30/4/10

Δεν έγιναν όλα αυτά για τους τόκους και τα επιτόκια!


Σχόλιο στην ανάρτηση "Καθαρτήριο ή παραγωγική ανασυγκρότηση;"
Για να υπάρξει "στιβαρή" κυβέρνηση, κατά πως λέει ο Λυγερός, θα πρέπει να γίνει ΚΑΘΑΡΣΗ, δηλαδή να πέσει το κεφάλι του γιωργάκη. Αυτό πρέπει κάποιος επειγόντως να το κάνει. Θα μπορούσε ο στρατός να ξεπλυθεί έτσι από το άγος της εξίσου αμερικανοκίνητης χούντας του 1967. Της "Επαναστάσεως"...
ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ
Το ζήτημα και η ουσία αυτού που μας πλάσαραν μέχρι τώρα ως «οικονομική κρίση» δεν είναι η οικονομική κατάσταση της χώρας.
Η κερδοσκοπική επίθεση ήταν ο μηχανισμός για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε με την συνδρομή της ελληνικής κυβέρνησης και του πολιτικού κατεστημένου που πρέπει να ομολογήσουμε εργάστηκε μεθοδευμένα και σκληρά για να επιτύχει την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ.
Η ουσία όμως είναι αλλού, είναι εκεί που θέλουν να μας πάνε κάτω από την δαμόκλειο σπάθη της οικονομικής τρομοκρατίας και του ΔΝΤ.
Γι΄αυτό η κατάσταση δεν θα εξομαλυνθεί γρήγορα, θα την κρατάνε σαν μια κατάσταση έτοιμη να ξεσπάσει ώσπου να πετύχουν αυτά που θέλουν. Και αυτά που θέλουν δεν είναι μόνο τόκοι και επιτόκια.
Οι κερδοσκόποι ήταν τα εκτελεστικά όργανα , οι ηθικοί αυτουργοί είναι άλλοι. Χρησιμοποίησαν τους κερδοσκόπους για να φέρουν το χάος και το φόβο, την αβεβαιότητα και την υποτέλεια.
Και μαζί τους, χέρι χέρι όλοι οι θεσμοί της χώρας αυτής, άνοιξαν τις πόρτες να αλώσουν οι «κερδοσκόποι» ότι υπήρχε . Αλλά δεν ήταν αυτός ο τελικός στόχος τους.
Τώρα αρχίζει το πραγματικό έργο, αυτό που είδαμε ως εδώ ήταν η προλείανση του εδάφους για να μπει το ιππικό.
http://mediaspotgr.blogspot.com

6 σχόλια:

  1. Το ενδεχόμενο μιας νέας υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, μετά την οριστικοποίηση του σχεδίου στήριξης, άφησε σήμερα ανοικτό ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.
    Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο οίκος επισημαίνεται ότι «η επανεξέταση της πιστοληπτικής ικανότητας θα βασιστεί στα μεσοπρόθεσμα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας και στο δημοσιονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης».

    Ο συγκεκριμένος οίκος είναι αρκετά "συντηρητικός" και θεωρείται αρκετά σοβαρός σε σχέση π.χ. με τους αερίτζήδες της Γκόλντμαν Σακς, και δημιουργεί ερωτηματικά αυτή η θέση. Προφανώς έχει σχέσει με τον άποψη που εμπεδώνεται σε όλους τους οικονομικούς αναλυτές στο εξωτερικό, ότι η λλάδα δεν θα καταφέρει να γλυτώσει την αίτηση αναδιάρθρωσης (τεχνικά "χρεοκοπία") του χρέους της παρά την οκονομική βοήθεια που θα λάβει.

    Η άποψη αυτή στηρίζεται στην εκτίμηση ότι δεν θα μπορέσει να ανακάμψει οικονομικά για αρκετά χρονια έτσι ώστες να πληρώσει τα παλαιά και τα νέα χρέη που θα δημιουργηθούν. Αυτό σημαίνει αυτοεγκλωβισμό σε μία αδιέξοδη κατάσταση από την οποία η μόνη λύση είναι η αίτηση αναδιάρθρωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Spain unemployment rate hits 20%
    Page last updated at 9:49 GMT, Friday, 30 April 2010 10:49 UK
    E-mail this to a friendPrintable version The unemployment rate in Spain has risen sharply during the downturn Spain's unemployment rate has hit 20% for the first time in nearly 13 years, official figures have shown.

    There were 4,612,700 people unemployed in the country at the end of March, the national statistics agency INE said.

    Spain's jobless rate has risen sharply during the economic downturn and is the highest in the eurozone.

    Meanwhile, official European Union (EU) figures showed that the eurozone unemployment rate remained unchanged at 10% in March.

    This equates to 15.8m people. Among the wider EU, the jobless rate was 9.6%, with 23.1m people unemployed.

    Germany was the only country where the jobless rate fell, from 7.4% to 7.3%.

    The EU's statistics agency Eurostat calculates its unemployment figures on a slightly different basis to the INE.

    The agency also said it expects eurozone inflation to be 1.5% in April, up from from 1.4% in March.

    Shrinking economy

    Earlier this week, credit ratings agency Standard & Poor's downgraded Spanish government debt over fears for the country's economic outlook.

    Spain's unemployment figure was released by mistake earlier this week, but was not confirmed at the time as official by the INE.

    The Spanish economy shrank by 0.1% in the final three months of 2009. For the whole year, it shrank by 3.6%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνεχίζεται η παραγωγή του Τ-155 Firtina, 32 πυροβόλα θα παραδοθούν το 2010
    30-04-2010 15:32:08
    Σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικά ΜΜΕ η εγχώρια παραγωγή του αυτοκινούμενου πυροβόλου Τ-155 Firtina των 155/52 χλστ έχει αποδώσει μέχρι και το τέλος του 2009 συνολικά 121 κομμάτια με την παραγωγή να συνεχίζεται και το 2010.

    Για το έτος 2010 το εργοστάσιο στο προβλέπεται να παραδώσει 8 πυροβόλα τον Μάιο του 2010, 8 μέχρι τα τέλη του Αυγούστου του 2010, 8 μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου και τέλος ακόμα 8 πυροβόλα μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου του 2010.

    Με βάση τα παραπάνω δεδομένα στις αρχές του 2011 ο τουρκικός Στρατός θα διαθέτει 153 αυτοκινούμενα πυροβόλα Τ-155 Firtina με εκφρασμένη απαίτηση για 350 συνολικά μονάδες οι οποίες θα αντικαταστήσουν τα παλαιά πυροβόλα Μ-44Τ και Μ-52Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταργούν τις Σχολές Ευελπίδων, Δοκίμων και Ικάρων και φτιάχνουν ... "Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο"!
    30-04-2010 13:14:50
    Κατάργηση των παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή της Σχολής Ευελπίδων, της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και της Σχολής Ικάρων και την αντικατάστασής του από ένα «Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο», σχεδιάζει η κυβέρνηση προκειμένου να ... κάνει οικονομία! Στο «Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο» θα εισάγονται και φοιτητές από άλλες πανεπιστημιακές σχολές.
    Το σχέδιο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των μονίμων στελεχών αφού θεωρούν ότι «Καταργείται η στρατιωτική εκπαίδευση, δημιουργούν ακαδημαϊκούς και όχι αξιωματικούς με επακόλουθα που θα είναι τραγικά για την ασφάλεια της χώρας».

    Η χθεσινή παραίτηση του υποναυάρχου Στυλιανού Φενέκου, μετά το λεκτικό επεισόδιο που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, φαίνεται ότι σχετίζεται και με αυτό το θέμα. Ο διευθυντής Κλάδου Πόρων και Εκπαίδευσης του ΓΕΝ, ανέλυε γιατί το «Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο» είναι ανέφικτο και πως λειτουργούν οι παραγωγικές σχολές των Ε.Δ. για να δεχθεί την επίπληξη - με ανοίκειες εκφράσεις - του υπουργού και να ακολουθήσει η παραίτησή του.

    Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς Ανώνυμο 4.37
    Δυστυχώς την διάβασα και εγώ αυτήν την επιστολή χτές σε μπλόγκ. Ο άνθρωπος το λέει καθαρά "Ο εποικισμός των νησιών από Τούρκους, θα βοηθήσει την ανάπτυξη του Νομού μας που μας ενδιαφέρει πρωταρχικά..."
    Δεν μας είπε μόνο αν σκοπεύει να παραχωρήσει και δωρεάν διαμερίσματα για να είναι άνετη η διαμονή τους. Πλάκα θα έχει! Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.