29/4/10

Ανάγκασαν τους πιλότους της Π.Α. να "γιορτάσουν" τουρκικές εθνικές επετείους!

Mία καινοφανή κατάσταση εξελίχθηκε την περασμένη Παρασκευή όταν οι πιλοτοι της Π.Α. κλήθηκαν να "συμμετάσχουν" σε τουρκική εθνική εορτή, αφήνοντας ακάλυπτα επιχειρησιακά τα νησιά του Α.Αιγαίου!

Γενικά, το κλίμα απόλυτης δυσαρέσκειας που εξακολουθεί να επικρατεί στις τάξεις των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, τόσο σε ότι αφορά τον τρόπο που η «λευκή» απεργία αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνηση και την επικοινωνιακή «γραμμή» που έδωσε στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να στραφούν κατά των πιλότων, επιβαρύνεται αφόρητα από τις εθνικά σκανδαλώδεις εντολές που δίνονται να μην αναχαιτίζονται τα τουρκικά αεροσκάφη μεταξύ 6 και 10 μιλίων!

Την περασμένη Παρασκευή 23 Απριλίου, δεν επιτράπηκε στους πιλότους των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών να επιχειρήσουν ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού, λόγω εορτής στην Τουρκία! Αφήνοντας επιχειρησιακά εντελώς ακάλυπτο ολόκληρο το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα! Ποια ήταν αυτή η εορτή ή καλύτερα οι εορτές, γιατί ήταν δύο, της Τουρκίας;

Η ίδρυση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης από τον Κεμάλ Ατατούρκ που καθιερώθηκε στις 23 Αυγούστου του 1921, όταν τα ελληνικά στρατεύματα έδιναν τον υπέρ πάντων αγώνα για την διατήρηση των εστιών των Ελλήνων στην Μικρά Ασία! Στον εορτασμό αυτής της εορτής κλήθηκαν να «συμμετάσχουν» οι Έλληνες πιλότοι με εντολή του υπουργείου Εξωτερικών!

Η δεύτερη εορτή ήταν η «γιορτή του παιδιού» (Cocuk Bayrami) η οποία είναι αφιερωμένη «στο μέλλον του τουρκικού Έθνους»!

Όπως αναφέρουν στο defencenet.gr πιλότοι της Π.Α. «Δεν είμαστε διατειθειμένοι να δεχθούμε την απεμπόληση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο. Θα παραιτηθούμε αφού δεν μπορούμε να προβούμε σε παραβίαση των εντολών, αλλά δεν θα αφήσουμε τους Τούρκους να κάνουν ότι θέλουν στο ελληνικό Αιγαίο».

Ήδη έχουν γράψει τις παραιτήσεις τους τουλάχιστον δώδεκα αξιωματικοί πιλότοι και προτίθενται να τις καταθέσουν τις επόμενες ημέρες!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

22 σχόλια:

  1. Είπα κάποτε να ανοίξει το Γουδί το παίρνω πίσω. Οπου τους βρούμε ....
    Τόση μαζεμένη ξεφτίλα δεν αντέχετε ΄ποιον πολιτικό να πιάσεις και ποιον να αφήσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αίσχος και η κατάντια της πράσινης χλαπάτσας δεν έχει όρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντροπή στην ηγεσία που δίνει γη και ύδωρ λόγο απρίγραπτης δειλίας και ανοησίας.
    Η πολιτική ηγεσία είναι στη καρακοσμάρα της. Η στρατιωτική ανώτατη ηγεσία δεν διαμαρτύρετε; Ο αρχηγός του ΓΕΑ ξέχασε τα χρόνια που πετούσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τό άχρηστο ΓΑΠ ξεπουλά τήν Ελλάδα.
    Εμείς πλέον είμαστε...γραφικοί πίσω από τίς οθόνες.
    Ξυπνήστε βρεεεεεεεεεε.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και καλά, αφού οι "ηρωικοί" πιλότοι αψήφισαν την πρώτη φορά τις εντολές που έλαβαν για να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές πτήσεις (βλ. λευκή απεργία) επικαλούμενοι ψυχολογικούς λόγους, γιατί δεν αψήφισαν ομοίως και την δεύτερη εντολή που έλαβαν (δηλ να μην αναχαιτίζουν τους Τούρκους την Παρασκευή)?
    Έτσι κι αλλιώς, αυτό που εισπράττω ως πολίτης είναι ότι σε όλο το Δημόσιο χώρο (και όχι μόνο στην ΠΑ) ο καθένας κάνει ότι γουστάρει.


    Δηλαδή 12 παραιτήσεις αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η μείωση του πτητικού επιδόματος."Είναι όμορφη η ζωή του συνταξιούχου μετά τα 45", σου λέω....

    Ένα κορόιδο του ιδιωτικού τομέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν και όλοι μας θα προτιμούσαμε την απείθεια των πιλότων, ας μην ξεχνάμε οτι κάτι τέτοιο μπορεί να σήμαινε και απόταξη, με όλα τα συνεπακόλουθα.....δηλαδή όχι σύνταξη κλπ....!!!Δέν είναι εύκολο να καταστρέψεις τη ζωή σου έτσι...!!!!Αλλά ο ΓΑΠ με το μούλτι-κούλτι Πασόκ....έχουν ξεκινήσει την αποδόμηση....!!!ΜΠράβο σε εσάς που χασκογελάτε και τρίβετε την κοιλιά σας όταν τον βλέπετε και τον ψηφίζετε....πρώτα εσάς θα σφάξουν οι Τουρκαλάδες...ή έστω τα τσιράκια τους, οι Μουσλιμ μετανάστες-Κακόμοιροι Πακιστανοί..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ουδείς δίδει σημασία σε τέτοιες "λεπτομέρειες", όταν δεν ξέρει τι του ξημερώνει το αύριο. Τα "ΜΜΕ" βομβαρδίζουν τον κοινό αποκλειστικά με οικονομικού περιεχομένου ειδήσεις, αυξάνουν τον πανικό του, συμβάλλουν στην επικράτηση κλίματος αβεβαιότητας, αλλά για εθνικά θέματα ούτε κουβέντα. Πάντα έτσι ήταν, "γιατί να το κρύψομε, άλλωστε";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ είμαι ξύπνιος εδώ και μια δεκαετία, αλλά τι μπορώ να κάνω και το πιο σημαντικό: Τι και Ποιόν μπορώ να εμπιστευτώ όταν όλα είναι διαλυμμένα και ο κάθε έλληνας έχει διαφορετική γνώμη-άποψη-προσέγγιση στα κρίσιμα θέματα δηλαδή στα εθνικά-κοινωνικά-πολιτισμικά-θρησκευτικά? Εδώ είναι το ερώτημα λοιπόν γιατί ένα μεγάλο "ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕ!!!" δεν είναι αρκετό. Ο λήθαργος συνεχίζεται μέχρι να μας πάρουν τα σώβρακα και να μας παλουκώσουν κι από πάνω για να ξυπνήσουμε (ίσως λέω, ... ίσως)!

    ANDREX THESSALOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανεβάστε και τις υπέροχες δηλώσεις του Νομάρχη της Χίου και εκπρόσωπο του Χασόκ να χαρούμε κιόλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι πιλότοι δεν αρνη΄θηκαν να εκτελέσουν εντολες΄όταν δεν πέταξαν εκπαιδευτικές πτήσεις. ώς πιλότοι , και δεδομένου το επικίνδινου των πτήσεων μπορύν σύμφωνα με τον κανονισμό να δηλώσουν αδιαθεσία ή ψυχολογικούς λόγους για να μην πετάξουν χωρίς κανείς να μπορεί να τους πεί κάτι, και χωρίς να χρειάζεται γνωμοδότηση γιατρού. Δεν είναι άρνηση εκτέλεσης διαταγής.

    Αντίθετα σε όλες τις άλλες ειδικότητες ή υπακούς τη διαταγή ή βγαίνεις ελεύθερος υπηρεσίας μετά από γνωμοδότηση γιατρού.

    Ας πούμε ότι οιπιλότοι έχουν αυτον τον Άσσο στο μανίκι τους που δεν έχουν τα λοιπά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.

    Επείσης από τη στιγμή που πετάν , άρα τελούν υπό διαταγές δεν μπρούν να επικαλεστούν λόγους για τους οποίου θα πέρναγαν τον 25 παράλληλο για να κυνηγήσουν Τούρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και γω τότε να δηλώσω ότι : επειδή νοιώθω αδιαθεσία αλλά και για ψυχολογικούς λόγους, αρνούμαι να πληρώσω έστω κι ένα ευρώ (άμεσο ή έμμεσο) φόρο για ένα Κράτος που δεν με προστατεύει....

    Είναι λύση αυτή ????
    Εδώ αποδομείται το Έθνος μας, το Κράτος μας, η Κοινωνία μας και μεις θα συνεχίζουμε να κοιτάζουμε μόνο την πάρτη μας ?????

    Το πλοίο βουλιάζει και θα πάμε όλοι μαζί στον πάτο.
    Για τον ίδιο λόγο που κατακρίνω τη στάση των πιλότων, κατακρίνω εξίσου και τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ που στραγγαλίζουν οικονομικά τη χώρα, τους εφοριακούς,τους τελωνιακούς και τις λοιπές συντεχνιακές κατηγορίες που εκβιάζουν με τις συνεχείς απεργίες τους κτλ κτλ κτλ

    Εδώ που έφτασε η κατάσταση, δεν έχουμε την πολυτέλεια να αποδώσουμε άμεσα ευθύνες.Αυτό θα γίνει εν καιρώ.Σήμερα προέχει να βγάλουμε το κάρο από τη λάσπη.Ούτε ξεχνάμε, ούτε παραγράφουμε, ούτε συγχωρούμε κάποιο από τα εγκλήματα που έχουν συμβεί τις τελευταίες δεκαετίες από όλες ανεξαιρέτως τις παρατάξεις.Θα βγούμε κάποια στιγμή από το λάκκο και τότε θα πέσουν κεφάλια..αλλά όχι τώρα.Έτσι ακριβώς χάσαμε και την Μ.Ασία, με έριδες, διαμάχες, εγωισμούς και ομφαλοσκοπήσεις.


    Σήμερα όμως έχουμε πόλεμο και στον πόλεμο "μετράνε" οι θυσίες και οι πράξεις και όχι οι συζητήσεις και οι θεωρητικολογίες.Τέρμα οι ανούσιες κουβέντες, κι όπως λέει κι ο Λαός μας " τα λίγα λόγια ζάχαρη ,και τα καθόλου μέλι".

    Θα'ρθει η μέρα που θα πάρουν εκδίκηση τα όνειρά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι πιλότοι οφείλουν πάνω απ’ολα υπακοή στο Ελληνικό έθνος και όχι στους .. ληστρηγόνους.. πέρα από πολεμιστές είναι και Έλληνες πολίτες ! Έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με όλους τους πολίτες ακόμα και να αμφισβητούν διαταγές που κρίνουν ότι είναι λάθος, άπειρα τα παραδείγματα( Κατσιμήτρος, λιμενικοί )
    Οι μάχες είναι σε πολλά επίπεδα, αν δεν είναι σε θέση να υπερασπιστούν το έθνος και η αλλοτρίωση έφθασε και σε αυτούς στα σπίτια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΚΥΡΙΕ ΑΣΥΝΤΑΚΤΑ ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΑΝ ΝΑΙ ΟΝΟΜΑΣΕ ΠΙΟΣ ΤΟ ΠΟΎΛΗΣΕ ΑΝ ΟΧΙ ΜΗΝ ΓΡΑΦΗΣ ΜΥΘΙΣΤΌΡΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οσο καθομαστε μπροστα στις οθονες του Η/Υ,οτι και να τραγουδαμε εμεις απο δω περα δε προκειται να γινει τιποτα.


    Δημητρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αφού υπάρχει συμφωνία να μην πετάμε όταν η μία απο τις δύο χώρες έχει εθνική γιορτή ρε, παιδιά.
    Δηλ επειδή η Τουρκία δεν μπορεί να τιμήσει την υπογραφή της και κάνει κουτοπονηριές πρέπει να το κάνουμε κι εμείς; Μα τότε ποιά θα είναι η διαφορά μας απο τα μόγγολα;
    Όσο για τους πιλότους το είπε ένα εκατομμύριο φορές ο Βενιζέλος ότι θα βρούν τρόπο ώστε να μην χάσουν τα χρήματα τους! Αν και για ένα μήνα πάρουν 2500 αντί για 3100 δεν θα έρθει και το τέλος του κόσμου!
    Ήρωες, ήρωες αλλά ταρίφα στο καθήκον τους έβαλαν οι ίδιοι με την ..."απεργία" τους. Έχετε ακούσει πολλούς στρατούς να κάνουν απεργία; 'Ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έχετε ακούσει πολλούς στρατούς να κάνουν απεργία; 'Ελεος
    ΓΙΆΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΟΙ!!!
    ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. coup d etat ενα χρήσιμο βιβλίο για στρατιωτικούς υπό Lutwak.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για να μην τρελλαθουμε τελειως.Τωρα τα δινει ολα στους τουρκους ο ΓΑΠ;.Η φρεγατα που πηγε εξω απο το σπιτι του κωστακη,ηταν εξωγηινη;.Οι εικονικοι βομβαρδισμοι των Ελληνικων νησιων,ηταν απο αρειανους;.Ιδια κουμασια ανθελληνικα ηταν και ειναι ολοι τους.Βγαλτε τον κομματικο εφιαλτη απο το μυαλο σας,για να μας ανοιξουν τα ματια,ιδιως σ'αυτες τις δυσκολες ωρες.Ελεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ... ΝΑΙ Η ΟΧΙ ...ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ?ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ? ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΟΜΑΣΕΙ?Η ΜΙΛΑΜΕ ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ?ΕΠΩΝΥΜΑ ΟΧΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ..ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΑΝΩΝΥΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. «Αυτή την "δουλειά" δεν ξεκινήσαμε να την κάνουμε για τα χρήματα...Δώσαμε εξετάσεις για να μπούμε στην Σχολή Ικάρων γνωρίζοντας ότι θα στερηθούμε 4 από τα καλύτερα χρόνια ενός εφήβου (τα φοιτητικά) κλεισμένοι μέσα σε ένα στρατόπεδο...το τίμημα του να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, αυτό που λατρεύουμε... να πετάξουμε μια μέρα πάνω από το Αιγαίο.

    Δεν περιμένουμε να γίνουμε πλούσιοι από αυτό. Το μόνο που ζητήσαμε είναι να υπάρχει ηρεμία στην προσωπική και οικογενειακή ζωή μας ώστε να αφοσιωθούμε ψυχή τε και σώματι στην προσφορά στην πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο να αφοσιωθούμε στην
    λατρεία μας... στην "δουλειά" μας.

    Σε μια "δουλειά" που πριν φύγουμε το πρωί φιλάμε την οικογένεια και πάμε για απογείωση.

    Σε μια "δουλειά" που στο αεροδρόμιο αφήνουμε τα κλειδιά πάνω στο αυτοκίνητο για να μην χρειαστεί αργότερα να σπάσει κάποιος το παράθυρο του οδηγού για να το γυρίσει στα σπίτια μας.

    Σε μια δουλειά που ούτως ή αλλιώς τα λεφτά ΗΔΗ έφταναν οριακά για να συντηρήσω την οικογένεια μου με την γυναίκα μου να δουλεύει και εκείνη. Η "σπάταλη" ζωή μας; Ένα στεγαστικό δάνειο όλο κι όλο για να έχουμε το δικό μας σπίτι....

    Θα κάναμε ευχαρίστως κύριοι και δεύτερη δουλειά για να μην τους λείψει τίποτα. Δεν προλαβαίνομε όμως όταν 6 μήνες τον χρόνο λείπω για υπηρεσίες σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

    Το να βάλουμε όλοι το χέρι στην τσέπη φαντάζει δίκαιο. Δεν είναι όμως ρεαλιστικό και δυστυχώς δεν είναι εφαρμόσιμο για όλους. Εμείς θα συνεχίσουμε να πετάμε ακόμα και με 100% μείωση μισθού, ακόμα κι αν "κλείσουν" τα σπίτια μας. Ο λόγος; Η εξάρτηση της πτήσης, η υπερηφάνεια της προσφοράς όχι στο κράτος (αυτό το έχουμε σιχαθεί προ πολλού) μα στις πέτρες αυτού του τόπου» το "πανί" στο οποίο ορκιστήκαμε, και την ευγνωμοσύνη στα μάτια του πατέρα που σώθηκε το παιδί του ή του αγρότη που δεν κάηκε το σπίτι του...

    Μην φοβάστε κύριοι ακόμη και με την χθεσινή "λευκή απεργία" ("απεργία" στην οποία όλες οι ετοιμότητες ήταν όπως κάθε μέρα στο100%). Τα scramble ήταν στον αέρα σε λιγότερο από 2 λεπτά ,τα μεταγωγικά επιχειρούσαν σε αεροδιακομιδές και τα ελικόπτερα συνέχιζαν να σέρνονται πάνω από τα κύματα για να σώζουν ναυαγούς και λαθρομετανάστες με καιρούς που ούτε να τους περιγράψετε δεν μπορείτε.

    Μόνο μια χάρη από όλους εμάς... αύριο το πρωί , σπαταλήστε 2 μόνο λεπτά από τον χρόνο σας και φέρτε στο μυαλό σας κάποιους που δεν είναι πλέον μαζί μας... κάποιους που απογειώθηκαν χωρίς ποτέ να προσγειωθούν... κάποιους που το κράτος και οι κοινή γνώμη τους θυμήθηκε και τους ονόμασε ΗΡΩΕΣ μετά το θάνατό τους... αλλά πριν από αυτόν ήταν απλά.... ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ...

    Σπαταλήστε 2 λεπτά για να κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Αν δεν καταλάβετε τίποτα.......χαλάλι σας! Έτσι κι αλλιώς από ψηλά δεν φαίνεστε καθόλου...»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σ`όλους αυτούς που τόσο άκριτα, ειρωνεύονται,χλευάζουν και λοιδορούν
    τους αεροπόρους μας: Πού βρήσκετε μωρέ τόση χολή, τόσο δηλητήριο για τους μαχητές του Αιγαίου και όχι μόνο (ας θυμηθούμε τις διασώσεις ανθρώπων που κινδυνεύουν στην ξηρά ή στη θάλασσα, τις αεροπυροσβέσεις κάθε καλοκαίρι και τόσα άλλα).
    Πώς τολμάτε και συγκρίνετε το έργο των πιλότων μας με τα υπόλοιπα επαγγέλματα; Γνωρίζετε πολλούς άλλους δημόσιους υπαλλήλους, που για να τους δίνεται, κάθε μήνα, η άδεια να συνεχίσουν να εκτελούν τη δουλειά τους, πρέπει να κάθονται στο θρανίο για να εξεταστούν προκειμένου να επιβεβαιώσουν τις γνώσεις τους σ`ό,τι αφορά τον επαγγελματικό τους τομέα;
    Όταν μιλάμε για τους πιλότους μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αναφερόμαστε στους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν Κυριακές και αργίες, που είναι έτοιμοι ν`απογειωθούν νύχτα ή μέρα,χειμώνα ή καλοκαίρι, με βροχή ή χιόνι...
    Ανώνυμε(30 Απρ.2010,10:39): Υποψιάζομαι πως, οι περισσότεροι στους οποίους απευθύνεσαι, δεν θα τολμήσουν να κοιταχτούν στον καθρέφτη κι όσοι το κάνουν θα φορούν μάσκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.