2/4/10

''Βάψτε κόκκινα τα αυγά και όχι τους δρόμους''

''Καλούμε όλο τον κόσμο να βάψει τα αυγά του κόκκινα και όχι τους δρόμους ή τα προαύλια των Εκκλησιών με ανθρώπινο αίμα είτε λόγω τροχαίου δυστυχήματος είτε λόγω χρήσης κροτίδων'',

Κατασχέθηκαν 45000 επικίνδυνες κροτίδες
''Οι έλεγχοι, είναι συνεχείς'' αναφέρει ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων.
Στην κατάσχεση 45.000 κροτίδων, προχώρησαν αστυνομικοί στα Χανιά, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, Μ. Πέμπτη, από την αστυνομική διεύθυνση του νομού.Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν συνελήφθη ένας 33χρόνος από τα Χανιά, καθώς σε αποθήκη που διατηρούσε στην περιοχή των Τσικαλαριών βρέθηκαν 45.000 κροτίδες ιταλικής και κινεζικής προέλευσης.

«Οι έλεγχοι, είναι συνεχείς», τόνισε ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων Παντελής Μουρτζανός που επεσήμανε τους κινδύνους που υπάρχουν από τη χρήση κροτίδων και φωτοβολίδων.Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι και σήμερα, έχουν γίνει περισσότεροι από 100 έλεγχοι σε καταστήματα και αποθήκες των Χανίων.

Από την πλευρά του ο διοικητής της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Χανίων, Αρτέμιος Κουτσαφτάκης, ανέφερε ότι μεταξύ των κροτίδων που κατασχέθηκαν αυτές που προερχόταν από την Κίνα, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες καθώς όπως εξήγησε, περιέχουν 14 γραμμάρια πυροτεχνικής ύλης, με ισχύ, επταπλάσια των κροτίδων ιταλικής προέλευσης.«Αν σκεφτούμε ότι οι κροτίδες ιταλικής προέλευσης έχουν προκαλέσει ακρωτηριασμούς σε δάχτυλα, φανταστείτε η κροτίδα από την Κίνα σε περίπτωση ατυχήματος, τι βλάβες μπορεί να προκαλέσει», είπε χαρακτηριστικά.Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και τις επόμενες ημέρες.www.kathimerini.com.cy με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ανθυπαστυνόμος σε διαθεσιμότητα για πώληση απαγορευμένων κροτίδων
Ανθυπαστυνόμος συνελήφθη στη Μυτιλήνη, καθώς στο κατάστημα της συζύγου του αλλά και στο σπίτι του βρέθηκαν παράνομες κροτίδες και βεγγαλικά. Για την υπόθεση διατάχθηκε ΕΔΕ. Δεκάδες κατασχέσεις και συλλήψεις για βεγγαλικά και άλλα απαγορευμένα είδη πυροτεχνουργίας έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες. Τα τελευταία χρόνια, επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους και 106 τραυματίστηκαν από χρήση βεγγαλικών το Πάσχα.
ΝΕΑ

2 σχόλια:

  1. ΜΑΚΑΡΙ! γιατι οι τα θυματα στους δρομουσ θυμιζουν απωλιες πολεμου
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα με το:
    ''Βάψτε κόκκινα τα αυγά και όχι τους δρόμους''
    Έλα όμως που είναι στο γονίδιο του, του Έλληνα.
    Δεν υπάρχει γωνιά της Ελλάδας, από τον Βορά μέχρι και τον Νότο που να μη ρίχνουν βεγγαλικά την μέρα της Ανάστασης.
    Δεν λέω ότι είναι καλό η κακό, λέω όμως ότι αυτός είναι ο Έλληνας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.