29/4/10

Η επίσκεψη Κωφού-Βερέμη- Μαλλιά στην ΠΓΔΜ

Ο Ευάγγελος Κωφός, ο Θάνος Βερέμης και ο Αλέξανδρος Μαλλιάς αποτελούν την τρόικα πρώτης τάξης του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), που αυτές τις ημέρες επισκέφθηκε την Πρίστινα και τα Σκόπια για να εκτιμήσει την κατάσταση που επικρατεί καθώς και τη διάθεση της χώρας για έναν ενδεχόμενο συμβιβασμό."

Τα παραπάνω τονίζει το δημοσιογραφικό τμήμα της σκοπιανής τηλεόρασης Άλφα ΤΒ και παραθέτει απόσπασμα των δηλώσεων τού πρέσβη Αλέξανδρου Μαλλιά, όπου επισημαίνεται ότι πρέπει να εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση της πΓΔΜ την ευκαιρία που της δίνεται, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 15 Ιουνίου, και να αφιερωθεί στην επίλυση του ζητήματος.

Υπογράμμισε, μάλιστα, ο Έλληνας πρέσβης, ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη για αυτήν, και το ίδιο επιζητά και η κοινή γνώμη, μια λύση βασισμένη στην πρόταση για "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας".

Ο Μαλλιάς επεσήμανε ιδιαίτερα, ότι αυτή η λύση της ονομασίας, δεν είναι ευχάριστη λύση για την Ελλάδα, αλλά είναι αποδεκτή και υποστηρίζεται από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες. Η σημερινή ελληνική κυβέρνηση, η οποία συνεργάζεται με τους Μαλλιά- Κωφό- Βερέμη, επιθυμεί μια συνολική συμφωνία με το όνομα "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας", ένα όνομα το οποίο θα χρησιμοποιείται διεθνώς για όλες τις χρήσεις. "Έτσι ώστε το θέμα να κλείσει μια για πάντα".

Στο πιο ευαίσθητο μέρος της συμφωνίας που είναι η γλώσσα και η ιθαγένεια, ο Ευάγγελος Κωφός, ένας από τους βασικούς φορείς χάραξης της πολιτικής για την ονομασία - του οποίου οι διατριβές ήταν μέρος της πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης Καραμανλή, καταθέτει τον όρο «Makedonski» γραμμένο στη λατινική χωρίς αγγλική μετάφραση.

Για την ιθαγένεια ο Κωφός δήλωσε ότι θα αρκούσε ένα διακριτικό γνώρισμα που θα ξεχωρίζει την ταυτότητα του πολίτη της χώρας από τον Έλληνα Μακεδόνα που είναι γνωστός ως Μακεδόνας.

Τα τρία σημαίνοντα πρόσωπα του ΕΛΙΑΜΕΠ, δήλωσαν πως είναι μια ευκαιρία για την κυβέρνηση της πΓΔΜ να δώσει προοπτική στη χώρα μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής και να μην ελπίζει πως τα οικονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η Ελλάδα θα την κάνουν να αποδεχτεί την ένταξη της πΓΔΜ, δίχως να επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας."

http://www.hellasontheweb.org

5 σχόλια:

  1. me μαλιάδες κωφούς και βαρεμένους, αντε να κάνεις εξωτερική πολιτική!

    Πάει η Ελλάδα πεθαίνει, και δεν υπάρχουν πια ούτε ήρωες, ούτε σοβαροί Ελληνες!
    Γέμισε ο τόπος πτώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανένας συμβιβασμός με τα Σκόπια, κράτος μόρφωμα, μην τους πάρει και τους σηκώσει όλους από ΕΛΙΑΜΕΠ και λοιπούς πολιτικούς. Η υπομονή των Ελλήνων έχει και όρια, Κυριες και Κύριοι που απεργάζεστε καινούργιες Κερκοπορτες για των Ελληνισμό, δεν γνωρίζεται ότι την προδοσία αγάπησαν πολλοί, αλλά των προδότη κανείς!

    Θρακιωτης
    Γερμανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε, όχι και Ελληνκό το ίδρυμα!
    Εκπορνευμένο, ίσως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν έχεις μέσα στο ΕΛΙΑΜΕΠ (που δημιουργήθηκε με ιδιωτική πρωτοβουλία και χρηματοδοτείται και από την Ελληνική κυβέρνηση και από Αμερικανική κλπ κλπ) ανθρώπους που ασχολούνται για το πως θα προωθήσουν την ’Αμερικανική αυτοκρατορία’ δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα καλύτερο.
    Είναι πολλά τα λεφτά Αρη !!!!!!
    Γιατί να μην τα πάρω κι εγώ και ας γίνω και λίγο ..... προδότης, τι πειράζει ; (Ετσι σκέπτονται στο ΕΛΙΑΜΕΠ)

    Ζήτω η Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι σημαίνουν τα αρχικά, ΕΛΙΑΜΕΠ; Μήπως "ΕΛληνικό Ιδρυμα ΑΜΕρικανικής Πολιτικής";

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.