13/4/10

Αυξάνεται η απομόνωση του Ισραήλ

Το Ισραήλ όλο και περισσότερο απομονωμένο στη διεθνή σκηνή.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου λάμπει δια της απουσίας του αυτήν την εβδομάδα από τη σύνοδο κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια στην Ουάσινγκτον, σε μία συμβολική κίνηση που απεικονίζει την απομόνωση του Ισραήλ στη διεθνή σκηνή.

Από την ανάληψη των καθηκόντων του εδώ και έναν χρόνο, ο ηγέτης της ισραηλινής δεξιάς υποχρεώθηκε να διαχειριστεί σειρά διπλωματικών κρίσεων, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπος με το πλήρες αδιέξοδο στην ειρηνευτική διαδικασία με τους Παλαιστίνιους.

Όχι μόνο πληθύνθηκαν οι ρήξεις με την Αίγυπτο και την Ιορδανία, τις μόνες αραβικές χώρες που έχουν υπογράψει συμφωνίες ειρήνης με το Ισραήλ, αλλά οι σχέσεις με την Τουρκία, επί μακρόν θεωρούμενη στρατηγική σύμμαχος, επιδεινώθηκαν έπειτα από τον τελευταίο πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας και την πρόσφατη ταπεινωτική μεταχείριση του Τούρκου πρεσβευτή στο Ισραήλ.

Διαφωνίες εμφανίσθηκαν με πολλές ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως σκανδιναβικές. Αλλά η ψυχρότητα στις σχέσεις με την Ουάσινγκτον, για την οποία τίποτε δεν δείχνει ότι θα είναι παροδική, αποτελεί την πλέον ανησυχητική εξέλιξη για την ισραηλινή ηγεσία.

Η υποδοχή που επεφύλαξε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα στον Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά την επίσκεψή του στο τέλος του Μαρτίου στην Ουάσινγκτον δείχνει το εύρος της αμερικανοϊσραηλινής κρίσης, χωρίς προηγούμενο εδώ και δεκαετίες.

Οι δύο άνδρες, που δεν φαίνεται να έχουν κοινά σημεία, δεν κατόρθωσαν μέχρι στιγμής να συμφωνήσουν σε τίποτε, ειδικότερα σε ό,τι αφορά τον εποικισμό της προσαρτημένης Ανατολικής Ιερουσαλήμ, τον οποίο ο ισραηλινός πρωθυπουργός επιμένει να συνεχίζει.

Το κλίμα επιδεινώθηκε σε τέτοιο βαθμό που ένας από τον κύριους συμβούλους του Μπαράκ Ομπάμα, ο Ντέιβιντ Αξελροουντ, αναγκάστηκε να βεβαιώσει ότι δεν υπήρξε προσβολή κατά του ισραηλινού πρωθυπουργού.

Ισραηλινοί αναλυτές επιμένουν ότι η απομόνωση του Ισραήλ συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με εξελίξεις που σημειώθηκαν πολλούς μήνες πριν από την ανάληψη της εξουσίας από τον Νετανιάχου.

Ωστόσο, η εικόνα του Ισραήλ στη διεθνή κοινή γνώμη έχει σοβαρά πληγεί από την επιχείρηση του Δεκεμβρίου του 2008 εναντίον της Λωρίδας της Γάζας από την προηγούμενη κυβέρνηση του Εχούντ Ολμερτ.

Ο απολογισμός των 1.400 νεκρών Παλαιστινίων (ανάμεσά τους εκατοντάδες άμαχοι) και η έκταση των υλικών καταστροφών, που αποτέλεσαν αντικείμενο της έκθεσης Γκόλντστοουν του ΟΗΕ, έθεσαν το Ισραήλ στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Έκτοτε, οι Παλαιστίνιοι διέκοψαν τις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ και οι σχέσεις με την Τουρκία επιδεινώθηκαν.

«Για την Τουρκία, ο πόλεμος της Γάζας χρησίμευσε ως πρόσχημα για να στραφεί κατά του Ισραήλ, τη στιγμή που, απογοητευμένη από την άρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να την δεχθεί ως κράτος μέλος, προσεγγίζει τη Συρία και το Ιράν», θεωρεί ο πολιτειολόγος του Κέντρου Στρατηγικών Σπουδών Μπεγκίν-Σαντάτ Τζέραλντ Στάινμπεργκ.

Ως προς τις σχέσεις με την Ουάσινγκτον, η εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα αποτέλεσε καμπή: ο Νετανιάχου δεν βρίσκεται πλέον σε αρμονική συμβίωση με τον Αμερικανό πρόεδρο όπως υπήρξαν οι προκάτοχοί του με τον Τζορτζ Μπους στον αγώνα κατά του «άξονα του κακού».

Ο πρόεδρος Ομπάμα έχει λιγότερη ανοχή από ό,τι ο προκάτοχός τους ως προς τη συνέχιση του εποικισμού.

Στα μάτια πολλών Αμερικανών αξιωματούχων, στρατιωτικών κα μη, η πολιτική του Μπενιαμίν Νετανιάχου παρεμποδίζει τις προσπάθειες των ΗΠΑ να προσεγγίσουν τον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο.

Σύμφωνα με τον ερευνητή Μάρκ Χέλερ, του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, ο «Μπίμπι» Νετανιάχου δεν ακολουθεί, ωστόσο, πολύ διαφορετική πολιτική από τους προκατόχους του.

Όμως η ισραηλινή διπλωματία κατευθύνεται σήμερα από τον ηγέτη του υπερεθνικιστικού κόμματος Ισραήλ Μπεϊτένου, τον Αβίγκντορ Λίμπερμαν, ο οποίος δεν τυγχάνει μεγάλης εκτίμησης στις δυτικές πρωτεύουσες.

«Οι σημερινοί ισραηλινοί ηγέτες δεν γνωρίζουν να βρίσκουν τη διπλωματική φρασεολογία που θα χρυσώσει το χάπι», λέει ο Μαρκ Χέλερ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

19 σχόλια:

  1. "Αυξάνεται η απομόνωση του Ισραήλ"
    Μεγαλη ανακαλυψις.
    Μα και ποτε ο κοσμος στο συνολο του συμπαριστατο στους δολοφονους ενος παρανομου συνοθυλευματος; Εκτος, βεβαια, απο τα αργυρωνητα γουμαρια που κυβερνουν Αγγλια, Ευρωπη, ΗΠΑ και Αυστραλια;
    Και βεβαιως τα "κρατη" οπως Νησοι του Σολωμοντα, Παλαο, κλπ.
    Μεθαυριο ο Αλαφουζος θα μας πει οτι ανακαλειψε και τον τροχο.

    Omadeon
    Κατεχομενη Παλαισιτινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Omadeon απο την κατεχόμενη Παλαιστίνη δεν είπες τίποτα για το διάταγμα.Ας ειναι καλά το Firat.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TO ISRAIL EGLOVISMENO STO SYNOMOSIOLOGIKO DOGMATISMO TOY APODYNAMONEI THN IDIA TOY THN ONTOTHTA. OFEILH EK TVN PRAGMATVN NA EPANAPROSDIORISEI, ORAMATA, POLITIKES, STRATHGIKES & PRAKTIKES. APOYSIAZEI PANTELVS H PRVTOTYPIA-KAINOTOMIA STHN FILOSOFIKH TOY SKECH. AS AXIOPOIHSH ANTHRVPOYS TOY, POY EIDH EXOYN DIAFOROPOIHTHEI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φυσικά και οι Βρετανοί ήταν, είναι και θα είναι σύμμαχοι και φίλοι με τους άραβες
    -------------

    Με τον οχετό Μίσους που αποτελεί μόνιμη επωδό κάποιων σχολίων, γίνεται σαφές γιατί δεν υπάρχει Ειρήνη στην περιοχή: Διότι κάποιοι αρνούνται ακόμα την ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ.
    Διότι κάποιοι ονειρεύονται να πετάξουν τα «σιωνιστικά γουρούνια» στη θάλασσα.
    Δυστυχώς, αυτά είναι τα αποτελέσματα του συνδιασμού της προπαγάνδας με την ανοησία. Όσοι, όμως, θέλουμε να είμαστε σοβαροί, ας αναρωτηθούμε πότε ακριβώς το Ισραήλ δεν ήταν απομονωμένο;
    Ή μήπως το 1989-1990, επί Προεδρίας Bush, δεν υπήρχε κρίση στις αμερικανο-ισραηλινές σχέσεις;
    Εξάλλου το κλειδί είναι οι Βρετανοί: Και είναι γνωστό ότι αυτοί υποστήριζαν και υποστηρίζουν μόνο τα συμφέροντά τους στην Μέση Ανατολή. Και τα συμφέροντά τους ποτέ δεν εξυπηρετήθηκαν από το Ισραήλ.
    Ενδεικτικά και μόνο, ενάντια στη Λήθη και σε πείσμα των πλαστογράφων της Ιστορίας, παραθέτω δυο αποσπάσματα από τα Βρετανικά Αρχεία (εσωτερικά μνημόνια του Υπουργικού Συμβουλίου) από το 1949 και το 1954:
    (19th October, 1949)
    [...] it must be hoped that Israel will turn towards the West and not towards the Soviet Union and will have friendly relations both with the United States and with His Majesty's Government. In other words, we want the whole of the Middle East, including Israel, to be friendly towards us. If, however, we were to secure the friendship of Israel at the expense of the friendship of the Arab countries, we should lose economically and strategically more than we should gain. Our object must be, therefore, to endeavour to promote friendly relations with Israel, but not to the point of losing the friendship of the Arab world. Strategically facilities in Israel would be no substitute for facilities in Egypt and other Arab countries [...]
    (The National Archives, Catalogue Reference: CAB/129/37, Image Reference: 0009, σελ. 5
    http://nationalarchives.gov.uk/documentsonline/details-result.asp?queryType=1&resultcount=1&Edoc_Id=7971439)
    -----------------------------------
    (7th January, 1954)
    [...] The disadvantages of a policy of concentrating our resources on Israel would be:
    (i) it would not serve the purpose in war of holding the North-East frontier of Iraq
    (ii) it would alienate the Arab States, from whom we shall continue to want facilities and co-operation; this would be detrimental to our interests in those States, including oil, and would increase the danger of their taking up a neutralist position;
    (iii) it would do little to assist us towards the fulfilment of our commitments in peace;
    (iv) it is very unlikely that Israel forces could be used in the Arab countries even in the face of a Soviet attack.

    For these reasons we must, I think, abandon any idea of basing our Middle East defence policy wholly or mainly on co-operation with Israel [...]

    (The National Archives, Catalogue Reference: CAB/129/65, Image reference: 0006, σελ. 3)
    http://nationalarchives.gov.uk/documentsonline/details-result.asp?queryType=1&resultcount=1&Edoc_Id=7972931

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΞΕΡΕΤΕ, ΠΟ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟ "ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ".

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενδέχεται το Ισραήλ να μην έχει πυρηνικά όπλα, και όλα αυτά τα χρόνια μπλοφάριζε αποτελεσματικά, έτσι καλός δεν είναι στην σύνοδο, η άλως τους έχει γραμμένους. Ένα μικρό κράτος βέβαια δεν επιβιώνει χωρίς ισχύ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγνωμη Καυκασιε αλλα για περισσοτερες πληροφοριες απευθυνσου στου "ειδημονες", πχ.13 Απριλίου 2010 4:40 μ.μ., γνωστους και ως εκπροσωπους τυπου της Πρεσβειας.
    Επισης γνωστωτατους και ως Σαγιανιμ.

    Και για να μην ξεχνιομαστε να υπενθιμισω:

    "Χρήστες του Διαδυκτίου, που πληρώνονται για να διαδίδουν καί να υποστηρίζουν την Ισραηλινή προπαγάνδα"!!!!!

    Από τον Jonathan Cook.

    Ολο το αρθρο για αυτους που θελουν να μαθαινουν την αληθεια εδώ:

    http://avragioz.blogspot.com/2009/10/blog-post_8553.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 13 Απριλίου 2010 3:30 μ.μ.

    SIMFONO. TO PROTO-PROTO POU PREPEI NA KANEI EINAI NA TA MAZEPSEI KAI NA TOU DINEI APO THN KLEMENH GH THS PALAISTINHS.


    GIORGOS APO KALABRITA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ 13 Απριλίου 2010 6:45 μ.μ.

    Καλη η μπλοφα σου.
    Αλλα στους Παπατζηδες ομως οχι εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 5:47 μ.μ.

    Για Βρετανός, καλά μιλάς τα ελληνικά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 13 Απριλίου 2010 6:45 μ.μ. επαναλαμβάνεις την ιδια αποπροσανατολιστικη θεωρια την οποια ειχες παραθεσει και πριν απο ενα μηνα!Τοτε ειχες ερωτηθει αν γνωριζεις κατι σχετικο για καποιον Mordechai Vanunu αλλα -οπως ηταν φυσικό-απάντηση δεν εδωσες!Μηπως τωρα βελτιωθηκε η μνημη σου και μπορεις να μας πεις κατι για αυτον τον ανθρωπο;Αν οχι, ιδου ενα σχετικο link για να μαθεις και εσυ μερικα πραγματα και να μην επαναλαμβανεσαι ηλιθιωδώς!

    http://en.wikipedia.org/wiki/Mordechai_Vanunu

    Αν ισχυαν οι αιτιάσεις σου, τοτε αυτος ο ανθρωπως "σαπισε" στην φυλακη ανευ λογου και αιτιας και θα επρεπε ηδη να εχει επιληφθει του θεματος του η "Διεθνης Αμνησία"!ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ Η ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ;


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απ' ότι καταλαβαίνω, το Ισραήλ όπως και η Ελλάδα, έχει σοβαρό πρόβλημα στην ηγεσία. Ο ένας ηγέτης τους είναι χειρότερος από τον άλλο.

    Και κάτι για να δούμε λίγο μέλλον: στο Λονδίνο την δεκαετία του 60 υπήρχε μόνο ένα τζαμί. Τώρα έχει αρκετές εκατοντάδες. Το Λονδίνο είναι από τώρα όμηρος. Σαν όμηρος μιλάει και η Γερμανία.
    Υπάρχει μία παγκόσμια δικτατορία, μία παγκόσμια επιβολή σιγής, μία παγκόσμια λογοκρισία, ένας νέος φασισμός. Ομαδέον, πες ότι θες εναντίον Εβραίων, Χριστιανών, Βουδιστών, Πολυθεϊστών, Αθέων, δεν θα σε πειράξει κανείς. Όμως έχεις καταλάβει ότι δεν μπορείς να κάνεις κριτική σε κάποιους άλλους; Έχεις καταλάβει ότι υπάρχει για κάποιους ένα και μόνο ένα θεόπνευστο βιβλίο; Το διάβασες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. O AGGLIKOS LAOS EINAI O PROTOS POY VALETE APO HN METANASTEYSH ISLAMISTON.TO OTI DE H HGESIA TOY EINAI GERMANOI KAI TOYS EXOYN EPIBALH TO MULTICULTI KAI TO POLITICAL CORECTIES SE DOGMA THS KYBERNOSAS ELIT .HDH H SARIA EINAI APODEKTH STHN AGGLIA OPOS KAI H HALAL .TALOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΧΕΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ. Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ Η ΣΚΛΗΡΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΕΔΑΓΩΓΕΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΝΔΕΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΟΒΙΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΣΕ ΑΛΛΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΗΡΟΙ ΜΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΙΚΑΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΟΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ.
    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΓΧΗΣΗ.ΓΙΑΥΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΠΤΟΥΝ. ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΜΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ, ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ,ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΜΑΡΑΙΝΟΝΤΑΙ. ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ, ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΘΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΘΙΖΟΥΝ ΤΑ "ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ" ΤΟΥΣ.
    ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΕΤΣΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΡΑΚΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΦΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΛΑΩΝ. ΑΝΤ΄ ΑΥΤΟΥ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕΣΩ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ, ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΠΟΝΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗ "ΝΕΑ ΤΑΞΗ".
    ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΜΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΙΑ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΑΥΤΗ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΙΣΩΣ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΤΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΘΑ ΕΞΑΝΕΜΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΒΟΗΤΕΣ ΕΦΕΔΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ - Ο ΠΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΚΕ - ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ:
    Γ! Π.Π. Ή ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ;
    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.ΕΙΧΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΟΔΑΥΛΙΣΕΙ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ, ΩΣΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΞΑΝΑΕΡΘΟΥΝ ΩΣ ΣΩΤΗΡΕΣ.
    ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ KRUPPS ΕΝ ΜΕΣΩ Β! Π.Π. ΑΠΟ ΕΓΓΛΕΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ Η KRUPPS ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΔΕΝ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΜΙΞΕΡ ΚΑΙ ΤΟΣΤΙΕΡΕΣ. Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΗΤΑΝ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ KAI ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ, ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΠΑΡΗΓΑΓΕ.ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΞΑΝΑΗΡΘΕ Η ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΑΔΙΖΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ.

    ΞΑΝΑΡΧΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ.ΙΣΩΣ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κι εδώ έκοψες, Καυκάσιε, σχόλιό μου προς τον 13 Απριλίου 2010 7:20 μ.μ.

    Γιατί; Μήπως δεν έχω δίκιο; Κρατήστε τότε αυτά τα ανεγκέφαλα και κάντε διαλόγους μαζί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ 14 Απριλίου, 1:00 μ.μ.

    Αγαπητέ, μην στενοχωριέσαι γιατί ο καθένας έχει ό,τι του αξίζει:
    Η πλειοψηφία του λαού στην Ελλάδα λάτρευε τόσα χρόνια τους φανατικούς ισλαμιστές.
    Η ηγεσία της Ελλάδος, ξέρουμε όλοι τί έκανε με τους φανατικούς ισλαμιστές.
    Και τώρα επιτέλους, με τον εποικισμό που γίνεται και με το νέο νομοσχέδιο αλλά και όσα έπονται, επιτέλους οι λάτρεις των ισλαμιστών θα έχουν αυτό που τους αξίζει. Και αυτό που αγαπάνε.
    Θα πηγαίνουν στο τέμενος και θα ακούν τον ιμάμη να βρίζει από το πρωί μέχρι το βράδι τους Εβραίους.
    Και θα είναι χαρούμενοι και ικανοποιημένοι.
    Ικανοποιημένοι που οι προ-παπούδες τους έβαψαν αυτό το χώμα με αίμα
    για να τους παραδώσουν μια ελεύθερη πατρίδα. Και αυτοί κατάφεραν σε καιρό ειρήνης να ξανα-επιστρέψουν αυτήν τη Γη στην Τουρκία.

    Εμείς οι υπόλοιποι, η μειοψηφία, θα τα μαζέψουμε και θα φύγουμε, όπως έχουν φύγει τόσοι και τόσοι
    τα τελευταία χρόνια. Θα αναγκαστούμε να φύγουμε
    με οδύνη και ντροπή, γιατί αφού αυτοί δεν ντρέπονται, κάποιος πρέπει να ντραπεί για αυτούς

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 14 Απριλίου 2010 5:52 μ.μ.

    "Εμείς οι υπόλοιποι, η μειοψηφία, θα τα μαζέψουμε και θα φύγουμε, όπως έχουν φύγει τόσοι και τόσοι
    τα τελευταία χρόνια. Θα αναγκαστούμε να φύγουμε
    με οδύνη και ντροπή, γιατί αφού αυτοί δεν ντρέπονται, κάποιος πρέπει να ντραπεί για αυτούς"


    Στο καλό και να μας γράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φυσικά και θα σας γράφω, όπως ήδη το κάνω. Με όλους τους δυνατούς τρόπους

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Galia

    "γιατί αφού αυτοί δεν ντρέπονται, κάποιος πρέπει να ντραπεί για αυτούς"

    Σοφή κουβέντα, δυστυχώς! Αν τους ρωτήσεις, όμως, να είσαι βέβαια ότι όλοι αυτοί κόπτονται να απελαθούν ... "οι μη καταγεγραμμένοι..."

    @ 1:04 μ.μ.

    >Στο καλό και να μας γράφεις<

    Μήπως και του λόγου σου ... δεν είσαι "καταγεγραμμένος κάτοικος της Ελλάδος"; :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.