2/4/10

Δεκαεπτάχρονη χήρα αντάρτη του Καυκάσου η μία από τις καμικάζι του μετρό της Μόσχας

Οι ρωσικές ανακριτικές αρχές αναγνώρισαν τη μία από τις δύο γυναίκες καμικάζι, που έσπειραν το βράδυ της Δευτέρας το θάνατο στο μετρό της Μόσχας. Πρόκειται για μία 17χρονη, χήρα αντάρτη του Βόρειου Καυκάσου. Οι νεκροί από τη δίδυμη τρομοκρατική επίθεση έφθασαν τους 40, καθώς υπέκυψε άλλος ένας τραυματίας.

Η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στο ρωσικό Τύπο σχετικά με την ταυτότητα της γυναίκας-καμικάζι που αιματοκύλισε το μετρό της Μόσχας.

«Η Nτζενέτ Αμπντουραχμάνοβα είναι η γυναίκα καμικάζι που ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στον σταθμό Παρκ Κουλτούρι» ανακοίνωσε η Επιτροπή, η οποία συντονίζει τη δράση πολλών υπουργείων και της οποίας προΐσταται ο διευθυντής της Ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (FSB) Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ.

Η νεαρή γυναίκα, που είναι γνωστή με το όνομα Αμπντουλαΐεβα, γεννήθηκε το 1992 και ζούσε στο Χασαβιούρτ, στο δυτικό Νταγκεστάν.

Ο ρωσικός Τύπος είχε αναφέρει νωρίτερα σήμερα ότι η Αμπντουραχμάνοβα, χήρα του αντάρτη του Βόρειου Καυκάσου Ουμαλάτ Μαγκομέντοφ που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης των ρωσικών δυνάμεων στις 31 Δεκεμβρίου, είχε αναγνωριστεί ως μία από τις δύο γυναίκες καμικάζι.

Στο σχετικό της δημοσίευμα η εφημερίδα Kommersant φιλοξενούσε και φωτογραφία του ζεύγους. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί εάν οι δύο τους ήταν επίσημα παντρεμένοι και στη φωτογραφία ο Μαγκομέντοφ δεν φοράει δακτυλίδι.

Η Αμπντουραχμάνοβα είχε γνωρίσει τον Μαγκομέντοφ, όταν ήταν 16 ετών μέσω Internet και ακολούθησε συνάντησή τους στο σπίτι του. Ο τελευταίος σκοτώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου στο Χασαβιούρτ στο δυτικό Νταγκεστάν κατά την διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία.

Σύμφωνα με την Kommersant, η ταυτότητα της άλλης γυναίκας καμικάζι δεν έχει επίσημα εξακριβωθεί, αλλά μάλλον πρόκειται για την Μάρχα Ουσταρχάνοβα από την Τσετσενία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες ασφαλείας της Τσετσενίας η συγκεκριμένη γυναίκα βρίσκεται στην Τουρκία και δεν πρόκειται για τη δεύτερη γυναίκα-καμικάζι
ΝΕΑ

7 σχόλια:

  1. Γιατί η χήρα βρίσκεται στην τουρκία;
    Τι ρόλο βαράει η τουρκία σε σχέση με τους τρομοκράτες;
    Που είναι η τιμωρός Αμερική που δεν αφήνει χώρα για χώρα που υποθάλπει την τρομοκρατία;
    Τζουμ τριαλα ρι λα ρο Τζουμ τρια λα ρι λα ρο.
    Κάτι ακόμα. Να επισπευτούν από μέρος της Ελλάδας οι ενταξιακές διαργασίες της τουρκίας όσο ππιο γρήγορα μπουν τόσο το καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η φωτογραφια σας "λεει" τιποτα;
    Για ξανακοιταξτε την καλα να δειτε την αποφασιστικοτητα στα ματια των δυο νεων.
    Μου θυμιζει Παλαιστινιακο ζευγαρι αποφασισμενο να θυσιαστη στον αγωνα για την λευτερια του Λαου τους.

    "Καλυτερα μιας ωρας ελευθερη ζωη παρα σαραντα χρονια σκλαβια και φυλακη" εψελνε ο ευλογημενος Βελεστινλης.
    Πως ολοι ετουτοι οι κατασκλαβωμενοι ανθρωποι θα δρασουν διαφορετικα; Τι την θελουν την ζωη κατω απο την μποτα του αθλιου κατακτητου;
    Οποιος κι αν ειναι.


    Omadeon
    απο την κατεχομενη Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπά .... η κυρία μου δίνει την εντύπωση της αφιονισμένης,χώρια που έχει το δακτυλο στην σκανδάλη..ενώ ο γαμπρός κρατάει το Στέτσιν(;;;) που ισως είναι το ισχυρότερο πιστόλι παγκοσμίως.Νομίζω ο΄τι παραβιάζουν την βασική αρχή "μην πεθάνεις για την πατρίδα σου,κάνε τους άλλους να πεθάνουν για την δική τους",τουλάχιστον ως προς το πρώτο σκέλος.Ωστε αν τα μεμέτια μπούν στην ΕΕ θα σταματήσουν να υποθάλπτουν την τρομοκρατία ;;; Αυτά είναι σοβαρά ,δεν είναι αστεία. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, Χριστιανοί.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. προς "μαβαλη" ομαδεον μηπως σου περασε ποτε απο το μυλαο οτι για αυτους τουσ "αφιονισμενους" (η "κοπελλα" η πιο σωστα λυσαμενο ανθρωποειεδες μοιαζει σαν μα εχει φαει κανενα τονο "χορταρακι" απο αυτο που δεν τρωνε τα προβατα )και ΕΜΕΙΣ ημαστε "απιστοι" αρα "υποψηφια θυματα" μεχρι οτου μαε επβαλλουν τον σκοταδιστικο νομο του Μωαμεθ? Αληθεια εισαι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ και ΕΛΛΗΝΑΣ?
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΟΝΑΧΑ ΣΩΖΕΙ!
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπά .... η κυρία μου δίνει την εντύπωση της αφιονισμένης,

    κι εμένα επίσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 03 Απριλίου 2010 1:48 μ.μ.
    Μπράβο. Καλά τα λές.
    Έχεις IQ σκυροδέματος.


    Μιχαήλ Μιγιωνής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.