30/4/10

Οι Γερμανοί «τούρκεψαν» την Ακρόπολη

Και όμως το σκίτσο που βλέπετε δεν φτιάχτηκε από το χέρι κάποιου Τούρκου γελοιογράφου, αλλά δημοσιεύθηκε σήμερα στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine».

Στο μικρό κείμενο που συνοδεύει το σκίτσο της Ακρόπολης με την τουρκική σημαία στο αέτωμα, διαβάζει κανείς για την «ανακούφιση» ενός Γερμανού, ο οποίος λέει στη σύζυγό του ότι «Τώρα που οι Τούρκοι έσωσαν οικονομικά την Ελλάδα, τα λεφτά θα μείνουν σε εμάς».

Το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας

Το θέμα αναδημοσιεύθηκε με βασικό τίτλο «Θα θυμώσει πολύ ο γείτονας» στα πρωτοσέλιδα των ηλεκτρονικών εκδόσεων των μεγαλύτερων τουρκικών εφημερίδων, οι οποίες, όπως συνηθίζουν, παρέθεσαν και τα σχόλια των αναγνωστών τους στην -αν μη τι άλλο- υστερόβουλη πρόκληση της γερμανικής εφημερίδας.

«Οι Γερμανοί πρώτα να κάνουν γελοιογραφίες τις αμαρτίες τους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Έλληνες, ό,τι και να είναι, είναι ωραίοι άνθρωποι και είναι γείτονές μας. Αρκετά…» είναι το σχόλιο αναγνώστη της Milliyet, ενώ ένας άλλος προσθέτει: «Οι Έλληνες, και να πεινάσουν, δεν θα κάνουν αυτό το πράγμα» (δηλαδή να «πουλήσουν» την Ακρόπολη).

"Θα θυμώσει πολύ ο γείτονας" γράφει η Milliyet
Ενδεικτικό του τρόπου που το τουρκικό -και όχι μόνο- κοινό κατανοεί τις επιμέρους παραμέτρους της γερμανικής «επίθεσης» στην Ελλάδα είναι και το ακόλουθο σχόλιο άλλου αναγνώστη: «Μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Τουρκίας είναι ελληνική. Ποιος θα γλυτώσει ποιον άραγε»;

Υποψιασμένοι για το ποια ήταν τα κίνητρα της «Frankfurter Allgemeine» στη δημοσίευση ενός τέτοιο σκίτσου, άλλοι αναγνώστες υπογράμμισαν: «Θέλουν να στρέψουν (υποδαυλίσουν καταστάσεις) τους Έλληνες κατά των Τούρκων. Οι Γερμανοί δεν κάνουν τυχαίο χιούμορ».

Την ίδια στιγμή, αναφορά στο θέμα της οικονομίας της Ελλάδας έκανε και ο Μπουράκ Οζουγκεργκίν, εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο ερωτήσεων που δέχθηκε από δημοσιογράφους αναφορικά με τις ετοιμασίες για το επικείμενο ταξίδι του πρωθυπουργού της χώρας, Ρετζέπ ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα.

«Δίπλα μας δεν θέλουμε μια αδύναμη οικονομικά Ελλάδα. Οι εποχές άλλαξαν. Το παραπέτασμα μεταξύ των κρατών καταργήθηκε τουλάχιστον στον οικονομικό τομέα. Μια φωτιά στον γείτονα μπορεί να επιδράσει (να κάψει) και στους υπόλοιπους γείτονές του. Πλέον είμαστε σε μια εποχή που οι οικονομίες λειτουργούν η μια μέσα στην άλλη. Είτε μαζί θα βουλιάξουμε είτε μαζί θα επιβιώσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Όλα αυτά, ενώ πριν από μερικές εβδομάδες η γερμανική έκδοση του περιοδικού «Focus» είχε δημοσιεύσει στο πρωτοσέλιδό της, όπως είναι γνωστό, την «Αφροδίτη της Μήλου» να χειρονομεί με χυδαίο τρόπο.

Η κρίση για το επίπεδο της αντιμετώπισης του «ελληνικού ζητήματος» ένθεν κακείθεν ανήκει σε εσάς…

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=129667&cid=5

6 σχόλια:

  1. "Μα σιγουρα μας φταινε οι ξενοι" - και συνεχιζουν να γελανε μαζι μας ...

    "ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ: Κάλεσμα στους Τούρκους να εποικίσουν τα νησιά του Α.Αιγαίου απευθύνει o νομάρχης Χίου!"
    http://neo.antibaro.gr/forum/1482

    Ειμαστε οι δεν ειμαστε αξιοι της δικης μας
    Ηλιθιοτητας και Εθνομηδενισμου;

    "Τις τραγωδίες ή τις κωμωδίες, που μπορούν να περιγράψουν με τις αρμόζουσες αποχρώσεις αυτήν την ιδιαίτερη κοινωνική και ψυχολογική κατάσταση, θα τις γράψουν ίσως άλλοι. Εμένα μου έρχεται στον νου η τετριμμένη, αλλά πάντοτε ευθύβολη θυμοσοφία: όπως στρώνει ο καθένας, έτσι και κοιμάται."
    (Π. Κονδυλης, 1997)

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ε, είναι κάποια κουσούρια που δύσκολα τα βγάζεις από πάνω σου...
    Μετά το focus, βρήκανε κάποιοι νέο χόμπυ για περνάνε την ώρα τους. Έχουν κόλλημα με την ιστορία τους αυτοί, κάτσε να κάνουμε κανά σκίτσο να σπάσουμε πλάκα. Αμετανόητοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα λοιπόν δείχνουν πως είμαστε μια χώρα υπό κατοχή ... με όλες τις προεκτάσεις που μπορεί αυτό να έχει!

    Και σε όλο αυτό ένα είναι σίγουρο ...ότι εγώ σαν ελληνίδα όπως και όλοι μας ...έχουμε μεγάλο μερίδιο της ευθύνης ... γιατί χρόνια τώρα εμείς εκλέγουμε τους «ηγέτες» μας!

    Ας μας προβληματίζουν λοιπόν όλα αυτά και ας μας διδάσκουν! ... αρκεί (και εύχομαι) μόνο να μην είναι αργά!

    (ποντίκι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ χοντρό ακόμη και γι αστείο. Υπάρχουν μερικά πράγματα (βλέπε σκίτσα Μωάμεθ), με τα οποία δεν παίζεις ατιμωρητί.

    Δυστυχώς, το ελληνικό φαλιρισμένο κρατίδιο καταπίνει τα πάντα, αφού δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Τι μπορεί να κάνει σε μία εφημερίδα, όπως την FAZ;

    Αν όμως η ίδια εφημερίδα είχε δημοσιεύσει κάτι προσβλητικό για την Τουρκία, ή, ακόμη χειρότερα, το Ισλάμ, τα πράγματα θα ήσαν διαφορετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Oι <> μας εμαθαν τον Ελλ.λαο[που μονο τετοιος δεν ειναι] να ζει με εναν τροπο ζωης εγωιστικο,στρεβλο,παθολογικο,παρανο'ι'κο.Καλος ηγετης εθεωρειτο ο λα'ι'κιστης ,αυτος που καλλιεργουσε τα παθη και τα ελαττωματα του λαου ,και ΟΧΙ αυτος που θα εδειχνε ενδιαφερον για τη συνολικη προοδο.Ετσι δημιουργηθηκε μια ....τρελη χωρα,καταχρεωμενη απο χρονια μεν ,αλλα με κατοικους που ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΝ καθοτι περνουσαν <> με δανεικα διχως καμμια αξιοπρεπεια,παγκοσμια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρε μανία οι Τούρκοι να βγάζουν τα άχτια τους προς την Ελλάδα σε γερμανικά περιοδικά...Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.