1/4/10

Νά τα μας!!! Καλώς τους 'σωτήρες', που δρουν υπό την προστασία της 'Πρεσβείας'!


Προσηλυτισμός μέσω... φόβου
ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ
Μια παράταιρη επιστολή, χειρόγραφη μάλιστα, περίμενε αρκετούς κατοίκους των Πατησίων χθες στα γραμματοκιβώτιά τους. «Αξιότιμε κύριε/κυρία, πρόσφατα επισκέφθηκα τη γειτονιά σας,αλλά δεν κατάφερα να επικοινωνήσω μαζί σας, αφού έχω ορισμένες σημαντικές πληροφορίες τις οποίες θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας. Σας εσωκλείω ένα φυλλάδιο για να πάρετε μια ιδέα των πληροφοριών» έγραφε η συντάκτριά της, η οποία σημείωνε και το κινητό της τηλέφωνο. Το ενδιαφέρον δεν ήταν όψιμο εξαιτίας των σκηνικών βίας του τελευταίου πενθημέρου. Ούτε το κίνητρο... ταπεινό, ορμώμενο μόνο απ΄ όσα ζουν οι κάτοικοι σε Πατήσια και Σεπόλια λόγω της έξαρσης της εγκληματικότητας. Οπως αποδείχθηκε, η χειρόγραφη όσο και καλλίγραφη επιστολή ήταν γραμμένη από μάρτυρα του Ιεχωβά και εκμεταλλευόμενη το κλίμα των ημερών καλούσε σε προσηλυτισμό.
Δεκάδες κάτοικοι της Πατησίων, της Κυψέλης και των Σεπολίων παρέλαβαν χθες χειρόγραφες και ενυπόγραφες επιστολές, όπου σημειώνονται τα εξής:
Στα φυλλάδια προσφέρονται πληροφορίες για το περιοδικό «Σκοπιά» και καλούνται όσοι το επιθυμούν να συμμετάσχουν σε μια ειδική γραφική, όπως χαρακτηρίζεται, ομιλία με τίτλο «Αληθινή ειρήνη και ασφάλεια- Πότε;». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου στο Περιστέρι και, όπως επισημαίνει στην επιστολή της η μάρτυρας του Ιεχωβά που απευθύνεται στους πιστούς, «σίγουρα θα έχετε ακούσει ειδήσεις στις οποίες κυριαρχούν θέματα όπως το αυξανόμενο έγκλημα, οι τρομοκρατικές ενέργειες, η οικονομική κρίση κ.ά., ειδήσεις οι οποίες μας κάνουν να ανησυχούμε. Ο Ιησούς έδειξε ότι αυτό το κλίμα φόβου και ανησυχίας θα εντεινόταν». Και στη συνέχεια θέτει τη ρητορική της ερώτηση, για να απαντήσει και πάλι η ίδια: «Πού μπορεί να βρεθεί ανακούφιση από τέτοιες ανησυχίες; Στον Λόγο του Θεού».
Στην επίσημη ιστοσελίδα των μαρτύρων του Ιεχωβά στο Διαδίκτυο δίδονται οδηγίες για το πώς πρέπει να γίνεται το κήρυγμα της θρησκείας και δηλώνεται ότι «υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κηρυχθούν αυτά τα καλά νέα. Συχνάκάποια συζήτηση με φίλους και γνωστούς δίνει την ευκαιρία γι΄ αυτό. Μερικοί κηρύττουν γράφοντας επιστολές ή χρησιμοποιώντας το τηλέφωνο. Αλλοι ταχυδρομούν έντυπα που περιέχουν ύλη η οποία, κατά τη γνώμη τους, θα ενδιέφερε ιδιαίτερα κάποιον γνωστό τους. Υποκινούμενοι από την επιθυμία τους να μην παραβλέψουν κανέναν,οι Μάρτυρες πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα με αυτό το άγγελμα».
Κάτοικοι της Πατησίων πάντως έγιναν... μάρτυρες όλων των τρόπων προσέγγισης, αφού και επισκέψεις δέχθηκαν, και επιστολές έλαβαν, και τα έντυπα τούς ταχυδρομήθηκαν, και τηλεφωνικός αριθμός του κινητού με τον οποίο μπορούν να επικοινωνούν τους δόθηκε...
ΒΗΜΑ

7 σχόλια:

  1. και Θεσσαλονίκη τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν μαζί με την επιστολή μοιράζουν και ευρώ θα αποκτήσουν πολλούς οπαδούς. Θα χάσει το ένα το μαντρί και θα πλυθήνει το άλλο. Όλοι θέλουν τα πρόβατα για να τα αρμέγουν. Οι τσοπάνηδες παραμένουν ίδιοι, με διαφορετικά ονόματα και φορεσιές. Απο όλα έχει ο μπαξές, διαλέγετε και παίρνετε. Με τέτοια κρίση, σας κάνουν και διευκολύνσεις υποταγής. Μπείτε στη σειρά και μην σπρώχνεστε.

    Τώρα που οι αντιστάσεις του λαού είναι υποτονικές, μπορεί να γίνει και το εύκολο θύμα. Οι απόχες αυτών που πωλούν σωτηρία της ψυχής καραδοκούν, γιατί η οικονομική σωτηρία ήδη είναι νεκρή και δεν ανασταίνεται

    Αλιεύς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Διαλος (οχι ο Λυκος) στην αναμπουμπουλα χαιρεται!
    Γι αυτο και την επιδιωκει με ολα τα μεσα. (Βλεπε 11/9/2001)
    Τωρα ποιος ειναι ο Διαλος;
    Ας μας απαντηση ενας που ...ξερει!


    Omadeon
    Κατεχομενη Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτή η ιστορία τρέχει σε βάθος χρόνου, δεν είναι τωρινή. Απλά στην Ελλάδα έχει 'κλωτσήσει στο δοκάρι'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γυρνάνε πόρτα πόρτα,να τους ανοίγετε φορώντας μόνο το σώβρακο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τον φίλο που μίλησε για ευρώ, έχω να πω ότι, μού τηλεφώνησαν χιλιαστές και με ρώτησαν, αν γνωρίζω καμμιά οικογένεια, η οποία να χρειάζεται βοήθεια (!!!!). Σε ένα βόδι που μού τηλεφώνησε και το ρώτησα, αν γνωρίζει, πως ο Ρώτζελ (ιδρυτής της αιρέσεως του χιλιασμού) ήταν μασόνος 33ου βαθμού, με ρώτησε, τι είναι μασώνος;(!!!!) Μετά από λίγο μού λέει, πάω να δω ένα λεξικό και σάς ξαναπέρνω τηλέφωνο (!!!). Σε μία που υποστήριζε την συνέχεια του χιλιασμού για 2000 χρόνια, της ζήτησα να μού πει έναν χιλιαστή από τον 2ο αιώνα έως τον 17ο αιώνα, ενώ εγώ θα τις έλεγα 100 πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας ανά 100ετία, δεν μού απάντησε καθόλου. Σε έναν έθεσα την ερώτηση γιατί από μάρτυρες του ιεχωβά, τώρα λέγονται χριστιανοί μάρτυρες του ιεχωβά δεν απάντησε, επίσης, καθόλου.
    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακόμη και οι πιο ηλίθιες αιρέσεις και παρασυναγωγές βρίσκουν και θα βρίσκουν οπαδούς, οπότε..
    Οι Γιαχωβάδες είναι από τις βλακωδέστερες που προσφέρονται στην πιάτσα και τους περιφρονούν ακόμη και οι ακραίοι προτεστάντες!!!
    Οι Μασσώνοι έχουν καταντήσει κι αυοί κλάμπ για τσάγια. Ήδη προ ετών είχαν διασπαστεί (στην Ελλάδα) σε τρεις στοές...
    Καλό είναι να υπάρχει επιφυλακή για όλα αυτά τα παρατράγουδα, αλλά ας μην υπερεκτιμούμε κιόλας την σημασία τους.
    Η ανικανότητα και η βλακεία υπάρχει και στους σκοτεινούς κύκλους (ιδίως μάλιστα εκεί), δεν έχουν κάποιο αποκλειστικό προνόμιο εξυπνάδας...
    Βέβαια το κόστος μπορεί να είναι βαρύ, αλλά η ουσία δεν αλλάζει.
    Μέγιστο παράδειγμα ο Χίτλερ και η παρέα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.