28/4/10

Περιπέτεια συγγενών του Ερντογάν ελέω... λιμενικού

Το σκάφος των Τούρκων πολιτών, που λόγω τεχνικού προβλήματος «έπιασε» στη Σκάλα Συκαμνιάς
ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ «ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ»
Του ΣΤΡΑΤΗ ΜΠΑΛΑΣΚΑ

Μπορεί το Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Αστυνομία να διαχειρίζονται κατά το δοκούν και κυριολεκτικά αυτόνομα υποθέσεις που μπορούν να επηρεάσουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις; Πόσο ικανοί να διαχειρίζονται σοβαρά θύματα είναι νεαροί υπαξιωματικοί και αξιωματικοί που στο πρόσωπο του κάθε Τούρκου πολίτη βλέπουν δουλεμπορικά κυκλώματα και άλλα φαντάσματα; Και τελικά πόσο σοβαρά είναι όλα τα παραπάνω, αν αφορούν όχι τον οποιονδήποτε Τούρκο πολίτη, αλλά... συγγενείς του Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν;

Η περιπέτεια που έζησαν από το πρωί του περασμένου Σαββάτου έως και χθες το πρωί τρεις Τούρκοι πολίτες ξεκίνησε όταν το ζεύγος Ονούρ και Αϊσέ Μεράλ με τον κυβερνήτη της θαλαμηγού του επέστρεφαν από την αρχαία Ασσο στο Μπαντεμλί, πολύ κοντά στο Δικελί.

Στην Ασσο είχαν αφήσει φιλικό τους ζευγάρι από την Ελβετία, το οποίο και φιλοξενούσαν.

Στο ύψος της Σκάλας Συκαμνιάς στην ανατολική Λέσβο τεχνικό πρόβλημα υποχρέωσε τον κυβερνήτη του σκάφους να πιάσει το ελληνικό λιμάνι προκειμένου να το επισκευάσει. Στη Σκάλα Συκαμνιάς το ζεύγος των εμφανώς ευκατάστατων Τούρκων πολιτών με τις σπουδές στην Αμερική, που να σημειωθεί μάλιστα ότι διέθεταν και πολυετείς θεωρήσεις εισόδου στην Ευρώπη (τις γνωστές θεωρήσεις τύπου SENGEN) ρώτησαν πού υπάρχει λιμεναρχείο κι όταν ενημερώθηκαν ότι αυτό είναι στον Μόλυβο πήραν ταξί προκειμένου να πάνε στις εκεί λιμενικές αρχές αλλά και να προμηθευτούν κάποια απαραίτητα φάρμακα. Εδώ ας σημειωθεί ότι ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, το ανήλικο παιδί του ζευγαριού είχε μείνει στο σπίτι περιμένοντας τους γονείς του!

Περίπου στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου κι ενώ οι Τούρκοι ήταν καθ' οδόν για τον Μόλυβο και σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, «σε περιπολία στελεχών της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας και του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης» εντοπίστηκε το σκάφος. Διά του καπετάνιου ειδοποιήθηκαν οι Τούρκοι που πήγαιναν στον Μόλυβο και φυσικά επέστρεψαν, οπότε όλοι μαζί κατέληξαν στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης. Εκεί έγινε η απαραίτητη προανάκριση και οι τρεις Τούρκοι κρατούμενοι με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα πέρασαν μια νύχτα στο κρατητήριο του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης. Ενα κρατητήριο - ντροπή για τον ελληνικό πολιτισμό και ταυτόχρονα εστία μόλυνσης όχι μόνο για τους εκάστοτε κρατουμένους εκεί αλλά και για τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος!

Την Κυριακή το πρωί οι λιμενικοί οδήγησαν τους τρεις Τούρκους στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ο οποίος αντιλαμβανόμενος τα πραγματικά περιστατικά έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι έως και τη Δευτέρα το πρωί οπότε και θα δικάζονταν με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Εμειναν σε ξενοδοχείο στο λιμάνι της Μυτιλήνης και πραγματικά τη Δευτέρα στην προκαθορισμένη ώρα εμφανίστηκαν στο δικαστήριο όπου δικάστηκαν και φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο, αθωώθηκαν.

Μάλιστα το δικαστήριο διέταξε την επιστροφή του σκάφους. Εφταναν όλα αυτά; Φαίνεται πως όχι. Γιατί η αθώωση δεν έφτανε. Δεν είχαν μπει νόμιμα στην Ελλάδα, άρα έπρεπε από την Αστυνομία πια να εφαρμοστεί... η διοικητική τους απέλαση! Και φυσικά αυτό θα γινόταν χθες Τρίτη! Αρα ξανά στα κρατητήρια, αυτή τη φορά στα σύγχρονα του καινούργιου σύγχρονου αστυνομικού μεγάρου! Με παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών, χθες το μεσημέρι οι δυο Τούρκοι με τον καπετάνιο τους και το σκάφος επέστρεψαν στην πόλη τους.

Εδώ ας σημειωθεί ότι από την Κυριακή ακόμα οι τουρκικές προξενικές αρχές στην Ελλάδα είχαν αποδυθεί σε ένα διπλωματικό αγώνα δρόμου αναφέροντας τη συγγενική σχέση του ζεύγους με τον Τούρκο πρωθυπουργό.

Αντίθετα, να αναφέρουμε ότι οι ελληνικές διωκτικές αρχές δεν ενημέρωσαν ούτε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη! *
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

21 σχόλια:

  1. Δεν έχω ξαναδιαβάσει πιό εμετικό ραγιαδίστικο κείμενο.
    Τι να σχολιάσει κανείς παραπάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεσάλωσε η Σαβουροτυπία!

    Δε φτάνει που οι φασίστες λιμενικοί δυσκολεύουν (ευτυχώς απλά δυσκολεύουν,δεν εμποδίζουν) τα πολυ-πολιτισμικά μας αδέρφια να μπουκάρουν στην Ελλάδα και να στήνουν τις παράγκες τους και στο Ζάπειο (γεγονός!) ,τολμάνε να ενοχλήσουν με τη γραφειοκρατία τους και ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ Τούρκους σκαφάτους!

    Μεχρι που θα φτάσει το θράσος των φασιστών? Οχι και ασέβεια σε "επωνύμους" ΜΕ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ!

    Τζέφρυ να παρέμβεις!

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωθηκαμε αν τα λεει αυτα η Πρακτωροτυπεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σταμάτησα λίγο να διαβάζω στη λέξη "φαντάσματα".
    Δηλαδή κατά την ελευθεροτυπία δεν υπάρχουν "δουλεμπορικά κυκλώματα" ;!
    Για το υπόλοιπο τι να πω.. ντροπή˙
    Πάλι καλά που δε τους βιάσανε για να μας ζητάνε και πνευματικά δικαιώματα οι "γείτονες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα εάν αυτό δεν λέγεται πληρωμένο άρθρο, τότε τί λεγεται???????
    Άκου εκεί, με σπουδές στην Αμερική......στα....φρύδια μας, ποιοί ήταν...!!Δηλαδή εάν ήταν Ελληνες που πηγαίναν Τουρκία θα τους έβαζαν σε Κρατητήριο 7 αστέρων με σέφ και καμαρότο????Δηλαδή η Σαβουροτυπία δεν πιστεύει στην Ισονομία?????Τι πρεσβεύει δηλαδη??επειδή ήταν σκαφάτοι ξάδερφοι του κουνιάδου του Ερντογάν να είχαν άλλη αντιμετώπιση απο οποιονδήποτε άλλον????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι δυνατόν να κατηγορούμε τους εκπροσώπους του Ελληνκού Κράτους, επειδή κάνουν τη δουλειά τους; Καιρός είναι να αρχίσουμε να φερόμαστε σαν Κράτος και όχι σαν ραγιαδιστάν!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν πειράζει κε Στρατή, δεν έπαθαν και τίποτα οι γείτονές μας, ασχολήσου καλύτερα με τα πετρέλαια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας που διεκδικούν οι "φίλοι" μας και με το πόσο "σοβαρά" μας ξεπουλάει αυτήν την στιγμή η "σοβαρή" πολιτική μας ηγεσία μέσω ΔΝΤ για να βάλουν χέρι πιο άνετα οι "γείτονές μας" στα (υπ)εδάφη μας και άσε τους απλήρωτους λιμενικούς να κάνουν την δουλειά τους όπως την ξέρουν στην παραμεθόριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άσε ρε Μπαλάσκα!Μυτιληνιός είμαι και σε ξέρω!

    "Μπορεί το Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Αστυνομία να διαχειρίζονται κατά το δοκούν και κυριολεκτικά αυτόνομα υποθέσεις που μπορούν να επηρεάσουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις; Πόσο ικανοί να διαχειρίζονται σοβαρά θύματα είναι νεαροί υπαξιωματικοί και αξιωματικοί που στο πρόσωπο του κάθε Τούρκου πολίτη βλέπουν δουλεμπορικά κυκλώματα και άλλα φαντάσματα; Και τελικά πόσο σοβαρά είναι όλα τα παραπάνω, αν αφορούν όχι τον οποιονδήποτε Τούρκο πολίτη, αλλά... συγγενείς του Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν;"

    Ποιός είσαι εσυ που θ κρίνεις ανθρώπους που προσπαθούν να κάνουν το καθήκον τους κι έχουν κάτι τυπλακους-ραγιάδες σαν κι εσένα που λόγω των δικών τους συμφερόντων κατευθύνουν ανθρώπους στο νησί μου,τη Λέσβο?Πάντως έχεις προηγούμενα με το Λιμενικό,αρκεί να θυμηθείς κάτι πλησίον του Μολύβου(ρώτα τις πέτρες-ξέρεις τι εννοώ).Τόσο πολύ νοιάζεσαι να δείξουν οι Αρχές σεβασμό στους πτυχιούχους του Ερντιγάν?Μήπως να κάνανε κανά τεμενά ή να ζητούσαν γονυπετής συγγνώμη?
    Γιατί δεν προτείνετε να τους πάνε ναυτοδικείο?
    Αν έχουμε τέτοιους Έλληνς στα ακριτικά μας μέρη φαντάσου...
    Και κάτι τελευταίο.Λένε στη Μυτιλήνή:Του μυλουνά'σ γκ'ντας,κ'σακκούλας γκτάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξεφτιλισμένοι θα έρθει η ώρα σας σύντομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δηλαδή τι έπρεπε να κάνουν οι Λιμενικοί; να τους αφήσουν να φύγουν χωρίς διατυπώσεις επειδή σπούδασαν στην αμερική; Τότε θα γράφανε ότι οι άνθρωποι δεν κάνουν την δουλειά τους. Κανονικά με αυτά που μας έχουν κάνει οι τουρκαλάδες, έπρεπε να τους πυροβολήσουν πρώτα και μετά να τους βάλουν μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι λύσεις είναι απλές: μην αγοράζετε την συγκεκριμένη εφημερίδα και μην επισκέπτεστε τα site της. Απαντάτε αρνητικά σε τυχόν έρευνες αναγνωσιμότητας της Focus Bari και άλλων υπηρεσιών έρευνας αγοράς για την αναγνωσιμότητα εντύπων και site του ομίλου. Οι διαφημιστικές εταιρείες αυξομειώνουν τις καταχωρήσεις τους ανάλογα με το "κύρος", τις πωλήσεις, την επισκεψιμότητα και την αναγνωσιμότητα κάθε μέσου, πρωτίστως. Και αυτά, διότι οι εκδότες ζουν κυρίως από την ρεκλάμα (εξασφαλίζει την λειτουργία), δευτερευόντος από την πώληση (πρακτορεία κλπ) και αν τα καταφέρουν θησαυρίζουν από τα "μαύρα" (εταιρείες - δημοσιοσχετίστες, πολιτικάντηδες)._Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πως την είπατε; Ελευθεροτρυπίδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ...τυπία της έγκυρης παραπληροφόρησης.Να την χαίρονται όσοι την αγοράζουν.Οι Λιμενικοί έκαναν το καθήκον τους.Ελεγξε κάποιος αν πράγματι είχαν βλάβη τα μεμέτια ;;;Και ναι, αν ήταν συγγενείς του εξω αποδώ ας τους έδινε διπλωματικά διαβατήρια.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ο Στρατής Μπαλάσκας αρθρογραφεί τπέρ των αδυνάτων και των κακώς κείμενων για τν νησιά του ΒΑ Αγαίου για πάνω απο 15 χρόνια έχοντας τις ίδιες εμμονές που φαίνονται σ΄αυτό το άρθρο. Τώρα πως γίνεται και συνεχίζει με την ίδια τακτική και κρατάει τη δουλειά του είναι όντως πολύ περίεργο μιας και τα θεματα του είναι αναγνώσιμα απο συριζαίους και αδιαφορους μυτιληνιούς που υποκρίνονται τους προοδευτικούς.
    Εκτός αυτού ακόμα χρωστάει απο τότε που άνοιξε ένα τουριστικό μαγαζί πριν 20 χρόνια στο Μόλυβο και έφυγε "νύχτα" ο λαλίστατος υπέρ κοινωνικής δικαιοσύνης. Να τον χαιρόμαστε εμείς οι Μυτιλινιοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πρόταση! Στο εξής.., οι εν λόγω λιμενικοί, καθώς και οι λοιποί υπηρετούντες στο Αιγαίο, συνάδελφοί τους.., να είναι εκπαιδευμένοι στις βαθιές επικύψεις και.. πάντα καλά πλυμένοι, για κάθε (σχετικό) ενδεχόμενο, στο εγγύς μέλλον.

    Υ.Γ. Κάποιοι δυστυχώς είναι γεννημένοι, για να ζούν τη ζωή τους, ως σκλάβοι ή υποτελείς. Τους λυπάμαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σταμάτησα λίγο να διαβάζω στη λέξη "φαντάσματα".
    Δηλαδή κατά την ελευθεροτυπία δεν υπάρχουν "δουλεμπορικά κυκλώματα" ;!




    έλα ντε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγώ πάντως επιμένω να βλέπω τα φαντάσματα των Βλαχάκου, Γιαλοψού, Ηλιάκη, Ισάακ, Σολωμού...
    Καλύτερα αυτούς παρά χαφιέδες και Σταλινοειδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το μαλάκιο αυτό και τα ομοειδή του έχουν ημερομηνία λήξεως .θα παρακαλέσω να αναρτήσετε Φώτο και e-mail του να στείλουμε όλοι μαζί τα χαιρετίσματα μας σε αυτών και στους εργοδότες του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Στο Αγαθονήσι η τουριστική περίοδος αρχισε με γκρούπ λαθρομεταναστών.Η συνεννόηση γίνεται από το καρτοκινητό του πρώην αστυνομικού σταθμού και οι "μπόσηδες" είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι.Μοιράζεται πολύ χρήμα σας λέω.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. οφείλω να απολογηθω στον κ. Στρατή Μπαλάσκα διότι στο σχόλιο μου στις 28 Απριλίου ανάφερα

    "Εκτός αυτού ακόμα χρωστάει απο τότε που άνοιξε ένα τουριστικό μαγαζί πριν 20 χρόνια στο Μόλυβο και έφυγε "νύχτα"

    Μέγα λάθος μου διότι εκτός απο προσωπικά δεδομένα τα οποία δεν έπρεπε να δημοσιοποιήσω, είναι απολύτως ψευδή και άδικα.

    Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα βέβαια αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.