29/4/10

Τούρκοι στην Αθήνα για δουλειές

Τουλάχιστον 70 επιχειρηματίες θα συμμετάσχουν στο ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό συνέδριο κατά την επίσκεψη Ερντογάν
ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Oι «τίγρεις της Ανατολίας» ετοιμάζονται για απόβαση στην Αθήνα. Τουλάχιστον 70 τούρκοι επιχειρηματίες ετοιμάζονται να έλθουν σε περίπου δύο εβδομάδες στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στο μεγάλο επιχειρηματικό συνέδριο που θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα. Ο τουρισμός και οι κατασκευές είναι οι βασικοί τομείς στους οποίους θα ήθελαν να δραστηριοποιηθούν, χωρίς να αποκλείουν την είσοδό τους και σε τράπεζες. Την ανάληψη της διοργάνωσης του συνεδρίου, τις εργασίες του οποίου θα κηρύξουν οι κκ. Γ. Παπανδρέου και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει αναλάβει ο ΣΕΒ.

Η Αγκυρα δίνει μεγάλη βάση στη διεύρυνση της ελληνοτουρκικής οικονομικής συνεργασίας, κάτι που επαναβεβαίωσε χθες ο μόνιμος υφυπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Σινιρλίογλου ο οποίος βρέθηκε χθες στην Αθήνα για συζητήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τούρκος υπουργός είπε στους συνομιλητές του ότι υπάρχει κεντρική εντολή να διευκολυνθεί με κάθε τρόπο η αύξηση του όγκου του διμερούς εμπορίου. Ωστόσο ζητούν δύο πράγματα από την ελληνική πλευρά: Πρώτον, την απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για τους τούρκους επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Δεύτερον, την κατάργηση της βίζας για μονοήμερα ταξίδια ώστε να διευκολυνθεί η τουριστική κίνηση κυρίως στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και η επιχειρηματική δραστηριότητα.

Οι επιχειρηματίες που σχεδιάζουν να έλθουν στην Ελλάδα δεν θα προέρχονται από το παραδοσιακό οικονομικό κατεστημένο της Τουρκίας. Ανήκουν στη «νέα επιχειρηματική τάξη» που αναδύθηκε μετά το 2002, οπότε και ανήλθε στην εξουσία το ισλαμικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του κ. Ερντογάν. Τα συμφέροντά τους εκφράζονται κυρίως από τη Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων (ΤUSΚΟΝ). Οι επιχειρηματίες αυτοί στην πλειονότητά τους προέρχονται από την κεντρική Ανατολία. Η ραγδαία αύξηση των δραστηριοτήτων τους, τα τελευταία χρόνια, σε διάφορους τομείς τούς έχει προσφέρει μεγάλη ρευστότητα, την οποία θέλουν να διοχετεύσουν σε ξένες επενδύσεις. Ο τομέας των κατασκευών, όπου ήδη έχουν κερδίσει προσοδοφόρες δουλειές στο Ιράκ και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, θεωρείται από αυτούς προνομιακός για συνεργασία με την Ελλάδα. Μεγάλη έμφαση δίνεται επίσης στον τουρισμό. Οι τούρκοι επιχειρηματίες πιστεύουν ότι η Ελλάδα και η Τουρκία μπορούν, αν συνεργαστούν για την προσέλκυση πακέτων τόσο από αναδυόμενες τουριστικές αγορές (π.χ. Κίνα) όσο και από πιο παραδοσιακές αγορές (π. χ. χώρες της Δυτικής Ευρώπης).
ΒΗΜΑ

4 σχόλια:

  1. Ενώ αυτοί έχουν την Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων (ΤUSΚΟΝ),

    εμείς εδώ έχουμε τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

    Θα έρθουν και θα μιλήσουν δηλαδή με τα ντουβάρια!!!!
    Για να μας φύγει κάθε απορία γιατί σε αυτή τη Χώρα η οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο σε αντίθεση με όλους τους γειτονικούς Λαούς , ακόμη και του πρώην Κομουνιστικού μπλόκ.

    Ας μην αναρωτιόμαστε πλέον γιατί στην Ελλάδα δεν αναπτύσσεται η οικονομία.

    Απλά μισούμε την επιχειρηματικότητα και φυσικά τους φορείς της , τους επιχειρηματίες και τους βιομηχάνους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σενάριο: Α.Ο Κ.Καραμανλής προσπαθεί να φέρει την χώρα πιο κοντά στις Ρωσικες
    εταιρίες για εκμετάλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου του ελλαδικού χώρου.
    Β. Με προβοκάτσια και λίγο πριν τις Πυρκαίές προσπαθούν να ρίξουν την κυβέρνηση...χωρίς να τα καταφέρουν αφου ο Κ.Καραμανλής προσέφυγε σε εκλογές και τις κέρδισε...
    Γ.Αντιδρώντας τα αμερικανικά συμφέροντα, μέσω των Μυστικών Υπηρεσιών της Αμερικής (Αλβανούς Πρακτόρους),με προβοκάτσια, εκμεταλεύομενοι τον θάνατο του Αλέξη , Δημιουργούν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, μέσω γνωστών Αναρχοκουμουνιστών ( ΜΑζίωτης και Σια, Χωρίς νεκρούς, ευτυχώς)
    Δ. Αντιλαμβανόμενος ο Κ.ΚΑραμανλής την κατάσταση, και ενώ δεν ενδιαφέρεται να πάρει κανένα μέτρο πλέον λόγω οικογενειακών προβλημάτων (Καρκίνος Νατάσας, και προβλήματα μητέρας), προκυρήσει εκλογές, τις οποίες και χάνει με μεγάλη διαφορά, αφού ο Γ.Παπανδρέου υποσχέθηκε στον Κόσμο ΑΥξήσεις, τις οποίες όχι μόνο δεν υλοποίησε κοροιδεύοντας τον ελληνικό Λαο, αλλά Χαρίζει την χώρα στα Αμερικανικά συμφέροντα.
    Ε. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα δούμε τους αμερικανούς, οι οποίοι δίνοντας στην Τουρκία Αρμοδιότητες, Θα αναλάβουν την εκμετάλευση των κοιτασμάτων των πετρελαίων στον Ελλαδικό χώρο ( Αιγαίο και πέριξ) αξίας 9 τρις Ε και ποσοστό 60% υπέρ της εταιρίας, και 40% υπέρ της συνεκμετάλευσης Ελλάδας-Τουρκίας.
    Στ. Και όλα αυτά ενώ επιτυχώς πρίν λίγα χρόνια, ο Τάσος Παπαδόπουλος, συμφώνησε επιτυχώς, με όρους υπέρ των Συμφερόντων της Κύπρου, την εκμετάλευση των κοιτασμάτων Νότια της Κύπρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πληθωρισμό κερδών, κομμουνιστικό καπιταλισμό, ολιγοπωλιακό ανταγωνισμό που χρειάζεται διαφήμιση για τη διαφοροποίηση του προιόντος με μόνο όφελος τα ΜΜΕ, αντιπαραγωγικό κράτος, συμπληρώστε..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπάρχει Ελλάδα... τούρκικο βιλαέτι είμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.