19/4/10

Παναγιώτης Έλης: Ο Κομοτηναίος πρώτο θύμα της χούντας

Ο συμπολίτης μας Παναγιώτης Έλης είναι μία εξέχουσα μορφή της αντίστασης και το πρώτο θύμα της δικτατορίας, όταν την 21η Απριλίου έχασε την ζωή του μέσα στον ιππόδρομο της Αθήνας, όπου η χούντα συγκέντρωσε τότε όλους τους αριστερούς, προκειμένου να τους στείλει στην εξορία.

Ο Παν. Ελής που κατάγονταν από το Κόσμιο βρέθηκε μαζί με τους συγκεντρωμένους και σε κάποια διαμαρτυρία του κάποιος από τους φρουρούς σήκωσε το όπλο και με το κοντάκι τον χτύπησε θανάσιμα στο κεφάλι. Σε μια παλιά αίθουσα του ΕΑΤ – ΕΣΑ στο μουσείο αντίστασης, δίπλα στον Παναγούλη, τον Μουστακλή, τον Διομήδη Κομνηνό, βρίσκεται η φωτογραφία του Ελή. Αν και δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία, σε ένα μικρό χειρόγραφο σημείωμα είναι γραμμένες μερικές πληροφορίες: «Γεννήθηκε τον Μάη του 1922 στην Κομοτηνή.

Με την κάθοδο των Βουλγάρων οργανώνεται στην αντίσταση, συλλαμβάνεται το 1942 και στέλνεται όμηρος στην Βουλγαρία. Στις αρχές του 1943 μεταφέρεται με άλλους ομήρους στο Κουμάνοβο της Σερβίας σε καταναγκαστικά έργα. Λευτερώνεται με την λήξη του πολέμου. Στο τέλος του 1946 σαν στρατιώτης μετατίθεται στο Μεσολόγγι. Από εκεί μετατίθεται με άλλους συναδέλφους λόγω των πολιτικών του φρονημάτων στο Μακρονήσι, καλοκαίρι του 1947 και έπεται συνέχεια».

Ορθά ο Δήμος Κομοτηνής έδωσε το όνομά του σε δρόμο της Κομοτηνής που βρίσκεται σε νέο οικισμό δίπλα στην Εκτενεπόλ, όπου συναντώνται η οδός 14ης Μαΐου με την Εθν. Αντιστάσεως μπροστά στο Κοσμόπολις Παρκ.
http://www.xronos.gr/detail.php?ID=31604

Το πιο κάτω απόσπασμα είναι μέρος απο ένα κεφάλαιο του βιβλίου του Τάσου Βουρνα, "Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Χούντα, Φάκελος Κύπρου":

Είχαμε πια συνηθίσει τους ήχους, τις κραυγές και τις βρισιές, όταν ξαφνικά φάνηκε δύο βήματα έξω απο την πόρτα του θαλάμου ένας αξιωματικός με ροδαλό πρόσωπο καλοταισμένου μπεμπέ να κηνυγά έναν κρατούμενο, κρατώντας στο χέρι του ένα στρατιωτικό περίστροφο με σιγαστήρα.
-Τροχάδην! του φώναξε.
Ο κρατούμενος Παναγιώτης Ελής, άνθρωπος περασμένα τα 40 χρόνια του, φορούσε στα πόδια του και παντόφλες, πράγμα που τον υποχρέωνε να περπατά σιγότερα απ' ό,τι αν φορούσε παπούτσια.
-Τροχάδην! του φώναξε και τον έσπρωχνε με την κάννη, αλλά ο Ελής εξακολουθούσε να βαδίζει κανονικά.
-Τρέξε, την Παναγιά σου! του λέει μια στιγμή κι ο Ελής κάνει γρηγορότερα τα τελευταία βήματα.
-Τροχάδην το λένε αυτό στο χωριό σου; λυσσάει ο δεσμοφύλακας και έξξαλος καταφέρει με την κάννη δυο απανωτά χτυπήματα στα πλευρά του Ελή.
Εκείνη τη στιγμή ακούστηκε ένας περίεργος διπλός κρότος, κατι σαν "φλοπ", "φλοπ", και μονομιάς ο Ελής σωριάστηκε στο κατώφλι της πόρτας. Και πριν καλά-καλά προφτάσουν να αντιληφθούν οι άλλοι κρατούμενοι τι συνέβη, ακούστηκαν τα ουρλιαχτά ενός αξιωματικού, που είχε τρέξει εκεί κίτρινος σαν λεμόνι..." >>

..Πράγματι χαμηλά στα πλευρά βρήκαν την είσοδο δύο απανωτών βλημάτων που είχαν περάσει μέσα απο το θώρακα είχαν κόψει την αορτή στην περιοχή της καρδιάς και είχαν σταματήσει κάτω απο το δέρμα στην αριστερή μασχάλη του θύματος.
Δολοφόνος ο Ανθιπύλαρχος Κότσαρης Κωνσταντίνος...

http://risenation.blogspot.com/2007/12/blog-post_20.html
Τάσος Βουρνάς η Ιστορία της Σύγχρονης Ελλάδας, Τόμος ΣΤ σελίδα 37-41

37 σχόλια:

  1. http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_16/12/2009_383768

    Απρεπής ιστοριούλα
    Tου Aντωνη Kαρκαγιαννη

    Με αφορμή τη δίκη των υπευθύνων για τον φόνο του άτυχου Αλέξη Γρηγορόπουλου, που θα αρχίσει στην Αμφισσα στις 20 Ιανουαρίου, θα σας διηγηθώ μια επίκαιρη ιστορία (ή ιστοριούλα) που πολλοί θα τη βρουν προσβλητική και ανεπίτρεπτη.

    Στις 22 ή 23 Απριλίου του 1967, όταν οι συνταγματάρχες διέπραξαν το πραξικόπημά τους, είχα την ατυχία να είμαι αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας του φόνου του άτυχου Ελή, σε μια μεγάλη αίθουσα ή απλώς υπόστεγο του παλιού Ιπποδρόμου, στο Δέλτα του Φαλήρου. Είχαμε συλληφθεί από το πρωί της πρώτης μέρας του πραξικοπήματος, μερικοί από τα χαράματα. Μαζί με όλους και ο Ελής.

    Φονιάς, ένας νεαρός ανθυπολοχαγός ή υπολοχαγός, ο οποίος μετά το 1974 καταδικάστηκε και έμεινε αρκετά χρόνια στη φυλακή. Ο χρόνος του φόνου: Προχωρημένο απριλιάτικο και βροχερό απόγευμα, δεν είχε ακόμη σουρουπώσει. Ακριβής τόπος: Ο Ελής, μαζί με άλλους κρατουμένους, ερχόταν βιαστικά, αν όχι τρέχοντας, από την αλάνα του Ιπποδρόμου, όπου μια μικρή ομάδα στρατιωτών, με προτεταμένες λόγχες και αυτόματα, τους συνόδευε για τις σωματικές τους ανάγκες. Επικεφαλής ο θερμοκέφαλος ανθυπολοχαγός, ο οποίος κραδαίνοντας περίστροφο εκραύγαζε τα γνωστά συνθήματα, «κομμούνια θα πεθάνετε» κ.λπ. Η όλη ατμόσφαιρα θύμιζε λίγο «καψόνι» νεοσυλλέκτων, που τουλάχιστον εκείνη την εποχή συνηθιζόταν στα στρατόπεδα εκπαίδευσης. Είχαν δυστυχώς τη γνώμη ότι με τον τρόπο αυτόν θα πετύχουν ταυτόχρονα σωματική άσκηση, διαμόφωση φρονήματος και αναγκαστική αποδοχή της πιο ανόητης πειθαρχίας. Πιστεύω ότι μέσα σ’ αυτήν την περίπλοκη διαδικασία, οι διωκόμενοι τρομοκρατούνται, αλλά οι διώκτες εξάπτονται (επιτέλους, μια ευκαιρία για να ασκήσουν εξουσία, κάποια εξουσία, και ήδη αισθάνονται την ηδονή της) και... τα όπλα εκπυρσοκροτούν από μόνα τους!

    Ετσι, μόλις ο άτυχος Ελής πέρασε τη μεγάλη πόρτα του θαλάμου και δεν υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα να... δραπετεύσει ή κατά άλλο τρόπο να απειθαρχήσει... το περίστροφο του ανθυπολοχαγού εκπυρσοκρότησε από μόνο του, μισό μέτρο πίσω από το κεφάλι του θύματος!

    Καθόμασταν σε μια κουβέρτα στο δάπεδο του θαλάμου μαζί με τον μακαρίτη γιατρό Μανώλη Σιγανό και τον επίσης μακαρίτη Κυριάκο Τσακίρη. Ακούσαμε τον πυροβολισμό και είδαμε τον Ελή να πέφτει. Δίπλα από μας καθόταν ο Γιάννης Ρίτσος, άκουσε και αυτός και είδε και αμέσως, με απόγνωση και αποτροπιασμό, έκρυψε το πρόσωπό του στα χέρια του.

    Λίγα μέτρα πιο πέρα καθόταν ο δημοσιογράφος και ιστορικός, μακαρίτης επίσης, Τάσος Βουρνάς, που αργότερα κατέγραψε το περιστατικό όπως τώρα το αφηγούμαι, καμιά διαφορά στην περιγραφή των γεγονότων. Αλλού βρισκόταν η διαφορά μας και το συζητήσαμε μετά και στα στρατόπεδα της Γυάρου και του Παρθενίου. Ο Τάσος αποκαλούσε τον φόνο «εκτέλεση» και τον απέδιδε σε προειλημμένη απόφαση της Χούντας. Ισως, αμέσως μετά τον φόνο, από φόβο δεν τολμούσα να δεχθώ αυτή την ερμηνεία και πίστευα (το πιστεύω ακόμη) ότι ο φόνος διαπράχθηκε σε περιβάλλον σκόπιμα υποκινούμενης έξαψης, ώστε σαφώς να διαμορφωθούν τα αντίπαλα στρατόπεδα. Βγάζω αυτό το συμπέρασμα από το ηλίθια τρομοκρατημένο ύφος του ανθυπολοχαγού και από την απόγνωση ενός λοχαγού, που προφανώς εκτελούσε χρέη διοικητή βάρδιας και μάταια προσπαθούσε να καθησυχάσει τα πνεύματα.

    Δεν ξέρω γιατί αυτή η ερμηνεία του περιστατικού θεωρείται ελαφρυντική για τον φονιά. Ασφαλώς είναι διαφορετική και περισσότεροι οι ένοχοι... Τουλάχιστον για τον φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι λάθος νά κάνουμε σύγκριση τής τότε στρατιωτικής ξενοκίνητης χούντας μέ τήν σημερινή αποτυχία σχεδόν σέ όλα τού δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
    Η χούντα έγινε γιά νά αποκτήσει τόν έλεγχο τής Κύπρου,πού πηγαινε ..πρός τά...αριστερά...,μιά κυβέρνηση ανρείκελο τών Αμερικανών.
    Τά αποτελέσματα είναι γνωστά.
    Η καταστροφή τής Δημοκρατίας πού βιώνουμε σήμερα καί τής Πατρίδας μας έγινε διότι μάς κυβέρνησαν άτομα ανίκανα,άτομα μέ ένστικτα απάνθρωπα,κλέφτες,προδότες.
    Η αλλαγή πού όλοι θέλουμε δέν θά έλθει μέ ένα πραξικόπημα πάλι,αλλά μέ επανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άιντε ...ξανά ο μικρός Aliosha (κατά κόσμον Αλέξης Γρηγορόπουλος) δώσε ΣΥΡΙΖΟπρέζα στο λαό!


    Καυκάσιε και Andpik σας βλέπω τρομερά ευαίσθητους για την ανθρώπινη ζωή. Μόνο που παρατηρώ μια μονομέρεια. Ουδεμία ευαισθησία δείχνετε για τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς του συμμοριτοπολέμου που πέθαναν για να μη γίνει η Ελλάδα Αλβανία ή εκτελέστηκαν από τους κομμουνιστές. Για τους άλλους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς Πόντιους -θύματα του Στάλιν τσιμουδία... Ουδεμία ευαισθησία για τους δολοφονηθέντες πιλότους μας Μπατσαρά και Ηλιάκη.
    Φαίνεται πως η ευαισθησία σας είναι επιλεκτική...Για να συγκινηθείτε ο νεκρός πρέπει να είναι είτε 15χρονο αλητάκι που βρίζει και πετάει πέτρες στους αστυνομικούς και τους απειλεί επειδή ο μπαμπάς του ξέρει προσωπικά τον εκάστοτε υπουργό του ΠΑΣΟΚ ή αμετανόητος κομμουνιστής. Από αυτούς που ακόμα και σήμερα μιλάνε ανοιχτά για ρεβάνς....

    http://www.youtube.com/watch?v=XkarTasojHo

    http://www.youtube.com/watch?v=K3lDhL2pwXM&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διάβασα και τα δύο άρθρα, στο ένα φαίνεται ότι ο φόνος έγινε από πυροβολισμό και στο άλλο από κτήπημα με κοντάκι όπλου.
    Επίσης, υπάρχει μία αντιστοίχηση μεταξύ των δύο δολοφονιών που δεν βγάζει λογικό νόημα...
    Σε μία χώρα που περιμένουμε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να λύσουμε προβλήματα που οι καπηλευτές της αριστεράς και της γενειάς του πολιτεχνείου έχουν δημιούργήσει δεν θα ήταν καλύτερα να λέγαμε για τους ήρωές μας χωρίς να πιστεύουμε ότι μετεμψυχόνονται συνέχεια; Βγείτε λίγο παραπέρα από τα σύνορα και μιλήστε με κόσμο και θα καταλάβετε ότι κανείς δεν δίνει σημασία σε αυτά τα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κρίμα στο παλληκάρι, βρε παιδιά! Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του. Ήθελα, όμως, να ξέρω, από πότε υπάρχει "Μουσείον Αντιστάσεως"; Και τι εκθέματα υπάρχουν εκεί; Φωτογραφίες των αντισταστιακών Παπανδρέου και Μερκούρη ή εκρηκτικά που κατασκεύαζε ο Σημίτης;

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια διακοπή ρεύματος με υποχρέωσε να κλείσω νωρίς την ανάρτηση. Πρόσθεσα το κείμενο απο το βιβλίο του Τάσου Βουρνά.

    Νικόλαος τι δεν έχουμε καλύψει απο την σημερινή πραγματικότητα στην Ελλάδα;

    Ισως επειδή δεν δίνει σημασία φτάσαμε ως εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Σάββα, αν θυμάμαι καλά το μπουμπούκι που αφαίρεσε τη ζωή του
    Αλί ήταν συνάδελφος των ΤΘ που το επίθετό του άρχιζε είτε από Α είτε από Κ. Μάλλον το όπλο του θα εκπυρσοκρότησε από μόνο του... Κι έτσι να έγινε που δεν έγινε ο εν λόγω συνάδελφος ήταν παντελώς ακατάλληλος όπως και πολλοί άλλοι για το λειτούργημα του αξιωματικού.
    CIATICTINOC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. CIATICTINOC Είναι ο Ανθυπίλαρχος Κότσαρης Κωνσταντίνος και αν μου επιτρέψει ο χρόνος θα γίνει ανάρτηση η έκθεση του Επίλαρχου Νικόλαου Παπαδομανωλάκη όπως αναφέρεται στο βιβλίο του Τάσου Βουρνά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τη έγινε παιδιά και εσείς με την αντίσταση της περήφανης αριστεράς!!!!!! αυτούς που έστελνε "εκδρομή στα ξερονήσια" ο γέρος της δημοκρατίας γεώργιος παπανδρέου και τους χρεώθηκε ο Δεξιός χώρος!!!!!!!!
    Τιμή και Δόξα στον κάθε Έλληνα πατριώτη και φωτιά στα λαρύγγια του κάθε προδότη έμμισθου πράκτορα των ξένων δυνάμεων που ήταν οι αρχηγοί των αριστερών στην Ελλάδα (και δεν εννοώ τον απλό κόσμο)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ως φαίνεται το προηγούμενο μου μήνυμα κόπηκε...Ας είναι.

    Ερώτηση προς ευαίσθητους δημοκράτες:

    Βλέπω πως κατηγορείται το κίνημα της 21ης Απριλίου για τον φόνο ενός κομμουνιστή που έγινε από έναν χαμηλόβαθμο αξιωματικό. Μάλιστα...ενδιαφέρον, αλλά ας πάμε ένα βήμα παρακάτω αυτό το συλλογισμό.
    Ακολουθώντας αυτή τη "λογική" και για να είστε δίκαιοι θα πρέπει να καταγράψετε και όλους τους Έλληνες που σκοτώθηκαν από τη δράση των λαθροεισβολεών αφρικάνων, αλβανών, πακιστανών και γεωργιανών και να τους χρεώσετε στους δημοκράτες που μας κυβερνάνε και άφησαν τη χώρα αφύλαχτο αμπέλι στη βορά των εγκληματιών εισβολέων.

    Επίσης, ακολουθώντας αυτή τη "λογική" οι αξιωματικοί Μπατσαράς και Ηλιάκης που δολοφονήθηκαν από τους Τούρκους πρέπει να χρεωθούν στους δημοκράτες που μας κυβερνάνε και άφησαν τους Τούρκους ανεξέλεγκτους στο Αιγαίο...


    @Μάνος141

    Ψάξε σε κανένα φιλοσοφικό λεξικό να βρεις τι σημαίνει το Post hoc ergo propter hoc για να αντιληφθείς για τον ορισμό του σφάλματος λογικής που κάνεις με το να κατηγορείς τον Παπαδόπουλο για τη Κύπρο.

    Παρεμπιπτόντως...36 χρόνια μετά ακόμα περιμένουμε τις αποδείξεις ότι οι Απριλιανοί ήταν αμερικανοκίνητοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ Kaykasie έχεις δίκιο το άλλο μπουμπούκι εμπλέκεται σε άλλο φόνο. Τελικά αυτοί οι πραξικοματίες εκτός των άλλων εγκλημάτων τους ευθύνονται και για το άδοξο τέλος της σταδιοδρομίας πολλών νεαρών τότε συναδέλφων. Εδώ έφθασαν στο σημείο να εμπλέξουν και τους ευέλπιδες στην όλη υπόθεση (Διοικητής τάγματος ΣΣΕ ο διαβόητος Μίμης).
    Απορώ ρε Σάββα ο τότε Διευθυντής πεζικού δεν είχε να προτείνει άλλον καταλληλότερο Αντισυνταγματάρχη για διοικητή τάγματος της σχολής;
    CIATICTINOC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. . Οι συνομιλίες έγιναν, στις 9.9.1967, στην Αλεξανδρούπολη, πάνω σε ελληνικό έδαφος. Της ελληνικής αντιπροσωπείας "ηγείτο" ο διορισμένος από τη χούντα πρωθυπουργός, Κόλλιας. Μετείχαν ο δικτάτορας Γ. Παπαδόπουλος, ο στρατηγός Σπαντιδάκις και αρκετοί άλλοι.

    Η συνάντηση ήταν τόσο φαιδρή, ώστε κατέληξε μέχρι του σημείου η ελληνική αντιπροσωπεία να παρακαλεί τον Τούρκο πρωθυπουργό Ντεμιρέλ να δεχτεί την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, προβάλλοντας μάλιστα το "επιχείρημα" ότι η Τουρκία δε χρειαζόταν την Κύπρο γιατί διέθετε στη Μικρά Ασία μεγάλες και ακαλλιέργητες ακόμη εκτάσεις! Ο Ντεμιρέλ διέκοψε τη συνάντηση τη δεύτερη μέρα δηλώνοντας (και σωστά) ότι έχανε άσκοπα το χρόνο του. Η ελληνική αντιπροσωπεία επέστρεψε στην Αθήνα με έντονη τη γεύση της αποτυχίας, ανίκανη ωστόσο, ν' αντιληφτεί, έστω και μετά, ότι τα διάφορα θέματα και ιδίως τα εθνικά, δεν είναι αστείες υποθέσεις.
    Μια μικρή γεύση του πολιτκού επιπέδου της Χούντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. macedros η αντίσταση ηταν έξω απο ιδεολογίες, κόμματα, παρατάξεις.

    Ποιός μπορεί να μιλήσει για τον Παύλο Μπακογιάννη και την θηεία του στην Ντωυτσε Μπέλλε; Ενα παράδειγμα φέρνω.

    Ομως το γεγονότα είναι γεγονότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αναφορά του διοικητού του στρατοπέδου επίλαρχου Ν. Παπαδομανωλάκη, η οποία έχει ως εξής: «Αριθμός 6344. Προς ΣΥΤ. Ο Επίλαρχος Νικόλαος Παπαδομανωλάκης, Β.Σ.Τ. 902 τη 25/4/1967 Θέμα: Θανάσιμος τραυματισμός κρατουμένου. Εν συνεχεία τηλεφωνικής μου αναφοράς, αναφέρεται ότι την 25/4/1967 εξετέλουν τα καθήκοντα επικεφαλής Φρουράς κρατουμένων εις Ιππόδρομον Νέου Φαλήρου. Την 17.40' ώραν της ανωτέρω ημερομηνίας ηκούσθησαν πυροβολισμοί τινες εκ του έξωθι του στρατοπέδου χώρου και καθ' ην στιγμήν ο κρατούμενος ιδιώτης Ελλής ή Γιαλίς Παναγιώτης (κάτοικος Αθηνών, Παρασίου 18, Η' Αστυνομικόν Τμήμα) επέστρεφεν εις τον θάλαμον κρατουμένων μετά 5 ή 4 συγκρατουμένων μεθ' ων είχεν εξέλθει δια σωματικήν του ανάγκην. Ο μόνιμος ανθυπίλαρχος Κότσαρης Κωνσταντίνος, ευρισκόμενος κατά την στιγμήν εκείνην εις μικράν απόστασιν από του θαλάμου των κρατουμένων, διέταξε την ταχυτέραν είσοδον εντός του θαλάμου, ενώ ταυτοχρόνως επυροβόλησε σχεδόν ε ξ επαφής τον κρατούμενον Ελλήν ή Γιαλίν Παν. διότι εσχημάτισε την γνώμην ότι ούτος παρεξέκλινε της ακριβούς κατευθύνσεώς του ίνα εισέλθη εις θάλαμον (ως είχε διατάξει) με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανασίμως. 4)Εις τον τραυματισθέντα κρατούμενον παρεσχέθησαν αι πρώται βοήθειαι υπό συγκρατουμένων ιατρών (τεχνηταί άναπνοαί — μαλάξεις καρδίας), πλην ούτος μετά 3' απεβίωσεν. Ο νεκρός παρεδόθη εις τον ιατρόν του 401 Γ.Σ.Ν.Ε. (Στρατιωτικού Νοσοκομείου) Κειμηνάκην Δημήτριον, όστις προσήλθε τη αιτήσει μου εις Ιππόδρομον Φαλήρου άμα τω τραυματισμώ του κρατουμένου διά την ενέργειαν των δεόντων. Παράκλησις διατάξητε ό,τι δει επί των ανωτέρω. Υπογραφή Ν. Παπαδομανωλάκης».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ Καυκάσιε

    Αφού αρνήσε να απαντήσεις σε όσα γράφω και συνεχίζεις να "μπουκώνεις" τα σχόλια με αποσπάσματα από αστεία "ιστορικά" κειμενάκια (που ούτε τη πηγή δεν αναφέρεις) καθώς και χαμηλού ενδιαφέροντος στρατιωτικές αναφορές ιατρικού χαρακτήρα, σε αφήνω να συνεχίσεις...

    Κοίτα ευκαιρία είναι τώρα, βάλε και τα απομνημονεύματα της Δαμανάκη. Αν δε τα έχεις, ζήτησε τα να στα δώσει. Είναι στας Βρυξέλας η Μαρία, τρώει και γλεντοκοπάει στο όνομα των ηλιθίων Ελλήνων και Ευρωπαίων. H τελευταία θέση από την οποία πίνει εις υγείαν των κορόιδων είναι της Επιτρόπου Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να δώσουμε στα δυσέγγονά του 4 πολυκατοικίες, το επόμενο ΤΖΑΚ ΠΟΤ του Τζόκερ και ισόβια σύνταξη από τις κρατήσεις των στελεχών του στρατεύματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μιά και πλησιάζει η 'εθνοσωτήριος' επέτειος, καλό είναι να υπενθυμίζονται αυτά τα πράγματα γιά να μην τα ξαναζήσουμε. Η λογική του "μη μαστιγώνετε τα νεκρά άλογα" απλά κρύβει τα γεγονότα κάτω απ' το χαλί. Και αργότερα θα βγει κάποιος και θα πει "αφήστε τα τώρα, αυτά θα τα λύσουν οι ιστορικοί", όπως ακριβώς κάνουν κι' οι Τούρκοι με το Αρμενικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δόξα και τιμή στον Ελή.
    Κύριοι που δεν σας αρέσει αυτή η αναρτηση για τον Ελή, τον πρώτο γύρο του εμφυλίου τον άρχισαν οι Χιτλερικοί. Τον δεύτερο τον άρχισαν οι Αγγλοφιλικοί. Οι Χουντικοί ήταν επι το πλείστον κρυπτοχιτλερικοί, πρώην Χίτες, ορισμένοι της Σία, και κάποιοι λίγοι πρώην Αρχειομαρξιστές, παλαιοί συνεργάτες του πατέρα του Γιωτόπουλου της 17Ν. Υπήρχε και το ποσοστό των ηλιθίων, οι οποίοι δεν ανήκαν στις παραπάνω κατηγορίες. Αρκετοί από τους Χουντικούς είχαν πλούσια εμπειρία σε σφαγή αμμάχων και είχαν χύσει αίμα αθώων πριν γίνουν χουντικοί, τόσο όταν υπηρετούσαν στην Γκεστάπο, στη Βέρμαχτ, αλλά και στη Μακρόνησο και σε άλλες ευκαιρίες, πχ όταν ήταν στρατιώτες της Σκομπίας (ψάξτε έναν έναν με τα ονόματά τους). Το πρώτο τους μέλημα ήταν πάντα να σώσουν το τομμάρι τους από πιθανή επικράτηση αριστερών, διότι ήταν πρώην βασανιστές, συνεργάτες των Γερμανών, βιαστές και δολοφόνοι, και γνώριζαν ότι θα δικαστούν, όπως τέτοιοι τύποι δικάστικαν σε όλη την Ευρώπη και εκτελέστηκαν μαζικά σε κάθε Ευρωπαϊκή χώρα, πλην της Ελλάδος. Αυτή είναι η πάστα των ανθρώπων που έκανε το παν στην Ελλάδα για να δημιουργηθεί ο μπαμπούλας του εσωτερικού κοκκινου εχθρού, ενός εχθρού του οποίου η ηγεσία είχε συμφωνήσει στη Γκαζέρτα για πλήρη παράδοση στους Άγγλους, σύμφωνα με τις εντολές του Στάλιν, και καμία όρεξη δεν είχε για κανένα εμφύλιο. Δεν άρχισαν οι αριστεροί τον εμφύλιο, ψάξτε επιτέλους για "Τάγματα Ασφαλείας" και "Δεκεμβριανά 1944," εκεί θα δείτε το φώς σας όσοι λέτε τα ίδια και τα ίδια από το 1941 μέχρι σήμερα. Είτε είστε παιδιά Χιτλερικών είτε είστε ηλίθιοι. Οι αριστεροί μπορεί να έκαναν πολλά για να φτάσουν στο έγκλημα και την φρίκη τους Χιτλερικούς, αλλά ποτέ δεν τα κατάφεραν.
    Εδώ θα βρουν οι χουντικοί και οι Χιτλερικοί αρκετά για τα ινδάλματά τους
    ellinikesaxies.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς Καυκάσιο: Δικαιολογημένη η ερώτηση σου. Είναι αλήθεια ότι αυτό που έγραψα αναφέρεται στο κείμενο του Aντωνη Kαρκαγιαννη στην Καθημερινή. Στο δικό σου κείμενο δεν γίνεται αντιστοίχηση των δύο δολοφονιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. http://www.livepedia.gr/index.php/%CE%9A%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82_%5C%CE%A3%CF%8D%CE%B3%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B7_%CE%95%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AE
    Απο εδω είναι bio στην διάθεση σου για όποιο κείμενο θεωρείς ότι πρέπει να αναρτηθεί αρκεί να πρόκειται απο σοβαρή πηγή.

    Οσο για τα όσα αναφέρεις για τον Ηρωα Ηλιάκη κάνε μαι αναζήτηση και η απορια σου θα λυθεί

    Βio που κολλάνε το θέμα των λαθρομεταναστών με την Δικτατορία;

    Δώσε εσύ στοιχεία που να αποδυκνείουν ότι η Χούντα δεν ήταν αμερικανοκίνητη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εσύ έχεις στοιχεία ότι ήταν υποκινούμενη από τους Αμερικάνους ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Άντε σε ‘’θέρετρο’’…., ρε ‘’Δημοκράτες’’…., που ‘χει και ‘’φέρετρο’’…., λαο’’επιβάτες’’….!

    * Χούντα νοικιασμένων ανδρεικέλων….!

    ….. Δάκρυα καυτά στα τσίνορα….,
    τραγούδι μοιρολόι….,
    δε με χωρούν τα σύνορα
    σε σκλάβο δρομολόι….!

    Ντόπιοι σκλαβώσαν ντόπιους….,
    Χούντα των νοικιασμένων….,
    Χούντα των ανδρεικέλων….,…..
    Πουλιά μου, γρηγορείτε….,
    σώστε ‘την…., μην αργείτε….,
    τη χώρα των καγκέλων….!

    Δάκρυα καυτά στα τσίνορα….,
    εχθροί πατριδεμπόροι….,
    ανοίξτε μας τα ‘’σύνορα’’….,
    που κλείσαν Δικτατόροι….!.....

    ……………………..

    * …..Πάλι, δεν είδες Δημοκρατία….!.....

    ….. Πάλι, δεν ήρθαν τα χελιδόνια…..
    και μες στο σκλάβο ουρανό
    πουλιά, πια, δεν πετούνε….,
    μηδέ λαλούνε…., όλο σιωπούνε
    της Λευτεριάς τ’ αηδόνια….!

    Ω αυτοδοτό σφαχτάρι
    και νευρόσπαστο συ θύμα….,
    προεκλογικά, το μέλι
    βρίσκεις μες στα λόγια –τους…..
    και, μετά, το κουρδουκέλι
    έχεις απ’ τις πράξεις –τους….!

    Πάλι, δεν είδες Δημοκρατία….,
    απλώς, αλλάξανε, λαέ,
    οι δόλιοι ‘’Νταβατζήδες’’….,
    σε δόσεις Χούντα…., αεριτζήδες….,
    Θύτες στην Εξουσία….!.....

    ………………………….

    * Καίσαρες σεις και Πάπες….!

    ….. Τ’ άσπρο το κυνηγήσατε….,
    Καίσαρες σεις και Πάπες….,
    μαύρο με μάσκα άσπρου,
    δόλια, καθιερώσατε…..
    και Χούντα εγκαθιδρύσατε….!

    Μια ζωή…., με ματσαράγκα….,
    γονατίζατε λαούς….,
    κι όλα….. για συνεξουσία
    και τα βρωμερά ‘’σας’’ φράγκα….,…..
    άντε, τώρα…., να, ο πάτος…..
    για καλούς και για κακούς….!

    ‘’Τ’ άλλο’’ τ’ απομονώσατε….,
    Καίσαρες σεις και Πάπες….,
    κι όποιον….. φορέα ‘’τ’ άλλου’’…..
    άνομο τον βαφτίσατε…..
    κι ύπουλα τον γκρεμίσατε….!.....

    ………………………..

    Χούντα της Νύχτας πέρα….!

    * ….. Έβγαλε το ρολόι του….,
    που του ‘χανε φορέσει….,
    το πέταξε στο βόθρο τους….,
    ήλιο, δήθεν, πλασμένο….,
    και σχήμα ηλιοφέγγαρου
    πήρε….. μεταλλαγμένο….!

    Κοιμόταν μέρα, έκτοτε….,
    Χούντα της Νύχτας πέρα….,
    και ήλιο αμετάλλακτο
    είχε, εντελώς, δικό του….,
    βγήκε κι απ’ το καλούπι τους….,
    που του ‘χαν ‘’για καλό του’’….!

    Κι άλλο δεν ξαναφόρεσε
    εξάρτημα ρολόι….,
    τη λευτεριά του μέτραγε
    με χτύπους της καρδιάς του….,
    να ζει στο σύμπαν άρχισε
    της ζήσης της δικιάς του….!.....

    ……………………………..

    * …..Μπρός μου ελάτε….. κι άστε τις πλάτες….!.....

    ….. Να ‘μαι….. και να το στήθος μου….,
    να ‘την και η καρδιά μου….,
    μπρός μου ελάτε….. κι άστε τις πλάτες….,
    αν είστε, όπως λέτε, παλικάρια….,
    να…., στον δικό μου ουρανό
    δε σεργιανούν φεγγάρια….!

    Αμάρτησα….: τραγούδησα τη Μέρα….,
    Νονοί της Τέχνης, ρίξτε μου κι άλλη σφαίρα….,
    αργεί το τέλος μου….. και υπάρχω ακόμα….,
    παιδί μεγάλο είμαι εγώ….. και με απωθεί το χώμα….,…..
    στην ‘’Άγια τρέλα’’ δόθηκα…..
    κι ως Άγιος προδόθηκα….!

    Να ‘μαι….. και να το πνεύμα μου….,
    να ‘την και η ψυχή μου….,
    μπρός μου ελάτε….. κι άστε τις πλάτες….,
    ελάτε να με ρίξτε στα σκουπίδια….,
    μα, και, κουρέλια κι αν γενώ….,
    θα ‘ν’ στο λαό σωσίβια….!.....


    ….: Αλέξανδρος Ζήβας,
    URL : www.alexandros-zivas.gr
    ….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΦΡΙΚΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

    Άλλο ένα φρικτό από τα πολλά εγκλήματα των κομμουνιστών κατά της πατρίδας μας. Ο αριστερός αυτός πωρωμένος από τις μαρξιστικές ιδέες το μικρόβιο του διχασμού και του μίσους κατά του έθνους περιφρονώντας την έννομη τάξη και τους θεσμούς δεν συνεμορφώθη άμεσα με την εντολή του αξιωματικού με αποτέλεσμα αυτός να έλθει στη δυσάρεστη θέση να υποχρεωθεί να τον πυροβολήσει και να τον εκτελέσει για τη σωτηρία της πατρίδος και το κύρος των θεσμών.
    ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΤΡΕΧΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ.
    Σήμερα η αριστερά (συνδικαλιστές κλπ) ΕΝ ΜΕΣΩ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ πάλι αντιδρά στα οικονομικά μέτρα ΤΟΥ ΔΝΤ που παίρνει η εκλεγμένη κυβέρνηση μας και που αποσκοπούν πάλι στην σωτηρία της πατρίδας που κινδυνεύει από τις αλόγιστες σπατάλες των μισθωτών και των συνταξιούχων.
    Αν βρεθεί λοιπόν κάποιος άλλος πατριώτης αξιωματικός ή αστυνομικός και σε μια διαδήλωση με ή χωρίς εντολή πυροβολήσει (Γρηγορόπουλος) κάποιον διασαλευτή της τάξης, προδότη της εθνικής μας προσπάθειας, έστω και με σφαίρες καουτσούκ θα έχει άδικο;
    ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μάνο,

    Ή πολύ νέος είσαι, ή ανενημέρωτος. Γράφεις πράγματα, τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και αυτό 36 χρόνια μετά την πτώση της δικτατορίας. Έχουν τόσα πολλά γραφεί και λεχθεί, που είναι κουραστικό να επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια. πιάσε να ενημερωθείς για μερικά πράγματα, τουλάχιστον στοιχειώδη, όπως:

    >Η χούντα έγινε γιά νά αποκτήσει τόν έλεγχο τής Κύπρου,πού πηγαινε ..πρός τά...αριστερά...,μιά κυβέρνηση ανρείκελο τών Αμερικανών.
    Τά αποτελέσματα είναι γνωστά.<

    Η δικτατορία επεβλήθη το 1967. Έγινε καμμία απόπειρα "εξαγωγής" πραξικοπήματος στην Κύπρο μέχρι το 1974; Όχι. Γιατί; Διότι απλούστατα δεν ισχύει αυτό που λες. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν έγινε πρόταση στον Παπαδόπουλο, αλλά αν έγινε, προφανώς την απέρριψε, όπως απέρριψε και την διάθεση αεροδρομίων στους Αμερικανούς, για να βοηθήσουν το Ισραήλ στον πόλεμο του "Γιομ Κιπούρ" το 1973.

    Στην συνέχεια του δημιούργησαν το Πολυτεχνείο (επικρατούσα άποψη), για να τον ανατρέψει ο Ιωαννίδης και να κάνει ό,τι έκανε. Όπως είπε και κάποιος παραπάνω, ακόμη περιμένουμε τα αποδεικτικά στοιχεία ότι η χούντα ήταν ξενοκίνητη.

    >Η αλλαγή πού όλοι θέλουμε δέν θά έλθει μέ ένα πραξικόπημα πάλι,αλλά μέ επανάσταση.<

    Θα κάνεις επανάσταση εσύ (γιατί εγώ δεν βλέπω ούτε ... την παπαρήγα να την κάνει, ούτε τον Γιώργη από την Πάτρα) με 3.500.000 λαθρομετανάστες μέσα στην χώρα; Έτσι θα λύσεις τα προβλήματά μας;

    Μάλλον πρέπει να είσαι πολύ νέος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Βασίλειος Πεσλής, 15 ετών,Μαρία Καλαβρού, 24 ετών και αυτοί ας προστεθούν στον κατάλογο.

    Το πιο φριχτό έγκλημα 10:03 είναι το μίσος, η προκλητικότητα, η εμπάθεια, το μένος, οι ύβρεις.

    Στοιχεία που δε συνάδουν με τις αρχές του Ελληνικού πολιτισμού.

    Ακόμα και να γεννηθείς λοιπόν Ελληνας, αν δεν τηρήσεις τις πανάρχαιες αξίες του πολιτισμού μας, είσαι έλληνας με το ε μικρό και όχι κεφαλαίο και αποτελείς ντροπή για την φυλή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

    ΚΑΥΚΑΣΙΕ 11:36 ΑΡΙΣΤΑ ΤΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ
    ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑΠΡΟΚΑΛΕΣΩ
    ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ
    ΓΡΑΦΩ ΛΙΓΟ ΥΠΑΙΝΙΚΤΙΚΑ Ή ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ
    ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΤΟ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ
    ΣΤΟ ΜΕΛΟΝ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΉΣΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΕΥΘΥΣ
    ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ 10:Ο3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 10:03 με την ανταλλαγή των πληθυσμων το 1923 ήρθαν 3 αδέρφια, ο Γιάννης, ο θανάσης και ο Μιχάλης.

    Το 1942 το χωριό κάηκε απο τους Γερμανούς και μέσα στα καμμένα σπίτια ήταν και το δικό του με τέσσερα παιδιά.Την ίδια μέρα οι Γερμανοί εκτελούσαν χωριανό του αφήνοντας πίσω χήρα με 4 ορφανά ανήλικα κορίτσια.Το ένα απο αυτά έγινε νύφη του το 1965

    Το 1946 "αριστεροί" με βαύνασο τρόπο δολοφόνησαν τον Μιχάλη.Ο φονιάς είχε το θράσος να σταθεί στην πόρτα του Γιάννη και να αφηγηθεί το πώς έγινε.

    Ο Γιάννης δούλευε σε μια φάμπρικα.Την φάμπρικα αυτή την χρησιμοποιήσαν σαν τόπο συγκέντρωσης των αριστερών πριν τους στείλουν εξορία.Είδε το μακέλεμα τους, τον βαύνασο και ανελέητο ξυλοδαρμό τους απο χωριανούς, αστυφυλάκους και στρατιώτες σε σημείο να μείνουν κάποιοι σακάτηδες.

    Χρόνια μετά ο Γιάννης νοίκιασε μια καμαρούλα στο δάσκαλο του χωριού, το Σέργιο τον οποίο και υπεραγαπούσε για την πραότητα του και το ήθος του.Συνελήφθη ως κουμουνιστής απο την ασφάλεια και εδολοφονήθη.

    Είχε έναν καλό γείτονα Μικρασιάτης και αυτός πρώην Μακρονησιώτης του οποίου η γυναίκα πέθανε στην γέννα πάνω.Τον βοήθησε πολλές φορές για να μεγαλώσει το μονάκριβο γιό του.

    Επί χούντας υφυπουργός της κτύπησε τον εγγονό του με αυτοκίνητο και τον εγκατέλειψε χωρίς κάν να δώσει σημασία για το τι έγινε το 6χρονο παιδί.

    Κάποτε τόλμησαν να του πούν να προσέχει τις παρέες του γιατί αριστερίζουν.Ο Γίγαντας ξέσπασε και ποιός είδε τον θεό και δεν τον φοβήθηκε καρακόλι δεν τον ξαναπλησίασε.

    Ο Γίγαντας Γιάννης έφυγε το 1977 και αυτό που άφησε σαν παρακαταθήκη ήταν ότι είδα το μίσος να καταστρέφει τον τόπο μου, την φυλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Θα μου επιτρέψετε να μην απαντήσω στα όσα δακρύβρεχτα γράφουν οι Καυκάσιος και Σιδηρούντιος για τα υποτιθέμενα ή υπαρκτά θύματα της χούντας. Δηλώνω εξ' αρχής πως για εμένα άτομα που τότε άνοικαν στον παράνομο και προδοτικό μηχανισμό του ΚΚΕ και παίρνανε εντολές από ξένες δυνάμεις άξιζαν ότι έπαθαν. Όχι ότι βέβαια τους κάνανε και τίποτα σοβαρό...πως αλλιώς θα τους είχαμε σήμερα με παχυλούς μισθούς και βίλλες με πισίνες να μας πουλάνε αριστεροσύνη...


    Θα επικεντρωθώ σε ένα σημείο μόνο που δείχνει τη πλήρη έλλειψη λογικής της άλλης πλευράς.

    ο Καυκάσιος γράφει :

    "Δώσε εσύ στοιχεία που να αποδυκνείουν ότι η Χούντα δεν ήταν αμερικανοκίνητη;"

    Κοίτα να δεις...είναι βασικός κανόνας της λογικής τα στοιχεία να τα παρουσιάζουν όσοι αναφέρουν μια υπόθεση. Το να παρουσιάζεις μια υπόθεση εσύ για ένα ιστορικό ζήτημα και να ζητάς να σου φέρω εγώ στοιχεία που να αποδεικνύουν το ψευδές της υπόθεσης σου ειναι τουλάχιστον σχιζοφρενικό.
    Για να σου δώσω ένα πιό "χοντροποιημένο" παράδειγμα. Εάν εγώ γράψω εδώ ότι είσαι πράκτορας της τουρκίας και χτυπάς ενδοφλέβιες ενέσεις ηρωινής που προμηθεύεσαι από τη τουρκική πρεσβεία δεν είναι δυνατόν να κλειθείς εσύ να παρουσιάσεις επιχειρήματα για να καταρρίψεις τα όσα λέω. Εγώ θα πρέπει να υποστηρίξω τη θέση μου αυτή.
    Αλλιώς αν ακολουθήσουμε τη λογική σου τότε ο καθένας θα πρέπει να διαρκώς να αποδεικνύει στους άλλους πως δεν είναι ελέφαντας...

    Στο συγκεκριμένο ζήτημα λοιπόν για το αν ήταν αμερικανοκίνητη η χούντα το βάρος πέφτει σε εσένα να παρουσιάσεις τα στοιχεία υπέρ της θέσης αυτής. Μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιασθεί κανένα σοβαρό στοιχείο και από κανέναν. Παρά τις συγκινητικές προσπάθειες των απανταχού αριστερούληδων και δημοκρατούληδων.

    Εμπρός λοιπόν, απέδειξε μου πως πέρα από δακρύβρεχτα κειμενάκια μπορείς να εμπλακείς και σε ένα σοβαρό debate με επιχειρήματα.


    Γράφεις επίσης:
    "Βio που κολλάνε το θέμα των λαθρομεταναστών με την Δικτατορία;"

    Κολλάνε στο ότι επί επταετίας η Ελλάδα είχε μηδενική εγκληματικότητα και λαθρομετανάστευση. Επί δημοκρατίας και σοσιαλισμού η Ελλάδα δέχθηκε την εισβολή 3,5 εκατομμυρίων κανιβάλλων, τζιχαντιστών και μαχαιροβγαλτών οι οποίοι ληστεύουν, βιάζουν, σκοτώνουν υπό τη προστασία του Κοεν-τζόγλου. Απολαμβάνουν δωρεάν ιατρικής περίθαλψης, την οποία καλούνται να πληρώνουν οι Έλληνες, ενώ σύντομα θα μπουν στο στρατό και στην αστυνομία και θα αποφασίζουν για το τι κυβέρνηση θα έχει ο τόπος.
    Απολαύστε δημοκρατία, αριστερά και πρόοδο λοιπόν. Όταν αύριο τα παιδία σας σας φτύσουν στη μούρη για το τριτοκοσμικό βοθρόλακκο που φτιάξατε για να ζήσουν, πείτε τους παραμυθάκια για τους κακούς χουντικούς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καί το 1821 η Ελλάδα είχε μηδενική εγκληματικότητα και λαθρομετανάστευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Οι Αμερικάνοι δεν έχουν πρόβλημα μετά απο τόσα χρόνια να τα πουν όλα, και τα λένε, ανοιχτά, σε συνεντεύξεις που υπάρχουν, και ορισμένα έχω αναρτήσει, και ζητούν συγνώμη. Ο Κλίντον ζήτησε ο ίδιος συγνώμη από τον Ελληνικό λαό για την στήριξη της Αμερικής στη χούντα. Δεν ήταν όλοι οι Ελληνοαμερικάνοι πίσω από την χούντα, ήταν μερικοί μόνο, και τα λένε. Αυτοί που δεν μιλάνε ακόμα για τα εξαφανισμένα πτώματα είναι ορισμένοι χουντικοί και κάποιοι δημοσιογράφοι που ακόμα είναι τρομοκρατημένοι. Μπιο, ο Γ Παπαδόπουλος ήταν φιλότουρκος, και ήθελε ομοσπονδία με την Τουρκία. Πούλησε και αυτός τους δικούς μας πρόσφυγες και έδιωξε από την Ελλάδα αρκετούς για μετανάστες. Η άναρχη δόμηση των τερατουπόλεών μας είναι έργο και της αμόρφωτης χούντας μας. Δεν ήταν όλα όσα έκαναν λάθος, ήταν όμως πολλά τα τερατουργήματά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καυκασιος γράφει:

    "Καί το 1821 η Ελλάδα είχε μηδενική εγκληματικότητα και λαθρομετανάστευση. "

    Πςςς επιχείρημα...τώρα με ρούμπωσες...

    Για να σοβαρευτούμε. Η ουσιώδης διαφορά είναι η εξής. Οι Έλληνες ηγέτες του 21 και της επταετίας πίστευαν στην Ελλάδα ως έθνος-κράτος των Ελλήνων. Αν αντιμετώπιζαν εποικισμό από κανίβαλλους αφρικάνους θα τους πέταγαν έξω με τα όπλα. Οι δημοκράτες σας σήμερα πιστεύουν σε πολυπολιτισμικά μορφώματα και συνειδητά επιδιώκουν τον επικοισμό της χώρας από λαθροεισβολείς ώστε να πάψει η Ελλάδα να έχει ελληνικό πληθυσμό.
    Τώρα κατάλαβες τι διαφορά;;;;;

    ΥΓ Αν είχα την ηλικία σου θα φρόντιζα να γράφω πιό σοβαρά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Στην ηλικία σου γνωρίζεις τι σημαίνει σύγκριση και αναγωγή;

    Γνωρίζεις τι σημαίνει υπόθεση εργασίας;

    Γνωρίζεις τι σημαίνει μεταβολή του κοινωνικού γίγνεσθαι;

    Ό ψυχασθενής Παπαδόπουλος έλεγε κανείς ΕλλΗΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ και εγώ λέω κανείς Ελληνας δεν νοείται να πιστεύει ότι τα ανδρείκελα του φασισμού, οι προδότες της Κύπρου, οι υπάλληλοι της CIA, η κόκκινη προβιά του ΝΑΤΟ,οι δολοφόνοι,οι άνθρωποι που καταρράκωσαν κάθε αξία του Ελληνικού Πολιτισμού έχουν θέση στην Ιστορία μας.

    Με γνωμονα την κοιλιά μας, τα παράθυρα μας, το περνούσαμε καλά κρίνεται ο Γύψος; Ξεχνάμε αυτό που γράφει όχι Κράτος Ελλήνων αλλά Ελλάδα και Ελληνισμός;

    Μια θέση έχουν κάτω απο την ταφόπλακα και αυτή τους έδωσε ως έπρεπε ο Ελληνικός Λαός και αυτή θα δώσει σε κάθε μιμητή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @Kaykasios

    Άρες μάρες κουκουνάρες και για τη ταμπακίερα τίποτα...Κλασσική συμπεριφορά αριστερού & δημοκράτη...


    Απόλαυσε τη δημοκρατία σου με 3 εκατομμύρια αφρικανούς, πακιστανούς και τουρκαλβανούς που θα αποφασίζουν τι κυβέρνηση θα έχει ο τόπος.
    Απόλαυσε στρατό με αξιωματικούς αλβανούς και αστυνομία με πακιστανούς τζιχαντιστές.
    Απόλαυσε αθρώα εγκληματικότητα, σφαγές, βιασμούς 90χρονων, και καθημερινές ένοπλες κλοπές μετά φόνου.
    Απόλαυσε 750.000 λαθρομετανάστες που παίρνουν σύνταξη από την Ελλάδα με 1 χρόνο εργασίας.
    Απόλαυσε τη κατάρρευση του ΙΚΑ αφού τα φάρμακα τα τρώνε οι λαθροεισβολείς και μάλιστα δωρεάν.
    Απόλαυσε εισβολή και κατοχή τζιχαντιστών και αφρικανών
    Απόλαυσε κατοχή και εισβολή από αφρικανούς και πακιστανούς.

    Να ετοιμάζεσαι όμως για το φτύσιμο που αύριο θα σου ρίχνουν τα παιδία σου στο πρόσωπο για το κράτος που εσύ και οι ομοίοι σου φτιάξατε.
    Μεχρι τότε μπορείς να απολάυσεις δημοκρατία και σοσιαλισμό, κλεισμένος μέσα στο σπίτι σου βέβαια και με κλειδαμπαρωμένες πόρτες.

    Αυτά ως φαίνεται είναι το "κοινωνικό γίγνεσθαι" που αναφέρεις. Πάλι καλά που δεν έγραψες και για κοινωνικό προτσές... Δε το ήξερα πως η εισβολή και εποικισμός της χώρας από τριτοκοσμικούς είναι "κοινωνικό γίγνεσθαι". Τι είπες πάλι ρε γίγαντα του μαρξισμού....lol...

    Όχι τίποτε άλλο δε προσέχω και τι λέει ο Χατζάρας στη τηλεόραση για να απαντάω στα αλλοπρόσαλλα που γράφεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αλλά ποιος είναι ο συνταγματάρχης Γεώργιος Παπαδόπουλος που ξένοι εντολείς όρισαν να κυβερνάει τη μοίρα οκτώμισι εκατομμυρίων ψυχών; Γεννημένος σ' ένα χωριό της βορειοδυτικής Πελοποννήσου ξεχώριζε με την κωμική μεγαλομανία του από τα άλλα χωριατόπαιδα. Το 1930, που ο μιλιταρισμός ήταν το πιο ανυπόληπτο είδος στην Ελλάδα, ο Παπαδόπουλος, ηλικίας έντεκα χρόνων, έλεγε ότι ήθελε να γίνει αξιωματικός για να κυβερνήσει την πατρίδα του. Έγινε ανθυπολοχαγός το 1940 και δεν έκρυβε το θαυμασμό του για το μεγαλείο της Γερμανίας του Χίτλερ. Κανένα σκίρτημα για τη γερμανική κατοχή και το έπος της Εθνικής Αντιστάσεως που γραφότανε με αίμα. Τα ατένιζε σαν διατάραξη της δημοσίας τάξεως και έλεγε στους συναδέλφους του ότι είναι επιταγή της θείας πρόνοιας να γίνει μια μέρα πρωθυπουργός για να επιβάλει το νόμο και την τάξη. Στους εμφύλιους πολέμους μετά την απελευθέρωση απέκτησε φήμη κυνηγού κομμουνιστών (και δημοκρατικών) κεφαλών. Πολιτικά ανήκε στην ΕΡΕ και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκλογική επιχείρηση «Περικλής») του 1961. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε τη νύχτα τη 20ής προς την 21η Απριλίου να διατάξει τη σύλληψη του αρχηγού της ΕΡΕ πρωθυπουργού Κανελλόπουλου Μετεκπαιδεύτηκε στη σχολή ψυχολογικού πολέμου του NATO στις Ηνωμένες Πολιτείες και από τότε άλλαξε είδωλο: Από νοσταλγός της χιτλερικής Γερμανίας έγινε φανατικός θαυμαστής του αμερικανικού πνεύματος (και έμμισθος πράκτορας της CIA). Ωστόσο, όταν έγινε δικτάτορας θυμήθηκε τους παλιούς συμπολεμιστές του στα γερμανικά τάγματα ασφαλείας. Με χουντικό διάταγμα τα τάγματα ασφαλείας αναγνωρίστηκαν ως «εθνική αντίστασις» και οι άνδρες τους συνταξιοδοτήθηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Για το δοσιλογικό παρελθόν των συνταγματαρχών της 21 Απριλίου υπάρχουν άφθονα στοιχεία: 1) Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τζακ Άντερσον έγραψε (1-11-71) τα εξής: «Ο Τζαίημς Ποττς, αρχηγός του κλιμακίου της CIA στην Αθήνα, έχει πολλά αποδεικτικά στοιχεία για τη φιλοναζιστική δράση της ελληνικής Χούντας κατά την περίοδο της κατοχής. 2) Ο Αμερικανός γερουσιαστής της Μοντάνα Μέτκαλφ κατήγγειλε ότι ο Γεώργιος Παπαδόπουλος αποκατέστησε τους Έλληνες εκείνους που επρόδωσαν την πατρίδα τους πολεμώντας στο πλευρό των Ναζί. 3) Ο Αμερικανός πρεσβευτής Φίλιπς Τάλμποτ σε μια εμπιστευτική έκθεσή του αμέσως μετά το πραξικόπημα της 21 Απριλίου γράφει: «Είμαστε εν γνώσει ότι μερικοί απ' αυτούς (τους συνταγματάρχες) ήσαν συνεργάτες (των γερμανικών αρχών κατοχής)». Γνωστότεροι για τις φιλοναζιστικές τους δραστηριότητες από τους παράγοντας των νεοφασιστικού καθεστώτος είναι οι Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος (υπουργός, αδελφός του δικτάτορα), Δ. Πατίλης (Β' αντιπρόεδρος), Ι. Αγαθαγγέλου (υπουργός), Πλυτζανόπουλος (δήμαρχος), Κουρκουλάκος (διοικητής Αγροτικής Τραπέζης), Κ. Μήτσου (στρατηγός) κ.ά.
    Το όνομα του συνταγματάρχη Παπαδόπουλου πρωτακούστηκε το 1965 με την προβοκατορική δολιοφθορά του Έβρου. Ίσως το βαθύ μίσος του για την ελευθεροτυπία να οφείλεται στον περίγελω, στα σαρκαστικά σχόλια και στις γελοιογραφίες που είχαν πλημυρίσει τότε τις αθηναϊκές — και ευρωπαϊκές — εφημερίδες, με στόχο κάποιον συνταγματάρχη Παπαδόπουλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. «...Θα παραμείνομεν δεμένοι εις το νεκρικόν κρεββάτι ως μελλοθάνατοι δια ν' αποθάνωμεν»... «Κύριοι, ο οργανισμός μας ως έθνους, ως λαού, ως κοινωνίας νοσεί βαθύτατα, νοσεί τόσον, ώστε ως ιατρός του έθνους έχω την συγκίνησιν την οποίαν θα είχεν ιατρός ευρισκόμενος προ της τραπέζης του ασθενούς»... «Πολλάς φοράς καταλαμβανόμεθα υπό της επιθυμίας ν' ανοίξωμεν το παράθυρον και να πηδήσωμεν εις το κενόν»... «Κύριοι, νοσούμεν ως κοινωνία. Νοσούμεν ως λαός και κινδυνεύωμεν ν' αποθάνωμεν ως έθνος. Δεν έχομεν το δικαίωμα, Έλληνες όντες, να θέσωμεν ως χαριστικήν βολήν την τελευταίαν στιγμήν εις την νοσούσαν πατρίδα μας το στιλέτον εις την καρδίαν»... «Η επανάστασις θα πραγματοποιήσει τους σκοπούς της τελειώνοντας την εγχείρησιν όπως ο χειρούργος εις την χειρουργικήν τράπεζαν, διότι εάν δεν επιτύχη η εγχείρησις ο ασθενής θ' αποθάνη»... «Έκανα ό,τι έκανα διά να γίνω πρωθυπουργός και επομένως να σας είπω: Βοηθήσατε να φτιάξωμεν την Ελλάδα και εγώ αυτοκτονώ διά να με κηδεύσετε εν τιμαίς»!
    Από την πρώτη μέρα που κατέκτησε την εξουσία ο Παπαδόπουλος εγνωμάτευσε ότι ο ελληνικός λαός είναι «βαρέως ασθενής» και ότι απαιτείται μακρά θεραπεία για να γιατρευτεί. Προσδιόρισε μάλιστα σαφέστερα ότι η αρρώστεια (του ελληνικού λαού) είναι ένα είδος επικίνδυνου κατάγματος, που χρειάζεται να τεθεί σε «γύψο». (Έκτοτε η αναφορά στο «γύψο» έχει γίνει σε 27 λόγους του). Τρία χρόνια μετά τη διάγνωση της ασθένειας ο ασθενής — κατά τον Παπαδόπουλο — εξακολουθούσε να έχει ακόμη, ανάγκη θεραπείας...107
    Στις αρχές Μαρτίου 1969, με εκπληκτική ειλικρίνεια παραδέχθηκε ότι «εάν εγίνοντο τώρα εκλογαί θα ηδύνατο να οδηγηθή η χώρα εις την προ της Επαναστάσεως κατάστασιν...». Και πρόσθεσε: «Οφείλομεν να συνεχίσωμεν την προσπάθειαν της πολιτικής αγωγής των Ελλήνων...».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Παπαδόπουλου οι έννοιες «ασθενής λαός», «κάταγμα» και «έλλειψη πολιτικής αγωγής» σημαίνουν ότι ο ελληνικός λαός ήταν προσηλωμένος στην ιδεολογία της δημοκρατίας, σε βαθμό που κατέστησε αναγκαίο το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21 Απριλίου. Και ότι παρά την συστηματική θεραπεία, στην οποία τον υποβάλλει ο νεοφασισμός, εξακολουθεί, έπειτα από τόσα χρόνια, να παραμένει αθεράπευτα πιστός στα ιδανικά εκείνα που ο συνταγματάρχης Παπαδόπουλος θεωρεί ολέθρια για τη χώρα. Ως εδώ οι διαπιστώσεις του πρωθυπουργού φαίνονται ρεαλιστικές. Έρχονται όμως σε τραγική αντίφαση με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος (Σεπτέμβριος 1968), που ο λαός — κάτω βέβαια από στρατιωτικό νόμο — εκδήλωσε την εμπιστοσύνη του στη στρατιωτική Χούντα και την αντίθεσή του προς τη δημοκρατία με ποσοστό 92,3%. Η αντίφαση συνίσταται στο ότι ο «ασθενής», «ανώριμος» κλπ. ελληνικός λαός τάχθηκε σχεδόν κατά παμψηφία υπέρ του καθεστώτος των συνταγματαρχών. Αλλά σύμφωνα με την απλή λογική, δεν είναι δυνατόν να εναρμονισθούν οι δυο αντιφατικές διαπιστώσεις, της ανωριμότητας του λαού και της γνησιότητας του δημοψηφίσματος. Αν ο λαός είναι ανώριμος ακόμη (δηλαδή δημοκρατικός) τότε το δημοψήφισμα ήταν πλαστό. Αν συμβαίνει το αντίθετο (αν δηλαδή το δημοψήφισμα υπήρξε γνήσιο) τότε η πολιτική (φασιστική) ωριμότητα του λαού εμφανίζεται δεδομένη. Και στην περίπτωση αυτή γιατί η δικτατορία δεν βγάζει το γύψο και το νάρθηκα από το θεραπευμένο πόδι του «ασθενούς»;
    Τα ερωτήματα αυτά δεν περιμένουν βέβαια απάντηση από το συνταγματάρχη Παπαδόπουλο. Πιθανόν όμως να προκαλέσουν σκέψεις στους Αμερικανούς φορολογουμένους, που έμμεσα στηρίζουν το τυραννικό καθεστώς της Ελλάδας.
    Από τότε που έγινε η απόπειρα εναντίον του ο Παπαδόπουλος ζει σε μια κατάσταση φοβίας για τη ζωή του. Όταν προεδρεύει σε συσκέψεις αξιωματικών οι παρευρισκόμενοι υποβάλλονται σε έρευνα. Στις δεξιώσεις τα ποτά του δικτάτορα σερβίρονται με την επίβλεψη είτε του αδελφού του, είτε της ερωμένης του Δέσποινας Γάσπαρη108, από «ειδικό θερμός». Το σπίτι του φρουρείται διαρκώς από θωρακισμένα οχήματα, τα δε γειτονικά σπίτια αδειάζουν υποχρεωτικά. Κάθε πρωί 350 περίπου αστυφύλακες και σχεδόν όλη η μηχανοκίνητη δύναμη της «Αμέσου Δράσεως» καλύπτει την απόσταση από το Νέο Ψυχικό — όπου το σπίτι του δικτάτορα — μέχρι τα παλιά ανάκτορα που είναι το γραφείο του. Τελευταία ανηγέρθη ένα τείχος (το «τείχος της ντροπής» όπως το είπε κάποιος Αθηναίος ταξιτζής) σε ορισμένα σημεία της διαδρομής, για να περιορίζει τους κινδύνους επιθέσεως Digitized by 10uk1s κατά του θωρακισμένου πρωθυπουργικού αυτοκινήτου. Κατά τα άλλα ο Παπαδόπουλος είναι εξαιρετικά δημοφιλής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.