28/4/10

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ «Μας φόβισαν, για να μας οδηγήσουν στο ΔΝΤ»

Προμήνυμα μεγάλων συμφορών για την Ελλάδα χαρακτηρίζει με χθεσινή δήλωσή του την εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ο γνωστός μουσικοσυνθέτης κ. Μίκης Θεοδωράκης.

«Με τον κοινό νου που διαθέτω, δεν μπορώ να εξηγήσω και ακόμα περισσότερο να δικαιολογήσω την ταχύτητα με την οποία κατρακύλησε η χώρα μας από τα επίπεδα του 2009 σε τέτοιο σημείο, ώστε με το ΔΝΤ να απολέσουμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και να τεθούμε σε καθεστώς κηδεμονίας» αναφέρει ο κ. Θεοδωράκης και σημειώνει πως η σημερινή πρωτοφανής και ιλιγγιώδης εξέλιξη στην οικονομική διαδρομή της χώρας έχει «αποτέλεσμα την απώλεια της εθνικής μας αυτοτέλειας» και τη «διεθνή ταπείνωση» .

Ο κ. Θεοδωράκης υποστηρίζει ότι «κάποιοι μας ντρόπιασαν και μας φόβισαν, για να μας οδηγήσουν στο ΔΝΤ, που αποτελεί βασικό παράγοντα της επεκτατικής πολιτικής των ΗΠΑ και όλα τα άλλα περί ευρωπαϊκής αλληλεγγύης ήταν στάχτη στα μάτια μας...» και υπογραμμίζει πως πρόκειται για μια «τεχνητή οικονομική κρίση». Στη συνέχεια αφού επεσήμανε ότι αυτό γίνεται για «να φοβηθεί ο λαός μας, να φτωχύνει, να χάσει πολύτιμες κατακτήσεις και τέλος να γονατίσει, έχοντας δεχθεί να τον κυβερνούν ξένοι», διερωτήθηκε: «Ομως γιατί; Για να εξυπηρετηθούν ποια σχέδια και ποιοι στόχοι;» .

Με την επισήμανση ότι παραμένει οπαδός της ελληνοτουρκικής φιλίας, συνδέει την οικονομική κρίση με την επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και εκφράζει φόβο για την «αιφνίδια σύσφιγξη των σχέσεων» και τις «επαφές των υπουργών και άλλων παραγόντων». «Υποψιάζομαι ότι πίσω απ΄ αυτά κρύβεται η αμερικανική πολιτική με τα ύποπτα σχέδιά της, που αφορούν τον γεωγραφικό μας χώρο, την ύπαρξη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων, το καθεστώς της Κύπρου, το Αιγαίο, τους βόρειους γείτονές μας και την αλαζονική στάση της Τουρκίας, με μόνο εμπόδιο την καχυποψία και την εναντίωση του ελληνικού λαού» σημείωσε. Σε άλλο σημείο της δήλωσής του, αφού αναφέρεται στην ύπαρξη μιας «διεθνούς συνωμοσίας» για να προχωρήσει το «μεγάλο κόλπο», ώστε ένας «ελεύθερος λαός» να «υποβαθμιστεί σε υποτελή» , προέβλεψε: «Η οικονομική κρίση δεν είναι παρά το πρώτο πικρό ποτήρι στο λουκούλλειο γεύμα που θα ακολουθήσει και που αυτή τη φορά θα αφορά ζωτικά και κρίσιμα εθνικά μας θέματα, που δεν θα ήθελα ούτε να φανταστώ πού θα μας οδηγήσουν» .

ΑΡΗΣ ΡΑΒΑΝΟΣ-ΒΗΜΑ

8 σχόλια:

  1. Δυστυχώς οι χειρότεροι φόβοι έγιναν πραγματικότητα, έρχεται η ώρα της προσωπικής Αντίστασης του καθένα μας. Ας είμαστε ψύχραιμοι και ας αντιδράσουμε ανάλογα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο Μικης φαινεται οτι παρακολουθαει το δικο μας blog διοτι αυτα που λεει τωρα τα εχωμε επανειλημενα
    γραψει οι περισσοτεροι απο εμας απο
    καιρο πριν.Στους συντροφους του να τα πει που κοντεψαν να δειρουν τους τουριστες στο λιμανι προχθες.
    Ντροπη μας,δεν ξημερωνει καλη ημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλη η μάχη γίνεται για το Αιγαίο, την υφαλοκρηπίδα, τα πετρέλαια (που υπάρχουν και ας λένε όσους το υποστηρίζουν νεφελιμ κάποιοι έξυπνοι) την Θράκη και το όνομα.

    Θυμάμαι την χαρά πολλών όχι από αυτό το ιστολόγιο όταν βγήκε ο Ο-μανα αρχηγός και πως αντιδρούσαν όταν κάποιοι άλλοι φώναζαν μη πιστεύετε ότι είναι φιλέλληνας ότι θα βοηθήσει την Ελλάδα ....

    βρήκε τρόπο να βάλει πόδι στην Ευρώπη και μάλιστα όχι πόδι όλη τη μπότα.

    Η κηδεμονία που μιλάνε δεν είναι τα λεφτά που έχουμε στις τράπεζες και οι συντάξεις. Ας μου επιτραπεί η έκφραση ''αυτά εν προκειμένω τα έχουν χεσμένα ''. Η κηδεμονία αφορά όλα τα ως άνω.

    Είμαστε όλοι πουλημένοι και αν πρέπει να αντιδράσουμε δεν είναι για τον 13 και 14ο μισθό που θα χάσουμε ούτως η άλλως αλλά για την Ελλάδα .
    Δεν θα έχουμε πατρίδα σε λίγο για να ζήσουμε άρα τι να τα κάνουμε τα λεφτά.
    Αν το συνειδητοποιήσουμε λίγο θα αντιδράσουμε για τον σωστό λόγο και όχι αυτόν που θέλουν να μας προτρέψουν....
    Η Ελλάδα δεν είναι Αργεντινή .Ακόμα και αν δυο προβλήματα καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα η γνώση μου στα μαθηματικά , η ελάχιστη, λέει ότι μπορούν να ακολουθηθούν διαφορετικές διαδρομές.
    Αυτές οι διαδρομές κάνουν και την ουσία.

    Πουλάνε και οι κερδοσκόποι θέλουν την κότα που κάνει το χρυσό αβγό και όχι το ίδιο το αβγό...

    Ένα παιχνίδι που ξεκινάει από πολύ παλιά . Από τότε , που αμφισβητήθηκε η ρήση του Κίσινγκερ περί Ελλάδος, από την Κύπρο, από την εποχή του Οτζαλάν όταν τον ξεπούλησε ο χοντρός με αποτέλεσμα το αντίβαρο που υπήρχε στην πλάτη των Τούρκων να μην υπάρχει, από την διάβρωση του πολιτικού κόσμου σε βαθμό κακουργήματος με αποτέλεσμα να κρατάει ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί από τους ‘’ φίλους μας’’ και να μη μιλάει κανείς.

    Θέλουν να πάρουν τον πλούτο της Ελλάδος και εμείς τους ενοχλούμε άρα μας πατάνε και τους μένει ο πλούτος.

    Είναι επιβεβλημένη η αντίδραση ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε ΣΤΕΡΓΙΟ μπορεί να είναι σύντροφοι του, αλλά δεν νομίζω ότι είναι τόσο βλάκας ο Μίκης που να συμφωνεί με τις βλακείες του κάθε ανεγκέφαλου του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Τον υποτιμάς.
    Οσο βέβαια για την παρέμβαση που έκανε, καλά έκανε και το είπε. Αλλη βαρύτητα έχει να το λέει ο Μίκης και άλλη ο καθένας εδώ μέσα και που στο τέλος από εδώ μέσα δεν γίνεται γνωστό στο ευρύ κοινό. Ο λαός μην νομίζεις οτι επειδή το λέμε εμείς εδώ μέσα, το έχει πάρει χαμπάρι. Κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Πάρε παράδειγμα ότι και εδώ μέσα όταν λέμε και συζητάμε παρόμοια θέματα, βγαίνουν κατά καιρούς υποστηρικτές του Τζέφρυ που λένε άλλα αντί άλλων, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και δεν συμφωνούν με αυτή την άποψη.
    Μην κοιτάς που οι περισσότεροι ΄σκετπτόμενοι΄άνθρωποι εδώ καταλαβαίνουν τι γίνεται και δεν χρειάζονται ερμηνείες ή δηλώσεις για να το αντιληφθούν.
    Οταν από τη μία σου επιβάλουν στυγνή οικονομική δικτατορία και από την άλλη ανοίγουν συζητήσεις επί θεμάτων ’υφαλοκριπήδας’ με τους Τούρκους δηλαδή τι περιμένεις ; Υπάρχει απλός άνθρωπος, ’κοινός νους’, να ανοίξει τέτοιο θέμα εν μέσω κρίσεως ; Δεν πρέπει απλώς να είσαι αδαής, πρέπει να έχεις δραπετεύσει από το δαφνί, να είσαι μανιοκαταθληπτικός, σχοιζοφρενής ή ότι άλλο παρεμφερές. Βέβαια τον Τζέφρυ, όπως και τον ΑΝΥΠΕΞ ’κ. Καθηγητή’ ή ’κ.Βοηθό Καθηγητή’ ή ’κ. Κάτι’ τους θεωρώ βλάκες αλλά στην προκειμένη περίπτωση απλά ’εκτελούντες υπηρεσία’ Αμερικανών. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από την προδοσία στην πατρίδα. Αλλά οι συγκεκριμένοι είναι απάτριδες ή έχουν άλλη πατρίδα οπότε ..... πολύ που σκοτίστηκαν.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΚΟΨΕΙΣ 30€ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΑ ΔΥΟ !!!! ΝΑΙ ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΑ ΤΟΝ ΕΧΩ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ. ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙ, ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΤΟ ΚΑΙ ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ. ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΟΥΤΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ....ΣΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!!!!
    ΛΑΕ ΞΥΠΝΑ. ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ, ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΜΗ, ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΣΚΕΨΕΙΣ. Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΗ ΔΕΙΤΕ ’ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΗ’ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΟΥΣ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΓΛΥΦΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ;
    ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΑΒΕ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ, ΤΕΜΑΧΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΕΒΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ.
    Λ Α Ε Ξ Υ Π Ν Α
    Ε Π Α Ν Α Σ Τ Α Τ Η Σ Ε

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλε Thessale καλα τα λες αλλα λες
    αυτοι που παιζουν με τις τυχες και
    την ζωη μας να μη εχουν προβλεψει και την αναγκαιοτητα του στρατου και να μη εχουν καπακωσει και τον χωρο αυτο με ατομα που χρονια ετοιμαζουν και στο στρατο και στην
    πολιτικη. Πολυ αμφιβαλλω. Ολα εινα προβλεψημα και η δραση και η αντιδραση και ολα εχουν ετοιμαστει
    με στοχο και τα σχεδια να περασουν και την προβλεπομενη αντιδραση ητε
    να πνιξουν ητε να ποδηγετησουν.
    Τον Παπαδοπουλο τον ετοιμαζαν καιρο στις υπηρεσιες και Στοες της
    Μεσης Ανατολης.Τον ΙΔΕΑ δεν τον εφτιαξε ο λαος αλλα οι μυστικες υπηρεσιες των ΗΠΑ και Αγγλιας.
    Τωρα τι λες για στρατο.Το πολυ πολυ
    να φτασουμε σε ενα μινι εμφυλιο που
    μεσα στην ανακατοσουρα που ολοι οι Ελληνες θα βλεπουν γυρω τους αλλους
    Ελληνες για εχθρους να περασουν τα σχεδια στα γρηγορα απο αυτους που τα καταστρωσανε και ταυτοχρονα να εμφανιστουν οι δοσιλογοι ρουφιανοι
    και για σωτηρες και ειρηνοποιοι ενω
    η Ελλαδα μεσα στο χαος θα εχει διαμελιστει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Πορδυπουργάρα μας απο την μέρα που ανέλαβε καθήκοντα μας πηγαίνει εκεί που θέλει το θείο Σάμ.
    Εμείς είμαστε τα ζωντόβολα που δεν το έχουμε καταλάβει απο την αρχή.
    Ακόμα και τώρα δεν είναι αργά να τους πνίξουμε όλους στο Αιγαίο.
    Εκαναν όλο τον κόσμο να φοβάται το ΔΝΤ και αυτά που θα συμβούν απο εδώ και πέρα αλλά έβαλε ΤΝΤ σε όλο το Αιγαίο μας.Ποιός ασχολείται με το ριμαδοΑιγαίο όταν μπορεί να μην έχει δουλειά σε 1- εβδομάδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι σαφές ότι μας έριξαν στην οδό της υποτέλειας, μέσω του οικονομικού πειθαναγκασμού. Και ίσως όχι μόνο εμάς... Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Μίκης λέει και πάντα έλεγε τα αυτονόητα. Ακόμη και όταν τον εξόριζαν οι αντικομμουνιστές. Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ τα έχει πει καιρό τώρα τα αυτονόητα αλλά οι κομματικές παρωπίδες και οι δημοσιογράφοι δεν αφήνουν πολλούς να δουν την αλήθεια. Ακόμη και όταν πριν το 80 το ΚΚΕ έλεγε "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" κάποιοι μιλούσαν για Ευρωπαίους εταίρους. Πού πήγαν οι εταίροι, οεο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.