς!!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ετσι εξηγουνται δηλαδη οι πυρκαγιες και οι υπολοιπες καταστροφες στην χωρα μας,το κουβαρι αρχιζει σιγα σιγα να ξετιλυγεται.Θα εχουμε συνδιαχειριση αιγαιου και θρακης μαζι...μαλιστα.Μαλλον λογαριαζουν χωρις τον ξενοδοχο.Τα γεγονοτα ειναι στο δρομο,ερχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σας το είχα πει εγκαίρως. Οτι το Απρίλιο θα βρούμε πετρέλαιο και θα πάμε για συνεκμετάλευση και θα τελειώσει η κρίση κι όλοι θα γίνουμε πλούσιοι και θα πηγαίνουμε διακοπές στη Μύκονο (με διαβατήριο).
    Γαμώ την ατυχία μου...
    Digon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κι εμείς τί κάνουμε;Καλός ο καναπές δεν λέω αλλά μήπως θα πρέπει σιγά σιγά να ξαραχνιάζουμε και να βγούμε στους δρόμους;
    Μήπως έχουμε αργήσει κιόλας και νομίζει το παιντί πως συμφωνούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τεσσερα χρονια ειναι πολλα. Εχουν να κανουν ακομα και αλλα. Ποιος ξερει τι;; Μηπως αυτα που ειδαμε τα ειχαν εξαγγειλει;; Ο Θεος βοηθος!!!

    nikpim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. AIGAIO.ORG - Το Αιγαίο ως Παράκτιο Αρχιπέλαγος - Η ανούσια συζήτηση περί ΑΟΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και γιατί να μην τα εκμεταλλευτούμε εμείς με τους αμερικάνους(αφού πρέπει να έχουμε σώνει και καλά νταβατζή) παρά πρέπει να μπουν και οι Τούρκοι στο παιχνίδι;
    Να δούμε βέβαια και την πράξη γιατί πολλά πετρέλαια, ορυκτά, μεταλλεύματα και δεν συμμαζεύεται ακούω και τελικά βλέπω να βγάζουμε τίποτα...άνθρακες. Μπας και οι υδρογονάνθρακες είναι σαν τους "Ε"; "Υπάρχουν" αλλά είναι "αόρατοι"(;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το κόλπο είναι συνολικό! Πρώτα Προβόπουλος και σια ανοίξαν το δρόμο για να σορτάρουν τα ελληνικά ομόλογα:
    Η πρώτη προδοσία.
    Άγρια κονόμα από κάποιους, και καταστροφή της ελληνικής οικονομίας
    Μέσω αυτού, αφαίρεση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων, καταστροφή ασφαλιστικού, αλλάγή μισθωδοτικού κλπ. Αυτά δεν έγιναν τυχαία, έτσι το είχαν σχεδιάσει.
    Δεύτερη προδοσία.
    Πετρελαιο παρέα με τους Τούρκους, υποχώρηση από τα 12 μίλια κλπ.
    Τρίτη προδοσία.

    Όλη η οικογένεια Παπανδρέου ήταν προδότες: Ο αήμνηστος Γεώργιος πρόδωσε την αντίσταση στοςυ Γερμανούς, ο αήμνηστος Ανδρέας πρόδοσε την αντίσταση στη χούντα και ο πανηλήθιος υιός πρόδωσε την Ελληνική Επανάστση του '21 και μαζί με τους προγόνους του μας πούλησε στους Αμερικάνους.

    Κι εμείς τους ψηφίζουμε και κατηγορούμε - ποιόν - το ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη πατριωτισμού. Πλάκε με κάνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. έλα ντε που κάθε πιθαμή αυτού του τόπου είναι κερδισμένη με αίμα – δεν είναι χαρισμένη- κάθε μέτρο του είναι τάφος ηρώων είναι η ΠΑΤΡΙΔΑ μας και απαιτώ σεβασμό

    ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΖΑΡΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Την Κυριακη επισκευθηκα την διεθνη εκθεση βιβλιου στην Θεσσαλονικη. Την στιγμη ακριβως που περνουσα μπροστα απο ενα περιπτερου οπου γινοταν παρουσιαση βιβλιου καποιου Τουρκου συγγραφεα, ακουω τον Ελληνα μεταφραστη να λεει επι λεξει:

    "Οσοι εχετε πολιτικες βλεψεις, ελατε ξανα να θυμηθουμε την αδελφοσυνη μας"

    Υπαρχει κανεις που αναρωτιεται ακομα σε ποιον πραγματικα λογοδοτουν οι πολιτικοι μας; Οδευουμε ταχιστα προς την προσαρτηση της χωρα μας στην νεα Οθωμανικη αυτοκρατορια. Ολα θα γινουν γλυκα και αναιμακτα. Περασαν οι καιροι που ο αγανακτισμενος λαος επαιρνε τα δικρανια και εριχνε μοναρχες στην γκιλοτινα. Ζητω η δημοκρατια της τηλεορασης και των ΜΜΕ. Καληνυχτα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εσχάτη προδοσία... Λυπάμαι μόνο τον ελληνικό λαό, που παρ'όλες τις λάθος επιλογές έχει μειωμένη ευθύνη αφού παραπλανήθηκε από τις κυβενήσεις και τους ρουφιάνους τους δημοσιογράφους. Ελπίζω την "ιστορική του ευθύνη", οπώς βλακωδώς λέει ο ΓΑΠ, να την πληρώσει στο ακέραιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συνεκμετάλλευση που και ποια κοιτάσματα ; Δηλαδή ακόμα και τα κοιτάσματα στην Μύκονο στην Κρήτη στο Ιόνιο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο "προοδευτικος" Εθνομηδενισμος στην τελια μορφη του - στον δειλο και ανικανο υποστηριχτη του Σχεδιου Αναν!

    Εαν δεν παρουν στα χερια τους επιτελους ατομα που αποδεδειγμενα κατεχουν, στρατηγικη γνωση και επιχειρηματικη σταδιοδρομια, η παρουσα καταντια και αυτοκαταστροφη μας δεν εχει τελειωμο.

    Γραφει ο Παναγιωτης Ηφαιστος:
    "... Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ενώ η ισορροπία δυνάμεων δημιουργεί προϋποθέσεις σταθερότητας και ισόρροπων διαπραγματεύσεων η ανισορροπία διπλωματικής και στρατιωτικής ισχύος και η προσπάθεια αντιστάθμισής της στις πιο πάνω γραμμές οδηγεί σε ένταση των διλημμάτων ασφαλείας, σε φαύλο κύκλο ανορθολογικών εξοπλιστικών ανταγωνισμών και αναπόδραστα σε πολιτικοστρατιωτική αστάθεια που καταλήγει είτε σε σύρραξη είτε σε άτακτη πολιτική υποχώρηση του αδυνάμου για να αποφύγει την σίγουρη συντριβή του. Αυτά, βεβαίως, είναι θεωρήσεις προς τέρψη μόνο των εραστών θεμελιωμένων επιχειρημάτων. Κάποιοι ούτως ή άλλως δεν θα πειστούν επειδή πάσχουν από ανίατα ιδεολογικοπολιτική προκατάληψη ή επειδή υπηρετούν κάποια συμφέροντα τα οποία υπονομεύουν τον επιστημονικό στοχασμό και τα οποία ως ακαδημαϊκός δεν είμαι υποχρεωμένος να επιδίδομε στην εξιχνίασή τους.

    Τονίζεται ότι αυτό που δεν μπορεί να αγνοεί είναι ότι στο πλαίσιο μιας ανταγωνιστικής διακρατικής σχέσης το ενδεχόμενο είτε άτακτης υποχώρησης του αμυνόμενου είτε τροχιάς αστάθειας και πολέμου αποφεύγεται μόνο με ισορροπία στρατιωτικής και διπλωματικής ισχύος που καθιστά τις πιο πάνω πολιτικοστρατιωτικές σχοινοβασίες περιττές. Ο Παναγιώτης Κονδύλης περιέγραψε αυτά τα διλήμματα και προβλήματα το 1996 στο μνημειώδες έργο του Θεωρία του Πολέμου με αποτέλεσμα έκτοτε να γίνεται στόχος ανίερων προσωπικών επιθέσεων από άτομα τα οποία είτε υπηρετούν αδιαφανείς σκοπούς είτε αδυνατούν να αντιπαραθέσουν βάσιμα επιστημονικά επιχειρήματα. ..."
    (Τριάντα χρόνια ελληνικής εξωτερικής πολιτικής: Στρατιωτική ισχύς, 5. Στρατιωτική ισχύς και αποτρεπτική στρατηγική)

    "... Ο πόλεμος αποτελεί συνέχεια της πολιτικής υπό δύο θεμελιώδεις έννοιες. Όταν ο όρoς «πολιτική» εκλαμβάνεται με την αντικειμενική του σημασία, για να χαρακτηρίσει τη διαμορφωμένη μέσα στον χρόνο ιστορικοκοινωνική φυσιογνωμία ενός συλλογικού πολιτικού υποκειμένου, τότε o πόλεμος συνεχίζει την πολιτική υπό την έννοια ότι αποτυπώνει εκ των πραγμάτων, και ανεξάρτητα από τα τρέχοντα μελήματα και βουλήματα των δρώντων προσώπων, τη φυσιογνωμία αυτή, την οποία μπορούμε να δούμε από πολλές πλευρές και, ανάλογα, να την ονομάσουμε πολιτισμική ή κοινωνική ή γεωπολιτική κατάσταση, οικονομικό ή στρατιωτικό δυναμικό κ.τ.λ. ..."
    (Παναγιώτης Κονδύλης, «Θεωρία του Πολέμου»)

    Καλο ξεμπερδεμα!

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.