28/4/10

Λέει το "ναι" (;)

Η Γερμανία σκοπεύει να διαθέσει δάνεια στην Ελλάδα όχι μόνο για φέτος, αλλά και για το 2011 και το 2012, σύμφωνα με νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Reuters την Τετάρτη.

Νομοσχέδιο στο οποίο είχε πρόσβαση το Reuters νωρίτερα την Τρίτη δεν είχε καμία πρόβλεψη για πιθανό δανεισμό το 2011 και το 2012.Την Δευτέρα η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel δήλωσε ότι η χώρα της θα είναι έτοιμη να αποφασίσει για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα σε μερικές ημέρες, από την στιγμή που θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ και την ΕΕ στην Αθήνα.Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να δεσμευθεί ότι θα πάρει νέα μέτρα για την μείωση του ελλείμματος, προτού η Γερμανία εγκρίνει την όποια βοήθεια.

Η αβεβαιότητα σχετικά με την ελληνική οικονομία και την βραχυπρόθεσμη πορεία του Χρηματιστηρίου κορυφώνεται. Δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων στη Γερμανία, εκτιμήσεις αναλυτών και "στημένες" διαρροές από τα κερδοσκοπικά κεφάλαια, έχουν τεντώσει το σχοινί, εν μέσω μάλιστα φημών για νέες υποβαθμίσεις. Η κρίση που φαίνεται πως μεταδίδεται με ταχύτητα αστραπής στην Ιβηρική χερσόνησο και που δεν αποκλείεται να αγγίξει και την Ιταλία, δεν αφήνει πολλά περιθώρια "πολιτικών ελιγμών" από τους πολιτικά κυρίαρχους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ΕΚΤ.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η σιδηρά (σ.σ. μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο, "χάρτινη") Καγκελάριος της Γερμανίας Α. Μέρκελ, οδηγείται σήμερα το απόγευμα σε "έκτακτη" ομιλία, με θέμα τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία που παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας και απειλούν ευθέως την ευρωζώνη. Της ομιλίας θα προηγηθεί η συνάντηση της καγκελαρίου με τον Πρόεδρο του ΔΝΤ κ. Dominique Straus Kahn.

Από αυτά που θα πει η κ.Μέρκελ, θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό η βραχυπρόθεσμη πορεία του Χρηματιστηρίου. Αν μιλήσει για άμεσες κινήσεις και για σχεδιασμό αντιμετώπισης της κατάστασης στις χώρες του Νότου, στο Χρηματιστήριο θα δούμε ένα δυνατό βραχυπρόθεσμο ράλι, καθώς η Ελλάδα θα θεωρηθεί ένα υποσχόμενο turn around story.
Στην αντίθετη περίπτωση, που η Καγκελάριος επιμείνει πεισματικά στις απόψεις κορυφαίων συμβούλων της κυβέρνησής της και στις ακραίες "κορώνες" βουλευτών του Συνασπισμού της, θα δούμε στο Χρηματιστήριο …ένα νέο πάτο.
http://www.axiaplus.gr

1 σχόλιο:

  1. Μήπως θα μπορούσαν να μας δανείσουν και Κανά δυο εισαγγελείς και μια ντουζίνα δικαστές? Παράκληση θερμή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.