29/4/10

Διπλή πρόκληση σε Αιγαίο και Εβρο.ΑΣΚΗΣΕΙΣ... για γερά νεύρα κάνει η Τουρκία τόσο στον Εβρο όσο και στο Αιγαίο.

Στην πρώτη περίπτωση, με εκπαίδευση διαρκείας ολόκληρης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας στη διέλευση ποταμού με γέφυρες. Και στη δεύτερη, με άσκηση που προγραμματίζεται για σήμερα και αύριο στο Κεντρικό Αιγαίο, όπου βάφτισε τουρκικές, όσον αφορά την αρμοδιότητα έρευνας και διάσωσης ναυαγών, δύο περιοχές.

Με την άσκηση αυτή, που φέρει την κωδική ονομασία «Ντενίς Ασλανί», η Αγκυρα επιχειρεί να επαναφέρει στην ατζέντα, όπως και στο παρελθόν, θέμα δήθεν δικαιοδοσίας της στον τομέα της έρευνας και διάσωσης μέχρι και τον 25ο Μεσημβρινό. Για τον σκοπό αυτό έχει εκδώσει αναγγελία (ΝΑVΤΕΧ) για τις περιοχές μεταξύ Σκύρου- Λέσβου- Αγίου Ευστρατίου και Ψαρών η μία και Χίου- Λέσβου η άλλη. Οι αρμόδιες αρχές της Ελλάδας αντέκρουσαν τους περί «τουρκικής περιοχής δικαιοδοσίας» ανεδαφικούς ισχυρισμούς της Αγκυρας- πρακτική που ακολουθείται πάντα.Από ελληνικής πλευράς υπάρχει ήδη προγραμματισμός για παρακολούθηση της άσκησης στην τουρκική αναγγελία, ενώ επιτελική ετοιμότητα υπάρχει και για το ενδεχόμενο να προκληθεί πραγματικό περιστατικό για έρευνα και διάσωση.

Οσον αφορά τον Εβρο, το ελληνικό Πεντάγωνο παρακολουθεί με τη δέουσα προσοχή «εκπαιδευτική δραστηριότητα» στο βόρειο μέρος του ποταμού- στο ύψος της Ορεστιάδας- της 3ης Τουρκικής Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας που μετακινήθηκε για τον σκοπό αυτό από περιοχή ανατολικότερα της Κωνσταντινούπολης.Παρ΄ όλο που δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται παρόμοια εκπαίδευση- άσκηση, αυτό που προβληματίζει τον ελληνικό στρατό είναι η έντασή της, καθώς και η μετακίνηση της συγκεκριμένης μονάδας.
ΝΕΑ-ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ

9 σχόλια:

  1. Πιστεύω να υπάρχει η δέουσα ετοιμότητα από δικά μας μέσα (μαχητικά, πυροβολικό, άρματα, αντιαεροπορικά, ελικόπτερα απατσι), παρακολούθηση με UAV δικά μας, για παν ενδεχόμενο, ώστε να μην αιφνιδιαστούμε όπως στην Κύπρο, γιατί και εκεί με δήθεν άσκηση ξεκίνησαν όλα. Προπάντων ο Στρατός να κάνει το καθήκον του και να μην ακούσει κανέναν πολιτικό. Σε περίπτωση δεχτούμε επίθεση, άμεση αντιεπίθεση! και γενική επιστράτευση, και έρχομαι με το επόμενο αεροπλάνο Ελλάδα.

    Θρακιώτης
    Γερμανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο πατριώτη.

    Όλοι οι Έλληνες (και οι κάτοικοι του εξωτερικού) στην πρώτη γραμμή.

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμεση συνεργασια με τη Ρωσια τωρα στον τομεα εξορυξης του ορυκτου πλουτου της Ελλαδος και της συμπαραγωγης πολεμικου υλικου

    Το ΝΑΤΟ ειναι απατη θέλουν τον πλουτο της Ελλάδας για τον εαυτό τους οι Αμερικανοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαίρω τους ξενιτεμένους Πατριώτες Έλληνες στην Γερμανία και όπου αλλού βρίσκονται !

    Ακούνε Ελλάδα και σπαράζουν και ... . κλαίνε !!!

    Ξέρω εγώ, ήμουν και εγώ ... "αλλοδαπός = Auslaender" ..., αν και ήμουν σπουδαστής, αν και πλήρωνα τα πάντα για να ζήσω !

    Τα μασκαραλίκια .... των πολιτικάντηδων της Βουλής, (αυτών που ζητούν 5.500 Ευρώ για να αγοράσουν λαπτοπ), τους κάνουν να πονούν και να θίγονται !

    Εκεί δεν έχει την ψυχοπονιά των Ελλήνων και την φασιστική ψευτομπαμπεσιά των "ψευτοαντιρατσιστών" του Σύριζα και του Τρεμόπουλου!

    Εκεί, πετάνε τον λαθρομετανάστη πρώτα στην φυλακή και μετά τον διώχνουν έξω από τη χώρα ... για παντα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην κατάσταση που βρίσκονται τα νεύρα μας αυτή την εποχή, κανείς δεν είναι τόσο βλάκας για να μας τσιγκλάει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν Τούρκοι ήθελαν πραγματικά να αιφνιδιάσουν και να κάνουν ντου από τον Έβρο έχουν πολλά ποτάμια που μπορούν να κάνουν εκπαίδευση και να προετοιμάσουν μονάδες.
    Κάνουν την άσκηση στο συγκεκριμένο ποτάμι για ψυχολογικούς λόγους.
    Για να βγαίνουν τα εδώ παπαγαλάκια και να λένε "πάει το χάσαμε το παιγνίδι, γινόμαστε Φιλανδοί" και άλλα τέτοια.
    Οι Τούρκοι κοιτάζουν να κερδίσουν πόντους πριν τη μάχη, επειδή στη μάχη ξέρουν τα ζόρια που θα τραβήξουν.
    Αν λοιπόν βλέπετε τέτοια μη τσιμπάτε μερικοί.
    Ας έρθουν με όλα τα μέσα, με αυτόματες γέφυρες, με UAV, με ότι θέλουν.
    Με ότι και να έρθουν, χωρίς 5η φάλαγγα στην Ελλάδα, σε μια βδομάδα θα ψαρεύουμε στο Βόσπορο.
    Αρκεί να μη βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας όπως στην Κύπρο.
    Το οικονομικό πρόβλημα που "δημιουργήθηκε" έχει έρθει στην ώρα που η Νέα Τάξη προσπαθεί να κλείσει τα ζητήματα στο Αιγαίο-Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν "τσιμπάμε" Φίλε μου,
    Ανησυχούμε μόνο, όταν βλέπουμε πως τα Leopard δεν έχουν πολεμεφόδια, επίσης μήπως μας ξαναπροδώσουν οι "ταγοί" ΜΑΣ (!), όπως έκαναν στην Κύπρο επειδή μας απειλούσαν οι "σύμμαχοι (;)" ΜΑΣ Αμερικανοί, οι οποίοι δεν ηθελαν με τίποτα να "φάει χώμα" η πεφιλημένη τους Τουρκία, το ..."κομβικό κράτος"!

    Μήπως μπορεί ο απόλυτα ενημερωμένος κ. Κουλουμπής να μας πεί, γιατί η γείτων εξοπλίζεται μέχρι τα δόντια ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο του 6:33.Αμα μας πιάνει πανικός και υπέρμετρη ανησυχία κάθε φορά που ο γείτονας αποφασίζει να ξυθεί λίγο παραπάνω από ότι συνήθως, το χάσαμε το παιχνίδι από τα αποδυτηρια.Στο κάτω κάτω δε νομίζω οι στρατιωτικοί μας να είναι τόσο κοθωνια ώστε να μην ξέρουν πως να αντιδράσουμε σε περίπτωση οποιασδήποτε αιφνιδιαστικής επιθεσης.Το πρόβλημα είναι το πως θα αντιδράσει η πολιτική μας ηγεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαρούλες το Pan-Kάlos, εεε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.