26/4/10

Μεταρρυθμίσεις-σοκ προτείνει ο Αλ. Παπαδόπουλος



Την άμεση συγκρότηση από την κυβέρνηση πενταετούς Προγράμματος Εθνικής Ανασυγκρότησης, το οποίο θα περιλαμβάνει δραστικό περιορισμό υπαλλήλων σε στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, περιορισμό μισθών, μεταρρυθμίσεις-σοκ σε ασφαλιστικό, αγορά εργασίας, διοίκηση, υγεία, παιδεία, δικαιοσύνη αλλά και καθολικές αποκρατικοποιήσεις προτείνει ο πρώην υπουργός και μέλος του ΠΑΣΟΚ κ. Αλέκος Παπαδόπουλος.

Μιλώντας χθες στην εκδήλωση πρωτοβουλίας για τον εκσυγχρονισμό του κοινωνικού κράτους, έπειτα από πολλούς μήνες σιωπής, ο επί σειρά έτη υπουργός Οικονομικών, Εσωτερικών και Υγείας των κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη άσκησε εμμέσως πλην σαφώς σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση στη λήψη των επώδυνων αποφάσεων.

Ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε την άμεση ανάληψη πρωτοβουλίας από την κυβέρνηση για τη συγκρότηση Προγράμματος Εθνικής Ανασυγκρότησης, προκειμένου να ανακτηθεί η αξιοπιστία της χώρας και να επιδιωχθεί η απαιτούμενη κοινωνική συναίνεση.

Η ανάληψη μιας τέτοιας πρωτοβουλίας είναι αναγκαία, σύμφωνα με τον ίδιο, αφενός γιατί το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης είναι ήδη "αδύναμο και μικρότερο των περιστάσεων", αφετέρου για να έχει συγκεκριμένο προορισμό και πλεύση η χώρα.
"Για να γνωρίζουν συγκεκριμένα και δεσμευτικά και όχι με γενικόλογους στόχους τόσο η ελληνική κοινωνία όσο και οι εταίροι μας και οι διεθνείς κεφαλαιαγορές ότι η χώρα ξέρει πλέον τι πρέπει να κάνει και κυρίως πώς", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Το Πρόγραμμα Εθνικής Ανασυγκρότησης θα πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, να περιλαμβάνει συγκροτημένες και πειθαρχημένες πολιτικές ανατροπής σε όλες τις λειτουργίες της χώρας, με εξειδικευμένα, εκτεταμένα και επώδυνα μέτρα ουσιαστικής ανάταξης της οικονομίας και της διοίκησης.

Τα μέτρα που μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί ή έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, αλυσιτελή ημίμετρα που δεν οδηγούν σε σταθερά αποτελέσματα. Το πλέγμα των μεταρρυθμίσεων-σοκ που θα προβλέπεται και θα τελούν υπό τον "Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο" θα περιλαμβάνει ενδεικτικά:

- Εκτεταμένες παρεμβάσεις στα πεδία του ασφαλιστικού και της αγοράς εργασίας.

- Καθολικές αποκρατικοποιήσεις.

- Δραστικό περιορισμό των μισθοδοτούμενων υπαλλήλων στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο, στα νομικά πρόσωπα και στους ΟΤΑ.

- Ολιστικά μέτρα διαρθρωτικών αλλαγών για την ανάταξη των ευτελισθέντων χώρων της παιδείας, της υγείας, της κοινωνικής προστασίας και της δικαιοσύνης.
Δεύτερον, θα πρέπει οι ελληνικές τράπεζες να συμπτυχθούν σε δύο τραπεζικούς πόλους, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στον διεθνή ανταγωνισμό.


- Περικοπές μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ώστε να υπάρξει αποπληθωρισμός τιμών και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

- Κατάργηση του διοικητικού καθορισμού από το κράτος των τιμολογίων ελεύθερων επαγγελμάτων.

- Επιμέρους δραστικές παρεμβάσεις, άμεσα, στους τομείς διευκόλυνσης των ξένων επενδύσεων, στη λειτουργία του ανταγωνισμού, στην απελευθέρωση των αγορών κ.λπ.

- Τέλος, απαιτείται αποκεντρωμένη διοικητική συγκρότηση της χώρας στη βάση 6 αυτοδιοικούμενων περιφερειών, έναντι των σημερινών 13 που προτείνονται, με κεντρική ευθύνη την ενδογενή τοπική ανάπτυξη.

Σε αυτές θα μεταταχθούν όλοι οι πλεονάζοντες διοικητικοί υπάλληλοι των υπουργείων και των κεντρικών οργανισμών. Τα νέα επιτελικά υπουργεία εφεξής θα στελεχώνονται σταδιακά μόνο από ολιγάριθμους νέους υπαλλήλους ειδικών προσόντων. Στο πλαίσιο αυτό βεβαίως θα πρέπει άμεσα να συγκροτηθούν και να λειτουργήσουν σύμφωνα με τις σύγχρονες ελεγκτικές μεθόδους νέες διοικητικές και δικαστικές μορφές ελέγχου και κολασμού όσων παρανομούν σε βάρος του Δημοσίου, των πολιτών και του δημόσιου συμφέροντος γενικότερα.

Ο πρώην υπουργός θεωρεί ότι είναι επωφελέστερο τόσο για την αξιοπιστία της χώρας όσο και για την ταχύτερη έξοδό της από την κρίση, τις μεταρρυθμίσεις-σοκ να τις προτείνει η κυβέρνηση και να τις καθοδηγήσει η ίδια αντί να επιλέξει τον εύκολο δρόμο του "αθώου" διεκπεραιωτή των "επαχθών" αποφάσεων του ΔΝΤ.

Η προώθηση μεταρρυθμίσεων-σοκ είναι απαραίτητη προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος του μακροχρόνιου οικονομικού "παγετώνα" που θα καθηλώσει τη χώρα στη φτώχια για πάρα πολλά χρόνια.

"Δεν συμφωνώ με όσους προτείνουν, προφανώς από πολιτική αδυναμία, τον δρόμο των χαμηλών και σταδιακών μεταρρυθμίσεων', ανέφερε ο πρώην υπουργός τονίζοντας ότι κατά τη γνώμη του οι βραδείες μεταρρυθμίσεις σπανίως επιτυγχάνουν τον σκοπό τους, γιατί στην πορεία εκφυλίζονται.

Τέλος, ο κ Παπαδόπουλος ζήτησε να σταματήσει αμέσως η ανεύθυνη και επικίνδυνη, όπως τη χαρακτήρισε, συζήτηση "περί αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους". "Αυτή η νέα 'νεοελληνική πονηρία' μας κάνει ήδη τεράστια ζημιά διεθνώς", ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι αναδιάρθρωση σημαίνει πως δηλώνεις πρώτα στάση πληρωμών και μετά είτε (α) δίνεις λιγότερα από αυτά που χρωστάς στους δανειστές σου είτε (β) τους υποχρεώνεις σε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής τους.

Και οι δύο περιπτώσεις συνιστούν δήλωση πτώχευσης τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος αναρωτώμενος: "Γνωρίζουν, άραγε, οι ανεύθυνοι αυτοί διακινητές τι θα γινόταν π.χ. με τις ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν ελληνικά χρεόγραφα στα χαρτοφυλάκιά τους; Μπορούν να μας απαντήσουν ποιος θα μας δάνειζε ξανά για να μπορέσουμε να ζήσουμε;".

12 σχόλια:

  1. Η αληθεια ειναι πικρη και στην Ελλαδα λεγεται παντα, μονον απο μη ενεργους πλεον υπουργους. Γιατι δε φοβουνται πια το πολιτικο κοστος...

    Αυτα ας τα ακουσουν οι αρχηγοι των ανευθυνων ελληνικων πολιτικων κομματων, που ακομη και την υστατη ωρα λαικιζουν ασυστολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο 'σοβαρός' Αλέκος Παπαδόπουλος, κλασικός πασόκος του κερατά, αφού συμμετείχε στο έγκλημα της πασοκοποίησης του κράτους με εκατοντάδες χιλιάδες εγκάθετους πρασινοφρουρούς, αφού ο ίδιος διόρισε ουκ ολίγους πρασινορουφιάνους, έρχεται τώρα να μιλήσει για σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας.
    Όταν βιάζατε την Ελλάδα καθάρματα πολιτικοί δεν σκεφτόσαστε ότι θα έλθει η ώρα του λογαριασμού;
    Άντε να χαθήτε, άθλιοι πολιτικάντηδες.
    Άει στο διάολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίσης :
    Να μειωθεί ο αριθμός των βολευτών στην Βολή διότι πρέπει να είναι ανάλογος του πληθυσμού και όχι της τσέπης τους
    Να μειωθούν οι 16 μισθοί των βολευτών και των υπαλλήλων της βολής γιατί είναι και εκείνοι σαν εμάς και εκλεγμένοι από εμάς (οι βολευτές)
    Να κοπεί η σύνταξη των βολευτών μετά από 2 4ετίες στον Βολή.
    Να κοπούν τα επιδόματα επειδή αποφασίζουν να κάνουν επιτροπές και συνεδριάσεις ώστε να ροχαλίζουν ανενόχλητοι από την γκρίνια των συζύγων
    Να κοπούν τα βολευτικά και γενικώς δημόσια αυτοκίνητα και να τους δίνετε κουπόνι βενζίνης
    Να γίνει 50% μείωση των εξαψήφιων μισθών των ΓΓ και παρατρεχάμενων
    ΝΑ κάνουν και ένα επίσημο πόθεν έσχες των περιουσιών αυτών και των συγγενών μέχρι πρώτου βαθμού.
    Να κοπούν οι συντάξεις από τις κόρες των βολευτών που πέθαναν και εκείνες δεν είναι παντρεμένες όπου το ύψος τους είναι περί τα 2.500 μηνιαίως το ίδιο και των στρατιωτικών που πέθανε ο μπαμπάς η κόρη είναι μεταξύ 60-70 και παίρνει σύνταξη ως ανύπανδρη θυγατέρα (μη χ.... αυτή και ο Τουταγχαμών )
    Να πληρώνουν οι Βολευτές ΔΕΚΟ και όχι να είναι τζάμπα στην πλάτη του κορόιδου θα έλεγα κάποτε τώρα θα πω του μ......
    Να επιστραφούν στο κράτος οι συντάξεις των πεθαμένων που τις παίρνουν κάποια λαμόγια που όλοι τα ξέρουν γιατί ο πεθαμένος δεν μπορεί να φύγει απο εκεί που τον έχουν για να αναστηθεί.
    Να σταματήσουν οι αντιστασιακές συντάξεις σε παιδιά που θεωρήθηκαν αντιστασιακοί επειδή στο πάμπερ είχαν πληροφορίες και να τις πάρουν αυτοί που πραγματικά αντιστάθηκαν.
    Ε και αν γίνουν όλα αυτά να ξανά ισχύσει ο νόμος περί εσχάτης προδοσίας κατά της πατρίδος για να ξεβρομίσουμε λίγο

    ΚΑι κάτι τελευταίο και ουτοπικό σαν την Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων:

    ΝΑ πιαστούν οι κλέφτες και να επιστραφούν τα λεφτά (χαχαχα είπα και κάτι να γελάσουμε).

    ΥΓ. Το αρχαιότερο επάγγελμα είναι η εκδιδόμενη επί χρήμασι αλλά και εκείνη τότε επιτελούσε λειτούργημα .Στην Ελλάδα του σήμερα ούτε αυτό δεν μπόρεσαν να οργανώσουν γι αυτό καταλήξαμε σαν ένα μεγάλο χάνι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. {- Περικοπές μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ώστε να υπάρξει αποπληθωρισμός τιμών και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.}

    Τον ιδιωτικό τομέα κε Παπαδόπουλε ξεχάστε τον και μην τον αναφέρετε καν. Ο ιδιωτικός τομέας εδώ και 20 χρόνια αυτορυθμίζεται. Όταν υπάρχουν προβλήματα μειώνουν οι εργαζόμενοι τις αποδοχές τους από μόνοι τους μειώνοντας τις ώρες εργασίας τους και πέρα από τα προβλεπόμενα των συμβάσεών τους. Ο ιδιωτικός τομέας έχει σαν κύριο μέτρο μισθοδοσίας το παραγόμενο προϊόν που είναι μετρήσιμο γιατί απευθύνεται στην αγορά. Αν ο επιχειρηματίας έχει κέρδος και παράγει μπορεί να πληρώνει μισθούς. Αν το παραγόμενο προϊών δεν πουλά τότε ο επιχειρηματίας χρεοκοπεί και οι εργαζόμενοι ψάχνουν αλλού για δουλειά. Αυτό λέγεται αυτορύθμιση και δεν έχει κανένας κανένα λόγο να παρέμβει σε ιδιωτικές συμφωνίες ούτε και ο Θεός ο ίδιος. Ας μην χρησιμοποιούμε λοιπόν το ΔΝΤ για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα. Έχει να βγει μισθοδοσία με «φιρμάνια από την Υψηλή Πύλη» στον ιδιωτικό τομέα ακόμα από τα χρόνια του αείμνηστου πατέρα παπατζή. Εσείς άλλωστε σαν κόμμα καθιερώσατε τις «ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις εργασίας όπου οι μισθοί του ιδιωτικού συνδέονται με την παραγωγικότητα». Αλλά υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα στις όποιες παρεμβάσεις. Η όποια παραγωγικότητα είναι συνάρτηση του παραγωγικού κλάδου στην ιδιωτική οικονομία. Πώς λοιπόν με το ίδιο φιρμάνι θα μπορούσε κάποιος να καθορίζει τους μισθούς στις ιδιωτικές τράπεζες και στην πετρελαϊκή βιομηχανία, ή στον εμπορικό στόλο και στις έντυπες εκδόσεις, στους υπαλλήλους γραφείου και στους υπαλλήλους καταστημάτων λιανικής. Άρα ξεχάστε τον ιδιωτικό τομέα. Άλλωστε αυτός δεν έφερε την απόκλιση της μισθοδοσίας να βρίσκεται για το ίδιο παρεχόμενο έργο πάνω από 40% μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα για να μην μιλήσουμε για την διαφθορά. Αυτό το έκανε η κυβερνητική εισοδηματική πολιτική που έδινε πολύ μεγαλύτερες αυξήσεις στο Δημόσιο ενώ δεν παρέμβαινε στην ιδιωτική μισθοδοσία. Τώρα λοιπόν από που νομιμοποιείται ο οποιοσδήποτε «σωτήρας» να παρέμβει; Ο αποπληθωρισμός ένα τρόπο έχει για να γίνει και πείτε την γυμνή αλήθεια κε Παπαδόπουλε. Απολύσεις και περικοπές κατά τουλάχιστον 30% στις θέσεις και στους μισθούς του Δημοσίου. Ας τα κάνει κε Παπαδόπουλε το κόμμα σας αυτά πρώτα και αν κριθεί απαραίτητο να υπάρξει συμμετοχή από την ιδιωτική οικονομία πέραν της φορολογίας ίσως θα έπρεπε να υπάρξει και κάποια θεσμοθέτηση της απελευθέρωσης των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα. Κάτι που φυσικά και τώρα ισχύει λίγο ως πολύ άτυπα. Αλλά δεν έχει κάτι για να θυσιάσει ο ιδιωτικώς τομέας. Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε ακόμα και τα ωράρια εργασίας σε πλήρη απασχόληση είναι ελαστικά και αυτό με προηγούμενο νόμο της εποχής Σημίτη πράγμα που είναι αδιανόητο να συμβεί στο δημόσιο. Αλήθεια τι θα γινόταν αν κάναμε π.χ. την εξής πρόταση: δεν θα απολύσουμε κανένα αλλά θα κρατήσουμε όλους τους υπαλλήλους με εκ περιτροπής εργασία και ανάλογη μείωση μισθών; Κάτι που όπως πολύ καλά γνωρίζουμε εφαρμόζεται σε κάποιες βιομηχανίες αυτή την στιγμή αλλά μόνο στον ιδιωτικό τομέα Ελλάδα (παράδειγμα Αλουμίλ όπου όλοι έπεσαν να «φάνε» τον Μυλωνά που ομολόγησε ότι είναι ο μόνος τρόπος για να κρατήσει τους υπαλλήλους του). Θα έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι την ίδια συναδελφική αλληλεγγύη να μοιραστούν το μεροκάματο με τους συναδέλφους τους και την ίδια κοινωνική ευθύνη να μην φορτώνουν τα βάρη της αυξημένης μισθοδοσίας τους στην κοινωνία ή θα σκούζουν σαν τους κακομαθημένους εφήβους που τους «στερούν το όνειρο»; Γιατί είμαι πεπεισμένος ότι θα συμβεί αυτό το τελευταίο;

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ολο το data entry του Υπουργείου Οικονομικών διορίσθηκε από την εκλογική του περιφέρεια..

    Γι΄αυτό φτάσαμε εδώ που είμαστε.
    Αυτοί που τα κάναν, βγαίνουν και από πάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Oι πασόκοι θα μας τρελάνουν.
    Έχουν τα 3/4 της ευθύνης (το υπόλοιπο είναι της ΝΔ) και έχουν το θράσος να κάνουν και προτάσεις για να βγούμε από τοην κρίση που οι ίδιοι μας έβαλαν.
    Βρε άει στα τσακίδια, υποκριτές του κερατά.
    Άει στα τσακίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό που με εκνευρίει πιο πολύ απ΄όλα είναι αυτή η άσκηση κριτικής προς όλους και για όλα εκ του ασφαλούς.
    Οπως ανέφερε και άλλος φίλος πριν, αυτό κάνει και τώρα ο ΄πολύς΄κ.Παπαδόπουλος. Κριτική εκ του ασφαλούς.
    Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα ή όπως στρώσεις θα κοιμηθείς ή αν δεν θέλεις να ζυμώσεις δέκα ημέρες κοσκινοίζεις κλπ. Ολες είναι παροιμίες που ταιριάζουν στην περίπτωση του ΄βαρύμαγκα΄κ.Παπαδόπουλου.
    ΕΣΥ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΑΛΛΟΥ ;
    ΤΩΡΑ ΩΣ ΤΙ ΕΡΧΕΣΕ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΔΕΞΙΑ ΚΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
    ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΣΟΚΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ;
    ΜΑ ΤΟ ΘΕΟ, ΤΙ ΠΕΡΙΣΣΙΟ ΘΡΑΣΟΣ !!!!
    ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ, ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ 300 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ κ.κ. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΚΑΤΙ, ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΤΕ. ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕ, ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΕ Η ΩΡΑ, ΝΑ ΑΡΧΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ Ο ΛΑΟΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΣΚΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ. Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ !!! ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΟΤΕ !!!! ΟΥΤΕ ΒΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ !!!!!
    ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ .... ΑΧΤΙ, ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΤΟ ΞΕΠΛΗΡΩΝΕΙΣ.....ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ.

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εδω βρε παιδια βγηκε ο παπαντωνιου και ειπε οτι'προεχει η σωτηρια της πατριδος'και δεν τον πηραν με τις ντοματες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κοίτα να δείς που βγαίνουν όλοι τώρα και ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε!!!!
    Χέ.............ε μας ρε Παπαδόπουλε!!!!!!

    Αν τα έλεγες ΠΡΙΝ 1 χρονο ,ΤΌΤΕ ΝΑΙ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΎΓΑΜΕ.

    ΑΙ ΣΤΟ ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μαθανε οτι πηδιομαστε πλακωσε και το αλεκακι το θατσερικο απολιθωμα.Ο απιθανος αυτος τυπος ειναι αυτος που μοιραζε χρηματα και θεσεις σε κολληταρια του οταν ηταν υπουργος υγειας και εκανε το ΕΣΥ μπουρδελο.Αλλα τι περιμενεις οταν φανατικος υποστηρικτης του ειναι ο δρακουμελ και τα μμε που τον προβαλουν σε καθε ευκαιρια λες και ειναι η μεγαλυτερη διανοια που εβγαλε αυτος ο τοπος.ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. AΠΟΛΛΩΝ
    Καλως τονα....άλλος ένας ανόητος προτείνει την ολική εξοντωσή μας για να μην κρατήσει πολλά χρόνια και καλά η φτώχεια μας..και μπλα μπλα.μπλα...απο που ξεφύτρωσε αυτός πάλι ρε παιδιά;Το άκρον άωτον του θράσους,του μισανθρωπισμού και του ανθελληνισμού!!!
    Καλά, πόσους εγχώριους υπηρέτες έχει το Δ.Ν.Τ. και τα άλλα αιμοδιψή τέρατα της παγκόσμιας οικονομικής τρομοκρατίας;
    Πόσοι Εφιάλτες πιά;
    Μιλάνε όλοι μιλάνε και οι συμμορίτες του Σημίτη οι κατεξοχήν υπέυθυνοι για το έγκλημα διαρκείας και εσχάτης προδοσίας εναντίον της χώρας!!!
    Μιλάνε αυτοί που κάνανε τους αρχιτοκογλύφους τραπεζίτες και τα άλλα λαμόγια κράτος εν κράτει ...και τους καναλάρχες να ασκούν νομοθετική, εκτελεστική και δικαστικη εξουσία!!!!!!
    Ντροπή και αίσχος!!!
    Βγάλτε το σκασμό επιτέλους!!!
    Χωρίς εμάς δεν υπάρχετε καν ...καρικατούρες αξιοθρήνητες....διασύρετε τη χώρα,ξεπουλάτε τη χώρα και μας ζητάτε και τα ρέστα απο πάνω....
    ...προκαλείτε..."κύριοι" υποκριτές...Φέρτε τα λεφτά πίσω τώρα!!!
    ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΌΛΥΣΗ ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ!!!ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΗΣΥΧΟ!!!
    ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΞΤΕ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΧΘΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αλήτες-Προδότες-Πολιτικοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.