27/4/10

Πώς φτάσαμε στη χρεοκοπία

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα του πώς φτάσαμε μέχρι εδώ, πώς η χώρα μας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, είναι η υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, σύλληψη και έργο μεγαλομανίας, αποτελεί τρανό παράδειγμα συνολικής κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης των πόρων του ελληνικού λαού. Μια μεγαλειώδης διοργάνωση, που ελάχιστοι πήγαν να δουν ζωντανά, που δεν γέμισε τα στάδια και τα γήπεδα, μια διοργάνωση της "ντόπας", που ξεφτίλισε την ψυχή μας και την περηφάνειά μας μέσα από παραδείγματα όπως του Κεντέρη και της Θάνου, που χώρισε την Ελλάδα στα δύο, σε εκείνους που κονόμησαν, τους μισθοφόρους, τον στρατό της Γιάννας που έτρωγε με χρυσά κουτάλια αμειβόμενος πλουσιοπάροχα και προκλητικά σε σχέση με την κοινωνία και στους άλλους, τους πολλούς, που είδαν το βιος τους να απεμπολείται προς όφελος δήθεν της Ελλάδας και της κοινωνίας, ένα βιος που κατέληξε στις τσέπες των εργολάβων, των προμηθευτών, των κρατικοδίαιτων, των εκατοντάδων άχρηστων που μάζεψαν η Γιάννα και το σινάφι της και ζούσαν στην υγειά του κορόιδου, του ελληνικού λαού.

- 50 δισ. ευρώ για έργα υποδομών, γήπεδα και διοργάνωση

Για να διοργανωθεί η χρυσή Ολυμπιάδα της ματαιοδοξίας και της μεγαλομανίας, δανεισθήκαμε ως κράτος τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ, για να γίνουν έργα υποδομής που δεν χρειάζονταν, οδικοί άξονες της υπερβολής, κτίρια που σήμερα μένουν εγκαταλελειμμένα, στάδια, γήπεδα και εγκαταστάσεις που στοιχειώνουν και αποτελούν σημείο συνάθροισης τοξικομανών και εγκληματικών στοιχείων. Μια παραλιακή ζώνη παρατημένη στην τύχη της εξαιτίας των ανίκανων διοικούντων. Και εκείνων που έφτιαξαν άχρηστα γήπεδα και στάδια και εκείνων που τα εγκατέλειψαν, όπως άλλωστε και ολόκληρη τη χώρα, στην τύχη τους.

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
Η υπόθεση της Ολυμπιάδας αναδεικνύει απερίφραστα και ξεκάθαρα τη συνολική ευθύνη των πολιτικών κομμάτων, τη συνολική ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας και την τεράστια ευθύνη όλων όσοι ενασχολήθηκαν ενεργά με τη διαχείριση των αγώνων, με τον Αθήνα 2004.

Είναι τεράστια ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που αποδέχτηκαν την Ολυμπιάδα της ματαιοδοξίας, που ταυτίστηκαν με τη μεγαλομανία της Γιάννας Αγγελοπούλου, που οδήγησαν τη χώρα σε έναν υπέρμετρο δανεισμό 50 δισ. ευρώ και πλέον, που κατέληξαν στις τσέπες των προνομιακών εργολάβων και προμηθευτών.

Είναι τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που ό,τι παρέλαβε το διέλυσε, που άφησε τα κτίρια, τα γήπεδα και τις εγκαταστάσεις να μαραζώσουν, που επέδειξε παντελή ανικανότητα να ελέγξει τα όσα συνέβησαν στους Αγώνες και δεν έκανε τον στοιχειώδη διαχειριστικό έλεγχο.

Είναι τεράστια ευθύνη της Γιάννας Αγγελοπούλου και των συνεργατών της για την παταγώδη αποτυχία, για τις υπερβάσεις των προϋπολογισμών, για τον στρατό των εκλεκτών και των μισθοφόρων, χωρίζοντας την Ελλάδα στα δύο, δημιουργώντας τότε το πρώτο ρήγμα στην κοινωνική συνοχή. Τους λίγους εκλεκτούς της Γιάννας, δημοσιογράφους, δήθεν τεχνοκράτες και άλλους ανίκανους, και από την άλλη πλευρά τους πολλούς που θυσιάζονταν πραγματικά για το εθνικό όνειρο, δηλαδή το ΧΡΥΣΟ ΠΑΛΑΤΙ της Νέας Ιωνίας, όπου οι μέσα σε αυτό αποτελούσαν την ελίτ, την ευνοούμενη προνομιακή κάστα της εποχής, που κονομούσαν χωρίς ρίσκο υπέρμετρα και εκ του ασφαλούς. Οι διαχειριστές των σύγχρονων ΕΘΝΙΚΩΝ ΒΕΡΣΑΛΛΙΩΝ.

Τα πουλέν της Γιάννας - Οι παντός καιρού κάνουν και πάλι κουμάντο στην Ελλάδα
Και η τραγική ειρωνεία της μοίρας είναι ότι όλοι αυτοί, αντί να έχουν μετακομίσει σε άλλη χώρα, να μην τους βλέπει η απαξιωμένη και εξαθλιωμένη βάση της κοινωνίας, αποδεικνύονται παντός καιρού και τοποθετούνται προκλητικά ως μάνατζερ, ως ειδικοί, ως επαΐοντες δημοσιογράφοι σε θέσεις-κλειδιά του κρατικού μηχανισμού. Ποιοι; Αυτοί που διέλυσαν την Ελλάδα, αυτοί που μας ξεφτίλισαν μέσα από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, οι συνένοχοι μιας εθνικής αποτυχίας, τα μέλη του κλαμπ των ολίγων, τα μέλη της ελίτ των υψηλών μισθών που η βάση της κοινωνίας δεν έχει δει ούτε στον ύπνο της.Ξαφνικά γεμίσαμε από δαύτους. Παντού -και τώρα και επί Νέας Δημοκρατίας- και πάντα σε θέσεις-κλειδιά, που αναθέτουν έργα που μοιράζουν προμήθειες, διαφημίσεις, ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις κατά το δοκούν.

Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ…
Δυστυχώς η Ολυμπιάδα, οι συντελεστές της, οι διαχειριστές της, είτε πρόκειται για φυσικά πρόσωπα είτε για κυβερνητικά στελέχη όλων των κυβερνήσεων, αποτελούν το πλέον χαρακτηριστικό δείγμα του πώς φτάσαμε έως εδώ. Πώς η χώρα μας μέσα από την ασυδοσία, τις ασύστολες δαπάνες, τη μεγαλομανία και την κακοδιαχείριση όχι μόνο μπήκε μέσα τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ, αλλά κληρονόμησε στάδια, γήπεδα και εγκαταστάσεις άχρηστα, μαραζωμένα και εγκαταλελειμμένα, που χρειάζονται τεράστια κονδύλια για να αποκατασταθούν.
axiaplus.gr

14 σχόλια:

  1. Οι βουλευτές θα μας τρελάνουν: 1.500.000 ευρώ επίδομα για αγορά H/Y!!!

    Την ίδια στιγμή που ανακοινώνονται τα νέα οικονομικά μέτρα και οι "απλοί άνθρωποι του μόχθου" καλούνται να πληρώσουν "το μάρμαρο", η Βουλή των Ελλήνων κατά ομόφωνη απόφαση (ΦΕΚ223 Α) ενέκρινε, εν μέσω κρίσης, πρόγραμμα επιδότησης για όλους ανεξαιρέτως, τους βουλευτές και ευρωβουλευτές προκειμένου να αγοράσουν το δικό τους προσωπικό εξοπλισμό πληροφορικής, προκειμένου να αναπτύξουν τις δημόσιες σχέσεις τους μέσω του διαδικτύου με προϊόντα όπως:
    Επιτραπέζιους Η/Υ , Laptops, Notebooks, πολυμηχανήματα-εκτυπωτές, Τηλεφωνικό κέντρο, Fax, Λογισμικό αυτοματισμού πολιτικού γραφείου , προγράμματα Η/Υ ,Δορυφορικό δέκτη και ότι άλλο gadget μπορεί να περιλαμβάνει ένα σύγχρονο πολιτικό γραφείο.

    Όπως προκύπτει από το επίσημο έγγραφο κάθε βουλευτής επιλέγοντας τον δικό του προμηθευτή , προσκομίζει στο Τμήμα Προμηθειών και Διαχειρίσεως της Βουλή τιμολόγια αγορά έως 5.500 ευρώ έκαστος (αναλόγως με την κατηγορία που ανήκει) και ο προμηθευτής θα. περνάει να εξοφλείται από τη Βουλή των Ελλήνων.

    Με έναν πρόχειρο υπολογισμό των τριακοσίων της βουλής μαζί με τους ευρωβουλευτές πού επίσης δικαιούνται το επίδομα μάς δίνει ένα ποσό μεγαλύτερο από 1.500.000 ευρώ.

    Με τις υγείες μας, να τους χαιρόμαστε!!!


    Μια΄καλή αιτία για το πως φτάσαμε ..Ελλάδα αθάνατη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τους ΟΑ, οι οποίοι ανελήφθησαν το 1996 από την "ισχυρή οικονομικά Ελλάδα" του Σημίτη, η Ελλάδα χρεώθηκε άλλα € 50 δισ. Πού πήγαν;
    Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν € 4,5 δισ. και το τελικό κόστος, όπως μας είπαν, € 11,5 δισ., δηλαδή απόκλιση 255% !! Βέβαια, στο κόστος μάλλον δεν συμπροστέθηκαν τα έξοδα (λέγε κραιπάλες) της ΑΕ "ΑΘΗΝΑ 2004", τον οποίο ίδρυσε το 2000 η κ. Αγγελοπούλου και όπου πραγματικά οι καταβαλλόμενες αμοιβές ήσαν εξωφρενικές.

    Κι όμως, ελάχιστοι είχαν το κουράγιο να πουν την αλήθεια: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΑ, ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!! Είμαστε λαός ανώριμος και πληρώσαμε την μεγαλομανία μας. Μάλιστα, αλίμονο σ' εκείνους που τολμούσαν τότε να πουν την αλήθεια στον αφιονισμένο λαό, αφιονισμένο και από την πλασματική άνοδο του Γ.Δ. του ΧΑΑ, ιδίως αυτού του κατασκευαστικού κλάδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και κάποιοι ελάχιστοι ξελαρυγκιάζονταν φωνάζοντας ότι, είναι αδιανόητο και παράλογο, η Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων να μεγενθύνει κι άλλο μία πόλη που περιλαμβάνει το 50% των κατοίκων της χώρας. Ότι τα λεφτά των Ολυμπιακών αγώνων και του Μετρό, έπρεπε να ξοδευτούν στην σμίκρυνση της Αθήνας και στην ανάπτυξη της επαρχίας.

    Και τώρα τι να κάνουμε; Η οργή δεν τρώγεται γιά να χορτάσουμε την πείνα της εκδίκησης.
    Θα έρθη η ώρα σας λαμόγια πολιτικοί και εργολάβοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το 50 δις από που βγαίνει;
    Όπως και να το υπολογίσει κανείς, δεν γίνεται να χρεωθήκαμε 50 δις από το 2000 ως το 2004.
    Αντίθετα το 12 δις ταιριάζει. Τα 28 δις αύξηση του χρέους ταιριάζει με την αύξηση εξωτερικού χρέους 2008-9. Επίσης 40 δις επιπλέον χρέος από την αλλαγή του χρέους μας από δολάρια σε ευρώ, ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΣΗΜΙΤΗ όπως λέγαν τα ΜΜΕ το 2001, ταιριάζει.

    Αυτός που έγραψε για 50 δις, πρέπει να το ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ότι είναι 50 δις ή τουλάχιστον ότι δεν είναι 12 δις είναι 15.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για την χρεωκοπία της Ελλάδος δεν φταίνε μόνο οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

    Τα 300 δις Ευρώ είναι πολλαπλάσια από το κόστος και τις σπατάλες των Ολυμπιακών Αγώνων. Επίσης με αφορμή τους Ολυμπιακούς αγώνες έγιναν και πολλά έργα (βλ. Μετρό Αθήνας, Αεροδρόμιο Σπάτων, Αττική Οδός).

    Τα 300 δις χρέος οφείλονται στην κακοδιαχείριση και διαφθορά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που κυβέρνησαν την χώρα από το 1974 και μετά (π.χ. όλα τα σκάνδαλα, μίζες, χρήματα στα κομματικά ταμεία, golden boys, μισθοί πολιτικών, κλπ.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι ολυμπιακοί αγώνες της Ελλάδας είχαν χαρακτηριστεί ως "οι καλύτεροι ολυμπιακοί αγώνες όλων των εποχών". Μην το ξεχνάμε. Ήταν ίσως η μόνη περίπτωση στη μεταπολιτευτική Ελλάδα που νιώσαμε υπερήφανοι και ενωμένοι (θυμάστε τους εθελοντές;).
    Το ότι τους ακριβοπληρώσαμε γιατί τα γνωστά-άγνωστα λαμόγια βρήκαν την ευκαιρία να "φάνε" με δέκα μασέλες και το ότι οι επενδύσεις έμειναν στα αζήτητα γιατί οι κυβερνήσεις μας θέλουν να κλέβουν απο τα έτοιμα και όχι να κουραστούν να αξιοποιήσουν κάτι (για να κλέψουν μετά απο τα έσοδα) είναι όχι μόνο αλήθεια αλλά και σχεδόν αυτονόητο.
    Αυτονόητο γιατί έτσι λειτουργούσε επί δεκαετίες η χώρα και κανείς ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκε. Διαμαρτυρίες κάνουμε μόνο για το αν θα δώσουν αυξήσεις ή για το αν θα μας προσλάβουν ΟΛΟΥΣ στο δημόσιο ή όχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νέον έπος. Γεωργίου Οδύσσεια

    Η συσχέτιση αυτού που μας περιμένει με την “Ομήρου Οδύσσεια” έχει μόνο σχετική επιτυχία διότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές.

    Στη σύγχρονη Ελλάδα οι σύντροφοι του Οδυσσέα έχουν από χρόνια μεταμορφωθεί σε γουρούνια και μάλιστα τους αρέσει.

    Στο ομηρικό έπος μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης υπήρχε κάποιος χώρος για να περάσει το καράβι. Σήμερα στη μέση έχει προστεθεί τρίτος βράχος. Το ΔΝΤ.

    Ο Οδυσσέας κατάφερε να αποκρούσει τα κεράσματα της χώρας των λωτοφάγων. Στην Ελλάδα οι πολιτικοί μας ταίζουν με το ζόρι τους λωτούς της λήθης ως δήθεν… παραδοσιακό έδεσμα της μεσογειακής κουζίνας.

    Η πιστή Πηνελόπη περίμενε τον καλό της υπομονετικά κεντώντας την προίκα της. Στη σημερινή Ιθάκη θα είχε γίνει τσατσά σε οίκο ανοχής για να “τα αρπάξει” και από τους 300 μνηστήρες.

    Ο Οδυσσέας ταξίδευε προς Ιθάκη με ιστιοφόρο και κανονικό πλήρωμα. Οπωσδήποτε είναι πολύ πιο δύσκολο για τον Γιώργο να κάνει το ίδιο δρομολόγιο με… κανό.

    Για πολλά χρόνια ο Οδυσσέας και οι σύντροφοί του κορόιδευαν τον Πολύφημο με πλαστά στατιστικά στοιχεία. Τώρα, όμως, πέσαμε σε κύκλωπα σπουδαγμένο στο London Schoοl of Economics.

    Στο νησί της Καλυψούς κατοικεί πλέον η Τζούλια Αλεξανδράτου. Κανείς -ούτε ο Οδυσσέας- δεν θα ήθελε να δει τον εαυτό του τσιτσίδι κρεμασμένο στα περίπτερα.

    Στο άλλο νησί, των Φαιάκων, το έχουν ρίξει στον τουρισμό. Εξάλλου, η Γκερέκου δεν κάνει τέτοια πράγματα. Δεν την αφήνει ο “ξανθή, αγαπημένη παναγιά”.

    Οι γαλάζιοι ναυτικοί μας λένε κάτι το εντελώς απίστευτο. Ότι παρέδωσαν κρίση χρέους και οι πράσινοι το έκαναν κρίση δανεισμού. Ποσειδώνα τριαινοφόρε, μα τον Δία, τι κάθεσαι και τους ακούς;

    Τέλος, ο Οδυσσέας φτάνοντας στην Ιθάκη παρίστανε τον ζητιάνο. Σήμερα θα εύρισκε όλα τα φανάρια πιασμένα.

    Δεν ξέρω μήπως στη σημερινή συγκυρία θα ταίριαζε κάποιο άλλο έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Για παράδειγμα “οι Άθλιοι” του Βίκτορος Ουγκό.

    Κι αν προτιμάτε το σινεμά, ξαναγίνονται για οικονομικούς λόγους επίκαιρες όλες οι ταινίες με τον Νίκο Ξανθόπουλο, την Μάρθα Βούρτση, την Γκέλλυ Μαυροπούλου και κυρίως τον… Βασιλάκη Καϊλα.

    ~ από gaios στο Απριλίου 27, 2010.

    Αναρτήθηκε στις Βομβίδια, Πολιτικά http://gaios.wordpress.com/2010/04/27/%CE%BDepos/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 1:58 μ.μ.

    Σωστό αυτό που λες, αλλά η Αθήνα δεν έγινε πόλη των 5.000.000 κατοίκων από την μία μέρα στην άλλη. Άρχισε να μεγαλώνει δυσανάλογα μετά τον πόλεμο (10ετία '50), διότι εκεί πήγαινε όλη η επαρχία για να βρει δουλειά (αστυφιλία). Συμφωνώ ότι έπρεπε να ενισχυθεί η επαρχία, αλλά υπήρχαν λεφτά; Η κατοχή και στην συνέχεια ο "εμφύλιος" (λέγε συμμοριτοπόλεμος) τσάκισαν εντελώς την Ελλάδα και οικονομικά. Δεν μπορούσε κανείς να απαγορεύσει στους Έλληνες να πηγαίνουν και να εγκαθίστανται όπου θέλουν εντός ελληνικής επικρατείας, έτσι δεν είναι;

    @ 2:38 μ.μ.

    Δεν λέει πουθενά ότι δανειστήκαμε 50 δισ. από το 2000. Την Ολυμπιάδα την πήραμε το 1996. Η αλήθεια είναι, για όσους θυμούνται, ότι μέχρι το 2000 δεν είχαμε κάνει απολύτως τίποτε. Ήλθε η Ολυμπιακή Επιτροπή και μας έδειξε "κίτρινη κάρτα". Δηλαδή, αν στην επόμενη επίσκεψή της, δεν είχαμε προχωρήσει ικανοποιητικά, θα μας αφαιρούσαν την Ολυμπιάδα. Τότε άρχισαν οι απ' ευθείας αναθέσεις, με ΥΠΕΧΩΔΕ τον Λαλιώτη και ανατέθηκε στην Αγγελοπούλου να φέρει το έργο σε πέρας. Φυσικά, έγινε το έλα να δεις.

    Σημασία έχει ότι δεν έπρεπε να είχαμε ζητήσει καθόλου την Ολυμπιάδα!!

    @ 2:54 μ.μ.

    Ποιος είπε ότι φταίει η Ολυμπιάδα μόνο για την χρεοκοπία μας; Εδώ πληρώναμε οργανισμούς, που το κράτος αγνοούσε (και φοβούμαι ότι ακόμη αγνοεί) την ύπαρξή τους!!

    @ 2:59 μ.μ.

    >θυμάστε τους εθελοντές;<

    Ξεχνά κανείς αυτό το ρεζιλίκι εύκολα; Διότι δεν έφτανε ότι τρώγανε με δέκα μασέλες, αλλά γύρευαν και τσάμπα εργατικά χέρια! Μα τόσο αφελείς είμαστε τέλος πάντων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρέπει να καταλάβετε ότι η Ελλάδα δεν είναι μια καπιταλιστική αγορά.

    Κάθε καπιταλιστική χώρα γνωρίζει πολύ καλά ότι το ελληνικό σύστημα διακυβέρνησης έχουν τη βασική οικογένεια στην κεντρική εξουσία.....είναι εξοικειωμένο!

    Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ μιας δικτατορικής κυβέρνησης και η κυβέρνηση των οικογενειών στην εξουσία....

    Μερικοί πηγαίνουν για σαφάρι στην Αφρική, ενώ άλλοι θα επισκεφθούν την Ακρόπολη. Και οι δύο είναι με βάση την οικονομία του τουρισμού.....δεν βασίζονται σε καπιταλισμού της αγοράς!

    Οι Τούρκοι πιστεύουν ότι το Αιγαίο είναι ένα μεγάλο σαφάρι, αλλά οι Έλληνες δεν βλέπουν οι τίγρεις και οι ελέφαντες......

    Στην Ελλάδα, δεν έχει νόημα να κάνει πολιτικές μεταρρυθμίσεις. Αυτό που χρειάζεται είναι να αλλάξει όλη η δομή και όχι στη μεταρρύθμιση.

    Δεν μπορεί στο καπιταλισμό.....να θέσει το δάσος της Αφρικής στο χρηματιστήριο, πολύ λιγότερο του Παρθενώνα.

    Το ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη που πετούν στο Αιγαίο.....πετούν με τα χρήματα από τον τουρισμό. Στις καπιταλιστικές χώρες, οι μαχητές πετούν με τα χρήματα του βιομηχανικού πάρκου του....

    Ένας επιχειρηματίας επενδύει τα χρήματά του μόνο όταν οι νόμοι είναι ευνοϊκή, κυρίως......εργασιακούς νόμους!

    Οι επιχειρηματίες δεν επενδύουν στην "κυβέρνηση οικογένειας", όπως στην Ελλάδα. Αυτό πρέπει να σταματήσει!

    Όσο μικρότερη η κυβέρνηση παρεμβαίνει στην αγορά, τόσο περισσότερο θα υπάρχει "Bill Gates", για να δώσει θέσεις εργασίας για τους Έλληνες.

    Σε περίπτωση που ένας επιχειρηματίας δεν κερδίζει πολλά χρήματα, τότε, είναι ηλίθιος......Αλλά, πηγαίνετε να μιλήστε αυτό για τους Έλληνες....

    Αυτό που είπα ήταν για τον καπιταλισμό, γιατί ο σοσιαλισμός είναι το αντίστροφο. Συμφωνώ ότι ο καπιταλισμός δεν είναι τέλειος, αλλά προς το παρόν είναι αυτό που παράγει πλούτο!

    Οι κυβερνήσεις και τα κόμματα είναι αποτελεσματικά να δημιουργήσουν συστήματα διαφθοράς. Ποιος δημιουργεί θέσεις εργασίας είναι η αγορά.

    Η Ελλάδα δεν είναι σε κρίση, αλλά η κυβέρνηση! Η διαφορά ανάμεσα Ελλάδα και η κυβέρνηση.....είναι ότι η Ελλάδα έχει σωτηρία!

    Στις καπιταλιστικές χώρες οι εργαζόμενοι εργάζονται σκληρά κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας......πάνε στο μοτέλ να πίνουν κρασί με το κορίτσι ή με τη σύζυγό και να ακούνε μουσική του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν. Ενώ η ελληνική σοσιαλιστές λένε ψέματα και τα "χρήματα υπάρχουν".......χωρίς πραγματικά χρήματα και γυναίκα, βλέπουν το βίντεο της Τζούλιας και μαλακίζεται με Ράδιο Αρβύλα, troktiko κλπ....

    Όσο πιο αδιάβλητες είνα η αριστερά.........χειρότερα για τη χώρα!

    Έτσι, πολύ χαμόγελο.......αύριο θα είναι χειρότερο.

    Από τον ουρανό....

    Πρώτη Γραμμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρώτη Γραμμή,

    Κάνεις copy/paste κείμενα μεταφρασμένα στα ελληνικά με αυτόματο μεταφραστή;
    Διότι αυτά μόνο ελληνικά που δεν είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εδώ στον ουρανό δεν έχει ελληνικό πληκτρολόγιο (keyboard) για μέτρια αμαρτωλοί......Μόνο οι άγγελοι έχουν keyboard ελληνικό!

    Γράφω στο google μεταφραστή!

    Αυτό είναι αμαρτία;

    Αν ναι, τότε ρίξε την πρώτη πέτρα....

    Ναι, δεν είναι Ελληνικά.....είναι Εσπεράντο!!!....αλλά παίρνετε την έννοια του μηνύματος ή όχι;

    Μπράβο!......αυτό μόνο λείπει τώρα!

    Αν ο φίλος μπορεί να μου στείλει εδώ στον ουρανό είναι keyboard ελληνικό, αλλά στη βάση της λαθρεμπορίας....

    Διεύθυνση: Οδός των Αγγέλων γωνία με Διαβόλους!

    Ευχαριστώ.

    Από τον ουρανό....

    Πρώτη Γραμμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μπλα…. μπλα…. μπλα …..μπλα……………

    Στους δρόμους όλοι!!!!!!!!!!!!!!

    ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Kαλά η χώρα ήταν υπερχρεωμένη και ανέλαβαν τέτοια τιτάνια προσπάθεια με δανεικά για λόγους "προβολής της χώρας"στο εξωτερικό?
    Ο κύριος Σημίτης και η κυβέρνησή του δεν γνώριζαν που θα μας οδηγούσε αυτή η ανοησία? Πολύ αμφιβάλλω ,ήξεραν καλά και προχώρησαν ...γιατί?
    Οι πολιτικοί συνήθως δεν είναι ρομαντικοί και δεν πάσχουν από μεγαλομανία.
    Η Τουρκία, γνωρίζαμε όλοι ότι προοριζόταν να γίνει από τους Αμερικανούς περιφερειακή υπερδύναμη και εδώ και κάτι χρόνια γνωρίζαμε ότι προσπαθούν να αποκτήσουν πυρηνικά και γι'αυτό οι στρατηγοί τους πήγαιναν στο Πακιστάν.Το φιάσκο στα Ίμια ήταν φρέσκο και είχε αρχίσει να αναφαίνεται πρόβλημα γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο.Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ τόνιζαν σε κάθε ευκαιρία που τους δινόταν πόσο μεγάλη στρατηγική σημασία έχει γι'αυτούς η Τουρκία!
    Εδώ και κάτι χρόνια όλοι συζητούσαν για τον τεράστιο αποβατικό στόλο των Τούρκων στα παράλια και για τον λόγο ύπαρξης του.Όλοι γνωρίζαμε τον κίνδυνο και βλέπαμε μία Τουρκία να γιγαντώνεται και να αποθρασύνεται μέρα με την ημέρα. Οι πολιτικές μας μεγαλοφυϊες έκριναν ότι η λύση στο πρόβλημα ήταν οι Ολυμπιακοί ??? Κάτι δεν κολλάει. Τουλάχιστον για τελείως ηλίθιοι δεν μοιάζουν!Με τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για τους Ολυμπιακούς δεν θα μπορούσαμε να επαναφέρουμε την ισορροπία στους εξοπλισμούς ή να ξεχρεώσουμε μερικά χρέη και αντί να κινδυνεύουμε εμείς από χρεωκοπία να κινδυνεύουν σήμερα οι φίλοι και γείτονες.Η επιθυμία τους να παγώσουμε τους εξοπλισμούς οφείλεται απ'ότι καταλαβαίνω στο ότι δεν αντέχουν να συνεχίσουν την κούρσα των εξοπλισμών χωρίς παρενέργειες σαν αυτές που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σήμερα.
    Μήπως η σημερινή κατάσταση δεν προέκυψε τυχαία αλλά την επεδίωξαν ξένα κέντρα αποφάσεων και εμείς σαν κυβέρνηση απλώς συναινέσαμε και δεχθήκαμε ?
    Πολλά συνέβησαν εκείνους τους καιρούς .Φιάσκο στα Ίμια,παράδοση Οτσαλάν στους Τούρκους ,προώθηση της παγκοσμιοποίησης με την ανεξέλεγκτη μετανάστευση μουσουλμάνων στην Ελλάδα που κατά σύμπτωση χρησιμοποιήθηκαν και στα Ολυμπιακά έργα,ανοιχτή σύγκρουση με την εκκλησία για θέματα άθεων ταυτοτήτων ,κατάργησης θρησκευτικών συμβόλων σε δικαστήρια και σχολεία ,κατάργησης του σταυρού στη σημαία και εκκλησιαστικής περιουσίας ,
    κυρήγματα από το ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας ότι
    "δεν πρέπει να είμαστε πολύ πατριώτες",παράξενα βιβλία ιστορίας για την ΣΤ δημοτικού και το κερασάκι στην τούρτα η ανάληψη των Ολυμπιακών αγώνων.
    Μήπως αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν μας έτυχε στα τελείως χαζά και ήταν προσχεδιασμένο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ομοίως το 1896 με την δήθεν αναβίωση του Ολυμπιακού πνεύματος είχε πάλι ανάλογο σημερινό διπλό κόστος.
    1) Κάθοδος τεράστια της εθνικής μας οικονομίας λόγω της τότε Ολυμπιάδας
    2) Το 1897 την επόμενη χρονιά νικήθηκε ο Ελληνικός στρατός από τους τούρκους με καταλογισμό πολύ μεγάλης χρηματικής αποζημίωσης.

    Επόμενο δεν ήταν, αφού οι ανέκαθεν βάρβαροι δεν εκπολιτίσθηκαν και τότε και τώρα για να σεβαστούν την ενάρετη κοιτίδα πολιτισμού; Η Ελβετία επενδυτικά π.χ. έχει υπέρτατη αξία ( δεν την άγγιξε ούτε έθιξε ποτέ κανένας), αν μπορεί να συγκριθεί στο παραμικρό η μία με την άλλη αξία!!!!
    Εμείς γιατί ανεχθήκαμε ως ανιστόρητοι μεγαλομανιακοί αυτό το δις εξαμαρτείν; Δεν υπήρξε κανένας σοφός και τότε και τώρα; Τουλάχιστον στο να μη διδάσκει το ξενικό Ολυμπιακό ( πνεύμα ) με το αμετροεπές Sitius Altius Fortius Ψηλότερα Μακρύτερα Δυνατότερα, τα Ελληνόπουλα και τους σημερινούς όχι μόνο βαυαρούς βαρβάρους.

    Το κωμικό είναι ότι τώρα μετά 6 χρόνια από το Αθήνα 2004 με τα ανεπίστρεπτα αντιτρομοκρατικά, ορθότερα τρομοκρατικά μέτρα μια και το επονομαζόμενο!!! Υπουργείο προστασίας του πολίτη, δεν σταματά να αυξάνει την αριθμητική του δύναμη εις βάρος αυτής του στρατεύματος,…. Εχθρός για τρομοκράτηση δεν είναι για τον ακούραστο υπερσύμβουλο Κίσινγκερ ο απείθαρχος σε μπιπ !!! Ελληνικός λαός ;.

    Η ερχόμενη Εργατική Πρωτομαγιά συνεχιστής των ηρωικών προγόνων του απανταχού κινήματος τώρα όσο ποτέ, θα δείξει άφοβα και ενθουσιωδώς την χαρούμενη μαχητική του δημιουργικότητα κατά της υποκοσμιοποίησης.

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.