28/4/10

Μας σπρώχνουν προς τον γκρεμό

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Δραματικές ώρες διέρχεται πλέον η χώρα. Μόνο πολιτικές κινήσεις εκ μέρους της γερμανικής κυβέρνησης μπορούν να αποτρέψουν τη χρεοκοπία της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται πλέον προ των πυλών ως αποτέλεσμα των συνδυασμένων λυσσωδών ανθελληνικών επιθέσεων εκ μέρους ακριβώς του γερμανικού πολιτικού κατεστημένου και των γερμανικών μέσων ενημέρωσης, σε συνδυασμό φυσικά με τα αδίστακτα παιχνίδια των διεθνών κερδοσκόπων που ενθαρρύνονται από την επαίσχυντη στάση του Βερολίνου.
Αργά χθες το απόγευμα φαινόταν να έχουν ήδη σπρώξει την Ελλάδα στον γκρεμό της χρεοκοπίας, αλλά το βράδυ η κατάσταση έδειχνε σημεία βελτίωσης. Υπήρχαν ενδείξεις ότι η γερμανική κυβέρνηση άρχιζε να συνειδητοποιεί τις ευρύτερες καταστροφικές επιπτώσεις σε ολόκληρη την Ευρωζώνη και την ΕΕ που έχει η ολέθρια, βαθύτατα εθνικιστική και ιδιοτελής πολιτική της απέναντι στη χώρα μας.

Η απολύτως αναγκαία από πολιτική σκοπιά δήλωση του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που έγινε χτες το βράδυ ότι η Ελλάδα αποκλείεται να χρεοκοπήσει συνιστά το πρώτο ανάχωμα στην τρελή κούρσα προς την καταστροφή. Δεν αρκεί όμως για να αποτρέψει το μοιραίο. Πρέπει να συνοδευτεί σήμερα από ανακοινώσεις για γρήγορη και συγκεκριμένη παροχή των ποσών των ευρωπαϊκών δανείων στην Ελλάδα, ώστε να καταστεί εξόφθαλμη η πλήρης απεξάρτηση της χώρας μας για ικανό χρονικό διάστημα από την ανάγκη δανεισμού από τους κερδοσκόπους και τους μηχανισμούς τους.

Διαφορετικά, τα βαμπίρ του κερδοσκοπικού χρηματοπιστωτικού συστήματος που αναστήθηκαν με τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ και δολάρια που έθεσαν στη διάθεσή τους οι κυβερνήσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ, επικουρούμενα από τους «αναιδείς» και «αναίσχυντους» (όπως τους χαρακτήρισε χθες σημαίνων ευρωπαϊκός παράγων) απατεώνες των διεθνών οίκων αξιολόγησης, θα επιχειρήσουν να «κατασπαράξουν» κι άλλες χώρες της Ευρωζώνης, με πρώτη την Πορτογαλία και στη συνέχεια την Ισπανία και την Ιταλία, οδηγώντας στην κατάρρευση του ευρώ.

Ηγερμανική κυβέρνηση έχει παγιδευτεί στη μυωπική πολιτική της. Επεδίωξε η Μέρκελ τον πλήρη εξευτελισμό της Ελλάδας, δίνοντας τη δυνατότητα σε άλλους κορυφαίους πολιτικούς του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού να ζητούν ευθέως τη χρεοκοπία της Ελλάδας, ακόμη και την αποβολή της από την Ευρωζώνη, παρόλο που αυτό είναι αδύνατον να γίνει βάσει των συνθηκών δημιουργίας της.

Στόχος της ήταν και παραμένει να κάνει την Ελλάδα παράδειγμα προς αποφυγήν για όλα τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, ώστε να δουν τι τα περιμένει, αν δεν υπακούουν στις γερμανικές απαιτήσεις περί δημοσιονομικής πειθαρχίας. Οπως δηλαδή τα ναζιστικά στρατεύματα των Γερμανών έμπαιναν επί Κατοχής στις ελληνικές πόλεις και εκτελούσαν ορισμένα εξέχοντα μέλη της τοπικής κοινωνίας (όταν φυσικά δεν έκαιγαν και δεν ρήμαζαν τα πάντα, όπως π.χ. στα Καλάβρυτα ή στο Δίστομο) προκειμένου να τρομοκρατήσουν ολόκληρο τον πληθυσμό, έτσι και σήμερα η Μέρκελ εκφράζει την ίδια λογική με άλλα μέσα.

Ηπολιτική αυτή όμως αφύπνισε τόσο επιθετικές δυνάμεις μέσα στο ίδιο το πολιτικό στρατόπεδο της εθνικιστικής γερμανικής Δεξιάς, ώστε όταν η Μέρκελ και ο Σόιμπλε συνειδητοποίησαν ότι το είχαν παρακάνει και αποπειράθηκαν να περάσουν «στη ζούλα» από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τη βοήθεια προς την Ελλάδα ως «τσόντα» σε άσχετο άλλο νομοσχέδιο για να περιορίσουν τις αντιδράσεις, τους σταμάτησαν όχι μόνο οι καιροσκόποι «σύντροφοι» του Γ. Παπανδρέου, οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες, αλλά και στελέχη του δεξιού κυβερνητικού συνασπισμού, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου της Βουλής!

Μέσα στο κλίμα αυτό, κατά τις δημοσκοπήσεις το 68% των Γερμανών τάσσεται εναντίον κάθε βοήθειας προς την Ελλάδα και μόνο το 26% υπέρ...

Επιθέσεις
Θέλουν με πάθος να πτωχεύσουμε


Θηριώδης είναι η επιμονή του γερμανικού Τύπου υπέρ της πτώχευσης της Ελλάδας. «Τάφος δισεκατομμυρίων η Αθήνα» κατά το περιοδικό «Σπίγκελ» που πρόσκειται περισσότερο προς τους σοσιαλδημοκράτες. «Πορεία χρεοκοπίας» ο τίτλος κύριου άρθρου της δεξιάς εφημερίδας «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», η οποία διακηρύσσει: «Το μήνυμα των πιστωτικών αγορών είναι μονοσήμαντο. Επίκειται σχεδόν σίγουρα για την Ελλάδα μια αναδιάρθρωση του χρέους της - δηλαδή η κρατική χρεοκοπία, αν το εκφράσουμε λιγότερο κομψά». Η εφημερίδα επικρίνει μάλιστα σφοδρότατα την καγκελάριο Μέρκελ επειδή «σήμερα θεωρεί πλέον τη νομισματική ένωση αδιανόητη χωρίς την Ελλάδα»!
ΕΘΝΟΣ

7 σχόλια:

  1. Αγαπητέ κύριε Δελαστίκ,
    παρακολουθώ ότι τον τελευταίο καιρό, επιτίθεσθε με μένος κατά της Γερμανίας, γιά την στάση της έναντι της πατρίδας μας.
    Θεωρώ ότι έτσι, στρέφετε την μήνιν του Ελληνικού λαού μονοσημάντως κατά της Γερμανίας, με αποτέλεσμα να μένει στο απυρόβλητο, το πανάθλιο πολιτικό προσωπικό που μας έσυρε κυριολεκτικώς σε αυτήν την δραματική κατάσταση.
    Γιατί το κάνετε αυτό κύριε Δελαστίκ;
    Δεν έχετε να πείτε καμμία λέξη, αν όχι σκληρώτερη, τουλάχιστον το ίδιο σκληρή, γιά τους πολιτικούς σαλτιμπάγκους που μας διέλυσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια;
    Γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί απασχολημένοι με τους ντόπιους σαλτιμπάγκους θα πιαστούμε στον ύπνο από τους εισβολείς...

    Οι μισοί και πλέον Έλληνες, μεταξύ αυτών και οι επιχειρηματίες, είναι κρατικοδίαιτοι και αυτό πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Το θέμα είναι το τίμημα να το πληρώσουμε εμείς - αυτοί που φταίνε δεν πρόκειται να το πληρώσουν - και όχι και η πατρίδα μας.

    Μετά από κάποιους αιώνες το μόνο που θα αναφέρεται για το τελευταίο μισό του 20ου αιώνα στην Ελληνική ιστορία είναι η κατάληψη της μισής Κύπρου από τους Τούρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 11:55
    Ωραία λογικοφανής δικαιολογία. Και στο μεταξύ, όσο θα ασχολούμαστε με τους Γερμανούς, οι ντόπιοι σαλτιμπάγκοι, να διαπράττουν τη μία προδοσία μετά την άλλη.

    Και φυσικά, ωραία αυτοπαράδοση, με τη φράση : "Το θέμα είναι το τίμημα να το πληρώσουμε εμείς - αυτοί που φταίνε δεν πρόκειται να το πληρώσουν - και όχι και η πατρίδα μας".
    Την περίπτωση να πληρώση ο καθένας το μερίδιο που του αναλογεί, να κρεμάσουμε τους προδότες και να μην πληρώση τίποτα η πατρίδα μας, δεν θα την εξετάσουμε καθόλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην μας παίρνεις όλα τα Καγιέν,

    Ολι Ρεν, Ολι Ρεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για την πτώση της Πόλης φταίνε οι παπικοί που δεν μας βοηθήσανε να αμυνθούμε κατά τον Τούρκων , γιατί οι δικοί μας νέοι είχανε σοβαρότερες δουλειές , χτίζανε μοναστήρια στα όρη και τα βουνά προκειμένου να σώσουν την ψυχή τους !
    Για τα 400 χρόνια σκλαβιάς φταίνε οι κακοί τούρκοι , για το σάπιο θεοκρατικό Βυζάντιο και η εκκλησία που μας οδήγησαν στη σκλαβιά καμιά κουβέντα !
    Για τα χάλια μας στα πρώτα χρόνια του νεοελληνικού κράτους φταίνε οι ξένες δυνάμεις , εμείς που είχαμε κάμματα , Ρωσ'οφιλο , Γαλλόφιλο , Αγγλόφιλο και κανένα Ελληνόφιλο είμαστε δεν φταίμε καθόλου !
    Για την Μικρασιατική καταστροφή φταίνε οι δυνάμεις της Αγγλίας Γαλίας κ.λ.π. που μας δώσανε μόνο την Σμύρνη και την Ανατολική Θράκη μέχρι την Τσατάλτζα και κόντρα στα Ελληνικά συμφέροντα δεν μας άφησαν να απελευθερώσομε την Άγκυρα και το Αραράτ . Οι βλακώδεις εθνικισμοί μας που μας οδήγησαν στην εκστρατεία κατάληψης της Άγκυρας δεν έχουν καμιά ευθύνη και δ3ν μιλάμε καθόλου γιαυτό και ας εκτελέσαμε τους 6 . Δεν διδαχθήκαμε τίποτα , πάει τζάμπα και η εκτέλεση !
    Για τον εμφύλιο πόλεμο που κατέστρεψε την Ελλάδα φταίνε οι ξένοι , εμείς τα ιερά τέρατα που κληρονόμησαν την Δημοκρατία και την διαλεκτική , απόγονοι του Σωκράτη , του Πλάτωνα , του Αριστοτέλη κ.λ.π , δεν έχομε καμιά ευθύνη .
    Για την απώλεια της Κύπρου φταίνε οι ξένοι Άγγλοι που δώσανε δικαιώματα ντόπιους κατοίκους , μουσουλμάνους με Τουρκική συνείδηση. Εμείς δεν έχομε καμιά ευθύνη ούτε για το πραξικόπημα του Σαμσών ούτε για την απόπειρα κατά του Μακαρίπου . Τι τους νοιάζει τους ξένους τι θα κάναμε εμείς τους Τουρκοκύπριους άν πετύχαινε το πραξικόπημα των συνταγματαρχών στην Κύπρο !
    Για το τι κάναμε εμείς τα Δισσεκατομύρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης ( 1ο Πακέτο Ντελόρ , 2ο Πακέτο Ντελόρ 3ο πακέτο Ντελόρ κ.λ.π.) τι τους νοιάζει του Ευρωπαίους και την Κα Μέρκελ ? Από που και ως που έχουν αυτοί το δικαίωμα να διαμαρτύρονται γιατί οι αγρότες μας δηλώνουν πολαπλάσια στρέματα καλλιεργειών από αυτά που έχουν ? ΟΙ δουλειά των Γερμανών δεν είναι να ελέγχουν αλλά να πληρώνουν και να σκάνε !!! Τι τους νοιάζει τους Γερμανούς άν οι επιδοτήσεις των αγροτικών προϊόντων γίνανε διαμερίσματα στην Αθήνα για την προίκιση των κορασίδων μας αντί να γίνουν επενδύσεις στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών ! Τί τους νοιάζει τους Γερμανούς άν τα χρήματα της επάρατης ΕΟΚ αντί ναγίνουν παραγωγικές επενδύσεις γίνανε πεζόδρομοι για τραπεζοκαθίσματα καφετεριών στις μεγαλουπόλεις μας. Που θα πίνανε τον καφές τους οι αδιόριστοι στο δημόσιο νέοι μας όταν επιστρέφουν από το χωράφι ή το γιαπί που εγκαταστήσανε τον "αλβανό" εργάτη !
    Τι τους νοιάζει του Γερμανούς τι κάνομε εμείς τα δανεικά που μας δίνουν . Από τι στιγμή που μας τα δίνουν είναι δικά μας ότι θέλομε τα κάνομε !!!
    'Ακου θράσος που έχουν οι Γερμανοί και μας ρωτάνε πως θα τους επιστρέψομε τα χρήματα που μας δανείζουν !!! Πρόκειται για φασισμό του αισχύστου είδους !!!
    Οι Γερμανοί πρέπει να μάθουν πως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ολοκληρωθεί η αποπεράτωση αναπαλαίωσης των οίκων του θεού , Εκκλησιών ,Μοναστηριών , να φαίρνει το άγιο φως κουστοδία επισήμων , να πληρώνονται αγογγύστως 25.000 παπάδες με υψηλή αποδοτικότητα - παραγωγικότητα στην εξομολόγηση των πιστών και υψηλό δείκτη προστασίας των ψυχών μας. Να πληρώνονται οι ντοπαρισμένοι ολυμπιονίκες μας και να είναι ψηλά στην εκτίμησή μας. Να συνταξιοδοτούνται με δεύτερη και τρίτη σύνταξη , ανενόχλητα 30.000 συνταξιούχοι πρόεδροι κοινοτήτων και δήμαρχοι , βουλευτές , για το θεάρεστο έργο που προσέφεραν στην κοινωνία στα πλαίσια της διασφάλισης της Δημοκρατίας μας.
    Τι τους νοιάζει τους Γερμανούς που οι δικαστές μας βγάζουν αποφάσεις για βελτίωση των αμοιβών τους με αναδρομική ισχύ με τεράστια ποσά και μάλιστα αφορολόγητα !!
    Συνέλληνες ... αφήστε τα να πάνε στο διάβολο ...το σαράκι είναι βαθιά μέσα μας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @28 Απριλίου 2010 8:23 μ.μ.

    To κατά τη γνώμη σου σάπιο και θεοκρατικό Βυζάντιο το οποίο παρεπιπτόντως δημιούργησε αξεπέραστο πολιτισμό, ήταν μία από τις μακροβιότερες αν όχι η μακροβιότερη αυτοκρατορία παγκοσμίως.

    Αφού ο χριστιανισμός μας παρέδωσε στους Τούρκους, τότε στους Ρωμαίους ποιός μας παρέδωσε παλιότερα;
    Αν η εκκλησία μας παρέδωσε στην σκλαβιά τότε ποιός μας κράτησε ζωντανούς και μας ανέστησε; Όλοι οι αγωνιστές για την πίστη και την πατρίδα μαζί αγωνιζόταν. Δεν μοιάζουν σοβαρά αυτά που ισχυρίζεσαι, απλώς προσπαθείς να τα βολέψεις όπως σε συμφέρουν.

    ΑΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τϊ σημαίνει χρεοκοπία? Μείωση 40% στα πάντα(μισθούς κλπ), τί σημαίνει επιστροφή στη δραχμή?( επανακαθορισμός νομισματικής ισοτιμίας με το ευρώ, άρα υποτίμηση, κάπου είχα δεί αντί για 340,75 προς 1 να πάει 500 δραχμές/1 ευρώ), τελικά οι Γερμανοί τί θέλουν? Γιατί αυτό είναι το θέμα..! Όλα αυτά έχουν σκοπό την αύξηση της ανταγωνιστικότητας μέσω της μείωσης των τιμών των εγχώριων προιόντων και την μείωση των εισαγωγών! Δε λέω ότι ντε και καλά θα βγούμε από το ευρώ!
    Ανδρέας Κοζάνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.