29/4/10

ΝΑΤΟ - Κοσοβάροι στα σύνορα με την Αλβανία

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΝΑΤΟ, σήμερα έγινε το πρώτο βήμα, ώστε ο έλεγχος των συνόρων με την Αλβανία να περάσει στις αρχές του Κοσσυφοπεδίου.

Οι Κοσοβάροι συνοριοφύλακες θα είναι επιφορτισμένοι με το έργο της προστασίας της περιοχής και της πάταξης της εγκληματικότητας.

Συγκεκριμένα, "θα προβλέπουν, θα ανακαλύπτουν και θα ερευνούν τα εγκλήματα που γίνονται στην περιοχή των συνόρων, συμπεριλαμβανομένων του εμπορίου οργάνων, όπλων και ναρκωτικών", σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η ΝΑΤΟϊκή δύναμη στο Κοσσυφοπέδιο, η Kfor, από το 1999, ήταν αρμόδια για τη τήρηση της τάξης και της ασφάλειας στα σύνορα αλλά και στο εσωτερικό της περιοχής και υποκαθιστούσε ουσιαστικά την πολιτεία, ακόμη και στο επίπεδο της στρατιωτικής δύναμης.

Το Κόσοβο προκήρυξε μονομερώς την ανεξαρτησία του τον Φεβρουάριο 2008, την οποία αναγνώρισαν 65 κράτη, εκ των οποίων οι ΗΠΑ και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Σερβία έχει προσφύγει στο Διεθνές της Χάγης και εξακολουθεί να θεωρεί το Κοσσυφοπέδιο ως τμήμα της επικράτειάς της.

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ολοκλήρωσε την ακροαματική διαδικασία τον περασμένο Δεκέμβριο και αναμένεται να εκδώσει την απόφαση του επί του θέματος το προσεχές διάστημα. Πήγες αναφέρουν ότι το αίτημα της Σερβίας δεν θα ικανοποιηθεί, αλλά η απόφαση πριν δημοσιοποιηθεί, πρώτα πρέπει να επικυρωθεί από τη Γενική συνέλευση του ΟΗΕ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

1 σχόλιο:

  1. Όταν θα αποσχισθεί η Δ. Θράκη, θα τρέχουμε κι εμείς στα δικαστήρια.

    Μέχρι τότε δεν κάνουμε απολύτως τίποτε για να αποτρέψουμε τον εκτουρκισμό της. Ή μάλλον κάνουμε: ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΕΧΟΥΜΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.